Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΚΟΜΙΞ


  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#76 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 12 November 2009 - 20:49

6 τομοι τον χρονο? Καλα θα ασπρισουν τα μαλλια μας μεχρι να τελειωσει..


Ε ναί, γιατί άμα τα βγάλουν γρήγορα μετά δε θα έχουν κάτι αξιόλογο για να τα κονομάνε, αφού το ΚΟΜΙΞ δεν κάνει τις πωλήσεις που έκανε κάποτε.

Αυτό ξαναπές το. Η χαρά του Τερζόπουλου είμαστε μερικοί μερικοί :deadga6:


Με τις Μ****ες που κάνει η θλίψη του έπρεπε να γινόμασταν αλλα τέσπα.

#77 matassos

matassos

    Anime Professional

  • Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 12 November 2009 - 21:31

Συγγνωμη κιολας αλλα ειναι απαραδεκτοι, αρχιζω να βγαζω το ακτι μου αποτε προσοχη!
1. το κομιξ το αγοραζω μονο και μονο γιατι είναι το μονο που έχει καλες ιστοριες με ήρωες της ντισνευ, εχω καμια εκαταστη τευχη, σε 2 χρονια μαζεψα αρκετα παλια, τωρα δυστιχως το περνω μονο συλεκτικα, οι μονες καλες είναι του Ροσα και αυτες μια φορα τον χρονο πια
2. τις παλιες του Ροσα ομως δεν μπορω να τις βρω γιατι δεν υπαρχουν παλια κομιξ περα παο τα γνωστα 160+ που τα εχω αυτα, οι καινουργιο τομοι λοιπον μου αναπτερωσαν το ιθικο ειπα ωπ εδω ημαστε!
ελα που ο πρωτος εκανε 20 ευρω, τι να κανω τον πηρα, τιποτα 1 ιστορια μεγαλη αρκετα καλη και τις αλλες τις ειχα διαβασει... ειδα προχθες τον δευτερο τομο, τωρα ομως δεν γραφουν τιμη! ουτε στις διαφημησεις του περιοδικου! το αποτελεσμα: βαζει ο καθενας οτι του γουσταρει! το βρηκα σε 2 περιπτερα, και στα 2 με 25 ευρω, ε @@ρια, και αν δεν αξιζει?
3. του μπαρξ με 20^^ και βγαινουν μπολικα! 2 σε 2 μηνες και αποτι ειδα θα ειναι καμια 12 συνολο 240 ευρω ε απογοητευση και εδω...
κατεληξα λοιπον να μην παρω τιποτα! σταθερα καθε καινουργιο κομιξ με την ελπιδα καλης ιστοριας και μπας και βρω κανα παλιο ξεχασμενο...

Οστωσο εδω και χρονια ψαχνω την ιστορια του τευχους 144 το οποιο πρεπει να ταν το πρωτο κομιξ που διαβασα, μιλαμε πολυ μικρος τωρα! ενοειτε πως δεν το εχω , το πεταξε μαλον η μανα μου, και θυμομουν μονο μια εικονα, και ψαχνοντας λιγο καταλαβα οτι ηταν αυτο...
Η ιστορια που εχει είναι Ο τελευταιος αρχοντας του ελ-ντοραντο.
παιζει να έχει την ιστορια ο δευτερος τομος? αξιζει να τον αγορασω?
Μπορω να βρω τ τευχος σε ιντερνετικη μορφη? εχω βρει αρκετα αλλα οχι αυτο, παιζει να ξερει κανεις? εν αναγκη την συγκεκριμενη ιστορια στα αγγλικα...
ειμαι απελπισμενος!

#78 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 13 November 2009 - 10:22

Λοιπον, ριξε μαυρη πετρα πισω σου, και μην ξαναγορασεις το ΚΟΜΙΞ. Επικεντρωσου στο να παιρνεις μονο τους τομους που σου αρεσουν.

Και μην τους παιρνεις απο περιπτερα. Να τους παιρνεις απο μεγαλα βιβλιωπωλεια τυπου Public η Πρωτοπορεια, που ειναι σχεδον 4 ευρω φτηνοτερα. Οι τιμες ειναι στα 21.50 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Posted Image

#79 matassos

matassos

    Anime Professional

  • Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 13 November 2009 - 13:36

καλως αυριο που θα κατεβω θα δω, για την ιστορια ξες τιποτα?

το κομιξ δεν ξερω... ξερεις πως ειναι οι συλογες^^ αλλα απο την αλλη απο τη στιγμη που χανετε το ενδιαφερον, ειδικα τωρα που μεγαλωνω και μου φενονται ολο και πιο παιδικα-κλισε βρισκω μονο του ροσα αστειες και εξυπνες...

#80 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 27 November 2009 - 14:27

Καποιος καπου ειχε πει οτι δεν προλαβε να παρει τον "Βιο και Πολιτεια" του Ροζα πριν εξαντληθει.. Λογικα οσοι ασχολειστει με το αθλημα θα το εχετε ηδη παρει χαμπαρι, ο Τερζο επανακυκλοφορησε αυτον τον τομο και τωρα τον βρισκεις κυριολεχτικα παντου.
Posted Image

#81 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 27 November 2009 - 15:20

πλέον οι τόμοι υπάρχουν παντού. Η μόνη τύχη για παλιά συλλεκτικα τεύχη είναι λίγο ψαξιματάκι σε παλιά περίπτερα. Είχα καταφέρει να πάρω τον "Μαυρο Ιππότη" του ρόσα με 2 ευρώ από ένα πολύ παλιό σούπερ μάρκετ στην κέρκυρα και από όσο γνώριζα τότε το συγκεκριμένο τεύχο ήταν υπερβολικά συλλεκτικό. Τώρα δεν ξέρω.
Είχα μια τεράστια συλλογή από ΚΟΜΙΞ με πολύ καλά κομμάτια αλλά η μητέρα μου μία μερα τα πέταξε όλα μα όλα εντελώς γιατί νόμιζε οτι ήταν μωρουδίστικα (άτιμε νίντζα)
τώρα έχω μόνο τους 3 καμπαλέρος,τον μαύρο ιππότη και την επιστροφή του μαύρου ιππότη, το λα στράντα και το ΚΟΜΙΞ 200

#82 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 27 November 2009 - 17:02

Είχα μια τεράστια συλλογή από ΚΟΜΙΞ με πολύ καλά κομμάτια αλλά η μητέρα μου μία μερα τα πέταξε όλα μα όλα εντελώς γιατί νόμιζε οτι ήταν μωρουδίστικα (άτιμε νίντζα)


Τραγικό. Εμένα μου είχε βουτήξει ένας γνωστός μου κάμποσα άλλα ευτυχώς τα ξαναμάζεψα

#83 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 27 November 2009 - 23:19

Καποιος καπου ειχε πει οτι δεν προλαβε να παρει τον "Βιο και Πολιτεια" του Ροζα πριν εξαντληθει.. Λογικα οσοι ασχολειστει με το αθλημα θα το εχετε ηδη παρει χαμπαρι, ο Τερζο επανακυκλοφορησε αυτον τον τομο και τωρα τον βρισκεις κυριολεχτικα παντου.


Νομιζω εγω το ειχα πει. Δεν ηξερα οτι επανακυκλοφορησε, στις διαφημισεις των Κομιξ και Μικυ Μαους εχει ακομη την σταμπα "Εξαντληθηκε". Και δεν το εχω δει σε κανενα βιβλιοπωλειο Ο.Ο

#84 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 09 October 2010 - 22:25

να ρωτήσω κάποιοι τόμοι που βγήκαν με ιστορίες του barks και κάτι παρόμοια με donald αξίζουν?(εγώ έχω το βιο και πολιτεία και τα χαμένα επεισόδια)

#85 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 10 October 2010 - 13:46

να ρωτήσω κάποιοι τόμοι που βγήκαν με ιστορίες του barks και κάτι παρόμοια με donald αξίζουν?(εγώ έχω το βιο και πολιτεία και τα χαμένα επεισόδια)

Αν εννοεις την "Βιβλιοθηκη του Carl Barks" τοτε ναι αξιζουν, ακομα και αν εισαι purist σαν εμενα που γκρινιαζει με ολα τα shortcomings της συγκεκριμενης εκδοσης. Γιατι απλουστατα ειναι η μονη αποπειρα στην χωρα μας να συγκεντρωθουν ολες οι ιστοριες του Barks σε μια σειρα.

Μεχρι τωρα εχουν βγει 4 τομοι. Για καποιο περιεργο λογο, ξεκινησαν απο τις ιστοριες του 1950 με αποτελεσμα να μην ξερουμε ποτε θα βγαλουν τις ιστοριες του διαστηματος 1942-1949. Πιθανολογω οτι θα μπουν σαν συμπληρωμα στο τελος. Μαλλον το εκαναν ετσι επειδη η δεκαετια του '50 θεωρειται η πιο ωριμη του Barks και για αυτο θεωρησαν καλο να ξεκινησουν την σειρα απο αυτες. As far as I am concerned, that's bollocks! Chronological order makes more sense!

Το αλλο κακο ειναι οτι δεν φαινεται να υπαρχει καποιο pattern οσον αφορα το καθε ποτε θα κυκλοφορουν οι καινουργιοι τομοι. Αρχιζω να υποψιαομαι οτι τους βγαζουν μονο οταν εχουν το αναλογο budget. Κατι μου λεει ομως οτι με αυτο το ρυθμο ο Τερζο θα βαρεσει κανονι πρωτου προλαβει να ολοκληρωσει την σειρα...
Posted Image

#86 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 10 October 2010 - 14:17

Η Βιβλιοθήκη Καρλ Μπαρκς αξίζει, ακόμα και με τα όποια μειονεκτήματα έχει ως έκδοση.

Μεχρι τωρα εχουν βγει 4 τομοι. Για καποιο περιεργο λογο, ξεκινησαν απο τις ιστοριες του 1950 με αποτελεσμα να μην ξερουμε ποτε θα βγαλουν τις ιστοριες του διαστηματος 1942-1949. Πιθανολογω οτι θα μπουν σαν συμπληρωμα στο τελος. Μαλλον το εκαναν ετσι επειδη η δεκαετια του '50 θεωρειται η πιο ωριμη του Barks και για αυτο θεωρησαν καλο να ξεκινησουν την σειρα απο αυτες.

Περίπου έτσι. Η ελληνική έκδοση είναι βασισμένη στην ιταλική έκδοση των απάντων του Barks, με τη διαφορά πως εμείς έχουμε μεγάλο μέγεθος, πολυτελές χαρτί και σκληρό εξώφυλλο, δηλαδή έχουμε βιβλία όχι τευχάκια.

Οι ιστορίες δημοσιεύονται με χρονολογική σειρά, χρόνο με τον χρόνο, με σκοπό να παρουσιαστεί το σύνολο του έργου του Καρλ Μπαρκς, με βάση τη δημιουργική πορεία του καλλιτέχνη και την εξέλιξη των ηρώων του. Αυτός ο πρώτος τόμος ανοίγει τη συλλογή με την πρώτη χρονιά της δεκαετίας του 1950. Είναι η περίοδος που ο Παπιάνθρωπος βρίσκεται στην ακμή της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητάς του και, έχοντας κατακτήσει την πλήρη αισθητική αρτιότητα, πετυχαίνει, τον έναν μετά τον άλλον, τους στόχους που θέτει στον εαυτό του.

Φυσικά ο Μπαρκς είχε γράψει μεγάλες ιστορίες, που θα συμπεριληφθούν , με τα ίδια κριτήρια, στη συνέχεια της συλλογής. Προτιμήσαμε όμως να ξεκινήσουμε από το 1950, οπότε και βρίσκουμε πρωταγωνιστές που μπορούμε να αναγνωρίσουμε εύκολα, ίσως επειδή η μορφή και ο χαρακτήρας τους έχουν κάτι το μοντέρνο, που τους επιτρέπει να ξεπεράσουν το χάσμα του χρόνου και να φτάσουν έως την εποχή μας. Οι ήρωες είναι οικείοι και οι περιπέτειές τους διαβάζονται άνετα από αναγνώστες κάθε ηλικίας. Με δυο λόγια, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από μια κορυφαία στιγμή, όπως αρμόζει στην παρουσίαση του έργου ενός μεγάλου καλλιτέχνη στο ευρύ κοινό, καθώς επευθυνόμαστε και σε αναγνώστες που ίσως να τον ανακαλύπτουν για πρώτη φορά.


Ο Τερζό θα ακολουθήσει επακριβώς την ιταλική έκδοση, κάτι που σημαίνει:


Οι 32 πρώτοι τόμοι θα καλύψουν ιστορίες ως το τέλος (1950-1968 ). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλοι 11 τόμοι με τις ιστορίες 1942-1950. Οι επόμενοι 4 τόμοι θα αναφέρονται στο έργο του δημιουργού και την επιρροή του έως σήμερα 1968-2008, ενώ ο τελευταίος θα καλύπτει πληροφορίες από όλες τις χρονιές (1932-2008 )
http://coa.inducks.o...n.php?c=it/DPCS


Το μπέρδεμα που έχουν κάνει είναι οι 11 τόμοι που καλύπτουν από το '42 ως το '50, οι οποίοι μπήκαν "σφήνα". Θα ήταν πιο πρακτικό να μπουν στην αρχή, όμως απ' ό,τι φανερώνει και το παραπάνω απόσπασμα, στοχεύουν και σε νέους αναγνώστες οι οποίοι αν έβλεπαν το κατώτερο πρώιμο στυλ του Μπαρκς ίσως να μην έδιναν τη δέουσα σημασία.

Βέβαια είναι κομματάκι περίεργο μιας και όλοι οι αναγνώστες ξέρουν πως πρόκειται για τα άπαντα του Καρλ Μπαρκς. Πόσους καινούργιους αναγνώστες να πιάσουν πια ? Άσε που στην Ελλάδα τα τεύχη δεν θα κυκλοφορήσουν ευραίως σε περίπτερα αλλά σε βιβλιοπωλεία, επομένως όποιος πάει να τα αγοράσει, ξέρει περί τίνος πρόκειται και τι πρέπει να περιμένει. Πάντως διορθώνεται εύκολα, προσωπικά θα τοποθετήσω τους 11 αυτούς τόμους πρώτους στη βιβλιοθήκη μου κι έτσι θα έχω μια ωραία χρονολογική σειρά Posted Image

Για περισσότερες απόψεις / συζητήσεις τσεκάρετε και το thread του Carl Barks

E5VV38U.jpg


#87 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 10 October 2010 - 18:45

Απο περιεργεια. Σε τι επιπεδα ειναι αυτη την εποχη το περιοδικο?

#88 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 10 October 2010 - 18:56

Δεν είναι τόσο χάλια όσο ήταν πριν 1-2 χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε καλό επίπεδο. Τα τελευταία 1-2 τεύχη είχαν μερικές ενδιαφέρουσες ιστορίες όμως μέχρι εκεί.

E5VV38U.jpg


#89 Revan

Revan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 87 posts

Posted 10 October 2010 - 19:11

Εγω μαζευα ΚΟΜΙΞ για 10 χρονια περιπου, και μια μερα τα δανεισα σε μια κοπελα γιατι την γουσταρα και μου εφερε πισω τα μισα. Ακομα τα παιρνω στο κρανιο οταν το θυμαμαι. Κατι τευχη με αφιερωματα στον Καρλ Μπαρκς, πανε ολα. Τι ηθελα και το θυμηθηκα τωρα...
Posted Image

#90 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 10 October 2010 - 19:13

εμένα τα χρησιμοποιουσε ο πατέρας μου στο τζάκι, μιλαμε και για μικι μαους του 80 και παλιότερα (κληρονομιά απο θεία)