Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΚΟΜΙΞ


  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#46 Glaurung

Glaurung

    Anime Fan

  • Members
  • 234 posts

Posted 02 October 2009 - 01:27

Προσωπικά σιχαίνομαι τον Βαν Χόρν. Θεωρώ το σχέδιό του απαράδεκτό έτσι loose που είναι, και το σενάριο στις περισσότερες ιστορίες του εντελώς ηλίθιο

Και ναι στην πλειοψηφία παλιά ίσως και να έγραφαν καλύτερες ιστορίες

Ακριβώς. 'Hταν.

Οι μισές ιστορίες του Κόμιξ είχαν δημοσιευτεί χρόνια πριν τη δημιουργία του, σε μεγάλα μικυ κλπ απλώς το κόμιξ προσδιόρισε τον δημιουργό τους δίνοντας επιπλέον πληροφορίες και έχοντας την καρτέλα του συλλεκτικού

Γιατί έχει πέσει.


Επειδή δεν έχω και την γνώση στο θέμα δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη σιγουριά αλλά υπάρχουν και καινούργιες δουλειές που είναι πολύ καλές , δεν είναι ανάγκη να θεοποιούμε πάντα την παλιά καλή εποχή …

Όσο για το άλλο θέμα , θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ και να απαντήσω πολιτισμένα:laugh: . Το σχέδιο δεν μπορώ να πω ότι το θεωρώ απαράδεκτο , είναι διαφορετικό . Υπάρχουν σχεδιαστές που δεν μου αρέσουν το σχέδιο τους ( πχ Μάρκο Ρότα , το βρίσκω πολύ μονότονο από ένα σημείο και μετά ) αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι . Το ηλίθιο σενάριο που λες , εγώ το λέω καμένο και με θεϊκές ατάκες . Αυτά είναι όμως γούστα .
Posted Image

#47 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 02 October 2009 - 01:34

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε ότι έχει πέσει...


Επειδή όντως έχει πέσει. Βασικά έχει πιάσει πάτο σε σύγκριση με τα τεύχη έως το ~160. Και αυτό ίσως να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό σε έναν περιστασιακό αναγνώστη, όμως σε άτομα τα οποία έχουν γνωρίσει την εποχή όπου το κάθε τεύχος ήταν ένα κι ένα, η πτώση της ποιότητας είναι φανερή. Σαφώς και δημοσιεύονται καλές ιστορίες σε πολλά νέα τεύχη, όμως το θέμα είναι πόσες κλασικές ιστορίες έχουν μείνει στα συρτάρια του Τερζόπουλου αχρησιμοποίητες εδώ και κανα-δυο δεκαετίες (και δεν υπερβάλλω καθόλου). Αν κάποιος διαβάσει μερικά παλαιότερα τεύχη, δεν υπάρχει επιστροφή.

Το περιοδικό ξεκίνησε δημοσιεύοντας τις μεγάλες και πιο σημαντικές ιστορίες του Barks. Όπως και να το κάνουμε, κάποια στιγμή οι ιστορίες του θα εξαντλούνταν. Από εκεί και πέρα, το περιοδικό στηρίζεται εξ' ολοκλήρου σε μερικά γνωστά ονόματα π.χ. Rosa, Rota, Van Horn, Vicar (έλεος πια με τον ατάλαντο) κλπ. Ενώ υπάρχει απίστευτο υλικό από ένα σωρό δημιουργούς που δεν έχουν δημοσιευτεί ιστορίες τους, κάθεται και αναλώνεται σε άγνωστους νέους δημιουργούς. Οι κλασικές ιστορίες έχουν δώσει τη θέση τους σε ιστορίες χρονολογίας 2004 και άνω. Βέβαια δεν σημαίνει πως οι νεότεροι σχεδιαστές είναι κακοί ή τίποτα ξέρω 'γω, ούτε πως μερικές από αυτές τις ιστορίες δεν αξίζουν. Όμως όταν για χάρη τους σε κάθε τεύχος την τελευταία 5ετία παραγκωνίζονται κλασικοί σχεδιαστές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των Disney κόμικς, ε, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Κάτι δεν πάει καλά.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως το προσωπικό του περιοδικού έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με τα πρώτα τεύχη. Και οι τελευταίοι επαναπαύονται στους γνωστούς προαναφερθέντες δημιουργούς, χωρίς ψάχνουν για κάτι καλύτερο, έχοντας την εντύπωση πως έχουν πιάσει την καλή. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και αυτοί, και θα δουν τη γλύκα.

Οι τύποι που δουλεύουν στο περιοδικό λοιπόν, αντί να ανοίξουν τα συρτάρια τους που είναι γεμάτα με κλασικές ιστορίες, κάθονται και δημοσιεύουν τις τρέχουσες ιστορίες που βλέπουν ότι παίζουν στο εξωτερικό. Ίσως για λόγους δικαιωμάτων, ίσως για λόγους κόστους, ίσως για λόγους ανιδεότητας, ίσως για λόγους βαρεμάρας, κανείς δεν ξέρει. Το θέμα είναι πως από τους θεμελιωτές του είδους δεν έχουμε δει παρά απειροελάχιστα ψήγματα εικόνων τους στο περιοδικό. Ο Αl Taliaferro έχει σχεδιάσει πάνω από 11.000 ημερήσια strips από το 1931 έως το 1969. Ο δε Floyd Gottfredson έχει δημιουργήσει πάνω από 7.000 ιστορίες και strips από το 1930 έως το 1979, συμπεριλαμβανομένων μερικών από των πιο διάσημων και κλασικότερων ιστοριών ever. Για να μην αρχίσω να μιλάω για την Ιταλική σχολή η οποία δεν έχει τέλος από αξιόλογους δημιουργούς, και δεν βλέπουμε ιστορίες τους για λόγους format.
Οι ιταλικές ιστορίες χρησιμοποιούν 3 σειρές ανά σελίδα ενώ οι αμερικάνικες 4. Το ΚΟΜΙΞ όντας περιοδικό που δημοσίευε Barks, χρησιμοποιεί 4 σειρές ανά σελίδα. Το να δημοσιεύσουν μια ιταλική ιστορία με 3 σειρές ανά σελίδα δεν είναι πρόβλημα, όπως επίσης δεν είναι δύσκολο μία ιστορία 3 σειρών να μπει σε περιοδικό 4 σειρών, μειώνοντας τις σελίδες της και αυξάνοντας τις σειρές της.
Εξ' άλλου αυτό γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν. Παρ' όλ' αυτά την τελευταία 5ετία το περιοδικό τους σνομπάρει/αγνοεί επιδεικτικά, άγνωστο το γιατί.

Αναλογιστείτε πως όσοι λένε άσχημα λόγια, στο παρελθόν εκθειάζαμε το περιοδικό ως το καλύτερο στο είδος του. Φανταστείτε σε τι επίπεδο έχει φτάσει εάν όοοοολοι όσοι το διάβαζαν παλιά, έχουν να πουν τα χειρότερα. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, και φυσικά δεν είναι και καθόλου ευχάριστο να το αναφέρουμε συνεχώς.


Τα τελευταία posts μεταφέρθηκαν από το thread του Carl Barks στο συγκεκριμένο.

Edited by Phantom Duck, 02 October 2009 - 01:58.

E5VV38U.jpg


#48 Glaurung

Glaurung

    Anime Fan

  • Members
  • 234 posts

Posted 02 October 2009 - 02:11


Επειδή όντως έχει πέσει. Βασικά έχει πιάσει πάτο σε σύγκριση με τα τεύχη έως το ~160. Και αυτό ίσως να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό σε έναν περιστασιακό αναγνώστη, όμως σε άτομα τα οποία έχουν γνωρίσει την εποχή όπου το κάθε τεύχος ήταν ένα κι ένα, η πτώση της ποιότητας είναι φανερή. Σαφώς και δημοσιεύονται καλές ιστορίες σε πολλά νέα τεύχη, όμως το θέμα είναι πόσες κλασικές ιστορίες έχουν μείνει στα συρτάρια του Τερζόπουλου αχρησιμοποίητες εδώ και κανα-δυο δεκαετίες (και δεν υπερβάλλω καθόλου). Αν κάποιος διαβάσει μερικά παλαιότερα τεύχη, δεν υπάρχει επιστροφή.


Δηλαδή αυτό ήταν με την παιδική μου αγάπη ? Μου έκανες την καρδιά πέτρα βραδιάτικα . Πράγματι έβλεπα μια μικρή διαφορά καθώς άρχισα να κατεβαίνω τους αριθμούς σιγά-σιγά ( ως νέος συλλέκτης είπα να το πάω ανάποδα ) αλλά δεν το σκέφτηκα τόσο πολύ . Το μόνο καλό είναι ότι τώρα πια μου μένουν πλέον μόνο τα παλιά και καλά τεύχη μπροστά μου να μαζέψω . Όσο για τις νέες εκδόσεις , ο μόνος λόγος που ήμουν έτοιμος να τις αγοράσω ήταν το ψυχολογικό κομμάτι και το marketing . Αυτό με τον Ντον το παρατήρησα στον τόμο του , πολύ κακή δουλειά ! Δεν είχαν ούτε καν μια μικρή παραγραφούλα για κάθε ιστορία , πιο πολλά έλεγε στο κάθε τεύχος που την είχε δημοσιεύσει . Και μιλάγαμε για κανονική έκδοση της βιβλιοθήκης , απαράδεκτο .

Μια συμβουλή για το τέλος μιας και είμαι σχετικά καινούργιος , πού είναι προτιμότερο να ψάχνω ? Έχω βρει ένα site με δημοπρασίες αλλά είναι λίγο τσουχτερά τα πράματα εκεί. Αξίζει να ψάχνω στα μαγαζιά στο μοναστηράκι ?
Posted Image

#49 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 02 October 2009 - 05:18

Εξαρτάται τι εννοείς παλιά τεύχη. Απο το 100 και πριν? Απο το 150 και πριν? Στο μοναστηράκι έχει απ όσο θυμάμαι κατα καιρούς άλλα οι τιμές των αρκετά παλιών είναι πολύ τσιμπημένες. τώρα τεύχη της τελευταίας 5ετίας βρίσκονται εύκολα σε ορισμένα περίπτερα. Αλλιώς μόνο μέσω πώλησης στο net η απο κάποιον γνωστό σου που να πουλάει. Γενικά τα παλιά τεύχη στο εμπόριο είναι αρκετά ακριβά τουλάχιστον όπου έχω βρει εγώ.

( ένα καλό που είχε η συλλογή από νωρίς είναι ότι έβρισκες σε αφθονία παλιά τεύχη και φθηνά, με εξαίρεση 2-3 τεύχη που είχα βρει στο μοναστηράκι και κάνα 2 ακόμα που μου είχαν χαρίσει όλα τα άλλα τα έχω αγοράσει από περίπτερα στο διάστημα 96-2003 στις τότε τρέχουσες τιμές πώλησης)

#50 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 02 October 2009 - 09:59

Καλα τα λεει ο Φαντομ.. Το μεγαλο παραπονο μας για το ΚΟΜΙΞ ειναι οτι εμεις οι παλιοτεροι συλλεκτες ξερουμε οτι υπαρχει τεραστιο υλικο και απο Αμερικη και απο Ιταλια, το οποιο σνομπαρεται παντελως.. Οι δε καινουργιοι σχεδιαστες ειναι απαραδεκτοι. Οι ιστοριες τους απευθυνονται σε 5χρονα..

Για αυτο εγω γκρινιαζω για να φτιαξουν τουλαχιστον βιβλιοθηκες των αλλων σχεδιαστων. Ειδικα για τον Ταλιαφερο θα ηταν καινοτομια αφου ουτε οι αμερικανοι δεν εχουν φτιαξει τετοια εκδοση.. Οι δε ιστοριες του σημερα μπορουν να συγκεντρωθουν αγοραζοντας μονο τα οριτζιναλ πρωτα τευχη του Walt Disney Comics & Stories απο το 1942 μεχρι το 1955 κατι που ειναι εξαιρετικα δαπανηρο και χρονοβορο.. Αλλα αποτι καταλαβα ο σημερινος Τερζο προτιμα να αγοραζει ετοιμα φορματ απο αλλες χωρες και απλα να τα μεταφραζει.. Κριμα..

Οσο για το μοναστηρακι, οι τιμες ειναι κοροιδια.. Σιγουρα καθοριζονται απο την προσφορα και την ζητηση, αλλα δεν μπορει να ζητα ο μαγαζατορας 500 ευρω για το πρωτο ΚΟΜΙΞ οταν στην τελικη αναλυση προκειται για reprint ιστοριας και μαλιστα απο το 1988 που για τα δεδομενα του comicbook collecting θεωρειται... χθες!

Αν εχεις 500 ευρω να δωσεις, ψαξε καλυτερα στο ιντερνετ να αγορασεις τα πρωτα αμερικανικα τευχη που πρωτοδημοσιευτηκαν αυτες οι ιστοριες.. Και με αυτα τα λεφτα παιρνεις πολλα σπανια τευχη μαζεμενα, οχι μονο ενα..
Posted Image

#51 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 02 October 2009 - 11:57

Χμμ , οκ δεν ξέρω . Μπορεί και να έχετε δίκιο. Με το Κόμκ της Ντίσνευ μόνο περιστασιακή σχέση έχω , απλά μαζεύω τα ΚΟΜΙΞ κυρίως γιατί θέλω να διαβάσω όλες τις παλιές Μπαρκς ιστορίες. Ποτέ δεν ήμουν αναγνώστης που το διάβαζε μηνιαία.Αντίθετα διάβαζα ότι τεύχος αγόραζα όποτε να 'ναι.Πχ μπορεί να διάβαζα το 37 και μετά το 210...Οπότε δεν έχω συγκεκριμένη χρονολογική σειρά στο νου μου και ίσως γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπεσε.
Πάντως εφόσον εσείς που είστε και καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου από ότι εγώ , κάτι θα ξέρετε.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#52 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 02 October 2009 - 12:51

Επειδη ομως σε καποιους δεν αρεσουν οι ιστοριες του Ροτα ή του καθε Ροτα δεν σημαινει οτι οι ιστοριες ειναι χαλια. Ειναι καθαρα θεμα γουστου. Σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι. Και αλλωστε το Κομιξ δημοσιευει πολλες ιστοριες απο Ολλανδια, Μεξικο και Βραζιλια. Ισως οχι τοσο συχνα οσο του Ροτα ή του Μπαρκς αλλα το κανει.

Επιπλεον το Κομιξ δεν ειναι μονο οι ιστοριες του. Υπαρχουν τα αρθρα και τα δημοσιευματα του.

Ενταξει, και εμενα δεν μου αρεσε το τελευταιο τευχος καθως περιμενα κατι εντυπωσιακο οταν διαβασα για το ποιος θα παρει την κληρονομια του Σκρουτζ και απογοητευτηκα και μαλιστα οχι μονο απο αυτη την ιστορια αλλα απο το τευχος γενικοτερα, αλλα επειδη δεν μου αρεσε εμενα σημαινει οτι πηρε την κατω βολτα? Μπορει αλλος να τις βρηκε πολυ ωραιες. Π.χ η ιστορια με τον Μικυ (μου διαφευγει ο τιτλος) στο γιορταστικο τευχος του Ντοναλτ μου αρεσε (αν και ηταν ασχετη με το θεμα του τευχους προφανως) αλλα στην κολλητη μου δεν αρεσε.

Οπως ειπα, δεν εχω εμπειρια με τα παλια τευχη (ξεκινησα λιγα τευχη πριν απο εκεινο με την μπαλαντα του γερο ναυτικου) οποτε δεν μπορω να κρινω αλλα για εμενα κανει μια αρκετα καλη δουλεια.

#53 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 02 October 2009 - 13:42

Λοιπον, για να παρει κανεις μια πολυ χορταστικη γευση απο την γενικη ιστορια των Disney κομικς, το παρακατω αρθρο ειναι ολα τα λεφτα. Ειναι απο ενα επετειακο τευχος του Comic Book Marketplace που ειναι απο τα κορυφαια περιοδικα για συλλογη κομικς. Περιλαμβανει ενα 22σελιδο αφιερωμα στην ιστορια των κομικς disney και δινει βαρος ακομα και στους Ευρωπαιους σχεδιαστες. Πραγμα περιεργο για αμερικανικο περιοδικο.. Γενικα μεσω αυτου του αρθρου εμαθα πολλα και για αμερικανους σχεδιαστες των οποιων τις ιστοριες ηξερα, αλλα τα ονοματα οχι.

Ιδου:

Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Το περιοδικο ειναι πολυ μεγαλο για να χωρεσει στο σκανερ μου, ετσι το φωτογραφησα.. Ειναι ομως μεγαλες οι φωτο και διαβαζονται ανετα.

Φαντομ εχεις το ελευθερο να τις ανεβασεις στο Greekcomics. Απο το οποιο by the way εχω ξεχασεi εδω και καιρο τα login details, οποτε αν μπορεις στειλτα εδω σε pm.
Posted Image

#54 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 02 October 2009 - 15:29

Οσο για το μοναστηρακι, οι τιμες ειναι κοροιδια.. Σιγουρα καθοριζονται απο την προσφορα και την ζητηση, αλλα δεν μπορει να ζητα ο μαγαζατορας 500 ευρω για το πρωτο ΚΟΜΙΞ οταν στην τελικη αναλυση προκειται για reprint ιστοριας και μαλιστα απο το 1988 που για τα δεδομενα του comicbook collecting θεωρειται... χθες!


Για να μήν αναφέρω τις φωτοτυπίες που παρουσιάζουν σαν κανονικά τεύχη και πουλάνε σε τρελές τιμές

#55 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 02 October 2009 - 15:40

Καλά αυτό με τις τιμές έχει παραγίνει .Η καλύτερη έκφραση που μπορώ να πω είναι απαράδεκτες.Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεις 250 € για ένα τεύχος που δεν έχει πάνω του όυτε μια 20ετία!Αμερικάνικα τεύψη του 1960 και δεν έχουν τόσο. Εγώ πήρα το X-men #11 του 1962 σε σχεδόν τέλεια κατάσταση με 40 Ευρώ ! Και οι Καραγκιόζηδες στο Μοναστηράκι χρεώνουν το τεύχος #1 για 250 €; Πάμε καλά ρε ; Μακριά από κει. Βέβαια μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις εξωφρενικές τιμές έχει και το ίδιο το περιοδικό , που συντηρεί αυτή την συνήθεια . Όταν πετάς πάνω την έκφραση «συλλεκτικό τεύχος» και μετά διατυμπανίζεις ότι είναι συλλεκτικό , όλοι πάνε να το αγοράσουν με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα αξίζει πολλά.Και μετά ζητάνε τρελές τιμές χωρίς να υπάρχει λόγος. Ασε που όταν κάποιος αναγνώστης λέει ότι τα τεύχη είναι σε υψηλές τιμές αντί το περιοδικό να απαντήσει ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, με μισόλογα απαντά ότι η αξία του περιοδικού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και παρόμοιες μπαρούφες !

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#56 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 02 October 2009 - 22:51

Προσωπικά σιχαίνομαι τον Βαν Χόρν. Θεωρώ το σχέδιό του απαράδεκτό έτσι loose που είναι, και το σενάριο στις περισσότερες ιστορίες του εντελώς ηλίθιο


Ο Βαν Χορν μου αρεσει. Εχουν χιουμορ οι ιστοριες του. Μπορει να μην ειναι επικες αλλα σιγουρα τις διασκεδαζεις,

Καλά αυτό με τις τιμές έχει παραγίνει .Η καλύτερη έκφραση που μπορώ να πω είναι απαράδεκτες.Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεις 250 € για ένα τεύχος που δεν έχει πάνω του όυτε μια 20ετία!Αμερικάνικα τεύψη του 1960 και δεν έχουν τόσο. Εγώ πήρα το X-men #11 του 1962 σε σχεδόν τέλεια κατάσταση με 40 Ευρώ ! Και οι Καραγκιόζηδες στο Μοναστηράκι χρεώνουν το τεύχος #1 για 250 €; Πάμε καλά ρε ; Μακριά από κει. Βέβαια μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις εξωφρενικές τιμές έχει και το ίδιο το περιοδικό , που συντηρεί αυτή την συνήθεια . Όταν πετάς πάνω την έκφραση «συλλεκτικό τεύχος» και μετά διατυμπανίζεις ότι είναι συλλεκτικό , όλοι πάνε να το αγοράσουν με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα αξίζει πολλά.Και μετά ζητάνε τρελές τιμές χωρίς να υπάρχει λόγος. Ασε που όταν κάποιος αναγνώστης λέει ότι τα τεύχη είναι σε υψηλές τιμές αντί το περιοδικό να απαντήσει ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, με μισόλογα απαντά ότι η αξία του περιοδικού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και παρόμοιες μπαρούφες !



Καλα που πατε να βρειτε παλια τευχη? :nosey::hmmm:

Εγω τα παιρνω με την κανονικη τιμη που ειχαν οταν βγηκαν. Για να μην πω και πιο φτηνα...

#57 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 October 2009 - 02:04

Όταν αναφέρονται τριψήφιες τιμές, τότε μιλάμε για τα πρώτα τεύχη του περιοδικού. Τα πρώτα 20 π.χ.

Οι τιμές όντως είναι απαράδεκτες. Δεν χωράει δικαιολογία. Όταν το ίδιο το περιοδικό έχει στον κατάλογό του ένα τεύχος προς πώληση στις 1.200 δραχμές, τη στιγμή που η ονομαστική του τιμή είναι 80 δρχ, τότε μιλάμε για αισχροκέρδεια. Ο Τερζό ήθελε να εφιστήσει την προσοχή των αναγνωστών ώστε να αγοράσουν το περιοδικό. Κάνοντας τρελή διαφήμιση και βάζοντας κάτω δεξιά το "συλλεκτικό λογότυπο", μπορώ να πω πως τα κατάφερε. Το θέμα είναι πως οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μιας και το ΚΟΜΙΞ εξ' αρχής βγήκε σε τεράστιο τιράζ, πολύ μεγαλύτερο από τα πρώτα τεύχη των άλλων περιοδικών της εκδοτικής.

Διάφοροι έμποροι έχουν πάρει χαμπάρι πως παίζει πολύ χρήμα στην υπόθεση, και έχουν πάρει σβάρνα τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι και τις Online δημοπρασίες.

E5VV38U.jpg


#58 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 03 October 2009 - 14:23

Εγώ πήρα το X-men #11 του 1962 σε σχεδόν τέλεια κατάσταση με 40 Ευρώ !

Εισαι σιγουρος οτι ειναι του 1962? Γιατι εγω εχω το #17 και το εχω καταχωρησει στη βαση δεδομενων μου ως του 1966. Βαριεμαι να ψαξω να κοιταξω το ιδιο το τευχος γιατι ολα τα καλα μου κομματια ειναι κλειδαμπαρωμενα.

Παντως για το ΚΟΜΙΞ, το οτι ο Τερζο εγραψε την λεξη "συλλεκτικο" στη κατω γωνια, δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι.. Βεβαια εγινε η συγκεκριμενη σειρα συλλεκτικη, οχι επειδη το ειπε ο Τερζο, αλλα επειδη το κερδισε με την αξια της χαρη στην εξαιρετικη ποιοτητα που ειχαν τα πρωτα 150 τευχη. Απο εμπορικης αποψης ομως, η χρηματικη τους αξια εχει κριτηρια καθαρα τοπικα και συναισθηματικα και απευθυνεται μονο στους Ελληνες συλλεκτες. Ενας ξενος συλλεκτης θα το προσπερνουσε αδιαφορα, γιατι στην τελικη αναλυση προκειται για κομικ με reprinted ιστοριες που εκδωθηκε στα τελη της δεκαετιας του '80. Το πρωτο τευχος του Μικυ Μαους απο την αλλη, εχει διεθνες συλλεκτικο ενδιαφερον γιατι προκειται για την πρωτη ελληνικη εκδοση ενος Disney κομικ.
Posted Image

#59 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 06 October 2009 - 00:00

Απο εμπορικης αποψης ομως, η χρηματικη τους αξια εχει κριτηρια καθαρα τοπικα και συναισθηματικα και απευθυνεται μονο στους Ελληνες συλλεκτες. Ενας ξενος συλλεκτης θα το προσπερνουσε αδιαφορα, γιατι στην τελικη αναλυση προκειται για κομικ με reprinted ιστοριες που εκδωθηκε στα τελη της δεκαετιας του '80.


Καλά έχει τύχει να αγοράσω απο περίπτερο τεύχος με 2 ευρώ και να έχω βρει το ίδιο να πωλείται 70 από μαγαζί

#60 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 06 October 2009 - 00:37

Καλα που πατε να βρειτε παλια τευχη? :nosey::hmmm:

Εγω τα παιρνω με την κανονικη τιμη που ειχαν οταν βγηκαν. Για να μην πω και πιο φτηνα...


Πόσο παλιά τεύχη εννοείς ; Γιατί από το 150 και ύστερα , τα βρίσκεις παρακάτω από 3 ευρώ στο χαλαρό. για πιο παλιά δεν ξέρω...

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.