Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ιαπωνία και Ελλάδα...Δύο κόσμοι φαινομενικά διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι...

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#91 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 28 September 2010 - 15:32

Εγώ θα πώ ένα πράγμα. Είμαι και εγώ 16 χρονών (δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την γνώμη σου) αλλά Γιώργο, αυτό που λές είναι γενικό. Εδώ δεν μπορείς να διαφωνίσεις γιατί όντως είναι γενικό.
Η ιστορία δείχνει πόσο όμοιοι και πόσο διαφορετικοί πολιτισμοί είναι... Αλλά επειδή εσύ έκατσες και βρήκες επιφανειακές ομοιότητες, δεν νομίζω ότι έγινε και κάτι. Με βάση την επιχειρήματα σου, η διατροφή η δική μας μοιάζει και με άλλων λαών. Και η μουσική τους.
Γιατί τα έχουν όλα αυτά; Γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι.
Εγώ το θρέντ σου το εξέλαβα ως κάτι γενικό. Κάποια πράγματα που είπες μου φάνηκαν έτσι, ώστε και το να πείς ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους, είναι μια ομοιότητα. Να το θέσω "χοντρά".

Η κύρια διαφωνία μου είναι ότι ακόμα και στις ομοιότητες που επισήμανες υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Έτσι είναι η φύση. Αυτό είναι που δεν λαμβάνεις υπόψην σου και στέκεσαι στο γεγονός "Οι Πληροφορίες που βρήκα"

Τι εννοώ.
Ακόμα και στο θέμα διατροφή ή εταίρων και geisha υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Αλλά εσύ εκτός από το ότι δεν επιχειραμοτλόγησες, δεν μπορείς να δεχτείς ότι τα λόγια σου είναι επιφανειακά. Δεν σου μιλάω ειρώνικα ούτε θέλω να δίξω ότι τα ξέρω όλα, αλλά και η ισχυρογνωμοσύνη έχει τα όρια της.

Όλοι άνθρωποι είμαστε και έχουμε ανάγκη για τροφή, παιδεία, αθλητισμό, δεν νομίζω όμως ότι οι διαφορές είναι εξωγήινες. Ομοιότητες μπορούμε να βρούμε στα πάντα. Just my thoughts.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.