Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#211 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 posts

Posted 17 September 2007 - 10:46

Παραδέχομαι το λάθος μου. Έκρινα πολύ εμπειρικά και έχω άδικο.

β) η αντιμετωπιση των γυρω ειναι λιγοτερο ανεκτικη στο διαφορετικο οσο αυξανουν οι ηλικιες.
οταν ημουν 15χρονο κανενας δε μου ελεγε τιποτα γιατι πολυ απλα ημουν "ενα χαζοχαρουμενο και θα της περασει". αλλο 15 ομως, και αλλο 30 που πλεον ολοι--απο το (αν)υπερ-βλητο σοι μεχρι τους συναδελφους και την παρεα του γκομενου--θεωρουν οτι εχεις σοβαροτερα πραματα να κανεις.

Έχεις δίκιο στο ότι η αντιμετώπιση είναι διαφορετική από ηλικία σε ηλικία αυτό που ήθελα να τονίσω όμως ήταν ότι τα anime δεν θεωρούνται μια παιδική ασχολία, στη γενιά μου τουλάχιστον. Για να πω την αλήθεια κι εγώ θεωρώ πάντως τα anime περισσότερο εφηβικό hobby με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά ποτέ δεν θα κριτίκαρα κάποιον γι' αυτό.

Αν ήσουν, για παράδειγμα, γυναίκα από 25 ετών και άνω, θα "αντιλαμβανόσουν" καλύτερα τι σημαίνει αυτό που υπογράμμισα με bold, αν και σε ποστς από jigokuNeko και δικά μου, αναφερόμαστε....

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω ένα άτομο που ανήκει σ' αυτή την κατηγορία και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Chigaimasu! Ποιός είπε οτι ειμαστε επαναστάτες και φοβεροί τύποι? Διαφορετικά ενδιαφέροντα εχουμε μόνο. Ενδιαφεροντα. Άλλο "ενδιαφέροντα" και άλλο "κολλήματα". Ριξε άλλη μια ματιά σε πόστς που γίνανε παραπάνω, σε παρακαλώ....

Δείξαμε μήπως σε κανένα απ τα παραπάνω ποστς ότι έχουμε βάλει πλερέζα? Ρίξε άλλη μια ματιά σε παραπάνω ποστς, ίδιως σε πόστς που έχουν γίνει από άτομα από 23 ετών και πάνω.

Είχα διαβάσει από πριν σχεδόν όλα τα προηγούμενα posts. Όμως μου φαίνεται από τα ποστς ότι διαχωρίζετε τον εαυτό σας από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, βάζετε όλους τους Έλληνες στο ίδιο καλούπι και τους κατηγορείτε. Το θεωρώ λάθος, και ναι, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα άτομα που συναναστρέφεται κανείς, μπορεί να βρει άτομα που σέβονται τις ασχολίες του και άτομα που δεν τις σέβονται. Εδώ στην Ιαπωνία απομονώνονται τα άτομα που ασχολούνται με anime & manga. Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές.

...εδώ, απλώς θα ήθελα να μου διευκρινίσεις αν ήθελες να δόσεις τόνους ειρωνίας σ' αυτή τη φράση σου. Γιατί αυτό μου φάνηκε. Αλλά ίσως να κάνω και λάθος. Πες μας.

Ναι, ειρωνικό ήταν. Πιστεύω πως μερικές φορές ψάχνουμε βαθύτερα αίτια στα λεγόμενα των άλλων χωρίς να υπάρχουν. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κόμπλεξ ή να ζηλεύει για να σου την "πει" επειδή βλέπεις anime, ναι, εμπειρικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ψάχνουμε βαθύτερα κίνητρα στη συμπεριφορά κάποιου για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Δεν αφήνω τον εαυτό μου έξω απ' αυτό.

ΥΓ. Απάντηση στο "πμ" με πμ :P

#212 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 17 September 2007 - 17:11

... ήθελα να τονίσω όμως ήταν ότι τα anime δεν θεωρούνται μια παιδική ασχολία, στη γενιά μου τουλάχιστον.

το βλεπω στον ανηψιο μου και πολυ χαιρομαι που οι νεοτεροι εχουν προσβαση σε πολυ περισσοτερα ενδιαφεροντα και ασχολιες γιατι ετσι ανοιγουν οι οριζοντες και δεν κολλαει ο εγκεφαλος.

Όμως μου φαίνεται από τα ποστς ότι διαχωρίζετε τον εαυτό σας από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, βάζετε όλους τους Έλληνες στο ίδιο καλούπι και τους κατηγορείτε. Το θεωρώ λάθος, και ναι, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα άτομα που συναναστρέφεται κανείς, μπορεί να βρει άτομα που σέβονται τις ασχολίες του και άτομα που δεν τις σέβονται. Εδώ στην Ιαπωνία απομονώνονται τα άτομα που ασχολούνται με anime & manga. Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές.

καταρχας δεν κυρηξαμε τον πολεμο στο ελληνικο εθνος αλλα κριτικαρουμε ενα--σχετικα μεγαλο ειναι η αληθεια--ποσοστο που εν τελει κατανταει καρικατουρα με την συμπεριφορα του. συμφωνοι, ο καθενας μπορει ανετα να βρει παρεες που να ταιριαζουν με την ιδιοσυγκρασια και τα γουστα του. και νομιζω το ειπα οτι κανω παρεα *και* με ατομα εκτος της σφαιρας των ενδιαφεροντων μου αρα δεν βαζω καμια νοητη γραμμη οπου ειμαι εγω στη μια και τα κατωτερα οντα στην αλλη. με τα φιλικα προς εμενα ατομα ποτε δεν εγιναν τα γουστα μου θεμα αλλα δεν μπορω να εχω την ιδια ελευθερια στον επαγγελματικο χωρο. οταν εχεις λογαριασμους και δανεια να πληρωσεις δεν μπορεις να διαλεγεις παντα το περιβαλλον σου.

...μερικές φορές ψάχνουμε βαθύτερα αίτια στα λεγόμενα των άλλων χωρίς να υπάρχουν. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κόμπλεξ ή να ζηλεύει για να σου την "πει" επειδή βλέπεις anime, ναι, εμπειρικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ψάχνουμε βαθύτερα κίνητρα στη συμπεριφορά κάποιου για να νιώσουμε εμείς καλύτερα.

το συγκεκριμενο σχολιο αφορουσε την ακραια αντιμετωπιση που ανεφερα για την παλαιποτε φιλεναδα μου, η οποια ηταν συστηματικα προσβλητικη οπως απεδειχθει και χομπυ της ηταν να μειωνει τους αλλους και να βγαινει αυτη αγια. φυσικα και καποιος μπορει να μου πει "μπουχαχα, τι μλκιες κανεις εκει ρεεεε!" και να το παρω στο αστειο και να γελασουμε μαζι. καλο ομως ειναι μερικες φορες να πατας pause και να σκεφτεσαι αν η συμπεριφορα των αλλων ειναι αυτη που θα επρεπε να ειναι για τον ρολο που παιζουν στην ζωη σου.

@Tomodachi ::nod: respect απλα και μονο.

@Dain: οσον αφορα την επιδραση των αλλων παντα το πιο δυσκολο ηταν να ξεκολλησει κανεις το "ενοχη" και να αφησει σκετο το "απολαυση".

#213 p@nouklas

p@nouklas

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 17 September 2007 - 19:07

Εντάξει εμένα με σκυλοέκραζαν φίλοι και γονείς μέχρι ενός σημείου αλλά μετά αφού είδαν τι αγυριστο κεφάλι είμαι με άφησαν μόνο. GOD BLESS BUSHIDO αφτός μ προμηθεύει ανιμέ κ κάθομαι κ λιώνω. Α ρε johny....
Οσο για τις ολονυχτιες πήγα σχολείο αρκετές φορές άυπνος το πρωί γιατι τη νύχτα... είχα διπλοβάρδια στα ανιμέ...

Φιλε jigoku από κάποια φάση κ μετά πρέπει να δεχτείς πως ανθρώπους με διάθεση για κράψιμο προς εσένα θα βρίσκεις πάντα. Απλά κανεις δυο πράγματα 1ον τους ξεκόβεις η άμα είσαι πιο υπομονετικός μροσπαθείς να αντικαταστήσεις τον κοπανιστό αέρα και τα άχυρα στα κεφάλια τους με το πράγμα που λέγεται ΜΥΑΛΟ. Δυστυχώς πολλοί δεν το έχουν, λίγοι το έχουν, ε΄λάχιστοι το βάζουν να δουλέψει, για να καταλάβουν ότι ο καθένας ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΝ (το ότι γουστάρει πάντα σε λογικά πλαίσια)
ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΞΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΗ,
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΠΑΛΙ....

#214 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 17 September 2007 - 19:17

Ούτε ξέρω κανέναν να ασχολήθηκε με κάτι ασυνήθιστο για λόγους "ποζεριάς". Αν κάποιος κάνει κάτι από ποζεριά, είμαι βέβαιος πως θα έβρισκε κάτι πολύ πιο αποδεκτό κοινωνικά και "γουάου" από τα ανιμε.

Δυστυχώς έχω γνωρίσει ένα τέτοιο άτομο (πρώην online φίλος) που ασχολιέται με anime επείδη θεωρείται της μόδας (το συγκεκριμένο άτομο σπουδάζει Αγγλία, βλέπετε) κι αποτελεί πλούσιο υλικό για wallpapers (Αλήθεια! Ο ίδιος μου το είπε!). Το εν λόγω άτομο είναι από τα άτομα εκείνα που ενώ ασχολείται με anime θεωρεί τον εαυτό του το μοναδικό κοινωνικό άτομο της ελληνικής anime κοινότητας κι ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε σαν τους ιάπωνες otaku που κλείνονται συνεχώς στο σπίτι τους και δεν έχουν άλλες ασχολίες στην ζωή τους. Με το παραπάνω άτομο είχαμε τσακωθεί αρκετές φορές για να τον πείσω για το αντίθετο αλλά μάταια.

Μια φορά, μάλιστα, που ήθελε μια φορά να με βάλει στο msn να συζυτήσω στο msn με ιαπωνέζες φίλες του που ήθελαν να έρθουν Αθήνα κι έψαχνε άτομα για να τις ξεναγήσει έγινε ο εξής διάλογος:

"Και κοίτα να μην βάλει anime εικόνα στο avatar σου!"
"Γιατί;"
"Eπειδή μισούν τους otakus."
"E, και λοιπόν; Φοβάσαι μην σου χαλάσω το image σου."
"Ακριβώς."

Από τότε σταμάτησα πλέον να του μιλάω.

#215 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 17 September 2007 - 20:23

"Και κοίτα να μην βάλει anime εικόνα στο avatar σου!"
"Γιατί;"
"Eπειδή μισούν τους otakus."
"E, και λοιπόν; Φοβάσαι μην σου χαλάσω το image σου."
"Ακριβώς."

Από τότε σταμάτησα πλέον να του μιλάω.

:hihi2::hihi2:

He just wanted you to be in your "shibuya" mode...

(βλεπε densha otoko)
Posted Image

#216 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 17 September 2007 - 21:19

:hihi2::hihi2:

He just wanted you to be in your "shibuya" mode...

(βλεπε densha otoko)

I'm sorry, but this mode is unavailable for me. :P

#217 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 17 September 2007 - 23:15

Xμμ, όντως ίσως να υπάρχουν και ποζεράδες, αλλά αναφερόμουν μάλλον σε πιο μεγάλες ηλικίες και κυρίως σε όσους συνεχίζουν να ασχολούνται επί πολλά χρόνια με ανιμε κλπ.
Δηλαδή δύσκολα ένας ποζεράς θα συνεχίσει για πολύ καιρό, πολλά χρόνια, να ασχολείται. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
Απλά όσους ξέρω που να είναι πάνω από 27 χρόνων ας πούμε και να τους αρέσουν τα ανιμε/μανγκα/κομικς σίγουρα δεν είναι ποζεράδες. :P

Τhanks για τα καλά λόγια Τοmodachi. :D

#218 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 18 September 2007 - 10:53

Καλά τα λες, Dain. Ένα άτομο που ασχολείται με anime λόγω ποζέριας δεν ασχολείται για πολλά χρόνια και σαφώς δεν είναι τόσο μεγάλης ηλικίας (για τους συγκεκριμένους που μίλαγα ο ένας ήταν τότε πιτσιρικάς κι ο άλλος φοιτητής σε σχολή στην Αγγλία).

#219 attsifte D

attsifte D

Anime Freak

• Members
  • 271 posts

Posted 18 September 2007 - 11:34

My small story:

Οικογένεια: Κανείς δεν μπορεί να πεί τίποτα, ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρό μικρό παιδάκι μου νοίκιαζε κάτι Voltrons και κάτι Robotech απο τα video clubs για να βλέπουμε:nod:.
Μεγαλώνοντας λίγο πολύ με μαθήματα και με άλλες ασχολίες δεν ήταν τόσο συχνή η προβολή anime εκτός απο κάνα dvd ή απο τα κανάλια. Αλλά το κορυφαίο είναι οτι όταν κάθεται και βλέπει τηλεόραση τα απογεύματα άν δεν έχει κανέναν αγώνα ή ειδήσεις ή την αγαπημένη τους σειρά θα βάλει να δεί 0-6 :)
Και φυσικά θα έρθει δίπλα να χαζέψει λίγο One piece ή οτι άλλο βλέπω αλλά ο καημένος δεν ξέρει ιαπωνικά ή αγγλικά άρα δεν θα μπορέσει να δεί, ε και το αφήνει. Όσο για την μαμά και την αδερφή δεν τους απασχολούν απλά όταν γελάω μόνος μου η αδερφή μου λέει "ώχ πάλι γελάει μόνος του" :D
:wis:

Λοιποί συγγενείς: Έχω μια ξαδέρφη ξετρελαμένη με candy - candy, μεγαλύτερη απο εμένα και όλο ξεχνώ να τις κατεβάσω την σειρά :P

Φίλοι: Οι φίλοι. Το 60% είναι κολλημένοι. Ίσως όχι τόσο πολύ αλλά ίσως και παραπάνω. Το μόνο κακό είναι οτι σε έναν μόνο αρέσει το One piece και με τους άλλους εκεί τα "χαλάμε". Αλλά οι συζητήσεις περι Kabamaru, Jumaru, Sin casama και ότι άλλο θυμηθούμε φέρνουν απίστευτες αναμνήσεις και πολλές μα πολλές ατάκες :D

Δουλειά: Ένας συνάδελφος, Starwarmaniac like me, όταν του είπα οτι έχω δει 323 επισόδεια one piece, γέλαγε και ακόμα περιμένω να μου φέρει όλες τις seasons των Simpsons :)

Γενικά στο metro που και που διαβάζω manga χωρίς κανένας να κοιτά παράξενα και στο κινητό έχω για ringtone το closing theme 2 απο one piece :)

Y.Γ.: Δεν βρήκα το μπουρνουζοτράγουδο που λέτε άν μπορούσατε να με το στείλετε σε ένα pm ή mail :)

Υ.Γ.2: Tomodachi2, άν δείς κάποιον με μάυρη μπλούζα με την νεκροκεφαλή απο onepiece that will be me!
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#220 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,136 posts

Posted 18 September 2007 - 11:40

Δουλειά: Ένας συνάδελφος, Starwarmaniac like me, όταν του είπα οτι έχω δει 323 επισόδεια one piece, γέλαγε και ακόμα περιμένω να μου φέρει όλες τις

Εκει που καθόμουνα και διάβαζα, μου το έκοψες πάνω στο climax. XD

LfNX0dh.png

#221 attsifte D

attsifte D

Anime Freak

• Members
  • 271 posts

Posted 18 September 2007 - 11:44

Εκει που καθόμουνα και διάβαζα, μου το έκοψες πάνω στο climax. XD

Καταλάθος κάτι πάτησα στην βιασύνη να κάνω αλλαγή γλώσσας και έκανα post, έκανα edit με ολόκληρο το post.
Και εκτός απο anime, έχω και την Star Wars λόξα μου :P
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#222 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 18 September 2007 - 12:07

Y.Γ.: Δεν βρήκα το μπουρνουζοτράγουδο που λέτε άν μπορούσατε να με το στείλετε σε ένα pm ή mail :)

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=_6OUJ6TuKaE[/YOUTUBE]

Ορίστε το Μπουρναζοτράγουδο:wooi2:

Posted Image

#223 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 September 2007 - 13:18

Βασικά τα περισσότερα άτομα που ξέρω έχουν παρόμοια γούστα με μένα. Βλέπουν sci-fi, anime, και διαβάζουν παρόμοια comics/manga κλπ. Μάλιστα ένας φίλος ήταν που μου έδωσε το Neon Genesis Evangelion να δώ.
Όσον αφορά την οικογένειά μου είχα την τύχη να είμαι σε μία οικογένεια αρκετά ελεύθερη που με άφησε να κάνω αυτό που ήθελα, χωρίς περιορισμούς. Οπότε είτε έβλεπα anime είτε κάτι άλλο δεν με έχουν ενοχλήσει.

#224 Bushido

Bushido

Hungry

• Members
  • 415 posts

Posted 19 September 2007 - 15:41

Εντάξει εμένα με σκυλοέκραζαν φίλοι και γονείς μέχρι ενός σημείου αλλά μετά αφού είδαν τι αγυριστο κεφάλι είμαι με άφησαν μόνο. GOD BLESS BUSHIDO αφτός μ προμηθεύει ανιμέ κ κάθομαι κ λιώνω. Α ρε johny....
Οσο για τις ολονυχτιες πήγα σχολείο αρκετές φορές άυπνος το πρωί γιατι τη νύχτα... είχα διπλοβάρδια στα ανιμέ...

Φιλε jigoku από κάποια φάση κ μετά πρέπει να δεχτείς πως ανθρώπους με διάθεση για κράψιμο προς εσένα θα βρίσκεις πάντα. Απλά κανεις δυο πράγματα 1ον τους ξεκόβεις η άμα είσαι πιο υπομονετικός μροσπαθείς να αντικαταστήσεις τον κοπανιστό αέρα και τα άχυρα στα κεφάλια τους με το πράγμα που λέγεται ΜΥΑΛΟ. Δυστυχώς πολλοί δεν το έχουν, λίγοι το έχουν, ε΄λάχιστοι το βάζουν να δουλέψει, για να καταλάβουν ότι ο καθένας ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΝ (το ότι γουστάρει πάντα σε λογικά πλαίσια)

p@noukla πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα σε κράζουν ,να σε κράξουν k όχι μονο για τα "ανιμε" αλλα k για το πως αναπνέεις....τελοσπάντων...όσο για την τελική ατάκα BRAVO(τους emo όμως gt τους κράζεις?):hahaha::hahaha::hahaha: ZITW O APLITOSSSSSSSSS!!!!!!!
Posted Image

#225 stainless

stainless

Sutenresusei

• Members
  • 88 posts

Posted 20 September 2007 - 14:26

Εννοείται πως οι αντιδράσεις ήταν αρνητικές (κυρίως από την οικογένεια), με τις κλασικές ατάκες τύπου "Μα καλά, αυτά δεν είναι για παιδιά;". Αλλά από την άλλη, όντας το μαύρο πρόβατο, έχω συνηθίσει τα περίεργα βλέμματα σχεδόν σε ότι και αν κάνω. Μπαινάκης - βγαινάκης... ότι είναι ο καθένας είναι για τον εαυτό του...