Έχεις δίκιο στο ότι η αντιμετώπιση είναι διαφορετική από ηλικία σε ηλικία αυτό που ήθελα να τονίσω όμως ήταν ότι τα anime δεν θεωρούνται μια παιδική ασχολία, στη γενιά μου τουλάχιστον. Για να πω την αλήθεια κι εγώ θεωρώ πάντως τα anime περισσότερο εφηβικό hobby με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά ποτέ δεν θα κριτίκαρα κάποιον γι' αυτό.β) η αντιμετωπιση των γυρω ειναι λιγοτερο ανεκτικη στο διαφορετικο οσο αυξανουν οι ηλικιες.
οταν ημουν 15χρονο κανενας δε μου ελεγε τιποτα γιατι πολυ απλα ημουν "ενα χαζοχαρουμενο και θα της περασει". αλλο 15 ομως, και αλλο 30 που πλεον ολοι--απο το (αν)υπερ-βλητο σοι μεχρι τους συναδελφους και την παρεα του γκομενου--θεωρουν οτι εχεις σοβαροτερα πραματα να κανεις.
Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω ένα άτομο που ανήκει σ' αυτή την κατηγορία και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.Αν ήσουν, για παράδειγμα, γυναίκα από 25 ετών και άνω, θα "αντιλαμβανόσουν" καλύτερα τι σημαίνει αυτό που υπογράμμισα με bold, αν και σε ποστς από jigokuNeko και δικά μου, αναφερόμαστε....
Chigaimasu! Ποιός είπε οτι ειμαστε επαναστάτες και φοβεροί τύποι? Διαφορετικά ενδιαφέροντα εχουμε μόνο. Ενδιαφεροντα. Άλλο "ενδιαφέροντα" και άλλο "κολλήματα". Ριξε άλλη μια ματιά σε πόστς που γίνανε παραπάνω, σε παρακαλώ....
Είχα διαβάσει από πριν σχεδόν όλα τα προηγούμενα posts. Όμως μου φαίνεται από τα ποστς ότι διαχωρίζετε τον εαυτό σας από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, βάζετε όλους τους Έλληνες στο ίδιο καλούπι και τους κατηγορείτε. Το θεωρώ λάθος, και ναι, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα άτομα που συναναστρέφεται κανείς, μπορεί να βρει άτομα που σέβονται τις ασχολίες του και άτομα που δεν τις σέβονται. Εδώ στην Ιαπωνία απομονώνονται τα άτομα που ασχολούνται με anime & manga. Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές.Δείξαμε μήπως σε κανένα απ τα παραπάνω ποστς ότι έχουμε βάλει πλερέζα? Ρίξε άλλη μια ματιά σε παραπάνω ποστς, ίδιως σε πόστς που έχουν γίνει από άτομα από 23 ετών και πάνω.
Ναι, ειρωνικό ήταν. Πιστεύω πως μερικές φορές ψάχνουμε βαθύτερα αίτια στα λεγόμενα των άλλων χωρίς να υπάρχουν. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κόμπλεξ ή να ζηλεύει για να σου την "πει" επειδή βλέπεις anime, ναι, εμπειρικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ψάχνουμε βαθύτερα κίνητρα στη συμπεριφορά κάποιου για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Δεν αφήνω τον εαυτό μου έξω απ' αυτό....εδώ, απλώς θα ήθελα να μου διευκρινίσεις αν ήθελες να δόσεις τόνους ειρωνίας σ' αυτή τη φράση σου. Γιατί αυτό μου φάνηκε. Αλλά ίσως να κάνω και λάθος. Πες μας.
ΥΓ. Απάντηση στο "πμ" με πμ