Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!

• Please log in to reply
6154 replies to this topic

#5086 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 posts

Posted 18 April 2013 - 14:02

Εγώ είδα το Cencoroll. Συμπαθητική ιστοριούλα, με συμπαθητικούς χαρακτήρες, κλισέ που δεν είναι πολύ εκνευριστικά, αλλά ως εκεί. Δεν μου φάνηκε τίποτα το τρομερό, και ήταν και πολύ μικρούλι. Άντε να δούμε στο sequel τι θα γίνει.

^+1 .Ενα απλο ovaki που δν με εκανε να βαρεθω κι ηταν αρκετα συμπαθητικο.Με θυμισε λιγο Kamisama Dolls με αυτα τα τερατακια που χαν μαζι τους τα παιδια.Ελπιζω οταν με το καλο βγει το sequel να χουμε ενα καλο wrap up.Αυτα ^_^

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#5087 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 19 April 2013 - 05:27

Είδα το Wolf Children (Ookami Kodomo), μιας και κέρδισε και στα ιαπωνικά "oscars" και στα Mainichi.
Θετικά: Animation και background art πολύ όμορφα, καλή μουσική (αν και όχι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη), μερικές πολύ συγκινητικές στιγμές.
Αρνητικά: Ρηχό character development, κακό pacing, furry romance scene.
Posted Image
Posted Image

#5088 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 19 April 2013 - 09:12

Από περιέργεια, μιας και το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, κατέβασα το πρώτο επεισόδιο του Uta no Pince Sama (όχι, το υπόλοιπο του τίτλου ΔΕ το γράφω!) για να τσεκάρω για τί επίπεδα βλακείας μιλάμε.

ΡΕ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; :iyaaa:

Η παροιμία "η περιέργεια σκότωσε τη γάτα" ισχύει απίστευτα στη περίπτωσή μου. Αυτή τη στιγμή έχω παγωμένο το βίδεον στο 01:06 και ήδη το σκέφτομαι να το κλείσω και να το διαγράψω. Γιατί τα μπισκότεν είναι τόσο άθλια (στην εμφάνιση, αν και δε νομίζω στο χαρακτήρα να ισχύει κάτι διαφορετικό); Γιατί το τραγούδι είναι τόσο βλαμμένο; Γιατί ο μονόλογος στην αρχή περί αστεριών και ουρανού είναι χειρότερος κι από τον αντίστοιχο στο Psycho Pass (το οποίο θέλει ταλέντο για να το πετύχεις); ΓΙΑΤΙ ΡΕ;

Θα προσπαθήσω να δω το υπόλοιπο. Αν και έτσι όπως με βλέπω, κάθε 1 λεπτό ( γράψε λάθος, 30 δεύτερα - ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ; ) θα το σταματάω για να κάνω διάλειμμα... :wth2:

Posted Image

#5089 Teo-sama

Teo-sama

Starting...

• Members
  • 2 posts
  • LocationGreece

Posted 20 April 2013 - 01:44

Παρακολουθώ τα Naruto,One Piece,Fairy Tail,Magi,Saint Seiya,Arata Kangatari,Shingeki no Kyojin και πολλά άλλα :)

#5090 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 22 April 2013 - 18:16

Από περιέργεια, μιας και το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, κατέβασα το πρώτο επεισόδιο του Uta no Pince Sama (όχι, το υπόλοιπο του τίτλου ΔΕ το γράφω!) για να τσεκάρω για τί επίπεδα βλακείας μιλάμε.

ΡΕ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; :iyaaa:

Η παροιμία "η περιέργεια σκότωσε τη γάτα" ισχύει απίστευτα στη περίπτωσή μου. Αυτή τη στιγμή έχω παγωμένο το βίδεον στο 01:06 και ήδη το σκέφτομαι να το κλείσω και να το διαγράψω. Γιατί τα μπισκότεν είναι τόσο άθλια (στην εμφάνιση, αν και δε νομίζω στο χαρακτήρα να ισχύει κάτι διαφορετικό); Γιατί το τραγούδι είναι τόσο βλαμμένο; Γιατί ο μονόλογος στην αρχή περί αστεριών και ουρανού είναι χειρότερος κι από τον αντίστοιχο στο Psycho Pass (το οποίο θέλει ταλέντο για να το πετύχεις); ΓΙΑΤΙ ΡΕ;

Θα προσπαθήσω να δω το υπόλοιπο. Αν και έτσι όπως με βλέπω, κάθε 1 λεπτό ( γράψε λάθος, 30 δεύτερα - ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ; ) θα το σταματάω για να κάνω διάλειμμα... :wth2:

Welcome to the madness.

Φιλική συμβουλή: πριν πατήσεις το "play" σε κάθε καινούργιο επεισόδιο (ή μετά από κάθε διάλλειμα), άφησε τα μυαλά σου έξω απ'την πόρτα, να περιμένουν να τελειώσει το επεισόδιο για να ξαναμπούν. Λειτουργεί.

#5091 freak27

freak27

Sparking

• Members
  • 622 posts

Posted 22 April 2013 - 22:28

Guyz εχει ακουστει τιποτα για συνολικο adaptation του Air-Gear? Δεν βρηκα αναλογο thread απο το search. sorry
Posted Image

#5092 redqueen

redqueen

Za Zombie Chicken...

• Members
  • 847 posts

Posted 22 April 2013 - 23:04

Welcome to the madness.

Φιλική συμβουλή: πριν πατήσεις το "play" σε κάθε καινούργιο επεισόδιο (ή μετά από κάθε διάλλειμα), άφησε τα μυαλά σου έξω απ'την πόρτα, να περιμένουν να τελειώσει το επεισόδιο για να ξαναμπούν. Λειτουργεί.

Λεει η κοπελα που καθε φορα περιμενει το εντινγκ οπου τα μπισια πιανονται κι κουναν γοφο. Αλλα ναι εχει ενα μεγαλο ποιντ,ποιος προσεχει στο Uta-pri?All hail the fabulousness and the fanservice. :P

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...

#5093 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 April 2013 - 23:39

ειδα τα πρωτα 9 επεισοδια του Καιjι αλλα σταματω εκει.
Ενω ειναι ενδιαφερον ως υποθεση, σερνεται σε υπερβολικα μεγαλο βαθμο. Μια ιστορια 30-40 λεπτων που θα την εβλεπα ευχαριστως, εδω διαρκει 3 ωρες.
Καλα το σχεδιο και το Αnιmατιοn ειναι χαλια. Οι χαρακτηρες αχωνευτοι,κατι που δε θα με πειραζε αν κρατουσε λιγοτερο.

Συμπερασμα: ολοι οι μαζοχες στο ανιμε.γρ πεσανε!

#5094 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 22 April 2013 - 23:56

ειδα τα πρωτα 9 επεισοδια του Καιjι αλλα σταματω εκει.
Ενω ειναι ενδιαφερον ως υποθεση, σερνεται σε υπερβολικα μεγαλο βαθμο. Μια ιστορια 30-40 λεπτων που θα την εβλεπα ευχαριστως, εδω διαρκει 3 ωρες.
Καλα το σχεδιο και το Αnιmατιοn ειναι χαλια. Οι χαρακτηρες αχωνευτοι,κατι που δε θα με πειραζε αν κρατουσε λιγοτερο.

Συμπερασμα: ολοι οι μαζοχες στο ανιμε.γρ πεσανε!

Tο περίμενα πως δεν θα άντεχες αλλά δεν σε πρόλαβα. :P
Πάντως ισχύει ότι από animation/characters και pace είναι δράμα, μόνο για την αγωνία το βλέπεις και τπτ άλλο.
Με τόσα που έχεις δει αναμενόμενο να μην αντέξεις στο συγκεκριμένο, θέλουν τρελή υπομονή αυτά. xD

Αρκετά μαζόχες είμαστε indeed. xD Εγώ απλά θα πω πως το διασκέδασα αλλά η 2η season το σκίζει στην κούραση. Γενικά υπερτιμημένο ειδικά αν κρίνω κι απ' τα posts που τελικά σε έψησαν να το δεις.

Edited by Radagast, 22 April 2013 - 23:58.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#5095 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 posts

Posted 02 May 2013 - 00:23

Ολοκλήρωσα που λέτε το kill me baby το οποίο το έβλεπα σε πολύ μικρές δόσεις. Αψυχολόγητο καϊδι για να γελάσεις.
Μετά, είπα να δω κάτι απο σχεδόν 90s και αυτό ήταν το Fruits Basket. Πραγματικά ενδιαφέρον anime, με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αναλυση χαρακτήρων και μικροανατροπές. Ξέρω ότι το manga συνεχίζει την ιστορία και ενημερώθηκα για την κατάληξή της (δεν διαβάζω manga, μόνο anime βλέπω).

Είδα και τα υπόλοιπα επεισόδια του Space Battleship Yamato 2199 και μπορώ να πω ότι όντως, όσο δεν προσπαθεί να αναπαράγει την αρχική σειρά και κάνει ανεξάρτητο retelling, τα καταφέρνει θαυμάσια. Είναι το Yamato των παιδιών εκείνων που ειδαν το Yamato και ναι στέκει μια χαρά στο 2013.
Αποτυχαίνει στο να αναπαράγει συναίσθημα και κλιμάκωση σε όλα εκείνα τα σημεία που η πρώτη σειρά του 1974 έχει γράψει ιστορία, αλλά καταφέρνει στα δικά της ανεξάρτητα επεισόδια να κερδίζει της εντυπώσεις. Επίσης, προσπαθεί να διορθώσει όλες τις ελλείψεις και όλα τα λάθη της πρώτης σειράς, την προσαρμόζει άψογα στο σήμερα και συγκινεί διαφορετικά από την πρώτη σειρά. Το μεγάλο μου παράπονο, είναι η αλλαγή του ρόλου του analyzer, που όλο το subplot του 1974 έχει μεταφερθεί σε ένα επεισόδιο αρκετά διαφορποιημένο αλλά και αρκετά αριστουργηματικό σε εκτέλεση (αν και σίγουρα όχι προτότυπο).
Πραγματικά είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το remake!

#5096 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 May 2013 - 13:24

δεν ξερω, η Fruits Basket δεν μου πολυαρεσε τοτε. σε σχεση με το manga ηταν λιγοτερο δραματικη. δηλ αν θες αυτα που σε ενδιαφερουν (ιστορια, αναλυση, ανατροπες) διαβασε το manga. βλεπετε ευχαριστα παντως αν θελετε κατι αναλαφρο. τωρα βεβαια δεν θα την αγγιζα μιας και εχουν αλλαξει τα γουστα.

λοιπον, εκει που δεν το περιμενα ξαναρχισα μαραθωνιους. το μικροβιο των anime δεν σε αφηνει.

ειδα τη σειρα Getter Robo, αυτη με τους δεινοσαυρους. η G δεν με ενδιαφερει. οχι μονο γιατι υστερει του γρηγορου ρυθμου και της προχειροτητας της πρωτης, αλλα επειδη λειπουν οι δεινοσαυροι και πηγαν να κανουν τα mecha ρομποτ πιο λεπτομερη. με χαλασε και τη σταματησα. και το οτι λειπει ενας απο τους πρωταγωνιστες επισης. οπως και να εχει ειναι αξεχαστη, με μια απο τις πιο ηλιθιες καταληξεις που εχω δει σε ανιμε.

αν την εβλεπα ολοκληρη μικρος θα ξετρελαινουμουν. παιδι που ειχε μανια με τους δεινοσαυρους, να βλεπει mecha δεινοσαυρους να αλωνιζουν; δυστηχως ειχαν βγει μονο 2 βιντεοκασσετες. τωρα απλα την ειδα για να γινει το μυαλο μου κουρκουτι.

μετα επανηλθα στα "κανονικα" anime. ειχα πριν καιρο σταματησει την Ashita no Nadja, μαλλον επειδη βαριομουν. τελικα την ειδα μονορουφι. ταξιδια σε χωρες οπως Ιταλια, Ισπανια, Ελλαδα, Αγγλια, Αιγυπτος στην αρχη του 20ου αιωνα, κληρονομιες, δουκες, περιπετεια, περιπλανωμενο τσιρκο. οτι ακριβως μου αρεσει. απο τις καλυτερες νεες σειρες περιπετειας! τη συστηνω ανεπιφυλακτα.

τωρα βλεπω την Planet Survive. Ηθελα πριν χρονια να τη δω αλλα δεν την εβρισκα. και ευτυχως γιατι βρηκε σε καλυτερη ποιοτητα. και αυτη φαινεται θα ειναι απο τις αγαπημενες μου. οχι σαν κατι σειρες τυπου Infinite ryvius

μετα απο αυτο, αποφασισα να δω ολη τη Yawara. Τελικα μου φαινεται αξιζει και αυτη.

και στο τελος θα δω τη σειρα εκπληξη, πανω στην οποια θα γραψω την παρουσιαση.

#5097 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 02 May 2013 - 14:00

Ποιες οι ενστάσεις με το Infinite Ryvius Petran?

qzMHWHd.png

#5098 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 02 May 2013 - 14:29

τωρα βλεπω την Planet Survive. Ηθελα πριν χρονια να τη δω αλλα δεν την εβρισκα. και ευτυχως γιατι βρηκε σε καλυτερη ποιοτητα. και αυτη φαινεται θα ειναι απο τις αγαπημενες μου. οχι σαν κατι σειρες τυπου Infinite ryvius

μετα απο αυτο, αποφασισα να δω ολη τη Yawara. Τελικα μου φαινεται αξιζει και αυτη.

Την planet survive ήθελα να την τσεκάρω από καιρό thanks για την ενημέρωση.
Θα συμφωνήσω πλήρως επί του Ryvious, απ' τα πιο υπερτιμημένα anime το είχα βρει και τελικά το παράτησα μετά από άπειρη υπομονή στο ~15 πραγματικά δεν είχε τίποτα να προσφέρει...

Το yawara και γω αυτές τις μέρες το ξεκίνησα και ναι αξίζει με τα χίλια κι ας μην μοιάζει αριστούργημα or anything εκ πρώτης όψεως.
Χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι εξαιρέσεις που δεν έχουν γράψει ποτέ μέτριο σενάριο, όπως ο Urasawa.

Edited by Radagast, 02 May 2013 - 14:30.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#5099 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 02 May 2013 - 14:34

Τι προσφορά περιμένεις από τα anime?
Για να καταλάβω δηλαδή με πια κριτήρια αξιολογείς.

qzMHWHd.png

#5100 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 May 2013 - 12:19

Την planet survive ήθελα να την τσεκάρω από καιρό thanks για την ενημέρωση.
Θα συμφωνήσω πλήρως επί του Ryvious, απ' τα πιο υπερτιμημένα anime το είχα βρει και τελικά το παράτησα μετά από άπειρη υπομονή στο ~15 πραγματικά δεν είχε τίποτα να προσφέρει...

Το yawara και γω αυτές τις μέρες το ξεκίνησα και ναι αξίζει με τα χίλια κι ας μην μοιάζει αριστούργημα or anything εκ πρώτης όψεως.
Χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι εξαιρέσεις που δεν έχουν γράψει ποτέ μέτριο σενάριο, όπως ο Urasawa.

απο το Survive κατεβασα τη γερμανικη εκδοση, γιατι εχουν μεταφρασει και τα OP/ED. ιδιως το OP ειναι απο τα καλυτερα. βεβαια ιδια raws χρησιμοποιουν με την εκδοση στο bakabt, απλα η γερμανικη εχει λιγο καλυτερη ποιοτητα γιατι τα εχουν σε 1080, ενω τα αγγλικα εχουν λιγο downscaling. ειμαι στη μεση μεχρι τωρα και η σειρα με εκπλησσει με την πολυ καλη σκηνοθεσια και το σεναριο που εχει ολο και κατι καινουργιο να παρουσιασει. σπανιο για σειρα 52 επεισοδιων.

για τη Yawara ειχα δει τα πρωτα 6 επεισοδια πριν χρονια, αλλα δεν με ειχαν ενθουσιασει. ισως επειδη δεν ειχε ολοκληρωθει και δεν ειχα κινητρο να τη δω. ειχα και αλλα γουστα. τωρα ομως πιστευω να μου αρεσει.

Ποιες οι ενστάσεις με το Infinite Ryvius Petran?

αν ειναι να συνεχιστει η συζητηση απο εδω και περα, καλυτερα ας γινει στο αναλογο thread ή στα profile, απλα το γραφω για να το διαβασουν και οι αλλοι και σχετιζεται και με τη Survive.
το προβλημα ειναι δυστηχως οι χαρακτηρες. οι Survive σα σειρα που απευθυνεται σε ολη την οικογενεια και σε μικροτερο κοινο, τα παει πολυ καλυτερα στην εκφραστικοτητα των χαρακτηρων. εκει βεβαια ηλικιακα υπαρχουν περισσοτερες αποκλισεις και βλεπεις καλυτερη και πιο ομαλη επικοινωνια μεταξυ τους. ειναι γενικα πιο προσεγμενη και οργανωμενη σειρα

οι Ryvious που θεωρητικα απευθυνεται σε εφηβικο και μεγαλυτερο κοινο και λογικα εχεις περισσοτερες προσδοκιες απο αυτην, τα κανει μανταρα. καλλιο βαλε 8 ατομα, παρα 80.
δεν το περιμενα 10χρονοι χαρακτηρες της survive να τα παν καλυτερα στην εκφραστικοτητα και στη σκηνοθεσια απο 15χρονους+ χαρακτηρες της Ryvious.

βγαινει μια ανθρωπια και ζεστασια απο τους χαρακτηρες, που δυστηχως ψαχνεις με τα κυαλια στην αλλη σειρα.

στους υπολοιπους τομεις (concept, settings, μουσικη κλπ) η Ryvous υπερτερει ελαφρα και για αυτο μονο θα την προτεινα.