Κάτσε κάτσε. Επειδή κοιμούνται κάποιοι πριν αρχίσουν ταινίες σε στύλ Αγγελόπουλου δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν κιόλας. Κι εμένα με πήρε ο ύπνος με το πορτραίτο της μικρής Τιτίκας αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά κακό άνιμε. Και ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει πολλά διαμάντια που δεν αρέσουν στον πολύ κόσμο όπως και τα άνιμε έχουν πολλά διαμάντια που δεν τα βλέπει ο πολύς κόσμος.
Δεν μίλησα ειδικά για ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά γενικά. Και ευρωπαϊκό κινηματογράφο βλέπω, π.χ. βρεττανικές ταινίες, ισπανικές ταινίες, και λόγω ιταλικής καταγωγής έχω δεί και αρκετές ιταλικές ταινίες.
Και υπάρχουν και αμερικανοί σκηνοθέτες σαν τον Αγγελόπουλο όπως π.χ. Terence Mallick. Και στο Thin red Line και στο NEw World βαρέθηκα την ζωή μου. Ειδικά στο δεύτερο. Και οι περισσότεροι που βλέπουν τα κουλτουριάρικα τέτοιου στυλ συνήθως βλέπουνε τα anime σαν παιδικά. Τουλάχιστον από την εμπειρία μου.
Ειδικά το Death Note μιας και το ανέφερες είναι μεγάλο παραμύθι, που έγινε για να κοροϊδάψει τη μάζα και τα κατάφερε...Και γενικά δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι κι εμείς fast food βλέπουμε κατά κύριο λόγο. Όσο δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε γι αυτό, δε χρειάζεται και να περιφανευόμαστε...Γνώμη μου.
Κοίτα τα πρώτα 25 επεισόδια ήταν απίστευτα. Μετά όντως χαλάει η ατμόσφαιρα και χάνει κάτι σημαντικό. ϊσως δεν έπρεπε να γίνει το έγινε στο 25 αλλά να το τελειώσει με άλλο τρόπο άντε και με ένα έξτρα επεισόδιο. Αλλά αυτά για άλλο Thread. Ναι είναι mainstream το Death Note, αλλά δεν σημαίνει ότι κάτι που είναι mainstream δεν είναι και καλό. Απλά δοκιμάζεις και βλκέπεις αν σ'αρέσει κάτι ή όχι. Το θέμα είναι να δέχεται και ο άλλος και να μην σε κοροϊδεύει. Δεν κοροϊδεύω κάποιον που βλέπει Αγγελόπουλο, αλλά δεν αντέχω αυτούς/αυτές που βλέπουν
μόνο σαπουνόπερες και παρόμοια, διότι είναι πραγματικά ανούσια άτομα. Είναι τα ίδια άτομα που δεν ξέρουν καν τι είναι ένα βιβλίο κλπ.
Δεν είπα να περηφανευόμαστε, ούτε και να ντρεπόμαστε. Είπα την γνώμη μου που προέρχεται από προσωπικές εμπειρίες. Και σε άτομα που βλέπουν Αγγελόπουλο τους έχω πεί ότι εγώ θεωρώ τα έργα του χάλι μαύρο, και με κοιμίζουν.