Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Most Overrated Anime

#υποτιμημενο

  • Please log in to reply
608 replies to this topic

#61 Ryomaru

Ryomaru

    the last of my clan

  • Members
  • 31 posts

Posted 19 January 2007 - 01:15

To Dragonball. De lew mia xara anime einai, allo opoios de kserei ti tou ginetai apo anime nomizei oti den yparxei kati toylaxisto to idio kalo.

#62 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 19 January 2007 - 05:07

Hellsing:η πρωτη σειρα που ειδα σαν τοτε μελος του Dragonball.gr!~!
εξαιτιας του μπορει να ειχα παρατησει εκεινη τη στιγμη να βλεπω anime.
NGE:αλλο ενα anime.καλογραμμενο σεναριο.πολυ καλοι χαρακτηρες.αλλα εχω την εντυπωση πως ολα αυτα τα "μυστικα" που "κρυβονται" ειναι απλα για να σου δημιουργουν την αισθηση οτι ειναι πολυ ψαγμενο κιετς,ενω ουσιαστικα ειναι ετσι βαλμενα για να μην βγαζεις ακρη και απλα να λες.ειναι τοσο γαματο που δεν το χω καταλαβει.Ποιος ο λογος να μην το καταλαβεις?να δωσει τροφη για σκεψη?
Serial Experiments Lain:αλλο ενα το οποιο βαριεσαι θανασιμα οσο το βλεπεις.οσο το εβλεπα μετρησα τις τριχες στη μασχαλη μου, δις!!
ωραιο σεναριο.πρωτοτυπο αλλα τοσο μα τοσο βαρετο.
Δρακομπαλα:ισως απο τα πιο υπερ-εκτιμημενα.
η σειρα θα μπορουσε να ειναι τα μισα επεισοδια και παλι να εχει το ιδιο-αφελες- νοημα.οτι ο songoku ειναι και πολυ γαματος,και τους δερνει ολους.
Soultaker:δεν λεω...οταν το ειχα δει ειχα ενθουσιαστει!
εκανα βεβαια την Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α υπομονη να δω τα 4 πρωτα επεισοδια που πραγματικα δεν βλεποταν-κοντεψα να μετρησω τιποτα αλλες τριχες λεμε-
η υποθεση...ναι...οκ...whatever...απο κει κιολας ξεφυτρωσε ενας μεγαλος σατανας.call me komugi.
The Melancholy Of Haruhi whatever.
θα το ελεγα the stupidiest thing ever.
μιλαμε τι παπαρια και αυτη.πραγματικα απορω με το IQ μερικων.οχι και anime της χρονιας αυτο.μια κλανια στον αερα ειναι.μακραν καλυτερο το Dogtato-kun + Sakigake Cromartie High (εκει καιγεσαι αλλα γελας κιολας ρε παιδι μου).


more to be added.pom has lots to say.beware.

Posted Image


#63 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 19 January 2007 - 05:15

Λιγα λόγια για το soultaker:bleh::

Πάντως για να γίνει το soultaker overated πρέπει να αρέσει και γενικός το soultaker δέν αρέσει:nerd:

Kαι μη σου πώ οτι τα πρώτα 4eps τα βρήκα jet..
πρως το τέλος ξενέρωσα:ill:
Posted Image


#64 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 19 January 2007 - 05:21

Λιγα λόγια για το soultaker:bleh::

Πάντως για να γίνει το soultaker overated πρέπει να αρέσει και γενικός το soultaker δέν αρέσει:nerd:

Kαι μη σου πώ οτι τα πρώτα 4eps τα βρήκα jet..
πρως το τέλος ξενέρωσα:ill:

απλα οταν ξεκινησα εγω να βλεπω anime -μιλαμε για εποχες προ 6 -ετιας
ολοι οι "παλιοι" εδω θα θυμουνται....ξερεις ολοι ημασταν απο ασχετοι εως απλα ξεκαρφωτοι..
ξερεις οταν πηραμε ολοι στα χερια μας το Soultaker ειχαμε καραπορωθει .
αλλα μετα απο καιρο που ειχα δει και αλλες 20 σειρες, εκανα το λαθος και το ειδα ξανα.ε ενταξει.
ps. η Asuka του Soultaker σπερνει,θεριζει,οργωνει...

Posted Image


#65 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 19 January 2007 - 06:57

Moρε ας είχε animation της προκοπής και θα ταν anime απ τα λίγα:bye2:
Posted Image


#66 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 19 January 2007 - 15:58

Αντιγράφω απο post μου σε όμορο forum...τροφή για σκέψη...Posted Image

Ως υπερεκτιμημένο θεωρείται ένα anime όταν το μέγεθος:

Α> της προβολής του
Β> της δημοφιλίας του
Γ> της αντιμετώπισης του από το Industry (marketing)
Δ> του fanbase τoυ

είναι διάφορα με την αξία που εμείς του προσδίδουμε ως τίτλο.

από τον παραπάνω ορισμό καθίσταται προφανές πως το αν κάτι θεωρείται υπερτιμημένο ή όχι δεν είναι αντικείμενο σύγκρισης/σύγκρουσης. Ο καθένας έχει την δικιά του άποψη, και frankly, το θεωρώ κομματάκι δύσκολο για παράδειγμα να με πείσει κάποιος πως κάτι είναι ωραίο όταν εμένα δεν μου αρέσει. Λογικό δεν είναι?...


Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να δίνονται και κάποιες διευκρινήσεις...

A> Anime που λειτουργούν σε love it / hate it basis, είναι αδύνατον να θεωρούνται υπο- υπερ- εκτιμημένα. Το γεγονός και μόνο πως ένα σεβαστό ή ομότιμο ποσοστό του fanbase έχει την διαμετρικώς αντίθετη γνώμη για τον ίδιο τίτλο ακυρώνει την εννοια της ίδιας της λέξεως...κλασσικά παραδείγματα τίτλων που εντελώς εσφαλμένα θεωρούνται υπερεκτιμημένοι είναι τα NGE και KGNE...Τα anime που λειτουργούν σε love it / hate it basis έχουν κάποιο χαρακτηριστικό (στις συγκεκριμένες περιπτώσεις: δαιδαλώδες plot και υπερδραματοποίηση) το οποίο προκαλεί την αντίδραση του θεατή με καλό ή κακό τρόπο. Τα anime που ανήκουν στην κατηγορία αυτή συνήθως προκαλούν και δυνατά debates όσον αφορά την αξία τους. Η ίδια δε η ύπαρξη αυτών συνιστά αποδεικτικό στοιχείο της αδυναμιας ταύτισης τους με την έννοια υπερεκτιμημένο (ή/και το αντίθετο).

Β> Όποια και να είναι η άποψή μας για ένα τίτλο, υπάρχουν πάντα και αντικειμενικά κριτήρια τα οποία τον συνοδεύουν. Για παράδειγμα, πολλοί fans θεωρούν ας πουμε την ταινία Akira ως υπερεκτιμημένο τίτλο παραγνωρίζοντας τόσο την επίδρασή του στην βιομηχανία anime, τις τομές και ανατροπές που έφερε στην κατασκευή τους, τον τρόπο με τον οποίο αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για τη παγκόσμια διάδοση του japanimation κτλ κτλ...στην ίδια κατηγορία πέφτουν τίτλοι όπως το Robotech/Macross, το Ninja Scroll, το Ghost in the Shell κτλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να αποσυνδέσει ο θεατής είναι την προσωπική του γνώμη απο τα αντικειμενικά μεγέθη. Προσωπικά δεν μπορώ για παράδειγμα να ακούσω jazz. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η jazz δεν είναι ένα μουσικό είδος που άνοιξε νέους ορίζοντες, και έκανε ας πούμε κάθε rock fan να της χρωστάει την ύπαρξή του...

Γ> Εκδηλωτικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι επίσης τα φαινόμενα οχύρωσης των οπαδών πάνω σε θέσφατα. έτσι λοιπόν έχουμε παλιούς anime fans να καταδικάζουν τα νέα anime με ατάκες του στυλ "δεν βγαίνουν τέτοια διαμάντια πλέον", "όταν έγω έβλεπα anime εσυ...", "τι να μας πεί και ο 14χρονος", τους αντικομφορμιστές να αντιδρούν σε οτιδήποτε το popular ώστε να αντιδράσουν "χρησιμοποιώντας την πανηλίθια εξίσωση popular=mainstream=trash, τους "κουλτουριάρηδες" να κάνουν μαθήματα κατήχησης στους άμυαλους αστούς "τι να μου πεί το Naruto εμένα ρε", "νταξ, καλά τα παιδικά αλλά...", "διαβάστε λίγο να μάθετε", τους fanboys/girls να μας χαρίζουν άπειρες στιγμές ομορφιάς "NGE rulezzzz alll!!!1111" "Τόλμησες να μιλήσεις ενάντια στο Naruto??O_0" κοκ...


Ηθικό δίδαγμα...ο καθένας με την τρέλα του μάγκες. Ρίχτε την στο καναβάτσο, αλλά μην αμφισβητείτε την τρέλα του άλλου...σε τελική ανάλυση, its all in the eye of the beholder...Dante out....
Posted Image


Till the death πάντως, θα θεωρώ το Hellsing υπερεκτιμημένο...:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#67 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 19 January 2007 - 16:06

Αν και συμφωνώ ότι το soultaker δεν υπήρξε overatted σε επίπεδα db/naruto/gundam :P κλπ υπήρξε μια έντονη εκδήλωση fanboyσμου :P η οποία στην ουσία δεν βασιζόταν πουθενά μιας και που όντως η σειρά είναι αρκετά βαρετή, τέσπα τα OVA της Κοmugi είναι πάντως ποιο ενδιαφέροντα :P
rsrGbGx.gif

#68 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 January 2007 - 00:13

πάντως είναι γεγονός πως τίτλοι όπως Akira, Ghost in the Shell έγιναν περισσότερο δημοφιλείς εκτός Ιαπωνίας επειδή δέχτηκαν καλά σχόλια από κριτικούς κινηματογράφου, γκρεμίζοντας έτσι τα όρια που θέλαν το ανιμε κάτι πολύ συγκεκριμένο στο χώρο του animation. Οπως και τα γούστα των Ιαπώνων θεατών διαφέρουν από αυτά των Αμερικάνων (πχ Nadesico).

Πολλές σειρές παραμένουν άγνωστες γιατί όντως είναι μέτριες, ενώ άλλες είναι γνωστές επειδή το αξίζουν. Συνήθως όμως ισχυεί το αντίθετο και ομολογώ πως πολλές από τις καλύτερες σειρές, ταινίες και OVA που έχω δει δεν είναι καν στη λίστα των top 100 στο animenfo.

Οι γνωστοί τίτλοι είναι καλοί σαν οδηγος ιδίως για τους πρωτάρηδες. Και εγώ με Kiminozu ξεκίνησα και μου άρεσε, μετά όμως που είδα ανιμε τύπου Koi Kaze, Sentimental Journey, Platonic Chain, Human Crossing κατάλαβα πως το Kiminozu ήταν η καλύτερη και πιο απλή εισαγωγή, εστω και αν δε θα το ξανάβλεπα τώρα γιατι το βρισκω μέτριο. καλό είναι να βλέπουμε τους γνωστούς τίτλους, αλλά από κάποιο σημείο πρέπει να ψάχνουμε για κάτι περισσότερο.

#69 eXXentriX

eXXentriX

    Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

  • Members
  • 849 posts

Posted 20 January 2007 - 00:36

Χμμμμμ......
Υποτιμημένα anime........
Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό....

Κino No Tabi
Haibane Renmei
Now And Then,Here And There
Gokusen

Όλα τους έχουν αναγνωριστεί πολύ λιγότερο απ'όσο έπρεπε imo....:calm:
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#70 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 20 January 2007 - 01:52

λυπαμε ειλικρινα που ακομα δεν ειδα καποιο πost που να αναφερει το εξης anime

guyver... (ειδικα το remake)

πιστευω οτι ειναι ενα anime που αξιζει μεγαλης προσοχης(κα για να προλαβω μερικες σκεψεις δεν το λεω για να φερω κοσμο στην αλυσιδα μου...)καθως και ολη η σειρα απο ovas και sereis που υπαρχουν...
να πω την αμαρτια μου εχω δει και τα live action και δεν μπορω να πω...μου αρεσαν....

                                                                       


#71 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 21 January 2007 - 04:49

Dead Leaves
__________

Το δεύτερο πιο ψυχεδελικό anime που 'χω δει ποτέ μου μετά το FLCL από την Production I.G. Πέραν το ότι δεν είναι κι αρκετά γνωστό (στο Neytype διάβασα για το εν λόγω anime το οποίο έχει γίνει licensed από την Manga Entertainment) στους περισσότερους που το 'δαν δεν τους άρεσε επειδή τους φάνηκε..."αμερικανιά". Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα περίεργα anime δείτε το πάση θυσία.

#72 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 22 January 2007 - 13:00

τέσπα τα OVA της Κοmugi είναι πάντως ποιο ενδιαφέροντα :P

κραταω ομηρο τον dante80.
απαιτω να μπει emoticon φασκελο/μουτζα,για περιστασεις σαν και αυτες.

Posted Image


#73 Chaos

Chaos

    Starting...

  • Members
  • 18 posts

Posted 27 January 2007 - 21:45

Yu-gi-oh i Pokemon.. den paizei na 3exorisw

#74 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 31 January 2007 - 23:24

Πολλά μου 'ρχονται στο μυαλό αλλά θα πω Fantastic Children. Είναι πραγματικά έγκλημα το ότι δεν το έχει δει σχεδόν κανείς. Είναι ένα έπος, μάλλον το καλύτερο drama που έχω δει ποτέ.

Kino no Tabi γιατί απλά ο τρόπος που παρουσιάζει την ανθρώπινη κοινωνία αγγίζει την τελειότητα. Μακάρι να είχαμε άλλα 13 επεισόδια.

Αν και δεν είναι τόσο άγνωστο θα πω και το Monster, μιας και δεν είναι όσο γνωστό θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα. Είναι το καλύτερο anime που 'χω δει και ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχω συναντήσει ποτέ με τον Urasawa να παραδίδει μαθήματα στο storytelling.

#75 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 07 February 2007 - 18:03

φανταζεστε να βγει η ελληνικη εκδοση διεθνως με υποτιτλους για καθε χωρα που θα δειχνουν στη κυριολεξια τι λενε οι ηρωες στα ελληνικα? (to hell hayate,shit,cursed you kabamaru) και αλλα τετοια χαριτομενα.



Το wikipedia πάντως κάνει λόγο για την ελληνική μετάφραση:greece::

Besides Japan, the anime has been distributed in France Italy, Greece, Cyprus and countries in theArabic peninsula. It has attained the status of cult classic in many of these regions, in part due to its extravagant characters and plot.
For Greek and Cypriot fans, a key element that adds to the show's notoriety is its poor dubbing. Translated from Japanese into Greek through English, the dub has many instances of awkward, word-for-word, or completely erroneous translation (such as calling a baseball bat by the word for the mammal bat or referring to a shuriken as a "knife".) The actors' performance is also sub par, featuring bad to non-existent lip-synching, the repeat of a phrase over the characteristically long-winded original Japanese, an actor dubbing two characters in the same scene using the same voice, and speaking in a monotone or a low voice while the animated character is shown yelling. Viewers generally feel that all this makes the dub hilarious rather than insufferable.
Posted Image