Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Monster vs Death Note


  • Please log in to reply
89 replies to this topic

Poll: Ποιο θεωρείτε καλύτερο και γιατί; (81 member(s) have cast votes)

Ποιο θεωρείτε καλύτερο και γιατί;

  1. Monster, σαφέστατα ανώτερο σε κάθε τομέα. (20 votes [24.69%])

    Percentage of vote: 24.69%

  2. Death Note, σαφέστατα ανώτερο σε κάθε τομέα. (18 votes [22.22%])

    Percentage of vote: 22.22%

  3. Monster, νικάει στα σημεία το Death Note (αναφέρατε ποιά). (5 votes [6.17%])

    Percentage of vote: 6.17%

  4. Death Note, νικάει στα σημεία το Monster (αναφέρατε ποιά). (5 votes [6.17%])

    Percentage of vote: 6.17%

  5. Είναι στο σύνολο τους ισάξια σαν σειρές. (3 votes [3.70%])

    Percentage of vote: 3.70%

  6. Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ τους, το poll είναι άκυρο. (30 votes [37.04%])

    Percentage of vote: 37.04%

Vote Guests cannot vote

#46 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 16 March 2009 - 12:09

Δηλαδή τελικά συμφωνείτε ότι ... συμφωνείτε.:hahaha:


συγνώμη η αισθητική μου δεν μου θα μου επέτρεπε να πω ποτέ κάτι τέτοιο :

Το death note παρα τα λάθη και τις τρύπες στο σενάριο (προς το τέλος)δεν ΄παύει να είναι ένα από τα καλύτερα ανιμε που βγήκαν τα τελευταία 10 χρόνια..Διαβάζω το thread του death note και βλέπω τον ενθουσιασμό πολλών στην αρχή ..Είναι όντως ένα παααρα πολύ καλό άνιμε που στο τέλος απλά βιαστηκαν να το κλείσουν..Εγώ το είδα το σαβ/ακο για 3η φορά με το φίλο μου και του άρεσε και αυτού αν και δεν ειναι καθόλου fan των ανιμε..

όσο για το Monster είναι άλλη φάση..Είμαι στο 30 επεισόδιο..Και απλά είναι αριστουργηματικό από καθε άποψη αν και οι χαρακτήρες που αναπτύσσονται δεν με ενθουσιάζουν όσο του death note..Αλλά από υπόθεση είναι απίστευτο...Τα πράματα κυλάνε απλά και εξελλίσονται από μόνα τους...
Αλλά δεν μαρέσει να μειώνω το death note συγκρίνοντας το με κάτι άλλο..Και τα 2 είναι κάτι το διαφορετικό...


οπότε δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις απόψεις αυτές.
δεν ξέρω που είδες εσύ την συμφωνία.

#47 moutzah3d1n

moutzah3d1n

    call me the GODFATHER

  • Members
  • 131 posts

Posted 16 March 2009 - 12:31

θετω ξανα τον εαυτο μου στην διαθεση του anime gr μετα απο καιρο απουσιας...

το monster το θεωρω πιο ολοκληρωμενο σαν δουλεια βαση σεναριου... προσωπικα στην αρχη το θεωρησα βαρετο και μονοτονο... μετα αρχισα να μπαινωκαι εγω στην ψυχοπαθη σκεψη του johan... το story ειναι αυτο που με τραβηξε και το σημειο στο οποιο υπερτερει απο το death note...

αλλα το death note σε τραβαει απο την πρωτη στιγμη λογω την πρωτοτυπιας του, της συγχωνευσης ολων των χαρακτηρων... αν δεν υπηρχε αυτη η κοιλια απο το 24 επεισοδιο και μετα θα το θεωρουσα ενα αριστουργημα


#48 hyuga

hyuga

    hey hey ningen sucker

  • Members
  • 307 posts

Posted 16 March 2009 - 13:01

συγνώμη η αισθητική μου δεν μου θα μου επέτρεπε να πω ποτέ κάτι τέτοιο :



οπότε δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις απόψεις αυτές.
δεν ξέρω που είδες εσύ την συμφωνία.


Το να το παίζεις ξερόλας επειδή είδες πολύ περισσότερα ανιμε από κάποιον άλλο και να δηλώνεις εμμέσως ότι ο άλλος δεν έχει αισθητική γιατί του άρεσε το death note κτλ κτλ κτλ δεν είναι κι ότι καλύτερο..Το ότι αυτή τη στιγμή με τα όσα ανιμε έχω δει κρίνω ότι το death note είναι ένα από τα καλύτερα είναι καθαρά δική μου άποψη...:erk:Αμά δεν την συμμερίζεσαι ΄δεν με νοιάζει αλλά μην μας την λες κι από πάνω που έχουμε αυτή την άποψη
Posted Image

#49 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 March 2009 - 13:02

οπότε δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις απόψεις αυτές.
δεν ξέρω που είδες εσύ την συμφωνία.

Τι ποστ μου αναφερόταν στα τελευταία ποστ σας, που είναι τα παρακάτω.

Οπόταν με λίγα λόγια το death note το θάβουμε κανονικόκατα...Αυτό καταλαβαίνω ..Τέσπα ο καθένας με την άποψή του..Πάντως εμένα μαρέσε το death note ως προς το είδος του και φυσικά το Monster μαρέσει πολύ μέχρι τώρα..:nosey:

Κανεις δεν θαβει το Death note.Ποιος σου ειπε οτι δεν μου αρεσε.Απλα αναγκαστικα οταν το βαζει κανεις διπλα σε αυτο το μεγαθηριο, ειναι φανερο τι θα ακολουθησει...:fromabove: και δεν εννοω τις αντιδρασεις.


εγώ πάντως θάβω το γεγονός ότι δεν είναι τόσο καλό όσο θέλουν να το παρουσιάζουν μερικοί.

Ότι συμφωνείτε ότι είναι καλό, απλά. Το αν το θεωρεί κανείς ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας δεν μου φαίνεται προσωπικά πολύ βαρύ. Στα χειρότερα πάντως δεν είναι. Δεν είναι όσο καλό θα θέλαμε να είναι, είναι overrated, αλλά είναι και άνω του μετρίου.

Πάντως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την ύπαρξη αυτού του thread. Γιατί για μένα δεν φταίει αυτός που θα μπει και θα πει την όποια γνώμη του πάνω σ' ένα τέτοιο θέμα. Το vs στον τίτλο γιατί υπάρχει; Άλλο με ποιο διασκέδασες περισσότερο, άλλο ποιο θεωρείς καλύτερο. Σαν να συγκρίνεις πχ το Star trek με την Οδύσσεια του διαστήματος. (Κι αυτά έχουν και κάποια σχέση τουλάχιστον.)

Posted Image

Posted Image


#50 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 16 March 2009 - 14:19

Hyuga...δεν έχει να κάνει με το πόσα anime έχεις δει... αλλά με το τι θεωρείς καλαίσθητο..

εγώ Nighteyes Να με βοηθήσεις να ετοιμάσουμε το Candy Candy Vs NGE
και μάλλον το thread δεν κλειδώθηκε επειδή θα διασκεδάζουν με τις καγκουριές που γράφονται εδώ μέσα.

#51 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 March 2009 - 14:44

εγώ Nighteyes Να με βοηθήσεις να ετοιμάσουμε το Candy Candy Vs NGE
και μάλλον το thread δεν κλειδώθηκε επειδή θα διασκεδάζουν με τις καγκουριές που γράφονται εδώ μέσα.

:hahaha::hahaha:
Ωραία ιδέα!

Posted Image

Posted Image


#52 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 16 March 2009 - 14:53

Ρε άντε που γκρινιάζετε και από πάνω! Αν δεν υπήρχε σχέση, δεν θα υπήρχαν τόσοι να καγκουριάζουνε. Και επιτέλους, το ότι είναι Detective και τα δύο με έναν άκρως αήθικο main lead, σε έναν αρκετά ρεαλιστικό / σοβαροφανή κόσμο (και λέω κόσμο και όχι μυστήριες δυνάμεις που κατέχουν) είναι αρκετό για να πάει το μυαλό σε συσχέτιση.

#53 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 16 March 2009 - 14:54

H σύγκριση ανάμεσα σε Death Note και Monster είναι μια σύγκριση η οποία γίνεται υπερβολικά συχνά επειδή πολλοί χρήστες τα θεωρούν συγγενικά αναφορικά με την θεματολογία. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο Anime Recommendations thread. Όποιος πει είδα death note και θέλω κάτι σε αυτό το ύφος είναι 99% σίγουρο ότι κάποιος άλλος θα του προτείνει και το Monster. Οπότε το thread έχει λόγους να παραμείνει ανοιχτό καθότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξυπηρετεί ένα ερώτημα που απασχολεί μεγάλo αριθμό χρηστών. Το κατά πόσο αυτά τα anime σχετίζονται δηλαδή.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι περισσότεροι κανετε το λάθος να συγκρίνετε άμεσα το Death Note με το Monster. To Monster είναι Seinen και το Death Note Shonen . Aυτό και μόνο αρκεί για να κάνει την απευθείας σύγκριση μεταξύ τους εντελώς άδικη. Αν θέλει κάποιος όντως να τα συγκρίνει καλό είναι να σκεφτεί πρώτα το κατά πόσο το καθένα επιτελεί τον ρόλο του ανάλογα με το είδος στο οποίο βρίσκεται και έπειτα να προβεί σε σύγκριση του κατά πόσο σαν anime πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Για παράδειγμα είναι προσωπική μου άποψη ότι το DN αν το κρίνουμε ως Seinen έχει υπερβολικά πολλές αδυναμίες. Αλλά ως Shonen το βρίσκω πολύ ανώτερο από τα τρία μεγάλα και από την συντριπτική πλειοψηφία των Shonen και πάνω από όλα δίνει στον θεατή το πάτημα να προχωρήσει και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Από εκεί και πέρα όπως προαναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα από τον Dante το thread αυτό είναι για να εξηγεί ο καθένας την γνώμη του και όχι για να επιτίθεται σε άλλους που έχουν αντίθετη άποψη με αυτόν (για τους χ,ψ δικούς τους λόγους). Πάνω από όλα πρόκειται για θέμα γούστου κάτι το οποίο είναι εξ ορισμού υποκειμενικό. Οποτε παρακαλώ κρατήστε την συζήτηση σε ήρεμα επίπεδα....

Edited by iristella, 16 March 2009 - 15:50.


#54 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 16 March 2009 - 15:08

Τώρα τι να πω, πρέπει να φτιαχτεί μια κατηγορία για το ενδιάμεσο των seinen και shonen. Το Death Note το πασάρουνε για Shonen ενώ το Code Geass για Seinen και ξύνω το κεφάλι μου να καταλάβω το γιατί ενώ έπρεπε να ισχύει το ανάποδο. Αλλά πάντως το Death Note έχει αυτό που λέμε "φάση" ενώ το Monster έχει "ατμόσφαιρα". Εξαρτάται τι περιμένεις να δεις.

#55 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 16 March 2009 - 15:10

Στο γιατί το thread θα παραμείνει ανοιχτό, με πρόλαβε η iristella. Από μένα μία παράκληση: Όταν πιστεύετε ότι ένα thread είναι άκυρο, δεν βοηθάει το να μπαίνετε και να το γράφετε ξανά και ξανά. Μία φορά αρκεί για να μαθευτεί η αποψή σας. Δεν πρόκειται να μας πείσετε να το κλειδώσουμε έτσι, σε περίπτωση που αυτό επιδιώκετε. Τέτοια θέματα επαφίονται στην δική μας κρίση και μόνο. Give it a rest already.

ΥΓ.:

είναι σαν να να συγκρίνεις την Πεντάμορφη και το Τέρας απο τη Disney
με το Akira.

Η Πεντάμορφη Και Το Τερας κερδίζει, άνετα μάλιστα.-

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#56 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 16 March 2009 - 15:24

Άμα είσαι Otomo hater, και τα teletubbies κερδίζουν το Akira εύκολα, .- :hahaha:

On topic τώρα...
rori όπως και να το κάνουμε τα 2 anime έχουν κατασκευαστεί ως adaptions σε manga που γράφτηκαν για διαφορετικά main target group. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, απλά κάνει την απευθείας σύγκριση μεταξύ τους ακόμα πιο δύσκολη.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί λόγοι όπως γνωρίζεις για την κατηγοριοποίηση των anime. Ο πρώτος αφορά το target group στο οποίο απευθύνεται περισσότερο, και ο δεύτερος αφορά το target group που (δια νόμου) αναγκάζεται να αποκλείσει (λόγω βίας, γυμνού κτλ, δλδ λόγω censoring). Αυτό συμβαίνει την περίπτωση του CG, ή σε άλλες δουλειές σαν το Elfen Lied, το Dokuro-chan και το Abashiri Ikka (όπως βλέπεις βάζω δουλειές διαμετρικά αντίθετης θεματολογίας), χωρίς ταυτόχρονα αυτό να σημαίνει πως βάσει υπόθεσης τα παραπάνω ανήκουν δικαιωματικά περισσότερο στο seinen genre...
:gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#57 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 16 March 2009 - 17:11

Κάτι ψιλοάσχετο.Το είδα στο post της Nighteyes και επειδή εδώ και αρκετό καιρό μου έχει δημιουργηθεί η απορία/το ερώτημα whatever οπότε ας το θέσω εδώ(αν είναι τελείως άσχετό με το thread διαγράψτε το).

Όλοι συμφωνούμε ότι το death note είναι πορωτικό

Παίζει ρόλο η πόρωση που έχετε όταν βλέπετε ένα anime στο πώς τελικά θα το κρίνετε ? Τί εννοώ ? Πχ το τάδε anime είναι 26 επεισόδια και τα βλέπεις νερό γιατί σε πορώνει και το καταευχαριστιέσαι άσχετα από τρύπες στο σενάριο και άλλες ατέλειες(πχ Code Geass).Ένω άλλα τα οποία ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα αλλά δεν σε πορώνουν τόσο ώστε να βλέπεις 6 επεισόδια μαζεμένα.Ποια κρίνεται ως καλύτερα anime (το ιδανικό είναι να τα συνδιάζει και τα δύο) ? Ή θεωρείται ότι ο παράγοντας πόρωση συμπεριλαμβάνεται(anidb review rating system) στο enjoyment ? Και αν αν μήπως το enjoyment πρέπει να είναι ο κύριος παράγοντας βαθμολόγησης ενός anime και όχι το αν έχει τέλειο animation και artwork,μουσικη κτλ ?

To Monster είναι Seinen και το Death Note Shonen . Aυτό και μόνο αρκεί για να κάνει την απευθείας σύγκριση μεταξύ τους εντελώς άδικη. Αν θέλει κάποιος όντως να τα συγκρίνει καλό είναι να σκεφτεί πρώτα το κατά πόσο το καθένα επιτελεί τον ρόλο του ανάλογα με το είδος στο οποίο βρίσκεται και έπειτα να προβεί σε σύγκριση του κατά πόσο σαν anime πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

Εδώ διαφωνώ γιατί υπαρχουν shonen που είναι καλύτερα από πάρα πολλά seinen(δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη σύγκριση monster-deathnote).

#58 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 16 March 2009 - 17:52

Κάτι ψιλοάσχετο.Το είδα στο post της Nighteyes και επειδή εδώ και αρκετό καιρό μου έχει δημιουργηθεί η απορία/το ερώτημα whatever οπότε ας το θέσω εδώ(αν είναι τελείως άσχετό με το thread διαγράψτε το).
Παίζει ρόλο η πόρωση που έχετε όταν βλέπετε ένα anime στο πώς τελικά θα το κρίνετε ? Τί εννοώ ? Πχ το τάδε anime είναι 26 επεισόδια και τα βλέπεις νερό γιατί σε πορώνει και το καταευχαριστιέσαι άσχετα από τρύπες στο σενάριο και άλλες ατέλειες(πχ Code Geass).Ένω άλλα τα οποία ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα αλλά δεν σε πορώνουν τόσο ώστε να βλέπεις 6 επεισόδια μαζεμένα.Ποια κρίνεται ως καλύτερα anime (το ιδανικό είναι να τα συνδιάζει και τα δύο) ? Ή θεωρείται ότι ο παράγοντας πόρωση συμπεριλαμβάνεται(anidb review rating system) στο enjoyment ? Και αν αν μήπως το enjoyment πρέπει να είναι ο κύριος παράγοντας βαθμολόγησης ενός anime και όχι το αν έχει τέλειο animation και artwork,μουσικη κτλ ?

Όλα αυτά ήθελα να τα ρωτήσω κι εγώ. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι βάζουν πρώτο το enjoyment και μετά όλα τ' άλλα και μπερδεύουν το αγαπημένο με το καλό. Εγώ τα διαχωρίζω αυτά προσωπικά. Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, μπορεί αυτή τη στιγμή το death note να βρίσκεται στο τοπ 10 των αγαπημένων μου ενώ το monster όχι(αν και δεν τα χωρίζει μεγάλη απόσταση), όμως το δεύτερο το θεωρώ πολύ πιο καλή και σοβαρή δουλειά.
Πάντως πιστεύω ότι τουλάχιστον τα reviews θα πρέπει να βαθμολογούνται όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και όχι βάση του enjoyment .

Posted Image

Posted Image


#59 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 16 March 2009 - 18:36

Πάντως πιστεύω ότι τουλάχιστον τα reviews θα πρέπει να βαθμολογούνται όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και όχι βάση του enjoyment .

Σωστό, αυτό αλλά πώς μπορεί κάποιος να δώσει υψηλή βαθμολογία και κατά συνέπεια να προτείνει σε κάποιον μία σειρά που δεν του άρεσε ιδιαίτερα ?

#60 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 March 2009 - 18:47

Όλα αυτά ήθελα να τα ρωτήσω κι εγώ. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι βάζουν πρώτο το enjoyment και μετά όλα τ' άλλα και μπερδεύουν το αγαπημένο με το καλό. Εγώ τα διαχωρίζω αυτά προσωπικά. Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, μπορεί αυτή τη στιγμή το death note να βρίσκεται στο τοπ 10 των αγαπημένων μου ενώ το monster όχι(αν και δεν τα χωρίζει μεγάλη απόσταση), όμως το δεύτερο το θεωρώ πολύ πιο καλή και σοβαρή δουλειά.
Πάντως πιστεύω ότι τουλάχιστον τα reviews θα πρέπει να βαθμολογούνται όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και όχι βάση του enjoyment .


+1. Αυτό ήθελα να το πω και γω κάπου από καιρό.

Γενικά έχω παρατηρήσει την συνήθεια των περισσοτέρων να βάζουν την πόρωση-enjoyment πάνω απ'όλα (που δεν είναι κακό για να διαμορφώσει ο καθένας το τοπ του ανάλογα του γούστου του) αλλά είναι κακό αν νομίζει πως αντικειμενικά είναι κορυφή αυτά τα anime.
Υποθέτω πως διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά προσωπικά όλο μου το τοπ10 δεν περιέχει anime που απλά είχαν πόρωση-enjoyment και υστερούσαν σε κάποιους βασικούς κατ'εμένα πάντα τομείς.

Σαν μικρό παράδειγμα των 2008 anime, τα kaiba και flag που μου άρεσαν πολύ σαν άρτιες και σοβαρές δουλειές, καμιά τους δεν ήταν πορωτική ούτε είχε high enjoyment section. Κι όμως τα βάζω πολύ πάνω από Kaiji που αν και πορωτικό και κολληματικό, είχε αρκετά αρνητικά σαν σύνολο δουλειάς (όπως το ανύπαρκτο κατ'εμένα char.development)

Πάντως θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες, δεν μπορώ με τπτ να συγκρίνω σοβαρά anime (τύπου monster) με "αγωνιώδη thriller anime" που στοχεύουν σε πόρωση-enjoyment και σε εύκολους εντυπωσιασμούς (που φυσικά το καταφέρνουν, βέβαια το death note είναι μάλλον τοπ στο είδος.)
Είναι εντελώς διαφορετικά genre και με άλλα target groups/διάθεση imo.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler: