Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#271 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 28 November 2010 - 01:06

Το ξέρω ότι δεν έχει σχέση με την Ελλάδα αλλα νομίζω ότι δεν χωράει πουθενα καλύτερα, τι αποψη έχεται γι'αυτο το site και συγκεκριμένα για την εκμαθηση ιαπωνικών σε αυτό; http://www.livemocha.com/learn-japanese και meidei τελικά πιο βιβλίο προτίνεις σε αρχάριους που θέλουν να αυτοδιδαχθούν (και όλοι οι γνώστες for that matter.).

Edited by Gbak, 28 November 2010 - 01:43.

#272 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 28 November 2010 - 11:48

Προτείνω το Japanese: The Manga Way για βιβλίο γραμματικής :)
Και νομίζω έγραψα στο γενικό νήμα για τα Ιαπωνικά ότι βρήκα το Colloquial Japanese αρκετά καλό για αρχή, αλλά το μόνο που θα σου μάθει πέραν των βασικών είναι ξύλινα-επίσημα Ιαπωνικά που δεν θα σου χρειαστούν κιόλα. Δεν είμαι ειδικός πάντως, ελάχιστα έχω δει τα άλλα βιβλία.

#273 Xeiji

Xeiji

ohayoooo

• Members
  • 60 posts

Posted 03 February 2011 - 23:21

Διάβασα τα περισσότερα posts αλλα δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα για το Ηράκλειο Κρήτης. Μαθαίνω Ιαπωνικά μόνη μου και όσο να'ναι μια βοήθεια απο κάποιον θα ήταν καλη.
Αν ξέρετε πείτε κάτι ρε παιδιά... Μου έχουν βγεί τα μάτια να διαβάζω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

#274 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 04 February 2011 - 05:06

Διάβασα τα περισσότερα posts αλλα δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα για το Ηράκλειο Κρήτης. Μαθαίνω Ιαπωνικά μόνη μου και όσο να'ναι μια βοήθεια απο κάποιον θα ήταν καλη.
Αν ξέρετε πείτε κάτι ρε παιδιά... Μου έχουν βγεί τα μάτια να διαβάζω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κι εγώ τα ίδια βασικά Ηράκλειο σπουδάζω και επειδή δεν έχω βρει κανέναν που να διδάσκει Ιαπωνικά ξεκίνησα μόνος μου να διαβάσω το Genki.
Θα πάρω πάντως κι ένα τηλέφωνο την πρεσβία κάποια στιγμή μήπως και ξέρουν τπτ παραπάνω αυτοί
Posted Image

#275 Xeiji

Xeiji

ohayoooo

• Members
  • 60 posts

Posted 04 February 2011 - 15:13

Κι εγώ τα ίδια βασικά Ηράκλειο σπουδάζω και επειδή δεν έχω βρει κανέναν που να διδάσκει Ιαπωνικά ξεκίνησα μόνος μου να διαβάσω το Genki.
Θα πάρω πάντως κι ένα τηλέφωνο την πρεσβία κάποια στιγμή μήπως και ξέρουν τπτ παραπάνω αυτοί

ααα ομοιοπαθης λοιπον... σε ολα τα βιβλιοπωλεια που εψαξα δεν βρηκα ουτε καν λεξικο ή εστω ενα βοηθημα. Παντως αν βρεις κατι σε παρακαλω στειλε ενα vm/pm :blingeye2:
otan oi aetoi petoun psila, i koutsoulia ponaei.

#276 Shevliaskovic

Shevliaskovic

Smoke two joints.

• Members
  • 204 posts

Posted 04 February 2011 - 17:12

http://www.freejapaneselessons.com/

ένα σάιτ που βρήκα πρόσφατα για εκμάθηση γιαπωνέζικων
δεν το έχω πολυκοιτάξει,αλλά όσο το έψαξα μου φάνηκε καλούτσικο για πρωτάρηδες σαν εμένα =)

I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on

#277 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 04 February 2011 - 17:31

ααα ομοιοπαθης λοιπον... σε ολα τα βιβλιοπωλεια που εψαξα δεν βρηκα ουτε καν λεξικο ή εστω ενα βοηθημα. Παντως αν βρεις κατι σε παρακαλω στειλε ενα vm/pm :blingeye2:

δοκίμασες στο βιλβιοπωλείο που είναι ...όπως είσαι στη κορνάρου
στρίβεις δεξιά για να πας σε μία πυλη? εκεί στα δεξιά νομίζω έχει ένα βιβλιοπωλείο
και πριν κάτι αιώνες που έμενα ηράκλειο είχα βρει λεξικά.

sorry δεν θυμάμαι το όνομα του δρόμου

#278 Xeiji

Xeiji

ohayoooo

• Members
  • 60 posts

Posted 04 February 2011 - 23:04

δοκίμασες στο βιλβιοπωλείο που είναι ...όπως είσαι στη κορνάρου
στρίβεις δεξιά για να πας σε μία πυλη? εκεί στα δεξιά νομίζω έχει ένα βιβλιοπωλείο
και πριν κάτι αιώνες που έμενα ηράκλειο είχα βρει λεξικά.

sorry δεν θυμάμαι το όνομα του δρόμου

νομιζω πως ξερω πιο λες και εχει κλεισει αν δεν κανω λαθος. Γι'αυτο υπαρχει το internet ^_^
Σε ευχαριστω πολυ παντως!
otan oi aetoi petoun psila, i koutsoulia ponaei.

#279 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 04 February 2011 - 23:34

Αφού ειπώθηκε κάτι για λεξικά, έχει δει κανείς το "Νέο Σύγχρονο Ελληνο-ιαπωνικό λεξικό" από τις εκδόσεις Καστανιώτη;
Προσωπικά τα χάρτινα λεξικά οποιασδήποτε γλώσσας τα έχω πλέον ξεγράψει, αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω πώς αξιολογείται αυτή η προσπάθεια. Υποθέτω ετυμολογικό τμήμα δεν έχει πάντως.

#280 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 06 February 2011 - 19:46

η προσπάθεια αξιολογείτε ως Εστεμένη αποτυχία.

#281 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 06 February 2011 - 19:56

Τόσο χάλια; Γιατί;

#282 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 06 February 2011 - 20:29

άνοιξε το και θα δεις. είναι μια πολύ καλή προσπάθεια
αλλά είναι καλύτερα να αγοράσεις αυτό των εκδόσεων Oxford

#283 KabaMaroudis

KabaMaroudis

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 29 April 2011 - 16:09

Χαίρε αγαπητό φόρουμ - πραγματικά πάει καιρός. Επέλεξα αυτό το thread γιατί ο ένας από τους δύο λόγους που γράφω είναι να θυμίσω οτί για νέους μαθητές ή για 5-kyu-sei μαθητές που θέλουν να πάρουν το επόμενο πτυχίο τους φέτος το Δεκέμβρη πρέπει να ξεκινήσουν και μάλιστα συστηματικα. Απ'ότι φαίνεται ο Kaba-sensei θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου, οπότε όσοι τελευταίοι πιστοί προσέλθετε. Όπως προείπα το τηλ. είναι 2103473885 & 6947697573 για ερωτήσεις, εκκίνηση μαθημάτων κλπ. Τα μαθήματα γίνονται κοντά στο σταθμό Πετράλωνα (πράσινη γραμμή ανάμεσα σε Θησείο και Ταύρο) και είναι από ιδιαίτερα εώς 3μελή. Αυτά όσον αφορά τα Ιαπωνικά.

Τώρα και το 2ο το χαρμόσηνο: Ο Kaba-sensei παντρεύεται! Εδώ και λίγους μήνες ήδη αρραβωνιασμένος, σύντομα θα είμαι πλέον επισήμως σύζηγος της αγαπημλενης μου Χάρουκο-san. Όταν αποφασιστεί η ημ/νία ίσως το ανακοινώσω και εδώ ;)
Posted Image
Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?

#284 konata.otaku

konata.otaku

Show me your brave heart .

• Members
  • 79 posts
  • LocationDigital Word

Posted 22 May 2011 - 10:31

Ξερει κανεις αν υπαρχει στην Κερκυρα?Η συζηταμε μονο για Αθηνα και Θεσσαλονικη?

ναι ρε παιδια κερκυρα!Αν και αυτη τη βδομαδα κατι βρηκα και λεω να το ψαξω..
:hero:

Posted Image

~Iie watashi wa sasori za no onna
Oki no sumu made warau ga ii wa~

#285 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 22 May 2011 - 15:20

^Πάρε τηλέφωνο στην Ιαπωνική πρεσβεία (εδώ γράφει: "Για ιδιαίτερα μαθήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Πολιτιστικό Τμήμα (τηλ.210-6709901-2)")και ρώτα αν υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος στην περιοχή σου που να κάνει μαθήματα.

Όπως και να'χει, λογικά όταν (του χρόνου;; ) θα αρχίσουν το τμήμα των Ιαπωνικών σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο τότε θα υπάρχουν σχεδόν σίγουρα και άτομα που θα κάνουν μαθήματα Ιαπωνικών εκεί.