Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime και ο περίγυρός σας
Posted 14 February 2007 - 19:06
Φίλοι/Παρέες: Ε, γυμνάσιο/λύκειο ελάχιστοι είχαν επαφές (άλλη εποχή τότε) αλλά τώρα με το broadband και το όλο anti-trendy trend στην Ελλάδα καθώς και την έμμεση παγκοσμιοποίηση μέσω Internet σχεδόν όλοι οι φίλοι/γνωστοί έχουν κάποια επαφή και ας μην είναι fan του είδους.
Σύντροφοι: Χα χα εδώ αρχίζουν τα αστεία, υπήρχε πάντα αντίδραση, αλλά φρόντιζα να γίνει κατανοητό πως ό,τι άποψη είχε η άλλη πλευρά για τα anime είχα και εγώ για τους Manowar, τον Κότσιρα, το Hip-Hop, το Heavy Metal, το Hard Rock των 70s-80s, την Emo, την House, τους metro/gay, τους διεθνιστές, τους κομμουνιστές, τους μηδενιστές, τους νέο-γραικύλους, τους επαρχιώτες, τον Αρναούτογλου, το Λαζόπουλο, το Lost, το V for Vendetta, τον Τιτανικό, τα Star Wars, τα σκυλιά, τις διακοπές σε νησιά, το πολύ make-up, τα έντονα αρώματα, την pizza Μαργαρίτα, τη πίτα γύρο χωρίς κρεμμύδι & τζατζίκι, τη μαγιονέζα, τα σουτζουκάκια, το καρπούζι, τα Goodys, τα διπλά κρεβάτια, την φυσική αδυναμία, τα προβλήματα σιδήρου μια φορά το μήνα λόγω ανεπαρκούς προνοητικότητας, τις λιποθυμίες τα καλοκαίρια, τα ελαφρά ναρκωτικά, τα σουτιέν που ξεκουμπώνουν δύσκολα, το μεθύσι με Ursus (ήμαρτον) και τη μάνα της.
Ναι, είμαι στενόμυαλος και μ' αρέσει.
Tώρα όσον αφορά τα περί Ιαπωνίας που ειπώθηκαν παραπάνω, καλώς ή κακώς οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει ότι είναι υπάνθρωποι, σκλάβοι του καπιταλιστικού και ισοπεδωτικά μονομορφοποιητικού συστήματος που οι ίδιοι εξαναγκάζουν στους εαυτούς τους, άπληστοι, υποκριτές, γλείφτες, απελπιστικά αμερικανόφιλοι και παιδεραστές και έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως σε αυτοκτονίες, βιασμούς, εκτρώσεις, εξώγαμα, έγκυες ανήλικες πόρνες και παιδιά που το σκάνε από το σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν οι otaku, οι hikikomori και παίζει να είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως με μηχανήματα που βάζεις κέρμα και σου βγάζει φορεμένο κιλοτάκι να έχεις να sniffάρεις για να περνάει η ώρα. Πας μια βόλτα στο Kabukicho και τα βλέπεις όλα. Το 80-90% των anime είναι καθαρό εμπόριο και αποτελεί για την Ιαπωνία ό,τι και η Björk για την Ισλανδία, προϊόν εξαγωγής.
Posted 15 February 2007 - 01:54
χωρις να θελω να σε προσβαλω απλα θα πω κατι.Γονείς: Εγώ πάλι μένω μόνος μου από τα 18 άρα δεν τους πέφτει λόγος, αλλά και παλαιότερα δεν έλεγαν τίποτα γιατί ασχολούμουν με χίλια-δυο άκυρα πράγματα (black metal, πολιτικά συνδικαλισμένος, ώρες στη δημοτική βιβλιοθήκη) και ήμουν μαθητής του 17 με proficiency και grundstufe από πρώτη λυκείου άρα σιγά μην είχαν και παράπονο. Περισσότερο πολέμιοι των video games παρά των anime από όσο θυμάμαι (o πατέρας μου είχε βαρεθεί ν' ακούει το battle theme του FFVII). Η αδερφή μου είναι σκληροπυρηνικά τσιφτετελού άρα σαφώς και την αγνοούμε. Μόνο μια γιαγιά μου πήγε να πει κάτι μια φορά, αλλά έφαγε διάολο.
Φίλοι/Παρέες: Ε, γυμνάσιο/λύκειο ελάχιστοι είχαν επαφές (άλλη εποχή τότε) αλλά τώρα με το broadband και το όλο anti-trendy trend στην Ελλάδα καθώς και την έμμεση παγκοσμιοποίηση μέσω Internet σχεδόν όλοι οι φίλοι/γνωστοί έχουν κάποια επαφή και ας μην είναι fan του είδους.
Σύντροφοι: Χα χα εδώ αρχίζουν τα αστεία, υπήρχε πάντα αντίδραση, αλλά φρόντιζα να γίνει κατανοητό πως ό,τι άποψη είχε η άλλη πλευρά για τα anime είχα και εγώ για τους Manowar, τον Κότσιρα, το Hip-Hop, το Heavy Metal, το Hard Rock των 70s-80s, την Emo, την House, τους metro/gay, τους διεθνιστές, τους κομμουνιστές, τους μηδενιστές, τους νέο-γραικύλους, τους επαρχιώτες, τον Αρναούτογλου, το Λαζόπουλο, το Lost, το V for Vendetta, τον Τιτανικό, τα Star Wars, τα σκυλιά, τις διακοπές σε νησιά, το πολύ make-up, τα έντονα αρώματα, την pizza Μαργαρίτα, τη πίτα γύρο χωρίς κρεμμύδι & τζατζίκι, τη μαγιονέζα, τα σουτζουκάκια, το καρπούζι, τα Goodys, τα διπλά κρεβάτια, την φυσική αδυναμία, τα προβλήματα σιδήρου μια φορά το μήνα λόγω ανεπαρκούς προνοητικότητας, τις λιποθυμίες τα καλοκαίρια, τα ελαφρά ναρκωτικά, τα σουτιέν που ξεκουμπώνουν δύσκολα, το μεθύσι με Ursus (ήμαρτον) και τη μάνα της.
Ναι, είμαι στενόμυαλος και μ' αρέσει.
Tώρα όσον αφορά τα περί Ιαπωνίας που ειπώθηκαν παραπάνω, καλώς ή κακώς οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει ότι είναι υπάνθρωποι, σκλάβοι του καπιταλιστικού και ισοπεδωτικά μονομορφοποιητικού συστήματος που οι ίδιοι εξαναγκάζουν στους εαυτούς τους, άπληστοι, υποκριτές, γλείφτες, απελπιστικά αμερικανόφιλοι και παιδεραστές και έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως σε αυτοκτονίες, βιασμούς, εκτρώσεις, εξώγαμα, έγκυες ανήλικες πόρνες και παιδιά που το σκάνε από το σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχουν οι otaku, οι hikikomori και παίζει να είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως με μηχανήματα που βάζεις κέρμα και σου βγάζει φορεμένο κιλοτάκι να έχεις να sniffάρεις για να περνάει η ώρα. Πας μια βόλτα στο Kabukicho και τα βλέπεις όλα. Το 80-90% των anime είναι καθαρό εμπόριο και αποτελεί για την Ιαπωνία ό,τι και η Björk για την Ισλανδία, προϊόν εξαγωγής.
το οτι εισαι
φαινεται ξεκαθαρα απο την "εκφορα του γραπτου σου λογου."πολιτικά συνδικαλισμένος
Posted 15 February 2007 - 02:10
Tώρα όσον αφορά τα περί Ιαπωνίας που ειπώθηκαν παραπάνω, καλώς ή κακώς οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει ότι είναι υπάνθρωποι, σκλάβοι του καπιταλιστικού και ισοπεδωτικά μονομορφοποιητικού συστήματος που οι ίδιοι εξαναγκάζουν στους εαυτούς τους
Πάντως υπάνθρωπους έλεγε και η Ναζιστηκή προπαγάνδα τους Σοβιετικούς

-------------------
Δέν νομίζω οτι τα anime ειναί τόσο προϊον εξαγωγής
Βάση της θεματολογίας τους φένεται οτι ποιο πολύ προορίζετε για εσωτερική κατανάλωση

Posted 19 February 2007 - 14:51
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude
Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας
Posted 19 February 2007 - 18:14
Μην είσαι φανατικός για να μην είναι και ο άλλος αρνητικός.
Πολύ σοφή κουβέντα φίλε

Posted 15 March 2007 - 03:33
Posted 03 April 2007 - 02:33
Από τους φίλους άλλους τους έμπασα στο κόλπο

Με τους γονής τώρα ^^ εμ… ας πούμε πως μετά από 21 χρόνια επιτέλους έχουν μπει στην θέση τους
Posted 04 April 2007 - 04:10

Posted 04 April 2007 - 04:36

Οικογεναικός περίγυρος:
Πατέρας (με το που με βλέπει να βλέπω άνιμε): Κλείσε αυτές τις βλακείες,ούτε τα μικρά παιδιά δεν βλέπουν αυτά τα πράγματα

Μητέρα:Αρχικά το παίζει αδιαφόρη όταν μπαίνει στο δωμάτιο...Στο φαί όμως την ρίχνει την μπιχτή της,"Ακόμα με παιδικά ασχολήσε??"
Αδερφή:Χαμένη στην εφηβεία της...
Σχέση:
Δόξα το θεό που η κοπέλα μου τα δέχτηκε μια χαρά και της αρέσουν..Ευτυχώς γιατί είναι μ@%^$#α να τα βλέπεις και όλα μόνος σου

Φίλοι:
Κολλητοί:Δεν κουβεντιάζω μαζί τους γιατί δεν ασχολούνται ούτε στο παραμικρό.Μόνο ένας κατεβάζει ή βρίσκει κανά παλιό cartoon από τπτ άλλους για να τα δώσει στον μικρότερο αδερφό του...Αρνητικά σχόλια πάντως δεν υπάρχουν για αυτό που κάνω..
Λοιποί:Υπάρχουν τρία-τέσσερα παιδιά στη σχολή (1ο ετείς) που ασχολούνται και πρόσφατα ανακάλυψα και άλλον ένα που ασχολείτε πολύ καιρό και έχει τα κέρατά του από σειρές...and keep on searching...
P.S.: Για τους κατοίκους της πόλης δεν το συζητώ...τα άτομα είναι αλλού...

Posted 04 April 2007 - 09:46

Αδέρφια: Με τη μία, τη Fire, βλέπουμε μαζί άνιμε. Βέβαια, εκείνη συνήθως βαριέται, οπότε κάθομαι και τα βλέπω όλα μόνη μου.

Φίλοι/Συμμαθητές: Πραγματικά, ζηλεύω τη Fire, γιατί και η φίλη της δέχτηκε να δει Fullmetal Alchemist, αλλά έχει και δύο κουλ συμμαθητές που είναι και άνιμε φανς και φτιάχνουν manga την ώρα του μαθήματος.

~ Storm ~
The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together
Posted 04 April 2007 - 12:48
Κι εγώ μαζί σουΣημειωτέον, μου έχει δημιουργηθεί κόμπλεξ και για αυτό όποτε τον βλέπω να πλησιάζει την οθόνη σταματάω να κάνω ό,τι έκανα και κάνω την πάπια.

Posted 06 April 2007 - 02:08
ΣΧΕΣΗ: Εξαρταται. Οι Ελληνιδες με πιεζαν με τον τροπο τους να βλεπω οσο γινεται λιγοτερο (ή με γκρινια, ή με ειρωνικα σχολια) και σπανια προσπαθουσαν να προσεγκισουν το θεμα. Οι Ιταληδες και η Ιαπωνεζα ηταν παντα δεκτικες και συνηθως παρακολουθουσαν τα anime μαζι μου και με βοηθουσαν στην ανευρεση/κατεβασμα. Παντως τωρα που ειμαι single βλεπω αρκετα περισσοτερα anime απο πρωτα.
ΦΙΛΟΙ: Οι κολλητοι μου στη Σιενα ηταν τρελαμενοι με τα anime ακομη περισσοτερο απο μενα. Οποτε, ουδεν σχολιον. Εδω στην Ελλαδα τα λιγα ατομα, με τα οποια συναναστρεφομαι εκτος δουλειας, δεν γνωριζαν καθολου τα anime και δεν εχουν δειξει ουτε το μικροτερο ενδιαφερον προς αυτα.
Δεν σχολιαζουν (τουλαχιστον οχι μπροστα μου), αλλα τα βλεμματα τους, οταν λεω οτι ξενυχτησα βλεποντας καποια σειρα, ειναι παντα αναμεσα σε εκπληξη και αποδοκιμασια.
ΓΝΩΣΤΟΙ: Σπανια μιλαω με τον κοσμο για τα ενδιαφεροντα μου. Ειναι παντα πολυ περιεργα γι'αυτους. Γενικα, ακομα κι αν δεν το λενε αμεσα, με περνανε για ανωριμο και παλιμπαιδιστη. Πολλες φορες αισθανομαι παραγκονισμενος απο το κοινωνικο συνολο, επειδη δεν ασχολουμαι με τα τετριμενα (ποδοσφαιρο, μπουζουκια, κτλ).
Δεν πτοουμαι, ομως, γιατι πιστευω οτι ο μωρος κοροϊδευει παντα αυτο που δεν μπορει να καταλαβει. Δεν πειραζει...
Posted 06 April 2007 - 14:23
Posted 07 April 2007 - 16:29
η Ιαπωνεζα ηταν παντα δεκτική και συνηθως παρακολουθουσε τα anime μαζι μου και με βοηθουσε στην ανευρεση/κατεβασμα
Αν δεν ήταν δεκτική και η Ιαπωνέζα τότε θα 'πρεπε να ήταν από άλλο πλανήτη

Posted 12 April 2007 - 09:59
από φίλους η κολλητοί μου βλέπει (εγώ τις το κόλλησα XD)και γενικά οι φίλοι μου επιδεικνύουν κάποιο εδιαφέρον εκτος από κάποιους που είναι του στιλ πάλι ιαπωνικά βλέπεις.