Συμφωνώ και επαυξάνω mattasos. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κολλημένοι otaku που στην περίπτωσή τους καλύτερα να μην έβλεπαν καθόλου. Αλλά ας μην το κρίνουμε εμείς αυτό. Ύστερα έχω τύχει σε περιπτώσεις όπου δεν βλέπουν, δεν σκοπεύουν να δουν, αλλά δεν τα κοροϊδεύουν. Ένας φίλος μου, θυμάμαι, μου είχε πει: "Βλέπω τόσα άλλα πράγματα, και ξέρω πως έτσι και ξεκινήσω τα anime θα κολλήσω, οπότε δεν θέλω να χάσω τη ζωή μου στην οθόνη." Ε, εκεί τι να του πεις;
Προσωπικά δεν έχω μυήσει πολλούς στα anime. Την αδερφή μου μόνο (την οποία φοβάμαι γιατί έχει πάρει φόρα και δεν ξέρω πότε ή αν θα σταματήσει) και έναν φίλο μου ο οποίος έβλεπε ήδη αλλά είχε κολλήσει στα των παιδικών του χρόνων (Dragonball, Yu-Gi-Oh, Medapots κτλ) οπότε εγώ του έδωσα να δει και κανένα άλλο (Code Geass:burningbe3:).
Από οικογένεια πάνω κάτω τα ίδια έχω πάθει κι εγώ, "πότε θα σταματήσεις να βλέπεις παιδικά", "κοτζάμ μαντράχαλος ασχολείσαι ακόμα με αυτές τις βλακείες" και έχω προσπαθήσει να τους πω πράγματα αλλά εδώ κανονικές ταινίες δεν βλέπει, θα δει anime; Η μητέρα μου βέβαια, έχει πάρει χαμπάρι (της έχω διηγηθεί μερικές υποθέσεις από σειρές (Death Note, Higurashi κ.α.) και έχει μείνει κάγκελο

) και γενικά όποτε πάρει το μάτι της κάτι με κόμιξ ή animation μου το λέει (κράταγε το 9 από την Ελευθεροτυπία που έπαιρνε, όποτε βλέπει κάτι για φεστιβάλ μου το λέει) οπότε κανένα παράπονο!
Από φίλους όμως σχεδόν όλοι βλέπανε πριν τους γνωρίσω, οπότε δεν είχαμε πρόβλημα ανέκαθεν. Ένας-δυο μόνο που δεν βλέπουν (δεν τα κοροϊδεύουν, το έχουμε φροντίσει αυτό

) μας δουλεύουν κάθε φορά που συζητάμε οι υπόλοιποι κι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Σκηνικό τώρα, εγώ με έναν άλλο να μιλάμε για Naruto και ο φίλος μου να ακούει.
-Το τελευταίο manga το διάβασες;
-(Παρεμβαίνει) Παιδιά, δεν ξέρω για τι μιλάτε, αλλά Μάγκας είναι ένας, ο Τσιτσάνης. Οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτα.