Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#796 KernaxVol

KernaxVol

Anime Amateur

• Members
  • 68 posts

Posted 30 July 2010 - 23:30

χμμ αυτο με το ποκεμον συμβαινει δυστηχως....Οσο για τον πατερα σου κατεβασε του καποια καλη υποτιτλισμενη στα ελληνικα σειρα...Ειναι λογικο αφου ο αδερφος βλεπει one piece να τον χαλανε τα ροματζοκοινωνικα[φανταζομαι εχεις τελειως διαφορετικο χαρακτηρα με τον αδερφο σου οπως εγω με τον δικο μου???]

Το θεμα ειναι οτι,κατα την περιορισμενη πληροφορηση μου,η μονη σειρα anime που εχει μεταφραστει στα ελληνικα(dubb) μεχρι το τελος ειναι το DBZ,φυσικα αν υπαρχουν σειρες που να εχουν ελληνικους υποτιτλους,δεν με χαλαει.

Και ναι,ειναι τελειως διαφορετικος ο χαρακτηρας μου απ'τον χαρακτηρα του αδερφου μου.

Edited by KernaxVol, 30 July 2010 - 23:46.

"O Θεός είναι νεκρός." -Φρειδερίκος Νίτσε.
"Ο Νίτσε είναι νεκρός:άρα ο Νίτσε ειναι Θεός;:hmmm:" - 'Aναλογικός συλλογισμός'.
---
"Το πρόβλημα με τα δυαδικτυακά παραθέματα (quotes) είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά υπόθηκαν." -Αβραάμ λίνκολν (1809-1865).

#797 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 31 July 2010 - 00:37

@KernaxVol: υπάρχουν αρκετές σειρές μεταγλωτισμένες όπως το db.
Πάντως για ελληνικούς υπότιτλους, υπάρχουν πολλές ελληνικές ομάδες fansub, γνωστές και μη. Μπορείς άνετα να βρεις αρκετές ολοκληρωμένες σειρές. Νομίζω ότι πολλές έχουν και thread στο fansub section.

Όσο για εμένα, χμμμ...
Ο πατέρας μου πια μας έχει συνηθίσει, εμένα και την αδερφή μου δηλαδή. Μετά από ώρες ανάλυσης δηλαδή. Στην αρχή, μας έλεγε: "Πάλι αυτά τα γιαπωνέζικα βλέπετε;" αλλά πια δεν το ρωτάει. Το μόνο που τον χαλάει αρκετά είναι ότι δεν καταλαβαίνει την γλώσσα.

Το κουλό όμως είναι, ότι με τη δορυφορική πετυχαίνει άνιμε σε διάφορα κανάλια -βλ απλά τα endless κλασσικά άνιμε- και χαίρεται φωνάζοντας μας να τα δούμε.
Μια φορά πέτυχε το Ναρούτο, και με μια χαρά με φωνάζει "Έλα να δεις". Φυσικά δεν ενθουσιάστηκα αλλά η υπόλοιπη συζήτηση είχε γέλιο.
Μπαμπάς- "και αυτοί γιατί πηδάνε όλη την ώρα στα δέντρα;"
Εγώ- "για να τελειώσει πιο γρήγορα το επεισόδιο χωρίς να έχει πολύ υλικό από το μάνγκα"
Μπαμπάς- "α, και αυτοί τι είναι;"
Εγώ- "Νίντζα"
Μπαμπάς- "και αυτός γιατί φοράει πορτοκαλί; δεν θα τον καταλάβουνε; οι νίντζα δεν φοράνε μαύρα;"
ΛΟΛ.

Αν και στο σχολείο, στην αρχή ήταν όλοι με το κλασσικό υφάκι και την κλασσική ατάκα "παιδικά βλέπεις;" Μετά το κόψανε, γιατί αρχίσαν και άλλα άτομα μέσα στην τάξη να βλέπουνε.
Και παραξενευόταν και κάποιοι ότι κορίτσι βλέπει επίσης άνιμε σειρές -________- Αλλά πάντα το κλασσικό που άκουγα
"Βλέπεις Naruto, Bleach, One Piece; Τι; Δε βλέπεις; Τι είναι αυτά, δε βλέπεις anime εσύ."
Και όταν τους πρότεινες κάτι να δούνε "Όχι δεν είναι μεγάλο" μετά τους έδεινε με 50 επεισόδια "Όχι δεν είναι μεγάλο, δεν θα είναι καλό."

Πια νομίζω ότι δεν υπάρχει βαβούρα με τα anime, έχουν αρχίσει να διαδίδονται, αρκετά θα έλεγα. Αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμη ανάμεσα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που τους φαίνεται περίεργο.

#798 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 July 2010 - 00:44

Μα ο Naruto δεν ειναι ninja. :hot: :P

Edit: Δικιο ειχε ο πατερας σου. xD

Edited by Napster, 31 July 2010 - 00:51.

#799 Keiki

Keiki

Your average weirdo

• Members
  • 280 posts

Posted 31 July 2010 - 01:38

Κι εν τω μεταξύ, σε κάτι άλλες τριτοκοσμικές σχεδόν χώρες βλέπανε anime στην TV από παιδιά. Πάλι καλα που υπάρχει και το internet και βλέπουμε λίγο πέρα απο την μύτη μας κι εδώ.

Οι περισσότεροι γνωστοί μου είτε δεν έχουν ιδέα η με αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση όταν αναφέρω το θέμα. Οι περισσότεροι Έλληνες των 30+ χρονών ακόμα δε παίρνουν χαμπάρι μία, το τοπίο έχει αρχίζει να αλλάζει στις νεαρότερες ηλικίες όμως.

Προς το παρόν, θα πρέπει να υποστούμε για κάμποσο καιρό ακόμα τα περίεργα βλέμματα αυτών που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αυτών που δε δέχονται εύκολα το κάτι διαφορετικό αν δε τους πεί το χαζοκούτι οτι είναι ΟΚ, είναι trendy.
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#800 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 31 July 2010 - 03:49

Μπαμπάς- "και αυτοί γιατί πηδάνε όλη την ώρα στα δέντρα;

Loooooooooooool! :hihi2: Παρόμοια έκαναν κάποτε κι ο ξάδερφός μου κι ο αδερφός μου για τον "Τίγρη και Δράκο" που δεν τους άρεσε καθόλου ενώ εμένα προσωπικά αποτελεί την αγαπημένη μου ταινία.

Μπαμπάς- "και αυτός γιατί φοράει πορτοκαλί; δεν θα τον καταλάβουνε; οι νίντζα δεν φοράνε μαύρα;"

"Welcome to the anime world, daddy!" :hehehe:
Aν και άσχετο με το θέμα, οι ninja δεν φοράγανε πάντα μαύρα διότι άμα δρούσαν φορώντας μαύρα κατά την διάρκεια της ημέρας θ' αποτελούσαν εύκολους στόχους.

#801 Maximilian_Graves

Maximilian_Graves

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 10 August 2010 - 12:46

Επειδη οι επικες ατακες στην οικογενεια ειναι must αναφερω απλως τις καλυτερες:

1. Μανα: Που ειναι ο Πανος?
Ζαχος: Δωματιο του, βλεπει κατι καρτουν (βαστα τσιγγανα καρδια)
Μανα: Μα σε τετοια ηλικια ακομη βλεπει καρτουν?
Ζαχος: Ε, καλα βαλτον να δει Τατιανα να ωριμασει...:blurah5:
(Ζαχος ειναι ο πατερας μου)

2. Ζαχος: Τι ειναι anime? Εχουν καμια σχεση με τα ζωα (animals)....(AAAAAA!):cry5:

3. Χαζευω Sailormoon, ενω παιζει Rammstein και στο γραφειο μου υπαρχει ενα βιβλιο στα γερμανικα με θεμα την δραση της Γκεσταπο:
Ζαχος: Μια φορα να κανεις ενα νορμαλ πραγμα ομως... :canthelp:

4. Ζαχος: Καλα ρε, τι βλεπεις?
Εγω: Hellsing...
Ζαχος: Δηλαδη το Καπαμαρου τελειωσε? (ωχ παναια μου...):Crying2:

Ευτυχως οι παρεες μου ειναι παρα πολυ ψαγμενα ατομα και ειδικα η κοπελα μου, οποτε δεν εχω κανενα προβλημα. Οσον αφορα τους γονεις μου, μαλλον παραδοθηκαν γιατι δεν σχολιαζουν πλεον. Ωστοσο χωρις παρεξηγηση λυπαμαι τις μικροτερες ηλικιες που εχουν το μυαλο και βλεπουν anime και εχουν και τον καθε καημενο να τους την λεει! Ημαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου...
I like a man who grins when he fights...

#802 cuppycake_alex

cuppycake_alex

nate river's shinigami

• Members
  • 53 posts

Posted 11 August 2010 - 18:14

εχω πολυ καιρο να μπω στο φορουμ και με εκπλησει η επιθετικοτητα καποιων μελων που πιανονται μεχρι και απο ορθογραφικα λαθη για να " την πουν " στους υπολοιπους :sigh2:

@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου

εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα

οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια

τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει :8):
φρικουλακια ROCKS! :ureshii:

#803 bocikris94

bocikris94

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 11 August 2010 - 19:10

εχω πολυ καιρο να μπω στο φορουμ και με εκπλησει η επιθετικοτητα καποιων μελων που πιανονται μεχρι και απο ορθογραφικα λαθη για να " την πουν " στους υπολοιπους :sigh2:

@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου

εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα

οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια

τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει :8):

Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.

#804 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 August 2010 - 19:21

Πάντως εμένα αν μου δείχνανε ένα τυχαίο ιδεόγραμμα από Ιαπωνικό και άλλο ένα από Κινεζικο αλφάβητο δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ποιό ανήκει πού. Και μια άλφα σχέση με την κουλτούρα την έχω.

Κοινώς οκ το καταλαβαίνω για τους γνώστες του αντικειμένου να φαίνονται κάπως χαζές ορισμένες γενικεύσεις αλλά δεν νομίζω υπάρχει λόγος για τόσο αμυντική στάση.

#805 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 11 August 2010 - 22:23

Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.

Τα χιραγκάνα δεν είναι ιδεογράμματα :yellowcard:

#806 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 August 2010 - 23:16

Ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί τώρα; Περιμένετε ο/η κάθε Μήτσος και Κατίνα, που στο κάτω-κάτω της γραφής συνήθως τους λείπουν πολύ πιο βασικές και σημαντικές γνώσεις, να κάτσουν να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δύο παρεμφερών, γειτονικών μεταξύ τους λαών οι οποίοι απέχουν τόσο μα τόσο πολύ από την Ελλάδα, που αυτή η γνώση δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ποτέ;

Είναι σαν να μου λέτε ότι όλοι μας οφείλουμε να ξεχωρίζουμε έναν βολιβιανό με έναν βραζιλιάνο. Ναι, ο ένας μιλάει ισπανικά ενώ ο άλλος πορτογαλικά, OK... πόσοι από εσάς ξέρετε να ξεχωρίζετε αυτές τις δύο γλώσσες; (mono, matu-san, σας βλέπω, καθίστε κάτω.) Κι αν δεν μπορείτε... τί πειράζει; Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει.

Κι επειδή το thread έχει ξεφύγει... τί σημασία, αλήθεια, έχουν όλα αυτά, σε ένα thread με τίτλο Anime και ο περίγυρός σας; Μάθετε πρώτα στον περίγυρό σας να μην γελάει με το hobby σας, και μετά άμα λάχει τους μαθαίνετε κι από που προέρχονται.

Πρώτα θα εκτιμήσουν τα anime γι' αυτό που είναι, και μετά θα μάθουν ότι δεν είναι κινέζικα (as if that really mattered, αλλά anyway). Αν προσπαθείτε πρώτα να ξεκαθαρίσετε τη χώρα προέλευσης, you're doing it wrong.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#807 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 11 August 2010 - 23:27

Ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί τώρα; Περιμένετε ο/η κάθε Μήτσος και Κατίνα, που στο κάτω-κάτω της γραφής συνήθως τους λείπουν πολύ πιο βασικές και σημαντικές γνώσεις, να κάτσουν να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δύο παρεμφερών, γειτονικών μεταξύ τους λαών οι οποίοι απέχουν τόσο μα τόσο πολύ από την Ελλάδα, που αυτή η γνώση δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ποτέ;

+1

Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain.

#808 Zetto2Saiyan

Zetto2Saiyan

Ambicious Podcaster

• Members
  • 177 posts

Posted 12 August 2010 - 12:49

Οι δικοί μου δε βλέπουν τίποτα από άνιμε, αλλά σέβονται το γεγονός πως είναι κάτι που αρέσει σε μένα και ξέρουν πια τι είναι. Αυτό για το οποίο χαίρομαι είναι το ότι όταν ο μικρός μου αδερφός μπαίνει στο δωμάτιο για να δει τι "παιδικό" βλέπω, ακούγεται μια φωνή που ανήκει σε κάποιον από τους γονείς μου που λέει: <<Δεν είναι για σένα, μικρέ>>.

#809 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 12 August 2010 - 22:27

Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain..

Θεική η μητέρα σου! Σιγά σιγά θα τους φάει όλους εδώ μέσα :hero:

Πλάκα πλάκα, μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό και στον πατέρα μου. Αν και πρόσφατα, τον έπιασα να βλέπει Gundam στην Βεργίνα. Και κοιτούσε την τηλεόραση με μια προσήλωση. (Δυστυχώς εκείνη την ώρα τελείωνε το επεισόδιο.) Μετά έβλεπε τους Δεινόσαυρους exteme. LOL.

Και τώρα που το θυμήθηκα, είχα ένα καθηγητή κάποτε. Μακάρι να τον είχα και τώρα, αλλά πάει πια το γυμνάσιο. Είχε αρχήσει να βλέπει άνιμε λόγω του γιου του. Το πρώτο που είχε δει ή τουλάχιστον το πρώτο που μου είχε αναφέρει ήταν το Death Note, και μου είχε κάνει ολόκληρη ανάλυση για τα μηνύματα που μπορεί να περάσει αλλά και για τους shnigami. Κάθισε και διάβασε αργότερα για τις θεωρίες των Ιαπώνων. Μετά είχε το Elfen Lied και πήγαινε Trigun, Beck, Portrait le petit de cossete (μου είχε ζητήσει και γνώμη γιατί άκουγε που το σχολίαζα τότε σε ένα συμμαθητή μου) και προς το τέλος της χρονιάς είχε αρχίσει να βλέπει το Paranoia Agent.

Edited by Zura, 12 August 2010 - 22:34.

#810 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 12 August 2010 - 23:01

^ OMG! Μακαρι να ειχα και εγω εναν τετοιο καθηγητη.

Οσο για μενα η οικογενεια το εχει αποδεκτει (καπως). Απλα μου λεει η μητερα μου: "τωρα που θα μπεις δευτερα λυκειου να τα σταματησεις, να αφοσιωθεις στα μαθηματα σου (lol). Εχεις ολο τον υπολοιπο καιρο να τα δεις".

Μετα που της τα πριξα με τα "δεν τα σταματαω, δεν τα σταματαω" μου ειπε οτι θα τα βλεπω μονο τα σαββατοκυριακα. Μεχρι και δηλωση οτι θα εκοβε το internet υπηρξε (Living Hell!)! Τελικα το σωσα. XD

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*