Η αλήθεια είναι πως από τότε που μπήκε νόμος για την απαγόρευση των παιδικών διαφημίσεων στην πρωινή ζώνη, έχουν εξαφανιστεί όλα τα κινούμενα σχέδια από την τηλεόραση. Παλιά τα Σαββατοκύριακα γινόταν χαμός, τόσο από cartoon όσο και anime, μερικά εκ των οποίων άξιζαν τον κόπο. Στην ουσία τα κανάλια έβαζαν κινούμενα σχέδια επειδή έπαιρναν λεφτά από τις παιδικές διαφημίσεις που έβαζαν ενδιάμεσα. Από τη στιγμή που τους απαγορεύτηκε, παράτησαν τον τομέα αυτόν και τον αντικατέστησαν με ένα σωρό παντός είδους εκπομπές, αδιάφορες για το παιδικό κοινό.
Κάνα - δυο κανάλια που αποφασίζουν να βάλουν κινούμενα σχέδια, παίρνουν στην κυριολεξία ό,τι σκουπίδι κυκλοφορεί εκεί έξω σε εξευτελιστική τιμή, και το πετάνε στην πρωινή ζώνη επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός και είναι οι μόνοι που απευθύνονται σε παιδιά. Το ότι υπάρχει διαφορετικό animation που μπορεί να απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες μάλλον δεν τους ενδιαφέρει και πολύ.
Λογικό επακόλουθο μπορώ να πω, από τη στιγμή που οι μεγαλοκαναλάρχες ενδιαφέρονται μόνο για το σίγουρο κέρδος και δεν έχουν σκοπό να πειραματιστούν με νέες μεθόδους με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου (εδώ γελάμε), πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κινούμενα σχέδια.
Anyways, το λέω εδώ και πολύ καιρό, πιστεύω πως η στιγμή που η anime / manga φάση θα γίνει ένα νέο trend στη χώρα μας, έστω και προσωρινό, δεν είναι μακριά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Άσε που εμείς οι παλιοί μπορούμε να το παίζουμε τρου, του στυλ ότι τα ξέραμε αυτά πριν εσείς καν φανταστείτε ότι υπήρχαν 
Φανταζεσαι την εποχη που μεσορανουσε στον αντ1 οι σεηλορ μοον και ντραγκονμπαλ να γινοταν τετοιου ειδους εκπομπη;
Θα γεμιζε το κοινο απο αγορια και κοριτσια με μπλουζακια των σειρων. Τωρα τα θεωρουν σα κατι εξωτικο. Κριμα το καναλι που μετα την ερτ κρατησε τη δημοτικοτητα των ανιμε ψηλα, να μη προβαλει τιποτα πλεον.
Βεβαια τοτε ποιος θα φανταζοταν τη σημερινη καταντια.
Απο οτι βλεπω παντως παρα τις απαγορευσεις προβαλλουν σειρες που βασιζονται σε κομικς της mαrvεl και dc και μερικες δεν ειναι ασχημες για πρωινο καρτουν.
Ισως τελικα καρτουν για αυτους σημαινει ειτε ντισνευ, ειτε σειρες απο αμερικανικα κομικ, ειτε ανιμε που να μην ξεφευγουν απο ποκεμον.
Μονη εξαιρεση παιδικου προγραμματος που να μη συνδεεται με αυτο τοσο ειναι τα σινε+,πρισμα+ και βουλη τv αλλα και διαφορα τοπικα καναλια. Ιδιως οι παιδικες ταινιες των δυο πρωτων στην πρωινη ζωνη ειναι οτι καλυτερο. Ετσι γινοταν και με την ερτ το 80.
Μπορω να πω πως εκφραζουν καλυτερα τον κοσμο των μικρων θεατων απο ολα τα καρτουν των μεγαλων καναλιων. Απο εκει να ελπιζουμε.