Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!

• Please log in to reply
6154 replies to this topic

#5071 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 04 April 2013 - 09:47

Ω, το Utena το έχω στο πρόγραμμα εδώ και πολύ καιρό... κι ακόμα δεν το έχω αρχίσει. :emptyonexg1: Αλλά μιας και δε μπορώ να βλέπω πολλές σειρές μαζί, λέω να επικεντρωθώ το Penguindrum για την ώρα.

Είδα τη ταινία της Utena όμως. Τα ναρκωτικά που έλεγα πριν; Επί 1.000. Cars...? O_O;

Και δε με ενδιέφερε το deconstruction στη Madoka (αν μπορούμε να το πούμε έτσι, μιας και δε νομίζω να είχε τέτοιο σκοπό ο δημιουργός), απλά ότι η ιστορία είχε ενδιαφέρον (τα επεισόδια έφευγαν νερό μιλάμε!). Ούτως ή άλλως, η αξία μιας ιστορίας δε βασίζεται στο αν είναι decostruction ή πόσο καλό είναι.

Posted Image

#5072 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 04 April 2013 - 10:01

Ω, το Utena το έχω στο πρόγραμμα εδώ και πολύ καιρό... κι ακόμα δεν το έχω αρχίσει. :emptyonexg1: Αλλά μιας και δε μπορώ να βλέπω πολλές σειρές μαζί, λέω να επικεντρωθώ το Penguindrum για την ώρα.

Είδα τη ταινία της Utena όμως. Τα ναρκωτικά που έλεγα πριν; Επί 1.000. Cars...? O_O;

Και δε με ενδιέφερε το deconstruction στη Madoka (αν μπορούμε να το πούμε έτσι, μιας και δε νομίζω να είχε τέτοιο σκοπό ο δημιουργός), απλά ότι η ιστορία είχε ενδιαφέρον (τα επεισόδια έφευγαν νερό μιλάμε!). Ούτως ή άλλως, η αξία μιας ιστορίας δε βασίζεται στο αν είναι decostruction ή πόσο καλό είναι.

Η αξία ενός anime όμως έχει να κάνει και με το αν καταφέρνει να αποδομήσει έξυπνα επιτυχώς ένα genre ή απλώς "κάνει πως το αποδωμεί" :P Και είμαι το "νταρκίλα εφφέκτ" του Madoka είναι το μόνο (φθηνό) όπλο που έχει στην προσπάθεια του. Δε λέω όμως, καλό anime, μια φορά το ευχαριστήθηκα :P Τουλάχιστον στα τεχνικά του μέρη 10αράκια τα πέρνει.

Σου πρότεινα το Utena πρώτα γιατί σε μπάζει πιο λάου λάου στην όλη φάση του συμβολισμού (για να γελάει μετά) για να σε βάλει στο κλίμα μιας και δεν είχες μπει πολλά επεισόδια μέσα στο penguindrum-
Αλλά αφού άρχισες ok~

Η ταινία της Ουτένας είναι pure trolling on drugs. And part of it is the best movie ever :P

#5073 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 04 April 2013 - 14:55

Έχοντας διαβάσει πολύ καλές κριτικές και περιμένοντας να δω κάτι αρκετά αξιόλογο ξεκίνησα το Nichijou. Έχω δει μέχρι τώρα τα 4 πρώτα επεισόδια και δυστυχώς έχω απογοητευτεί πολύ :( Ίσως βέβαια και να είναι νωρίς ακόμα άλλα πραγματικά απορώ πως άρεσε σε τόσο κόσμο.
Έχει πολύ καλό σχέδιο και οι χαρακτήρες φαίνεται να έχουν τα προσόντα για μια καλή κωμωδία αλλά προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί να σε κάνει να γελάσεις με το ζόρι... Μέχρι τώρα με το ζόρι να θυμηθώ 1-2 σκηνές οι οποίες μου προκάλεσαν αυθόρμητα γέλιο.
Και δεν είναι ότι δεν μου αρέσει το "καμένο" χιούμορ (ίσα ίσα για αυτό ήθελα να το δω! :P ) αλλά μέχρι τώρα δεν με έχει κερδίσει.
Θα δω σίγουρα 2-3 επεισόδια ακόμα αλλά άμα δεν υπάρξει κάποια βελτίωση μάλλον θα το dropαρω :nosey:

#5074 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 04 April 2013 - 15:09

Αν δεν άλλαξες στομάχι με το 2ο επεισόδιο μάλλον δεν είναι για σένα η σειρά, πράμα θλιβερό μιας και είναι like best comedy ever

HnH5aB0.jpg

#5075 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 04 April 2013 - 15:42

Αν δεν άλλαξες στομάχι με το 2ο επεισόδιο μάλλον δεν είναι για σένα η σειρά, πράμα θλιβερό μιας και είναι like best comedy ever

Χαχα στομάχι έχω το ίδιο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! :P Δυσκολεύομαι πολύ να το σκεφτώ σαν best comedy ever αλλά γούστα είναι αυτά ούτως η αλλιώς! Μάλλον όπως λες και εσύ δεν είναι το δικού μου στιλ.

#5076 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 04 April 2013 - 16:58

Έχοντας διαβάσει πολύ καλές κριτικές και περιμένοντας να δω κάτι αρκετά αξιόλογο ξεκίνησα το Nichijou. Έχω δει μέχρι τώρα τα 4 πρώτα επεισόδια και δυστυχώς έχω απογοητευτεί πολύ :( Ίσως βέβαια και να είναι νωρίς ακόμα άλλα πραγματικά απορώ πως άρεσε σε τόσο κόσμο.
Έχει πολύ καλό σχέδιο και οι χαρακτήρες φαίνεται να έχουν τα προσόντα για μια καλή κωμωδία αλλά προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι προσπαθεί να σε κάνει να γελάσεις με το ζόρι... Μέχρι τώρα με το ζόρι να θυμηθώ 1-2 σκηνές οι οποίες μου προκάλεσαν αυθόρμητα γέλιο.
Και δεν είναι ότι δεν μου αρέσει το "καμένο" χιούμορ (ίσα ίσα για αυτό ήθελα να το δω! :P ) αλλά μέχρι τώρα δεν με έχει κερδίσει.
Θα δω σίγουρα 2-3 επεισόδια ακόμα αλλά άμα δεν υπάρξει κάποια βελτίωση μάλλον θα το dropαρω :nosey:

Παίζει να είμαστε οι μόνοι.
Δες Danshi Koukousei no Nichijou καλύτερα.
Posted Image
Posted Image

#5077 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 04 April 2013 - 19:04

Ειδα το highschool of the dead.Βλεποταν ευχαριστα αν και δεν εχει κανα σεναριο της προκοπης.Αλλα τα βυζια απο ενα σημειο και μετα καταντησαν αηδια.Ουτε η Παμελα Αντερσον στα καλα της δεν ειχε τοσο πλουσια ελεη :P

#5078 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 posts

Posted 04 April 2013 - 20:02

λοιποοοον

Ξαναείδα το Cross Game.
Επικ σχιτ ιζ επικ. Adachi και άγιος ο θεός, τον λατρεύω τον άνθρωπο παρόλο που οτι βγάζει είναι μια απο τα ίδια. Πότε sport anime, πότε ρομάντζο, που και που και λίγη κωμωδία, όλα σε σωστές δόσεις. ο κιτάμουρας και η aoba με διαφορά το ποιο συμπαθητικό ζευγάρι σε anime εβερ. Δείτε το απλά επειδή!

Currently Space Brothers (στο 46 είμαι)
Δείγμα του πως γίνεται σειρά ενδιαφέρουσα, χωρίς, βυζιά, slapstick, ρομάντζα , Chibi γκόμενα με γυαλιά και tsundere. Δυσκολο αλλα γίνεται, απλή ανθρώπινη. Νιώθω ανελέητα υποχρεωμένος στον δημιουργό του, που δε σκότωσε στα 3 πρώτα επεισόδια τον Hibito απλά και μόνο για να έχουμε δράματα και "oh brother i will fullfil your dreams"

Spoiler: Cross Game Spoiler
γιατι έτσι η σειρά κράτησε την γλυκύτητα της. Πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με μικρές λεπτομέρειες ακόμα και σε τριτοτέταρτους που τους προσδίδει μια δικιά τους προσωπικότητα. Παίρνει το θέμα με τους αστροναύτες πολύ σοβαρά, και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, παρόλο που δεν ξέρω πόσα απο αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τέλος απο τη μία χαίρομαι που παρότι anime, απλά προσθέτουν την NASA στο παιχνίδι(δεν νομίζω οτι αν έμενε στην Jaxa η οποία θα εκτόξευε πυραύλους κτλ κτλ η σειρά θα είχε τον ίδιο ρεαλισμό) αλλα απο την άλλη, για κάποιο λόγο δίνει μια περίεργη αίσθηση οτι οι άνθρωποι που στοχεύουν να γίνουν αστροναύτες είναι οι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Οι οποίο απλά τρέχουν πάνω σε διάδρομο και απαντούν με άνεση το 454χ245 (duh)

Επίσης βλέπω μετα της συντρόφου το Peach girl. Ας αρχίσω απο τα καλά. Πολλά ωραία αγόρια και κορίτσια, καλή περίπτωση να το δείτε με το έτερον σας ήμισυ, Επίσης είναι η πρώτη σειρά που οι χαρακτήρες αλλάζουν. Αλλάζουν ρούχα, τα μαλλιά τους, τα παπούτσια και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Δεν ζούν και κοιμούνται με την στολή του σχολείου. Επιτέλους!

Στα κακά... Σενάριο σαπουνόπερας με απίθανό καστ. Έχουμε και λέμε.
  • Μια πουτ$@#@ που πάει όπου φυσάει ο άνεμος
  • Την μεγαλύτερα καρι@&$#α που πάτησε το πόδι της ποτέ στο ψηφιακό στερέωμα
  • Έναν μαλά*$@# που τον κάνει σκυλάκι η καρι@&$#α
  • Τον ανήλικο και φουλ κομπλεξικό ιάπωνα Μάνθο Φουστάνο
  • Τον αδελφό του κομπλεξικού Μάνθου Φουστάνου, ο οποίος είναι απλά ανεκδιήγητος
  • Πολλές περιφερειακές γλάστρες οποιουδήποτε φύλου
Μέσα σε όλα αυτα ορισμένες καταστάσεις είναι τόσο τραβηγμένες που απλά γελάω, ενώ αν είχα μπροστά μου κάθε έναν απο τους πρωταγωνιστές ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΖΑ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ!!

Δεν υπάρχει και κανα ζώο comic relief να σώσει την κατάσταση!

Edited by papp0us, 04 April 2013 - 20:03.

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#5079 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 08 April 2013 - 10:15

Έφτασα στο 5ο επ. του Mawaru Penguindrum. This isn't going to end well, is it? Κάνει κρα από μακρυά ότι θα σιγουρέψουν τα πράματα στο μέλλον. Τα πιγκουινάκια είναι λατρείες και οι χαρακτήρες (πλην του κοκκινομάλλη αδερφού) μου είναι συμπαθητικοί. Επίσης, ΧΡΩΜΑΤΑ. :kyaaa: Όλο το ουράνιο τόξο έχει η παλέτα εκεί μέσα. Έχω γελάσει πολλές φορές, αλλά πολλές φορές μου έχουν σπάσει τα νεύρα κάποιες φαντασίες εκεί μέσα... can we move on, please? Καλό το αργό pacing μερικές φορές, αλλά εδώ υπάρχει διακοπή στη διακοπή.

Επίσης είναι τα πρώτα επεισόδια του Shingeki no Kyojin και Suisei no Gargantia. Για το πρώτο, μιας και είναι manga adaptation, μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και το πόσο πιστό είναι στο manga. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Για το δεύτερο, ούτε καν thread στο forum δεν έχουμε! Αυτό το συγκεκριμένο anime, πάντως έχει τα φόντα να εξελιχθεί καλά... αλλά και να καταστραφεί. Hit or miss, θα δείξει. Αλλά προς υπέρ του, με έκανε να γελάσω δυνατά όταν έπρεπε πολύ περισσότερο από πολλές κωμωδίες. Kudos. Λίγο το character design με χαλάει, αλλά μπορώ να το συνηθίσω.

Posted Image

#5080 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 April 2013 - 10:37

μια σειρα που ηθελα να δω πριν αρκετο καιρο ηταν και η Snow Queen αλλα αργουσε να τελειωσει απο τους Live-Evil.

τελικα τωρα που τελειωσε ειπα να της ριξω μια ματια και ειμαι μεχρι τη μεση.

ε λοιπον, ειναι σα να βλεπεις ακριβως σκηνοθεσια 70ς σε σειρα του 2005. Παγωμα καρε και εισαγωγη λαδομπογιας, γκρο πλαν, χωρισμος οθονης στα δυο.
λες και βλεπεις πειραματικη ταινια σε παιδικη σειρα!

ιδιαιτερη σκηνοθεσια του Dezaki.

κατα τα αλλα νιωθω σα να βλεπω τη σειρα Sans Famille της δεκαετιας του 70. Και αυτο γιατι προσθετει εναν συγκεκριμενο χαρακτηρα. Και η Γκερντα μοιαζει σαν το θυληκο Ρεμι και στο σχεδιο και στο στυλ. Δεν ειναι κακο απαραιτητα. αλλα δυστηχως μπαινουν και νεοτερα κλισε σε καποιους χαρακτηρες.
Οπως και να εχει ειναι ποιοτικη σειρα και τη συνιστω σε οσους τους αρεσουν τα παλια ανιμε, παραμυθια και σειρες οπως Kino no Tabi με αυτοτελη επεισοδια

Κριμα που παρομοια σκηνοθεσια στη σειρα Dear Brother με εκανε να την παρατησω. Εδω ομως επειδη ειναι πρωτοτυπη και υπαρχει περισσοτερη ελευθερια, λειτουργει. Καποια επεισοδια ειναι λιγο βαρετα αλλα μετα παιρνει μπρος.

υπεροχη μουσικη επισης

#5081 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

Anime Master

• Members
  • 1,740 posts

Posted 14 April 2013 - 20:08

Αρχισα το Yondemasu Yo, Azazel-san...fucking hilarious :respect:

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om

#5082 Aena

Aena

Anime Freak

• Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 15 April 2013 - 18:44

Γεια! Αυτή τη περίοδο παρακολούθω τα καινούρια επεισόδια του naruto shippuden! Συνεχίζω το Fairy Tail και τελειώνω το Prince of Tennis. Επίσης χθες τέλειωσα το Magi - The Labyrinth of Magic και το Sword Art Online. Σήμερα είδα το τελευταίο επεισόδιο του Hakkenden Touhou Hakken Ibun και περιμένω το δεύτερο κύκλο!! Επίσης βλέπω και το Chihayafuru. Χθες ανακάλυψα και το Suisei no Gargantia, που επίσης το βρίσκω ενδιαφέρον!! Έχω κατεβάσει και το Death Note, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμη να το δω! :D

Γενικά μου αρέσουν ό,τι έχει περιτέτεια, φαντασία, μαγεία, σπαθιά (ααα ναι βλέπω και το Rurouni Kenshin), και τα ρομαντικά μου αρέσουν, όχι όλα!!

Έχετε να προτείνετε κάτι;

30w46c0.jpg

#5083 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 April 2013 - 19:14

Για αρχη να πας στο Anime Recommendations thread γιατι εδώ δεν ειναι το καταλληλο μέρος για να παρεις απαντηση στην απορια σου. ^w^

Απο εκεί και πέρα ειδα την ταινια Niji-iro Hotaru: Eien no Natsuyasumi. Ηταν πολυ καλη, με ωραιο animation το οποιο παρεπεμπε μεν σε παλαιοτερες εποχεςήταν πολυ καλοφτιαγμενο και ομορφο δε. Η ταινια θα μπορουσε κάλλιστα να ειναι στην ταινιοθηκη του Ghibli με το διακριτικο fantasy, την αγαπη για την φυση και τον διδακτικο της τονο. Αν κατι ομως με κερδισε ειναι οτι εβγαζε πολυ εντονα την αισθηση του καλοκαιριου και περναγε πολυ αποτελεσματικα την ατμοσφαιρα της. Μπορει να ειμαστε στην αλλη ακρη του κοσμου αλλα τα καλοκαιρια στο χωριο ειναι πανομοιοτυπα (τηρουμενων των αναλογιων).Ως κλασσικό tearjerker δε, συνεβαλλε τα μεγιστα στον ξεκληρισμό ενος δασους σε χαρτομαντηλα. Γενικα σαν συνολο ηταν αρκετά αξιόλογο και του συγχωρω το forced τελος του.

Και οκ μετά από πολυ καιρο που το ανεβαλλα ξεκινησα Nodame Cantabile. Μεχρι στιγμης το εχω λατρεψει και oι πρωταγωνιστες ειναι αξιολατρευτοι. Οκ μπορει να μην καταλαβαινω πολλα απο μουσικη αλλα δεν με εχει δυσκολεψει μεχρι στιγμης. Το βασικο ειναι οτι γελάω και γελάω πολυ.

Αλλα οκ η πραγματικη μου αγαπη αυτην την στιγμη είναι το His and Her Circumstances. Το romance στα καλυτερα του. Δεν εχω λογια για το πως μπορει ενα anime να παραμενει φρεσκο και πρωτοτυπο ακόμη και οταν έχουν περάσει χρονια απο τοτε που βγηκε και ακόμη και αν το είδος του εχει γνωρισει τον απιστευτεο κορεσμο. Kατεβασα και το manga του για να το πιασω κατευθειαν.

#5084 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 17 April 2013 - 21:49

Τελείωσα το Generator Gawl. Ίσως φταίει ότι δεν είχα μεγάλες προσδοκίες και το άρχισα λίγο στα τυφλά αλλά μου άρεσε. Οι χαρακτήρες δεν ήταν πολύ πρωτότυποι αλλά παρέμεναν συμπαθητικοί και αν εξαιρέσουμε μερικές άβολες προσπάθειες για ένα κάπως πιο ελαφρύ κλίμα στο πρώτο μισό, τα επεισόδια κυλούσαν ευχάριστα και η ιστορία είχε ικανοποιητικό ρυθμό. Είχα καιρό να δω ολοκληρωμένη σειρά χωρίς να κοιτάζω πόση ώρα είχε απομείνει για να τελειώσει το επεισόδιο. "Η μεγάλη ανατροπή" φαινόταν ποια θα είναι από αλλά άξιζε το ταξίδι αφού σου έβγαζε λίγο την ψυχή μέχρι να το επιβεβαιώσει. Μου άρεσε ο τρόπος που έκλεισε. Κρίμα που δεν είχε περισσότερα επεισόδια ώστε να καταφέρει να αναπτύξει καλύτερα κάποια πράγματα.

ySss0UF.jpg

#5085 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 18 April 2013 - 10:12

Εγώ είδα το Cencoroll. Συμπαθητική ιστοριούλα, με συμπαθητικούς χαρακτήρες, κλισέ που δεν είναι πολύ εκνευριστικά, αλλά ως εκεί. Δεν μου φάνηκε τίποτα το τρομερό, και ήταν και πολύ μικρούλι. Άντε να δούμε στο sequel τι θα γίνει.