Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ιαπωνία και Ελλάδα...Δύο κόσμοι φαινομενικά διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι...

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#16 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 September 2010 - 19:02

Και γιατι πολυ απλα να μην μπεις στον κοπο να διαβασεις αυτο το thread? δεν σου αρεσει δεν το διαβαζεις...απλο ειναι το θεμα..

μπορεί να σε ενδιαφέρει το θέμα του thread απλά να δεις κάτι με το οποιο διαφωνείς, και αν μπορείς να το στhριξeiς με επιχειρήματα να το πεις. I mean, εσείς δεν λέτε πάντα πως εδώ είναι και καλά φασίστες οι mods? εσύ τώρα δεν δέχεσαι αντίθετη άποψη, ο kenny δεν έκανε κάτι λάθος, όσον αφορά εμενα, εγώ δεν κάνω ποτε λάθος :P

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#17 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:05

Ptomahawk διακρινω καποια ειρωνεια στο post σου...

azanoth πολυ μετριοφροσυνη επεσε...btw χαλαρωστε λιγο...γινεστε κριτες των παντων...για να μην πω ξερολες...αμα θελετε δεν απαντατε...

#18 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 September 2010 - 19:06

Για να καταλάβω, ο topic starter ενώ παραδέχεται ότι κάποιοι μπορούν να προβάλλουν πολλά επιχειρήματα που καταρρίπτουν τους συλλογισμούς του, επιλέγει να κλείσει τα αυτιά του και να ακούει μόνο όσους συμφωνούν μαζί του, ενώ ονομάζει το αντίθετο προσβολή προς αυτόν;

ΟΚ, και μετά αναρωτιέστε τι στο καλό πάει στραβά με αυτόν τον κόσμο.

Topic starter, grow up and join the "dialog".

#19 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 26 September 2010 - 19:07

Posted Image

#20 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:08

Φιλε...ο/η Kenny σε καθε thread μου ''επιτιθεται''...Τουλαχιστον να μην κατακρινει την προσπαθεια μου...απλο ειναι το θεμα...οποιος θελει γραφει κατι...ομως να βασιζεται καπου

#21 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 September 2010 - 19:10

mania καταδίωξης το λέμε αυτό? dude chill out, δεν σε κυνηγάει ο kenny, κάνει την δουλειά του.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#22 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:12

χΔ...δεν θα ασχοληθω με το αν κανει την δουλεια του ή οχι...απο την στιγμη που ποσταρει...να βασιζεται καπου οτι λεει...και να μην το παιζει ξερολας (αν δεν ειναι)

#23 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 September 2010 - 19:12

Φιλε...ο/η Kenny σε καθε thread μου ''επιτιθεται''...Τουλαχιστον να μην κατακρινει την προσπαθεια μου...απλο ειναι το θεμα...οποιος θελει γραφει κατι...ομως να βασιζεται καπου

"oh, the irony".

Κάνεις δεν κατακρίνει την προσπάθεια σου όταν γράφεις κάτι. Αν όμως διαφωνεί μαζί και καταρρίπτει με επιχειρήματα τον συλλογισμό σου τότε σου κάνει ύψιστη χάρη, αφού μετά από αυτό μπορείς να αναθεωρήσεις και να σχηματίσεις μια πιο ισχυρή/στέρεα άποψη.
Αντί λοιπόν να θεωρείς ότι ο Κένι και οι άλλοι χρήστες που διαφώνησαν μαζί σου, σου επιτίθενται, μελέτα τις πηγές που παρέθεσαν και φτάσε σε συμπεράσματα που να μπορείς να στηρίξεις.
Ντροπή είναι να συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι κάτι που καταρρίπτεται μπροστά στα μάτια σου, όχι να αναθεωρείς τις απόψεις σου όταν μαθαίνεις κάτι νέο.

Διαφωνήστε, κάνει καλό.
Έτσι λειτουργεί η επιστήμη, η ανθρώπινη πρόοδος.

#24 Ephialtes

Ephialtes

Ashigaru

• Members
  • 570 posts

Posted 26 September 2010 - 19:14

Στην αρχαια ελλαδα υπηρχε κατι παρομοιο...''ονομαζεται'' διπλος αυλος....και αποικονιζεται σε πολλα αγγεια κλπ

Και που στο διαολο κολλαει η Αρχαια Ελλαδα (πεθανε καπου το 100 Π.Χ.) με την Οθωμανικη Αυτοκρατορια (1299–1923 Μ.Χ.);;;

Ναι οντως ολοι οι λαοι καποια στιγμη στην τεραστια ιστορια τους θα επαιζαν αυλο, φλαουτο και οτι αλλο...

Posted ImagePosted Image

#25 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 posts

Posted 26 September 2010 - 19:17

Posted Image

lold

Also, εγω δεν ξερω πολλα για τις σχεσεις μας με τους Ιαπωνες αλλα ξερω οτι το 1908 ο Γουναρης ειχε ιδρυσει μια κοινοβουλευτικη ομαδα με Ιαπωνες που διαλυθηκε δυο χρονια μετα. Oι Κινεζοι απο την αλλη μας συμπαθουν πολυ συμφωνα με τα λεγομενα του θειου μου που ειναι ξεναγος, επειδη θαυμαζουν τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο οποτε καλυτερα να φτιαξεις κανα thread που να λεει ποσο μοιαζουμε σαν λαοι με εκεινους.

that's just me though
Posted Image

#26 Yiannis123

Yiannis123

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 26 September 2010 - 19:18

Πρώτα απ'όλα ηρεμήστε λίγο...Λοιπόν πολύ καλό το thread σου...Και έχω την εντύπωση ότι βασίζεται σε αλήθειες...Συγχατήρια κιολας...διότι εισαι και 16,17 ετών...δεν ειναι και ότι πιο ευκολο να κάμεις κάτι τέτοιο...Τεσπα εγώ πιστεύω΄ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας (καλυτερα αρχαιας ελλαδας θα ελεγα)...οσον αφορα τα μουσικά όργανα και την άθληση...: εχω να πω οτι το φλαουτο υπηρχε ανεκαθεν στην ελλαδα αλλα δεν λεγοταν φλαουτο και δεν ηταν ακριβως οπως ειναι τωρα...οσον αφορα την αθληση και οι 2 λαοι ειναι αθλητικοι..μαλλον αυτο εννοωει ο χρηστης giorgosdbz (χανια ρεεε xD)...εγώ προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος απο το thread σου αρκετα ικανοποιητικο για εμενα...γνωριζα μονο για τις γκεισες και τις ομοιοτητες με τις εταιρες μας...(μας τωρα τι λεω παλι)...ευχαριστω γιατι μου εδωσες παραπανω πληροφοριες...βεβαια μου φαινεται οτι κανεις καποια εκφραστικα λαθοι...οσον αφορα την ορθογραφια αστα αλλα οκ δεν πειραζει...
One Piece & Dragonball και ξερό ψωμί

#27 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 26 September 2010 - 19:19

Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά κι εγώ πιστεύω πως με λίγη καλή θέληση μπορούμε να βρούμε τέτοιους παραλληλισμούς μεταξύ Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών. Όταν θέλεις βρίσκεις.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#28 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:22

Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά κι εγώ πιστεύω πως με λίγη καλή θέληση μπορούμε να βρούμε τέτοιους παραλληλισμούς μεταξύ Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών. Όταν θέλεις βρίσκεις.

ναι αλλα ειπα να κανω με ιαπωνια...διοτι το σιτε μας σχετιζεται με την ιαπωνικη κουλτουρα..;) επισης δεν κολλαει στο thread η οθωμανικη αυτοκρατορια...διαβαστε τα ποστ και κρινετε...Αμα διαβασετε καποια πραματα παραπανω θα δειτε οτι εχουμε πολλα κοινα με τους Ιαπωνες...απλο ειναι αμα θες με πιστευεις

#29 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 September 2010 - 19:25

Οι άνθρωποι δεν διαφέρουμε πολύ, παντού ;) Απλά συνήθως μένουμε στην επιφάνεια και δεν το βλέπουμε.

#30 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 19:33

Κοιταξτε εγω κόπιασα και βρήκα αυτα τα κοινα μας στοιχεί με τους Ιαπωνες...Απο κει και περα δεν νομιζω οτι χρειαζοταν να γραψω και τις διαφορες μας οι οποιες ειναι αρκετες...Αυτο εννοειται αν εγραφα και τις διαφορες μας θα τελειωνα αυριο...(χΔ) Σας λεω απλα οτι πειτε να στεκει...και να μην το παιζετε ξερωλες...Μπορει το οτι οι α.ελληνες χρησιμοποιουσαν ''φλαουτα'' οπως και οι ιαπωνες...(οργανο παρομοιο με φλαουτο) να ειναι τυχαιο..εγω θεωρησα οτι επρεπε να το συμπεριλαβω...απο κει και περα...νυπτω τας χειρας μου...