Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Cosplay που έχουμε κάνει (τι και πως)

• Please log in to reply
127 replies to this topic

#76 SotosProtos

SotosProtos

~~Missing Nin~~

• Members
  • 31 posts

Posted 17 November 2009 - 08:27

Posted Image
Posted Image

100% homemade.
'Εκανα μία προσπάθεια και γω αλλά δεν ξέρω αν βγήκε καλό αποτέλεσμα
Τα σχόλεια δικά σας :emptyonexg1:

To παντελόνι είναι νυχτικιά
Το σήμα της konoha το έκανα με χαρτόνι και κόλλησα απο πίσω αλουμινόχαρτο για να έχει αυτό το ασημί χρώμα,το γελεκάκι του πατέρα μου (γι΄αυτό μου είναι λίγο μεγάλο.. :P ),στα πόδια επίδεσμοι και μία ταινία απο χαζαπλαστ
Πιστεύω είναι πολύ εύκολο να ντυθεί κάποιος shikamaru

#77 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 17 November 2009 - 12:41

αν και δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο...ειπα να ποσταρω κ εγω το τελευταιο μου κοσ....Victoria Cindry (One Piece)

Posted Image

δεν ηθελε καποια κατασκευη (ευτυχως!!!:hot:)
Μαυρο φορεμα με δαντελα ειχα ηδη...οποτε δεν χρειαστηκε μεταποιηση....Μποτες μαυρες επισης!!
Τωρα περουκα ξανθια βρηκα απο το Τρυκ..κοστος:15 ευρω!!
Αυτο πουμ εδυσκολεψε ηταν το μποα....η Victoria φοραει ενα κοκκινο και να μην ξερω που να βρω.....ειδα δει στα Accesories κατι ασπρα που 8α μποροθσα να βαψω,αλλα μολις ειχα την τιμη τους το εβαλα στα ποδια!!!! Ευτυχως πηγα απο τα Jumbo και βρηκα αυτο της φωτογραφιας! Μπορει να ειναι ροζ..αλλα την δουλεια του την κανει!! Κοστος: 3 ευρω!!
Κια για τα πιατα..πλαι απο τα Jumbo..κοστος: 1 ευρω!!!
Το μακιγιαζ το εκανα στο μαγαζι μεσα...και θελω αν ευχαριστησω πολυ τον Akihisa που με βοηθησε να με τον ιστο στο ποδι!!!!

Συνολικο κοστος: 19 ευρω!!!!

Posted Image
We play hide and seek......Hinamizawa style of course!!!!

Posted Image

#78 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 posts

Posted 17 November 2009 - 16:06

αν και δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο...ειπα να ποσταρω κ εγω το τελευταιο μου κοσ....Victoria Cindry (One Piece)

δεν ηθελε καποια κατασκευη (ευτυχως!!!:hot:)

Μποα υπαρχουν σε παρα πολυ χαμηλες τιμες σε ολα τα χρωματα (και μαλιστα δεν τουσ φευγουν και τα πουπουλαευκολα),στην αιολου,και γενικα αν θυμασαι τον δρομο που ειχαμε μπει στα στενα στην καπνικαρεα για να παρουμε πραγματα για τα cosplay του δεκεμβρη!
ας το εχει υποψην ο κοσμος
Posted Image

#79 SotosProtos

SotosProtos

~~Missing Nin~~

• Members
  • 31 posts

Posted 17 November 2009 - 20:18

Μιας και είμαι κηθαρίστας(και ένα από τα ειδωλά μου είναι ο Buckethead ) ιδού το αποτέλεσμα
κανονικός Buckethead :

Posted Image

Εγώ

Posted Image

η περούκα ήταν της αδερφής μου νομίζω γύρω στα 5 ευρο??
Η μάσκα ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι γτ δεν υπάρχουν κατασπρες μασκες.Αυτή υποτιτηεται ότι είναι καλούπι για μάσκες.Την βρήκα σε βιβλιοπωλείο και έκανε 15 ευρό (μαζί με κατι πηλούς και τετοια)
Τελος, το καπελακι το πήρα από τα KFC του mall αν και έφαγα λίγο κραξιματάκι.....
(η Sodom μπλούζα δεν είναι στο concept :P )

Σκέφτομαι να χρωματίσω τιν μάσκα έτσι ώστε να μοιάσει σαν του haku
Posted Image

#80 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 20 November 2009 - 22:55

Γιατί πάντα είμαι ένα cosplay πίσω;

Free από Soul Eater, Akai Panda cosplay party 12/9

Posted Image

Μπλούζα (φυλακισμένου)
Ένα απλό μακό μπλουζάκι με μακρυά μανίκια. Μετά από πρόταση της Misa Yosiko χρησημοποίησα σπρέι για γκραφίτι για να κάνω τις μαύρες ρίγες. Έστρωσα εφημερίδα στο πάτωμα, δημιούργησα τα κενά πάνω στα οποία θα έπεφτε το χρώμα με φαρδιά χαρτοταινία και ψέκασα. Δυστυχώς έκανα ένα λάθος στα μανίκια, και δεν μπόρεσα να την φορέσω, για να κάνω τον Free όπως εμφανίζεται στην αρχή. Έτσι περιορίστηκα στην εμφάνηση που έχει δεμένη την μπλούζα γύρω από τη μέση του. Κόστος 9 ευρώ

Μπλούζα (μαύρη)
Ένα απλό μακό μαύρο μπλουζάκι. Λόγω πίεσης χρόνου, ζήτησα από την αδερφή μου να κάνει το σχέδιο πάνω. Χρησημοποιήσαμε λευκό ακριλικό χρώμα, και το ζωγραφίσαμε με το μάτι, χωρίς κάποιο σχέδιο. Κόστος 0 ευρώ (καθώς είχα τα υλικά)

Παντελόνι
Ένα απλό μακό παντελόνι, στο οποίο εφάρμοσα την ίδια τεχνική με τη μπλούζα του φυλακισμένου. Κόστος 12 ευρώ

Μπάλα φυλακισμένου
Την μπάλα του φυλακισμένου μου την δάνεισε ο Neuro, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Μαλλιά
Με τα μαλλία έχω γενικά ένα θέμα...Δεν μπορώ να τα κουμαντάρω με τίποτα. Για αυτό έκοψα τα πίσω πιο κοντά, και τα μπροστά που ήταν λίγο μακρύτερα, προσπάθησα να τα σηκώσω προς τα πάνω με ζελέ. Δεν ξέρω αν λειτούργησε...

Λεπτομέριες
Με μαύρο μαρκαδόρο έγραψα τη φράση NO FUTURE πάνω από το φρύδι, και ξυρίστηκα αφήνοντας μια λεπτή λωρίδα όπως του Free...και έτοιμος. Φυσικά ήμουν ξυπόλητος, μέχρι που ανάστηκα να βγω έξω, και φόρεσα σαγιονάρες.

Eruka
Όσο καλό να και να ήταν το cosplay δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένο χωρίς την Eruka (ακα βατραχομάγισσα, ακα Misa Yoshiko). :ureshii: Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα 4

Τεχνική Jumaru
Την ονομάζω έτσι, επειδή την εμπνεύστηκα από το αντίστοιχο άνιμε. Αν δείτε ότι σας πιέζει ο χρόνος, και δεν προλαβαίνουν οι μπογιές να στεγνώσουν χρησημοποιήστε ένα πιστολάκι για μαλλιά, στο ζεστό αέρα, στη μεγάλη σκάλα, αλλά όχι πάρα πολύ κοντά επειδή η πίεση του αέρα μπορεί να απλώσει τη μπογία:thatsit:

#81 MisaYoshiko

MisaYoshiko

Anime Professional

• Members
  • 792 posts

Posted 21 December 2009 - 00:52

Caimie (One Piece)

Posted Image

Posted Image

Αυτή τη φορα αποφασισα να κανω κατι, που δεν ηξερα τον χαρακτηρα, αλλα με εντυπωσιασε η στολη. μου τον προτεινε η ολγα (Lucy-nyu) και το δεχτηκα σχεδον αμεσως..

Περουκα: Παρηγγειλα μια καταπληκτικη περουκα απο το ebay, η οποια ισιωνεται με πρεσα μαλλιων, και κατσαρωνει αντιστοιχα, καθεται πανω της το ζελε, η λακ κ γενικα ειναι σαν κανονικα μαλλια. Κοστος: 15 ευρω

Μπλουζα: Αφου με μια γρηγορη βολτα στα μαγαζια, δεν βρηκα κιτρινη μπλουζα με κοκινα μανικια, πηρα μια κιτρινη απο σταμπαδικο, και με ακρυλικη μπογια εκανα τα σχεδια. Κοστος: 9+2,5=11,5 ευρω

Τσαντα: Την πορτοκαλι τσαντα κοχυλι, την εφτιαξα στη μηχανη, αλλα δυστυχως απο το πολυ αγχος για το παρτυ, ξεχασα να την φορεσω:/ Πηρα πορτοκαλι υφασμα, εκοψα πατρον, την γαζωσα και εβαλα και 2 λευκες κορδελες για να μπορω να την φοραω στους ωμους. Κόστος: 1 ευρω

Ουρα: και τωρα παμε στα δυσκολα... το σωμα της ουρας, ειναι ενα υφασμα σομον, που κανει νερα. πηρα 2 μετρα, το τυλιξα γυρω απο τα ποδια μου και το γαζωσα σχετικα γρηγορα, με μονη δυσκολια προς τα κατω που το υφασμα επρεπε να στενευει, και προσπαθουσα να μην κανει "κοιλια". απο ενα υφασμα πιο ανοιχτης αποχρωσης, εκοψα πατρον για την ουρα(κατω μερος), και το γαζωσα κ αυτο στο κυριο τμημα, προσεχοντας να αφησω μια μικρη τρυπα για τα ποδια(δυστυχως ηταν πολυ μικρη και κουνιομουν με απιστευτη δυσκολια). απο το ιδιο υφασμα, εκανα ενα πτερυγιο στο πισω μερος. μεσα στο κατω μετος της ουρας, εβαλα αφρολεξ (σπονσορας ο χαος, με εσωσε την τελευταια στιγμη), και τελος ζωγραφισα λεπια σε ολο το μηκος, με μαυρο λεπτο μαρκαδορακι. Κόστος: 4 ευρω

Συν. Κοστος: 31.5 ευρω

#82 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 23 December 2009 - 15:34

15) Character: Lust

Anime: Full Metal Alchemist

Posted Image

Concept: "I'm nothing byt myself".

Posted Image

18/12/2009 @ MAD

H Lust θα μπορούσε να είναι "η ιδανική επιλογή" για όλες. Εχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας, ειναι αναγνωρίσημη και κυρίως, δεν εχει απαιτήσεις στο θέμα του φυζίκ και ιδιέταιρα της σιλουέτας. Ταιριάζει σε όλες (για να μη σας πω, όσο πιο juicy η σιλουέτα, τόσο καλύτερα)...

Posted Image

*Φόρεμα. Ειχα ενα μαυρο, μακρύ από γαλλικό βελούδο μέσα στη ντουλάπα μου, από το 1996! Αν δεν είχα φόρεμα, θα το εκανα με μαύρο κορσέ και μακριά στενή φούστα (λύση που εχουν επιλέξει πολλές cosplayers στο εξωτερικό, αλλα και μια στην Αθήνα, μιας και αυτό το cosplay εχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Ο κορσές είναι ιδανική επιλογή για τετοιου στυλ cosplay. Λεπταίνει πολύ ωραία τη μέση και κάνει ενα φανταστικό μπούστο.
Χρειάστηκε να στειλω το φόρεμα σε μια μοδίστρα για στένεμα στο πλάι και αφαίρεση ραντών.

*Γάντια. Δεν είχα μονοκόματα μακριά από βελούδο (αν εψαχνα ομως παραπάνω, θα εβρισκα). Ετσι κατεφυγα στην παρακάτω πατέντα. Επάνω σε ενα ζευγάρι βελούδινα κοντά γάντια, εραψα μαυρο βελούδο ύφασμα ως προέκταση, το οποιο πήρα από τα μανίκια μιας κιτς μπλούζας που μου χζε χαρίσει κάποτε η μαμά μου (!)

Στα πλαϊνά εραψα λεπτομέριες από κόκκινη βελούδινη κορδέλα

Posted Image

*Περούκα. Την αγόρασα από...sex shop (!) Θα εκπλαγείτε με τό πόσο καλής ποιότητας συνθετικές περούκες μπορει να βρειτε (σχεδόν σε όλα) αυτά τα μαγαζιά. Οι τιμές τους είναι στα 45ευρώ (και κάπου τόσο κυμαίνονται οι τιμές στις καλές συνθετικές περούκες στα εξειδικευμένα μαγαζιά για περούκες).

*"Νύχια". Φτιάχτηκαν από ξύλο μακέτας (Πλαίσιο) και βάφτηκαν με ιαπωνικό μελάνι καλλιγραφίας (μη τσιμπάτε! απλώς αυτό είχα πρόχειρο! Μπορει να βαφτεί μαυρο με οποιοδήποτε μελάνι). Το συνολικό τους μήκος εφτανε τα 45εκ.
Στο επάνω μέρος των δαχτύλων του αριστερού γαντιού εκανα μικρές τρύπες και μεσα από αυτές πέρασα τα ξυλάκια, τα οποια στεκονταν απλώς χάρη στην πίεση του γαντιού και των δαχτύλων.

*Σημαδι Homunculi. Ζωγραφίστηκε με ειδικό μαρκαδόρο (edding 8020 skin marker-Πλαίσιο) που γραφει σε δέρμα.

#83 FireFistAce

FireFistAce

R.I.P.

• Members
  • 163 posts

Posted 23 December 2009 - 17:36

Καλα παιδια εχω μεινει μαλ... με αυτα που ειδα (μαλλον για αυτα που διαβασα για το πως κανατε τις στολες). Παντως κανατα ολοι σας πολυ καλη δουλεια :riiight:.

Posted Image
"If I surrender my power to you, then there was no point in me being a man..."

#84 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 31 December 2009 - 00:19

Σειρά έχει η παρουσίαση του 11ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα σε ένα από τα τελευταία Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Death the Kid από Soul Eater, που έκανα στις 25.10.2009 στο J.A.P. Anime & Cosplay Party στο Κρυφτό Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Ξεκινώντας λοιπόν την δεύτερη μου χρονιά σαν cosplayer, θεώρησα ότι καλό θα ήταν να κάνω μια στάση ανάπαυσης μετά από τόσα ‘βαριά’ cosplay στην σειρά πριν πέσω ξανά στα βαθιά. Το συγκεκριμένο cosplay δεν προοριζόταν αρχικά για την Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει το δεύτερο ‘της στιγμής’ cosplay μου για την Αθήνα, μετά το πρώτο μου ως Tuxedo Mask στην ίδια πόλη παλιότερα φέτος. Δεν έμελε να γίνει όμως αυτό, καθώς δεν έφτασε εγκαίρως στα χέρια μου το κουστούμι, οπότε μου έμεινε στο ράφι σαν ‘περίσσευμα’. Και να που εμφανίστηκαν οι J.A.P. και διοργάνωσαν το πρώτο τους πάρτι στην Θεσσαλονίκη (την μέρα των γενεθλίων μου κιόλας), οπότε θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνω το συγκεκριμένο cosplay σε αυτό το πάρτι, μιας και δεν υπήρχε χρόνος και χρήμα για την δημιουργία κάτι νέου και δεν ήθελα να εμφανιστώ σε αυτό χωρίς cosplay. Πιστεύω προσωπικά ότι για άλλη μια φορά, ως cosplay ‘της στιγμής’, βγήκε καλύτερο από ότι περίμενα. Η διαφορά όμως αυτή την φορά ήταν ότι επρόκειτο να είναι μέρος μικρού ομαδικού. Η Laiste ανέλαβε τον ρόλο της Liz, ενώ η Εύη τον ρόλο της Patty, ολοκληρώνοντας έτσι το τρίο μαζί με μένα ως Death the Kid :thatsit:.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση του.

Α) Παπούτσια
Μαύρα επίσημα παπούτσια που χρησιμοποιώ κανονικά σε διάφορες άλλες καθημερινές περιστάσεις. – 0 ευρώ

Β) Πουκάμισο – Άσπρο πουκάμισο
που μου είχε μείνει εύκαιρο από την εποχή των παρελάσεων στο σχολείο και που ακόμα μου έκανε. Ο λόγος που δεν είναι πιο πρόσφατο είναι επειδή πολύ απλά προτιμώ πουκάμισα οποιουδήποτε άλλου χρώματος αντί του άσπρου. – 0 ευρώ

Γ) Κουστούμι
– Ακολούθησα το εξής σκεπτικό. Υπολογίζοντας πόσο θα μου κόστιζε να αγοράσω ένα μαύρο κουστούμι κατάλληλης ποιότητας στην Κατερίνη και λαμβάνοντας υπόψη ότι η τροποποίηση του θα ήταν κάτι τόσο απλοϊκό όπως το ράψιμο δεκατεσσάρων τετραγώνων άσπρου υφάσματος πάνω του, θεώρησα ότι θα με συνέφερε περισσότερο οικονομικά και χρονικά να το αγόραζα έτοιμο, μιας και δεν θα ‘έχανα’ κάτι ιδιαίτερο από την υπάρχουσα ‘κατασκευή’ του cosplay που είναι για μένα και όλη η ουσία. Μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο να είναι και ‘της στιγμής’, πράγμα που έκανε πιο εύκολη αυτή την επιλογή μου. Έτσι κατέληξα στην αγορά του ακόλουθου ενδύματος από το EBay. Δυστυχώς όμως προέκυψε το ακόλουθο πρόβλημα. Η δημοπρασία δεν ενημέρωνε ότι επρόκειτο να ραφτεί το ένδυμα από το μηδέν πριν αποσταλεί, με αποτέλεσμα να χρειαστούν επιπλέον 3 εβδομάδες πριν την αποστολή. Ούτε ενημέρωνε ότι μπορούσα να αποστείλω τα μέτρα μου για να ραφτεί καταλλήλως για την περίπτωση μου. Αυτά τα πρόσθεσαν στις νέες δημοπρασίες τους εφόσον παραπονέθηκα για αυτή την κατάσταση, χάρη στην οποία δεν έλαβα το ένδυμα εγκαίρως για χρήση στην Αθήνα και μου έμεινε για την παρούσα περίπτωση στην Θεσσαλονίκη. Επιπλέον το κουστούμι λόγου έλλειψης παράθεσης μέτρων είχε λίγο κοντό παντελόνι και πολύ ανοιχτό πάνω μέρος που δεν εφάρμοζε πάνω μου όπως θα έπρεπε. Έτσι ανέλαβε η μητέρα μου να το στενέψει τόσο ώστε να εφαρμόζει τέλεια πάνω μου, με την δανική ραπτομηχανή της θείας μου που μας είχε μείνει από το cosplay του Captain Harlock, καθώς και να μακρύνει ελάχιστα το παντελόνι με χρήση αυτής. Thanks mom:joyful:!– 56 ευρώ

Δ) Νεκροκεφαλή –
Περιλαμβανόταν στο πακέτο μαζί με το κουστούμι. Ειδάλλως θα της δημιουργούσα με χρήση Fimo, τοποθετώντας μία παραμάνα στο πίσω μέρος της, και έπειτα θα την έβαφα με γκρι βερνικόχρωμα με χρήση λεπτού πινέλου Da Vinci No '2' 374. – 0 ευρώ

Ε) Δαχτυλίδια -
Περιλαμβανόταν στο πακέτο μαζί με το κουστούμι. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε, καθώς ξέχασαν να μου στείλουν το ένα από τα δύο δαχτυλίδια. Έτσι τελευταία στιγμή αναγκάστηκα να πληρώσω 16 ευρώ για την αγορά ενός ολόιδιου από το Cineshop Θεσσαλονίκης το οποίο αγόρασε και μου έφερε στο πάρτι η Laiste την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ θερμά. – 16 ευρώ

Ζ) Όπλα
– Αρχικά προσπάθησα να βάψω τα δύο μαύρα αεροβόλα που είχα από τον καιρό του Γυμνασίου με γκρι ακριλικό σπρέι και την λαβή με μαύρο βερνικόχρωμα. Αυτό που αγνοούσα εκείνη την στιγμή ήταν ότι η σωστή διαδικασία απαιτούσε στη συνέχεια την κάλυψη του ακριλικού σπρέι με βερνίκι για την σταθεροποίηση του, πράγμα που ανακάλυψα την προτελευταία μέρα, οπότε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να καταλήξω να το βάψω με απλό γκρι βερνικόχρωμα με χρήση λεπτού πινέλου Da Vinci No '2' 374, μη δίνοντας μου το τέλειο αποτέλεσμα που είχα επιτύχει με το γκρι ακριλικό σπρέι πριν αυτό αρχίσει να τρέχει λόγο έλλειψης βερνικιού. – 7 ευρώ

Η) Περούκα –
Ο προφανής λόγος που επέλεξα να αγοράσω περούκα αντί να βάψω τα δικά μου μαλλιά ήταν ότι ποτέ στην ζωή μου δεν είχα τέτοιο μάκρος μαλλιού μέχρι σήμερα και ούτε προλάβαινα προφανώς να το αφήσω να φτάσει ως εκεί στο ανύπαρκτο χρονικό διάστημα που απέμενε. Έτσι κατέληξα στην αγορά μιας περούκας της οποίας η δημοπρασία δεν υπάρχει πια για να παραθέσω. Το πρόβλημα με την εν λόγο περούκα ήταν ότι τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος έπεφταν σαν καταρράκτης στο μέτωπο. Κοινός, δεν είχε styling. Οπότε με χρήση ζελέ και λακ έκανα το κατάλληλο styling που απαιτούνταν για την περίπτωση την ημέρα του πάρτι. – 20 ευρώ

Σύνολο: 99 ευρώ

Σε αυτό το χρονικό σημείο είχα ήδη αποφασίσει πoια θα ήταν η επόμενη θεματική τριλογία μου που θα ακολουθούσε στα πάρτι των SakuraSyndrome, αλλά όχι ποιο θα ήταν το επόμενο μου cosplay στην σειρά που θα ήταν πάλι σε πάρτι των J.A.P. .

>------------------
---------------------2η Παρουσίαση-----------------------------------------<

Το cosplay μου ως Death the Kid από Soul Eater, το έκανα για 2η φορά στις 31.10.2009 και 01.11.2009 στην Εκδήλωση Cosplay του Ιαπωνικού Περίπτερου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 'Philoxenia' Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος που επέλεξα να κάνω το παρόν έναντι κάποιου παλιότερου ήταν ότι αποτελούσε το πιο απλό και εύκολο στην ένδυση από όλα τα προηγούμενα μου, το οποίο επιπλέον δεν είχε υποστεί οποιουδήποτε είδους φθοράς και το οποίο ήταν το πιο πρόσφατο που είχα κάνει. Μπορεί να μην ήταν αντιπροσωπευτικό μου ως cosplay 'της στιγμής' που ήταν, αλλά η έλλειψη χρόνου προετοιμασίας την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης και γενικά η διάρκεια της εκδήλωσης ανεπίσημα για διάστημα το πολύ δύο ωρών κατέστησαν την επιλογή μου μονόδρομο. Αυτή την φορά δεν συνοδευόμουν από τις Patty και Liz, αλλά η απουσία τους αναπληρώθηκε από την Anny_yachiru_chan ως Maka Albarn.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

* Images courtesy of Me, ~*memole*~, Adventurer, Hearts & MitHuNa

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:29.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#85 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 31 December 2009 - 00:20

Σειρά έχει η παρουσίαση του 12ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα σε ένα από τα τελευταία Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Tsukune Aono από Rosario+Vampire, που έκανα στις 06.12.2009 στο J.A.P. & Geek-Lover Productions Japan Anime & Cosplay Party στο Κρυφτό Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Μετά το πρώτο πάρτι των J.A.P έλαβα την απόφαση στα πάρτι τους να δοκιμάζω την τύχη μου σε cosplay μετρίου βαθμού δυσκολίας που κανονικά δεν θα δοκίμαζα ποτέ, ώστε να μην τα θεωρώ ούτε ‘της στιγμής’ (που δεν με ικανοποιούν σαν cosplayer), αλλά ούτε και ‘βαριά’ (που κοστίζουν πολύ σε χρόνο και χρήμα). Με απλά λόγια αποφάσισα εκεί να ‘πειραματίζομαι’ και σε άλλους τομείς που δεν έχω καλύψει ακόμα σχετικά με το cosplay. Επιπλέον το παρόν cosplay αποτελεί προιωνό της νέας θεματικής τριλογίας μου που θα ακολουθήσει στα τρία επόμενα πάρτι των Sakura Syndrome στην Θεσσαλονίκη (το πρώτο εκ των οποίων ήδη πραγματοποιήθηκε πλέον) και η οποία έχει σαν θέμα ‘Κακούς/Villains’ από διάφορες σειρές. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας μπορεί να θεωρηθεί κακός στην συγκεκριμένη μορφή, η οποία δεν εμφανίζεται στο Anime αλλά μόνο στο Manga. Μου τον πρότεινε η Laiste, και τον οποίο αποδέχτηκα καθώς θεώρησα ότι είχε ένα βαθμό δυσκολίας και εντυπωσιασμού με βάση τα δικά μου κριτήρια. Η Laiste επέλεξε να κάνει την νεαρή εκδοχή της Moka Akashiya σε μορφή Vampire συμπληρώνοντας μαζί μου το ντουέτο.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Α) ΠαπούτσιαΜαύρα επίσημα παπούτσια που χρησιμοποιώ κανονικά σε διάφορες άλλες καθημερινές περιστάσεις. – 0 ευρώ

B) Παντελόνι – Καφέ παντελόνι από κατάστημα ρούχων που αγόρασα και για περεταίρω καθημερινή χρήση, ώστε να βγω διπλά κερδισμένος. – 25 ευρώ

Γ) Πουκάμισο – Άσπρο πουκάμισο με στενή γραμμή από κατάστημα ρούχων. Χρησιμοποίησα ακριλικό χρώμα Naphthol Red Medium Amsterdam Acrylic “396” το οποίο αραίωσα σε νερό και στο οποίο βούτηξα το αριστερό μανίκι του πουκάμισου. Στη συνέχεια άπλωσα το χρώμα στο πάνω αριστερό μέρος του πουκάμισου και με χρήση επιπλέον χρώματος έκανα το ίδιο και στο πίσω δεξί πάνω μέρος του πουκάμισου. – 19.50 ευρώ

Δ) Γραβάτα – Κόκκινη μακριά λεπτή γραβάτα από κατάστημα ρούχων. – 0 ευρώ

Ε) Επίδεσμοι – Τρία ρολά επιδέσμων μεγάλου μήκους και ένα ρολό επιδέσμου μικρού μήκους από κατάστημα με ορθοπεδικά είδη. Τα πρώτα τα χρησιμοποίησα για την κάλυψη του θώρακα και το δεύτερο για την κάλυψη του λαιμού. – 5 ευρώ

Ζ) Φακοί επαφής – Μη έχοντας ιδέα γενικά που μπορούσα να βρω οικονομικά καλούς φακούς επαφής, και κρίνοντας ότι απλά δεν θα γινόταν να μην χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα όπου χρειαζόταν, ρώτησα την Camus η οποία ήξερε ήδη την κατάλληλη λύση, την οποία και ευχαριστώ πάρα πολύ :blingeye2:. Πρόκειτε για μία αγγλική ιστοσελίδα ονόματι Eyesbright η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μηνιαίων φακών επαφής που πιστεύω καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες και οι οποίοι μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι ουσιαστικά πάμφθηνοι. Η διάρκεια άφιξης τους από την μέρα αποστολής τους είναι επίσης μόνο γύρω στις τρεις ημέρες. Από αυτούς επέλεξα το κατάλληλο σχέδιο που απαιτούνταν για την περίπτωση. Αυτούς αναγκαστικά τους φόρεσα πάνω από τους κανονικούς φακούς επαφής μου. Για όσους αναρωτιούνται, ναι γίνετε, αλλά φυσικά καλό είναι να μην το κάνει κανείς, καθώς η πάνω μεριά των κανονικών και η κάτω μεριά των προσωρινών δεν ενυδατώνονται όσο είναι ο ένας πάνω στον άλλο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πιθανόν οι κανονικοί μικρότερη διάρκεια ζωής. – 22 ευρώ

Η) Σχέδια σώματος – Η τακτική που ακολούθησα εδώ ήταν η ίδια που ακολούθησα και στα προηγούμενα μου cosplays. Σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου το σχέδιο, το αποθήκευσα ως PDF και στη συνέχεια το εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί μεγέθους Α4 οριζόντια, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη. Μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “Ghoul Mark”:

www.mediafire.com/?pulurh2dlx6nsj2

Από αυτό αφαίρεσα με το ψαλίδι τα μαύρα σχέδια. Όλα αυτό στη συνέχεια το κόλλησα σταδιακά πάνω μου καταλλήλως και γέμισα τα κενά με χρήση μαύρου ανεξίτηλου μαρκαδόρου Uni Marker No. 580B που είχα ήδη από προηγούμενα cosplays. Ο τρόπος σχεδίασης του προέκυψε από τον ομαλό συνδυασμό τριών εικόνων από το Manga που έδειχναν από διάφορες οπτικές γωνίες τον χαρακτήρα. – 0.50 ευρώ

Θ) Μαλλιά – Το τρελό μαλλί που απέκτησα το οφείλω στον φίλτατο Osiris, το οποίο και ευχαριστώ θερμά, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του στυλίστα μου και με την χρήση κεριού σε μισή ώρα έκανε το θαύμα του :thatsit:. – 0 ευρώ

Σύνολο: 72 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά την Camus για την παράθεση της ιστοσελίδας φακών επαφής και τον Osiris για το styling των μαλλιών μου :blingeye2:.
Αυτή την στιγμή ακόμα δεν έχω αποφασίσει πιο θα είναι το επόμενο μου cosplay στο επόμενο πάρτι των J.A.P. , σε αντίθεση με την θεματική τριλογία που έχω ήδη αποφασίσει για τα πάρτι των Sakura Syndrome στην Θεσσαλονίκη, αν και έχω ορισμένες ιδέες υπόψη μου.

* Images courtesy of Me, Adventurer & Ginius

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#86 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 31 December 2009 - 00:21

Σειρά έχει η παρουσίαση του 13ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα σε ένα από τα τελευταία Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Grimmjow Jaegerjaquez από Bleach, που έκανα στις 11.12.2009 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας μου τριλογίας της δεύτερης μου χρονιάς ως cosplayer με θέμα ‘Κακοί/Villains’ από διάφορες σειρές, που θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας και των δύο επόμενων πάρτι των Sakura Syndrome. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έκανα ποτέ cosplay από την σειρά Bleach, καθώς θεωρώ ότι ακριβώς όπως και στο Naruto, οι πλειοψηφία των χαρακτήρων της σειράς είναι πολύ απλοϊκά ντυμένοι, μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους εμφανισιακά και είναι υπερβολικά κοινότυποι. Επιπλέον η σειρά, αν και την παρακολουθώ κανονικά, δεν θα έλεγα ότι για μένα ξεπερνά το επίπεδο της ‘απλά καλής’. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για το θέμα της νέας μου επερχόμενης τριλογίας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα στρεφόμουν σε cosplays κακών χαρακτήρων μιας και … δεν είμαι κακός :hihi2:. Παρόλα αυτά, αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να επιλέξω το συγκεκριμένο χαρακτήρα, που για μένα αποτελεί από τους λίγους της σειράς που έχουν αυτό το ‘κάτι’ που τον κάνει να διαφέρει αρκετά από τους άλλους και να μου κινεί (κακώς) το ενδιαφέρον. Επίσης σκέφτηκα γιατί να μην το πάω άλλο ένα βήμα παραπέρα, με αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα και κάτι ενημέρωση και ‘στρατολόγηση’ του κόσμου να καταλήξουμε να έχουμε το 2ο μεγαλύτερο ομαδικό cosplay group της χώρας που έχει γίνει μέχρι σήμερα με θέμα το Bleach και με αριθμό τα 20 άτομα (ασχέτως αν θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε τα 40 άτομα όπως φάνηκε, αλλά διάφορες αρνητικές συνθήκες έπαιξαν σε πολλούς τον ρόλο τους που απέτρεψε κάτι τέτοιο). Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έμειναν ως το τέλος και συμμετείχαν σε αυτό. Η σύσταση της ομάδας είναι η ακόλουθη:

Abarai Renji ( BadBoy )
Aizen Sosuke ( Πασχάλης )
Grimmjow Jaegerjaquez ( Cassiel )
Grimmjow Jaegerjaquez ( Crossplay ) ( MitHuNa )
Hiyori Sarugaki ( Sora )
Inoue Orihime ( Nozomi )
Kuchiki Rukia ( Schoolgirl ) ( Ami-chan )
Kuchiki Rukia ( Shinigami ) ( Hitorinai Kokoro )
Kurosaki Ichigo [ Hollow ] ( Osiris )
Nelliel Tu Oderschvank ( DarcRose22 )
Nemu Kurotsuchi ( Laiste )
Ogichi ( N-TG )
Rangiku Matsumoto ( Sunny Tempest )
Retsu Unohana ( Ginius )
Shinji Hirako ( TheChoSenOnE )
Soifon ( BlackRoseofDestiny )
Uryu Ishida ( Kantoros )
Uryu Ishida ( Κώστας )
Yachiru Kusajishi ( Anny_yachiru_chan )
Yasutora Chad ( Hat-tan )

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Α) Σανδάλια – Αγόρασα ένα ζευγάρι πράσινα καλοκαιρινά σανδάλια που εντόπισα σε ένα κατάστημα παπουτσιών παρόλο που βρισκόμαστε εκτός εποχής. Αυτά τα έντυσα με άσπρη μονωτική αυτοκόλλητη ταινία με αποτέλεσμα να προκύψουν τα άσπρα σανδάλια που χρειαζόταν. Ήταν αδύνατον να εντοπίσω, και πιστεύω αδύνατον γενικά να υπάρχουν, κάτασπρα καλοκαιρινά σανδάλια αυτού του τύπου. Έπειτα χρησιμοποίησα την ταινία για την προσθήκη της ευθείας άσπρης γραμμής που ξεκινά από το μπροστινό μέρος των σανδαλιών και συνεχίζει ανηφορικά των ποδιών, καθώς και του αρχικά ανύπαρκτου μέρους των σανδαλιών που κρατάει το πίσω μέρος του ποδιού στο σανδάλι. Με αυτό τον τρόπο η ταινία φαινόταν ότι ήταν μέρος του σανδαλιού. – 5 ευρώ

Β) Κοστούμι – Επέλεξα αυτή την φορά να μην το δημιουργήσω μόνος, καθώς ήταν υπερβολικά παρόμοιο με το πρώτο μου cosplay ως Sanosuke Sagara και επειδή βρισκόμουν και βρίσκομαι σε μια περίοδο που πάσχω από παντελές έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Σε περίπτωση που θα το δημιουργούσα μόνος, είχα ως σκοπό να χρησιμοποιήσω ένα πουκάμισο μου με στενή γραμμή ως “πατρόν” με βάση το οποίο θα έκοβα τα μέρη από άσπρο ύφασμα με τις ανάλογες τροποποιήσεις και θα έραβα στη συνέχεια δημιουργώντας το πάνω μέρος. Σε αυτό θα προσάρμοζα έπειτα τα αντίστοιχα κομμάτια μαύρου υφάσματος και το μαύρο ρέλι περιφερειακά. Το κάτω μέρος δεν πιστεύω να με δυσκόλευε ιδιαίτερα λόγο του ανοιχτού σχεδίου του, όπου θα προσάρμοζα λάστιχο στην μέση, εφόσον δημιουργούσα πρώτα τσακίσεις ώστε να μπορώ να τις δημιουργήσω στη συνέχεια κάθετα πάνω στο παντελόνι με το σίδερο όπως έκανα και με το έτοιμο. Όσο αφορά την μαύρη ζώνη, ο τρόπος δημιουργίας της θα ήταν παρόμοιος με αυτόν κατά την δημιουργία της ζώνης του παλιότερου μου cosplay ως Roronoa Zoro. Επέλεξα να αγοράσω την στολή από πωλητή του EBay στον οποίο έδωσα τα μέτρα μου ώστε να την δημιουργήσει ακριβώς στα μέτρα μου, έχοντας μάθει από το ανάλογο λάθος μου κατά την αγορά του κουστουμιού μου ως Death the Kid στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα ήταν το κοστούμι να μου ταιριάζει απόλυτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έκανε –μόνο 2,5 ημέρες να έρθει, με μια διαδρομή αποστολής που περνούσε από τρεις χώρες και τρεις πόλεις στην Ελλάδα στην συνέχεια :oo:!!! – 60 ευρώ

Γ) Περούκα – Αρχικά ήθελα να βάψω απευθείας τα μαλλιά μου με σμαραγδί σπρέι μαλλιών μιας και είχα το κατάλληλο μήκος και ο Osiris είχε ήδη πετύχει άμεσα το κατάλληλο styling χωρίς να το έχει σκοπό στην αρχή του styling του μαλλιού μου ως Tsukune Aono, πέντε ημέρες πριν από το παρόν cosplay. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε πουθενά σμαραγδί σπρέι μαλλιών ούτε για δείγμα. Ευτυχώς το περίμενα αυτό και έτσι είχα φροντίσει να αγοράσω την πιο κατάλληλη σμαραγδί περούκα για την δουλειά από το EBay. Προφανώς μετά την αποστολή δεν είχε το styling που θα έπρεπε να έχει, οπότε το ανέλαβα μόνος μου την μέρα του πάρτι, κάτι που δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο εφόσον ήδη είχε από πριν την τάση προς αυτό. Σε περίπτωση που υπάρχει απορία, επέλεξα ως χρώμα το σμαραγδί της εκδοχής του Manga και όχι το γαλάζιο της εκδοχής του Anime. – 43 ευρώ

Δ) Μάτια – Όπως και στο προηγούμενο μου cosplay, έτσι και αυτή την φορά προμηθεύτηκα τους γαλάζιους φακούς επαφής από την αγγλική ιστοσελίδα ονόματι Eyesbright η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μηνιαίων φακών επαφής που πιστεύω καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες και οι οποίοι μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι ουσιαστικά πάμφθηνοι. Η διάρκεια άφιξης τους από την μέρα αποστολής τους είναι επίσης μόνο γύρω στις τρεις ημέρες όπως έχω αναφέρει. Από αυτούς επέλεξα το κατάλληλο χρώμα που απαιτούνταν για την περίπτωση. Αυτούς αναγκαστικά τους φόρεσα κάτω από τους κανονικούς φακούς επαφής μου αυτή την φορά, καθώς για κάποιο λόγο σε αντίθεση με αυτούς τη προηγούμενης φοράς, δεν έμεναν σταθεροί πάνω από τους κανονικούς φακούς επαφής που φορούσα. Για όσους αναρωτιούνται, όπως έχω αναφέρει ήδη, ναι γίνετε, αλλά φυσικά καλό είναι να μην το κάνει κανείς, καθώς η πάνω μεριά των προσωρινών και η κάτω μεριά των κανονικών δεν ενυδατώνονται όσο είναι ο ένας πάνω στον άλλο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πιθανόν οι κανονικοί μικρότερη διάρκεια ζωής. Έπειτα με πράσινο αδιάβροχο μαλακό μολύβι ματιών έκανα τα σχέδια πλευρικά των ματιών μου. – 29.50 ευρώ

Ε) Σχέδια σώματος - Η τακτική που ακολούθησα εδώ ήταν η ίδια που ακολούθησα και στα προηγούμενα μου cosplays. Σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου όλα τα σχέδια χρησιμοποιώντας σαν βάση και καθαρίζοντας τα εικόνες από την σειρά που εντόπισα μετά από αναζήτηση στο Google, τα αποθήκευσα ως PDF και στη συνέχεια τα εκτύπωσα σε αυτοκόλλητα χαρτιά μεγέθους Α3 και Α4 οριζόντια ή κάθετα ανάλογα με το σχέδιο, σε κατάστημα με φωτοτυπικά είδη. Μπορείτε να τα βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί με το όνομα “6”, “Hole” και “Scar”. Από αυτά αφαίρεσα με το ψαλίδι τα μαύρα και καφέ σχέδια και φρόντισα να κρατήσω τα εσωτερικά άσπρα κενά όπου παρουσιαζόταν. Όλα αυτά στη συνέχεια τα κόλλησα σταδιακά πάνω μου στην μπροστινή μεριά του σώματος μου ενώ το ίδιο έκανε καταλλήλως στην πίσω μεριά ο Adventurer, και έπειτα γεμίσαμε τα κενά με χρήση μαύρου ανεξίτηλου μαρκαδόρου Uni Marker No. 580B που είχα ήδη από προηγούμενα cosplays και καφέ αδιάβροχου μαλακού μολυβιού ματιών αντίστοιχα. Τον ευχαριστώ και εδώ για τον ιδρώτα που έριξε στο όλο εγχείρημα :blingeye2:! Οι λόγοι χρήσης αυτής της τακτικής σχεδιασμού και του εν λόγου μαρκαδόρου έχουν αναφερθεί πρωτίστως στην περιγραφή του cosplay μου ως Portgas D. Ace. – 9 ευρώ

Ζ) Μάσκα – Η μάσκα ουσιαστικά αποτέλεσε το πιο χρονοβόρο κομμάτι του παρόντος cosplay από την στιγμή που επέλεξα να μην δημιουργήσω μόνος την βασική στολή, η οποία μου πήρε 8 ώρες να δημιουργήσω. Χρησιμοποίησα 2,5 άσπρα Fimo για την δημιουργία της. Ο τρόπος που τα έπλασα ήταν ο εξής. Αρχικά συνδύασα 2,5 πλακέτες Fimo, τις έκανα μια κυκλική μάζα και της πάτησα γερά πάνω σε αλουμινόχαρτο (μην λερώσουμε και κάτω). Από εκεί και πέρα τύπωσα την εικόνα μιας έτοιμης μάσκας που εντόπισα έπειτα από αναζήτηση στο Google, στο κατάλληλο φυσικό μέγεθος σε αυτοκόλλητο χαρτί το οποίο κόλλησα πάνω στο Fimo. Με χρήση χαρτοκόπτη άρχισα να κόβω περιμετρικά. Έπειτα αφαίρεσα το αυτοκόλλητο, την έκοψα νοητά στην μέση για να χωριστεί στα δύο κομμάτια από τα οποία αποτελείτε και ομαλοποίησα και τα δύο περιμετρικά με το χέρι. Κόβοντας με το ψαλίδι τα δόντια από το αυτοκόλλητο κόλλησα το καθένα από τα πλέον δύο κομμάτια του αυτοκόλλητου στην αντίστοιχη μάσκα και άρχισα να σχηματίζω με χρήση χαρτοκόπτη τα βαθουλώματα όπου θα τοποθετούσα τα δόντια. Έπειτα αφαίρεσα πάλι τα αυτοκόλλητα και πήρα δύο λωρίδες από το Fimo που περίσσεψε και τις τοποθέτησα καταλλήλως στα δύο μέρη της μάσκας, τα οποία θα προσέδιδαν σε αυτά το ανόμοιο σχήμα που απαιτούνταν. Έπειτα παίρνοντας κομματάκια Fimo έπλασα ένα ένα τα δόντια με το χέρι στο κατάλληλο σχήμα και μέγεθος και τα τοποθέτησα στις εσοχές που είχα δημιουργήσει. Έδωσα προσοχή τα δόντια του κάτου μέρους της μάσκας να τείνουν ελάχιστα προς τα μέσα, ενώ τα δόντια του πάνω μέρος να τείνουν καμπυλωτά προς τα πάνω ώστε να επικαλύπτουν τα κάτω όταν τοποθετηθεί η μάσκα στο πρόσωπο, όπως και άλλωστε είναι το σωστό. Το σχέδιο της μάσκας μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στα αρχεία με το όνομα “Mask (1)” και “Mask (2)”. Στη συνέχεια εφάρμοσα τα δύο μέρη της μάσκας καταλλήλως στο μάγουλο μου ώστε να τα δώσω μια ελαφριά καμπυλότητα που απαιτούνταν για να εφαρμόζουν κατάλληλα σε αυτό και τα έψησα για μισή ώρα στον φούρνο στους 120 βαθμούς πριν τα βάψω εφόσον κρυώσουν, με άσπρο βερνικόχρωμα που είχα ήδη από κατάστημα με είδη κατασκευής, με χρήση λεπτού πινέλου Da Vinci No '2' 374.

Posted Image

Ο τρόπος τοποθέτησης της πάνω στο μάγουλο έγινε με χρήση αυτοκόλλητης ταινίας διπλής όψης που αγόρασα από βιβλιοπωλείο, πράγμα που με δυσκολία κρατούσε όταν ίδρωνε το μάγουλο στο εσωτερικό του μαγαζιού. Η κατάλληλη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση σιλικόνης για την τοποθέτηση στο μάγουλο. – 5.50 ευρώ

Η) Σπαθί – Αυτό που χρειαζόμουν στην συγκεκριμένη περίπτωση για χρήση ως zanpakuto ήταν ένα iaitou με μπλε λαβή και μπλε θήκη. Σωτήρας για άλλη μια φορά ήταν ο N-TG, ο οποίος ήταν ο μόνος που διέθετε iaitou με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνταν και για την παροχή του οποίου τον ευχαριστώ και πάλι θερμά :blingeye2:! Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η κατάλληλη τροποποίηση της λαβής. Συνδύασα 1,5 πλακέτες άσπρο Fimo, τις έκανα μια κυκλική μάζα και τις πάτησα γερά πάνω σε αλουμινόχαρτο. Από εκεί και πέρα σχεδίασα στην Ζωγραφική του H/Y μου το σχέδιο της λαβής. Αυτό το τύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί το οποίο κόλλησα πάνω στο Fimo. Με χρήση χαρτοκόπτη άρχισα να κόβω περιμετρικά. Έπειτα αφαίρεσα το αυτοκόλλητο και ομαλοποίησα την λαβή με το χέρι, άνοιξα με χρήση χαρτοκόπτη εσωτερικά της μία καταλλήλου μεγέθους τρύπα ώστε να περνά από μέσα της η λαβή του iaitou, την έψησα για μισή ώρα στον φούρνο στους 120 βαθμούς και την έβαψα αρχικά με γκρι βερνικόχρωμα αναμιγμένο με λίγο χρυσό βερνικόχρωμα από κατάστημα με είδη κατασκευής και έπειτα περιμετρικά με χρυσό βερνικόχρωμα, όλα με χρήση λεπτού πινέλου Da Vinci No '2' 374. Αυτή τέλος την τοποθέτησα πάνω από την μεταλική λαβή του iaitou με χρήση αυτοκόλλητης ταινίας διπλής όψης ανάμεσα τους. Το σχέδιο της λαβής μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στα αρχεία με το όνομα “Blade”. – 7 ευρώ

Όλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στο ακόλουθο πακέτο το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικό παρόμοιο cosplay:

www.mediafire.com/?lh9detkyvu19c6g

Σύνολο: 159 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον Adventurer για την σχεδίαση των σχεδίων στο πίσω μέρος του σώματος μου, τον N-TG για την παροχή του iaitou του και φυσικά και όλα τα παιδιά που κράτησαν μέχρι το τέλος και πραγματοποίησαν το δεύτερο μεγαλύτερο ομαδικό cosplay group της χώρας μέχρι σήμερα. Ήσασταν όλοι τέλειοι :lovulovu:!!!

Όπως έχω αναφέρει, έχω ήδη σκεφτεί τα επόμενα δύο cosplays της νέας μου θεματικής τριλογίας με θέμα ‘Κακοί/Villains’ που θα πραγματοποιήσω στα δύο επόμενα πάρτι των Sakura Syndrome. Το δεύτερο μου συγκεκριμένα θα έχει ως θέμα το Yu-Gi-Oh! και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετά άτομα για την σύσταση νέου ομαδικού cosplay group κοινού θέματος. Επιπλέον όπως έχω αναφέρει και παλιότερα έχω ήδη σκεφτεί γενικά όλα τα cosplays της χρονιάς για τα πάρτι των Sakura Syndrome και σιγά σιγά καταλήγω στην τελική σειρά με την οποία θα τα πραγματοποιήσω μετά το πέρας της παρούσας θεματικής τριλογίας. Το κοινό όλων πάντως που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα είναι το γεγονός ότι κανένα από αυτά δεν μπορεί να το αγοράσει κανείς έτοιμο μέσου EBay και τα μισά περίπου δεν έχουν ξαναγίνει απ’ όσο ξέρω παγκοσμίως.

* Images courtesy of Me, Adventurer & Alex90

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#87 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 27 January 2010 - 23:55

Κατά τη διάρκεια του πάρτι των Akai Panda στο MAD στις 18/12/2009 το κύριο θέμα συζήτησης για τους περισσότερους που μου μιλούσαν φαίνεται να ήταν το πως είχα φτιάξει τα props μου για να δούμε τι μπορώ να απαντήσω (έχω & κάποιες crappy φωτός από την όχι καλή κάμερα του κινητού μου, που πήρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής ακριβώς γι'αυτό το thread :)).

Axel

(από το Kingdom Hearts)

Posted Image

Posted Image

Για την κατασκευή της στολής εν σύνολο να'ναι καλά το cosplay.com! Ψάχνοντας εκεί βρήκα το πατρόν για την καμπαρντίνα, videos για το styling της περούκας (& πια να παραγγείλω online για τη βάση & από που), πολλαπλές ιδέες για την κατασκευή των chakram, & γενικώς tips για το όλο θέμα - δε χρειάστηκε καν να ρωτήσω κάτι προσωπικά. Πρώτο σημείο αναφοράς (μετά από αυτό το forum) από εδώ & πέρα.

Chakrams

- To template για τα όπλα & αυτό προέρχεται από το ίδιο site & το παραθέτω παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται. Μετά το εκτύπωσα μερικές φορές σε μεγάλα χαρτιά για να χωρέσει ολόκληρο σε ένα μαγαζί εκτυπώσεων, αφού είδα ότι το μέγεθός τους θα ήταν καλό (η ακτίνα του chakram, μαζί με τις λεπίδες, πρέπει να είναι περίπου από το κέντρο που το πιάνεις μέχρι τον αγκώνα του χεριού σου) & δε θα ήθελε καθόλου resizing.

Posted Image

- Τα ίδια τα chakrams φτιάχτηκαν από μονωτικό φελιζόλ ("DOW" θα πεταχτεί να πει ο Xa0s). Εκείνο το μπλε & μονοκόμματο, όχι το κλασσικό άσπρο, που είναι είτε πολύ σκληρό ή/και φτιαγμένο από μπιλάκια (& για κάποιο λόγο ενώ είναι στην πραγματικότητα γαλάζιο στις φωτό βγήκε ροζ, weird). Περιέργως, το να βρω μονωτικό φελιζόλ στο κέντρο της Αθήνας ήταν το κομμάτι που με παίδεψε περισσότερο, go figure. Μόνο σε μάντρες / μαγαζιά με υλικά οικοδομής. Μετά από υπόδειξη του Xa0s (thanks man) βρήκα ένα στη Δάφνη (Λεωφ. Αγ. Δημητρίου 22, ανοιχτά & τα απογεύματα) - αλλά κατέληξα να κουβαλάω ένα κομμάτι 2,5 μ. μέσα στο μετρό, χεχ.

- Καρφίτσωσα την εκτύπωση στο φελιζόλ & με ένα κοφτερό κοπίδι έκοψα το από γύρω χαρτί μέχρι να μείνει μόνο το chackram. Επειδή τα κομμάτια του φελιζόλ ήταν λίγο στενά 2 από τα spikeς αποφάσισα να τα κάνω ξεχωριστά & να τα κολλήσω μετά.

Posted Image

- Μετά πάλι με το κοπίδι χάραξα γύρω γύρω από το template, για να σχηματιστεί το chackram στο φελιζόλ. Και τις εσωτερικές γραμμές, που δείχνουν βασικά τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι κορυφές από τις επιφάνειες & τις λεπίδες, τις έκανα πιέζοντας πάνω στο χαρτί (πριν το βγάλω) κάτι κάπως σκληρό & γωνιακό (την άκρη από ένα τριγωνικό χάρακα βασικά).

Posted Image

- Με κοπίδι έκοψα όλο το φελιζόλ από γύρω.

Posted Image

- Γύρισα ανάποδα το κομμάτι & ξαναέβαλα το template (σε αυτήν την πλευρά τώρα), για να κάνω & από εδώ τις εσωτερικές γραμμές.

- Έκοψα όλα τα εσωτερικά κενά.

- Με ένα μαρκαδοράκι πέρασα όλες τις εσωτερικές γραμμές, για να είναι πιο ευδιάκριτες, & στη μέση του πλάτους από όλες τις πλάγιες επιφάνειες έκανα παρόμοιες γραμμές (κάτι που δεν είχε το template, όντας δισδιάστατο).

- Για όλα τα μέρη του chakram εκτός από τα spikes τα έκοψα με το κοπίδι διαγώνια, στη φορά του φελιζόλ από τις εσωτερικές γραμμές & αυτές στις πλάγιες επιφάνειες που αναφέραμε ακριβώς από πάνω. Δηλαδή εσωτερικές γραμμές να είναι πλέον οι κορυφές τις κάθε επιφάνειας, & ενωμένες η μία με την άλλη να σχηματίζουν τις 4 τέτοιες κορυφές. Με κάποιο επιπλέον σκάλισμα για τα σημεία που ενώνονται τα διάφορα δαχτυλίδια, ακτίνες, οι μικρές εσωτερικές προεκτάσεις των spikes, κ.τ.λ.

- Για τα spikes, αυτά έγιναν με γυαλόχαρτο. Τρίψε τρίψε (αρκετά χρονοβόρο & messy) πήραν τη μορφή τους. Και η μάσκα για το βάψιμο φάνηκε πολύ χρήσιμη εδώ, αλλιώς ακόμα θα έβηχα μπλε μπιρμπιλάκια (χρήσιμη επίσης & για όλο το βάψιμο μετά).

- Τα 4 spikeς που έπρεπε να φτιαχτούν ξεχωριστά ακολούθησαν & αυτά παρόμοια διαδικασία & μετά κολλήθηκαν στα σημεία που πήγαιναν με ατλακόλλα (& λίγη ταινία για να τα κρατήσουν in place μέχρι να στεγνώσει). Δύσκολα εντόπιζες τη διαφορά ύστερα.

Έχουμε πλέον καταλήξει με αυτό:

Posted Image

- Καλό το φελιζόλ αλλά δεν είναι & το πιο ανθεκτικό πράμα στον κόσμο, οπότε κάπως πρέπει να το προστατέψουμε.

Η αρχική ιδέα ήταν για papier-mache (strips από χαρτί εφημερίδας βουτηγμένο σε ατλακόλλα, όπως πιστεύω πως θα ξέρετε, ποθ όταν στεγνώσει μετά από 6+ ώρες γίνεται πολύ ανθεκτικό), αλλά ένας συνδυασμός τις πολυπλοκότητας της επιφάνειας & του πόσο παίρνει στο papier-mache να στεγνώσει οδήγησε σε μεγάλο fail, τουλάχιστον για εμένα.

Αλλά το να το περάσω 'απλώς' με ατλακόλλα με μία βούρτσα αποδείχτηκε ικανοποιητικό με το παραπάνω (& μόνη της η κόλλα στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα). 4 στρώσεις μετά (που παίζει να ήταν & κάπως υπερβολή) τα charkrams ήταν μια χαρά να τα χτυπάς around.

Βέβαια, η κόλλα αν & παχύρρευστη εξακολουθεί να είναι υγρή οπότε σε διάφορα σημεία, ειδικά στις πλάγιες κορυφές δημιουργήθηκαν μπιρμπιλάκια που προεξείχαν. Αυτά μπορούνε να λιμαριστούν, για ακόμη ποιο καλό αποτέλεσμα, αλλά προσωπικά δεν την πάλευα να το κάνω...

- Και τώρα ώρα για βάψιμο. Άρχισα πρώτα με άσπρο ακρυλικό σπρέι σαν βάση & μετά από πάνω πέρασα ένα ανοιχτό & κάπως γυαλιστερό μεταλλικό (αυτό βασικά που χρησιμοποιείτε για τις ζάντες των αυτοκινήτων), καλύπτοντας & με τα 2 χρώματα ολόκληρα τα chakram.

- Το κόκκινο περάστηκε με βούρτσα (ποιο μικρή από αυτήν που χρησιμοποιήθηκε για την ατλακόλλα σαφώς) από πάνω από τα μεταλλικό, και είναι και αυτό ακρυλικό (από το Πλαίσιο). Δύο στρώσεις για να πιάσει καλύτερα.

Σκέφτομαι να τα περάσω και ένα ελαφρύ στρώμα σπρέι βερνίκι για προστασία, από το ν'αρχίσει η μπογιά να ξεφλουδίζει.

- Οι λαβές είναι απλώς μαύρη ταινία, αυτή που χρησιμοποιείται για καλώδια & παρόμοια, τυλιγμένη γύρω-γύρω.

Και το τελικό αποτέλεσμα!:

Posted Image

Posted Image

Edited by Yo! Master, 28 January 2010 - 00:10.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#88 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 28 January 2010 - 17:06

16) character: Sawyer "the Cleaner"

anime: Black Lagoon

Posted Image

Posted Image

09/01/2010 @ DaSein

Event by: Sakura Syndrome, photos: Spiros81Κ

Posted Image

Posted Image

Είναι το 3ο μου cosplay από το Black Lagoon, μια σειρά που λατρευω όσο λίγες. Η Sawyer λοιπόν είναι μια απ τους κακούς της σειράς η οποια κάνει ενα επάγγελμα το οποιο υπάρχει και στην πραγματικότητα, μέσα στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι "Cleaner", που θα πει πως καθήκον της είναι να εξαφανίζει τα πτώματα που αφήνει πίσω του το συνδικάτο και να "καθαρίζει" τον τόπο του εγκλήματος από κάθε στοιχειο που θα ενδιέφερε την αστυνομία.
Η Sawer είναι ενας εντελώς παρανοϊκός χαρακτήρας, με αναρίθμητες ψυχικές διαταραχές και 2 βασικά χαρακτηριστικά: εναν εντελώς κομμένο λάρυγγα, εξ αιτίας του οποιου χρησιμοποιεί ειδικό μικρόφωνο για να ακούγεται η κατεστραμένη φωνή της και εξαιρετική άνεση στο χειρισμό αλυσοπρίονου.

Posted Image

Περούκα: Χρησιμοποιησα μια από τις 2 μαυρες μακριές με φράτζα που εχω. Την εκοψα σε καρέ και τυλιξα τις τουφες σε ρόλευ. Το κατσάρωμα σε αυτή την περούκα δεν κράτησε πολύ, γιατί η περούκα ειχε πολύ βαρια συνθετική τρίχα. Σε συνθετική περούκα με πιο ελαφριά τρίχα το κατσάρωμα με ρόλευ εχει θεαματικά αποτελέσματα.

Ρούχα:
Φούστα, κάλτσες και μπλούζα με ρίγες είχα ήδη. Χρειάστηκε να αγοράσω μπότες και μια επιπλέον μπλούζα. Τις σωστές μπότες τις βρήκα σε ενα κατάστημα στην Αιόλου, 23 ευρώ. Καλή τιμή για μπότες που θα φοράω και εκτός cosplay.
Πήρα από τους κινέζους μια μωβ μπλούζα τελειως απλή. Εκοψα τα μανίκια και με το υφασμα που περίσεψε απ τα μανίκια εκανα τις τριγωνικές προεκτάσεις στο μπροστά και το πίσω μέρος. Το σταυρό τον ζωγραφισα με χρυσό μαρκαδόρο sakura pen-touch.

Posted Image

Ουλή, μικρόφωνο και μακιγιάζ: Η ουλή έγινε επειτα απο μια φλασιά που μου ήρθε. Η φλασιά ήταν απλώς μια αυτοκόλητη ταινία διπλής οψης. Ενώ εχω στον cosplay-εξοπλισμό μου κερί για ουλές, στην παρούσα φάση δεν με εξυπηρετούσε, καθώς εκεινο το κερί κάνει μόνο για σταθερά σημεία που δεν κινούνται. Ο λαιμός δεν είναι σταθερό σημειο και με της κινήσεις θα ξεκολούσε. Ετσι εκοψα μια ταινία διπλής όψης σε σχημα ουλής και την κόλησα στο λαιμό μου. Αυτό που αφήνει εκεινη η ταινία ειναι μονάχα ενα διαφανές στρόμα κολας, το οποιο εαν βαψουμε από πάνω με κοκκινη σκια σε πινέλο και μολύβι, παιρνει αυτή την όψη τραυματος και κυρίως δίνει τη σαγρέ αισθηση υφης.
Το μικροφωνο εγινε με ενα μικρό φιαλίδιο σπρέυ-εβιάν, λιγο μεταλικό πλέγμα και τελος, τυλιγμα με λευκή μονοτική ταινία.
Το υπόλοιπο μακιγιάζ εγινε με γκόθ χρώματα και στυλ σαν βάση και τελικό σκοπό να μοιάζει αρρωστημένο και ατημέλητο. Η κόκκινη σκια ως βάση κάτω από τη μαυρη εδωσε περισσότερη αισθηση βαρους και κούρασης.

Posted Image

Το πριόνι: Το ειχα δει πριν χρόνια στο Jumbo, το αναζήτησα ξανά και το βρήκα. Ειναι απλώς ενα παιδικό παιχνίδι το οποιο λειτουργεί με μπαταρία και κάνει πραγματικό ηχο αλυσοπρίονου. Κόστισε 16 ευρώ και χρειάστηκε μια μικρή μετατροπή.
Την κεφαλή του αλυσοπριονου την εφτιαξα με ξύλο μακέτας απ το Πλαίσιο. Την εκοψα και την εβαψα με ασημί σπρέυ. Την αλυσίδα την εφτιαξα επίσης από ξύλο μακέτας το οποιο εκοψα στο σχημα που πρεπει, το εβαψα και το κόλησα απο κάτω απο το ασημί κομμάτι. Επειτα κόλησα την κατασκευή επάνω στην πλαστική προεξοχή του παιχνιδιού.

#89 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 26 February 2010 - 22:59

Anime: Umineko no naku koro ni
Character: Lambdadelta

Posted Image

Spoiler:

Αυτό είναι το cosplay που με παίδεψε πιο πολύ από όλα όσα έχω κάνει.

Το μόνο που δεν χρειάστηκε να αγοράσω ήταν η περούκα μιας και το μαλλί μου ήταν ήδη σαν της Lambdadelta.

Υλικά: Τα περισσότερα τα αγόρασα από την Περικλέους κοντά στην Ερμού.

4 m βελουτέ ύφασμα ροζ
1 m άσπρη φόδρα
3 m χοντρή κόκκινη κορδέλα
3 m λεπτή κόκκινη κορδέλα
4 μεγάλα κόκκινα κουμπιά
6 μικρά κόκκινα κουμπιά
2 σειρές ψεύτικα μαργαριτάρια: αγορασμένα από κατάστημα κινέζικο. Έχουν πολλά τέτοια.

Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω:

Φιογκάκια: Χρησιμοποίησα 3 μεγέθη φιόγκους. Τα μεγάλα και τα μεσαία τα έφτιαξα μόνη μου χρησιμοποιώντας χοντρή και λεπτότερη κορδέλα αντίστοιχα. Έδινα στην κορδέλα το σχήμα του φιόγκου χωρίς να δένω και μετά το σταθεροποιούσα ράβοντας πάνω ένα κουμπί (Μεγάλο κ μικρό αντίστοιχα). Τα μικρά τα αγόρασα από κατάστημα με εποχιακά τα Χριστούγεννα.

Μπερές: Χρησιμοποίησα έναν υπάρχοντα παλιό μπερέ τον οποίον επένδυσα με ροζ ύφασμα. Έκοψα 2 κομμάτια υφάσματος, ένα στρογγυλό για την επάνω όψη και μια λουρίδα για το γύρω και τα έραψα.
Στην συνέχεια έραψα πάνω τα φιογκάκια.

Κολιέ: Το αυτονόητο, απλώς τοποθέτησα πάνω τον φιόγκο

Φόρεμα. Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Ουσιαστικά έραψα ξεχωριστά το επάνω και το κάτω μέρος και μετά τα έραψα μαζί.

Για το επάνω μέρος χρησιμοποίησα αυτό το πατρόν http://www.leenas.com/English/draw_bodice.html αλλάζοντας του το κόψιμο μπροστά, και προσθέτοντας μανίκια από το ίδιο ύφασμα. Στο κόψιμο του λαιμού τοποθέτησα διακοσμητική σούρα από το ίδιο ύφασμα.

Το κάτω μέρος περιλαμβάνει 2 φούστες.
Για την εξωτερική πρώτα χρησιμοποίησα αυτό το πατρόν http://www.feorag.com/gosurori/skirt-pattern.pdf και στην συνέχεια έκοψα το πίσω μέρος της φούστας πιο κοντό και το διακόσμησα με σούρα. Κατόπιν την έραψα στο επάνω μέρος του φορέματος.
Για την εσωτερική αυτοσχεδίασα. Έκοψα από το ροζ ύφασμα και από το άσπρο σε τέτοιο σχήμα:
Spoiler:

Για το άσπρο, ο εξωτερικός κύκλος ήταν μικρότερος για να βγει κοντύτερο από το ρόζ.. Τα έραψα μαζί στο επάνω άνοιγμα, έκανα θηλιά και πέρασα λάστιχο για να στέκεται καλά στην μέση. Η εσωτερική φούστα δεν ράφτηκε στο υπόλοιπο φόρεμα.

Τέλος διακόσμησα το φόρεμα με φιόγκους, πέρλες. φύλα που πήρα από ένα πλαστικό μπουκέτο λουλούδια και φυσικά την κολοκύθα την οποία εκτύπωσα.

Τα γάντια και οι κάλτσες με παίδεψαν πολύ να τα βρω. Τελικά τα βρήκα σε 2 μαγαζιά επί της Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Για τις δε κάλτσες έκοψα λίγο ροζ ύφασμα και κόκκινη κορδέλα και έραψα καλτσοδέτες.

Τέλος, τα παπούτσια τα είχα αγορασμένα ήδη από το ebay. Είναι παπούτσια για lolita ντύσιμο.

Και το αποτέλεσμα:
Spoiler:

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#90 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,606 posts

Posted 27 February 2010 - 01:51

Σειρά έχει η παρουσίαση του 14ου και 15ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα σε ένα από τα τελευταία Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Ryo / Yami / Thief King Bakura από Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, που έκανα στις 05.02.2010 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Αποτελεί το δεύτερο μέρος της νέας μου τριλογίας της δεύτερης μου χρονιάς ως cosplayer με θέμα ‘Κακοί/Villains’ από διάφορες σειρές, που θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας και του επόμενου πάρτι των Sakura Syndrome στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά επρόκειτο να γίνει πριν το προηγούμενο μου cosplay, αλλά η μείωση των πάρτι των Sakura Syndrome κατά ένα πέρυσι με οδήγησε να το αφήσω για φέτος, καθώς ήδη είχε αρχίσει τότε η σύσταση του επόμενου κατά σειρά ομαδικού και δεν γινόταν να αλλάξει κάτι. Πάντα υπήρχε η πρόταση από ορισμένους φίλους μου να δοκιμάσω κάποια στιγμή την τύχη μου σε cosplay βασισμένο στο Yu-Gi-Oh! Duel Masters. Οι προτάσεις αυτές ήταν όλες 'κακοί' χαρακτήρες (γιατί βρε παιδιά τι σας έκανα :hihi2:; ). Οπότε μιας και σχετιζόταν με το θέμα επέλεξα την στιγμή ως την κατάλληλη για να το φέρω εις πέρας. Άλλωστε η σειρά είναι από τις αγαπημένες μου. Ο λόγος που επέλεξα τον συγκεκριμένο χαρακτήρα έναντι άλλων είναι απλώς. Ήταν κατά την γνώμη μου ο πιο εντυπωσιακός, ο πιο μεγάλος κακός και φυσικά ο πιο δύσκολος στην εκτέλεση. Επίσης για δεύτερη φορά σκέφτηκα γιατί να μην το πάω άλλο ένα βήμα παραπέρα, με την σύσταση ενός δεύτερου μεγάλου ομαδικού όπως του προηγούμενου. Δυστυχώς το θέμα δεν προσέλκυσε πολλά άτομα, πράγμα που δεν με ενοχλεί και ιδιαίτερα μετά την εκτέλεση του, καθώς το θεωρώ προσωπικά για μένα το δεύτερο αγαπημένο μου μετά το ομαδικό GalaxyExpress 999, πράγμα που μπορώ να πω και για το cosplay, καθώς είναι το δεύτερο αγαπημένο μου μετά του Captain Harlock. Και αυτό επειδή κανένα άλλο δεν απαίτησε από μένα τόση δουλειά (10 ημέρες!!!) και δεν ανέβασε το επίπεδο τον γνώσεων μου τόσο με βάδισμα σε νέα νερά, άγνωστα μέχρι εκείνη την στιγμή. Γενικά ο κόπος που έριξα για την δημιουργία του και το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησαν πλήρως. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο ομαδικό και το έκαναν επίσης πιθανόν το πιο πολύχρωμο που έχει γίνει μέχρι σήμερα:D. Η σύσταση της ομάδας είναι η ακόλουθη:

Dark Magician Girl ( Konart )
Joseph 'Joey' Wheeler ( Adventurer )
Mai Valentine ( Laiste )
Mana ( Anny_yachiru_chan )

Ryo / Yami / Thief King Bakura ( Cassiel )
Yami / Yugi Mutou ( N-TG )

Aρχικά είχα σκεφτεί να παρουσιαστώ απευθείας ως η γνωστή ( στους οπαδούς της σειράς ) εκδοχή του Thief King Bakura που είναι ο τελικός κακός της σειράς. Μετά όμως σκέφτηκα γιατί να περιοριστώ μόνο σε αυτό και να μην το κάνω πιο πλήρες κάνοντας και την ακόμα πιο γνωστή μοντέρνα εκδοχή του Ryo / Yami Bakura. Λίγη δουλειά παραπάνω βέβαια ( και αρκετά χρήματα όμως ) και το σύνολο θα ήταν πιο ολοκληρωμένο. Και όπως το έφερε η σύμπτωση θα ήταν πάλι το δεύτερο cosplay της δεύτερης θεματικής τριλογίας μου διπλό όπως και της πρώτης. Μόνο που αυτή την φορά και οι δύο εκδοχές ήταν υπολογίσιμες σε κόστος και δουλειά και όχι μόνο η καλύτερη.

Ξεκινάμε με την 'συνολική' φωτογραφία του cosplay:

Posted Image

Συνεχίζουμε ξεχωριστά αρχικά με φωτογραφίες της εκδοχής του Ryo / Yami Bakura:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Κλείνουμε στη συνέχεια με φωτογραφίες της εκδοχής του Thief King Bakura:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A) Περούκα - Αυτό ήταν το πρώτο τμήμα του συνόλου που προμηθεύτηκα. Ως γνωστών η σειρά διακατέχεται από τα πιθανόν πιο έξαλλα χτενίσματα που έχουν εμφανιστεί σε σειρά anime. Ευτυχώς στην περίπτωση μου δεν επρόκειτο για τα δυσκολότερα από αυτά, αλλά παρόλα αυτά πάλι ήταν κάτι δύσκολο να γίνει από το τίποτα. Οπότε κατέληξα να ψάξω για pre-styled περούκα του χαρακτήρα, και για καλή μου τύχη εντόπισα μόνο μία μέσου EBay σε ένα κατάστημα των ΗΠΑ. Καθώς η αποστολή της περιοριζόταν μόνο εντός των ΗΠΑ μίλησα με τον ιδιοκτήτη και κανονίστηκε να μου την στείλει Ελλάδα. Στην κατοχή μου βρισκόταν από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ακόμα θεωρούσα ότι θα έκανα το παρόν cosplay σύντομα. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς έφτασε πατημένη, οπότε κατά την προετοιμασία έπρεπε να την 'ανοίξω' με το χέρι και να ξανακάνω τις μυτερές τούφες για να ξεχωρίζουν. Ευτυχώς αυτό γινόταν πάρα πολύ εύκολα και δεν απαιτούσε απολύτως καμιά χρήση τρίτου υλικού. - 53 ευρώ

Β) Δαχτυλίδι της χιλιετίας - Αρχικά σκέφτηκα να το βρω και να το παραγγείλω έτοιμο από το EBay όσο και να μην μου αρέσει αυτή η επιλογή, καθώς το κόστος παρασκευής του και ο χρόνος που θα απαιτούσε για να δημιουργηθεί θα με πίεζαν αρκετά στο τελικό σύνολο. Δεν μπόρεσα να αποφύγω όμως την δημιουργία του εν τέλη, καθώς τα διαθέσιμα κομμάτια στο EBay ήταν απλά μικρογραφίες του κανονικού και δεν ήταν κατάλληλα για χρήση. Δεν θα έλεγα ότι με ενόχλησε ιδιαίτερα, καθώς η ικανοποίηση της δημιουργίας του ήταν μεγάλη ως συνήθως, όπως θα έπρεπε να είναι για κάθε σοβαρό cosplayer. Για την δημιουργία του έκανα δύο απόπειρες, καθώς η αρχική κατέληξε σε καταστροφή. Έχοντας μπερδέψει τους βαθμούς Κελσίου με τους βαθμούς Fahrenheit κατέληξα να το 'ψήσω' σε σημείο που έγινε σαν σπογγώδες παραφουσκωμένο κουλουράκι με τα μισά κομμάτια να έχουν είτε εισχωρήσει μέσα του είτε να έχουν ξεκολλήσει από πάνω του. Οπότε κατέληξα να το δημιουργήσω για δεύτερη φορά στο 1/3 του αρχικού χρόνου, δηλαδή σε 3 ώρες. Για την δημιουργία του χρειάστηκα 3 κομμάτια κίτρινο Fimo, εκ των οποίων το ένα στην δεύτερη προσπάθεια ήταν άσπρο, καθώς είχαν τελειώσει στο βιβλιοπωλείο τα κίτρινα και αναγκαστικά χρησιμοποίησα άσπρο που μου είχε περισσέψει από παλιότερα. Έπλασα τα κομμάτια με το χέρι όπως βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί. Να τονίσω ότι η πυραμίδα στο κέντρο έχει σχεδόν το μισό πάχος του δακτυλίου περιμετρικά, όπως είναι και το σωστό. Αγόρασα 4 κρόσσια, 10 μικρούς δακτυλίους και έναν μεγάλο δακτύλιο από κατάστημα με είδη κατασκευής. Χρησιμοποίησα το πιο παχύ εύκαμπτο σύρμα που υπάρχει και το οποίο είχα αγοράσει παλιότερα από το ίδιο κατάστημα, για την δημιουργία των περιγραμμάτων του ματιού χρησιμοποιώντας τα χέρια μου για το λύγισμα και κόφτη για το μετέπειτα κόψιμο των κομματιών. Έπειτα αγόρασα 14 παχύς μικρούς κρίκους από κατάστημα με είδη ραπτικής τους οποίους έκοψα στην μέση και λύγισα με πένσα, παχύ κατσαβίδι και τα χέρια μου για να δώσω στα κομμάτια το ακριβές άνοιγμα για να εφαρμόσουν πάνω στον δακτύλιο του δαχτυλιδιού τις χιλιετίας. Αρχικά να αναφέρω το προφανές, ότι δηλαδή και οι δύο πλευρές του δαχτυλιδιού της χιλιετίας ήταν ίδιες με όλα να έχουν γίνει μπρος πίσω. Σχετικά με το τμήμα της πυραμίδας πέρασα 2 οδοντογλυφίδες λουσμένες με στιγμιαία κόλλα Logo εσωτερικά του δακτυλίου, οι οποίες έμπαιναν στη συνέχεια εντός των γωνιών της πυραμίδας και εισχωρούσαν βαθιά στο εσωτερικό της, έτσι ώστε να έχει η πυραμίδα άλλο ένα στήριγμα από μέσα και να μην υπάρχει πιθανότητα να σπάσουν οι γωνίες από το βάρος και το κούνημα, εφόσον θα ήταν έτοιμο το δαχτυλίδι της χιλιετίας. Για την πάνω γωνία των ρόλο της οδοντογλυφίδας τον επιτελούσε ο δακτύλιος. Αυτόν χρειάστηκε να τον ξύσω με πένσα περιμετρικά για να εξαφανίσω την σπείρα, καθώς δεν υπήρχε τέτοιο μέγεθος δακτυλίου με λεπτότερο κάτω μέρος και ήταν ήδη πολύ ογκώδες για να εισχωρήσει στην πυραμίδα. Οπότε αναγκαστικά πάτησα την μια πλευρά της πυραμίδας πάνω του και κάλυψα με Fimo την ανοιχτή πλευρά για να μπορεί να είναι μέσα ο δακτύλιος. Τα κρόσσια τα κόλλησα μεταξύ τους ανά δύο για να έχουν το κατάλληλο πάχος και ύψος σαν 'μάτι' με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Έπειτα με την ίδια στιγμιαία κόλλα κόλλησα πάνω και έβαλα μέσα στο Fimo ανάλογα όλα τα κομμάτια όπως βλέπετε στην εικόνα. Να τονίσω ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί προσοχή, καθώς η στιγμιαία κόλλα έχει την τάση να σκληραίνει το Fimo και να το ραγίζει, οπότε απαιτείται η ελάχιστη δυνατή ποσότητα στιγμιαίας κόλλας και η άμεση σωστή τοποθέτηση των κομματιών χωρίς μετέπειτα ανατοποθετήσεις. Έπειτα έψησα το τελικό δημιούργημα στον φούρνο στους 110 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα πάνω σε αλουμινόχαρτο και προέκυψε το τελικό σχήμα που βλέπετε στην ακόλουθη εικόνα.

Posted Image

Με χρήση χρυσού σπρέι Kenda Kolor Gold Chrome 3008 ψέκασα και τις δύο πλευρές σταδιακά και το άφησα να στεγνώσει. Αυτό έγινε περίπου 3 φορές για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσο σε αυτά ψέκασμα με βερνίκι Kenda Kolor Transparent Mat 2002 προσθέτει στην τελική επίστρωση με χρυσό σπρέι επιπλέον μεταλλική γυαλάδα. Δεν προτείνω η τελική επίστρωση να είναι το βερνίκι καθώς του δίνει μια υφή σαν καραμέλα και δείχνει ψεύτικο. Τέλος πέρασα λεπτό δερμάτινο λεπτό καφέ νήμα ανάμεσα στο πάνω δακτύλιο τυλίγοντας το τρεις φορές ενδιάμεσα του, στα άκρα του οποίου τοποθέτησα πιαστράκι και κρίκο αντίστοιχα, όλα αγορασμένα από κατάστημα με είδη ραπτικής, για να μπορώ να το κουμπώνω. - 16 ευρώ

Γ) Δίσκος μονομαχιών - Το δεύτερο τμήμα του συνόλου που προμηθεύτηκα τον Οκτώβριο πέρυσι διαμέσου του EΒay. Είμαι τυχερός που δεν έγινε τελικά τότε το παρόν cosplay, καθώς ο δίσκος μονομαχιών χάθηκε στο ταχυδρομείο με την απεργία του Royal Mail της Αγγλίας, οπότε αναγκαστικά μου έστειλαν δεύτερο. Εμπεριείχε και 30 κάρτες δώρο, κάτι που δεν χρειαζόταν από την στιγμή που ήδη είχα στην κατοχή μου 5 Duel Decks από το παρελθόν και μπορούσα να διαλέξω κάρτες από αυτά. - 35 ευρώ

Δ) Μπλούζα - Προμηθεύτηκα ένα κοντομάνικο άσπρο μπλουζάκι από κατάστημα που κάνει στάμπες. Με χρήση αυτοκόλλητων λωρίδων από αυτοκόλλητο φύλλο Α3 που μου είχε περισσέψει από πολύ παλιά ως όριο πάνω και κάτω, σχεδίασα και στις δύο πλευρές τις τις μπλε /γαλάζιες λωρίδες πάνω της. Στην πίσω πλευρά έκανα χρήση μπλε μαρκαδόρου υφάσματος, ενώ στην μπροστά πλευρά χρήση βαφής Decorfin Textil Transparent Colour Cobalt Blue 511 από κατάστημα καλλιτεχνικών, το οποίο εφάρμοσα με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 που είχα επίσης στην κατοχή μου από παλιότερα. Ο λόγος που χρησιμοποίησα δύο διαφορετικούς τρόπους; Το γεγονός ότι συμπέρανα στην πορεία πως ο δεύτερος τρόπος ήταν πιο εύκολος, οικονομικός και με καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, οπότε και χρησιμοποίησα αυτόν στην μπροστά πλευρά. - 25.40 ευρώ

Ε) Πουκάμισο - Το αγόρασα από κατάστημα με ρούχα. Επειδή όμως ήταν μακρυμάνικο έκοψα με ψαλίδι τα μανίκια στο κατάλληλο μήκος, τα έραψα με χρήση ραπτικής μηχανής και ξήλωσα το τσεπάκι και την μάρκα που είχε πάνω του. - 15 ευρώ

Ζ) Παντελόνι - Τζιν παντελόνι από αυτά που φοράω καθημερινά - 0 ευρώ

Η) Παπούτσια - Στην εκδοχή του Ryo / Yami Bakura επρόκειτο για τα μαύρα παπούτσια που φοράω καθημερινά. Για την εκδοχή του Thief King Bakura μετά από εκτενές ψάξιμο εντόπισα σε ένα κατάστημα παπουτσιών άσπρα παντοφλέ παπούτσια. Αυτά τα περιτύλιξα περιμετρικά στο πάνω μέρος με πολύ λεπτό γυαλιστερό χρυσό ύφασμα από κατάστημα με υφάσματα με χρήση αυτοκόλλητης ταινίας διπλής όψεως. - 25 ευρώ

Θ) Φούστα - Αν και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αντί για ράψιμο με το χέρι έκανα χρήση ραπτομηχανής, για την οποία ευχαριστώ και πάλι την θεία μου, ήταν η πρώτη φορά που τα έραψα όλα εξολοκλήρου μόνος μου. Δεν ήταν κάτι το δύσκολο. Το μόνο πρόβλημα ήταν η ραπτομηχανή που ήταν παλιά και μασούσε συνέχεια το νήμα, με αποτέλεσμα να μου πάρει πάνω από τον διπλάσιο χρόνο για να τελειώσω με το ράψιμο όλων των τμημάτων. Φυσικά από ράψιμο συγκεκριμένων ειδών ρούχων δεν είχα καμία απολύτως ιδέα εκείνη την στιγμή. Επειδή το σχέδιο της φούστας που έπρεπε να ράψω δεν αντιστοιχούσε ακριβώς με κάποια υπαρκτή μέσα στο σπίτι την οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σαν πατρόν, το έριξα στον πειραματισμό όπως συνήθως. Χρειάστηκε να αγοράσω μπλε λινό ύφασμα 1m x 1.5m, το οποίο δίπλωσα σε διπλή στρώση, κοίταξα να φτάνει ως τα γόνατα μου και εφάρμοσα πάνω μου για να δω που θα το κόψω. Δυστυχώς παραμέλησα το γεγονός ότι κατά την κίνηση χρειαζόταν επιπλέον ύφασμα για να ανοίγει η φούστα και έτσι μου βγήκε λάθος, με αποτέλεσμα να την κόψω στο πίσω μέρος και να ράψω άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι διπλής στρώσης του υφάσματος, έτσι ώστε να έχει το επιπλέον απαιτούμενο περιθώριο. Στο πάνω μέρος έραψα περιμετρικά εσωτερικά των δύο στρώσεων 0.03m λάστιχο από κατάστημα με είδη ραπτικής, για να κρατιέται η φούστα στην μέση μου. - 10.10 ευρώ

Ι) Ζώνη - Κάνοντας χρήση επιπλέον μπλε λινό υφάσματος 0.2cm x 1.5m, όπως αυτό που χρησιμοποίησα στην φούστα, και έχοντας ως πατρόν την ζώνη που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο μου cosplay, έραψα με χρήση ραπτομηχανής την ζώνη πλάτους 1.5m και ύψους 0.08m. Στα δύο άκρα εφάρμοσα αντιπαράλληλα δυο κομμάτια από τα αντίστοιχα άκρα του λεγόμενου 'χριτς χρατς' ( ή όπως το λένε τέλος πάντων ), καθώς και στην μέση της, όπου και θα έκλεινε το ένα άκρο. Το 'χριτς χρατς' στο άλλο άκρο εφαρμόστηκε προληπτικά για περισσότερο κράτημα περιμετρικά λόγο τριβής που θα εφάρμοζε στην επαφή του με την ζώνη. Η εν λόγο ζώνη εφαρμόζεται οπότε πάνω μου 1,5 φορές περιμετρικά πριν κλείσει. - 5 ευρώ

Κ) Εσωτερικός μανδύας - Βρήκα το κατάλληλο σε υφή και χρώμα ανοιχτό κίτρινο ύφασμα που μου έκανε σε κατάστημα με υφάσματα, και με την χρήση του πάνω μέρους μιας αθλητικής φόρμας που υπήρχε στο σπίτι ως πατρόν έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια και τα έραψα με χρήση ραπτομηχανής, προφανώς επεκτείνοντας το κάτω μέρος ως και 0.2m ύψος από το έδαφος, μειώνοντας το πλάτος του μπροστινού μέρους έτσι ώστε να μένει ανοιχτός, και ράβοντας αντίστοιχα και την κουκούλα πάνω του. Να τονιστεί επειδή δεν φαίνετε στις φωτογραφίες ότι ο συγκεκριμένος μανδύας είναι αμάνικος. - 10 ευρώ

Λ) Εξωτερικός μανδύας - Για την δημιουργία του χρειάστηκε να αγοράσω κόκκινο λινό ύφασμα 2m x 1.5m. Ευτυχώς μου είχε μείνει άλλο ένα μέτρο από το cosplay μου ως Captain Harlock και έτσι μου έφτασε ακριβώς. Για πατρόν αυτή την φορά χρησιμοποίησα ένα μπουρνούζι που υπήρχε στο σπίτι, έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια, προφανώς επεκτείνοντας το κάτω μέρος ως και σχεδόν στο έδαφος και μειώνοντας το πλάτος του μπροστινού μέρους έτσι ώστε να μένει ανοιχτός, και τα έραψα μεταξύ τους σε διπλή στρώση με χρήση ραπτομηχανής. Έπειτα με χρήση αυτοκόλλητων λωρίδων από αυτοκόλλητο φύλλο Α3 που μου είχε περισσέψει από πολύ παλιά ως όριο πάνω και κάτω, σχεδίασα πάνω του τις άσπρες λωρίδες όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, ενώ στην περίπτωση των μανικιών σχεδίασα το σχέδιο της 'αστραπής' πάλι σε αυτοκόλλητο χαρτί στο οποίο σχεδίασα και έκοψα την 'αστραπή' και το οποίο χρησιμοποίησα σαν φόρμα για το σχέδιο. Να τονιστεί ότι η αστραπή έγινε σε κάθε μανίκι αριστερά και δεξιά ώστε να ενώνεται περιμετρικά το σχέδιο, όπως είναι και το σωστό. Για το σχεδίασμα έγινε χρήση ακρυλικού χρώματος Amsterdam Acrylic Titanium White 105 και χρήση μακρύ λεπτού πινέλου daVinci College No 20 / 8740. Αρχικά σχεδίασα μια φορά τμηματικά κάθε κομμάτι, το άφησα να στεγνώσει και έπειτα εφάρμοσα και δεύτερη στρώση χρώματος από πάνω για τέλειο αποτέλεσμα. Όπου υπήρχαν ατέλειες κατά την αφαίρεση του αυτοκόλλητου περιγράμματος το έξυσα όσο μπορούσα με χρήση οδοντογλυφίδας και διόρθωσα με χρώμα οποιαδήποτε σπασίματα εμφανίστηκαν μετά το στέγνωμα κατά το κούνημα του υφάσματος. - 35 ευρώ

Μ) Κοσμήματα - Τα κοσμήματα που έχει πάνω του ο χαρακτήρας είναι τα ακόλουθα. Ένα βραχιόλι και 3 δαχτυλίδια στο αριστερό χέρι, δύο βραχιόλια και δύο δαχτυλίδια στο δεξί χέρι και δύο μακρόστενα βραχιόλια στα πόδια. Από όλα αυτά τα μόνα που είναι ίδια είναι τρία από τα δαχτυλίδια. Είχα την τύχη να βρω αμέσως δύο βραχιόλια για το δεξί χέρι με ακριβώς το ίδιο σχέδιο με αυτά του χαρακτήρα σε κατάστημα με γυναικεία αξεσουάρ. Το ίδιο και για το αριστερό. Τα δύο του δεξιού χεριού τα ψέκασα μια φορά με χρυσό σπρέι Kenda Kolor Gold Chrome 3008, καθώς ήταν αρχικά ασημί. Επειδή επρόκειτο όπως είπα για γυναικεία αξεσουάρ, προφανώς και δεν περνούσαν από το χέρι μου, οπότε αναγκαστικά τα έσπασα στο κάτω μέρος με πένσα για να τα περνώ ανοίγοντας τα. Τα δαχτυλίδια τα δημιούργησα από 2 βραχιόλια ίδια με αυτά του δεξιού χεριού, εκ των οποίων ξεκόλλησα τα σχέδια που είχαν πάνω, καθώς επρόκειτο απλά για σκαλισμένο δέρμα κολλημένο με κόλλα. Τα έκοψα με πένσα σε τρία κομμάτια και τα λύγησα με χρήση αυτής και του χεριού μου, ώστε να τα δώσω το κατάλληλο σχήμα για να εφαρμόζουν σωστά στο εκάστοτε δάχτυλο. Το σχέδιο ήταν πάλι το κατάλληλο καθώς τα δαχτυλίδια του χαρακτήρα εξέχουν προς τα έξω στις άκρες και το βραχιόλι ήταν ακριβώς σε αυτό το σχέδιο επίσης. Εντός αυτών των άκρων τεσσάρων δαχτυλιδιών κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo στα άκρα της, λωρίδα από φύλλο χρυσού το οποίο προμηθεύτηκα από κατάστημα με καλλιτεχνικά είδη. Στο πέμπτο δαχτυλίδι έκανα το ίδιο αλλά σε χρώμα μοβ. Σε ένα από τα δαχτυλίδια κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας ένα μικρό πράσινο πετράδι από κατάστημα με είδη ραπτικής. Για τα βραχιόλια στα πόδια ακολούθησα παρόμοιο σκεπτικό απλά σε μεγαλύτερη έκταση. Χρησιμοποίησα για το καθένα δύο σκέτα ρολά χαρτιού υγείας τα οποία σύρραψα μεταξύ τους στη μέση με χρήση συρραπτικού, κόλλησα στις πάνω και κάτω άκρες του βραχιόλια ίδια με αυτά του αριστερού χεριού τα οποία έσπασα με πένσα στο κάτω μέρος, καθώς και μακρόστενη λωρίδα φύλλου χρυσού ανάμεσα τους την οποία δίπλωσα στα δύο άκρα της προς τα μέσα του ρολού για να στερεοποιηθεί καλύτερα, όλα με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Με αυτό τον τρόπο τα βραχιόλια έμεναν ανοιχτά στο πίσω μέρος ώστε να μπαίνουν από πάνω στο πόδι μου και πιέζοντας τα να κλείνει το κενό και να κρατιούνται πλήρως χάρη στα βραχιόλια πάνω και κάτω. Ο λόγος που χρησιμοποίησα σκέτα ρολά χαρτιού υγείας ήταν για να προστατεύσω το δέρμα από κοψίματα που θα προκαλούσε ειδάλλως το φύλλο χρυσού. - 13 ευρώ

Ν) DiaDhank - Ήταν το τελευταίο κομμάτι που ολοκλήρωσα και μάλιστα πάλι στο τσακ μερικές ώρες πριν το πάρτι πριν φύγω από την πόλη για Θεσσαλονίκη. Αρχικά δεν το είχα στα σχέδια μου, αλλά μετά το θυμήθηκα και η τελειομανία μου για άλλη μια φορά δεν με άφησε να παραλείψω κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα ήταν πως θα το δημιουργούσα. Αρχικά είχα σκεφτεί ξύλο, αλλά ενώ ήμουν στην δουλειά έπεσε το μάτι μου στα πλαστικά διαχωρίστηκα ψυγείων και μου ήρθε η ιδέα. Δανείστηκα τρία από αυτά και με κόφτη τα έκοψα στο κατάλληλο σχήμα έχοντας ως βάση το σχέδιο που σχεδίασα με το χέρι σε χαρτί και είχα κολλήσει με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στο πλαστικό. Λόγο έλλειψης αυτόματου τρυπανιού, με χρήση κατσαβιδιού με σχήμα σταυρού πιέζοντας και περιστρέφοντας στην δεξιά κάτω άκρη του κάθε φτερού έκανα την τρύπα κατάλληλου μεγέθους που χρειαζόταν διαμέσου της οποίας θα τα ένωνα στη συνέχεια. Για την διακόσμηση του πάνω φτερού χρησιμοποίησα αλουμινόχαρτο το οποίο απλά έστριψα ως το όριο του για να γίνει όπως φαίνετε στην εικόνα και το οποίο κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo όπως φαίνετε. Το ίδιο έκανα και στα δύο άλλα φτερά από κάτω, μόνο που αντί για αλουμινόχαρτο χρησιμοποίησα το πιο παχύ εύκαμπτο σύρμα που υπάρχει το οποίο λύγισα με χρήση πένσας και των χεριών μου πριν το κόψω αναλόγως. Έπειτα ψέκασα σταδιακά και τα τρία φτερά μπρος πίσω καθώς και την κατάλληλη βίδα και δύο παξιμάδια από κατάστημα με είδη κατασκευής, με χρυσό σπρέι Kenda Kolor Gold Chrome 3008. Μόλις στέγνωσαν τα ένωσα με χρήση της βίδας και των δύο παξιμαδιών. Από το σφίξιμο, λόγο των σχεδίων πάνω σε κάθε φτερό, αυτά άνοιγαν όσο πιο πολύ απείχαν από την βίδα με αποτέλεσμα να μπορώ να ανοιγοκλείνω όποτε ήθελα τα φτερά και να κρατιούνται παράλληλα στην θέση τους. Ο λόγος που ήταν δύο τα παξιμάδια ήταν επειδή με ένα με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο αυτό σταδιακά ξεβίδωνε και τα φτερά δεν θα παρέμεναν σταθερά στην θέση τους. Το βραχιόλι στο οποίο στερέωσα τα φτερά έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τα βραχιόλια ποδιού, με εξαίρεση το γεγονός ότι το φύλλο χρυσού ήταν μια πιο σκληρή και λιγότερο εύκαμπτη εκδοχή που χρησιμοποίησα για σταθερότητα και κράτημα. Επίσης τα βραχιόλια στα άκρα πριν τα κολλήσω πάνω στο ρολό χαρτιού υγείας τα πέρασα μέσα από το πάνω φτερό σε δύο σημεία στο κάτω μέρος του το οποίο επίσης κόλλησα με στιγμιαία κόλλα στο κάτω μέρος του πάνω στο φύλλο χρυσού, ώστε να κρατιούνται τα φτερά με αυτό τον τρόπο από το βραχιόλι. Τις δύο τρύπες στο κάτω μέρος του φτερού τις έκανα με χρήση κατσαβιδιού με λεπτή επίπεδη μύτη πιέζοντας και τρίβοντας. Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησα στο πάνω φτερό διακόσμησα και την πάνω πλευρά του βραχιολιού με αλουμινόχαρτο το οποίο ψέκασα με χρυσό σπρέι πριν κολλήσω με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Οπότε το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν το άνοιγμα του βραχιολιού από κάτω, το πέρασμα του πάνω στο αριστερό χέρι και το μετέπειτα κλείσιμο του βραχιολιού από κάτω. Ενημερωτικά στο εσωτερικό κενό κύκλο κάθε φτερού θα μπορούσε κανείς να σχεδιάσει το σχέδιο τεράτων που υποτίθεται ότι καλεί, αλλά εγώ δεν διέθετα τον χρόνο για κάτι τέτοιο πλέον, οπότε το δικό μου ήταν ουσιαστικά άδειο και μπορούσα να καλέσω ότι θέλω. - 10 ευρώ

M) Ουλή - Αρχικά είχα σχεδιάσει την ουλή με το χέρι πάνω σε αυτοκόλλητο χαρτί για να το χρησιμοποιήσω σαν φόρμα πάνω στο πρόσωπο μου της οποίας το εσωτερικό κενό θα γέμιζα με χρήση μαλακού αδιάβροχου ανεξίτηλου μολυβιού ματιών Seventeen Illumination No 25. Τελικά από την βιασύνη να αλλάξω εκδοχή κατά την διάρκεια του πάρτι το αυτοκόλλητο κόλλησε μεταξύ του, οπότε αναγκαστικά έκανα την ουλή με το χέρι επί τόπου κάτι που τελικά δεν αποδείχτηκε δύσκολο. - 5.50 ευρώ

Σύνολο: 258 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παρόν ομαδικό. Ήσασταν όλοι τέλειοι :lovulovu:!!!

Όπως έχω αναφέρει, έχω ήδη σκεφτεί το επόμενο cosplay της νέας μου θεματικής τριλογίας με θέμα ‘Κακοί/Villains’ που θα πραγματοποιήσω στο επόμενο πάρτι των Sakura Syndrome. Το τρίτο μου συγκεκριμένα θα έχει ως θέμα το One Piece και ήδη υπάρχει συμμετοχή από δεκάδες άτομα για την σύσταση νέου ομαδικού cosplay group κοινού θέματος, που ελπίζω να γίνει παράλληλα και το μεγαλύτερο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην χώρα. Πλέον έχω επίσης καταλήξει στην τελική σειρά όλων των cosplays της χρονιάς για τα πάρτι των Sakura Syndrome τα οποία θα πραγματοποιήσω μετά το πέρας της παρούσας θεματικής τριλογίας.

>---------------------------------------2η Παρουσίαση-----------------------------------------<

Το cosplay μου ως Ryo / Yami / Thief King Bakura από Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, το έκανα για 2η φορά στις 20.03.2010 στο Akai Panda All Day Maid Cafe στο Dasein Αθήνας.

Όπως και στο προηγούμενο cosplay/maid της Αθήνας, έτσι και αυτή την φορά επέλεξα να κάνω σε αυτό το καλύτερο νεότερο μου cosplay μέχρι στιγμής. Και αυτή την φορά είχα την τιμή να έχω μαζί μου την μισή ομάδα του ομαδικού, καθώς και μία νέα επιπλέον συμμετοχή από την Αθήνα, την Lisveth けいか ως Yami / Yugi Mutou.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

* Images courtesy of Me, Adventurer, Konart, Sephiroid, TheChoSenOnE & Yumemaru

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:30.

sigpic1127_9.gif

My Contacts