Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Φιλοσοφία

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#181 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 10:16

Τα ήξερα ... από την τηλεόραση :)
Όχι, δεν είναι παραποιημένα. Κυρίως από ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες τα έμαθα.
Τι, αμφιβάλλεις για την αξιοπιστία της άποψης μου; Από ντοκιμαντέρ, ταινίες και ρεπορτάζ στην τηλεόραση ξέρω ότι ξέρω. Δεν γύρισα τον κόσμο ούτε έχω διαβάσει ένα βουνό βιβλία.

#182 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 10:46

Απλά μου φάνηκε δύσκολο να ξέρει κάποιος όλα αυτά τα πράγματα. (Δεν αμφισβητώ ότι αυτά που λες είναι σωστά) Ξέρεις αρκετά πράγματα, αλλά καλό θα ήταν να ψάχνεις περισσότερο σε βάθος. Όλα αυτά που κάνεις βοηθάνε κυρίως για να δόσουν ερέθισμα για περισσότερο ψάξιμο. Παραδέχομαι ότι έχεις καλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#183 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 11:23

Ναι ρε συ, τα βασικά κάθομαι να μάθω. Αλλά και λεπτομέριες να ήξερα δε θα καθόμουνα να τα αραδιάζω εδώ με όρους και γλωσσικές ερμηνίες. Ποιός θα ασχολούνταν; Τα βασικά παραθέτουμε για να μπαίνει και κανείς να ρωτήσει κάτι, να πει την γνώμη του, να τον συμπληρώσουμε ή διορθώσουμε.

Αν εσύ βάλεις δύο σελίδες επιστημονική εξήγηση, θα την διαβάσουν πόσοι, τρεις; Θα τολμίσει κάποιος να πει τίποτα;
Αν βάλεις τα βασικά, όλο και κάποιος θα σκεφτεί να πει κάτι. Και θα έχουμε συζήτηση. Ίσως και λίγο τζερτζελέ, γιατί όχι.
Αυτό που με ξένισε με άλλους είναι που με αποπήρανε που έλεγα την άποψη μου χωρίς να έχω στίψει 100 βιβλία.
Ε τι να γίνει ρε φίλε, θέλεις μονόλογο ή διάλογο; Εγώ λέω, εσύ με διορθώνει ή συμπληρώνεις, που το κακό; Μόνο σωστά πράγματα περιμένουνε οι κουλτουριάρηδες να γράφω κι εγώ και όλοι οι άλλοι εδώ μέσα αλλιώς να βγάζω τον σκασμό; Καθίστε να μιλάτε στον τοίχο. Εγώ μια φορά λατρεύω κάτι τέτοια θέματα κι ας είναι οφ τόπικ, κι ας μην έχω βγάλει φιλοσοφική σχολή.

Αυτό που με διόρθωσες στην προηγούμενη σελίδα για όσα έλεγα μου άρεσε. Δεν άρχισες να με κράζεις σαν τους άλλους. Κι εδώ μάλλον με την ταφή θα με διόρθωνες αν είχες μελετήσει αρκετά αλλά απλά κάθεται ο ένας και δίνει την μισή του γνώμη στον άλλον που δεν το έχει ψάξει.

Δεν είναι κακό αυτό. Φόρουμ είμαστε, αυτός είναι ο σκοπός μας. Να δίνει ο καθένας ένα κομματάκι, με τα λάθη του και τις ανακρίβιες του και να έρχονται άλλοι να το διορθώσουνε ή τοποθετήσουνε σωστά.

Και όλα αυτά τα λέω γιατί κάποιοι εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουνε ότι δεν χρειάζεται να είσαι ξερόλας για να ποστάρεις, ούτε το να αμφιβάλλεις για όσα λένε οι άλλοι ως δογματικά σωστό είναι κακό. Διάλογο κάνουμε, όχι μονόλογο. Δεν είμαστε καθηγητές που προσπαθούμε να επιβάλουμε όσα γνωρίζουμε από βιβλία στους φοιτητές.

Πίσω στο θέμα τώρα, υπάρχει τίποτα να συμπληρωθεί για την ταφή ή να το γυρίσουμε αλλού;

#184 lightshadow

lightshadow

*Don't be like me*

• Banned
  • 36 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 21:15

.....................

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από lightshadow: 09 Δεκέμβριος 2008 - 00:57

#185 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2008 - 23:09

Ε, αυτό είναι εύκολο.
Αν δεν θάβονται ή κηδεύονται σωστά οι νεκροί, σύμφωνα με το τι θεωρεί σωστό κάθε πολιτισμός ή φιλοσοφία, η ψυχή χάνεται ή δεν αναπαύεται ή γίνεται φάντασμα.

Σε ουδεμία περίπτωση δεν πάει στην κόλαση αν δεν κηδευτεί σωστά το σώμα. Απλά κολλάει στον κόσμο μας και υποφέρει η ψυχή ή πάνε στράφι οι θετικές της ικανότητες.

Μια παράξενη εξαίρεση σε πολλά λεγόμενα του Χριστιανισμού είναι ο εξορκισμός. Κατά την θεωρία και μόνο, ένα πτώμα που δεν κηδεύεται σωστά, η ψυχή του το αφήνει κανονικά σε 3 μέρες και πάει όπου είναι να πάει. Το σώμα όμως είναι ευάλωτο σε κυρίευση από δαιμόνια και μπορεί να επιστρέψει στην ζωή σαν απέθαντος (ζόμπι ή βρικόλακας ή κάτι τέτοιο). Το δαιμονισμένο σώμα προκαλεί αρρώστιες και θανάτους στους ζωντανούς και τους ωθεί στην ακολασία με ψέματα. Αλλά δεν μπορεί να πλησιάσει ιερά μέρη και αντικείμενα, ούτε μπορεί να πει ψέματα αν δώσει όρκο. Υπάρχουνε πολλές ιστορίες στην λαϊκή παράδοση που αναφέρουνε ότι τα δαιμόνια δεν μπορούνε να βλάψουνε τους ζωντανούς αν δώσουνε τον λόγο τους σε κάτι το ιερό (γιατί ακόμα κι αυτά δεσμεύονται από τον λόγο του Θεού) και μπορούνε να ξορκιστούνε από έναν ιερέα που συνεχώς τα βγάζει λανθασμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Βίβλου.

Μια αρκετά ποιητική εικόνα που έχει χαθεί δυστυχώς σήμερα. Το Χόλιγουντ έχει περάσει την εικόνα ότι με ωμή δύναμη απλά τα αποκεφαλίζεις ή τα καρφώνεις στην καρδιά και πεθαίνουνε και ότι οι σταυροί και οι αγιασμοί και τα ιερά μέρη δεν κάνουνε τίποτα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από roriconfan: 25 Οκτώβριος 2008 - 23:18

#186 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 09:39

καινούρια φιλοσοφία οι βρυκόλακες;

#187 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 10:08

Στην έλλειψη πνευματικότητας του Αμερικάνικου κινηματογράφου που πλάθει ρηχές συνειδήσεις και απομακρύνει τον κόσμο από την φιλοσοφία αναφερόμουνα...
(το έσωσα;)

#188 anak

anak

anak

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 10:15

Για να ξαναεπιστρέψουμε στο Θέμα: Ο άνθρωπός πρέπει να φιλοσοφεί πρέπει να μελετάει φιλοσοφία, πρέπει να σκέφτεται- να αποδέχεται ή να απορρίπτει. Νομίζω πως υπάρχουν πολλές αλήθειες, πιο σημαντική είναι η αναζήτηση. Με χαροποίησε τόσο μεγάλη συμμετοχή στο θέμα.

#189 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 11:18

roricon η έλλειψη πνευματικότητας είναι πρόβλημα όχι μόνο του Αμερικανικού κινηματογράφου αλλά γενικότερα της Αμερικανικής κοινωνίας. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Μπόμπυ Φίσερ, κατηγόρησε την Αμερική αν και ήταν αμερικάνος. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει "Η Αμερική είναι γνωστή ως μια χώρα με καλό μπέζμπωλ ή ραγκμπυ, αλλά όχι ως μια χώρα διανοουμένων".

Κάτι ακόμα. Το τωρινό θέμα είναι η Ανατολική φιλοσοφία. Μη βγαίνετε εκτός θέματος. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε προτάσεις για νέο θέμα, αλλά δείξτε σεβασμό στο υπάρχον θέμα μέχρι να αλλάξει.

Η παρένθεση με τα ταφικά έθιμα κλείνει και ξαναγυρνάμε στην Ανατολική φιλοσοφία.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#190 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 12:09

Οκ, ξεκινάω κάτι καινούριο.
Feng Sui ή Γεομαντεία.
Στην θεωρία είναι μια φιλοσοφία που βοηθάει τον άνθρωπο να διαμορφώνει κατάλληλα το περιβάλλον του για να είναι σε ψυχική αρμονία με αυτό.
Όσο κι αν προσπάθησα να καταλάβω την λογική του με τα Μπονσάι και το κελαριστό νερό και την θετική ενέργεια δεν κατάλαβα την χρηστικότητα του. Να έχει κάποια χρησιμότητα στην αρχιτεκτονική, άντε να το δεκτώ. Αλλά και πάλι ξέρω περιπτώσεις όπου το Feng Sui επέβαλε πόρτες να χτήζονται στραβά και τοίχοι να παραλείπονται για να τρέχει πιο αρμονικά η θετική ενέργεια του χώρου.
Επίσης μου φαίνεται ακατανόητο πως η ομορφιά και η αρμονία του χώρου έχουνε καθολική εφαρμογή σε όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι μπορεί να εκνευρίζονται με την διαμόρφωση του και να τα θέλουνε αλλιώς τα πράγματα.
Αν ο ATANASHIOSU το κατέχει το θέμα, να μας δώσει τα φώτα του.

#191 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 01:58

λοιπόν επείδη έκοψε η κίνηση στο θέμα και πραγματικά αυτο το θρεντ μου αρέσει και το παρακολουθω πολύ λέω να προτίνω ένα θέμα.βρήκα το παρακάτω βίντεο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.αλλά επιδη χωράει πολλύ φιλοσοφική συζητηση πάνω σε θέματα θρησκείας το ποστάρω εδώ. το 90% απο αυτά που λεεί το βίντεο είναι αλήθεια με εξαίρεση 1,2 λάθος ημερομηνίες η οποίες δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα.είναι πολλύ ενδιαφέρον αν κρατήσεται όσα πρέπει.

και επειδή τα πολλα λόγια είναι φτώχια δείτε και μόνοι σας....

[media]http://www.youtube.com/watch?v=2aW2N46vf4Q[/media]
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#192 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 04:43

Seirios, το video που παραθέτεις είναι αποσπάσματα από το ντοκυμαντέρ Zeitgeist, το οποίο έχει δικό του thread. Συζήτησέ το εκεί.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#193 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 05:54

Seirios, ο lolicon έκανε ένα θέμα για το φενγκ σουέι. Προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτό το θέμα που σχετίζεται με την ανατολική φιλοσοφία και μετά θα προχωρήσουμε στο δικό σου θέμα.

#194 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 10:54

ok kenny sorry δεν το ξερα....

atanashioshou ναι το ξέρω αλλα όπως είπα επιδη δεν είδα κανεναν να μιλάει και είχε κοψει το θρνετ είπα να αρχίσω κάτι...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#195 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Οκτώβριος 2008 - 11:04

Ναι αλλά αν δεν πει κανείς τίποτα για το θέμα που ανάφερα σε 5 μέρες, ας το γυρίσουμε σε κάτι άλλο.

off topic: Ο Seirios με το βίντεο που παραθέτει, βρήκε κι αυτός την μεγάλη παγίδα του monomyth (a Hero with a Thousand Faces). Αν δεν πούμε τίποτα για την γεομαντεία, καλό είναι κι αυτό σαν ιδέα.