Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#511 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 March 2008 - 01:17

[...] Μην αναφερθω σε αυτα που εβλεπαν ολα τα κοριτσια, οπως "Η λιμνη των κυκνων" [...]

Αγόρι εδώ, και το Hakuchou no Mizuumi το είχα δει 3 φορές όταν ήμουν μικρός, + άλλη μία πρόσφατα, όταν το πήρα από αλυσίδα του ADN. Όσο αφελές κι αν είναι το σενάριο (prince saves princess), το λατρεύω ακόμα και τώρα. :wooi2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#512 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 April 2008 - 00:30

Δε μ' έχει κοροϊδέψει κανείς ακόμα επειδή βλέπω άνιμε. Στο κάτω κάτω ακόμα και άν όλα τα άνιμε ήταν παιδικά, γιατί είναι ντροπή να τα βλέπει κανείς; Ή μήπως αυτοί που τα κοροϊδεύουν βλέπουν πιο αξιόλογα πράγματα; Αν ναι, τότε δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να με κοροϊδέψουν, γιατί σ ένα βαθμό θα χουν δίκιο. Αλλά και πάλι θα συνεχίσω να τα βλέπω.:bleh:

#513 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 03 April 2008 - 08:05

Δε μ' έχει κοροϊδέψει κανείς ακόμα επειδή βλέπω άνιμε. Στο κάτω κάτω ακόμα και άν όλα τα άνιμε ήταν παιδικά, γιατί είναι ντροπή να τα βλέπει κανείς; Ή μήπως αυτοί που τα κοροϊδεύουν βλέπουν πιο αξιόλογα πράγματα; Αν ναι, τότε δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να με κοροϊδέψουν, γιατί σ ένα βαθμό θα χουν δίκιο. Αλλά και πάλι θα συνεχίσω να τα βλέπω.:bleh:

Αυτοί που κοροϊδεύουν συνήθως είτε βλέπουν κάτι στυλ "Μαρία η Βλαμμένη", "Μαρίνα, το κορίτσι του βυθού", "Σελήνη και Φεγγάρω":hahaha::hahaha::hahaha: και άλλα τέτοια, είτε στυλ Αγγελόπουλο και κάτι ταινίες που κοιμάσαι πριν αρχίσουν:puke::ill2:!!!!!

Αντε τώρα σύγκρινε το Neon Genesis Evangelion ή το Death Note με ένα από τα παραπάνω...

#514 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 April 2008 - 12:02

Αυτοί που κοροϊδεύουν συνήθως είτε βλέπουν κάτι στυλ "Μαρία η Βλαμμένη", "Μαρίνα, το κορίτσι του βυθού", "Σελήνη και Φεγγάρω":hahaha::hahaha::hahaha: και άλλα τέτοια, είτε στυλ Αγγελόπουλο και κάτι ταινίες που κοιμάσαι πριν αρχίσουν:puke::ill2:!!!!!

Αντε τώρα σύγκρινε το Neon Genesis Evangelion ή το Death Note με ένα από τα παραπάνω...

Κάτσε κάτσε. Επειδή κοιμούνται κάποιοι πριν αρχίσουν ταινίες σε στύλ Αγγελόπουλου δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν κιόλας. Κι εμένα με πήρε ο ύπνος με το πορτραίτο της μικρής Τιτίκας αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά κακό άνιμε. Και ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει πολλά διαμάντια που δεν αρέσουν στον πολύ κόσμο όπως και τα άνιμε έχουν πολλά διαμάντια που δεν τα βλέπει ο πολύς κόσμος.

Ειδικά το Death Note μιας και το ανέφερες είναι μεγάλο παραμύθι, που έγινε για να κοροϊδάψει τη μάζα και τα κατάφερε...Και γενικά δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι κι εμείς fast food βλέπουμε κατά κύριο λόγο. Όσο δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε γι αυτό, δε χρειάζεται και να περιφανευόμαστε...Γνώμη μου.

Edit: περήφανος, περηφάνια, περιφανής... Ο_ο ...

#515 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 03 April 2008 - 12:28

Κάτσε κάτσε. Επειδή κοιμούνται κάποιοι πριν αρχίσουν ταινίες σε στύλ Αγγελόπουλου δε σημαίνει ότι δεν αξίζουν κιόλας. Κι εμένα με πήρε ο ύπνος με το πορτραίτο της μικρής Τιτίκας αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά κακό άνιμε. Και ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει πολλά διαμάντια που δεν αρέσουν στον πολύ κόσμο όπως και τα άνιμε έχουν πολλά διαμάντια που δεν τα βλέπει ο πολύς κόσμος.

Δεν μίλησα ειδικά για ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά γενικά. Και ευρωπαϊκό κινηματογράφο βλέπω, π.χ. βρεττανικές ταινίες, ισπανικές ταινίες, και λόγω ιταλικής καταγωγής έχω δεί και αρκετές ιταλικές ταινίες.
Και υπάρχουν και αμερικανοί σκηνοθέτες σαν τον Αγγελόπουλο όπως π.χ. Terence Mallick. Και στο Thin red Line και στο NEw World βαρέθηκα την ζωή μου. Ειδικά στο δεύτερο. Και οι περισσότεροι που βλέπουν τα κουλτουριάρικα τέτοιου στυλ συνήθως βλέπουνε τα anime σαν παιδικά. Τουλάχιστον από την εμπειρία μου.

Ειδικά το Death Note μιας και το ανέφερες είναι μεγάλο παραμύθι, που έγινε για να κοροϊδάψει τη μάζα και τα κατάφερε...Και γενικά δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι κι εμείς fast food βλέπουμε κατά κύριο λόγο. Όσο δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε γι αυτό, δε χρειάζεται και να περιφανευόμαστε...Γνώμη μου.

Κοίτα τα πρώτα 25 επεισόδια ήταν απίστευτα. Μετά όντως χαλάει η ατμόσφαιρα και χάνει κάτι σημαντικό. ϊσως δεν έπρεπε να γίνει το έγινε στο 25 αλλά να το τελειώσει με άλλο τρόπο άντε και με ένα έξτρα επεισόδιο. Αλλά αυτά για άλλο Thread. Ναι είναι mainstream το Death Note, αλλά δεν σημαίνει ότι κάτι που είναι mainstream δεν είναι και καλό. Απλά δοκιμάζεις και βλκέπεις αν σ'αρέσει κάτι ή όχι. Το θέμα είναι να δέχεται και ο άλλος και να μην σε κοροϊδεύει. Δεν κοροϊδεύω κάποιον που βλέπει Αγγελόπουλο, αλλά δεν αντέχω αυτούς/αυτές που βλέπουν μόνο σαπουνόπερες και παρόμοια, διότι είναι πραγματικά ανούσια άτομα. Είναι τα ίδια άτομα που δεν ξέρουν καν τι είναι ένα βιβλίο κλπ.

Δεν είπα να περηφανευόμαστε, ούτε και να ντρεπόμαστε. Είπα την γνώμη μου που προέρχεται από προσωπικές εμπειρίες. Και σε άτομα που βλέπουν Αγγελόπουλο τους έχω πεί ότι εγώ θεωρώ τα έργα του χάλι μαύρο, και με κοιμίζουν.

#516 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 03 April 2008 - 12:36

Qft
Posted Image

#517 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 April 2008 - 12:47

αλλά δεν αντέχω αυτούς/αυτές που βλέπουν μόνο σαπουνόπερες και παρόμοια, διότι είναι πραγματικά ανούσια άτομα. Είναι τα ίδια άτομα που δεν ξέρουν καν τι είναι ένα βιβλίο κλπ.

Είναι αλήθεια ότι η κατεύθυνση της σκέψης μας χειραγωγείται συχνά απ αυτά που βλέπουμε αλλά και τα άνιμε δεν μας την οδηγούν στον κόσμο των ιδεών. Μπορούν να σου κάνουν το μυαλό κιμά ευκολότατα! Όσο για τα βιβλία, οι περισσότεροι βιβλιοφάγοι που ξέρω είναι δήθεν της ουσίας. Γενικά η ουσία δεν φαίνεται απ' αυτά που βλέπεις ή διαβάζεις ή ακόμα και απ αυτά που ισχυρίζεσαι αλλά απ αυτά που κάνεις στη ζωή σου...

off topic: Σε σχέση με το Deathnote να σημειώσω ότι μέχρι το 25 είναι το μεγάλο ψέμα. Μετά απλά αρχίζει η τρανταχτή επανάληψη...

#518 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 03 April 2008 - 13:23

Γενικά η ουσία δεν φαίνεται απ' αυτά που βλέπεις ή διαβάζεις ή ακόμα και απ αυτά που ισχυρίζεσαι αλλά απ αυτά που κάνεις στη ζωή σου...

Σε αυτό συμφωνώ. Πολλοί ισχυρίζονται διάφορα, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν τα εντελώς αντίθετα...

#519 Lip3

Lip3

Anime Newbie

• Members
  • 45 posts

Posted 03 April 2008 - 13:25

Σε σχέση με το Deathnote να σημειώσω ότι μέχρι το 25 είναι το μεγάλο ψέμα

Τι εννοεις με αυτο?:blurah5:

#520 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 April 2008 - 16:22

Τι εννοεις με αυτο?

αν σου απαντήσω θα βγώ εκτός τόπικ και θα με μαλώσουν. Aν όντως θες να μάθεις τί περίπου εννοώ διάβασε αυτό το ποστ.

Πολλοί ισχυρίζονται διάφορα, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν τα εντελώς αντίθετα

και αυτό αλλά δεν εννοούσα μόνο αυτό. Τα μυθιστορήματα και οι φιλοσοφίες και οι ταινίες και τα άνιμε είναι ή ψέματα ή θεωρίες...Και αυτές τις θεωρίες οι περισσότεροι ή δεν τις καταλαβαίνουν ή αδυνατούν να τις θέσουν σε πράξη ή δεν ασχολούνται περισσότερο κι ας καταλαβαίνουν.

#521 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 03 April 2008 - 19:13

και αυτό αλλά δεν εννοούσα μόνο αυτό. Τα μυθιστορήματα και οι φιλοσοφίες και οι ταινίες και τα άνιμε είναι ή ψέματα ή θεωρίες...Και αυτές τις θεωρίες οι περισσότεροι ή δεν τις καταλαβαίνουν ή αδυνατούν να τις θέσουν σε πράξη ή δεν ασχολούνται περισσότερο κι ας καταλαβαίνουν.

Αυτό τον ρόλο θα έπρεπε να τον έχει η εκπαίδευση. Θα έπρεπε [άλλο βέβαια τι γίνεται] στο σχολείο να ανοίγει το μυαλό και όχι να κλείνει. Να μαθαίνουν στα παιδιά να σκέφτονται και όχι να επαναλαμβάνουν απλά ότι διαβάζουν. Η παπαγαλία που γίνεται σήμερα μόνο την κριτική σκέψη δεν βοηθάει. Και για να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από τον μύθο, και την θεωρία από την πράξη, αλλά και για να κάνεις την θεωρία πράξη, χρειάζεται κριτική σκέψη.
Και η κριτική σκέψη πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα. Όχι μόνο εκεί που "συμφέρει" κάποιους.

#522 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 April 2008 - 19:36

Αυτό τον ρόλο θα έπρεπε να τον έχει η εκπαίδευση. Θα έπρεπε [άλλο βέβαια τι γίνεται] στο σχολείο να ανοίγει το μυαλό και όχι να κλείνει. Να μαθαίνουν στα παιδιά να σκέφτονται και όχι να επαναλαμβάνουν απλά ότι διαβάζουν. Η παπαγαλία που γίνεται σήμερα μόνο την κριτική σκέψη δεν βοηθάει. Και για να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από τον μύθο, και την θεωρία από την πράξη, αλλά και για να κάνεις την θεωρία πράξη, χρειάζεται κριτική σκέψη.
Και η κριτική σκέψη πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα. Όχι μόνο εκεί που "συμφέρει" κάποιους.

Σωστά τα λες. Νομίζω ότι βασικό ρόλο έχουν και οι γονείς. Στην εποχή μας οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι να χωρίζουν και να ξαναπαντρεύονται μέχρι τα 60...οι δε "μαμάδες" έχουν λυσσάξει να σκοτώνονται στη δουλειά ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανάγκη και να νομίζουν ότι έτσι κέρδισαν ισότητα...:hahaha: οκ δεν έχω ιδεά που κολλάνε αυτά που έγραψα με το θέμα οπότε αν το παράκανα, σβήστε με...:emptyonexg1:

#523 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 06 April 2008 - 04:41

Κι εγω περναω τα γνωστα απο γονεις (πατερα κυριως, η μανα μου εχει καταλαβει οτι δεν κοβω τα καρτουν). "Τι πραγματα ειναι αυτα που βλεπεις για παιδακια", "Ποτε θα μεγαλωσεις επιτελους", "Καθεσαι σαραντα ωρες στο ιντερνετ και βλεπεις καραγκιοζηδες" (επειδη θελει το ιντερνετ για στοιχημα και τσοντες ως κλασικος πατερας), "Σε τι πραγματα πας και χαλας τα λεφτα σου αντι να πας να παρεις κανα ρουχο οπως ολες οι αλλες κοπελες" (μολις δει τα manga που παιρνω), κ.α. Η πλακα ειναι οτι μια φορα τον ειχα πιασει να βλεπει Power Rangers στον ΑΝΤ1 οταν τους εβαζε. Μολις με ειδε αλλαξε καναλι κι εκανε τον κινεζο...

#524 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 posts

Posted 11 April 2008 - 08:10

Εγώ παιδιά είμαι περισσότερο κολημένη με τα manga γιατί έχω απογοητευθεί από τα anime (ενώ το story πάει καλά στο τέλος σχεδόν πάντα το χαλάνε. πχ ενδεικτικά claymore κλπ. Παρόλα αυτά βλέπω και anime αν και οι μεγάλες σειρές πχ naruto με κουράζουν γιατι πάει πολύ αργά...

Γονεις:

Μητέρα: Δεν μου λέει κάτι όταν τα βλέπω, αλλά όταν θέλει να μπει στο ιντερνετ και βλεπει μπροστα της το azureus να κατεβάζει...φωνάζει και εγώ:stubborn:

Πατέρας: Βλακείες τα ανεβάζει μικυ μαους τα κατεβάζει...Επίσης μου λέει να μην τα κατεβάζω γιατί είναι παράνομα. Αυτό ισχύει? Δεν νομίζω αφού ειναι funsub.

Αδερφια: Ο μοναδικός αδερφός που έχω ασχολείται μόνο με anime και απλώς τα βλεπει για να περνά η ώρα του

Άλλοι συγγενείς:
Αρχικά έδωσα στον ίσης ηλικίας ξαδερφό μου να διαβάσει το akasuki (μέχρι τότε δεν ήξερα τι είναι anime/manga) επειδή και αυτός και εγώ μας άρεσαν πάρα πολύ τα dragonball,sailor moon,pokemon digimon κλπ. Τα αποκάλεσε γιαπωνέζικες βλακείες. Του το ξαναπρότεινα μετα απο κανα μήνα και το διάβασε και φυσικά κόλησε και αυτός.

Φίλοι:
Με την μία απο τις δύο κολητές μου συζηταμε για αυτά αλλά δεν έχει πορωθεί. Με την άλλη ούτε που αναφέρω γιατί δεν της αρέσουν.
Έχω και κάτι φίλους στο σχολείο που ενδιαφέρονται για τον κόσμο αυτό και συζητάμε στα διαλείμματα. Μάλιστα ανταλάζουμε και dvd.

Posted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Click the hatchlings and save them!!!

#525 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 11 April 2008 - 11:35

εμενα παλι η μανα μου ξερει οτι εχω τρελα με την ιαπωνια τωρα δν λεει τπτ,αλλα πριν 1 χρονο με ειδε που εβλεπα ανιμε μου κανει καλα,ολοκληρη γαιδουρα αντι να διαβαζεις,καθεσαι και βλεπεις τετοιες βλακειες??ελεος!ο πατερας μου δε,ετσι και ακουσει ιαπωνικη μουσικη,μου λεει τι ειναι αυτα που ακους??(επειδη ουρλιαζουν π κ π)!οι φιλες μου δεν μου λενε τπτ,γτ δν ξερουν οτι βλεπω ανιμε(μια το ηξερε και μ κοροιδευε)ενω οι φιλοι μου(αγορια)μερικοι βλεπουν!!μονο με αυτους συννενουμαι!!:hahaha:

ξεχασα να πω κατι!!!η αδερφη μου,τν 1η φορα που ειδε ανιμε μου ειπε,τι μ******* ειναι αυτες??μονο που δεν της ορμηξα!και μετα απο λιγο καιρο,την εβαλα να δει το samurai x με το ζορι,κ μετα της αρεσε!!:erk:

βασικα,γενικα δεν λεω σε πολλους οτι βλεπω ανιμε!!εξαλλου,μου αρεσει ν το κραταω για τον εαυτουλη μου και να χανουν οι αλλοι!!:hahaha:
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]