Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#451 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 16 February 2008 - 12:46

Το σημαντικό όταν είσαι γονιός είναι να θυμάσαι τι έκανες εσύ και τι ωραία περνούσες επειδή αυτό σου άρεσε και το δεύτερο είναι να θυμάσαι ότι και τα παιδιά πρέπει να κάνουν λάθη, αλλιώς δεν θα μάθουν ποτέ.

#452 SeiMei

SeiMei

proud V.O.L.P.Y. member

• Members
  • 83 posts

Posted 16 February 2008 - 12:54

εμένα πάλι η μάνα μου κανένα πρόβλημα με τα άνιμε δεν έχει!ίσα ίσα που συνήθως κάτι ταινίες του τύπου κινούμενο κάστρο κλπ μαζί τις βλέπουμε.δεν θα τη βάλω να δει κ claymore δλδ!μόνο που δεν της αρέσουν τα γιαπωνέζικα ως γλώσσα.από την άλλη χτες το βράδυ έβλεπα το τελευταίο επ του shigurui και με παίρνει τηλ η κολλητή μου κ μιλάμε λίγο και της κάνω σαφήνω γτ είμαι στα τελευταία λεπτά του τελευταίου επ ενός άνιμε κ έχω αγωνία...κ μέβριζε....σνιφ.....:emptyonexg1:

#453 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 17 February 2008 - 03:19

*Sigh*

Θεωρώ ότι αν κάποιος με ρωτούσε "σου αρέσουν τα anime?", έχοντας στο μυαλό μου σειρές και ταινίες όπως Kino no Tabi, Monster, Mushi-shi, Ghost in The Shell κτλ θα απαντούσα "ναι, πολύ!".

Παρόλαυτα όταν εκφράζω σε άλλους ανθρώπους ότι τρέφω μια ιδιέταιρη εκτίμηση στα Ιαπωνικά καρτούν, να μου λένε "μα καλά, τι βρίσκεις στα pokemon" ή οι πιο "ψαγμένοι" να μου λένε "αααα ναι και εγώ είμαι φαν, δεν έχω χάσει επεισόδιο του naruto".

Οπότε? Μου αρέσουν τα anime? Και εντάξει αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου ας έχουν στο μυαλό τους ότι αηδία έχουν δεί τα πρωινά στο alter/star. Αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο, γιατί πρέπει να έιναι με το naruto/bleach/dragonballz?...

Δηλαδή, όταν με ρωτάνε αν μου αρέσουν τα anime, θα πρέπει να σκεφτώ ότι εννοούν το πολύ πολύ κανένα endless shounen, οπότε μάλλον πρέπει να απαντήσω "όχι"?...

Όταν λέω ότι μου αρέσουν τα anime θέλω σαν απάντηση "α ναι και μένα πολύ καλό μου φάνηκε το Gankutsuo" ή τουλάχιστον αν είναι να περιοριστούμε στα popular shounen, κάτι για το full metal alchemist που είναι αξιοπρεπές από όλες τις μεριές...

Τι να πω.... Zetsubou Shita! Αυτό το στερεότυπο ότι τα anime είναι αυτά τα ελεεινά shounen με έχει αφήσει σε απελπισία!!

#454 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 17 February 2008 - 07:21

*Sigh*

Θεωρώ ότι αν κάποιος με ρωτούσε "σου αρέσουν τα anime?", έχοντας στο μυαλό μου σειρές και ταινίες όπως Kino no Tabi, Monster, Mushi-shi, Ghost in The Shell κτλ θα απαντούσα "ναι, πολύ!".

Παρόλαυτα όταν εκφράζω σε άλλους ανθρώπους ότι τρέφω μια ιδιέταιρη εκτίμηση στα Ιαπωνικά καρτούν, να μου λένε "μα καλά, τι βρίσκεις στα pokemon" ή οι πιο "ψαγμένοι" να μου λένε "αααα ναι και εγώ είμαι φαν, δεν έχω χάσει επεισόδιο του naruto".

Επιτρεψε μου να σχολιασω λιγο... Η εικονα των ανιμε στο ευρυτερο κοινο ειναι δημοφιλεις τιτλοι οπως το naruto, το DB και τα shonen, και μου φαινεται περιεργο να σε αποθαρρυνει αυτο. Μαλλον θα επρεπε να σκεφτεσαι, "μαγκια μου που ξεπερασα το φραγμα". Και, εν τελει, ο μεσος ανθρωπος, αν τον ρωτησεις αν διαβαζει, θα σου πει "ναι, γιαλομ, χαρυ ποτερ και τον κωδικα davinci". Προτιμω καποιον που λεει οτι βλεπει ανιμε ενω αρκειται στα εμπορικα, αλλα διαχρονικα (DB, και νομιζω και το ναρουτο θα γινει) παρα καποιον που λεει οτι διαβαζει και αρκειται στην αναλωσιμη "λογοτεχνια" του marketing.

Γενικα, παντως, η αληθεια ειναι οτι τα ανιμε σαν ενδιαφερον κουβαλανε σοβαρη προκαταλήψη, αλλα πιστευω οτι αν το φερει κανεις προσωπικα θα μπορεσει να προσεγγισει πολλους.

Μεχρι παλιοτερα, δεν ειχα συζητησει με ενα φιλο μ απο τη σχολη για το θεμα, μεχρι που μια μερα στο ακυρο μου λεει "θυμασαι μια σειρα με ρομποτακια....?"-"...ποιο, το Juohmaru?"-"E OXI ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΣ?"-":wis:sure. anime ειναι, by the way". Μετα απο 5 μερες μου λεει το τρελο: "Οπου να ναι θα βαλω ορο διπλα στην καρεκλα, για να βλεπω περισσοτερα σερι..."

Ολοι σχεδον κρυβουν εναν υποψηφιο ανιμα μεσα τους, απλα καποιοι "μεγαλωσαν" [:wooi2:ωωωω...] και ντρεπονται να το παραδεχτουν...

Posted Image

#455 Franklin

Franklin

save pelekoudi

• Members
  • 291 posts

Posted 17 February 2008 - 14:20

Σκηνικό χαραγμένο στη μνήμη:
Σάββατο πρωί εγώ (έκτη δημοτικού νομίζω) και δυο γειτονοπουλα 7 κι 8 χρονων να τσιριζουμε το ''ελάτε σε μια περιπέτεια δυνατή...'' :P και η γιαγιά μου να μας κοιτάει κουνώντας γεμάτη απόγνωση το κεφάλι...
Από τότε μεχρι τώρα έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:
-Τα αγοράκια αυτά σταμάτησαν να βλέπουν ''παιδικά''
-Η γιαγια σταμάτησε να με κοιτάει γιατί πλέον αποσύρθηκα στο pc του δωματίου μου
-Πλέον το τραγούδι αυτό (όπως και τα υπόλοιπα) το φωνάζω στα ιαπωνεζο-αγγλικά ! KEEP WATCHING (κατα το keep walking)

#456 Christos0b

Christos0b

lalalalala...

• Members
  • 22 posts

Posted 21 February 2008 - 17:58

Εγω κολησα απο 2-3 φιλους , η υπολοιπη παρεα σιγα-σιγα κολαει και αυτη (Ναι τα anime ειναι ακρως μεταδοτικα ):D
Κανεις τους δεν τα αποκλειει και δεν τα αποκαλει mickey-mouse κλπ πριν τουλαχιστον τα δοκιμασει πρωτα.
Oσο για τους γονεις μου ... ποτε δεν ηταν του στυλ "τι ειναι αυτη η !!#@$#" αν και μενουμε στο ιδιο σπιτι ΑΚΟΜΑ δεν τους πεφτει λογος ...

I love the sound of you walking away ...

#457 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 21 February 2008 - 20:19

Ενας φίλος μου μου λέει
Spoiler:

ότι : "Τα παιδικά αυτά βλέπεις ακόμα ρε?" και "Πωπω, δηλαδή σαν το Γιούγκι που βλέπαμε πριν απο χρόνια?" και μετά πετάει καμιά ατάκα "Είσαι ο καλύτερος Γιούγκι!"

Δε λέω τρομερό παιδί, αλλά πετάει κάτι μανγκακίες ώρες ώρες...

Μια μέρα επίσης μπήκε ο πατέρας μου στο δωμάτιο μου, με βλέπει να βλέπω Death Note, μου λέει...

"Αγόρι μου, έχεις μεγαλώσει πια ... Τι κάθεσαι και βλέπεις?"

Σήμερα είπα να βάλω στη μάνα μου για 20 λεπτά να δει το 1ο επεισόδιο D.N, αλλά το &(@#@#*$ το μηχάνημα δεν υποστηρίζει VCD. Δηλαδή ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ?

Πώς θα μορφωθούν δηλαδή οι γονείς μας?
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#458 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 21 February 2008 - 20:25

Δεν πήγαν σχολείο οι γονείς μας?

Επίσης αν το Yu Gi Oh θεωρίται μόρφωση,να φανταστώ ότι το Dragonball είναι σπουδές πανεπιστημίου?αυτό είναι που λένε η υποβάθμιση της παιδείας

υ.γ.σπαμμάρω για την κορυφή
Posted Image

#459 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 21 February 2008 - 21:08

Καλά πυραμίδα καλησπέρα....

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι να προσπαθήσουμε όλοι (σαν μια γροθιά χεχε) να δείξουμε στους γονείς μας τι μας αρέσει εμείς οι "μικροί"!
[/URL]

#460 dmvagos

dmvagos

Dungeon Master v3.5

• Members
  • 454 posts

Posted 21 February 2008 - 21:14

Δε νομίζω να εκτιμήσουν ιδιαίτερα το Claymore και τα συναφή... :hahaha: Τη μάνα μου την έχω βάλει να δει "με το ζόρι" την ταινία Tsubasa Chronicles που βλέπαμε εκείνη την ώρα με μια ξαδέρφη μου. Δεν έπιασε. Αλλά το Howl's Moving Castle της άρεσε :thumbup: (εγγυημένο αποτέλεσμα...)
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#461 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 21 February 2008 - 21:25

Το Death Note αμα το δουν νομίζω θα πιάσει. Λόγω του Deep-thinking και τλπ!
[/URL]

#462 dmvagos

dmvagos

Dungeon Master v3.5

• Members
  • 454 posts

Posted 21 February 2008 - 21:27

Μωρέ ας αξιωθώ εγώ να το δω πρώτα και μετά βλέπουμε!:nosey:
Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#463 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 21 February 2008 - 21:34

Το Death Note αμα το δουν νομίζω θα πιάσει. Λόγω του Deep-thinking και τλπ!

+1 ψήνομαι σοβαρά όταν πάρω τον νέο σκληρό να το κατεβάσω όλο με ελληνικούς υπότιτλούς και να τους κάνω καλό brainwash...

#464 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 February 2008 - 21:43

Ο πιο κοντινος στην κατασταση μου,μου φανηκε ο Dark Tranquility...με την διαφορα οτι ναι μεν πολλες φορες ξενυχταω με ανιμε κ τυχαινει να μπαινει ο πατερας μου στο δωματιο μου βραδιατικα(pause ftw!) αλλα οι γονεις μου δεν γνωριζουν την διαφορα μεταξυ ανιμε κ cartoon...δεν ξερουν γενικα την υπαρξη των ιαπωνεζικων κινουμενων σχεδιων με το ονομα ανιμε...οποτε με ρωτανε τι βλεπω/κανω στο pc στο δωματιο μου τους λεω οτι βλεπω ταινιες/κανω ιντερνετ(που πολλες φορες ειναι αληθεια γιατι ειμαι κ cinefil)...

τα σχολια ειναι παρομοια με τους υπολοιπους.."σπαταλας την ζωη σου μπροστα σε μια οθονη,βγες εξω να δεις την πραγματικη ζωη" κτλ ..αν κ πρεπει να παραδεχτω οτι τα κανονικα βρισιδια(γαιδαρε,μωρο κτλ) ειναι πολυ περιορισμενα
(ευτυχως)...

καλυτερα να σε πιασουν οι γονεις το βραδυ να βλεπεις ανιμε παρα τσοντες. Αν και θα προτιμουσαν να σε πιασοτν να βλεπεις το δευτερο.

τωρα για ανιμε τσοντες εκει δεν ξερω πως θα αντιδρουσαν

#465 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 posts

Posted 21 February 2008 - 21:56

Μην το πιάσουμε αυτό το θέμα L, σε παρακαλώ!:terror2:
[/URL]