1. Όταν λέω "χρήμα" δεν εννοώ για ένα κομμάτι χαρτί ή ένα στρογγυλό μέταλλο.εννοώ τις παροχές και τις δυνατότητες που σου προσφέρει... εδώ σε βρίσκω να συμφωνείς μαζί μου!!!
2. Λές για ίσες δυνατότητες στην παιδεία.....Το κρατος λοιπόν όχι μόνο σου παρέχει δωρεάν δημόσια παιδεία,αλλά την έχει κάνει και αναγκαστική!!(μέχρι και τη μέση εκπαιδευση.)τώρα αν χρειάζεσαι φροντιστήρια για να προχωρήσεις, φτέει το κράτος που δεν μπορείς να τα καταφέρεις και θες έξτρα βοήθεια?? δεν είναι αδικία για αυτόν που τα έχει καταφέρει μόνος του να βοηθήσει εσένα το κρατος, που ετσι και αλλιώς δεν είσαι το ίδιο ικανος??..(δεν μιλάω για σένα...γενικά μιλαω). ή για αυτόν που ξεπατωνόταν 24 ώρες το 24ώρο για να μάθει το ηλίθιο παιδί του γράμματα (και στο τέλος ούτε που θα τα καταφέρει γιατί απλώς δεν του κόβει)??
Ανακεφαλαιώνουμε....
Το κράτος είτε φασιστικό, είτε δημοκρατικό ,είτε οτιδήποτε, δίνει μια ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ. ΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!! η οποία λέγεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Στόχο της είναι να μορφωθούν όλοι και κυρίως να ΔΙΑΠΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ!!(γιατι δεν είναι όλοι το ίδιο)
Αν αυτός που θα προχωρήσει είναι πλούσιος, τότε τα πληρώνει η οικογένειά του!
Αν αυτός που θα προχωρήσει είναι φτωχός το κράτος του παρέχει ένα μικρό οικονομικό ποσό το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές ανάγκες!Δλδ το φαγητό και τη στέγαση αν έχεις περάσει μακρυά απο το σπίτι σου(εστίες).Η διασκέδαση ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το ποσό.Παρ'όλα αυτα υπάρχουν οι ημιαπασχολήσεις για να ανταπεξέλθει και στις προσωπικές του ανάγκες.
χώρια τις διευκολύνσεις που έχουν οι φοιτητές σε μετακινήσεις,αγορές κτλ....
Σιγουρα ο πλούσιος περνάει καλύτερα απο το φτωχό,αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν τις ίδες ευκαιρίες στη μόρφωση. Και δεν θα προκόψει ο πλουσιότερος ,αλλα ο ικανότερος...
όσο για το παράδειγμάμου με την οικογένεια ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είχαν ίσες ευκαιρίες και τα 3 παιδιά...απλώς το θεώρησα αυτονόητο...οπότε η παρατήρησή σου ήταν άστοχη...
1.Το κράτος σου παρέχει μια δωρεάν παιδεία η οποία όμως εδώ είναι κάτω του μετρίου.Για να μπορέσεις να προχωρήσεις κάτα ένα μεγάλο ποσοστό είναι αναγκαία τα φροντιστήρια άλλα βιβλία για τα μαθηματικά κτλ.Και εκεί είναι που ξεκινάει η ανισότητα στις ευκαιρίες.Γιατί ένα παιδάκι που ο μπαμπάς θα έχει χρήματα όχι απλά φροντιστήριο θα κάνει αλλά ιδιαίτερα ενώ αυτός που δεν έχει λεφτά θα κάτσει στον άξονα των z.Η λογική σου με την ικανότητα και ανικανότητα του άλλου είναι fail γιατί και να πάρεις δύο άτομα ίσης αξίας, αν ο ένας κάνει ιδιαίτερα και ο άλλος όχι θα υπάρχει διαφορά μετά στις πανελλήνιες που είναι καθαρά μια ανταγωνιστική ******* του κράτους.
2.Το κράτος δεν δίνει ίση ευκαιρία σε όλους.Το ξαναλέμε.Να διαπρέψουν οι ικανότεροι; Από πότε:Τελευταία φορά που κοίταξα διέπρεπαν όσοι είχαν φράγκα κονέ και τις τσέπες του μπαμπά.Το επίδομα που προσφέρει το κράτος είναι τίποτα.1000 ευρω το χρόνο δεν σε σώζουν.Δεν ξέρω αν έχεις πάει φοιτητής για να δεις τι έξοδα έχει κάποιος (χωρίς την διασκέδαση πάντα) και πόση βοήθεια παίρνει από το κράτος.Ξέρω περιστατικά για εστίες που παιδάκια πλουσίων γόνων το κανονίσανε ώστε να μείνουν εκεί και άλλοι που το είχαν όντως ανάγκη δεν μπορούσαν.
Πλούσιοι και φτωχοί δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση.Σκέψου και το εξωτερικό.
Καλό είναι να βλέπουμε που και που τι παίζει γύρω μας και να μην είμαστε στον κόσμο μας.