Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Φιλοσοφία


  • Please log in to reply
365 replies to this topic

#361 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 29 May 2011 - 13:59

^ Very well writen.

Ας κάνω κι εγώ μια αρχή σε αυτό το θρεντ. Η φιλοσοφία είναι σαν αντικείμενο κάτι το οποίο το εκτιμώ και μ'αρέσει να ασχολούμαι γενικότερα. Τη φιλοσοφία τη θεωρώ έκφραση διαφόρων πραγμάτων, πραγμάτων που πηγάζουν από τον άνθρωπο. Η φιλοσοφία επίσης έχει πάρα πολλά πρόσωπα αλλά και μόνο ένα.

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα κατεβατά, αλλά δεν είναι ανάγκη.

Η οποιαδήποτε μορφή φιλοσοφίας είναι κάτι που μπορεί να "γεμίσει" έναν άνθρωπο και κυρίως να τον βοηθήσει να καταλάβει τον ευατό του. Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτίματα είναι πολλά, αλλά με τη βοήθεια της κριτικής σκέψης, η φιλοσοφία γίνεται ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#362 Zane

Zane

    Anime Fan

  • Members
  • 251 posts

Posted 30 May 2011 - 19:25

Kαι γω διαβάζω φιλοσοφία που και που,για να το παίξω alternative:bleh:

Για να μιλήσω γενικά,ίσως όταν έχω χρόνο το πάω και στο πιο ειδικό,το θέμα σε αυτόν τον τόπο,είναι ότι η φιλοσοφία,σαν μορφή νόησης και αντίληψης,έχει περάσει σαν κάτι το εξαιρετικά δυσνόητο,πομπώδες,και χρήσιμο μόνο για προβληματισμούς που δεν ακουμπάνε την πραγματικότητα,του στυλ ''τι φύλο έχουν οι άγγελοι?''.Οκ,υπάρχουν φιλοσοφικές τάσεις που είναι δυσνόητες(ακόμα και αυτές όμως,όχι στον βαθμό που φημολογούνται ότι είναι),αλλά αυτό δεν είναι καθολικό.Επίσης οι προβληματισμοί σαφώς και έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα,αφού το αντικείμενο έρευνας είναι ο άνθρωπος και ότι τον περιβάλλει.

Και φυσικά έχουμε και το άλλο άκρο.π.χ ''ο παο/οσφπ/αεκ είναι η φιλοσοφία μου''.


Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ένα τόσο ελευθεριακό ρεύμα όπως η φιλοσοφία να επιβάλλεται στα σχολεία και μάλιστα με την μορφή της αποστήθισης.Αποτέλεσμα αυτού ο μαθητής τις περισσότερες φορές είτε να αποκτήσει στρεβλή εκτίμηση γι' αυτήν,είτε να την σιχαθεί.

#363 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 04 June 2011 - 23:31

Eπειδη υποθετω πως τεριαζει στο συγκεκριμενο θρεντ, και για να κανω boasting, θα ηθελα να διατυποσω μια απαντηση που ειχα γραψη στο μαθημα της λογοτεχνιας για την Ιθακη του Καβαφη.Kανεις δεν πιστεψε πως την εγραψα εγω, αλλα ο δημιουργος γνωριζει καλυτερα απο καθε αλλον ποιανου ειναι το εργο.:hero:
Spoiler:

Επειδη δυστηχως την ειχα γραψει σε τετραδιο, αναγκαστηκα να την αντιγραψω με τα χερια αντι για copy-pasta, αλλα NWS δε θα σου χαλουσα χατηρι.:P
btw, τελικα η απαντηση μου δεν ειναι τοσο φοβερη οσο νομιζα, αλλα δυσκολα μπορω να φανταστω ενα συμαθητη μου να γραφει κατι τετοιο.


Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ένα τόσο ελευθεριακό ρεύμα όπως η φιλοσοφία να επιβάλλεται στα σχολεία και μάλιστα με την μορφή της αποστήθισης.Αποτέλεσμα αυτού ο μαθητής τις περισσότερες φορές είτε να αποκτήσει στρεβλή εκτίμηση γι' αυτήν,είτε να την σιχαθεί.


Εχεις απολυτο δικιο σ' αυτο που λες, εγω βεβαια πιστευω πως οντως πρεπει να διδασκεται, απλα οχι με τη μορφη της αποστηθισης, αλλα με τελειως διαφορετικο τροπο.
Εγω πιστευω πως επειτα απο τα μαθηματα ο μαθητης θα επρεπε για να διεκδηκισει το βαθμο του να γραψει τη δικη του φιλοσοφια ζωης, ειτε με βαση αυτα που εμαθε στο μαθημα, ειτε απο το μυαλο του.
Οντως η αποστηθιση κανει τους μαθητες να συχαινονται καθε μαθημα, αλλα σιγουρα πιστευεις πως θα ανταποκρινονταν θετικα σε κατι καλυτερο?
Εγω ειμαι σιγουρος πως οπως και να διδασκοταν η φιλοσοφια τα παιδια θα σνομπαρανε και θα αποδοκιμαζανε ολοκληρωτικα το μαθημα.Περιτο να πω πως δεν υπαρχει περιπτωση ενας μαθητης στην ηλικια μου να διαμορφωσει φιλοσοφια ζωης και να γραψει κατι τετοιο ελευθερα και να το τεκμηριωσει απο μονος του. (σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις, οπως εγω και αλλοι που ξερω, αλλα μιλαω για την πλεοψηφια)
Δεν ξερω αν σε αλλα σχολεια εχετε συναντησει πολλα παιδια που θα ηθελαν να ασχολιθουν με φιλοσοφια, παντως στην ταξη μου σιγουρα θα επικρατουσε μια μεγαλη κορροϊδια εν ωρα του συγκεκριμενου μαθηματος.
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι η γεννια μας εχει φτασει στο σημειο να μην αξιζει να διδασκεται την πατροπαραδωτη φιλοσοφια μας, και να μην εχει πια το δικαιωμα να απαιτει κατι καλυτερο, γιατι οτι και να γινει παντα θα αντιμετωπιστει με αποδοκιμασμο.
Damn...:knock-knock:

O6rrvsU.jpg


#364 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 05 June 2011 - 12:35

Συμφωνώ για ακόμη μια φορά μαζί σου, και εξαιρετική απάντηση.

Spoiler: Φιλολογικό ενδιαφέρον για την απάντηση του Kamui

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#365 johntheo95

johntheo95

    Anime Fan

  • Members
  • 233 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 05 June 2011 - 13:21

θα συμφωνισω και γω με τον kamui σε αυτο με την φιλοσοφια.Τα σημερινα παιδια σνομπαρουν και κοροιδευουν καθε τι που περικλυει κοπο και σκεψη.Εχουν καταντησει να σκευτονται μονο την καλοπεραση,πως να περασει η ωρα του μαθηματος χωρις να παρουν ασκησεις για το σπιτι και να μην προχωρισει το μαθημα και να κανουν χαβαλε.:bahhh:
Αυτο που υποθηκε για την φιλοσοφια ως μαθημα στην ταξη για ποιες ακριβως ταξεις υποθηκε?
Και νομιζω υπαρχει φιλοσοφια στα πανεπιστιμεια απο`τι ξερω αλλα υπαρχει και σε ταξεις λυκειου?

Anyway μου αρεσε το thread και χαρικα πολυ που το βρηκα,αλλα χαρικα ακομα περισσοτερο που βρηκα παιδια στην ηλικια μου που σκευτονται σοβαρα:if:.Θα περιμενω εξελιξεις
PS ωραια αυτη ι συζυτηση με την Ιθακη
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Posted Image

#366 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 05 June 2011 - 13:45

Συμφωνώ για ακόμη μια φορά μαζί σου, και εξαιρετική απάντηση.

Spoiler: Φιλολογικό ενδιαφέρον για την απάντηση του Kamui


Eνδιαφερουσα προσθεση.
Κι εμενα δε μ' αρεσει να σκεφτομαι μονοπλευρα και να βαζω ενα μοναδικο στοχο στη ζωη μου.
Εξαλλου υπαρχουν τοσα πραγματα να κανει κανεις που ειναι κριμα να μην τα γνωρισει ποτε επειδη κοιτουσε μονο το στοχο του.

Απλα το θεμα ειναι πως καποιοι τεινουν να δοκιμαζουν υπερβολικα πολλα πραγματα, χωρις να μπορουν να τα στηριξουν, και ετσι καταληγουν να ακυρωνουν το ενα μετα το αλλο.
Αυτο το λεω αρκετα και σε οικονομικο επιπεδο.
Για παραδειγμα αν καποιος αλλαζει τα activities του καθε χρονο, και πηγαινει απο μπασκετ σε καρατε, και απο καρατε σε κολυμβητηριο, το μονο που θα καταληξει να κανει θα ειναι να χασει πολλα χρηματα και να μην καταφερει να γινει καλος σε τιποτα.
Αλλιως, αμα επειδη η διαθεση καποιου μεταβαλεται με τον καιρο, αλλαζει το δωματιο και το ντυσιμο του καθε τοσο, η οικονομικη το κατασταση θα ειναι για παντα ασταθης και δε θα μπορει να συνιθισει σε κατι πιο απλο και συγκεκριμενο.

Σε πνευματικο επιπεδο ειναι περιπου το ιδιο.
Πολλοι αλλαζουν το χαρακτηρα τους με βαση την μοδα και τις τασεις των αλλων, χωρις οι ιδιοι να κρινουν αν πραγματικα χρειαζεται να αλλαξουν ή οχι.
Ετσι, οταν καποια στιγμη ο κοσμος θα τους παραμελησει, και αυτοι θα χρειαστει να κανουν κατι απο μονοι τους, δε θα εχουν που να σταθουν και σε ποιο στοιχειο του χαρακτηρα τους να βασιστουν, γιατι ποτε δεν μπηκαν στον κοπο να αναζητησουν καποια πραγματα μεσα τους.

Αυτα φυσικα δε τα λεω ως διαφωνια, απλα πιστευω πως ειναι απαραιτητο το κεφαλι μας να γυρναει 360 μοιρες, αρκει να μπορει να κουμανταρει και το σωμα μας, γιατι αν γυρναει και αυτο θα ζαλιστουμε.
*βεβαια αν γυρναει μονο το κεφαλι θα γινουμε σα τις κουκουβαγιες*:hihi2:

Οσο για το θεμα με τους μαθητες, μπορει να λενε οτι ειναι κατα της παπαγαλιας αφου εχουν μπουχτισει με τις πανελληνιες, αλλα οταν δεν ειναι τοσα πολλα αυτα που πρεπει να παπαγαλισουν, αντιθετως τη γουσταρουν.
Ειναι απλα η ευκολη λυση οταν βαριεσαι να σκεφτεις, δηλαδη αυτο που ψαχνουν οι περισσοτεροι μαθητες ετσι ωστε να παρουν ενα καλο βαθμο και να ευχαριστησουν τους γονεις τους.Εξαλλου δε νομιζω πως ειναι τυχαιο που σχεδον ολος ο κοσμος μισει τις εκθεσεις.

O6rrvsU.jpg