Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime και ο περίγυρός σας
Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 12:54

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 03:19
Θεωρώ ότι αν κάποιος με ρωτούσε "σου αρέσουν τα anime?", έχοντας στο μυαλό μου σειρές και ταινίες όπως Kino no Tabi, Monster, Mushi-shi, Ghost in The Shell κτλ θα απαντούσα "ναι, πολύ!".
Παρόλαυτα όταν εκφράζω σε άλλους ανθρώπους ότι τρέφω μια ιδιέταιρη εκτίμηση στα Ιαπωνικά καρτούν, να μου λένε "μα καλά, τι βρίσκεις στα pokemon" ή οι πιο "ψαγμένοι" να μου λένε "αααα ναι και εγώ είμαι φαν, δεν έχω χάσει επεισόδιο του naruto".
Οπότε? Μου αρέσουν τα anime? Και εντάξει αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου ας έχουν στο μυαλό τους ότι αηδία έχουν δεί τα πρωινά στο alter/star. Αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο, γιατί πρέπει να έιναι με το naruto/bleach/dragonballz?...
Δηλαδή, όταν με ρωτάνε αν μου αρέσουν τα anime, θα πρέπει να σκεφτώ ότι εννοούν το πολύ πολύ κανένα endless shounen, οπότε μάλλον πρέπει να απαντήσω "όχι"?...
Όταν λέω ότι μου αρέσουν τα anime θέλω σαν απάντηση "α ναι και μένα πολύ καλό μου φάνηκε το Gankutsuo" ή τουλάχιστον αν είναι να περιοριστούμε στα popular shounen, κάτι για το full metal alchemist που είναι αξιοπρεπές από όλες τις μεριές...
Τι να πω.... Zetsubou Shita! Αυτό το στερεότυπο ότι τα anime είναι αυτά τα ελεεινά shounen με έχει αφήσει σε απελπισία!!
Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 07:21
*Sigh*
Θεωρώ ότι αν κάποιος με ρωτούσε "σου αρέσουν τα anime?", έχοντας στο μυαλό μου σειρές και ταινίες όπως Kino no Tabi, Monster, Mushi-shi, Ghost in The Shell κτλ θα απαντούσα "ναι, πολύ!".
Παρόλαυτα όταν εκφράζω σε άλλους ανθρώπους ότι τρέφω μια ιδιέταιρη εκτίμηση στα Ιαπωνικά καρτούν, να μου λένε "μα καλά, τι βρίσκεις στα pokemon" ή οι πιο "ψαγμένοι" να μου λένε "αααα ναι και εγώ είμαι φαν, δεν έχω χάσει επεισόδιο του naruto".
Επιτρεψε μου να σχολιασω λιγο... Η εικονα των ανιμε στο ευρυτερο κοινο ειναι δημοφιλεις τιτλοι οπως το naruto, το DB και τα shonen, και μου φαινεται περιεργο να σε αποθαρρυνει αυτο. Μαλλον θα επρεπε να σκεφτεσαι, "μαγκια μου που ξεπερασα το φραγμα". Και, εν τελει, ο μεσος ανθρωπος, αν τον ρωτησεις αν διαβαζει, θα σου πει "ναι, γιαλομ, χαρυ ποτερ και τον κωδικα davinci". Προτιμω καποιον που λεει οτι βλεπει ανιμε ενω αρκειται στα εμπορικα, αλλα διαχρονικα (DB, και νομιζω και το ναρουτο θα γινει) παρα καποιον που λεει οτι διαβαζει και αρκειται στην αναλωσιμη "λογοτεχνια" του marketing.
Γενικα, παντως, η αληθεια ειναι οτι τα ανιμε σαν ενδιαφερον κουβαλανε σοβαρη προκαταλήψη, αλλα πιστευω οτι αν το φερει κανεις προσωπικα θα μπορεσει να προσεγγισει πολλους.
Μεχρι παλιοτερα, δεν ειχα συζητησει με ενα φιλο μ απο τη σχολη για το θεμα, μεχρι που μια μερα στο ακυρο μου λεει "θυμασαι μια σειρα με ρομποτακια....?"-"...ποιο, το Juohmaru?"-"E OXI ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΣ?"-":wis:sure. anime ειναι, by the way". Μετα απο 5 μερες μου λεει το τρελο: "Οπου να ναι θα βαλω ορο διπλα στην καρεκλα, για να βλεπω περισσοτερα σερι..."
Ολοι σχεδον κρυβουν εναν υποψηφιο ανιμα μεσα τους, απλα καποιοι "μεγαλωσαν" [

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2008 - 14:20
Σάββατο πρωί εγώ (έκτη δημοτικού νομίζω) και δυο γειτονοπουλα 7 κι 8 χρονων να τσιριζουμε το ''ελάτε σε μια περιπέτεια δυνατή...''

Από τότε μεχρι τώρα έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:
-Τα αγοράκια αυτά σταμάτησαν να βλέπουν ''παιδικά''
-Η γιαγια σταμάτησε να με κοιτάει γιατί πλέον αποσύρθηκα στο pc του δωματίου μου
-Πλέον το τραγούδι αυτό (όπως και τα υπόλοιπα) το φωνάζω στα ιαπωνεζο-αγγλικά ! KEEP WATCHING (κατα το keep walking)
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 17:58

Κανεις τους δεν τα αποκλειει και δεν τα αποκαλει mickey-mouse κλπ πριν τουλαχιστον τα δοκιμασει πρωτα.
Oσο για τους γονεις μου ... ποτε δεν ηταν του στυλ "τι ειναι αυτη η !!#@$#" αν και μενουμε στο ιδιο σπιτι ΑΚΟΜΑ δεν τους πεφτει λογος ...
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 20:19
ότι : "Τα παιδικά αυτά βλέπεις ακόμα ρε?" και "Πωπω, δηλαδή σαν το Γιούγκι που βλέπαμε πριν απο χρόνια?" και μετά πετάει καμιά ατάκα "Είσαι ο καλύτερος Γιούγκι!"
Δε λέω τρομερό παιδί, αλλά πετάει κάτι μανγκακίες ώρες ώρες...
Μια μέρα επίσης μπήκε ο πατέρας μου στο δωμάτιο μου, με βλέπει να βλέπω Death Note, μου λέει...
"Αγόρι μου, έχεις μεγαλώσει πια ... Τι κάθεσαι και βλέπεις?"
Σήμερα είπα να βάλω στη μάνα μου για 20 λεπτά να δει το 1ο επεισόδιο D.N, αλλά το &(@#@#*$ το μηχάνημα δεν υποστηρίζει VCD. Δηλαδή ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ?
Πώς θα μορφωθούν δηλαδή οι γονείς μας?
[/URL]
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 20:25
Επίσης αν το Yu Gi Oh θεωρίται μόρφωση,να φανταστώ ότι το Dragonball είναι σπουδές πανεπιστημίου?αυτό είναι που λένε η υποβάθμιση της παιδείας
υ.γ.σπαμμάρω για την κορυφή

Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:08
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι να προσπαθήσουμε όλοι (σαν μια γροθιά χεχε) να δείξουμε στους γονείς μας τι μας αρέσει εμείς οι "μικροί"!
[/URL]
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:14

いつでも今日が、いちばん楽しい日

Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:25
[/URL]
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:27

いつでも今日が、いちばん楽しい日

Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:34
Το Death Note αμα το δουν νομίζω θα πιάσει. Λόγω του Deep-thinking και τλπ!
+1 ψήνομαι σοβαρά όταν πάρω τον νέο σκληρό να το κατεβάσω όλο με ελληνικούς υπότιτλούς και να τους κάνω καλό brainwash...
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:43
Ο πιο κοντινος στην κατασταση μου,μου φανηκε ο Dark Tranquility...με την διαφορα οτι ναι μεν πολλες φορες ξενυχταω με ανιμε κ τυχαινει να μπαινει ο πατερας μου στο δωματιο μου βραδιατικα(pause ftw!) αλλα οι γονεις μου δεν γνωριζουν την διαφορα μεταξυ ανιμε κ cartoon...δεν ξερουν γενικα την υπαρξη των ιαπωνεζικων κινουμενων σχεδιων με το ονομα ανιμε...οποτε με ρωτανε τι βλεπω/κανω στο pc στο δωματιο μου τους λεω οτι βλεπω ταινιες/κανω ιντερνετ(που πολλες φορες ειναι αληθεια γιατι ειμαι κ cinefil)...
τα σχολια ειναι παρομοια με τους υπολοιπους.."σπαταλας την ζωη σου μπροστα σε μια οθονη,βγες εξω να δεις την πραγματικη ζωη" κτλ ..αν κ πρεπει να παραδεχτω οτι τα κανονικα βρισιδια(γαιδαρε,μωρο κτλ) ειναι πολυ περιορισμενα
(ευτυχως)...
καλυτερα να σε πιασουν οι γονεις το βραδυ να βλεπεις ανιμε παρα τσοντες. Αν και θα προτιμουσαν να σε πιασοτν να βλεπεις το δευτερο.
τωρα για ανιμε τσοντες εκει δεν ξερω πως θα αντιδρουσαν
Καταχωρήθηκε 21 Φεβρουάριος 2008 - 21:56

[/URL]