Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ιαπωνία και Ελλάδα...Δύο κόσμοι φαινομενικά διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι...

• Please log in to reply
90 replies to this topic

#61 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 September 2010 - 20:21

το θέμα γιώργο είναι στα επιχειρήματα σου να βάλεις πράγματα τα οποια μπορείς να στηρίξεις ιστορικά, φιλοσοφικά η με οποιονδήποτε επιστημονικό τρόπο. αν μας πεις πως οι έλυνες και οι ιάπωνες μοιάζουνε επειδή κοιμούνται τι νύχτα τότε θα σου απαντήσουμε κοροϊδευτικά το ότι τρώνε ψάρι είναι κάτι τελείως άκυρο. το ψάρι είναι βασική τροφή για όλους τους αρχαίους λαούς, για αυτό και όλες η παλιές πόλις βρίσκονται η στην θάλασσα η περνάνε ποταμια διπλα τους η ανάμεσα τους. μην βάζεις ως επιχείρημα τα ψαρια, είναι plain γελοίο

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#62 Yiannis123

Yiannis123

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 26 September 2010 - 20:22

θεωρω οτι δεν ειναι σωστο να τον κρινετε απο το διαφορετικΗ οκ λαθος εκανε το θεωρω απρεπεστατο λοιπον η iristella εχει δικιο. ομως ειναι απιστευτα δυσκολο να υπαρξουν επιρροες
One Piece & Dragonball και ξερό ψωμί

#63 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 26 September 2010 - 20:25

Γραφεις κατι? αποδειξε το...απλα ειναι τα πραγματα...απο δω και περα θα ανοιγω thread του τυπου...αγαπημενος χαρακτηρας απο bleach? μονο τετοια μπορειτε να συζητατε...ολοι προσπαθησατε να μου την πειτε με τον ενα ή με τον αλλο τροπο...και ξανα λεω οτι εγραψα μπορει να ειναι τυχαιο...μπορει....

Απεδειξε εσυ οτι εχεις δικιο και οι αλλοι αδικο. Αλλα με τεκμηρια

Δεν προσπαθουν να στην πουν οι αλλοι επειδη σε μισουν. Απλα δεν μπορεις να δεις οτι σε 1-2 πραγματα έχεις άδικο και προσπαθουν να σε διωρθώσουν? Μην είσαι τοσο αρνητικος

#64 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 20:25

Δεν ειπα οτι ειμαι σιγουρος για ολα αυτα...Απλα επεισημανα καποια ΄''κοινα στοιχεια'' απο κει και περα δεν ξερω αν ισχυουν...αμα θεωρειται ομως σωστα να μπαινει ο αλλος και να μου λεει για το διαφορετικΗ τοτε τι να πω...Λαθοι κανουμε...απλα εγω θεωρησα οτι ηταν κοινα στοιχεια...χωρις αυτο να σημαινει κατι...μπορει απλα να ειναι τυχαιο...εγω απο την πλευρα μου συγνωμη...απλα καποιοι προσπαθουν με καθε τροπο να με ''ταπωσουν''

#65 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 26 September 2010 - 20:33

Δεν ειπα οτι ειμαι σιγουρος για ολα αυτα...Απλα επεισημανα καποια ΄''κοινα στοιχεια'' απο κει και περα δεν ξερω αν ισχυουν...αμα θεωρειται ομως σωστα να μπαινει ο αλλος και να μου λεει για το διαφορετικΗ τοτε τι να πω...Λαθοι κανουμε...απλα εγω θεωρησα οτι ηταν κοινα στοιχεια...χωρις αυτο να σημαινει κατι...μπορει απλα να ειναι τυχαιο...εγω απο την πλευρα μου συγνωμη...απλα καποιοι προσπαθουν με καθε τροπο να με ''ταπωσουν''

Εντάξει είπες την άποψη που είχες, είπαν και όλοι οι υπόλοιποι τις απόψεις τους και κάποιες ήταν αντικρουόμενες. Όταν γίνεται διάλογος είναι λογικό όλοι να μην συμφωνούν με όλους. Μην σκέφτεσαι ότι προσπαθεί κάποιος να σε "ταπώσει", απλώς ενδιαφέρθηκαν να συζητήσουν μαζί σου. Η διαφορετική άποψη δεν είναι επίθεση.:ureshii:

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#66 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 20:35

Εντάξει είπες την άποψη που είχες, είπαν και όλοι οι υπόλοιποι τις απόψεις τους και κάποιες ήταν αντικρουόμενες. Όταν γίνεται διάλογος είναι λογικό όλοι να μην συμφωνούν με όλους. Μην σκέφτεσαι ότι προσπαθεί κάποιος να σε "ταπώσει", απλώς ενδιαφέρθηκαν να συζητήσουν μαζί σου. Η διαφορετική άποψη δεν είναι επίθεση.:ureshii:

Να εχει βαση ομως η αποψη...:) και το να ερχεται ο αλλος να μου λεει για τα ορθογραφικα και να με λεει εν μεσος αμορφωτο..αμα το θεωρεις εσυ σωστο τι να σου πω

#67 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 26 September 2010 - 20:38

Να εχει βαση ομως η αποψη...:) και το να ερχεται ο αλλος να μου λεει για τα ορθογραφικα και να με λεει εν μεσος αμορφωτο..αμα το θεωρεις εσυ σωστο τι να σου πω

Πήγα πίσω και έψαξα τα σχόλια ένα προς ένα. Και τα πιο πολλά ήταν βάσιμα.
Ναι υπήρχε ένα που σχολίασε το λάθος του τίτλου. Το οποίο δημοσιεύτηκε πολύ πιο μετά από όταν ξεκίνησες να κατηγορείς τους συνομιλητές σου ότι σου επιτίθενται. Προηγήθηκαν άλλα 40 σχόλια πριν από το συγκεκριμένο.

Προτείνω αφού ηρεμήσεις, να ξαναδιαβάσεις τις απαντήσεις στο νήμα· είμαι σίγουρος ότι θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας δεν σου επιτίθεται επειδή "δεν σε πάει".

#68 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 20:44

Πήγα πίσω και έψαξα τα σχόλια ένα προς ένα. Και τα πιο πολλά ήταν βάσιμα.
Ναι υπήρχε ένα που σχολίασε το λάθος του τίτλου. Το οποίο δημοσιεύτηκε πολύ πιο μετά από όταν ξεκίνησες να κατηγορείς τους συνομιλητές σου ότι σου επιτίθενται. Προηγήθηκαν άλλα 40 σχόλια πριν από το συγκεκριμένο.

Προτείνω αφού ηρεμήσεις, να ξαναδιαβάσεις τις απαντήσεις στο νήμα· είμαι σίγουρος ότι θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας δεν σου επιτίθεται επειδή "δεν σε πάει".

Ηρεμος ειμαι...:D Απλα ειναι σαν να βγαζετε οτι εκανα αχρηστο...εγω την συγνωμη μου την ειπα...εσυ κι αλλος ενας μετα πηρατε το φτυαρι και αρχισατε

#69 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 posts

Posted 26 September 2010 - 20:44

Επίσης κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής υπήρξε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο το οποίο θυσιάζοντας το εμπόρευμά του μετέφερε τους πρόσφυγες στον Ελλαδικό χώρο.

Posted Image

Και οι "φιλοι" μας οι Αγγλογαλλοι δεν εριξαν ουτε μια απο αυτες τις μαυρες μπαλες που ειχαν τα πλοια τοτε να τρομαξουν λιγο τους Τουρκους. Shame.
Posted Image

#70 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 September 2010 - 20:51

Γιώργη..

Με τους Ιάπωνες δεν έχουμε σχεδόν καθόλου κοινά, οι Έλληνες ( και μιλάω για την πλειοψηφία ) είναι σκυλάδικο, γκόμενες, αμάξια , μπάλα , όσα πιούμε και όσα φάμε..

Οι Ιάπωνες απ την άλλη ( ξανά πλειοψηφία μη rageάρεις) είναι αντικοινωνικοί , τσιφούτηδες, ξενοφοβία στο maximum και σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες έχουν μέτρο στη ζωή τους πχ διατροφή ψαχτο

Wait... αυτό είναι κοινό και στους δύο λαούς.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#71 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 26 September 2010 - 20:54

[trolling]Οι Έλληνες και οι Ιάπωνες έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Όταν δύο πολιτισμοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία, τότε είναι σχεδόν ίδιοι.

Ένα στοιχείο που είναι κοινό για όλους τους πολιτισμούς έχει την ίδια βαρύτητα με ένα στοιχείο που είναι κοινό μόνο ανάμεσα σε 2 πολιτισμούς.

Οι Έλληνες είναι ο αρχαιότερος λαός.

Όταν ένα πολιτισμικό στοιχείο είναι κοινό ανάμεσα σε 2 λαούς, τότε αυτός που δημιουργήθηκε αργότερα το πήρε από αυτόν που προηπήρχε.

Άρα οι Ιάπωνες είναι ένας λαός απόγονος των Ελλήνων![/trolling].

Πέρα από την πλάκα πάντως, κι εγώ νιώθω ότι οι Ιάπωνες μοιάζουν με τους Έλληνες. Ίσως είναι ως προς το εξής: Οι Ιάπωνες μοιάζουν με τους Έλληνες παρόμοια με το ότι οι ακροαριστεροί μοιάζουν με τους ακροδεξιούς.
phmava.php

#72 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 posts

Posted 26 September 2010 - 20:55

Wait... αυτό είναι κοινό και στους δύο λαούς.

οι ελληνες δεν ειναι τσιφουτηδες (οι περισσοτεροι ειναι παμε να τα σπασουμε στα μπουζουκια και γενικως του οτι φαμε οτι πιουμε.............................)

#73 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 26 September 2010 - 21:38

Μη τσακωνεστε ωρε αδερφιαααααααα.

Γενικοτερα πιστευω πως ειμαστε δυο ιδιορρυθμοι λαοι , πολυ διαφορετικοι ομως. Διαφωνω με το thread αλλα ενταξι....αφου το πιστευει αυτος.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#74 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 26 September 2010 - 21:48

Για τους Ελληνες ξερουμε πολλα λογω εμπειριας. Μπορουμε να συγκρινουμε ομως τους δυο λαους οταν για τους περισσοτερους εδω μεσα η μονη επαφη που εχουμε με ιαπωνες ειναι μεσω της ποπ κουλτουρας? Μονο ο Ατανασιοσου που ζει εδω και μια πενταετια εκει και ισως κανα δυο αλλοι χρηστες που εχουν καποια ιαπωνικη καταγωγη μπορουν να το κανουν αυτο.

Δεν μπορεις να πεις οτι ξερεις ενα λαο αν δεν τον ζησεις. Οσα βιβλια και αν εχεις διαβασει για αυτους.

Οποτε το νημα ειναι λιγο ραδιο αρβυλα.. Και ηδη ακουστηκαν πολλες κοτσανες και απο τις δυο πλευρες.

Μπορουμε να κανουμε καποιες υποθεσεις για το πως μπορει να ειναι ο ιαπωνικος λαος, αλλα ως εκει. Δεν εχει νοημα να επιχειρησουμε να συγκριθουμε μαζι τους..

Not enough data.
Posted Image

#75 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 26 September 2010 - 21:59

Κάτι που δεν είδα να αναφέρεται.

Είναι γνωστή η παραδοσιακή έχθρα των Ιαπώνων με τους Κινέζους πρόσφατα μάλιστα έγινε πάλι χαμός.
Είναι τυχαίο άραγε, που στην ανατολική Κίνα, στην Τακλαμακάν, κάτω από την Λευκή Πυραμίδα είναι φυλακισμένο το αρχηγικό συμβούλιο των Νεφελίμ, των παραδοσιακών και προαιώνιων εχθρών των προπατορων μας Ελ;
δεν νομίζω...

1345977285497_zps066ae44a.jpg