Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#241 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 15 November 2010 - 23:57

:sigh2:με αγνοουν...:sigh2:

νομιζω πως το κουρασατε το θεμα.νταξει νταξει οποιος θελει θα μαθει και θα βρει τα λεφτα να πληρωσει οσο κιαν κανει...στην τελικη υπαρχουν και οι μεθοδοι μεσω internet(και στα ελληνικα...googlaρετε το...).

κι οποιος γουσταρει να μαθει λογω ψωνιου μαγκια του!κιεγω λογω ψωνιου θελω να μαθω.βεβαια σκοπευω στο μελλον να παω στην ιαπωνια και να κατσω κανα καλοκαιρι ετσι για να δω πως ειναι και απο πρωτο χερι...ο μονος που μπορει να κρινει ποιες τιμες ειναι σωστες ειναι ο δασκαλος και ο μαθητης...ή τουλαχιστον αυτος που πληρωνει.και εξαρταται απο το επιπεδο του μαθηματος.εγω που θελω να κανω μια πρωτη γνωριμια με την γλωσσα θα εδινα μεχρι και 20 ευρω για 2 μιαμισαωρα μαθηματα την βδομαδα...

Φιλτατε, το θεμα ειναι οτι ή θα κανεις πραγματικο μαθημα η δεν θα κανεις! Τι παει να πει "λαιτ"? Οχι μονο για τα Ιαπωνικα αλλα για οποιαδηποτε γλωσσα. Χωρις παρεξηγηση αλλα ειναι εντελως παρανοικο το να αρχισεις μια γλωσσα, να την ξανασταματησεις και μετα απο ενα χρονο να θες να την ξαναπιασεις. Ειδικα για μια γλωσσα τοσο δυσκολη. Νομιζω οτι μερικοι επειδη ξερουν 2 λεξεις απο ανιμε πιστευουν οτι θα ειναι και ευκολα να μαθουν Ιαπωνικα. Σοβαρευτειτε λιγο.

Και πιστεψε με αν εχεις θεληση θα την μαθεις την γλωσσα, με μερικα μαθηματα δεν βγαζεις ακρη. Εμεις φαγαμε εναμιση μηνα να μαθουμε τα Χιραγκανα και μερικοι ακομη εχουν προβλημα να τα θυμουνται ολα.

#242 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 16 November 2010 - 00:08

Εμεις φαγαμε εναμιση μηνα να μαθουμε τα Χιραγκανα και μερικοι ακομη εχουν προβλημα να τα θυμουνται ολα.

[ σπαστικο mode on ]

Εμενα μου πηρε μια βδομαδα.

[ σπαστικο mode off ]

Btw, εχεις απολυτο δικιο για ολα τα υπολοιπα.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#243 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 16 November 2010 - 01:56

....Χωρις παρεξηγηση αλλα ειναι εντελως παρανοικο το να αρχισεις μια γλωσσα, να την ξανασταματησεις και μετα απο ενα χρονο να θες να την ξαναπιασεις. Ειδικα για μια γλωσσα τοσο δυσκολη....Εμεις φαγαμε εναμιση μηνα να μαθουμε τα Χιραγκανα και μερικοι ακομη εχουν προβλημα να τα θυμουνται ολα.

Μάλλον εννοείς μετά από 1 χρόνο και να θυμάται όλα. Αυτό δεν γίνεται γενικά, με κανένα αντικείμενο, κατά κύριο λόγο. Αλλιώς, αν θέλουν να μάθουν, καλά κάνουν και ξαναρχίζουν.
Όσο για τα Χιραγκάνα και, κατ'επεκταση, τα Κατακάνα και τα Κάντζι, μαθαίνονται και αλλιώς. Το ότι σας πήρε 1,5 μήνα στο φροντ δεν είναι γενικός κανόνας. Μπορεί να έφταιγε ο τρόπος/μέθοδος.
Εν τω μεταξύ, πρέπει να είμαι από τους λίγους εδω μέσα που πιστεύουν ότι τα Ιαπωνικά είναι εύκολα, από όλες τις απόψεις (χωρίς να την θεωρώ κατώτερη από άλλες γλώσσες). Καλμάρετε λίγο πια με την "δυσκολία".

Π.Σ. Και εγώ νομίζω ότι αυτά που παίρνουν για Ιαπωνικά είναι πολλά, ανεξαρτήτως ζήτησης. Ας κάνουν περισσότερες ώρες. Ακούω και για κάτι 30ευρα/ώρα και τρελαίνομαι.

#244 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 November 2010 - 10:15

'Οσον αφορά την δυσκολία της γλώσσας επιτρέψτε μου να πω κάτι που πιθανόν να το έχω ξαναπεί (ή καλύτερα ξαναγράψει) και παλαιότερα.
Τα Ιαπωνικά είναι μια γενικώς αποδεκτά δύσκολη γλώσσα, αλλά πιστεύω ότι με την σωστή καθοδήγηση-προσέγγιση αν αρχίσεις και μπαίνεις στην φιλοσοφία της και κατανοείς γιατί οι Ιάπωνες το λένε με αυτό τον τρόπο και γνωρίζεις βαθύτερα την κουλτούρα μπορεί να γίνει πανεύκολη!:blingeye2:
Όσο για τα άνιμε θεωρώ ότι δεν γίνεται να είναι η βάση για να μάθεις σωστά ιαπωνικά γιατί τα περισσότερα είναι σε σλάγκ!
Παρ'όλα αυτά όμως έχω παρατηρήσει ότι η εξοικείωση με την γλώσσα μέσο άνιμε βοηθάει πολλά άτομα στο ακουστικό κομμάτι των Ιαπωνικών!:wooi2:

#245 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 16 November 2010 - 13:36

[ σπαστικο mode on ]

Εμενα μου πηρε μια βδομαδα.

Τι να πω. Μπραβο?:P Τα καναμε λιγα λιγα μαθαινοντας λεξεις και κανοντας ασκησεις ισως γι'αυτο? Προτιμω παντως που εφαγα τοσο χρονο γιατι ειχα δυσκολια να τα θυμαμαι ολα. Οπως και να το κανουμε πρεπει να αλλαξεις λιγο τροπο προσεγγισης.

'Οσον αφορά την δυσκολία της γλώσσας επιτρέψτε μου να πω κάτι που πιθανόν να το έχω ξαναπεί (ή καλύτερα ξαναγράψει) και παλαιότερα.
Τα Ιαπωνικά είναι μια γενικώς αποδεκτά δύσκολη γλώσσα, αλλά πιστεύω ότι με την σωστή καθοδήγηση-προσέγγιση αν αρχίσεις και μπαίνεις στην φιλοσοφία της και κατανοείς γιατί οι Ιάπωνες το λένε με αυτό τον τρόπο και γνωρίζεις βαθύτερα την κουλτούρα μπορεί να γίνει πανεύκολη!:blingeye2:

Αυτο^

Όσο για τα άνιμε θεωρώ ότι δεν γίνεται να είναι η βάση για να μάθεις σωστά ιαπωνικά γιατί τα περισσότερα είναι σε σλάγκ!
Παρ'όλα αυτά όμως έχω παρατηρήσει ότι η εξοικείωση με την γλώσσα μέσο άνιμε βοηθάει πολλά άτομα στο ακουστικό κομμάτι των Ιαπωνικών!:wooi2:

Επισης αυτο^ Ο καθηγητης μας, μας εχει πει οτι οι Ελληνες τα πανε καλα στο listening λογω των ανιμε. Αυτο παντως που ηθελα να πω ειναι οτι επειδη βλεπουμε ανιμε, μερικες φορες νομιζουμε οτι εχουμε μαθει και λεξεις φρασεις, κατι που δεν ισχυει. Τα υπολοιπα παιδια του τμηματος μου κανουν συνεχεια ερωτησεις σχετικα με διαφορα πραγματα που εχουν ακουσει σε σειρες και παντα διορθωνονται. Ακομη και σε απλες λεξεις διαπιστωσα οτι καναμε λαθος. Πιστευω οτι οταν καποιος θα παει να μαθει Ιαπωνικα ή την οποιαδηποτε γλωσσα πρεπει να παει με καθαρο μυαλο και οχι να λεει ξερω αυτο ξερω εκεινο τα ακουσα απο εδω και απο εκει. Στο κατω κατω πας να μαθεις.

#246 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 16 November 2010 - 14:55

Ο καθηγητης μας, μας εχει πει οτι οι Ελληνες τα πανε καλα στο listening λογω των ανιμε. Αυτο παντως που ηθελα να πω ειναι οτι επειδη βλεπουμε ανιμε, μερικες φορες νομιζουμε οτι εχουμε μαθει και λεξεις φρασεις, κατι που δεν ισχυει. Τα υπολοιπα παιδια του τμηματος μου κανουν συνεχεια ερωτησεις σχετικα με διαφορα πραγματα που εχουν ακουσει σε σειρες και παντα διορθωνονται. Ακομη και σε απλες λεξεις διαπιστωσα οτι καναμε λαθος. Πιστευω οτι οταν καποιος θα παει να μαθει Ιαπωνικα ή την οποιαδηποτε γλωσσα πρεπει να παει με καθαρο μυαλο και οχι να λεει ξερω αυτο ξερω εκεινο τα ακουσα απο εδω και απο εκει. Στο κατω κατω πας να μαθεις.

Κατ'αρχάς, ο καθηγητής είναι Ιάπωνας; Γιατί μου είναι δύσκολο να εμπιστευτώ μη αυτόχθονες για το πόσο σωστά είναι τα ιαπωνικά στα άνιμε. Και ακόμα και να είναι Ιάπωνας, είναι πολύ πιθανόν να σου μαθαίνει τα δικά του γιαπωνέζικα, ή να μην είναι καλός καθηγητής. Yπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να βασίζεσαι στην άποψη ενός μόνο ατόμου/πηγής (εδώ: καθηγητής) και να θεωρείς πως έχεις βρεις την λύση στο πρόβλημα (εδώ: τα "σωστα" Ιαπωνικά), όταν έχεις άπειρες πηγές και μέσα για να ψαχτείς (εδω: μέσα φτιαγμένα από Ιάπωνες για κατανάλωση/παρακολούθηση/γουατέβα από άλλους Ιάπωνες, που για μένα σήμαινει ότι τα Ιαπωνικά στα άνιμε μια χαρά "σωστά" είναι, όσο "σωστά" είναι και τα Γιαπωνέζικα σε άπειρα άλλα μέσα).

P.S. Προς Shihou: Το γενικώς αποδεκτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε και πιο σωστό. Επειδη τα περισσότερα άτομα μπορεί να δυσκολεύονται με τα κάντζι (που κάτιμ μου λέει πως αυτό φταίει σε πολλούς) δεν κάνει ντε και καλά την γλώσσα πιό δύσκολη.

P.S.2 Δεν τα έχω βάλει ντε και καλά με το καθηγητιλίκι, btw. Τρώω χάρη σε αυτό :P.

P.S.3 Προς MikamiTeru: Dude, καλά κάνουμε και το πολυλογούμε. Και, αυτή τη περίοδο, οι τιμές που ακούω είναι τραγικές. 以上.

#247 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 16 November 2010 - 14:55

Τελος παντων επειδη βλεπω να τα πολυλογουμε.

Οι τιμες διαμορφωνονται αναλογα με την προσφορα και τη ζητηση....... ελπιζω να καταλαβατε γιατι ειναι ακριβα.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#248 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 16 November 2010 - 15:51

Οι τιμές θα διαμορφώνονταν από την προσφορά και την ζήτηση αν υπήρχε ορθολογική συμπεριφορά από όλους τους συμμετέχοντες σε ένα οικονομικό σύστημα, αν είχαν πλήρη ενημέρωση για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται (κοινώς για όλους τους δασκάλους ιαπωνικών) και αν πρόσφεραν όλοι οι διδάσκοντες ιαπωνικών ίδιας ποιότητας υπηρεσίες.

Κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. :P

[/μάθημα μικροοικονομίας]

Πάντως και εμένα μου κάνει εντύπωση για τις υψηλές τιμές γιατί δεδομένου ότι πέρα από τους ήδη εξοικειωμένους με την ιαπωνική κουλτούρα που δεν πιστεύω ότι είναι και πολλοί to begin with, η ιαπωνική γλώσσα δεν έχει ιδιαίτερη ζήτηση. Είναι μεν επένδυση και προσωπικά την θεωρώ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο αλλά δεν συμμεριζονται πολλοί αυτήν την άποψη. Και δεδομένης της οικονομικής στενότητας ενδεχομένως κάποιοι καθηγητές να έπρεπε να το ξανασκεφτούνε.

#249 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 November 2010 - 15:54

Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια άνευ λόγου επιθετικότητα και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν χρειάζεται. Πραγματικά...:hmmm:
Το "γενικώς αποδεκτό" εννοεί ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων κατά τον κόσμο, που συγκαταλέγει τα Ιαπωνικά καθώς και την δική μας γλώσσα ανάμεσα στις δυσκολότερες γλώσσες του κόσμου! Μέσα είναι και τα Κινέζικα και τα Αραβικά και άλλες γλώσσες.
Δεν μίλησα για σωστό ή λάθος. Αυτό είναι απλά ένα γεγονός. Τώρα αν για τον καθένα προσωπικά δεν φαντάζει δύσκολη ή εύκολη η γλώσσα, είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Και πολύ χαίρομαι που τα Ιαπωνικά φαίνονται εύκολα γιατί όντως αν ξεπεραστεί το πρώτο "σοκ" της γραφής, θεωρώ ότι είναι αρκετά εύκολη γλώσσα ειδικά στο κομμάτι της γραμματικής! :thatsit:
Κάτι άλλο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι συχνά γίνεται εδώ μέσα λόγος για τους Ιάπωνες και τους Έλληνες καθηγητές των Ιαπωνικών. Αν ο καθηγητής, είτε Έλληνας είτε Ιάπωνας , έχει πάρει την σωστή παιδεία και έχει την μεταδοτικότητα, τότε μπορούν να κάνουν εξίσου σωστά την δουλειά τους!:ureshii:

#250 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 16 November 2010 - 16:31

Διαπιστώνω ότι υπάρχει μια άνευ λόγου επιθετικότητα και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν χρειάζεται. Πραγματικά...:hmmm:
Το "γενικώς αποδεκτό" εννοεί ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων κατά τον κόσμο, που συγκαταλέγει τα Ιαπωνικά καθώς και την δική μας γλώσσα ανάμεσα στις δυσκολότερες γλώσσες του κόσμου! Μέσα είναι και τα Κινέζικα και τα Αραβικά και άλλες γλώσσες.
Δεν μίλησα για σωστό ή λάθος. Αυτό είναι απλά ένα γεγονός.....Κάτι άλλο που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι συχνά γίνεται εδώ μέσα λόγος για τους Ιάπωνες και τους Έλληνες καθηγητές των Ιαπωνικών. Αν ο καθηγητής, είτε Έλληνας είτε Ιάπωνας , έχει πάρει την σωστή παιδεία και έχει την μεταδοτικότητα, τότε μπορούν να κάνουν εξίσου σωστά την δουλειά τους!:ureshii:

Έννοουσα να το γράψω, δεν είπες κάτι τέτοιο, το ξέρω. Σορρυ και αν ακούστικα επιθετικός. Συζήτηση να γίνεται θέλω.
Και στο τελευταίο που λες συμφωνώ, απλά η εμπειρία μου από καθηγητές αγγλικών μου λέει πως κατα κύριο λόγο η προφορά και η μονόπλευρη διδασκαλία της γλώσσας ("official" language style) είναι υπαρκτά προβλήματα. Εγώ θεωρώ, πχ, την αργκώ μια μορφή γλώσσας που πρέπει να μαθαίνεται και που δεν είναι "λάθος".
Και γενικά όταν αναφέρεται η δυσκολία της γλώσσας, έχω πρόβλημα, γιατί αντί να μαθαίνουν οι διδάσκοντες σαν 1η πρόταση "日本語は凄いんですよ!", μαθαίνουν "日本語は難しいのです。”. Εγώ αυτό το πράγμα το θεωρώ χαζό. Θα μου χάλαγε την διαθεση αν έκανα φροντιστήριο.

Edited by Aiorral, 16 November 2010 - 17:23.

#251 techstepman

techstepman

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 16 November 2010 - 18:03

χμμμ σε πρωτο βαθμο με ενδιαφερει πιο πολυ να μαθω να επικοινωνω σε καποιο βασικο επιπεδο...γραφη και αναγνωση ειναι για αργοτερα.αυτο εννοω οταν λεω λαιτ!

και αναλογα απο τις εντιπωσεις μου θα κρινω για το αν θα κατσω να μαθω την γλωσσα...

να μπορω να μιλησω και να καταλαβαινω τι μου λενε θελω

διακρινω ενα ψωνιο βεβαια...τι ζορυ τραβαει καποιος για το πως θελω να μαθω και για το αν ξενερωσω και το παρατησω?δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να δωσω λογαριασμο σε καποιον?

βλεπω μεσα στην συζυτηση αυτους που το χουν κυνηγησει και χουν μαθει γαιπωνεζικα να το παιζουν λιγο ψωνια.χωρις παρεξηγηση παιδια μαγκια σας και respect αλλα γιατι καθεστε και κρινετε τους αλλους και ολο λετε για το ποσο πολυ δουλεψατε για να μαθετε?μαθατε γιαπωνεζικα για να το παιζετε μαγκες ή επειδη θελατε να μαθετε?τεσπα δεν βγαινει ακρη ετσι...

ειμαι μπερδεμενος...ενα απτα παιδια που εχουν το site μου πε πως εδω θα βρω για μαθηματα γιαπωνεζικων...δεν εισαστε λιγο εκτος θεματος με την συζυτηση περι τιμων και μαγκιας?:sigh2:

α και "φιλτατε" εχεις καποιο αξιωμα που σου δινει το δικαιωμα να κρινεις μεταξυ "πραγματικου" μαθηματος και μη πραγματικου?και ναι παρξηγηθηκα που εχω ενα παιδι να μου την λεει για το πως πρεπει να μαθω μια ξενη γλωσσα.σε ποιον λες μωρε να σοβαρευτει?που να παρει αυτη η καταραμενη μαγκια του ελληνα..

ρε παιδια το θεμα αυτο εδω δεν ειναι για το που θα βρω να μαθω?τι ζορια ειναι αυτα?που ειναι οι υπευθυνοι του forum να βαλουν λιγο ταξη?

administrators καντε κατι για το trolling εδω μεσα!!!:roar:

Edited by techstepman, 16 November 2010 - 18:24.
προσθεση πραγματων που ξεχασα

#252 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 16 November 2010 - 18:35

:smokingg:γεια σας!ενδιαφερομαι αμεσα για ιδιαιτερα μαθηματα γιαπωνεζικων.ουσιαστηκα θελω να κανω μια πρωτη γνωριμια με την γλωσσα.

απο φλεβαρη ή μαη μπαινω στρατο οποτε θελω να κανω ελαφρια μαθηματα για να δω κιολας αν μπορω να μαθω την γλωσσα.

ψαχνω για γυναικα :nbleed: που να παραδιδει ιδιαιτερα μαθηματα σε λογικη τιμη.εγω μενω παλαιο φαληρο αθηνα αλλα εχω αυτοκινητο :run: οποτε μπορω να κινηθω αναλογα.
οι μερες που εχω διαθεσημες ειναι δευτερα και τεταρτη απογευμα και σαββατοκυριακο-εκτος κυριακης απογευμα.

ευχαρηστω για την βοηθεια σας!:blingeye2:

p.s.χαχαχα ναι δεν θα με χαλαγε μια γιαπωνεζουλα με στολη μαθητριας αλλα καντε μου την χαρη με τους χαβαλεδες...αν ξερετε πειτε μ.:sigh2:

Νομίζω είναι δύσκολο να τα έχεις όλα αυτά σε έναν καθηγητή/καθηγήτρια. Ας πει κάποιο παιδί αν ξέρει γενικά άτομα που κάνουν ιδιαίτερα στην περιοχή του Π. Φαλήρου να βοηθηθεί το άτομο. Το πρόγραμμα μπορείς να το κανονίσεις και τηλεφωνικά.

#253 techstepman

techstepman

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 16 November 2010 - 18:42

Νομίζω είναι δύσκολο να τα έχεις όλα αυτά σε έναν καθηγητή/καθηγήτρια. Ας πει κάποιο παιδί αν ξέρει γενικά άτομα που κάνουν ιδιαίτερα στην περιοχή του Π. Φαλήρου να βοηθηθεί το άτομο. Το πρόγραμμα μπορείς να το κανονίσεις και τηλεφωνικά.

πιο παλια σε αυτο το θεμα ενα παιδι ανεφερε μια κοπελα που κανει μαθηματα παγκρατι και του στειλα pm αλλα μαλλον εχει καιρο να μπει στα forums.μωρε οπου να ναι αμαξι εχω.απλα να βρω μια κοπελα-κυρια-γρια whatever να μου κανει μαθηματα ψαχνω.εχω στο φαρμακειο μ δυο πελατησες γιαπωνεζες και τις εχω παρακαλεσει(τυχαινει και οι δυο να ναι φιλολογοι) αλλα δεν μπορουν.γιαυτο μπηκα ο καιμενος στην συζυτηση για να δω αν ξερει κανεις...τεσπα φχαρηστω για την υποστηριξη.

τεσπα δεν με απασχολει τοσο η τιμη.πιο πολυ με ενδιαφερει η δασκαλα να χει ζησει ιαπωνια γιατι δεν μπορεις να μαθεις μια γλωσσα χωρις να καταλαβεις πως σκεφτεται αυτος που την μιλαει.τα αγγλικα ειναι γελοια για ολους επειδη η αμερικανικη και βρετανικη κουλτουρα ειναι τρελα διαδεδομενη.με τα ανιμε κατι καταλαβαινεις για την κουλτουρα...κυριως με τα πιο σοβαρα πολιτικο-οικονομικου περιεχομενου αλλα αν δεν εχεις καποιον να στα πει απο κοντα δεν μαθαινεις.δεν με ενδιαφερει η γλωσσα σαν "γλωσσα".με ενδιαφερει σαν μορφη επικοινωνιας και τροπου σκεψης.και δεν με ενδιαφερει μονο να μαθω να επικοινωνω,θελω να μαθω για την θρησκεια τους γενικα τις πολιτισμικες-κοινωνικες-οικονομικες-πολιτικες πεποιθησεις των ιαπωνων.γιαυτο ψαχνω για "λαιτ" ιδιαιτερα οπου δεν θα πεφτει μονο ασκηση αλλα και συζυτηση πανω σε ολα αυτα τα θεματα.και επισης να με μαθει να τρωω και γιαπωνεζικο φαι!ναι τρελο ακουγεται αλλα να ρε παιδι μου να βγουμε μια φορα καπου και να με μαθει τα φαγητα ,τροπους στο τραπεζι και γενικα ολα αυτα που εχουν να κανουν με τον πολιτισμο τους.

Edited by techstepman, 16 November 2010 - 19:18.

#254 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 16 November 2010 - 19:10

Η κάθε γλώσσα έχει τις δυσκολίες της, κάποιες είναι πιο δύσκολες από τις άλλες. Ομολογουμένως, μόνο εάν μπεις στο χορό aka αρχίσεις να ασχολείσαι σοβαρά (και λέγοντας σοβαρά, εννοώ να μπεις σε πρόγραμμα και να το τηρήσεις, είτε δικό σου, είτε καθηγητή), θα δεις ανάλογα εάν θα το συνεχίσεις, εάν θα το σταματήσεις, εάν θα αλλάξεις τακτική, κτλ.

Τώρα, ως καθηγήτρια ξένης γλώσσας, και μαθήτρια επίσης, πιστεύω ότι εάν δε στρώσεις τον απ'αυτό σου κάτω να διαβάσεις και κυριότερο, να ενδιαφερθείς από μόνος σου, δε γίνεται να σου καρφώσει κανείς τίποτε στο κεφάλι, ειδικά εάν είναι σε μία κάποια ηλικία που ξέρεις ότι χωρίς δουλειά, προκοπή δε γίνεται. Από εκεί και πέρα, ανάλογα τί στόχο έχεις (το χαρτί, την κατανόηση, τη μούρη...), διαλέγεις και πρόγραμμα. Μην υποτιμάτε τη δυνατότητα της αυτοδιδασκαλίας, αλλά μη την υψώνετε και στα ουράνια. ΚΑΘΕ γλώσσα, εάν θέλετε τουλάχιστον να λέτε ότι έχετε ένα επίπεδο σ'αυτήν θέλει δια.βα.σμα.

Και κάτι τελευταίο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΩΣΤΗ" ΚΑΙ "ΛΑΘΟΣ" ΓΛΩΣΣΑ.

Η γλώσσα είναι γλώσσα, είτε ομιλείται στα anime, είτε στο πανεπιστήμιο. Όποιος σας είπε ότι σε φροντιστήριο μαθαίνεις "σωστά" Ιαπωνικά, ενώ η slang των anime δεν είναι σόι, μουτζώστε τον. Το αξίζει. Ως φιλόλογος, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το ρητό είναι η παγίδα των δασκάλων για να τα στάξετε. Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) είμαστε χώρα πτυχίων. Αλλά να θυμάστε ότι το ρημάδι το χαρτί και τα λεφτά που στάξατε θα πάνε στράφι και βερεσέ αν δεν ασχοληθείτε μόνοι σας, και δεν εννοώ μόνο με κείμενα υψηλού επιπέδου. Μυηθείτε στη γλώσσα, και το χαρτί θα είναι η βάση: οι γνώσεις και το βάθος θα έρθουν από εσάς. Και ναι, τα anime είναι μέσο μύησης και εξάσκησης. Δεν είναι μέσο διδασκαλίας, με την έννοια ότι ακόμη κι αν ξέρετε να μιλάτε με βάση την αργκό των anime, δεν θα τον πάρουν οι εξεταστές υπ'όψην, και θα σας πούνε ότι δε μιλάτε "ορθόδοξα". Αλλά αυτή η απάντηση θα είναι το αποτέλεσμα της φόρμας των εξετάσεων, και ότι εσείς δε μπορείτε να ανταποκριθείτε στον τρόπο εξέτασης, και όχι ότι δε ξέρετε "σωστά" Ιαπωνικά. Μη τη πατάτε, δεν αξίζει.

Ξέρω ότι όσοι έχουν ξεσκιστεί πάνω από βιβλία και τετράδια, έχουν δώσει ένα κάρο λεφτά για μαθήματα και έχουν ξενυχτήσει νοιώθουν αδικημένοι με αυτό, αλλά παίδες, σας εκπαιδεύουν για να απαντάτε με έναν ορισμένο τρόπο, μέσω του οποίου μπορούν να σας βαθμολογήσουν, παρά για να μιλάτε "σωστά" Ιαπωνικά. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος γλώσσα, όσο δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόχρωση του κόκκινου. Η φιλοσοφία πίσω από κάθε εξέταση είναι δεδομένη, τεκμηριωμένη και οργανωμένη, αποτέλεσμα σκέψης και έρευνας, αλλά η πραγματική σας ικανότητα φαίνεται αλλού: μπορείτε να συννενοηθείτε, να επικοινωνίσετε σε πραγματικό περιβάλλον; Εδώ σας θέλω.

@ techstepman, δε καταλαβαίνω τί βρίσκεις ως trolling. Συμφωνώ ότι το post του Mr. Brightsight δεν ήταν και ό,τι το καλύτερο από πλευράς τρόπου, αλλά και ο δικός σου τρόπος παραείναι επιθετικός.

Posted Image

#255 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 16 November 2010 - 19:11

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρεις τηλέφωνο στην Ιαπωνική πρεσβεία και να ζητήσεις καθηγήτρια. Θα σου δώσουν μια λίστα με ονόματα και τηλέφωνα με καθηγήτριες. Ξεκίνα με αυτό τον τρόπο, μόνο που να αναφέρω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να αρχίσεις τα τηλεφωνήματα μετά τις 5/12 που είναι οι εξετάσεις των πτυχίων γιατί αυτή την περίοδο οι 9στις 10 καθηγήτριες έχουν φουλ πρόγραμμα και είναι μεγάλες οι πιθανότητες να σου πουν μετά τον Δεκέμβρη!:hi: