ειδα και εγω ο ερμος ολοκληρη τη
Yawara μαζι με τα 2 specials....
αχ, πλεον δεν βγαινουν σειρες σαν και αυτην.....τι να πω.
δεν βλεπω συχνα sports anime, αλλα η σειρα αυτη καταφερνει και με κανει να ξεχασω ολες τις προκαταληψεις μου για το ειδος.
Δυστηχως ειναι και απο τις λιγες που το εφαρμοζουν.
δηλ αυτο που την κανει ιδιαιτερη:
-απιστευτοι χαρακτηρες για sports anime.
οχι ολοι βεβαια, αλλα η Yawara, ο παππους και η Fujiko μενουν αξεχαστοι. ακομα και οι χαρακτηρες Β' ρολου που εμφανιζονται σε ορισμενα μονο επεισοδια, σου μενουν.
-πολυ καλο animation, οπου σπανια χρησιμοποιουν τα ιδια καρε ξανα και ξανα. και σε ενα αθλημα οπως το τζουντο. ολα τα παιχνιδια ειχαν την ιδιαιτεροτητα τους, χωρις να γινονται βαρετα.
ξεπερνα σε αυτο το manga.
-αν και sports anime τα καταφερνει αρκετα καλα στο να προσθεσει στοιχεια slice of life, comedy, romance σε βαθμο που το ενα να αντικαθιστα επαξια το αλλο. πολυ καλυτερα απο τη σειρα
Touchη ατμοσφαιρα και η ζωη στο τελος των 80ς απο την πλευρα των νεων μεταφερεται αρκετα πειστικα, με τις οποιες προκαταληψεις για τους αντρικους και γυναικειους ρολους, εστω και αν και αυτες παραμενουν ακομα ριζομενες μεχρι και σημερα.
η μουσικη δυστηχως δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο. θα ηθελα επισης να καλυπταν και τους τελευταιους τομους του manga με τους Ολυμπιακους στη Βαρκελωνη.
το special που βγηκε 4 χρονια μετα το τελος της σειρας, αλλαζει την τοποθεσια στην Ατλαντα και δυστηχως αφαιρει αρκετα πραγματα
ευτυχως τα υπολοιπα διατηρουνται ατοφια και ιδιως το τελος.
η ενδιαμεση ταινια με τα παιδια ειναι καλουτσικη. μου φαινεται δεν υπαρχει στο manga και ειναι αυτοτελες επεισοδιο. καλουτσικο και αυτο αν εχετε δει τη σειρα, αλλιως παρακαμψτε το.