Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ιαπωνία και Ελλάδα...Δύο κόσμοι φαινομενικά διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι...

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#31 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 September 2010 - 19:33

η ιαπωνία και η ελλάδα από κουλτουρικι και ιστορική αλλα και πολιτική άποψη δεν έχουνε καμια σχέση. ιστορικά αναπτύχθηκαν σε τελείως διαφορες περιοχές, χωρίς καν να επηρεαστεί η μια από την ali ποτε. οι πολεμιστές τις ελλάδας, ας πούμε οι σπαρτιάτες, είχανε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και στρατηγική από τους samurai και τους σοχέι. από άποψη φιλοσοφίας και θρησκείας δεν υπάρχει σύγκριση, η ιαπωνική φιλοσοφία και κουλτούρα είναι επηρεασμένη από την κινεζικη, η οποια δεν έχει καμια σχέση με την ελληνική, ούτε μοντέρνα ούτε αρχαία. το πως σκέφτονται οι λαοί? τελείως διαφορετικά. η έλυνες η μοντέρνοι είναι χαραμοφάηδες σε μεγάλο βαθμό ενώ οι ιάπωνες είναι δουλευταράδες. όσον αφορά τι μουσική, ως μουσικός και συγκεκριμένα φλαουτίστας σου απάντησα για τα φλάουτα, και πάλι η μουσική τους είναι μινιμαλιστική, πράγμα που δεν ήτανε ποτε η δικη μας. η αρχιτεκτονική φυσικά δεν έχει καμια σχέση οποτε δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο σε αυτό. αυτά είναι μερικές από τις απαντήσεις μου, όλες στηρίζονται στα θέματα που σπουδάζω και σε βιβλία που έχω διαβάσει από μονος μου μιας και με ενδιαφέρουνε τα διαφορα. do you think my ideas are supported now?

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#32 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:37

η ιαπωνία και η ελλάδα από κουλτουρικι και ιστορική αλλα και πολιτική άποψη δεν έχουνε καμια σχέση. ιστορικά αναπτύχθηκαν σε τελείως διαφορες περιοχές, χωρίς καν να επηρεαστεί η μια από την ali ποτε. οι πολεμιστές τις ελλάδας, ας πούμε οι σπαρτιάτες, είχανε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και στρατηγική από τους samurai και τους σοχέι. από άποψη φιλοσοφίας και θρησκείας δεν υπάρχει σύγκριση, η ιαπωνική φιλοσοφία και κουλτούρα είναι επηρεασμένη από την κινεζικη, η οποια δεν έχει καμια σχέση με την ελληνική, ούτε μοντέρνα ούτε αρχαία. το πως σκέφτονται οι λαοί? τελείως διαφορετικά. η έλυνες η μοντέρνοι είναι χαραμοφάηδες σε μεγάλο βαθμό ενώ οι ιάπωνες είναι δουλευταράδες. όσον αφορά τι μουσική, ως μουσικός και συγκεκριμένα φλαουτίστας σου απάντησα για τα φλάουτα, και πάλι η μουσική τους είναι μινιμαλιστική, πράγμα που δεν ήτανε ποτε η δικη μας. η αρχιτεκτονική φυσικά δεν έχει καμια σχέση οποτε δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο σε αυτό. αυτά είναι μερικές από τις απαντήσεις μου, όλες στηρίζονται στα θέματα που σπουδάζω και σε βιβλία που έχω διαβάσει από μονος μου μιας και με ενδιαφέρουνε τα διαφορα. do you think my ideas are supported now?

Μην γινεσαι απολυτος...γνωμη σου οκ? Παρατηρησε λιγο τα ''δικα μας'' με τα ''δικα τους'' μπορει ολα αυτα τα ομοια πραματα-στοιχεια να ειναι τυχαια...εγω απλα τα ανεφερα και θεωρησα οτι ελληνες και ιαπωνες εχουμε κοινα στοιχεια...δεν νομιζω να ανεφερα την αρχιτεκτονικη και τους στρατιωτες...γιατι πολυ απλα ξερω οτι δεν συμβαδιζουν...ειπα κιολας οτι εχουμε πολλες τεραστιες διαφορες με αυτους...Αυτα απο μενα...επισης γραφεις κατι οκ...αλλα διαβασε το thread μου

#33 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 September 2010 - 19:37

Και γιατι πολυ απλα να μην μπεις στον κοπο να διαβασεις αυτο το thread? δεν σου αρεσει δεν το διαβαζεις...

Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έργο τέχνης, όπως ένα comic, μια ταινία ή ένα μουσικό album. Εκεί μπορείς να πεις "Δεν σου αρέσει; Μην ασχολείσαι.". Όχι εδώ όμως. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα thread το οποίο διαδίδει μια αμφιλεγόμενη άποψη, πλαισιωμένη από ανακρίβειες. Έχω κάθε δικαίωμα να σου επισημάνω τα λάθη σου.

Πάντως, αναρωτιέμαι με πόση ψυχραιμία διαβάζεις τις απαντήσεις μου. Σου είπα και πριν ότι μερικά πράγματα που έγραψες είναι σωστά. Το πράβλημά μου είναι με τα υπόλοιπα. Εσύ μου απαντάς λες και σου ακύρωσα όλο το thread.

Δεν ξέρω γιατί εκλαμβάνεις τα posts μου σαν επίθεση, αλλά δεν είναι επίθεση.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#34 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:40

Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έργο τέχνης, όπως ένα comic, μια ταινία ή ένα μουσικό album. Εκεί μπορείς να πεις "Δεν σου αρέσει; Μην ασχολείσαι.". Όχι εδώ όμως. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα thread το οποίο διαδίδει μια αμφιλεγόμενη άποψη, πλαισιωμένη από ανακρίβειες. Έχω κάθε δικαίωμα να σου επισημάνω τα λάθη σου.

Πάντως, αναρωτιέμαι με πόση ψυχραιμία διαβάζεις τις απαντήσεις μου. Σου είπα και πριν ότι μερικά πράγματα που έγραψες είναι σωστά. Το πράβλημά μου είναι με τα υπόλοιπα. Εσύ μου απαντάς λες και σου ακύρωσα όλο το thread.

Δεν ξέρω γιατί εκλαμβάνεις τα posts μου σαν επίθεση, αλλά δεν είναι επίθεση.

.
Μου φαινεται οτι με εχεις παρει με κακο ματι... και εγω να σου πω την αληθεια δεν σε πολυ παω...πιο πανω εγραψα οτι εχουμε κοινο με αυτους...το οτι εμεις χρησιμοποιουσαμε φλαουτο...και αυτοι το ιδιο δεν σημαινει κατι...μπορει να ειναι απολυτα τυχαιο...ομως το εγραψα...ομως στην διατροφη...για παραδειγμα εχουμε πολλα κοινα..

#35 Epilogue

Epilogue

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 26 September 2010 - 19:46

Γιώργη..

Με τους Ιάπωνες δεν έχουμε σχεδόν καθόλου κοινά, οι Έλληνες ( και μιλάω για την πλειοψηφία ) είναι σκυλάδικο, γκόμενες, αμάξια , μπάλα , όσα πιούμε και όσα φάμε..

Οι Ιάπωνες απ την άλλη ( ξανά πλειοψηφία μη rageάρεις) είναι αντικοινωνικοί , τσιφούτηδες, ξενοφοβία στο maximum και σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες έχουν μέτρο στη ζωή τους πχ διατροφή ψαχτο
( παράδειγμα δες ενα vending machine στην ιαπωνία coca cola small can 120 yen ,coca cola larger can 120 yen also. Πες μου οτι πάνω απο 1/10 Έλληνες θα αγόραζαν την μικρή ακόμη και αν δεν χρειαζόντουσαν την μεγάλη. )

Δεν προσπαθώ να ευνοήσω καμμια απο τις δύο πλευρες οι μέν υπερ άρρωστοι : http://en.wikipedia.org/wiki/Nanking_Massacre , μόνο οι weeaboo δεν το βλέπουν , οι δε αντρίλα και ψευτομαγκιά.

Κατα τη γνώμη μου ψάχνεις να βρείς ομοιότητες για να νιώσεις πιο κοντά τους κατι το οποίο δεν ειναι και δύσκολο,let 11888 be an example man.

Μην τα πάρω 1-1 γιατι ειναι σπαστικό να στο κάνουν αυτο αλλα πχ η αναφορα στους 300 ( 1 απο τα πολλα παραδειγματα ) δεν σημαινει κατι, Αναφορα σε ancient greeks θεωρειται inn στις ταινιες και αν εχεις δει κιαλλες θα το ξέρεις αυτο.

Κοινώς dont do that.
Γιατι όντως όταν θέλεις βρίσκεις.

http://screwattack.com/videos/AVGN-Super-Mario-Bros-3

Best example EVER for this matter, AVGN did it.

#36 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 26 September 2010 - 19:50

.ομως στην διατροφη...για παραδειγμα εχουμε πολλα κοινα..

Posted Image

και...

Posted Image

πραγματικα, μοιαζει λες και διαβαζεις διαγωνια τα ποστ που προσπαθουν να σε κανουν να βελτιωσεις το thread και να μαθεις νεα πραγματα, και βγαζεις δικα σου συμπερασματα.

δεν υπαρχει πλεον η αρχαια ελλαδα, ουτε η ιαπωνια ειναι οπως νομιζεις.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#37 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 26 September 2010 - 19:50

Ομάδα των Ιαπώνων

tl;dr

Η κυνοβουλευτική ομάδα δεν απετελείτο απο Ιάπωνες στην καταγωγή. Τους ονόμασε έτσι μερίδα του τύπου.

#38 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:51

Γιώργη..

Με τους Ιάπωνες δεν έχουμε σχεδόν καθόλου κοινά, οι Έλληνες ( και μιλάω για την πλειοψηφία ) είναι σκυλάδικο, γκόμενες, αμάξια , μπάλα , όσα πιούμε και όσα φάμε..

Οι Ιάπωνες απ την άλλη ( ξανά πλειοψηφία μη rageάρεις) είναι αντικοινωνικοί , τσιφούτηδες, ξενοφοβία στο maximum και σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες έχουν μέτρο στη ζωή τους πχ διατροφή ψαχτο
( παράδειγμα δες ενα vending machine στην ιαπωνία coca cola small can 120 yen ,coca cola larger can 120 yen also. Πες μου οτι πάνω απο 1/10 Έλληνες θα αγόραζαν την μικρή ακόμη και αν δεν χρειαζόντουσαν την μεγάλη. )

Δεν προσπαθώ να ευνοήσω καμμια απο τις δύο πλευρες οι μέν υπερ άρρωστοι : http://en.wikipedia.org/wiki/Nanking_Massacre , μόνο οι weeaboo δεν το βλέπουν , οι δε αντρίλα και ψευτομαγκιά.

Κατα τη γνώμη μου ψάχνεις να βρείς ομοιότητες για να νιώσεις πιο κοντά τους κατι το οποίο δεν ειναι και δύσκολο,let 11888 be an example man.

Μην τα πάρω 1-1 γιατι ειναι σπαστικό να στο κάνουν αυτο αλλα πχ η αναφορα στους 300 ( 1 απο τα πολλα παραδειγματα ) δεν σημαινει κατι, Αναφορα σε ancient greeks θεωρειται inn στις ταινιες και αν εχεις δει κιαλλες θα το ξέρεις αυτο.

Κοινώς dont do that.
Γιατι όντως όταν θέλεις βρίσκεις.

http://screwattack.com/videos/AVGN-Super-Mario-Bros-3

Best example EVER for this matter, AVGN did it.

+1 εχεις απολυτο δικιο...οσον αφορα τους ''νεοελληνες'' με τους ιαπωνες...του σημερα...δεν εχουμε ομοιοτητες τωρα...ομως οσον αφορα την διατροφη κ.α. εχουμε πολλα κοινο δεν ξερω ισως να ειναι τυχαιο αυτο...ισως...αλλα η ελλαδα του σημερα και η ιαπωνια του σημερα δεν εχουν κανενα κοινο στοιχειο...απλα αμα δεις γκεισες=εταιρες (στο περιπου) διατροφη
αρχαια ελλαδα (ψαρια,λαχανικα,πουλερικα κ.α.) - ιαπωνια (ψαρια, λαχανικα,κρεμμυδια κλπ) ακομα και γεωγραφικα να το παρουμε νησιωτικο κρατος η ελλαδα το ιδιο και η ιαπωνια

το τονιζω ομως οτι αυτο μπορει να ειναι απλα τυχαιο...

#39 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:53

Posted Image

και...

Posted Image

πραγματικα, μοιαζει λες και διαβαζεις διαγωνια τα ποστ που προσπαθουν να σε κανουν να βελτιωσεις το thread και να μαθεις νεα πραγματα, και βγαζεις δικα σου συμπερασματα.

δεν υπαρχει πλεον η αρχαια ελλαδα, ουτε η ιαπωνια ειναι οπως νομιζεις.

φιλε δεν μιλαω για την νεα ελλαδα ξεκολλα λιγο...διαβασε το ποστ μου στην αρχη...το πρωτο...οι αρχαιοι ελληνες τρωγανε οτι τρωνε οι ιαπωνες...τιποτα δεν εβγαλα απο τον εαυτο μου...διαβασε λιγο ιστορια και κανα βιβλιο...δεν λεω καλα γ@μ@τ@ τα μανγκας αλλα μορφωσου κιολας

#40 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 26 September 2010 - 19:55

οι αρχαιοι ελληνες τρωγανε οτι τρωνε οι ιαπωνες

Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα ρύζι ή κεχρί;:Crying2:

#41 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:57

Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα ρύζι ή κεχρί;:Crying2:

Υπηρχε ψαρι...λαχανικα...κρεμμυδια..πουλερικα κ.α. και επισης οι αρχαιοι δεν ετρωγαν κρεας οπως ακριβως και οι ιαπωνες...αμα δεν ξερεις μην γραφεις

#42 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 26 September 2010 - 19:58

οκ, πραγματικα δεν ηθελα να το παρω στα σοβαρα το θεμα... και δεν θα το κανω...
αλλα αν δεν ειμαι μορφωμενος εγω...

Ιαπωνία και Ελλάδα...Δύο κόσμοι φαινομενικά διαφορετική αλλά και τόσο ίδιοι...

...δεν εισαι ουτε εσυ. ειδικα αν κρινω απο την ικανοτητα σου για διαλογο. οχι μαζι μου, αλλα με τα μελη που προσπαθησαν να σε διορθωσουν σωστα.

go on.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#43 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 September 2010 - 19:58

Bασικά το συγκεκριμένο thread θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε κάτι πολύ ενδιαφέρον αν ο thread starter έκανε πιο εμπεριστατωμένη και έγκυρη δουλειά. Κρίμα...

Anw για να πώ και εγώ λίγα πραγματάκια τα οποία άκουσα κατά Ιαπωνική εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής στην ομιλία του Ιάπωνα απεσταλμένου.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας Ιαπωνία αυτές ξεκίνησαν ουσιαστικά όταν υπήρξε και η ανάλογη συνθήκη που σηματοδοτούσε την ανταλλαγή διπλωματικών αντιπροσώπων.

Κάτι που αναφέρθηκε πιο πριν για την Ομάδα των Ιαπώνων ήταν ουσιαστικά μία προσπάθεια των Ελλήνων εμπλεκομένων να έχουν ως παράδειγμα το "θάρρος" και την ευθύτητα την δυνατότητα στην πρωτοπορία και την δυνατότητα των Ιαπώνων αν εμμένουν σε αυτά τα οποία πίστευαν. Δεν υπήρχε κάποια εμπλοκή βέβαια από Ιαπωνικής πλευράς.

Επίσης κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής υπήρξε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο το οποίο θυσιάζοντας το εμπόρευμά του μετέφερε τους πρόσφυγες στον Ελλαδικό χώρο.

Και πάνω κάτω σε τέτοιο επίπεδο κυμαίνονται οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο λαών στο παρελθόν. Σε αυτά που λέγονται περί πολιτιστικών ομοιοτήτων θα πώ ότι τουλάχιστον κατά την αρχαιότητα αυτό δεν υφίσταται. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για να ταξιδέψει ένα είδος μόδας από την Κίνα στον Ελλαδικό χώρο χρειάστηκαν 500 έτη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα απομωνομένο και ακόμη πιο μακρινό πολιτισμό. Και όσο πιο πίσω πάμε χρονολογικά τόσο πιο δύσκολο είναι να βρούμε κάτι για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχαν τα μέσα.

Γεωγραφικά και γεωπολιτικά και πάλι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συσχέτιση. Εκτός ίσως από το ότι έχουν την ίδια σχέση tsun tsun dere dere με τους γείτονές τους. Αλλά και πάλι αυτό είναι γενικό φαινόμενο.

#44 Epilogue

Epilogue

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 26 September 2010 - 19:59

Ρε μαν οχι σορρυ κιολας αλλα οι αρχαιοι ελληνες δεν τρωγανε ωμο ψαρι με ρυζι ατμου και μπαμπου φυκι nori και σούπες ραμεν. Τρωγανε οσπρια και κριθαρι και κρασι και τυρι και γαλα πραγματα που δεν τρωγανε στην Ιαπωνια τι να γινει τωρα. Για τσεκαρε απο ποτε οι ιαπωνες αρχισαν ΚΑΝ να πινουν γαλα πλιζ.

#45 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 September 2010 - 20:00

Λοιπόν, το νήμα έχει αρχίσει να μου θυμίζει το άλλο κείμενο που κυκλοφορεί και λέει ότι οι Αϊνού (ιθαγενείς Ιάπωνες) είναι Μυκηναίοι.
Δεν ξέρω αν σας κάνει περήφανους αυτό.