Τι γνωμη εχετε για τους
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φιλοσοφία
#136
Posted 16 October 2008 - 09:13
Τι γνωμη εχετε για τους

#137
Posted 16 October 2008 - 09:45
@skiarxon αλλιώς τι???δεν θα μου βάλεις καλό βαθμό?? βασικά πρέπει να έκανα τόσα ορθγραφικά, που σε χτυπήσαν κατακούτελα και άρχισες να λες ότι σου ρθει στο κεφάλι.
όσο για τα ορθογραφικά μερικές φορές είναι καθαρα απο κεκτημένη ταχύτητα λόγο greeklish. έχω συνηθίσει το πληκτρολόγιο με τους αγγλικούς χαρακτήρες. και στην τελική δεν γράφω έκθεση. απόψεις ανταλάζω.
Όχι αλλά θα κλαείει η μητρική μου και δεν το θέλω.Φυσικά αυτό δεν πήγαινε μόνο σε σένα αλλά όποιος έχει την ******** μύγα....
QQ MOAR (η δικιά μου φιλοσοφία)
#138
Posted 16 October 2008 - 11:19
Αλλωστε μην ξεχναμε πως ακομα και ο ορος ισοτητα (οπως και καθε τι σχεδον στο περασμα των αιωνων) διαμορφωθηκε απο τον ανδρικο πληθυσμο για τον ανδρικο πληθυσμο, οποτε αυτα που θεωρουμε ως δεδομενο και αναμφισβητητο στην πραγματικοτητα θελει αναπροσαρμογη και ερμηνεια με διαφορετικο τροπο. Ακομα και στη λεγομενη Γαλλικη Επανασταση τις αποικιες τους τις διοικουσαν με σιδηρα πυγμη. Και η μικτη δευτεροβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα (αγορια και κοριτσια στην ιδια ταξη) εγινε εφικτη μολις το 1979. Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο. Βρισκομαστε σε ενα μεταβατικο σταδιο που θα επηρρεασει την Ελλαδα, τη χωρα των ανατολιτων συζηγων.
Δεν φτανει μονο μια ξερη διατυπωση και ολα τελειωσαν και ολοι μειναμε ευχαριστημενοι. Απαιτειται συνεχης αγωνας. Για αυτο τι να το κανω αν ειμαι φιλοσοφος της πολυθρονας και δεν το συνδιαζω και πρακτικα.
#139
Posted 16 October 2008 - 12:59
Ας δω μπετατζού και γοριλού, και το καρνέ από πλευράς επαγγελμάτων ολοκληρώθηκε.
Άντρες να πλένουνε πιάτα με ποδιά έχω δει μπόλικους. Άσε που όλοι τώρα ξυρισμένοι, αρωματισμένοι και μετροσέξουαλ είναι όλοι.
Πάνε οι μουστακαλήδες που βρωμούσανε καπνίλα, φτύνανε, βρίζανε και είχανε ένα κομπολόι στο ένα χέρι και ένα μαχαίρι στο άλλο.
#140
Posted 16 October 2008 - 13:13
Πάνε οι μουστακαλήδες που βρωμούσανε καπνίλα, φτύνανε, βρίζανε και είχανε ένα κομπολόι στο ένα χέρι και ένα μαχαίρι στο άλλο.
Thank God (Louis Armstrong). Αν και δυστηχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιες φιγούρες, απλά θέλω να ελπίζω λιγότερες σε σχέση με παλιότερα. Απο τις πιο αντιπαθητικές φιγούρες ανθρώπου για εμένα.
Κατά τα άλλα, φιλοσοφία λέγεται το τόπικ, τώρα για το που βαδίζει....

#141
Posted 16 October 2008 - 13:36
και btw, εμενα μου μαθανε οτι τον αληθινο αντρα, δεν τον κανει ουτε η μουστακα, ουτε το κομπολοι, ουτε τα ρουχα. τον κανει ο λογος του. αμα ξερει να τον κραταει και αποτελει εγγυηση για τους αλλους, ναι αυτος ειναι σωστος αντρας.
carry on the offtopic people!
#142
Posted 16 October 2008 - 15:25
Plain and simple,ας μην πλατειάσουμε σε διαφορα άσχετα βαφτίζοντας τα φιλοσοφία,γιατί κάτι τέτοιο καταστρατηγεί την λειτουργία του οποιουδήποτε forum-και για οποιον δεν πεισθεί από αυτό απλά αρκεί να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συζήτηση για την παιδιά σε δυο threads:Αυτό το θέμα το έκανα για την επιστήμη της φιλοσοφίας. Δηλαδή θέλω να δω σκέψη, κριτήρια, ανάλυση φιλοσοφικών συστημάτων, αιτιολόγησεις.
Φιλοσοφία
Η αποκαθήλωση του καπιταλισμού
ο.ε.δ.
Όλοι μας έχουμε παρεκτραπεί από το παραπάνω μέχρι τώρα,οποτε ας αφήσουμε στην άκρη posts για την φιγούρα,ορθογραφικές επισημάνσεις,flames και άσχετα με την θεματική ενότητα posts.
Μιας που το ξεκαθαρίσαμε αυτό,feel free το discuss:Blissfull:
#143
Posted 16 October 2008 - 15:43
θα διαφωνήσω μαζί σου σε ένα πράγμα. Πιστεύω πως για να πεί κάποιος τις απόψεις του μια ξερή διατύπωση είναι αρκετη. δεν κάνουμε πολιτικη για να χριαζόμαστε πράξεις. πως βλέπουμε τα πράγματα ο καθένας λέμε.
Δεν φτανει μονο μια ξερη διατυπωση και ολα τελειωσαν και ολοι μειναμε ευχαριστημενοι. Απαιτειται συνεχης αγωνας. Για αυτο τι να το κανω αν ειμαι φιλοσοφος της πολυθρονας και δεν το συνδιαζω και πρακτικα.
φιλόσοφος = αυτος που αγαπάει τη σοφία(όχι τη γειτόνισσά μου....)
σοφία = γνώση
άποψή μου είναι πως αυτά που πιστεύει ο καθένας πρέπει να τα εφαρμόζει στον εαυτό του. αν πάει να τα εφαρμόσει στους άλλους με διαφορετικό τρόπο της συζήτησης σταματάει να λέγεται φιλοσοφία και γίνεται επιβολή!
#144
Posted 17 October 2008 - 06:37
Παρολαυτά, αρκετά άτομα εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και έτσι η συζήτηση έγινε πιο ελεύθερη. Η ίδια η έννοια της φιλοσοφίας είναι δύσκολη να οριστεί για αυτό δεν παρεξηγώ.
Από δω και πέρα να γράφουν μόνο όσοι έχουν διαβάσει έργα κάποιου φιλοσόφου. Προσωπικές απόψεις εκφράστηκαν αρκετά μεχρι τώρα πιστεύω.
Κάνω μια νέα αρχή.
Θα ήθελα να μάθω απόψεις πάνω σε έργα Κινεζικής ή Ινδικής Φιλοσοφίας, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στην Ελλάδα.
Από Κίνα είναι γνωστοί ο Κομφούκιος και ο Λάο Τς.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
#145
Posted 17 October 2008 - 09:07
Έλεγε να νοιάζεται ο άρχοντας για τα προβλήματα των υπηκόων αντί να ζει στην κοσμάρα του και να το παίζει επίγειος Θεός που βλέπει τους υπόλοιπους σαν μύγες.
Στ'αλήθεια δε ξέρω μακρυπρόθεσμα τι καλό προσέφερε στην Κίνα. Σίγουρα βοήθησε να χτιστεί το διοικητικό της σύστημα αλλά ρε παιδί μου, πολύ "απάθια" και "σκληρότητα" κύρρηται να έχουνε οι άρχοντες.
Και πως να άκουγε ο αυτοκράτορας τις ανάγκες του λαού αφού ποτέ δεν έβγενε από το παλάτι του και είχε ένα μάτσο διεφθαρμένους ευνούχους και τοπικούς άρχοντες να τα παρουσιάζουνε όλα όπως τους αρέσει;
Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα παρόλες τις συμβουλές του Κομφούκιου είχε ασταμάτητους πολέμους. Ακόμα και όταν ενοποιήθηκε πάλι είχε λαϊκές εξεγέρσεις κάθε 50 χρόνια.
Ακόμα και στα χρόνια του Μάο Τσε Τουνγκ, έγιναν τρομακτικές μαζικές εκτελέσεις λόγω πείνας και λαϊκής αγανάκτησης.
Το πιο πιθανό είναι η Κίνα να ήταν ακόμα διαλυμένα βασίλεια χωρίς τον Κομφούκιο. Αλλά όπως κι αν τα έλεγε, ότι κι αν συνέβαινε, ο κόσμος εκεί ήταν πάντα με υπερπληθισμό, πείνα, και αρρώστιες να μαστίζουν το 99% του πληθησμού και τους άλλους να ζούνε σε τέτοια χλιδή που θα ζήλευαν ακόμα και οι Γάλλοι ευγενείς του 17ου αιώνα (κάτι που ακόμα και σήμερα ισχύει)
Γενικότερα η ανατολική φιλοσοφία μιλάει για απόλυτη αφοσίωση στην εξουσία (που έχει μάλιστα υπερ-κοσμικό ύφος και όχι απλά διοικητικό) και παραγκωνισμό των αισθημάτων και των προσωπικών αναγκών. Στην πράξη όμως, μόνο ατελείωτους πολέμους για τα καπρίτσια κάποιον ευγενών που το παίζανε Θεοί οδήγησε. Να, λίγο Romance of the Three Kingdoms και Suikoden να έχετε διαβάσει και θα δείτε τι απαίσια που φέρονταν τότε όλοι μεταξύ τους (σε σχέση με εδώ που έχουμε και κάποια καλοσύνη ή αποδοχή στα ξένα).
#146
Posted 17 October 2008 - 12:46
Το ότι ο Αυτοκράτορας είναι εκπρόσωπος του Ουρανού στη γη είναι αρχαία κινεζική σκέψη και βασίζεται στην αλληλουχία μικροκόσμου (ανθρώπων) και μακροκόσμου (θεών). Έτσι αν ο Αυτοκράτορας ζει καλά, και ο κόσμος των θεών σημαίνει ότι είναι σωστός. Υπάρχουν πολλά στάδια διαμόρφωσης της σκέψης αυτής.
Το πρόβλημα με την Κίνα είναι ότι δεν υπήρχε κάποια μεταθανάτια αντίληψη για αυτό τα πάντα στρέφονται στην παρούσα ζωή. Αργότερα βέβαια ήρθε ο Βουδισμός και έδοσε ένα μεταθανάτιο βάθος, αν και δέχτηκε πολλούς διωγμούς.
Αντίθετα με τον κομφουκισμό, ο ταοϊσμός είναι πιο υπερβατικός και τονίζει το κακό που κάνουν οι νόμοι και η εξουσία. Είναι κατά κάποιο τρόπο ο Κινεζικός αναρχισμός. Αργότερα επηρεάστηκε και από το βουδισμό και απέκτησε και θρησκευτικό χαρακακτήρα. Δεν είναι παράξενο ότι γεγονός ότι πολλά κομφουκιστικά βιβλία έφτασαν στην Ιαπωνία, ελάχιστα ταοϊστικά βιβλία έγιναν γνωστά στην Ιαπωνία.
Μια διαφορά μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας είναι ότι στην Κίνα επιτρεπόταν να φονεύσει κάποιος τον Αυτοκράτορα να δεν είναι σωστός. Αυτό δημιούργησε διάφορες δυναστίες. Αντίθετα στην Ιαπωνία δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και έτσι υπάρχει μόνο μία δυναστία.
Η Κίνα είναι μια πολυπολιτισμική χώρα και με τη βοήθεια του Κομφουκισμού κατάφερε να ενωθεί πολύ νωρίς. Οι εξεργέσεις κυρίως βασιζόταν στη διαμάχη ανάμεσα στις διάφορες φυλές που υπήρχαν.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
#147
Posted 18 October 2008 - 12:48
Μια διαφορά μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας είναι ότι στην Κίνα επιτρεπόταν να φονεύσει κάποιος τον Αυτοκράτορα να δεν είναι σωστός.
κατσε, γινοταν τετοιο πραγμα?????η κινα εχει μια απο τις πιο ταραγμενες ιστοριες, και σε αυτο μεγαλη ευ8υνη φερει ο αυτοκρατορας που ειχε τεραστιο χασμα απο το λαο του, διοτι δεν εβγαινε απο την απαγορευμενη πολη,και κατα τη γνωμη μου δεν μπορεις να ενοποιησης σωστα μια χωρα αν δεν εισαι κοντα στο λαο, να αφουγκραστεις τα προβληματα τους.Ακομα και να την κατακτησεις με το ζορι, τα χασματα αναμεσα στους πολιτες και μεταξυ πολιτων και εξουσιας 8α μεινουν και 8α ειναι βα8ια.
Στην ιαπωνια ειναι αλλο 8εμα......η ιαπωνια ειναι ενοποιημενη κατω απο τον θεο αυτοκρατορα,ο οποιος μεχρι και προσφατα (δηλαδη 2ο παγκοσμιο πολεμο) ειχε φανατισμενους οπαδους και θεωρουταν ο απεσταλμενος του 8εου.Ακομα και οι καμικαζι δεν ηταν πιστοι στη χωρα τους, αλλα στον αυτοκρατορα,ειτε απο brainwahing ειτε απο λα8ος διδαχες απο μικροι, ειτε στραφηκαν σε αυτον για προστασια απο τις ξενες δυναμεις κλπ κλπ κλπ.
Στην ιαπωνια νομιζω ο τελευταιος αυτοκρατορας αυτοκτονησε μετα την ριψη των ατομικων βομβων σε χιροσημα-ναγκασακι, και ο 8εσμος δεν αναβιω8ηκε
#148
Posted 18 October 2008 - 13:00
2ον.Στο πιο μεγαλο μερος της ιστοριας της Ιαπωνιας, ο αυτοκρατορας ειχε διακοσμητικο ρολο, οπως και στις μερες μας.
Σε διαφορες περιοδους η εξουσια ηταν δισκορπισμενη στους τοπικους αρχοντες. ή ηταν συγκεντρωμενη στα χερια ενος Shogun. Και αν και ο αυτοκρατορας ηταν πολυ σεβαστος σαν συμβολικη μορφη, πρακτικα δεν διοικούσε κανενα...
#149
Posted 18 October 2008 - 13:39
edit:στον β παγκοσμιο, ειχε εξουσια παντως και αρκετη μαλιστα,κα8ως η παραδοση της χωρας στους αμερικανους περασε απο τα χερια του, και αυτος ειχε τον τελικο λογο στο 8εμα
#150
Posted 18 October 2008 - 13:59
ffs δλδ, αφου βλεπετε οτι δε σας βγαινουν οι σοβαρες συζητησεις σ' αυτο το φορουμ γιατι το κουραζετε (κι αυτο και μας)?