Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Cosplay που έχουμε κάνει (τι και πως)


  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#1 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 29 August 2008 - 19:50

Σκέφτηκα να κάνω αυτό το θρεντ, για να παρουσιάσουν τα μέλη του φόρουμ, τα κοστούμια που έχουν φτίαξει στο παρελθόν. Αλλά δεν θέλω να γίνει με τη μορφή gallery, θέλω περισσότερο να μείνουμε στο γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, πως φτίαχθηκε η στολή (τι υλικά χρησημοποιήθηκαν) και στο κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα ήταν πετυχιμένο ή όχι. Επίσης γράψτε τι βάρος δώθηκε στις μικρές λεπτομέριες, καθώς αυτές κάνουν κυρίως τη διαφορά.
Μπορούμε να βάζουμε φωτογραφίες από το cosplay μας, καθώς και του χαρακτήρα που υποδιόμαστε, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αν κάποιος δεν έχει δει το αντίστοιχο άνιμε. Δεκτές είναι και οι γνώμες, παρατηρήσεις, προτάσεις, ώστε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον.
Πιστεύω ότι αρκετά παιδία που δεν έχουν κάνει cosplay έως τώρα, θα πάρουν κάποιες ιδέες, και θα δουν ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο.

Ξεκινάω εγώ. Το μοναδικό cosplay που έχω κάνει, είναι ο Roronoa Zoro από το One Piece.

Επέλεξα το συγκεκριμένο χαρακτήρα επειδή είναι ένας από τους αγαπημένους μου, και ήθελα πολύ να κάνω cosplay του. Η στολή είναι σχετικά απλή, ένα μαύρο παντελόνι, άσπρο μπλουζάκι, τρεία σπαθιά, μαύρη μπαντάνα στο χέρι, τρεία σκουλαρίκια, και πράσινα μαλλία.
Posted Image

Τα ρούχα ήταν το πιο εύκολο μέρος.
Ένα υφασμάτινο μαύρο βαμβακερό παντελόνι, και ένα λευκό μπλουζάκι. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αγοράσω κάποιο με κουμπιά μπροστά, έτσι αρκέστηκα σε αυτό που είχα.
Αυτό που έχει στη μέση του, μου το έφτιαξε η μάνα μου, από ένα κομμάτι πράσινο ύφασμα. Αν και έψαξα αρκετά, δεν βρίκα το ίδιο ύφασμα 100%, έτσι πήρα απλός ένα πράσινο.
Μπαντάνα μαύρη ευτυχώς είχαμε σπίτι.
Παπούτσια, ένα ζευγάρι μποτάκια του ναυτικού, που είχα από τη θητεία μου.

Τα μαλλία ήταν επίσης εύκολα, αν και χρειάστηκε να κουρευτώ, και να ξυριστώ εκείνη τη μέρα. Πήρα και μια μάσκαρα από κατάστημα καλλυντικών, αλλά επειδή έχω σκούρα μαλλία, το πράσινο φαινόταν μόνο στο φως καλά.

Τα σκουλαρίκια, για να τα βρούμε φάγαμε όλη την Ερμού και το Μοναστηράκι, αλλά τελικά βρίκαμε κάποια που έμοιαζαν αρκετά. Τρύπες στα αυτία δεν έχω, για αυτό χάλασα κάτι άλλα σκουλαρίκια της μάνας μου, και πήρα τα κλιπσάκια. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στα συρματάκια, πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα.
Posted Image
Τα σπαθία. Αυτό ήταν η πραγματική διασκέδαση. Δεν ήθελα να αγοράσω ψεύτικα αποκρειάτικα, και έτσι έφτιαξα τα σπαθιά του Ζόρο από το μηδέν. Επρέπε να μοιάζουν με αληθινά, αλλά και να είναι ελεφρά, για να μπορώ να κρατάω ένα στο στόμα.
Posted Image



Χρησημοποίησαν χαρτόνι μακέτας για τις λεπίδες, και μια τεχνική κόλλας pva και κομματιών εφημερίδας για τις θήκες.
Για τις λεπίδες, χάλασα ένα σπαθί που είχα σπίτι, και σχεδίαδα τη λάμα. Έκομψα το χαρτόνι στο σχέδιο, και μετά το έβαψα με ένα γκρι/ασημένιο χρώμα. Λιμάρισα λίγο και τις άκρες, και ήταν έτοιμες. Χρησημοποιόντας το ίδιο χαρτί, και ένα χρυσό μαρκαδόρο, έφτιξα και κομμάτια που βρίσκονται ανάμεσα στη λεπίδα και την λαβή.
Για τις λαβές, πήρα τη λαβή του σπαθιού που είχα διαλύσει, και αφού την τύλιξα με ζελοφάν, άρχισα να κολλάω λορίδες εφημερίδας, με αραιωμένη κόλλα. Μολίς στεγνώσει η πρώτη στρόση, δεύτερη και τρίτη, και το υλικό γίνεται αρκετά σκληρό, αλλά ελαφρό. Το ίδο έκανα και για τις θήκες, αλλά εκεί έντυνα με εφημερίδες ένα boken που έχω. Χρωμάτισα θήκες και λαβές με pvc χρώματα, και με το χρυσό μαρκαδόρο έκανα τις λεπτομέριες.

Ένα πρόβλημα που αντυμετόπισα ήταν το πως θα στέκονταν τα σπαθιά πάνω στη ζώνη, έτσι ώστε να μπορούν να βγαίνουν εύκολα. Τελικά κόλλησα καρφίτσες από την μέσα πλευρά κάθε θήκης, και έτσι απλός καρφόνονταν πάνω στην πράσινη ζώνη. Και έτοιμος.
Spoiler:


Spoiler:


Η δική μου εκτίμηση. Ήταν πετυχιμένο κοσπλέι, από την πλευρά των λεπτομεριών. Άλλα κοσπλέι του χαρακτήρα που έχω δει, δεν δίνουν σημασία στη λεπτομέρια, και κυριώς στα σπαθία.
Δεν είναι πετυχημένο από άποψη σωματότυπου, καθώς εγώ δεν είμαι γυμνασμένος.
Πάντος σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι πήγε καλά. Περιμένω να ακούσω σχόλια, και να δω κι άλλα κοσπλέι



#2 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 29 August 2008 - 22:03

Μπράβο Namida για την πρωτοβουλία! :congrats:

Και να σε βλέπουμε συχνά! Κυρίως...cosplayσμένο. Αλλά και να συμμετέχεις με posts.

Να λοιπόν και οι δικές μου εμφανίσεις...

1) Reki (Haibane Renmei)
2006, Το πρώτο cosplay-meeting που οργανώθηκε στην Αθήνα από φόρουμ.

Spoiler:


Χρειάστηκα φτερά (τα οποια εβαψα στην άκρη με μαύρο μελάνι) και μαύρη περούκα. Για το halo χρειάστηκα ενα πλαστικό κουλούρι το οποιο έβαψα με κίτρινο φοσφοριζέ σπρέυ. Τα ρούχα ήταν το απλούστερο κομμάτι, καθώς τα haibane δεν έχουν περιορισμούς στα ρούχα, αρκεί να δείχνουν παλιά.

2) Ichihara Yuuko (xXx HoliC) 2007

Spoiler:


To εύκολο κομμάτι ήταν μονάχα η περούκα, τα ψευτικα νύχια και οι βλεφαριδες. Η Yuuko είναι δύσκολη στα ρούχα που πρέπει να βρεις. Αν δεν είναι εντυπωσιακά κιμονό, θα πρέπει να είναι σίγουρα πολύ φανταχτερά μακριά φορέματα με μπούστο. Ευτυχώς βρήκα ένα κόκκινο μακρύ φόρεμα στα Zara σε καλή τιμή. Από αξεσουάρ δε, την Αρτα με τα Γιάννενα....

3) Haruka (Love Hina)
BioS 2008

Spoiler:


To απλούστερο cosplay που έχω κάνει! Φοράω την ποδιά της δουλειάς :tensai:, φούστα, βαμβακερές κάλτσες ως το γόνατο και....παντόφλες!

4) kapitan Balalaika (Black Lagoon)
Kavatza 2008

Spoiler:


Εφαγα τον τόπο να βρώ μπορντώ, σταυρόκουμπο ταγιέρ, αλλά δε βρήκα. Ετσι έβαλα ενα μαύρο, αφού του άλλαξα τα κουμπιά κι έβαλα χρυσά. Ξανθιά περούκα, ψευτικα νύχια, πούρα και ψηλοτάκουνα (που μου βγάλανε την παναγία). Για το έγκαυμα χρησιμοποιησα ειδικά κερί και συμπλήρωσα με μακιγιάζ.

Edited by Tomodachi2, 05 October 2008 - 18:08.


#3 room302

room302

    audience killer loop

  • Members
  • 120 posts

Posted 09 September 2008 - 20:13

Very very interesting thread!
Ας κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τα posts που αφορούν τους Ordre De Ciel και τα parties και ας παραθέσω εδώ (δυστυχώς σε 2 δόσεις, μια που ένα PC problem με έκανε να χάσω κάποια παλιά αρχεία - cosplay pics) τα (ουσιαστικά) 2 cosplays που έχω κάνει μέχρι σήμερα.
Το πιο πρόσφατο ήταν αυτό του Sephiroth (Final Fantasy VII, Crisis Core, Last Order).
Αντιθέτως με το πρώτο μου, αυτό του Ulquiorra (Bleach) το οποίο ήταν όλο hand-made (αλλά θα μιλήσω για εκείνο όταν ανακτήσω τα picture files μου), αυτό το costume ήταν παραγγελία.
Όταν παραγγέλνεις ρισκάρεις αρκετά, μια που ποτέ δεν είσαι 100% σίγουρος πότε, αν και τι θα φτάσει στα χέρια σου, όσο αξιόπιστο και αν είναι το site. Αυτού του είδους οι αμφιβολίες εξαφανίστηκαν με το που είδα το Sephiroth costume, το οποίο ήταν ακόμα καλύτερο από κοντά από οτι στα pics. Ευτυχώς, ακόμα και οι μετρήσεις (size) ήταν απόλυτα ακριβείς (όταν παραγγέλνεις non-custom costume προσέχεις και προσεύχεσαι όλα τα conversions που έχεις κάνει να έχουν πολύ μικρή απόκληση από το μέγεθός σου), οπότε ουσιαστικά παρέλαβα ένα κουστούμι ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα μου.
Η περούκα ήρθε μαζί με το κουστούμι, όπως και τα γάντια. Το μόνο απαράδεκτο ήταν το παντελόνι, το οποίο λες και άνηκε σε άλλο κουστούμι - και σε style αλλά και σε μέγεθος! Είχα σκεφτεί οτι κάτι τέτοιο μπορεί και να συνέβαινε, οπότε είχα παραγγείλει με... απόκληση παντελονιού! (Είχα ένα δικό μου φτιαγμένο έτοιμο για την περίσταση).
Μετά λοιπόν, είχε μείνει η αναζήτηση της κατάλληλης μπότας (όχι μόνο δύσκολο να βρείς κάτι που να μοιάζει με γαλοτσο-wermacht-ιππασίας thing, αλλά να πρέπει να την κοιτάξεις και να την ξανακοιτάξεις για να σιγουρευτείς οτι είναι μια μπότα που θα χαίρεσαι να φοράς και όλο το χειμώνα, αφού είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά για μπότες και να φορεθούν μόνο μια ή δύο φορές). Η αναζήτηση πέτυχε, και μετά από 2 ώρες research στο Μοναστηράκι τα καταφέραμε. :)
Τέλος, άφησα τους πράσινους φακούς επαφής με αυτό το sick Mako touch ;) That was an easy job, βρίσκεις ό,τι θέλεις στο κέντρο της Αθήνας.
Then...some silvery white make up τουλάχιστον στα φρύδια (δεν θα μπορούσε να είναι σε ολόκληρο το πρόσωπο με 36 βαθμούς Κελσίου)
So...the final (almost 350 euros) result is this:

Posted Image

Posted Image

Το μόνο που έχει σημασία σε ένα cosplay (όπως και σε ο,τιδήποτε άλλο κάνει κάποιος στη ζωή του), είναι σοβαρότητα. Get what you want, be decisive. Act like your character, dream like it, do it. Then is when the real fun comes in...

Edited by room302, 09 September 2008 - 20:19.


#4 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 09 September 2008 - 21:38

Very very interesting thread!
Act like your character, dream like it, do it. Then is when the real fun comes in...

Για το πόσο in character ήταν αυτός ο Sephiroth, έχουμε και μαρτυρίες!!! :uhh:
http://www.anime.gr/forums/230932-post38.html :colddd::colddd:

#5 IlPalazzo

IlPalazzo

    Anime Fan

  • Members
  • 147 posts

Posted 09 September 2008 - 21:40

Εγώ είχα ντυθεί... Kyon.

Είχα ήδη ακούσει ότι 2 φίλες θα ντύνονταν Haruhi και Asahina. Ήξερα άτομο που ψοφούσε να ντυθεί Nagato. Οπότε, κοιτιόμαστε μ' ένα φίλο (αυτός Koizumi fanboy, εγώ Κyon fanboy) και λέμε "Γιατί όχι;"

Κόκκινες γραβάτες είχαμε ήδη από κάποια παλιάα παρέλαση. Άσπρα κοντομάνικα πουκάμισα και μαύρα παντελόνια ήταν το ευκολότερο να βρεθούν. Πράσινα σακάκια ψάξαμε ΟΛΗ τη Θεσσαλονίκη και δε βρήκαμε,
Spoiler:
αλλά δεν πειράζει, ούτως ή άλλως θα σκάγαμε εκεί μέσα με τόση ζέστη. Το μόνο που έμενε ήταν να μπω στο πετσί του χαρακτήρα, που έγινε χωρίς να το θέλω καν. (έχω και φωτογραφία να με τραβάει η Amphilyki-Haruhi απ' τη γραβάτα.)

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες: Τις αγνόησα. Πήγα αξύριστος και χωρίς να αδυνατίσω. Αλλά τέλος πάντων.

Μόνο μου παράπονο είναι ότι ο Adventurer επέμενε -και επιμένει- να με αποκαλεί Koizumi. Τέλος πάντων, σε κάνα-δυο δεκαετιούλες θα του το συγχωρήσω μάλλον.

Εδώ θα βρείτε τις φωτογραφίες μου (στις ομαδικές, είμαι ο τέρμα αριστερά), έτσι για να καταλάβετε τι ρόμπα έγινα.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

 

唯今翻訳...


#6 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 September 2008 - 15:29

Δεν το πιστεύω πόσο έχει ανέβει το επίπεδο του cosplay στην ελλάδα! Good job guys!
Λοιπόν ας ποστάρω κι εγώ το πως έφτιαξα το cosplay του Uchiha Itachi

Ασφαλώς το πιο σημαντικό πράγμα για το cosplay είναι ο Akatsuki Cloak τον οποίο αποφάσισα να κάτσω να φτιάξω μόνος μου μιας και δεν βρήκα ιδιαίτερα πολύπλοκο και μου γλύτωνε και το 90% των χρημάτων που θα ξόδευα για να τον αγοράσω έτοιμο (επιδή είχα ύφασμα από πριν)

πήρα λοιπόν ένα μεγάλο μαύρο σχετικά χοντρό ύφασμα (2x2 περίπου) το οποίο αγόρασα από μαγαζί στην προέκταση της Περικλέους στο κέντρο και αφού έκανα προσχέδια και πολλες μετρήσεις (έπρεπε να είναι περίπου το διπλάσιο του σώματος μου σε πλάτος για να τυλιχθεί, το έκοψα κάπως έτσι:

Posted Image

ύστερα άνοιξα δύο τρύπες ίσες περίπου με το διπλάσιο των χεριών μου πέρνοντας σαν μια άκρη το πάνω μέρος των όμων μου (έτσι ώστε να περισσεύει μπόλικος γιακάς)
κάπως έτσι:

Posted Image

Μετά έκοψα δύο τμήματα από το ύφασμα που μου είχε μείνει με μήκος λίγο μακρύτερο των χεριών μου (συμπεριλαμβάνοντας και τους όμους) και πλάτος 3-4 φορές το πλάτος των χεριών μου και τα έδωσα στον φίλο μου που ξέρει να ράβει για να μου ενώσει τις δύο άκρες κατά μήκος:

Posted Image

Αφού τελείωσε και αυτό, ράψαμε τα μανίκια μέσα από τις τρύπες του main body και έγινε κάπως έτσι:

Posted Image

(η κίτρινη διακεκομμένη γραμμή δηλώνει την θέση της τρύπας)

Για να μπορέσει να σταθεί ο γιακάς, και μιας και δεν μου βρισκόταν άλλο κόκκινο ύφασμα για να βάλω από μέσα, έκοψα ένα παραληλλόγραμμο τμήμα ένος χοντρού άσπρου χαρτονιού, το έβαψα κόκκινο με έναν χοντρό μαρκαδόρο posca, και το κόλλησα στον γιακά με UHU υγρή και συραπτικό (μετά από πάνω έβαλα μαύρη κολλητική ταινία κατά πλάτος από πίσω από τον γιακά για να μην φαίνονται τα συραπτικά :hahaha:)
Posted Image

Ήθελα να τον κάνω όλο κόκκινο από μέσα αλλά ο μαρκαδόρος posca δεν πιάνει καλά στο ύφασμα και θα έπρεπε να τον βάψω με μπογιά, αλλά τον είχα ήδη ενώσει οπότε είπα "άστο"

Τέλος, το καλύτερο μέρος, τα συννεφάκια. Αφού βρήκα στο google κάποια concept των akatsuki συννέφων (και κοίταξα και τον ίδιο τον Itachi) πήρα σχετικά λεπτό κόκκινο χαρτόνι και έκοψα 5 διαφορετικά μεταξύ τους συννεφάκια, κάποια μεγαλύτερα κάποια μικρότερα και έκανα το περίγραμμα με άσπρο μαρκαδόρο posca. Ύστερα τα κόλησα στο πίσω μέρος της κάπας με υγρή κόλα UHU στυλ όπως δείχνω κάτω:

Posted Image

(το ένα το έκοψα στη μέση και το έβαλα στις δύο άκρες, εκεί που ο μανδύας κλείνει)

Έτσι τον δίπλωσα και πέρασα σε δύο σημεία πάνω κάτω δύο μικρά κορδελάκια του ίδιου υφάσματος μέσα από μικρές σχησμές και τα έδεσα για να κλείσει εκεί που ήθελα

το Headband το παράγγειλα αν και είχα φτιάξει και ένα εφεδρικό (σκαλιστό από λινόλεουμ και περασμένο με ασημένιο μαρκαδόρο) καβάτζα μήπως και συνέβαινε τίποτα. Για τα πόδια χρησημοποίησα ένα φαρδύ παντελόνι και μερικούς επιδέσμους, ενώ στο πάνω μέρος φόρεσα ένα κοντομάνικο σχετικά στενό μαύρο μπλουζάκι και ένα λαστιχάκι κολιέ.

Φωτογραφία καλή δυστηχώς δεν έχω x.x

#7 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 September 2008 - 17:01

..το λιγότερο που μπορεί να κάνει μια..."μάνα" για το "παιδί της" :if:

Posted Image

Είσαι...ο βασιλιάς του χειροποίητου cosplay! Κάνεις τη "Μάνα" περήφανη. Πάρε τσικουλάτο...!

Εμείς οι έλληνες-cosplayers έχουμε το δικό μας...."photobucket". Βρισκεται μέσα στο blog του Speedgrapher: Easy Subjugation. Σιγουρα εχει δικές σου Itachi pics, αρκει να ρίξεις ενα ψαξιματάκι στο Easy Subjugation: March 2008 (δείτε το όλοι! Περιέχει όλα τα καταπληκτικά cosplays εκείνης της βραδιάς!)

αααπ! Να κι άλλη μια!

Posted Image

Edited by Tomodachi2, 16 September 2008 - 17:06.


#8 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 16 September 2008 - 17:14

yay! thanks "Μάνα"! :wooi2: τσικουλάτο!! Easy subjugation ftw!

#9 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 October 2008 - 18:31

5) Nurse (Silent Hill Origins PSP)
ΚΑΒΑΤΖΑ, Ιούλιος 2008

Posted Image

Posted Image

Kabamaroudis as: Travis

Posted Image


Το ότι το Silent Hill Origins-Nurse (ως προσωπικό μου cosplay) εντυπωσίασε τους περισσότερους, είναι μια αλήθεια. Το ότι, εκείνος που ξέρει καλό photoshop, είναι σημαντικότατος φίλος του cosplayer που θελει να δείξει την προσπάθειά του σε όλους όσους δεν την είδαν από κοντά, είναι μια μεγαλύτερη αλήθεια! Να γιατί αυτό το cosplay παρουσιάζεται τώρα σε ξεχωριστό post. Πέρα από το cosplay αυτό καθ' αυτό, αξίζει να παρουσιαστεί-και πολύ περισσότερο, το skill του Kabamaroudis στο photo editing....

Αυτό το cosplay είναι πολύ πιο απλό απ' ότι δείχνει. Μια ρόμπα και καπέλο νοσοκόμας (υπάρχουν σε ειδικά καταστήματα, που φτιάχνουν και πωλούν ιματισμό για επαγγελματίες, πχ. ιατρικό ή υπηρετικό προσωπικό), κάλτσες, ζαρτιέρες και αρκετές γάζες! Εστειλα τη ρόμπα για κόντυμα. Για το βάψιμο της στολής χρησιμοποίησα....τσάι! Βούτηξα τα ρούχα, τις κάλτσες και τις ζαρτιέρες σε τσάι, τ' αφησα να μουλιάσουν και μετά τα 'βαλα να στεγνώσουν. Οι συμπληρωματικοί λεκέδες έγιναν με στάχτη και σκιές ματιών. Απαραίτητα tips γι αυτό το cosplay: creepy-περπάτημα και πόζα, σεξ-απήλ, ωραία πόδια.

#10 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 08 October 2008 - 13:48

Εφόσον το ζήτησε η Tomodachi2 από εμάς του βορείους στο θέμα του πρόσφατου cosplay πάρτι που έγινε στην Θεσσαλονίκη είπα να περάσω και εγώ από εδώ να μιλήσω για το 1ο μου cosplay ως Sanosuke Sagara από Rurouni Kenshin όπως τον είδαμε κατά την διάρκεια του πρώτου Filler Arc που έκανα στις 03.10.2008 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image


Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Συνεχίζουμε με την σύσταση του ανά μέρος.


A) Παντελόνι - Αρχικά έψαξα να βρω ένα άσπρο παντελόνι που να αποτελείται από το κατάλληλο ύφασμα που απαιτούνταν.Αυτό ήταν το πιο εύκολο μέρος της αναζήτησης,καθώς με μια απλή βόλτα σε ένα απλοϊκό μαγαζί,αλλά με τεράστια ποικιλία, βρήκα σχεδόν άμεσα αυτό που χρειαζόμουν (αυτά τα άσπρα τα ψιλοδιαφανές).Το μόνο που θα χρειαζόταν να γίνει πάνω του ήταν να γίνει πιο κοντό καθώς ως γνωστόν του Sanosuke δεν φτάνει ως τέρμα κάτω και φαίνονται οι επίδεσμοι που έχει στα πόδια.Αλλά αυτό αργότερα. - 5 ευρώ

Β) Πανωφόρι - Το δεύτερο και δυσκολότερο μέρος ήταν να βρω την ρόμπα/κάπα/πανωφόρι του Sanosuke.Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν οι φαρμακευτικές/ιατρικές/χασάπικες κ.τ.λ. ρόμπες, οι οποίες θα χρειαζόταν απλά αρκετή τροποποίηση.Ρώτησα και βρήκα σε ένα κατάστημα με ορθοπεδικά ήδη αρκετές, αλλά όλες με 2-3 τσέπες και σηματάκι μάρκας.Αρχικά αυτό με απέτρεψε από την άμεση αγορά,όπως και τα μανίκια,γιακάς κ.τ.λ. που δεν ταίριαζαν πάνω.Οπότε άρχισα (μάταια) να ψάχνω για κάτι άλλο που να ταιριάζει, σε ένα σωρό καταστήματα στην Κατερίνη (δυστηχώς εδώ μένω).Το κοντινότερο σε σχήμα που βρήκα ήταν οι ενδυμασίες του καράτε, αλλά το ύφασμα του ήταν τελείως ακατάλληλο γι'αυτό που ήθελα.Οπότε τελικά κατέληξα να αγοράσω την "ιατρική ρόμπα",μαζί με 4 ρολά επιδέσμους από το ίδιο κατάστημα για τα πόδια,το χέρι και την μέση. - 30 ευρώ

Γ) Ζώνη, κορδέλες & πανωφόρι - Στη συνέχεια αφαίρεσα ραφή ραφή όλες τις τσέπες και το σηματάκι,τα μανίκια και ότι άλλα "εξαρτήματα" είχε πάνω της.Οι "τρυπούλες" από τις ραφές και λόγο του άσπρου χρώματος ουσιαστικά δεν φαινόταν καθόλου.Ιδιαίτερα μετά από ένα σιδέρωμα.Το μόνο που έμενε ήταν να κοντίνει και αυτή καθώς ήταν πολύ μακριά, και να προστεθεί πάνω το μαύρο ύφασμα που βλέπετε στις εικόνες,καθώς και το Kanji στην πλάτη.Οπότε πήγα σε ένα μαγαζί με υφάσματα και κοίταξα για το κατάλληλο ύφασμα.Ήταν εύκολο να το βρω,το λεγόμενο "καραβόπανο". Πήρα 1x1 μέτρο μαύρο καραβόπανο, αλλά και λίγο κόκκινο και άσπρο, για την παρασκευή της κόκκινης κορδέλας στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι,αλλά και τις άσπρης ζώνης γύρω από το παντελόνι. Όλα αυτά τα πήγα σε μια γνωστή μοδίστρα της μητέρας μου και ενώ φόρεσα την ρόμπα και το παντελόνι της είπα πόσο να τα κοντίνει και τα δύο,που και πως να βάλει το μαύρο καραβόπανο και σε τι διαστάσεις (με το μάτι οπότε και μετά τα υπολόγισε με χάρακα) και να κάνει και τις κορδέλες και τις ζώνες στα κατάλληλα μεγέθη.Για το κεφάλι διπλή στρώση,για το χέρι μονή,ενώ για την ζώνη πάλι διπλή.Σχετικά με το πανωφόρι στην θέση που ήταν κάποτε μανίκια,ανασχηματίστηκαν με τον ίδιο τρόπο νέα από μαύρο ύφασμα,από πλάι μπήκαν οι 4 λωρίδες με μαύρο ύφασμα συμμετρικά,ενώ εκεί που ήταν ο γιακάς και όλο το άλλο χοντρό διπλό ύφασμα που συνέχισε προς τα κάτω,αυτό αφαιρέθηκε -αλλά και άλλο τόσο όσο αυτό προς τα μέσα αριστερά και δεξιά- ώστε όταν έμπαινε στην θέση του το μαύρο ύφασμα για να το ανασχηματίσει όπως και τα μανίκια,να ήταν πιο μεγάλο το άνοιγμα από μπροστά,ώστε να μην κλείνει το πανωφόρι και να υπάρχει άνοιγμα όπως και του Sanosuke. - 35 ευρώ

Δ) Kanji - Εφόσον ετοιμάστηκαν όλα αυτά πήγα σε ένα μαγαζί με στάμπες και του έδωσα σε jpeg αρχείο το Kanji που ήθελα να βάλει στην πλάτη,το οποίο βρήκα στο Wikipedia,είχα μεγεθύνει αρκετά (ως κείμενο) ώστε να μην βγει pixelιασμένο και είχα "απλώσει" οριζόντια για να καλύπτει "τετραγωνικό" χώρο. Του είπα που ακριβώς το ήθελα και πόσο μεγάλο να είναι με αποτέλεσμα να βγει 0,25x0,25. - 6 ευρώ

Ε) Παπούτσια - Έβαλα τα συνηθισμένα αθλητικά μου, μιας και ήταν μάυρα και τέροιαζαν.Απλώς φρόντισα να κρύψω τα κορδόνια στο εσωτερικό τους. - 0 ευρώ

Σύνολο: 76 ευρώ

Για όσους ρωτούσαν που είναι η τεράστια σπαθάρα,απλά δεν υπήρχε γιατί αυτή την είχε μόνο για μερικά επεισόδια στην αρχή.Από την άλλη είχα επίδεσμο στο δεξί χέρι επειδή είναι μετά την προπόνηση που έμαθε το διπλό χτύπημα που έσπαγε τα πάντα.Επιπλέον ο σταυρός που φορούσα είναι από το πρώτο filler arc με τους Χριστιανούς,τον οποίο του έδωσε εκείνη η κοπελιά (δικαιολογία για να μην τον βγάλω :wis:).Οπότε συνολικά προέκυψε το cosplay που βλέπετε, που αν βάλω μέσα και τις άσπρες κάλτσες που "κρυβόταν" και το άσπρο μποξεράκι (ψιλοδιαφανές παντελόνι είπαμε, γι'αυτό :kawaii:) μου πήρε μόνο 80 ευρώ συνολικά :oo:.Αυτά.Για το επόμενο δεν έχω αποφασίσει ακόμα,αλλά σαν αρχική σκέψη έχω τον Dark όπως είναι στο avatar μου :gn2:.


* Images courtesy of Adventurer

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:26.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#11 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 08 October 2008 - 19:11

Cassiel, :nod:!

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα παρουσίασης προσωπικού cosplay.
(ως "Μάνα του cosplayer", σου δίνω "Respect'a Coin: Golden" καθώς και μια αίτηση "υιοθεσίας" να συμπληρώσεις...!) :congrats:
Posts σαν του cassiel και όλων όσων εχουν προηγηθεί δημοσιοποιόντας αναλυτικά, βήμα προς βήμα και προπάντων απλά και σαφώς γραμμένα, βοηθούν πάρα πολύ σημαντικά, όχι μόνο στο να ξέρουμε πώς ο κολλητός μας - cosplayer κατάφερε να διασκεδάσει και να διασκεδάσουμε με την προσπαθειά του στο πάρτυ, αλλά κυρίως, στο να δούμε και να ξέρουμε, πως ενα σωστό και εντυπωσιακό cosplay χρειάζεται τρόπο, όχι αναγκαία πολλά χρήματα. Μας βοηθούν να ξέρουμε που να εστιάσουμε την προσοχή μας, χωρίς να χρειαστεί να καταξοδευτούμε!

Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη εχουν ήδη δείξει θαυμάσιες cosplay-προσπάθειες και το έχουμε δει ξεκάθαρα σε φωτός απά τα parties της. Ο cassiel έκανε την αρχή, παρουσιάζοντας τη δική του. Και τώρα είναι η σειρά σας.... :try:

Posted Image
K.E.H.K. The Comic - .aNiMe//GR Forums

#12 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 13 October 2008 - 10:09

Επιτέλους μπόρεσα να συνδεθώ για να απαντήσω.Αρχικά να πω ότι την αρχή από την Βόρεια Ελλάδα την έκανε ο φίλτατος IlPalazzo πιο πάνω στην αρχή, που είναι Θεσσαλονικιός:drink:.
Κατά τα άλλα thanks για τα καλά σου λόγια Tomodachi2:wooi2:.Με την ευκαιρία να σου πω ότι το cosplay από το Silent Hill που έκανες με άφησε άφωνο μόλις το πρωτοείδα πριν καιρό.Πραγματικά εκπληκτικό:thatsit:!!!


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#13 Marilou

Marilou

    niaaa??

  • Members
  • 28 posts

Posted 15 October 2008 - 20:09

Λοιπόοον… μετά από το request της Tomodachi-sama αποφάσισα να παραθέσω το πώς φτιάξαμε τις στολές μας…

Θα έβαζα κανονικά το Nerethil να κάνει το post μια και αυτός είναι των δημοσίων σχέσεων… (εγώ για κάποιο περίεργο λόγο κάθε φόρα που μπαίνω στη διαδικασία να πω ή να γράψω κάτι λένε ότι ξεφεύγω από το θέμα συνέχεα… δεν ξέρω γιατί…) but I decided against it, γιατί ο Nerethil δυστυχώς ξέρει από βελόνες και ραφτική όσο ξέρω και εγώ για το αντικείμενο της σχολής μου –δλδ τίποτα…-

Λοιπόν ας αρχίσουμε με τα βασικά. Το cosplay μας είχε ως θέμα το Fairy Tail. Είναι το καινούριο manga του Hiro Mashima, και όχι δεν έχει βγει σε anime (ακόμα ελπίζω) αλλά μιας και είναι ένα από τα αγαπημένα μας διαλέξαμε αυτό. Ο Nerethil ντύθηκε με τη κλασική στολή του Natsu και εγώ με μια από τις πανοπλίες της Erza’s (για όσους δεν ξέρουν ποια πανοπλία είναι, απλά δεν έχουν διαβάσει μέχρι εκείνο το σημείο… I do no spoilers)


Spoiler:


Κ πάμε για την Erza…(που ήταν λίγο πιο δύσκολη)

Spoiler:


Το μόνο βασικά που χρειάστηκε να φτιάξουμε ήταν το παντελόνι. Όπως ίσως να ξέρετε, λέγετε hakama και είναι το παραδοσιακό παντελόνι για kendo κλτ στην Ιαπωνία. Βρήκαμε από το internet pattern και guide για το πώς φτιάχνετε (http://www.sithvixen.com/tutorials/SewingHakamaPants.pdf εγώ χρησιμοποίησα αυτό το guide, αλλά στο google θα βρείτε σίγουρα κ άλλα…)

Ύφασμα βρήκαμε στο μοναστηράκι κάπου στη Περικλέους. Διαλέξαμε βαμβακερό σταθερό πανί γιατί κάτι λεπτό δεν θα έπεφτε καλά για αυτό που θέλαμε. Τις μπογιές για τη φλόγα στο κάτω μέρος τις βρήκαμε στο πράκτικερ σε βαζάκια των 50ml (pelican – plaka lack) η Tomodachi-sama μας είχε πει βέβαια ότι υπάρχουν και σπρέι για υφάσματα εκεί αλλά όταν ρωτήσαμε μας είπαν ότι δεν είχαν κ δεν το ψάξαμε περεταίρω.

Μετά που κόψαμε ένα patron σε ένα παλιό σεντόνι (συνήθως χρησιμοποιούν χαρτί για πατρόν από ότι μου έχουν πει βέβαια…). Τα hakama έχουν πιέτες, 3 μπροστά κ 2 πίσω, αλλά επειδή το παντελόνι της Erza έχει στο τελείωμα τα φωτιά έκανα 2 μπροστά κ 2 πίσω για να μην χαλάσει το σχέδιο. Για αυτό και από το patron του guide αφαίρεσα 10 με 15 cm από κάθε μεριά. Μετά περάσαμε το σχέδιο στο ύφασμα, το κόψαμε (αφήνοντας ένα κομμάτι ύφασμα μετά τα σημάδια του patron φυσικά… μην γελάτε! Αν δεν με είχε σταματήσει η μητέρα μου εγώ θα την είχα κάνει τη βλακεία… πρώτη φορά έκοβα, που να το ξέρω η άμοιρη??) και ράψαμε το καβάλο. Τις φλόγες τις έβαψα πριν να ραφτεί το υπόλοιπο hakama αλλά είχαμε ραμμένο τον καβάλο για να είμαστε σίγουροι ότι θα πέσουν στο ίδιο ύψος στο κάθε μπατζάκι. Μετά σύμφωνα με το guide βάλαμε τις ζώνες κ ράψαμε τα πλάγια. Και απλά να πω ότι σε αντίθεση με το pattern του παραπάνω guide τα hakama έχουν τις πιέτες προς τα μέσα γι αυτό κ γω τις αντέστρεψα… (για κάποιο λόγο βέβαια βγήκε πολύ μακρύ κ έπρεπε να κόψω μεγάλο μέρος της φωτιάς… αλλά τι να κάνουμε…)

Από μέσα πήρα απλά μια παντελόνα από τα oysho (10 euro). Κ πάνω είναι προφανώς επίδεσμοι που μπορείτε να βρείτε σε κάθε φαρμακείο…


Και ας πάμε τώρα στο Natsu…

Spoiler:


Το λευκό παντελόνι από μέσα είναι ένα απλό γυναικείο σαλβάρι που ράψαμε δυο μαύρες κορδέλες στο τέλος. (Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήταν και πολύ ‘αντρικό’ ένδυμα… αλλά να ναι καλά το ύφασμα που έπεφτε πάνω κ το έκρυβε…)

Για το γιλέκο, πήραμε για patron ένα t-shirt, όχι πολύ ελαστικό και αρκετά άνετο, και χρησιμοποιήσαμε αυτό σαν βάση. Το σχεδιάσαμε πάνω στο ύφασμα, κ μετά που το κόψαμε, ράψαμε τους ώμους και τα πλάγια και μετά φτιάξαμε τα μανίκια (στις μασχάλες κυρίως) ώστε να έχουν αρκετό άνοιγμα για να είναι άνετα. Μετά βάλαμε μια πορτοκαλί κορδέλα στο τέρμα (περίπου 4 με 5 cm που τη διπλώσαμε για να πιάνει κ τις 2 μεριές) και αντί να τη ράψουμε χρησιμοποιήσαμε κάτι ταινίες που τις βάζεις ανάμεσα σε 2 υφάσματα, τα περνάς με σίδερο και αυτά κολλάνε (δεν έχω ιδέα πως τις λένε, εμείς τις βρήκαμε στο ικεα) και από πάνω ράψαμε μια πιο λεπτή μαύρη.

Για το ύφασμα στη μέση, απλά το κόψαμε, βάλαμε τις κορδέλες με τον ίδιο τρόπο και το ράψαμε σε μια ζώνη. Για να μην βγει τελείως flat, σε 3 σημεία κάτω από τη ζώνη κάναμε πιέτες προς τα μέσα για να έχει λίγο ‘αέρα’. (Αν και λόγο του μάκρους χάθηκαν λίγο…)

Για το κασκόλ τώρα, πήραμε ένα ύφασμα σαν fleece, το ράψαμε σαν tube (το διπλώσαμε στα δύο κ το ράψαμε από τη πίσω μεριά, κ μετά το γυρίσαμε) για να είναι fluffy και από τις 2 μεριές, κ μετά περάσαμε με τη μηχανή τις γραμμές κ κόψαμε τα κρόσια στο τέλος… το ύφασμα μετά από κάποιο ψάξιμο το βρήκαμε σε ένα μαγαζί στη Νικίου (νομίζω στο 22 ήταν, στο πάνω όροφο) έχει πολλά υφάσματα, με 1 euro το μέτρο…


Για τις λεπτομέρειες τώρα… για το σήμα του guilt στα μπράτσα μας χρησιμοποιήσαμε μαρκαδόρους edding 149m. Κατά τύχη μας είπε ένας χειρούργος ότι τους έχουν για να κάνουν σημάδια στους ασθενείς τους. Δεν κάνουν κακό στο δέρμα, είναι σταθεροί στο νερό και φεύγουν με οινόπνευμα (ή καλύτερα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ ) Είναι ένα κάλο αντικατάστατο των body paint κ είναι κ φτηνό…


Αυτάααα… ελπίζω να μην ξέχασα τπτ…


PS: θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε κ τη Tomodachi-sama για την βοήθεια κ τις συμβουλές της. Δεν μπορούσα ποτέ να πιέσω το Nere-tan να το τελειώσουμε έγκαιρος αλλιώς…
(Nerethil: hey! Don’t call me ‘Nere-tan!! that’s not cool!
Marilou: *hits him over the head* Fay-sama does it all the time! You are younger anyway!!! Ha!
Nerethil: *frowns and looks away* I hate you *mumble mumble*)


Ναι ναι και πριν τελειώσω αυτό το τεράστιο post(καλά πότε έφτασα εδώ??) θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπεύθυνο των local ΕΛΤΑ μας, που μου έφερε πίσω την περούκα μου από το αεροδρόμιο μόλις 10 ώρες πριν το cosplay night μας…(κόντευα να τρελαθώ τελευταία στιγμή…) να’σαι καλά καλέ μου άνθρωπε… είθε ο θεός να κόβει από το Nere-rin μέρες και να σου δίνει χρόνια…(my life is too precious to waste…lot of manga to read… lot of cosplay to do….)


Well that’s about it…
I think…
I didn’t forget anything right??...
Ok… I’ll stop talking now…
Bye bye…:fromabove:

Attached Files


Edited by Marilou, 24 December 2008 - 02:52.

Spoiler:

#14 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 October 2008 - 20:16

Marilou & Nerethil, σας ευχαριστώ!!!! :nanana:
Σας ευχαριστώ επίσης, και για την πληροφορία για τους μαρκαδόρους edding 149m!

--------------------------------------------------------------------------------------

6) Hanamoto Hagumi/Hagu-chan (Honey & Clover)

Posted Image

concept: Korobokkuru!
06/09/2008 KABANTZA

Posted Image

Η δυσκολία αυτού του cosplay λέγεται "κόντρα-φυζίκ". Και αυτό θα πει, πως θα 'πρεπε να κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να μοιάζω με μια 19χρονη που έχει την εμφάνιση κοριτσιού 13 ετών, ενώ εγώ είμαι 30 χρονών γαϊδάρα. Tzimisce (έτσι, για να θυμηθώ και τις παλιές εποχές που 'λιωνα στο VtM,) δεν υπήρχε ευκαιρος, για μποτόξ (sic) είχα χάσει το τηλέφωνο της Λαίδης, όποτε ήπρεπε να βασιστώ στα makeup-skills μου. Κοινώς, έπεσε κονσίλερ, φο-ντε-τεν και πούδρα...με το μυστρί! Όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μη κάνω αυτό το cosplay! Αγαπώ αυτό το χαρακτήρα. Και πέρα απ' όλα, αυτό το άνιμε.

Posted Image

Το ευκολότερο part του cosplay αυτού ήταν τα ρούχα. Όταν έχουμε να κάνουμε με χαρακτήρες παρμένους από ανιμε καθημερινών καταστάσεων, δε χρειάζεται να μπουμε στη διαδικασία να βρούμε ακριβώς τα ίδια ρούχα. Αρκεί απλώς να μιμηθούμε το στυλ ντυσίματος του χαρακτήρα. Για τη Hagu-chan χρειαζόμουν φαρδιά ρούχα (φούστα-μπλούζα ή φόρεμα) σε στυλ κάπως παιδικό και ίσια παπούτσια "μπαλαρίνες".
Γραμμή για τα μαγαζιά με κινέζικα ρούχα λοιπόν! Ημουν τυχερή, γιατί σ' ενα συγκεκριμμένο, βρήκα και μπλούζα και φούστα και παπούτσια. Ημουν όμως ατυχη (δε λέω ηλιθια, γιατί δε με συμφέρει...), γιατί αγόρασα παπούτσια από κινέζικα, ακριβώς στο ευρωπαϊκό μου, κανονικό νούμερο, με αποτέλεσμα να κοντεύουν να μου πεταχτούν τα δάχτυλα όξω απ το πανί! Αν αγοράσετε ποτέ παπούτσια από κινέζικα, πάρτε τα κανα νουμεράκι μεγαλύτερο απ το κανονικό σας...ακούτε με!
Περούκα είχα από τις απόκριες. Απλώς τη διαμορφωσα όπως χρειαζόταν.

Μικρή πινελιά "αναγνωρησιμότητας": έκοψα 4 τετράφυλλα τριφύλλια (σήμα κατατεθέν του Honey & Clover) από πράσινο χαρτόνι και τα έραψα επάνω στη ρόζ μπλούζα.

Μεγάλη πινελιά αναγνωρησιμότητας (και συνάμα...τεράστια "πετυχεσιά": Το πράσινο φύλλο-Taro που κρατούσα πάνω από την κεφάλα μου.

Posted Image

Σκέφτηκα λίγες ωρίτσες πριν το πάρτυ, να προσθέσω αυτό το πραμματακι στο cosncept, μηπως και αυξηθούν οι πιθανότητες αναγνωρησιμότητας, τουλάχιστον ανάμεσα σε όσους εχουν δει αυτό το ανιμε, μηπως και απεφευγα να γραφτεί στο τεφτέρι-ψηφοφορίας-ανάμεσα στα character names κάνα...Βουγιουκλάκη! Οπότε το concept ονομάστηκε Korobokkuru! Δηλαδή "μικρά ανθρωπάκια που ζουν κάτω από τα φύλλα Taro.
Ξεκίνησα να κατασκευάζω το φύλλο με χαρτόνι και σύρμα ως στήριξη. Αλλά το σύρμα το έκανε να γέρνει πάρα πολύ μπροστά, με αποτέλεσμα να μοιάζει με τσαρούχι!
Κι εκεί που χα ανάψει 2 τσιγάρα ταυτόχρονα...τσαφ! Ανάβει ωσάν ολόγραμμα απάνω από την κούτρα μου μια Ostram 50κηριών και μου ρθε η καρα-ιδεάρα!

-"Μωρή! Αφού έχεις το κοντάρι για το ξεσκονόπανο το swiffer...!!"

Τσακίζομαι κουζίνα-μεριά, αρπάω το κοντάρι, πετάω το ξεσκονόπανο-εννοείται, ξυλώνω το σύρμα από το χαρτόνι και περνάω το κοντάρι, το οποιο με το πάτημα ενός κουμπιού διπλωνόταν ή τεντωνε! Sugoi! Ακόμα γελάει κόσμος (με το φύλλο-θε να πιστευω, όχι...)!

Επόμενη φάση: φωτογράφιση-να χουμε και να θυμόμαστε!
Εδώ βοήθησε εξεραιτικά η QueenofHearts, με την καθοδήγηση της στο πως να πάρω τις σωστες πόζες (για να ελλατωθούν οι ατέλειες του "κόντρα φυζίκ" όσο αφορούσε σε πρώτη φάση τις πόζες) και το ταλέντο της να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν και όσο καλύτερα μπορούσε τις δύσκολες συνθήκες νυχτερινού φωτισμού.
Επειτα, ανέλαβε ο Kabamaroudis με τα skills του στο photo editing, να διωρθώσει ατέλειες και να δώσει χρώμα και ύφος ακόμα κοντινότερο σε αυτό του Honey & Clover.
Στο "ρόλο" του Morita Shinobou: o Kon_Ookami! Special guest STAR: ο γατούλης που άραζε στανταρ εξω από τα παρτέρια στον πεζόδρομο!
Και ιδού το αποτέλεσμα!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#15 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 20 October 2008 - 13:16

7) Roberta (Black Lagoon)
concept: "Maid to Kill!"
Underworld, 10/10/2008

Posted Image

(photo editing: Kabamaroudis)

Posted Image

Την ιδέα για αυτό το cosplay μου έδοσε ο clampman17, στον οποίο επίσης οφείλω και το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του, που αφορά το κοστούμι καθ' αυτό. Με βοήθησε απίστευτα στην παραγγελία του κοστουμιού απ το ίντερνετ (αφού δε σκαμπάζω μια από δαύτα).

Κοστούμι: Το βρήκα εδώ BLACK LAGOON- Roberta Cosplay Costume Custom made sz M - eBay (item 180289887240 end time Nov-15-08 00:43:28 PST)

Μου στοιχησε 90ευρώ. Μέσα σε αυτή την τιμή συμπεριλήφθηκε και το κόστος για αποστολή express shipping από Hong Kong-μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες, και ήταν μόνο 14ευρώ.
Το κοστούμι παραγγέλθηκε σε non-custom measurements (δηλαδή οι M-size διαστάσεις που εδινε, ήταν μέσα στις δικές μου).
Από τη στιγμή που "εφυγε η παραγγελία", μέχρι να φτάσει το πακέτο στα χέρια μου, το ριξα στο προσευχητάρι. Οποιος παραγγέλνει κοστούμι από νετ, για δυο πράμματα εχει να ανησυχεί: για τα measurements (είτε custom είτε non-custom, πρεπει να είστε πολύ προσεχτικοί στις διαστάσεις που επιλέγετε ή που δίνετε για να σας το φτιάξουν) και για την ποιότητα του κοστουμιού (μπορεί να είναι τελικά ενα πολύ τσίπικο πράγμα, σε σχεση με αυτό που φαινόταν στη φωτογραφία). Αλλά και για τα 2, δε μπορείτε να είστε 100% σιγουροι, μέχρι να φτάσει το πακέτο στα χέρια σας. Προσευχή! Και για τα κορίτσια, νηστεία! (lol)
Ευτυχώς, αυτό το κοστούμι ήρθε στα χέρια μου άψογο και σε ποιότητα και σε measurements!

Παπούτσια: Πάνινα, αλλά ακριβώς στο στυλ που ήθελα. Μονταστηράκι, 10ευρώ. Τα βρήκα την ημέρα που βγήκαμε "σαφάρι" για cosplay-ψώνια με τους six-winged-angel, Vetus και Τάσο (δε θυμάμαι nickname).

Λευκές κάλτσες-βαμβακο-lycra, υπάρχουν σε όλα τα "καλτσάδικα" σε καθε γωνιά της Αθήνας.

Στο μοναστηράκι επίσης βρήκα και το rosario, σε μαγαζί με χάντρες και ψιλολόγια. Θα φορούσα απαραιτήτως ροζάριο και όχι απλό μεταλλικό σταυρό όπως ακριβώς στο ανιμε, για το real-type του θέματος.
Σε μαγαζί με στρατιωτικές στολές & είδη, στο Μοναστηράκι στην οδό Ηφαίστου, βρήκα και τα σωστά γάντια. Γάντια παρέλασης, 14ευρώ. Τα βρήκα όταν βγήκα "σαφάρι" με την Glastenen! Η οποια εριξε και τη φοβερή ατάκα "γαντια παρέλασης" κι έτσι, ξέραμε που ακριβώς να ψάξουμε.

Posted Image

Περούκα: Συνθετική καλής ποιότητας (καμιά σχεση με τις απλές αποκριάτικες που βρίσκουμε στα εποχιακά), στο περουκάδικο στην εξοδο μετρο-Μεταξουργείο. 30έουρα...

Γυαλιά: πρόσεχε εδώ να δεις, φιλαράκο μου, τι κάνει ο...σωστός-Chaotic! Εσκασα 50ευρώ σε μαγαζί με οπτικα-stock house, για καλά, αλλά ψευτικα γιαλιά (με απλή "ζελατίνα κοπής" στους φακούς), ενω έχω μυωπία! Καταλαβες ε? Κάτω από τα ψευτικα γυαλιά, κυριαρχούσαν φακοί επαφής.
Δεν διάλεξα μεγαλύτερο και στρογγυλότερο μεταλλικό σκελετό (δηλαδή αυτό ακριβώς που υπάρχει στο ανιμε), γιατί δεν ταίριαζε με το συνολικό ίματζ της μάπας μου.

Posted Image

Χαρά & Κατασκευή!! :hahaha:

Βαλίτσα: Δεν θα κρατούσα μια πολύ μεγαλύτερη βαλίτσα, όπως ακριβώς στο ανιμε.
Αυτή τη λατρεμένη βαλιτσούλα που κρατούσα, την είχα...χρόοονια. Ελαφρώς κατεστραμμένη, υπέστη καποια μικρο-repairs και "εκλεισε" αναγκαστικά με σελοτέηπ! Τελική πινελιά....αυτά που επέλεξα να κολλήσω επάνω της, για διακοσμητικούς λόγους. Τόοσο μέσα στο concept....:terror2:

Ομπρέλα: Χρειαζόμουν μια γερή, μπορντώ χρώμα, μεγάλη ομπρέλα που ν' ανοιγει απαραιτήτως αυτόματα. Τη βρήκα στην Ομόνοια, 5ευρώ.
Ενώ θέλησε κάποιος να μου προσφέρει βοήθεια, ωστε να εχω μια ομπρελα με προσαρμωσμένο ακριβώς το ίδιο όπλο με αυτό του ανιμε, δεν δέχτηκα, γιατί ήθελα να κάνω μια κατασκευή όπου θα επέτρεπε στην ομπρέλα να κλεινει και να ανοιγει αυτόματα, δινοντας την αίσθηση πως θα μπορούσα να 'πυροβολήσω" με αυτή.

(μμ..χαρά που θα κάνανε οι "προληπτικοί" στο Underworld με το ανοιγόκλεισμα ομπρέλας σε κλειστό χώρο...)

Το toy-όπλο που χρειαζόμουν, το βρήκα τα "Μουστάκας". Το ξεβίδωσα, το άδειασα, το άνοιξα στη μέση. Επειτα χρησιμοποιησα στο εσωτερικό του ενός από τα 2 κομμάτια, πηλό (από το Πλαίσιο art supplies) ωστε να στερεωθεί στη σωστή θέση επάνω στο χερούλι της ομπρέλας. Με βάση το σωστά στερεωμένο 1ο κομμάτι του όπλου, τοποθέτησα το δευτερο και στερεωσα γυρω-γυρω με μαύρη-ματ μονωτική ταινία.
Πηλό χρησιμοποιησα επίσης και στο μπροστινό ("μύτη") μέρος της ομπρέλας. Οχι μόνο για να στερεώσω το μικρό κομμάτι μαύρου πλαστικού σωλήνα που έμοιαζε με "κάνη", αλλά και για να σταθμιστεί καλύτερα το συνολικό βάρος της ομπρέλας.

Edited by Tomodachi2, 20 October 2008 - 13:22.