To Gintama σου κάνει κλικ γύρω στο 40 επεισόδιο ή και αργότερα.
Τι κάνεις όταν βαριέσαι πλέον να ψάχνεις "καινούργια" anime; (όπου "καινούργια" για εμένα οτιδήποτε μετά το 2010). Βρίσκεις ένα re-encode group και τα κατεβάζεις τυφλά. Αυτό έκανα λοιπόν, με τους "JacobSwageedUp", που χωράνε ολόκληρες σειρές σε 2.4GB ή και λιγότερο, σε H264 συμπίεση, πάντα hardsub και από BlueRay πηγή. Και έχουν και καλό seeding για εμάς που ακόμα χρησιμοποιούμε torrent και όχι streaming.
Και χάρη σε αυτούς, κάθομαι και βλέπω (με το Fast Forward να είναι ο κανόνας), όλα αυτά τα γνωστά anime των 12 επεισοδίων από 2 και 3 season + τα ΟVA τους της τελευταίας δεκαετίας, που δεν είχα δει ποτέ καθότι Moe, School Life, Ecchi κλπ. Πρέπει (κυριολεκτικά) να τα δω όλα αυτά, γιατί η νέα γενιά των anime fans μόνο αυτά γνωρίζει και ως διοργανωτής εκδηλώσεων, πρέπει να είμαι ενήμερος.
- Grand Blue Fantasy Anime: Είναι ένα ενδιαφέρον anime που μου θυμίζει One Piece δομή σε συμπυκνωμένο. Είναι ενδιαφέρον, τελειώνει σε σημείο που ξεκινάει το "ταξίδι". Λογικά ίσως δούμε δεύτερη σεζόν.
- Astarotte No Omocha!: Η διαστροφή αυτού του anime, είναι ότι δεν έχει καμία διαστροφή! Ευχάριστη έκπληξη για έναν συντηρητικό άνθρωπο σαν εμένα: Έχουμε λοιπόν μια sacabus, που στην ηλικία των 10 ετών, πρέπει να ετοιμαστεί για την ενηλικίωσή της, που σημαίνει ότι πρέπει να τρέφετε με την εξαγωγή του "σπόρου της ζωής" από τους άντρες (Sic και όποιος κατάλαβε). Και μας εμφανίζεται ένας 23άχρονος, που αναλαμβάνει να της το μάθει αυτό. Και που έχει κόρη από τα 13 του. Και ενώ η περιγραφή και το περιβάλλον σε προδιαθέτει για ό,τι πιο ανώμαλο μπορείς να φανταστείς, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται. Ο μόνος λόγος που αξίζει να δεις αυτό το anime, είναι για να έχεις το απόλυτο παράδειγμα παραπλανητικής περιγραφής anime αλλά και το πως μπορείς να φτιάξεις ένα σενάριο "αθώο" σε ένα σκηνικό που μόνο αθώο δεν λες. Πάντως ως anime δεν λέει και κάτι. Βαρετό.
- Little Witch Academia: Παραδόξως βλέπετε. Παραδόξως έχει σενάριο. Παραδόξως έχει "λογική". Παραδόξως έχει αρχή, μέση και τέλος. Παραδόξως βγάζει νόημα. Ευχάριστη έκπληξη. Τελείως ακαδημαϊκό anime, με τίποτα πρωτότυπο σε σενάριο, ιδιαίτερα προβλεπόμενο, αλλά δουλεμένο σωστά και δεν κουράζει, ούτε κάνει κοιλιά. Για κάποιον που τώρα αρχίζει με anime ή είναι κάπως μικρότερος σε ηλικία, προτείνεται.
- Kiss X Sis: Δεν το είχα δει. Ήξερα αρκετά από άλλους για το πως πάει, αλλά μέχρι εκεί. Το anime είναι η φαντασίωση του κάθε γυμνασιόπαιδου με έντονα ecchi στοιχεία. Βασικά Ecchi Harem κωμωδία καταστάσεων είναι, με την διαφορά ότι οι πρωταγωνιστές έχουν συγγένεια, αλλά όχι εξ' αίματος. Α Japanese setup thing θα έλεγα, καθαρά anime διάστασης.
- ΜΜ! Αυτό θυμήθηκα ότι το είχα ξαναδεί κάποτε (πιθανώς όταν πρωτοβγήκε). Σχολικό anime, που καταλήγει σε Harem, με εκκεντρικούς πρωταγωνιστές που συνθέτουν ακόμα μια κωμωδία καταστάσεων. Γελάς πάντως αν σου αρέσει το χιούμορ της σειράς.
- Dakara Boku Wa, H Ga dekinai: Αυτό δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον. School life, Harem, εκκεντρικοί πρωταγωνιστές, μια από τα ίδια, με πιο έντονο ecchi στοιχείο. Δεν είχε τόσο χιούμορ για να με κρατήσει, ή απλά δεν ήμουν σε mood να το δω.
- Kore Wa Zombie Desu Ka: Ένας τύπος δολοφονείτε και γίνεται Ζόμπι από μια μυστήρια τύπισσα. Μετά συναντά μια νεαρή μάγισσα και για κάποιο λόγο μεταφέρονται σε αυτόν οι δυνάμεις της και γίνεται αρσενική μάγισσα Ζόμπι. Μετά εμφανίζεται μια άλλη τύπισσα, μετά μια άλλη, μετά ανακαλύπτει ποιος τον σκότωσε, στο ενδιάμεσο πολύ fan service, κλπ. Η πρώτη σεζόν έχει ενδιαφέρον, δομή, χιούμορ και δημιουργεί εύθυμες καταστάσεις που γελάς. Είμαι μια σειρά που δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της και είναι καθαρά ψυχαγωγία. Μετά έχουμε μια δεύτερη σεζόν, που μάλλον έγινε γιατί η πρώτη είχε επιτυχία. Ε, η δεύτερη σεζόν είναι ένα αδιάφορο πράγμα. Δεν γίνεται τίποτα πέρα από ένα μικρό arc τελείως προβλέψιμο. Κάτι σαν filler, σαν τα OVA που βάζουν στις 12 σειρές όταν κυκλοφορούν σε DVD/ BluRay. Χάσιμο χρόνου με λίγο γέλιο. Η πρώτη σεζόν πάντως είναι καλή για αυτό που είναι.
- Made in Abyss: Μακράν ό,τι καλύτερο έχω δει αυτό το καιρό. Εκπληκτική σειρά, που το σχέδιό και η ηλικία των πρωταγωνιστών της ξεγελά και δεν σε προδιαθέτει για κάτι αξιόλογο. Αλλά ευτυχώς αυτό δεν ισχύει! Είμαι μια σειρά γεμάτη νοήματα, αλληγορίες, προβληματισμούς, μία απίστευτη σαδιστική εξέλιξη που δεν σε αφήνει καθόλου να χαλαρώσεις, με συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις και μια σκληρή ωμότητα που δεν την περιμένεις. Ουσιαστικά περιγράφει ένα συνειδητοποιημένο αυτοκαταστροφικό ταξίδι που όμως ακόμα και αυτό χάνει το νόημά του όταν μαθαίνεις κάποια πράγματα για τους πρωταγωνιστές. Αυτό το anime, έχει πραγματικά δυνατότητες να εξελιχθεί σε "Classic" και σημείο αναφοράς.Το προτείνω ανεπιφύλαχτα.
Έχω δει και άλλα αυτό το καιρό, θα τα αναρτήσω σε άλλο post κάποια στιγμή.
Edit: typos, κλπ
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Labrokratis: 06 Δεκέμβριος 2017 - 21:12