Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Θέμα anime στην Τατιάνα Στεφανίδου


  • This topic is locked This topic is locked
148 replies to this topic

#91 Patatokeftes6

Patatokeftes6

    Ηλεκτρονικός Ανεμιστίρας

  • Members
  • 6 posts

Posted 17 April 2010 - 20:41

Ρε 'σεις διάβασα τα τελευταία replies αυτού του post και σοκαρίστικα.

Δε κατάλαβα ρε παιδιά εσείς ντρέπεστε και φοβάστε για το είδος διασκέδασης που προτιμάτε? Απο που και ως που δηλαδή ?
Η πλειοψηφία των Ελλήνων διασκεδάζει με ξένη τηλεόραση (και κυρίως Αμερικάνικη όπως θα 'χετε προσέξει)...ε λιπόν εμείς ψυχαγωγούμαστε με Ιαπωνική τηλεόραση που το κακό? Δε μπορώ να καταλάβω δηλαδή,ο καθένας εχει δικαίωμα να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο οπως γουστάρει και δε μπορεί να μας αναγκάσει κανεις ούτε να 'κρυβόμαστε' ούτε οτιδήποτε άλλο...

και ΝΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΙΜΕ ΚΑΙ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!
Posted Image

#92 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 17 April 2010 - 20:43

ωραία πήγαινε εσύ να μιλήσεις στην τατιάνα....
πως να περιγράψεις όλη την μαγική ιστορία των anime
σε μια εκπομπή που τη βλέπουν πνευματικά υποβαθμισμένοι ;

#93 Patatokeftes6

Patatokeftes6

    Ηλεκτρονικός Ανεμιστίρας

  • Members
  • 6 posts

Posted 17 April 2010 - 20:58

Ας γίνει αυτή η εκπομπή ...ωραία θα μας θάψει η Tatiana θα πει πως είμαστε καθιστεριμένα και μετα απο μια βδομάδα ,το πολύ μήνα θα την εχει ξεχάσει ολος ο κόσμος.

Θυμάμε την εκπομπή για το WoW(πολύ ελεϊνή) το οποίο είναι πολύ πιο εθιστικό απ' τα anime η εκπομπή ήταν απαίσια,είχε φωνάξει έναν *λογοκρισία* που έλεγε κάθε λεπτό απο 5 φορές τη λέξη 'σκοτωωωωώνουμε'. Παρόλα αυτά όμως κανείς δεν καταδίωξε τους παίκτες ούτε κανείς με κοροίδεψε που έπαιζα.

Δε τη φοβάμε τη Σταφανίδου έχει χάσει το prestige που είχε και κάθετε και ψωνίζεται μόνη της( και καλ'α Οπρα της Ελλάδος)...
Posted Image

#94 ChopperFan93

ChopperFan93

    Anime Amateur

  • Members
  • 122 posts

Posted 17 April 2010 - 21:36

Θυμάμε την εκπομπή για το WoW(πολύ ελεϊνή) το οποίο είναι πολύ πιο εθιστικό απ' τα anime η εκπομπή ήταν απαίσια,είχε φωνάξει έναν *λογοκρισία* που έλεγε κάθε λεπτό απο 5 φορές τη λέξη 'σκοτωωωωώνουμε'. Παρόλα αυτά όμως κανείς δεν καταδίωξε τους παίκτες ούτε κανείς με κοροίδεψε που έπαιζα.

Βασικα ατυχες το παραδειγμα μιας κ που οι καμμενοι του WoW ειναι ενα παρακλαδι καμμενων gamers οι οποιοι δεν ειναι μια υποκατηγορια.Μεγαλο ποσοστο των αγοριων-ανδρων παιζει η ασχολειται με video games.Ακομα και οι αποκαλουμενοι καγκουρες-Trendy που συνηθως ζοριζονται και κυνηγουν καθε υποκουλτουρα που εμφανιζεται καποτε στην Ελλαδα π.χ. emo.Η διαφορα μεταξυ των emo κ των ανιμαδων ειναι οτι oi emo αποτελουνται κυριως απο ζωα που ψαχνονται για διασημοτητα και ψωνισμα ενω οι ανιμαδες απο νοημων ατομα.Γι αυτο νομζω πως ειμαστε ασφαλεις απο στοχοποιησεις κ τετοια.
Posted Image

#95 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 April 2010 - 23:10

Οταν λεμε 'ανιμε' εννοουμε απο παιδικο ως τσοντα. Αυτο ειναι το προβλημα. Σα να εχουμε πχ ενα φορουμ για το σινεμα και οι μισοι και παραπανω να μιλαν για ταινιες πορνο. Δημιουργειται προβλημα.
Και καταληγουμε σε ενα σχετικισμο αποψεων για τα γουστα του κοινου.

Δεν γινεται να τα βαλουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Και ουτε μιλαμε για την ιδιωτικη ευχαριστηση στο μπουντρουμι του καθενος. Για αυτο και εγω ειμαι επιφυλακτικος να χαρακτηριστω ανιμας. Προτιμω να λεω 'βλεπω ανιματιον'.

Στην ελλαδα δεν καναν το επομενο βημα, δηλαδη να προβαλλει καναλι πανελλαδικης εμβελειας το ναρουτο. Αν γινοταν κατι τετοιο η σειρα θα σαρωνε στην τηλεθεαση και οπου εφαρμοστηκε ηταν πετυχημενη συνταγη. Δεν δικαιολογειται ετσι η οικονομικη δυσκολια των σταθμων.
Εδω η νετ ξοδεψε μια περιουσια στη ντισνευ.


Παλιοτερα τα καναλια προβαλαν ανιμε σαν πολιτιστικο αντιβαρο στα αμερικανικα καρτουν (mαde ιn αsια bτw). Να δουμε σημερα τι επιλογες εχουμε: σταρ,αλτερ: καρτουν και ανιμε εμπορικα που δεν ξεφευγουν απο την πεπατημενη. Νετ: το συμβολαιο με τη ντισνευ ευνοει ταινιες ghιbιlι. Πρισμα, σινε
:δειχνουν μερικα αλλα υπαρχει χαμηλη τηλεθεαση και η σταμπα του 'κουλτουριαρικου'.Νοβα: μεγαλες πιθανοτητες για αλλα χρειαζεται συνδρομη.

Εχει δημιουργηθει δηλαδη ενα κενο 10+ χρονων. Ουτε καν παλιες γνωστες δεν προβαλονται. Σε καμια αλλη χωρα δεν συμβαινει αυτο.
Ετσι οσοι μεγαλωσαν με την καντυ και το yαmατο δεν εχουν ιδεα για το ναρουτο και αντιστροφα.
Ο μονος ζημιωμενος ειναι το προγραμμα της τηλεορασης

#96 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 17 April 2010 - 23:24

Να δουμε σημερα τι επιλογες εχουμε: σταρ,αλτερ: καρτουν και ανιμε εμπορικα που δεν ξεφευγουν απο την πεπατημενη.

Μπαααααααα! Μην σου πω ότι πλέον ούτε εμπορικά anime δεν βάζουν (μ' εξαίρεση το Bakugan*
) πέρα από κάποιες επαναλήψεις παλιότερων επεισοδίων Pokemon.

* http://en.wikipedia.org/wiki/Bakugan

#97 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 April 2010 - 01:08

Υπερβολές, σιγά μην καθόμαστε να κρυβόμαστε λες και είμαστε στον μεσαίωνα. Be yourself, κάντε ό,τι θέλετε, ντυθείτε όπως σας εκφράζει και είστε μια χαρά. Μόνο έτσι θα τα έχετε και καλά με τον εαυτό σας. Προσωπικά οι φίλοι μου ξέρουν πως ασχολούμαι με κόμικς και animation όλων των ειδών, δεν το διατυμπανίζω ώστε να γίνομαι εκνευριστικός / ποζεράς / whatever, και δεν μου έχει παρουσιαστεί ποτέ κανένα πρόβλημα όποτε τυχαίνει να πιάσω κουβέντα με τον οποιοδήποτε πάνω στο θέμα. Βέβαια δεν θα καθόμουν ποτέ να κυκλοφορήσω με μπλουζάκια anime, στρασάκια στο κινητό, j-pop boy band κούρεμα και τα ρέστα (:beaten:), όμως αν κάποιος εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο ένδυσης, δεν θα δώσει λογαριασμό σε καμία Στεφανίδου επειδή φοβάται το τι τυχόν μπορεί να πει σε μία μέλλουσα εκπομπή της.


Ποιος κάνει marketing για anime/manga στην Ελλάδα; Αν εξαιρέσεις κάτι μικρές προσπάθειες της Anubis, κανείς άλλος.


Την προσπάθεια της Anubis δεν τη λες και μικρή, μέσα σε ένα-δυο χρόνια έχει βγάλει τεράστια ποσότητα τόμων, δεδομένου των τίτλων που έχει αναλάβει. Επίσης στο χορό μπαίνουν ολοένα και περισσότερες εταιρίες, όπως ο Τερζόπουλος με Kingdom Hearts, ο Κέδρος με Cafe Occult και Hino Horror, το Comicworld με το Grimms Manga (και αν πάει καλά σκέφτονται για μερικές ακόμα εκδόσεις), μέχρι και το Galaxia, το οποίο αν και ελληνικής καταγωγής, είναι προφανώς επηρεασμένο από τα manga. Από anime λιγότερα πράγματα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως κυκλοφορούν επίσημα στη χώρα μας σε εξευτελιστική τιμή DVDs με έργα του Studio Ghibi. Και είμαι σίγουρος πως θα δούμε πολλές εκδόσεις ακόμα στο εγγύς μέλλον, εδώ παίχτηκε στην τηλεόραση Fullmetal Alchemist με ιαπωνικό ήχο και ελληνικούς υπότιτλους, τι να λέμε τώρα!


Έπρεπε να κάτσω να κάνω την πάπια?

Posted Image

Εχει δημιουργηθει δηλαδη ενα κενο 10+ χρονων. Ουτε καν παλιες γνωστες δεν προβαλονται. Σε καμια αλλη χωρα δεν συμβαινει αυτο.


Η αλήθεια είναι πως από τότε που μπήκε νόμος για την απαγόρευση των παιδικών διαφημίσεων στην πρωινή ζώνη, έχουν εξαφανιστεί όλα τα κινούμενα σχέδια από την τηλεόραση. Παλιά τα Σαββατοκύριακα γινόταν χαμός, τόσο από cartoon όσο και anime, μερικά εκ των οποίων άξιζαν τον κόπο. Στην ουσία τα κανάλια έβαζαν κινούμενα σχέδια επειδή έπαιρναν λεφτά από τις παιδικές διαφημίσεις που έβαζαν ενδιάμεσα. Από τη στιγμή που τους απαγορεύτηκε, παράτησαν τον τομέα αυτόν και τον αντικατέστησαν με ένα σωρό παντός είδους εκπομπές, αδιάφορες για το παιδικό κοινό.
Κάνα - δυο κανάλια που αποφασίζουν να βάλουν κινούμενα σχέδια, παίρνουν στην κυριολεξία ό,τι σκουπίδι κυκλοφορεί εκεί έξω σε εξευτελιστική τιμή, και το πετάνε στην πρωινή ζώνη επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός και είναι οι μόνοι που απευθύνονται σε παιδιά. Το ότι υπάρχει διαφορετικό animation που μπορεί να απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες μάλλον δεν τους ενδιαφέρει και πολύ.

Λογικό επακόλουθο μπορώ να πω, από τη στιγμή που οι μεγαλοκαναλάρχες ενδιαφέρονται μόνο για το σίγουρο κέρδος και δεν έχουν σκοπό να πειραματιστούν με νέες μεθόδους με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου (εδώ γελάμε), πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κινούμενα σχέδια.

Anyways, το λέω εδώ και πολύ καιρό, πιστεύω πως η στιγμή που η anime / manga φάση θα γίνει ένα νέο trend στη χώρα μας, έστω και προσωρινό, δεν είναι μακριά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Άσε που εμείς οι παλιοί μπορούμε να το παίζουμε τρου, του στυλ ότι τα ξέραμε αυτά πριν εσείς καν φανταστείτε ότι υπήρχαν :8):

E5VV38U.jpg


#98 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 18 April 2010 - 01:31

πάντως αφού δεν έφαγε η Julia λογοκρισία
μάλλον για τα hentai θέλουν να κάνουν εκπομπή
και όχι για τα anime.

#99 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 18 April 2010 - 01:37

πάντως αφού δεν έφαγε η Julia λογοκρισία
μάλλον για τα hentai θέλουν να κάνουν εκπομπή
και όχι για τα anime.


Posted Image
:P

#100 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 April 2010 - 02:05

Την προσπάθεια της Anubis δεν τη λες και μικρή, μέσα σε ένα-δυο χρόνια έχει βγάλει τεράστια ποσότητα τόμων, δεδομένου των τίτλων που έχει αναλάβει.

Βρε Γιώργο, αυτό που εννοώ είναι ότι η Anubis δεν έχει κάνει μεγάλη διαφήμιση στα (ομολογουμένως πολλά) manga που έχει εκδόσει, ούτως ώστε να τα γνωρίσει πραγματικά πολύς κόσμος. Μικρή προσπάθεια στο marketing δηλαδή. Ακόμα μικρότερες προσπάθειες κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες που ανέφερες. Δεν τους κατακρίνω βέβαια. Δεν μιλάμε για εκδοτικούς κολοσσούς, το κατά δύναμην κάνουν.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#101 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 18 April 2010 - 03:48

Και ποιος σου είπε ότι θα σε καλούσε εσένα; :P


Είναι αδερφή του γιού του ξαδέρφου του πατέρα του αδερφού του μπατζανάκη του πατέρα μου. Αν δεν καλέσει εμένα το αίμα της, ποιόν θα καλέσει, εσένα?:tongue2:

Πέρα από τον χαβαλέ η όλη συζήτηση αρχίζει να θυμίζει λίγο το "anime και πιτόπερίγυρός σας thread".

Βλέπω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι η κάλυψη από τέτοιου είδους εκπομπές θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση παραπλανητική και σίγουρα ενδεχομένως όχι αντιπροσωπευτική του χώρου. Οπότε ως εδώ όλα καλά (και νομίζω ότι κάπου εκεί θα έπρεπε λήξει η συζήτηση στο εν λόγω thread).

Ασχετο με αυτό όμως λαμβάνοντας υπόψιν το πλήθος των post και των διαμαρτυριών, και των ragequits στο παραπάνω thread (anime και περίγυρός σας that is) θα πώ ότι καλά τα αγωνιστικά συνθήματα αλλά πρακτικά η κοινότητα σε μεγάλο κομμάτι της έχει αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο ελαστική στην κριτική από το μάτι ενός τρίτου, άσχετου με τον χώρο. Οπότε χωρίς να μπορώ να προδικάσω αν οι anime fans (δεν θα πω otaku επίτηδες) θα γίνουν οι νέοι emo όχι μόνο από καπρίτσιο της Τατιάνας αλλά από την ανάγκη του να ¨"κρίνουμε" κάποιον γεγικότερα, θα πώ ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την προσωπικότητά του και τα hobby του ελεύθερα ΑΡΚΕΙ να έχει κατά νου ότι κάποιος ενδεχομένως να τον κρίνει αρνητικά.

Οπότε σκεφτείτε αν μπορείτε στον τυχαίο χαρακτηρισμό "φρίκουλο" να απαντήσετε χαμογελώντας "Ι am not weird, I am limited edition" και ας κανονίσει ο καθένας πορεία του όπως κρίνει.

.

Edited by iristella, 18 April 2010 - 04:54.


#102 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 18 April 2010 - 10:21

Ερμ, σ' αυτές τις διαδηλώσεις παίζονταν πολύ, πολύ πιο σημαντικά θέματα από το γούστο μερικών για τα anime or whatnot. Γι' αυτό και άξιζε να υπομείνει κανείς τις αντιδράσεις.

___

Meh, βαρέθηκα να είμαι ένας εναντίον όλων σ' αυτό το thread. Πιστέψτε και κάνετε ό,τι θέλετε. Φορέστε μου και την ταμπέλα "νέος roriconfan" για να τελειώνουμε.


Ναι, πρώτον, είπα ότι ήταν ένα τραβηγμένο παράδειγμα στο post μου για να πω ότι όλη η στάση ζωής κάποιου έχει επιπτώσεις άλλες φορές μεγαλύτερες και άλλες μικρότερες...Το να είσαι μέλος μιας υποκουλτούρας, οποιασδήποτε υποκουλτούρας, μπορεί να έχει και αυτό κάποιες επιπτώσεις αλλά αυτό είναι πάντα το τίμημα όταν είσαι ελέυθερος άνθρωπος και θες να εκφράζεσαι ελεύθερα. Δεν είμαι υπέρ της αυτολογοκρισίας και ποτέ δεν ήμουν. Δεν θα κρύβομαι εγώ, η κοινωνία θα γίνει σταδιακά πιο ανεκτική όπως για παράδειγμα έγινε με τους μεταλάδες...

Κάπου στο βάθος ίσως καταλαβαίνω τι θες να πεις, για υπερβολικές συμπεριφορές που μας χαρακτηρίζουν όλους και ίσως και εμένα με ενοχλούν κάτι τραβηγμένες καταστάσεις...Δεν συμφωνώ με όσα όλα λέγονται και γίνονται στο χώρο αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του καθένα να τα κάνει εφόσον δεν βλάπτει κανέναν γιατί η ελεύθερη έκφραση και ανάπτυξη της προσωπικότητας πέρα από συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα είναι και θεμέλιοι λίθοι της ελευθερίας εν γένει. Επομένως αν κρυβόμαστε δεν τιμάμε τους εαυτούς μας και τα δικαιώματα μας.

Τώρα για την ταμπέλα "νέος ρορικονφαν" απλά θα το πάρω σαν μια αποτυχημένη προσπάθεια αμυντικής επιθετικότητας... Ξέρεις πολύ καλά ότι ο ρορικονφαν ναι μεν ήταν μόνος εναντίον όλων αλλά παράλληλα ήταν σαρκαστικός, χλευαστικός και δεν είχε επιχειρήματα...Κανένας δεν σε κατηγόρησε για κάτι τέτοιο απλά για το ότι είσαι ελαφρώς υπερβολικός...

Σόρυ για τους ανεβασμένους τόνους (που δεν είναι αλλά τέσπα), ξέρεις ότι τα ίδια ακριβώς θα σου έλεγα και από κοντά ή από msn αλλά για χάρη της συζήτησης τα γράφω εδώ :P

xbJ3b2w.jpeg


#103 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 18 April 2010 - 10:40

ωραία πήγαινε εσύ να μιλήσεις στην τατιάνα....
πως να περιγράψεις όλη την μαγική ιστορία των anime
σε μια εκπομπή που τη βλέπουν πνευματικά υποβαθμισμένοι ;

QFT
Posted Image

#104 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 18 April 2010 - 11:08

πάντως αφού δεν έφαγε η Julia λογοκρισία
μάλλον για τα hentai θέλουν να κάνουν εκπομπή
και όχι για τα anime.

Μπαααααα! Για τα hentai θα σκέφτεται να κάνει ξεχωριστή εκπομπή όπου θα κάνει πιο αναλυτική συζύτηση. :hehehe: Σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να της στείλουμε έναν Dr Ogenki για να της πει τις θεωρίες του περί φετίχ στα hentai με επιστημονική ανάλυση για να πάθει την πλάκα της. :hihi2: Και μετά θα δείτε πως ξαφνικά θ' αρχίσουν οι ελληνικές εταιρείες διανομής πορνό να φέρνουν και hentai μιας και η Silver Star Media έβαλε λουκέτο. Kαι μετά ο κόσμος θα διαπιστώσουν το τι βλακεία κάνανε που σκάγανε 20 ευρώ για ένα τιποτένιο πορνό με την ακατανόμαστη που νομίζει ότι είναι μεγαστάρ επιπέδου Τσιτσιολίνας.

Kαλά, μην βαράτε! :beaten:

#105 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 18 April 2010 - 21:56

ενω οι ανιμαδες απο νοημων ατομα


Μπααααα... Βλακεία υπάρχει παντού ...

Απλά οι έμοι έχουν συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος γι αυτό γενικά είναι πιο ανώριμοι σε περισσότερους τομείς από τους πιο ψαγμένους και μεγάλους ανιμάδες.

Όμως σε ίδιες ηλικίες είναι γενικά στα ίδια επίπεδα και σε κάποιους τομείς μπορεί η πλειοψηφία των ανιμάδων να είναι το ίδιο ή περισσότερο ανώριμοι με τους έμους.

Γενικά είναι θέμα ατόμου.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni