Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Cosplay που έχουμε κάνει (τι και πως)


  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#91 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 03 March 2010 - 19:52

17) character: C.C.

anime: Code Geass R2


Posted Image

"The Black Knights outfit"

Posted Image

14/02/2010 @ FACTORY, event by: Akai Panda

photos: Spiros81K, Wabbit, KabaMaroudis


Πολύ ωραία κοστούμια εχει το Code Geass, ομολογουμένως, αλλα και δύσκολα. Η Black Knigts εμφάνιση της C.C. από τη 2η σεζόν όμως ήταν από τα ευκολότερα, αν και ήθελε δουλίτσα.

Οταν εχουμε να δουλέψουμε με ενα cosplay το οποιο βασίζεται στη μεταποιηση ενός ρουχου, ειναι σημαντικό να ξερουμε από που θα ξεκινήσουμε. Τα πάντα εχουν μια σειρά.

Εδώ, ξεκινησα με μια μαυρη, βαμβακερή μπλούζα ζιβάγκο. Πρώτα αφαιρεσα τα μανίκια και μετά κοντυνα το λαιμό. Το υφασμα που περίσσεψε από τα μανίκια το χρησιμοποιησα για να κάνω τις λεπτομέριες με τα κουμπια στο μπροστινό μερος.

Επειτα ειχε σειρά η προσθήκη κιντρινης κορδέλας στα σωστά σημεια. Η κορδελα σε χρυσό ή κιτρινο χρώμα ειναι από τα πιο χρησιμα υλικά για τα cosplay, γι αυτό η αγορά ολοκληρου του κουβαριού της κορδέλας δεν παει ποτέ χαμένη. Το κουβαρι κοστιζει 6ευρώ, από καταστηματα της Αιόλου.
Μετά κοπηκε και ραφτηκε μπροστά στην μπλούζα το σήμα των Black Knights με μωβ κορδέλα.

Οι προσθήκες στο κάτω μερος της μπλούζας εγιναν με μαυρο υφασμα εξωτερικά και μπορντώ εσωτερικά που ραφτηκαν το ενα κομμάτι επάνω στο αλλο και προστέθηκαν μετα στις ακρες της μπλούζας. Τα πάντα ραφτηκαν στο χέρι.

Posted Image

Τα μανικια φτιάχτηκαν ως εξής. Προκεται για κανονικά μανίκια από ελαστική, στενη μαυρη μπλούζα που κοπηκαν και αντιστράφηκαν. Ο λογος που επιλέχτηκαν ετσι, ειναι επειδή το πολυ ελαστικό υφασμα βοηθουσε πάρα πολύ στο να μενουν τα μανίκια σταθερα στο μπράτσο χωρις να πεφτουν. Τελος προστεθηκε κιτρινη κορδελα στο κατω μερος. Το διακοσμητικό στο επάνω μερος φτιαχτηκε με λιγο μπορντώ υφασμα, κορδελα και στερεωθηκε με βελκρό.

Τις μποτες τις βρήκα ευκολα ευτυχως, λογω του οτι τοσο ψηλες μποτες ειναι της μόδας φετος. Μιας και ηταν εκπτωσεις, πετυχα και καλή τιμή.
Δεδομενου οτι οι μποτες ήταν δερματινες και δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να τις καταστρέψω, σκεφτηκα την εξής πατέντα για τα χρυσα διακοσμητικά.
Τα εκανα με χαρτοταινια, την οποια εβαψα μετα με χρυσο μαρκαδόρο. Οταν η χαρτοταινία αφαιρεθει, η μποτα γινεται παλι σαν καινούργια.

Οι 3 καφέ ζωνες αγοραστηκαν απο την Ομονοια προς 3 ευρώ η μια.

Η C.C. ήταν από τα πολύ απαιτητικά cosplay στο θέμα της πόζας, μιας και ειναι ιδιαιτερος χαρακτήρας. Το να εχει μια κοπέλα λεπτά και ψηλά ποδια ειναι σημαντικό συν στο φυζίκ της (κατι που εγω σιγουρα δεν εχω), αλλα τα πάντα μπορουν να σωθουν χαρη στη σωστή πόζα.

Μια τελευταια λεπτομερια που θα μπορουσε να προστεθει σε αυτό το cosplay, αλλα την αμέλησα, ειναι ενα κουτι pizza-Hutt.
Αντ αυτού χρησιμοποίησα την κοντινή καντίνα εξω απ το μαγαζί.

Posted Image

Γιατί? Δεν εχει "βρώμικα" η Britania?? :kakaka:

Edited by Tomodachi2, 03 March 2010 - 19:58.


#92 SotosProtos

SotosProtos

    ~~Missing Nin~~

  • Members
  • 31 posts

Posted 12 March 2010 - 22:49

Jack Skelligton

ταινια:Nightmare before Christmas του Tim Burton


Posted Image


Posted Image

Κεφάλι:Αγόρασα ένα μεγάλο μπαλόνι απο το jumbo και αφού το φούσκωσα έβαλα γύρω γύρω παπιέ μασέ (μήγμα από αλεύρι και νερό,το οποιο έβαλα σε κατσαρολάκι και το έβρασα λίγο μέχρι να γίνει καφετί και έριξα μέσα λωρίδες από εφημερίδες)
Spoiler:

Αφού στέγνωσε το τύλιξα με γυψόγαζα(2 γαζες=4 ευρο)
Spoiler:
για να παρει στρογγυλο σχήμα γέμισα τα κενά με στόκο και μετά με ένα σφουγγαράκι κουζίνας το έτριψα για να παρει καλύτερο σχήμα.Το κεφάλι χρωματίστηκε με POSCA η οποια έκανε 3 ευρο.Με ενα τρυπανι εγιναν τα ματια.Το μονο προβλημα οταν την φόρεσα ήταν ότι μου έπεφτε και κουνιόταν.Το πρόλημα διορθώθηκε με 2 σφουγγάρια για πλύσιμο αυτοκινήτου,τα οποια κόλλυσα με χαρτοταινία από μέσα.Τα σφουγγάρια έκαναν 3 ευρό προσφορά

Το γιελεκακι
: Το έφτιαξε η μάνα μου.Πήρε φόδρα και με πατρον ένα άλλο γιελεκάκι το έραψε.

Παπιγιον :Εκοψα την φόδρα σε σχήμα νυχτερίδας και πήρα σύρμα (αυτά τα μπλε που στέκονται όταν τα διπλώνεις)και τα έδωσα στην μάνα μου να τα ράψει .Το παπιγιον εχει χρατς-οπως ακριβως ειναι τα περισσοτερα(δεν ξερω πως ειναι βασικα-στο περιπου γτ δεν φοραω:blurah5:)
όλες οι φόδρες έκαναν 7 ευρό

Γαντια:
Από το Jumbo 1.50 ευρό
Πουκάμισο και Παντελόνι: τα είχα
Παπούτσια:ασχολίαστο

Συνολικό κόστος για το Cosplay : 18:50 euro

Τελικό Αποτέλεσμα: Posted Image
This world is made from love and peace..LOVE AND PEACE!!!

Vash (oxi o paraskeuas alla o Stampede)
http://www.myspace.com/sotosprotos

#93 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 30 April 2010 - 21:01

Σειρά έχει η παρουσίαση του 16ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Juracule "Hawk-Eyes" Mihawk από One Piece, που έκανα στις 23.04.2010 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο Cofix Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της νέας μου τριλογίας της δεύτερης μου χρονιάς ως cosplayer με θέμα ‘Κακοί/Villains’ από διάφορες σειρές. Η ιδέα του συγκεκριμένου χαρακτήρα υπήρχε πάντα στο μυαλό μου από την εποχή που έκανα το cosplay μου ως Roronoa Zoro. Έκρινα ότι ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή να το φέρω εις πέρας, καθώς πλέον είχα τις ικανότητες και τις γνώσεις για την εκτέλεση του. Δεν με παραξένεψε καθόλου το γεγονός ότι δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα στην χώρα μας λόγο της δυσκολίας που το περιβάλλει, και πιο συγκεκριμένα λόγο του τεράστιου σπαθιού του συνόλου. Ο κόπος που έριξα για την δημιουργία του και το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησαν πλήρως. Θεωρώ ότι σχεδόν κοντράρει το καλύτερο μου κατ' εμέ cosplay μου ως Captain Harlock. Για τρίτη φορά σκέφτηκα γιατί να μην το πάω άλλο ένα βήμα παραπέρα, με την σύσταση ενός δεύτερου μεγάλου ομαδικού όπως του προπροπροηγούμενου. Σε αντίθεση με το θέμα του προηγούμενου που δεν προσέλκυσε πολλά άτομα, αυτό προσέλκυσε ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφερομένων. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο ομαδικό και προπάντως για την πιστή δουλειά που έκαναν. Η σύσταση της ομάδας είναι η ακόλουθη:

Apis [ One Piece ] ( Μυρτώ )
Boa Hancock [ One Piece ] ( Laiste )
Brook [ One Piece ] ( Getekid )
Franky / Kaku / Rob Lucci Mix [ One Piece ] ( Kantoros )
Going Merry [ One Piece ] ( Sunny Tempest )
Juracule 'Hawk-Eyes' Mihawk [ One Piece ] ( Cassiel )
Kalifa [ One Piece ] ( Vampire Princess )
Klahadore Kuro [ One Piece ] ( Matassos )
Monkey D. Luffy [ One Piece ] ( Kakashi_sensei )
Monkey D. Luffy [ One Piece ] ( Ripperroolia )
Nami [ One Piece ] ( BlackRoseofDestiny )
Nefertari Vivi [ One Piece ] ( Sakura-chan )
Nico Robin [ One Piece ] ( Hiromi Sozonaki )
Roronoa Zoro ( Crossplay ) [ One Piece ] ( Nozomi )
Roronoa Zoro [ One Piece ] ( BadBoy )
Sanji ( Crossplay ) [ One Piece ] ( Sora )
Sanji [ One Piece ] ( N-TG )


Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση του.

Α) Παπούτσια – Πρόκειται για τα κλασσικά πλέον μαύρα μποτάκια μεσαίου μεγέθους που έχω χρησιμοποιήσει σε όλα τα προηγούμενα μου πειρατικά cosplays από One Piece και Galaxy Express 999. Όπως και παλιότερα, χρησιμοποιώντας μαύρη δερματίνη έκοψα δύο κομμάτια στο ύψος της μπότας που χρειαζόμουν, δίπλωσα και κόλλησα στο εσωτερικό της το πάνω μέρος με στιγμιαία κόλλα Logo, και τέλος κόλλησα καθέτως στο ένα άκρο της δερματίνης αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως, η οποία θα κολλούσε στο άλλο άκρο της δερματίνης πίσω από το πόδι μου και θα έκλεινε. Το ίδιο έκανα και στο κάτω άκρο της δερματίνης, έτσι ώστε αυτή να κολλάει γερά και από κάτω στο μποτάκι. Για τα καφέ λουράκια χρησιμοποίησα 4 μικρά χρυσά άκρα λουριών που αγόρασα από τσαγκάρη τα οποία προσάρμοσα σε λουράκια διπλής στρώσης καφέ δερματίνης, που δημιούργησα μόνος, στα κατάλληλα μάκρη που απαιτούνταν για σωστή τοποθέτηση. - 4 ευρώ

B) Παντελόνι – Άσπρο παντελόνι από κατάστημα ρούχων στο οποίο έδωσα μια ελαφρύ ροζ απόχρωση αφήνοντας το να μαζέψει χρώμα σε νερό με πολύ αραιωμένο μοβ ακρυλικό χρώμα Amsterdam Acrylic Permanent Blue Violet No 568 για μια μέρα. - 8 ευρώ

Γ) Ζώνη – Προμηθεύτηκα μια καφέ ζώνη από ένα περίπτερο στο Σύνταγμα όταν είχαμε κατέβει Αθήνα, στα άκρα της οποίας του είπα σε τσαγκάρη να προσαρμόσει μηχανισμό κουμπώματος έτσι ώστε απλά να την κουμπώνω από πίσω μου όταν θα την έβαζα. Χρησιμοποίησα 2 κίτρινα Fimo για την δημιουργία του εμβλήματος. Ο τρόπος που τα έπλασα ήταν ο εξής. Αρχικά συνδύασα τις δύο πλακέτες Fimo, τις έκανα μια κυκλική μάζα και τις πάτησα γερά πάνω σε αλουμινόχαρτο. Έπειτα έκοψα με χρήση χαρτοκόπτη περιμετρικά παραλληλόγραμμα στο σχήμα του εμβλήματος και ομαλοποίησα τα άκρα του με το χέρι. Με χρήση οδοντογλυφίδας χάραξα και πάτησα το εσωτερικό περίγραμμα του εμβλήματος και σχεδίασα το εσωτερικό σχέδιο. Στη συνέχεια έψησα το έμβλημα για μισή ώρα στον φούρνο στους 120 βαθμούς πριν το βάψω εφόσον κρυώσει, με χρήση χρυσού σπρέι Kenda Kolor Gold Chrome 3008.Ο τρόπος τοποθέτησης του πάνω στην ζώνη ήταν απλός με την χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo. - 20 ευρώ

Δ) Σταυρός – Αρχικά σκέφτηκα να το βρω και να το παραγγείλω έτοιμο από το EBay όσο και να μην μου αρέσει αυτή η επιλογή, καθώς το κόστος παρασκευής του και ο χρόνος που θα απαιτούσε για να δημιουργηθεί θα με πίεζαν αρκετά στο τελικό σύνολο. Δεν μπόρεσα να αποφύγω όμως την δημιουργία του εν τέλη, καθώς τα διαθέσιμα κομμάτια στο EBay ήταν απλά μικρογραφίες του κανονικού και δεν ήταν κατάλληλα για χρήση, ασχέτως αν τελικά το παρήγγειλα για άλλο λόγο. Δεν θα έλεγα ότι με ενόχλησε ιδιαίτερα, καθώς η ικανοποίηση της δημιουργίας του ήταν μεγάλη ως συνήθως, όπως θα έπρεπε να είναι για κάθε σοβαρό cosplayer. Για την δημιουργία του χρειάστηκα 2 κομμάτια κίτρινο Fimo. Εφόσον συνδύασα τις δύο πλακέτες Fimo, τις έκανα μια κυκλική μάζα και τις πάτησα γερά πάνω σε αλουμινόχαρτο. Έπειτα την έκοψα με χρήση χαρτοκόπτη περιμετρικά στο σχήμα του σταυρού. Έκοψα κατά το 1/3 καθέτως το κάτω μέρος του σταυρού οριζόντια έτσι ώστε η λόγχη να έχει το 1/3 του πάχους του υπόλοιπο σταυρού και έκανα μυτερή την άκρη της. Με χρήση οδοντογλυφίδας έκανα στο πάνω μέρος του σταυρού από πλάγια την τρύπα στην οποία θα έμπαινε στη συνέχεια το σχοινί. Με το περίσσευμα από το κόψιμο του κίτρινου Fimo, έπλασα το αρχικό κάτω μέρος του σταυρού που θα αποτελούσε την θήκη στην οποία θα έμπαινε η λόγχη, την οποία και διεύρυνα εσωτερικά με χρήση κατσαβιδιού στο κατάλληλο άνοιγμα, ώστε να χωράει αυτή μέσα, αλλά και να σφηνώνεται καταλλήλως. Στη συνέχεια έψησα και τα δύο κομμάτια για μισή ώρα στον φούρνο στους 120 βαθμούς πριν τα βάψω εφόσον κρυώσουν, με χρυσής βερνικομπογιά από κατάστημα με είδη κατασκευής, με χρήση λεπτού πινέλου Da Vinci No '2' 374. Τέλος πέρασα λεπτό ελαστικό χρυσό νήμα διαμέσου της τρύπας στο πάνω μέρος του σταυρού, στα άκρα του οποίου τοποθέτησα πιαστράκι και κρίκο αντίστοιχα, όλα αγορασμένα από κατάστημα με είδη ραπτικής, για να μπορώ να το κουμπώνω. - 5 ευρώ

Posted Image

Ε) Καπέλο – Την βάση του αποτέλεσε καφέ καπέλο καουμπόι αγορασμένο από περίπτερο στο Σύνταγμα όταν είχαμε κατέβει στην Αθήνα, στα άκρα του οποίου σύρραψα με χρήση συρραπτικού διπλή στρώση παχύ διαφανειών και τις οποίες έκοψα στο ανάλογο σχήμα, ώστε να επεκτείνω το μέγεθος του καπέλου. Στη συνέχεια το έντυσα όλο εξωτερικά με μαύρη δερματίνη και λεπτό μπορντό ύφασμα από κάτω, με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo και συρραπτικού. Έπειτα με χρήση στιγμιαία κόλλας Logo προσάρμοσα στην αριστερή πλευρά του άσπρα 'πούπουλα' από κατάστημα με είδη με είδη ραπτικής, τα οποία δίπλωσα και έδεσα μεταξύ τους με χρήση άσπρης κλωστής, ώστε η αποτελούμενη μάζα να έχει τις σωστές διακυμάνσεις πάχους που απαιτούνταν. - 18 ευρώ

Posted Image

Ζ) Μανδύας – Για την δημιουργία του μανδύα χρησιμοποίησα το πάνω μέρος του παλιότερου μου cosplay μου ως Grimmjow Jaegerjaquez που ήταν ραμμένο στα μέτρα μου, ως πατρόν για την διαδικασία του ραψίματος. Το σκεπτικό ήταν να επεκτείνω απλά την πίσω μεριά ως τα πόδια μου με μόνη διαφορά ότι από το σημείο και μετά που έπαυε να δρα ως γιλέκο, αυτό θα εκτινόταν διαγωνίως πλευρικά με αποτέλεσμα να καταλήγει τελικά στο ίδιο πλάτος με αυτό το τμήμα. Έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια υφάσματος με χρήση μαύρης δερματίνης από κατάστημα με υφάσματα της Θεσσαλονίκης το οποίο μου το προμήθευσε η Laiste, καθώς και με χρήση λεπτού μπορντό υφάσματος που προμηθευτήκαμε από κατάστημα με υφάσματα όταν είχαμε κατέβει στην Αθήνα. Αυτά τα δύο είδη υφάσματος τα έραψα έπειτα μεταξύ τους με χρήση ραπτομηχανής με το εξωτερικό τμήμα να αποτελεί η μαύρη δερματίνη ενώ το εσωτερικό το μπορντό ύφασμα. Στο εσωτερικό του γιακά προσάρμοσα σκληρά φύλλα χρυσού από κατάστημα καλλιτεχνικών ώστε να μπορώ να του δίνω ότι σχήμα θέλω. Σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια για τον γιακά και τα μανίκια και πήγα σε κατάστημα με στάμπες, όπου και εκτυπώσαμε και προσαρμόσαμε πάνω στα κομμάτια λεπτού κόκκινου υφάσματος τα σχέδια. Ο γιακάς είχε διαστάσεις 50cm x 13cm ενώ τα μανίκια 50cm x 60 cm με το κάτω μέρος να είναι 20cm. Φυσικά υπολόγισα και τα επιπλέον περιθώρια υφάσματος που θα χρειαζόμουν για την προσαρμογή τους κατά το ράψιμο στον μανδύα, αλλά λάθος στους υπολογισμούς του μανδύα οδήγησαν στο γεγονός τα μανίκια να βγουν λίγο κοντά. Έπειτα τα έραψα όλα με χρήση ραπτομηχανής στον υπόλοιπο μανδύα. Το τελευταίο κομμάτι που έμενε να κάνω ήταν τα λουριά στο πίσω μέρος του μανδύα τα οποία θα κρατούσαν το σπαθί στην πλάτη μου. Το ένα θα το κρατούσε, ενώ το άλλο θα το απέτρεπε να κουνιέται πέρα δώθε κατά την κίνηση. Λόγο έλλειψης χρόνου ( ούτε δουλειά πήγα, ούτε κοιμήθηκα την τελευταία μέρα, και βασικά είχα απελπιστεί ότι δεν θα προλάβαινα, αλλά εν τέλη τα κατάφερα πάλι την τελευταία στιγμή ) δεν μπόρεσα να τα ράψω έτσι ώστε να ξεκινάνε εσωτερικά του μανδύα και να βγαίνουν προς τα έχω ομοιόμορφα από αυτόν. Αντιθέτως έραψα τέσσερα κομμάτια σκληρής υφασμάτινης ζώνης με χρήση ραπτομηχανής εξωτερικά του μανδύα, στα άκρα των οποίων είχα προσαρμόσει σιδερένιο μηχανισμό κλειδώματος που άνοιγε με το πάτημα της επιφάνειας του. Αυτά τα κάλυψα εξ' ολοκλήρου με μαύρη δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo, ώστε να μην φαίνετε τίποτα και να δείχνουν απόλυτα σαν μέρος του μανδύα. Τα σχέδια του γιακά και των μανικιών μπορείτε να τα βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στα αρχεία με το όνομα “Neck” & “Sleeves” αντίστοιχα. - 98 ευρώ

Η) Σπαθί – Το σπαθί όπως ήταν φυσικό αποτέλεσε το ακριβότερο κομμάτι του συνόλου. Η κατασκευή του είναι από ξύλο πεύκυο, με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύ, γερό και καλής ποιότητας. Η διαδικασία κατασκευής του που ακολούθησα ήταν η ακόλουθη. Αρχικά εντόπισα μέσου αναζήτησης στο Google το κατάλληλο σχέδιο του σπαθιού και σημείωσα πάνω σε αυτό τις κατάλληλες διαστάσεις αναλογικά με το ύψος μου ( 1,87m ). Το παρουσίασα σε έναν ξυλουργό στην Θεσσαλονίκη που μου γνωστοποίησε ο Osiris, ο οποίος το είχε έτοιμο σε μία εβδομάδα. Δυστυχώς δεν κατείχε την ικανότητα να σχεδιάσει πάνω του τα διάφορα ανάγλυφα και τις καμπυλωτές επιφάνειες. Μάλιστα πριν το πάρω δουλέψαμε πάνω του λίγο ακόμα για να γίνουν κάποιες διορθώσεις, καθώς υπήρχαν αρκετά λάθη στις λεπτομέρειες. Αυτά στη συνέχεια τα κάλυψα όλα καταλλήλως με την σωστή διακόσμηση του σπαθιού.
Αρχικά δημιούργησα με χρήση του παχύτερου εύκαμπτου σύρματος και πένσας τα ανάγλυφα στην οριζόντια επιφάνεια του σπαθιού μπρος και πίσω, τα οποία στη συνέχεια κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo πάνω σε αυτή. Το ίδιο έκανα και για τα 4 μικρά 'διαχωριστικά' με χρήση κίτρινου Fimo που σκοπό είχαν να διορθώσουν μια από τις ατέλειες της κατασκευής του σπαθιού. Κατά μήκος της λόγχης σκάλισα στο ξύλο με χρήση κατσαβιδιού λεπτής οριζόντιας μύτης μπρος πίσω τα ανάγλυφα πάνω στο κομμάτι της λαβής. Έπειτα ψέκασα την λόγχη του σπαθιού με χρήση μαύρου σπρέι Kenda Kolor Black, εφόσον πρώτα είχα καλύψει την επιφάνεια που συνόρευε με αυτή με χρήση χάρτινης αυτοκόλλητης ταινίας για να μην βάψει και αυτή. Στη συνέχεια εφόσον στέγνωσε ψέκασα το υπόλοιπο σπαθί με χρήση χρυσού σπρέι Kenda Kolor Gold Chrome 3008, καλύπτοντας την μαύρη επιφάνεια της λόγχης που συνόρευε με αυτή με χάρτινη αυτοκόλλητη ταινία. Παράλληλα με χρήση 5 άσπρων Fimo και 4 κίτρινων Fimo έπλασα στα κατάλληλα μεγέθη τα διακοσμητικά στοιχεία του σπαθιού όπως φαίνονται στην εικόνα και εφόσον τα έψησα για μισή ώρα στον φούρνο στους 120 βαθμούς τα έβαψα εφόσον κρύωσαν, με χρήση γαλάζιας και πράσινης βερνικομπογιάς αντίστοιχα από κατάστημα με είδη κατασκευής. Αυτά στη συνέχεια τα κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo στα κατάλληλα σημεία πάνω στο σπαθί. Τέλος τύλιξα όλη την λαβή αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι ελεύθερο στο πάνω μέρος της, με χρήση άσπρης υφασμάτινης ταινίας της οποίας τα άκρα κόλλησα πάνω σε αυτή με χρήση στιγμιαίας κόλλας Logo. Το σχέδιο του σπαθιού μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Black Sword”. - 135 ευρώ

Posted Image

Posted Image

Θ) Μάτια – Όπως και σε προηγούμενο μου cosplay, έτσι και αυτή την φορά προμηθεύτηκα τους κίτρινους φακούς επαφής από την αγγλική ιστοσελίδα ονόματι Eyesbright η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μηνιαίων φακών επαφής που πιστεύω καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες και οι οποίοι μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι ουσιαστικά πάμφθηνοι. Η διάρκεια άφιξης τους από την μέρα αποστολής τους είναι επίσης μόνο γύρω στις τρεις ημέρες όπως έχω αναφέρει. Από αυτούς επέλεξα το κατάλληλο χρώμα που απαιτούνταν για την περίπτωση, δηλαδή κίτρινο. Αυτούς αναγκαστικά τους φόρεσα κάτω από τους κανονικούς φακούς επαφής μου και αυτή την φορά, καθώς για κάποιο λόγο δεν έμεναν σταθεροί πάνω από τους κανονικούς φακούς επαφής που φορούσα.- 22 ευρώ


I) Σχέδια – Για τα σχέδια στο πρόσωπο θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγαπητή Animefrick που με έβαψε με βάση την πρωτότυπη εικόνα στην εντέλεια με χρήση ανεξίτηλου μαύρου μαρκαδόρου. - 0 ευρώ

Όλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στο ακόλουθο πακέτο το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικό παρόμοιο cosplay. Ως bonus περιλαμβάνονται τα σχέδια της φούστας της Boa Hancock:

www.mediafire.com/?44zsv7bblbt4lzz

Σύνολο: 300 ευρώ

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παρόν ομαδικό. Ήσασταν όλοι τέλειοι!!!

Όπως έχω αναφέρει έχω ήδη σκεφτεί τα επόμενα μου cosplay που θα πραγματοποιήσω στα επόμενα πάρτι των Sakura Syndrome ως και το τέλος της χρονιάς. Το επόμενο μου συγκεκριμένα είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα μου μέχρι σήμερα όσο αφορά το στυλ του. Επιπλέον για όσους νομίζουν ότι το έχω σαν προϋπόθεση στα cosplay μου έχω, να δηλώσω ότι, όχι, δεν πρόκειται να ξανακάνω cosplay που να εμπεριέχει fanservice για πολύ καιρό και σίγουρα όχι ξανά φέτος :hihi2:.

* Images courtesy of FunkyFish, Hearts & Matassos

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:30.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#94 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 21 July 2010 - 22:52

Σειρά έχει η παρουσίαση του 17ου μου κατά σειρά cosplay που έκανα στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Casshern από Casshern Sins, που έκανα στις 15.07.2010 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο 8ball Θεσσαλονίκης.

Posted Image

Ο αρχικός σκοπός με το παρόν cosplay ήταν να αποτελέσει ένα είδος 'ξέσκασμα' από την μεγάλη δυσκολία των προηγουμένων που είχα επιτελέσει μέχρι στιγμής, ώστε να ξεκουραστώ καταλλήλως για την δημιουργία του επετειακού ετήσιου της δεύτερης χρονιάς μου ως cosplayer που θα ακολουθήσει τον φθινόπωρο. Για κακή μου τύχη όμως η δημιουργία του χρειάστηκε πολλές φορές πολλαπλάσιο χρόνο από ότι είχα υπολογίσει αρχικά, καθώς οι διάφορες τεχνικές που εφάρμοσα ήταν άβατα νερά για μένα μέχρι σήμερα. Στην τελική δεν περίμενα καν να βγει τόσο πιστό όσο βγήκε και ούτε να με ικανοποιήσει πλήρως τόσο από κάθε άποψη, κατατάσσοντας το για μένα και αυτό στα καλύτερα μου.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση του.

Α) Κράνος – Για την δημιουργία του ασχολήθηκα για πρώτη φορά με την τεχνική του papier mache. Αρχικά προμηθεύτηκα μπαλόνια από κατάστημα με παιχνίδια. Φούσκωσα ένα στο μέγεθος του κεφαλιού, το οποίο στη συνέχεια κάλυψα με αποκόμματα λωρίδες εφημερίδας πάχους 5 με 8 εκατοστών βουτηγμένα σε αραιωμένη με νερό ατλακόλλα από κατάστημα με είδη κατασκευής σπιτιών. Εφόσον το άφησα να στεγνώσει για κανένα 6ωρο στον ήλιο επανέλαβα άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία επικάλυψης. Στη συνέχεια έκοψα φύλλο χαλκού από κατάστημα με είδη καλλιτεχνικών στο σχέδιο του κέρατου στο πίσω μέρος του κράνους και το τοποθέτησα στην κατάλληλη θέση με χρήση αυτοκόλλητης χαρτοταινίας. Αυτό το κάλυψα μεμονωμένα με την ίδια τεχνική papier mache 2 φορές, με την διαφορά ότι δεν αραίωσα την ατλακόλλα με νερό. Έπειτα επικάλυψα το συνολικό κατασκεύασμα άλλη μια φορά με την ίδια τεχνική, αλλά με χρήση αραιωμένης ατλακόλλας. Εφόσον τρύπησα το μπαλόνι για να σκάσει, έκοψα με χρήση ψαλιδιού το κατασκεύασμα στο σχήμα του κράνους. Κατά την διάρκεια που αυτό στέγνωνε μετά από κάθε επικάλυψη papier mache συνέχιζα την δημιουργία με τα επιμέρους κομμάτια του κράνους από φύλλα χαλκού, δηλαδή το μπροστινό και τα πλαινά κέρατα, καθώς και την μάσκα. Ο τρόπος δημιουργίας του ήταν ο ίδιος με αυτόν του κέρατου στο πίσω μέρος του κράνους, δηλαδή η τριπλή επικάλυψη με papier mache με μη αραιωμένη ατλακόλλα. Στην περίπτωση της μη αραιωμένης ατλακόλλας ο χρόνος που απαιτούνταν για να στεγνώσει κάθε στρώμα ήταν περίπου μισή ώρα. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο ανθεκτικό με αυτό της αραιωμένης ατλακόλλας η οποία απαιτεί όμως πολλαπλάσιο χρόνο για να στεγνώσει. Εφόσον τέλειωσα με την δημιουργία όλων των τμημάτων τα έβαψα με χρήση άσπρου, μαύρου και κόκκινου ακριλικού χρώματος τύπου Amsterdam Acrylic Titanium White 105 / Oxide Black 735 / Pyrole Red 315 αντίστοιχα και χρυσής βερνικομπογιάς, με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 για τα κυρίως μέρη και πινέλου Springer Pinsel Nylon-Haar No 4 για τις λεπτομέρειες, εφαρμόζοντας διπλή στρώση χρώματος και χρησιμοποιώντας καταλλήλως κομμένα στο εκάστοτε δημιουργηθέν σχέδιο αποκόμματα αυτοκόλλητου χαρτιού Α4 για την σχεδίαση των σχεδίων. Τέλος προμηθεύτηκα αυτοκόλλητο 'χριτς χρατς' από κατάστημα με είδη ραπτικής το οποίο εφάρμοσα στα εξωτερικά άκρα της μάσκας και στα εσωτερικά άκρα του κράνους, έτσι ώστε να μπορώ να την προσαρμόσω σε αυτό εφόσον θα το φορούσα. - 31 ευρώ

Posted Image

Β) Προωθητήρες – Ο τρόπος δημιουργίας τους ήταν παρόμοιος με αυτό του κράνους. Σαν βάση για το παχύ μέρος χρησιμοποίησα άδειο μπουκάλι γάλακτος Δέλτα Advance, την κορυφή του οποίου αφαίρεσα με χρήση μαχαιριού. Έπειτα δημιούργησα την κάνη, την λαβή και το πίσω μέρος από φύλλα χαλκού τα οποία προσάρμοσα πάνω στο μπουκάλι με χρήση αυτοκόλλητης χαρτοταινίας. Στη συνέχεια επικάλυψα εις τριπλούν το όλο κατασκεύασμα με την τεχνική του papier mache με μη αραιωμένη ατλακόλλα και το έβαψα με χρήση άσπρου, μαύρου και κόκκινου ακριλικού χρώματος τύπου Amsterdam Acrylic Titanium White 105 / Oxide Black 735 / Pyrole Red 315 αντίστοιχα, με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 για τα κυρίως μέρη και πινέλου Springer Pinsel Nylon-Haar No 4 για τις λεπτομέρειες, εφαρμόζοντας διπλή στρώση χρώματος και χρησιμοποιώντας καταλλήλως κομμένα στο εκάστοτε δημιουργηθέν σχέδιο αποκόμματα αυτοκόλλητου χαρτιού Α4 για την σχεδίαση των σχεδίων. Τέλος, στο πίσω μέρος κάθε προωθητήρα προσάρμοσα μια λωρίδα αυτοκόλλητου 'χριτς χρατς' από κατάστημα με είδη ραπτικής πλάτους 8 εκατοστών με χρήση του οποίου θα τους προσάρμοζα στην στολή μου. - 24 ευρώ

Posted Image

Γ) Στολή – Μιας και ήμουν άπειρος στην δημιουργία ολόσωμων εφαρμοστών στολών λύκρα, εφόσον δεν είχα κάποια πρόχειρη σαν βάση για να δημιουργήσω την δική μου, και εφόσον το αληθινό λύκρα θα μου κόστιζε στην πόλη που μένω τριπλάσια τιμή, κατέληξα να προμηθευτώ μια άσπρη ολόσωμη εφαρμοστή βαμβακερή στολή λύκρα από το Ebay. Ευχαριστώ τον Adventurer για την αγορά. Τα σχέδια τα σχεδίασα με χρήση μαύρου και κόκκινου χρώματος υφάσματος Decorfin Textil Transparent Black / Bright Red 387 αντίστοιχα, με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 και χρησιμοποιώντας καταλλήλως κομμένα στο εκάστοτε δημιουργηθέν σχέδιο αποκόμματα αυτοκόλλητου χαρτιού Α3 για την σχεδίαση των σχεδίων. Στο ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το σχέδιο του θώρακα για χρήση σε παρόμοιο μελλοντικό cosplay για όποιον το επιθυμεί.

www.mediafire.com/?v6v0u1hgmrxt80o

Από την στολή αφαίρεσα την κουκούλα που περιλάμβανε. Χρησιμοποίησα μια βαμβακερή εφαρμοστή μπλούζα της μητέρας μου για να δημιουργήσω το περιλαίμιο και τον γιακά. Το περιλαίμιο το έβαψα μαύρο με χρήση μαύρου χρώματος υφάσματος Decorfin Textil Transparent Black με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12, ενώ το πάνω μέρος του γιακά γαλάζιο με χρήση γαλάζιου χρώματος υφάσματος Decorfin Textil Transparent Colour Sky Blue 527 και του ίδιου πινέλου. Έπειτα τα έραψα με την ραπτομηχανή στο πάνω μέρος της στολής, εφόσον πρώτα προσάρμοσα φύλλα χαλκού από κατάστημα με είδη καλλιτεχνικών στον γιακά, ώστε να κρατά το αιωρούμενο σχήμα που φαίνετε στις εικόνες. Προτού όμως τα ράψω, άλλαξα το φερμουάρ που είχε με το μεγαλύτερο υπάρχον άσπρο μεταλλικό φερμουάρ από κατάστημα με είδη ραπτικής που βρήκα, ώστε να μπορώ να χωρέσω στην στολή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα πριν την φωτογράφιση ακόμα και έτσι, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ξεράψω αριστερά και δεξιά του φερμουάρ κάτω του γιακά την στολή, ώστε πρώτα να μπω και έπειτα να με ράψει μέσα η Laiste, για να μην φαίνετε το σκίσιμο. Τέλος έραψα πλευρικά τις στολής στα κατάλληλα σημεία τα αντίθετα άκρα από τις λωρίδες αυτοκόλλητου 'χριτς χρατς' από πλάτους 8 εκατοστών που ανέφερα πιο πριν, στις οποίες θα προσάρμοζα τους προωθητήρες. Όσο αφορά τις πατούσες προμηθεύτηκα ένα ζευγάρι στενά άσπρα αθλητικά παπούτσια από την λαϊκή αγορά από τα οποία αφαίρεσα όλες τις επιγραφές και ξέραψα όλα τα εξωτερικά κομμάτια, ώστε να μείνει μόνο η βάση χωρίς τα κορδόνια. Έπειτα τα επικάλυψα πλήρως με άσπρη μονωτική αυτοκόλλητη ταινία προτού φορέσω από πάνω την στολή. Μετά από τόσες ώρες περπάτημα σε εξωτερικό χώρο, όπως ήταν αυτονόητο, σκίστηκε ένα μικρό τμήμα από της πατούσες της στολής, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο που δεν διορθώνετε. - 48 ευρώ

Δ) Μάτια – Όπως και σε προηγούμενα μου cosplay, έτσι και αυτή την φορά προμηθεύτηκα τους γαλάζιους φακούς επαφής από την αγγλική ιστοσελίδα ονόματι Eyesbright η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μηνιαίων φακών επαφής που πιστεύω καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες και οι οποίοι μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι ουσιαστικά πάμφθηνοι. Η διάρκεια άφιξης τους από την μέρα αποστολής τους είναι επίσης μόνο γύρω στις τρεις ημέρες όπως έχω αναφέρει, μόνο που αυτή την φορά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, άργησαν 2 εβδομάδες να έρθουν σε μένα και μία άλλη κοπέλα. Από αυτούς επέλεξα το κατάλληλο χρώμα που απαιτούνταν για την περίπτωση, δηλαδή γαλάζιο. Αυτούς αναγκαστικά τους φόρεσα πάνω από τους κανονικούς φακούς επαφής μου και αυτή την φορά - 22 ευρώ

Σύνολο: 125 ευρώ

Σειρά έχει πλέον το επετειακού ετήσιου της δεύτερης χρονιάς μου ως cosplayer που θα πραγματοποιήσω μαζί με την Laiste τον φθινόπωρο.

* Images courtesy of FunkyFish & Hearts

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 17:30.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#95 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 30 July 2010 - 11:12

Ωραία όλα! Και σωστά και προσεγμένα γι αυτό και ειναι ωραία. Πόζα, φωτογραφία, κοστούμι. Για αλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ Cassiel! :riiight:

Για άλλη μια φορά να πω, πως αυτό το θρεντ ειναι μαλλον το σημαντικότερο απο όλα για όποιον εχει στο μυαλό του να κάνει κάτι. Δειχνει σαφως το πώς γίνεται κάθε part του κάθε cosplay.

-"ΩΩ πολυ ωραίο αυτό! Και ειναι και χειροποιητο? Πώς να έγινε άραγε?"

Να πως γίνεται, βημα βήμα. Να ρωτάτε, να κοιτάτε, να ζητάτε βοήθεια εαν θέλετε πολύ να κανετε καποιο cosplay. Υπάρχουν λύσεις και βοήθεια για όλα.

#96 thelittlevampirebat

thelittlevampirebat

    Starting...

  • Members
  • 10 posts

Posted 14 August 2010 - 11:48

@
Cassiel
ψιτ να σε ρωτήσω ξέρεις μήπως πως φτιαχτηκε το κοσπλαι απο τη πρώτη φώτο από Ergo Proxy.
ωραία κουστουμιά πάντως!

Edited by thelittlevampirebat, 14 August 2010 - 12:33.

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!:joyful:

#97 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 14 August 2010 - 12:03

Ποιο εννοείς;Στην πρώτη φώτο από Ergo Proxy;Κανονικά ρούχα είναι που μπορείς να βρεις σε καταστήματα απ'όσο ξέρω.Κάνε και ένα edit σε παρακαλώ το προηγούμενο σου post γιατί με το quote τώρα είναι σαν να υπάρχει δυο φορές η παρουσίαση μου στο παρόν θέμα.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#98 UchihaStef

UchihaStef

    Starting...

  • Members
  • 9 posts

Posted 20 September 2010 - 18:45

Cassiel έγραψες.......
και όλοι οι άλοι φυσικά =)
Spoiler:


#99 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 20 September 2010 - 19:08

Cassiel, φίλε μου, Respect.

#100 SkullKaizer

SkullKaizer

    artist

  • Members
  • 750 posts

Posted 15 November 2010 - 14:56


το πρωτο cosplay που εκανα
Safeguard απο Blame! (manga)



Spoiler:

Spoiler:



[FONT="]
ένα γρήγορο και εύκολο [/FONT][FONT="]cosplay[/FONT][FONT="] (δεν είμαι τελειος ευχαριστημένος[/FONT][FONT="] με το [/FONT][FONT="]cosplay[/FONT][FONT="] μου αλλά ούτε νιώθω πως απέτυχα τελειος ^3^)[/FONT][FONT="]
το γάντι όπως και το κεφάλι είναι από χαρτόνι (κάρτες [/FONT][FONT="]yu[/FONT][FONT="]-[/FONT][FONT="]gi[/FONT][FONT="]-[/FONT][FONT="]oh[/FONT][FONT="]![/FONT][FONT="]:kakaka:[/FONT][FONT="]) που τις κόλλησα μετάξι τους με ζελοτεϊπ. και ύστερα τα έβαψα με [/FONT][FONT="]Graffiti[/FONT][FONT="]spray,[/FONT][FONT="] άσπρο και μαύρο αντίστοιχα. [/FONT] (δυστυχώς δεν κράτησα wip Photos..)
το ύφασμα το έραψε η μητέρα μου >3> μιας και δεν ξέρω να ράβω... ακόμα:kakaka:
όλα αυτα σε λιγότερο από μια βδομάδα...

[FONT="]
[/FONT][FONT="]ok [/FONT][FONT="]ένα σχετικά [/FONT][FONT="]φθηνό [/FONT][FONT="]cosplay[/FONT][FONT="](μιας και τα υλικά που αγόρασα τα έχω ακόμα για μελλοντικά [/FONT][FONT="]cosplays[/FONT][FONT="]) υλικά:
4 μέτρα ύφασμα[/FONT]
[FONT="] (4ευρο)
μια απλή μάσκα από πλαστικό την είχα πάρει κάποτε.. [/FONT]
[FONT="]
Spoiler:

[/FONT][FONT="]εύκαιρο χαρτόνι >__> (τώρα εγώ χρησιμοποίησα κάρτες...)
άσπρο [/FONT]
[FONT="]fraffiti[/FONT][FONT="]spray[/FONT][FONT="] (4 εύρο)
μαύρο [/FONT]
[FONT="]fraffiti[/FONT][FONT="]spray[/FONT][FONT="] (4 εύρο)
2 ζελοτειπ (0,45 λεπτά)
χαρτοταινία (2 εύρο)
κριτς κρατς (6 εύρο)
σύνολο
20.90 [/FONT]
[FONT="]euro[/FONT][FONT="]
όπου καθαρό κόστος ήταν μόνο το ύφασμα και το ζελοτεϊπ [/FONT]
[FONT="]:hihi2:[/FONT][FONT="]
[/FONT]

Edited by DaimonHand, 15 November 2010 - 15:05.

Imagination is the only limit!

#101 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 26 December 2010 - 00:43

Σειρά έχει η παρουσίαση του 18ου μου και 9ου της Laiste κατά σειρά cosplay που κάναμε στο τελευταίο Japan & Anime Party. Σας παρουσιάζω τον Link και την Zelda από The Legend of Zelda: Twilight Princess, που κάναμε στις 05.11.2010 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο 8ball Θεσσαλονίκης.

Posted Image Posted Image

Αποτέλεσαν τα επετειακά cosplays και των δυο μας, καθώς κλείναμε δύο και ένα χρόνο αντίστοιχα στον χώρο του cosplay. Όπως έγινε και στο περσινό επετειακό μου cosplay ως Captain Harlock από Galaxy Express 999, ήταν προφανές ότι και αυτό θα έπρεπε να αγγίζει ισάξιο ή ανώτερο επίπεδο με εκείνο για να θεωρηθεί αντάξιο του τίτλου του. Αυτό που ακολούθησε όμως ήταν παραπάνω από όσο υπολογίζαμε και κυριολεκτικά μας βγήκε η ψυχή να τα ολοκληρώσουμε επί 2,5 μήνες ή αλλιώς συνολικά 800 ώρες ενός ατόμου. Το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο cosplay για τον καθένα μας στην μέχρι τώρα πορεία μας και στην περίπτωση της Laiste πιστεύω το καλύτερο στην χώρα μέχρι την στιγμή της παρουσίασης του στο κοινό.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση τους.

>-------------------LINK-------------------<

Α) Σκούφος – Για την δημιουργία του χρησιμοποίησα ελαφρά γυαλιστερό σκούρο πράσινο ύφασμα καλής ποιότητας το οποίο έκοψα στα κομμάτια που φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί. Την βάση του αποτελεί κομμάτι διαστάσεων 0.60m x 0.10m διπλωμένο στην μέση για διπλάσιο πάχος. Το μήκος του είναι 0.82m με το κομμάτι στην μύτη να αποτελεί τα 0.22m αυτού. Η συνολική διαγώνιος του είναι 0.88m.To ράψιμο των κομματιών έγινε με χρήση ραπτομηχανής όλα διπλωμένα στην μέση και ραμμένα εσωτερικά με μετέπειτα αντιστροφή της μεριάς του υφάσματος . Έπειτα σε ύψος 0.11m καθέτως έραψα εσωτερικά τον σκούφο για να δημιουργηθεί μία γράμμωση 0.14m η οποία κατέληγε σε κομμάτι ίδιου υφάσματος διαστάσεων 0.03m x 0.03m το οποίο ράφτηκε επίσης εσωτερικά σε κενό ελαφρός μικρότερων διαστάσεων στο σημείο που θα έμπαινε. Αυτό έγινε και στις δύο πλευρές του σκούφου. Έπειτα προσάρμοσα καφέ δερμάτινο νήμα σε σχήμα 'X' πάνω σε δύο σημεία της γράμμωσης, κάνοντας 8 τρύπες σε απόσταση ενός εκατοστού πάνω και κάτω από αυτήν και περνώντας το νήμα χιαστά διαμέσου αυτών. Για την απόλυτη διατήρηση του σχήματος των 'Χ' κόλλησα μεταξύ τους το κέντρο των νημάτων με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Β) Ένδυμα – Και εδώ χρησιμοποίησα το ίδιο ελαφρά γυαλιστερό σκούρο πράσινο ύφασμα καλής ποιότητας το οποίο έκοψα στα κομμάτια που φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί με τα μανίκια να είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα υποφαινόμενα, καθώς αρχικά επρόκειτο για λάθος στις μετρήσεις μου. Το βασικό κεντρικό κομμάτι είναι διαστάσεων 0.85m x 0.52m επί δύο και για τις δύο μεριές, ενώ τα μανίκια 0.44m x 0.30m διπλωμένα στην μέση. Το περιμετρικό κομμάτι έχει πάχος 0.05m διπλωμένο στην μέση και ραμμένο εσωτερικά με το κεντρικό κομμάτι με χρήση ραπτομηχανής. Τα σχέδια των 'λουλουδιών' κολλήθηκαν πάνω στο κεντρικό κομμάτι με χρήση απλού σωληνάριου κόλλας. Περιμετρικό κομμάτι επίσης 0.05m διπλωμένο προσαρμόστηκε περιμετρικά του γιακά μετά την συρραφή των δύο κεντρικών κομματιών μεταξύ τους, αλλά και άλλα δύο κομμάτια μήκους 0.06m διπλωμένα στα άκρα των δυο μανικιών. Μετά την συρραφή των μανικιών στο βασικό κεντρικό κομμάτι έγινε στο κέντρο του πάνω μέρους τους γράμμωση 0.11m, η οποία κατέληγε σε κομμάτι ίδιου υφάσματος διαστάσεων 0.06m x 0.04m, το οποίο ράφτηκε εξωτερικά πάνω στο ύφασμα κυρίως με χρήση βελόνας και πράσινης κλωστής. Έπειτα προσάρμοσα ελαφρά γυαλιστερό σκούρο πράσινο νήμα σε σχήμα 'V' τέσσερεις φορές καθ' όλη την πορεία κάθε γράμμωσης, κάνοντας 8 τρύπες σε απόσταση ενός εκατοστού πάνω και κάτω από αυτήν, 4 τρύπες πάνω σε αυτήν και άλλες 4 ελαφρά πάνω από αυτήν και περνώντας το νήμα με τρόπο που αδυνατώ να κατανοήσω ξανά εκτός πράξεως, πέρα από την στιγμή που το πέτυχα, διαμέσου αυτών. Το ίδιο έκανα εκατέρωθεν κάθε πλευράς του γιακά. Το επόμενο βήμα ήταν η προσαρμογή λινάτσας στο ένδυμα η οποία θα ραβόταν σε κάθε πλευρά της με χρήση ραπτομηχανής για να μην διαλυθεί προτού την προσαρμογή της στο ένδυμα . Για τα μανίκια χρησιμοποίησα κομμάτια διαστάσεων 0.40m x 0.04m τα οποία έραψα πάνω στην εσωτερική ραφή του περιμετρικού κομματιού και του βασικού κομματιού που προϋπήρχε. Για τον γιακά χρησιμοποίησα κομμάτι λινάτσας διαστάσεων 0.30m x 0.16m το οποίο έραψα επίσης πάνω στην εσωτερική ραφή του περιμετρικού κομματιού και του βασικού κομματιού που προϋπήρχε. Για το κομμάτι του κάτω μέρους χρησιμοποίησα κομμάτια λινάτσας διαστάσεων 0.64m x 0.07m τα οποία έραψα πάνω στην εσωτερική ραφή του περιμετρικού κομματιού και του βασικού κομματιού που προϋπήρχε όπου απαιτούνταν. Οι πλευρές του ενδύματος δεν είναι ραμμένες μεταξύ τους. Αντιθέτως συγκρατιούνται από ελαφρά γυαλιστερό σκούρο πράσινο νήμα σε σχήμα 'Χ' τρεις φορές καθ' όλη την πορεία κάθε γράμμωσης με τον ίδιο τρόπο που έγινε στην περίπτωση του σκούφου. Ενδιάμεσα προσαρμόστηκε λινάτσα καθ' όλο το ύψος της πλευράς, ραμμένη πάνω στην εσωτερική ραφή του περιμετρικού κομματιού και του βασικού κομματιού που προϋπήρχε, καθώς και πάνω στο κομμάτι λινάτσας του κάτω μέρους του ενδύματος με χρήση χρυσής κλωστής. Τέλος προσάρμοσα ελαστικό άσπρο ύφασμα σε όλο τον γιακά αφήνοντα άνοιγμα 0.15m όπου προσάρμοσα ίδιο ύφασμα διαστάσεων 0.30m x 0.07m ράβοντας τα δύο κομμάτια εσωτερικά και διπλώνοντας και ράβοντας εσωτερικά και το πάνω ανοιχτό μέρος στη συνέχεια με την μπροστινή μεριά να έχει κυρτή κλήση προς τα κάτω και να καταλήγει σε εσωτερικά ραμμένη κάθετη γράμμωση 0.06m. Εν τέλη προσάρμοσα ελαφρά γυαλιστερό άσπρο νήμα σε σχήμα 'X' πάνω στην μέση της γράμμωσης, κάνοντας 4 τρύπες σε απόσταση ενός εκατοστού δεξιά και αριστερά από αυτήν και περνώντας το νήμα χιαστά διαμέσου αυτών.

Posted Image

Γ) Παντελόνι – Με χρήση άσπρου υφάσματος έκοψα δύο φορές τα κομμάτια που φαίνονται στην ακόλουθη εικόνα με ύψος 0.85m των οποίων την κάτω πλευρά έραψα εσωτερικά με χρήση ραπτομηχανής. Έπειτα έραψα μεταξύ τους τα τέσσερα κομμάτια στα αντίστοιχα άκρα και δίπλωσα εσωτερικά την ενοποιημένη πάνω πλευρά τους κατά 2 εκατοστά, όπου και προσάρμοσα προηγουμένως εντός αυτού άσπρο κορδόνι για να δένω το παντελόνι.

Posted Image

Δ) Παπούτσια – Αγόρασα ένα ζευγάρι από τα κλασσικά πλέον μαύρα μποτάκια μεσαίου μεγέθους που έχω χρησιμοποιήσει σε όλα τα προηγούμενα μου πειρατικά cosplays από One Piece και Galaxy Express 999 από την λαϊκή αγορά, και τα επικάλυψα με καφέ δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Η επικάλυψη όμως δεν ήταν τυχαία αλλά σε ανάλογου σχεδίου κομμάτια με αυτά που πρέπει. Έπειτα δημιούργησα το πάνω μέρος ανάλογα με το σχήμα του ποδιού μου και στο πάνω μέρος έραψα εσωτερικά και αντίστροφα κομμάτι 6 εκατοστών της ίδιας δερματίνης την οποία και έπειτα αναποδογύρισα προς τα κάτω. Πλευρικά σχεδίασα τα σχέδια ανά περίπτωση με χρήση στυλό και φορμών αυτοκόλλητου χαρτιού που δημιούργησα επί τόπου με το χέρι. Στη συνέχεια ζωγράφισα το εσωτερικό των σχεδίων με χρήση καφέ μαρκαδόρου. Τέλος έκοψα δύο κομμάτια του υλικού Foam Rubber / Craft Foam σε σχήμα τραπεζίου με βάση 0.12m και ύψος 0.03m τα οποία έντυσα με την ίδια δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας και τα οποία έραψα και κόλλησα εσωτερικά του πάνω μέρους κάθε μπότας στο κέντρο ώστε το περισσότερο μέρος να εξέχει προς τα πάνω. Στο κάτω μέρος των πάνω μερών τοποθέτησα αυτοκόλλητο διπλής όψης περιμετρικά έτσι ώστε όταν τα φοράω αυτά να κολλάνε πάνω στην μπότα και να καλύπτουν τις σχισμές και να δείχνει ως ένα ενιαίο σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση επιπλέον δένουμε καφέ λεπτό νήμα στο πάνω μέρος και κάτω μέρος των πάνω μερών για να μένουν στην θέση τους, όπως άλλωστε ισχύει.

Posted Image

Ε) Ζώνη – Ως βάση για την ζώνη χρησιμοποίησα ιμάντα διαστάσεων 1.10m x 0.04m από κατάστημα με είδη ραπτικής, τον οποίο επικάλυψα καθ' όλη την πορεία του με καφέ δερματίνη, που είχα από παλιότερα στην κατοχή μου, με χρήση ραπτομηχανής. Στο αριστερό άκρο προσάρμοσα χρυσό τετράγωνο άκρο ζώνης εσωτερικού ανοίγματος 4 εκατοστών με την λαβή στο κέντρο του, ενώ έραψα το άλλο άκρο διπλωμένο εσωτερικά. Το άκρο ζώνης αρχικά ήταν ασημί το οποίο το επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190. Στην αριστερή πλευρά προσάρμοσα το δέσιμο ζώνης που φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί με κομμάτι ζώνης δημιουργημένο με τον ίδιο τρόπο με την βασική και με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Μέσα σε αυτό το δέσιμο καταλήγει το άλλο άκρο της ζώνης μετά το φόρεμα της ώστε να μην φαίνετε. Για το μεγάλο τσαντάκι χρησιμοποίησα καφέ δερματίνη διαστάσεων 0.36m x 0.14m τσακισμένη καταλλήλως στα αντίστοιχα σημεία και ραμμένη πλευρικά διαμέσου εσωτερικού ραψίματος με καφέ δερματίνη διαστάσεων 0.16m x 0.06m. Στην συνέχεια έβαψα χρυσό περιμετρικά το κομμάτι που κλείνει με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374, βαφής Decorfin Textile Transparent Colour Gold 801 και λωρίδες αυτοκόλλητου χαρτιού για όρια. Για την ολοκλήρωση του απαιτούνταν ο σχεδιασμός των σχεδίων πάνω του με τα ίδια υλικά. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο σε μορφή καρικατούρας για το τσαντάκι μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “PouchDesign”. Έπειτα έραψα τα άκρα του νήματος μιας χρυσής φούντας από κατάστημα με είδη ραπτικής, με χρήση βελόνας και χρυσής κλωστής πάνω στο τσαντάκι. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και για το μικρό τσαντάκι, όπου τα κομμάτια καφέ δερματίνης είχαν διαστάσεις 0.26mx 0.11m και 0.13m x 0.06m αντίστοιχα. Τα πάνω άκρα και των δύο τα έραψα μεταξύ τους για να μην πετάνε προς τα έξω, και προσάρμοσα εκατέρωθεν του κομματιού που κλείνει αυτοκόλλητο 'χριτς χρατς'. Εν τέλη για να δείχνουν πιο συμμετρικά τοποθέτησα στον πάτο και των δύο ένα κομμάτι πλαστικό που έκοψα από το κάτω μέρος κουτιών για κακάο. Αυτά στη συνέχεια τα έραψα εσωτερικά με χρήση ραπτομηχανής πάνω στην ζώνη στα κατάλληλα σημεία και τα κόλλησα στη συνέχεια καλά με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Ζ) Γάντια – Χρησιμοποίησα την ίδια καφέ δερματίνη που χρησιμοποίησα και προηγουμένως για την ζώνη και έκοψα τα κομμάτια που φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί στα ανάλογα μεγέθη του χεριού μου, υπολογίζοντας ότι θα έφταναν καθέτως ως την πρώτη τσάκιση των δακτύλων μου. Έπειτα έραψα τσακίζοντας εσωτερικά τα ελεύθερα άκρα του κάθε κομματιού με χρήση ραπτομηχανής, δίπλωσα και έραψα το κομμάτι του αντίχειρα, έραψα εσωτερικά την πάνω μεριά του αντίχειρα και του γαντιού για την δημιουργία κάθετης γράμμωσης σε αυτά και έπειτα τα έραψα όλα μεταξύ τους δημιουργώντας τα δερμάτινα γάντια.

Posted Image

Για τα κομμάτια στο χέρι πάνω από τα γάντια χρησιμοποίησα μοβ δερματίνη την οποία έραψα με βάση το σχήμα του χεριού μου και στο πάνω μέρος της έραψα εσωτερικά και αντίστροφα κομμάτι 5 εκατοστών της ίδιας δερματίνης την οποία και έπειτα αναποδογύρισα προς τα κάτω και έραψα με χρήση ραπτομηχανής πάνω στην δερματίνη. Τέλος έραψα και το κάτω μέρος της εσωτερικά με τον ίδιο τρόπο. Για μανίκια χρησιμοποίησα το ίδιο άσπρο ελαστικό ύφασμα με τον γιακά σε δύο κομμάτια διαστάσεων 0.27m x 0.20m, τα οποία έραψα εσωτερικά και αναποδογύρισα.

Η) Προστατευτικό χεριού – Σαν βάση χρησιμοποίησα ένα φύλλο Α3 Foam Rubber / Craft Foam από κατάστημα καλλιτεχνικών κόβοντας το στα σχήματα που φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο για το προστατευτικό χεριού μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “GlovesPattern”. Αυτά τα κομμάτια τα έντυσα με τα κομμάτια καφέ δερματίνης τα οποία τα έκοψα όπως φαίνονται επίσης στην εικόνα που ακολουθεί με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Έπειτα τα κόλλησα όλα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο και πιέζοντας με την μέγιστη δύναμη ώστε να μην μείνει κανένα κενό ανάμεσα στα σημεία προσκόλλησης. Για τα καφέ λουράκια χρησιμοποίησα τέσσερα μικρά χρυσά άκρα λουριών που αγόρασα από κατάστημα με είδη ραπτικής τα οποία προσάρμοσα σε λουράκια διπλής στρώσης καφέ δερματίνης, που δημιούργησα μόνος, στα κατάλληλα μήκη που απαιτούνταν για σωστή τοποθέτηση πάνω στο χέρι μου, τα οποία προσάρμοσα στο υπόλοιπο κομμάτι με χρήση στιγμιαίας κόλλας στα κατάλληλα σημεία.

Posted Image

Θ) Περούκα – Για την παρούσα περίπτωση έψαξα για περούκα με το κατάλληλο styling της παρούσας εκδοχής του χαρακτήρα. Μετά από αναζήτηση βρήκα την κατάλληλη στο Ebay.

Ι) Αυτιά – Για την παρούσα περίπτωση έψαξα για αυτιά στο κατάλληλο μέγεθος της παρούσας εκδοχής του χαρακτήρα. Μετά από αναζήτηση βρήκα τα κατάλληλα στο Ebay. Αυτά τα επικάλυψα με make-up της Laiste για να έρθουν πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος μου, το οποίο χρησιμοποίησα και στα σημεία που ακουμπούσε πάνω στο αυτί μου, ώστε να μην είναι τόσο εμφανές η διαφορά.

Κ) Σκουλαρίκια – Για την δημιουργία τους χρησιμοποίησα δύο σκουλαρίκια που μου έφερε η Laiste, των οποίων τα άκρα έσπασα με πένσα και τα οποία στη συνέχεια έβαψα γαλάζια με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0270 από το Praktiker. Αυτά τα προσάρμοζα πάνω στο άκρο του ψεύτικου αυτιού πιέζοντας τα για να μένουν στην θέση τους με αποτέλεσμα να κρατάνε και τα ψεύτικα αυτιά στην θέση τους.

Λ) Μάτια – Όπως και σε προηγούμενο μου cosplay, έτσι και αυτή την φορά προμηθεύτηκα τους γαλάζιους φακούς επαφής από την αγγλική ιστοσελίδα ονόματι Eyesbright η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων μηνιαίων φακών επαφής που πιστεύω καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες και οι οποίοι μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι ουσιαστικά πάμφθηνοι. Η διάρκεια άφιξης τους από την μέρα αποστολής τους είναι επίσης μόνο γύρω στις τρεις ημέρες όπως έχω αναφέρει. Από αυτούς επέλεξα το κατάλληλο χρώμα που απαιτούνταν για την περίπτωση, δηλαδή γαλάζιο. Αυτούς αναγκαστικά τους φόρεσα πάνω από τους κανονικούς φακούς επαφής μου και αυτή την φορά.

Μ) Σπαθί – Για δημιουργία της βασική ξύλινης μορφής του MasterSword, της θήκης του και της ασπίδας όπως τα βλέπετε στο πρώτο τμήμα της κάθε αντίστοιχης εικόνας που ακολουθεί στο εκάστοτε σχετικό τμήμα, ευθύνεται ο πατέρας του FunkyFish, ο οποίος είναι άριστος μαραγκός και μπορεί να κάνει ουσιαστικά τα πάντα στην εντέλεια από ξύλο διαφόρων ειδών και σε ασυναγώνιστες τιμές και με απίστευτη ταχύτητα. Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ίδιο τον FunkyFish. Για την δημιουργία αυτού, του παρείχα το ακόλουθο σχεδιάγραμμα με τα μέτρα του σπαθιού που δημιούργησα κατ' εκτίμηση με το μάτι, αν και δεν νομίζω ότι το χρειάστηκε και ιδιαίτερα τόσο καλός που είναι.

Posted Image

Έχοντας έτοιμο το βασικό κομμάτι του σπαθιού, με χρήση κοπιδιού από τo Praktiker χάραξα πάνω του το triforce στο κέντρο, καθώς και τις λέξεις ' PANOS, STAVIE , ONE, YEAR, COS, LOVE ' περιφερειακά του ρόμβου στην λαβή, με χρήση του αλφάβητου Hylian που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι και μπορείτε να δείτε εδώ. Αυτές αποτελούσαν μέρος του συμβολισμού των παρόντων cosplays μας αναφερόμενες στο γεγονός ότι κλείναμε έναν χρόνο σχέσης αλλά και έναν χρόνο cosplaying μαζί από τότε που γνωριστήκαμε (αν και στην περίπτωση μου ξεκίνησα πριν δύο χρόνια μόνος). Στη συνέχεια έβαψα το σπαθί όπως το βλέπετε με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0790 για την λαβή και Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray για την λεπίδα οριοθετώντας με χρήση αυτοκόλλητης χάρτινης ταινίας. Εφόσον στέγνωσε το πέρασα από πάνω με βερνίκι Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603. Έντυσα την λαβή με χρήση λεπτού μπλε νήματος σχηματίζοντας 'Χ' καθέτως μπρος και πίσω και κολλώντας τα άκρα του στην λαβή με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Με χρήση βαφής Cern Coleurs Vitrail Or Gold 700 η οποία εξέρχεται από το σωληνάριο σε μορφή λεπτής λωρίδας, σχεδίασα της χρυσές γραμμώσεις πλευρικά της αρχής της λεπίδας καθέτως μπρος πίσω και τις ένωσα μεταξύ τους στην κορυφή με τον ίδιο τρόπο στις πλευρές του σπαθιού με τρεις λεπτές γραμμές βαφής, όπως είναι και το σχέδιο άλλωστε. Εφόσον στέγνωσε κράτησε αυτό το σχήμα. Για την ολοκλήρωση του δημιούργησα με κίτρινο Fimo την κεντρική πυραμίδαόπως τηνβλέπετε στην εικόνα δύο φορές, χαράζοντας τις γραμμώσεις με χρήση χαρτοκόπτη και κάνοντας τις τρύπες με χρήση οδοντογλυφίδας, βάζοντας τα έπειτα για μισή ώρα στον φούρνο στους 110 βαθμούς για να σκληρύνουν. Έπειτα τα επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 και τα βερνίκωσα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603 πριν τα κολλήσω πάνω στο σπαθί στην ανάλογη θέση με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Ν) Θήκη – Όπως ανέφερα και προηγουμένως, για την δημιουργία της βασικής ξύλινης μορφής της θήκης ευθύνεται ο πατέρας του FunkyFish. Δεν παρείχα κάποιο σχεδιάγραμμα σε αυτή την περίπτωση και η δημιουργία του έγινε από τον ίδιο καθαρά και μόνο με βάση τα μέτρα και εξογκώματα του σπαθιού και το μάτι από εικόνες της θήκης. Στην πίσω πλευρά της θήκης κοντά στο πάνω μέρος και την μέση της τοποθέτησε κομμάτι ξύλου με σχισμή για να περάσει η ζώνη που θα το κρατούσε στην πλάτη. Έχοντας έτοιμο το βασικό κομμάτι της θήκης το έβαψα γαλάζιο με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0270 και το βερνίκωσα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603 πριν δημιουργήσω πάνω του με χρήση κίτρινου Fimo τα σχέδια που βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί με πάχος μισό εκατοστό. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο κατά προσέγγιση μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “SheathDesign”. Τα κομμάτια έπειτα τα έψησα για μισή ώρα στον φούρνο στους 110 βαθμούς για να σκληρύνουν, έπειτα τα επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 και τα βερνίκωσα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603 πριν τα κολλήσω πάνω στο σπαθί στην ανάλογη θέση με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Για το καφέ λουράκι χρησιμοποίησα ένα μικρό χρυσό άκρο λουριών που αγόρασα από κατάστημα με είδη ραπτικής το οποίο προσάρμοσα σε λουράκι διπλής στρώσης καφέ δερματίνης, που δημιούργησα μόνος, στο κατάλληλο μήκος που απαιτούνταν για σωστή τοποθέτηση περιμετρικά της θήκης, διαμέσου των πλευρικών σχισμών του πάνω κομματιού της θήκης.

Posted Image

Για την δημιουργία της ζώνης της θήκης ακολούθησα τον ίδιο ακριβός τρόπο με αυτόν για την ζώνη της μέσης με διαστάσεις ιμάντα 1.30m x 0,04m, προσθέτοντας μια θηλιά από παλιότερη ζώνη που είχα στην κατοχή μου στο ένα άκρο, η οποία θα κρατούσε το άλλο άκρο της ζώνης, την οποία έντυσα με την ίδια καφέ δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Το κομμάτι του ώμου το δημιούργησα ράβοντας κομμάτια ιμάντα με χρήση ραπτομηχανής δεξιά και αριστερά στο κάτω μέρος της ζώνης, καθώς και πάνω επικαλύπτοντας την πλήρως κατά το ίδιο μήκος. Στη συνέχεια έντυσα όλο το σύνολο με καφέ δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας για να δημιουργηθεί η τελική μορφή του διαστάσεων 0.28m x 0.10m. Για την μικρή ζώνη που κρατά την βασική χρησιμοποίησα σαν βάση ιμάντα διαστάσεων 0.73m x 0.03m που επίσης έντυσα κατά μήκος με καφέ δερματίνη με χρήση ραπτομηχανής και δημιούργησα στα άκρα της δύο θηλιές διαστάσεων 0.06m x 0.04m από όπου περνά η βασική ζώνη, με χρήση ιμάντα επικαλυμμένο με καφέ δερματίνη. Η θηλιά στην πίσω μεριά βρίσκετε ανάμεσα στις δύο σχισμές της θήκης, ενώ μπροστά λίγο πριν το μεταλλικό άκρο. Επομένως η προσαρμογή του πάνω στην βασική ζώνη έγινε πριν προσαρμοστεί το μεταλλικό άκρο σε αυτή, ειδάλλως δεν θα υπήρχε τρόπος να τοποθετηθεί μετέπειτα. Το τελευταίο κομμάτι για την ολοκλήρωση ήταν το χρυσό λουλούδι πάνω στην θηλιά της μπροστινής μεριάς. Η δημιουργία του έγινε με χρήση κίτρινου Fimo το οποίο επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190, βερνίκωσα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603 και κόλλησα πάνω στην θηλιά στην ανάλογη θέση με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Ξ) Ασπίδα – Όπως ανέφερα και προηγουμένως, για την δημιουργία της βασικής ξύλινης μορφής της ασπίδας ευθύνεται ο πατέρας του FunkyFish. Δεν παρείχα κάποιο σχεδιάγραμμα σε αυτή την περίπτωση και η δημιουργία του έγινε από τον ίδιο καθαρά και μόνο με βάση διαστάσεων 0.635m x 0.50m και το μάτι από εικόνες έτοιμης ασπίδας. Έχοντας έτοιμο το βασικό κομμάτι της ασπίδας μπρος και πίσω, έβαψα το περίγραμμα και το πίσω μέρος γκρι με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Grayενώ το κεντρικό κομμάτι μπλε με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0790 οριοθετώντας με χρήση αυτοκόλλητης χάρτινης ταινίας. Στην Ζωγραφική του Η/Υ σχεδίασα το σχέδιο που απαιτούνταν για το σύμβολο πάνω στην ασπίδα, το οποίο εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις και σχεδίασα πάνω στην ασπίδα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray 5-0281. Το σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “ShieldDesign”. Στη συνέχεια δημιούργησα με χρήση γκρι και κίτρινου Fimo τα κομμάτια που βλέπετε στην ακόλουθη εικόνα, τα έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρύνουν, τα επικάλυψα με γκρι και χρυσό με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray καιDupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 αντίστοιχα και τα κόλλησα στις αντίστοιχες θέσεις τους μπρος και πίσω στην ασπίδα με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Τέλος βερνίκωσα όλη την ασπίδα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603.

Posted Image

Το τελικό αποτέλεσμα των βασικών κομματιών είναι το ακόλουθο.

Posted Image

Ο) Μπούμερανγκ – Κόλλησα μεταξύ τους δύο μπούμερανγκ που είχαν την μία πλευρά επίπεδη με χρήση στιγμιαίας κόλλας, τα οποία είχα αγοράσει το καλοκαίρι από κατάστημα με σουβενίρ. Στη συνέχεια το έβαψα μπλε με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0790 από το Praktiker.

Posted Image

Π) Σφεντόνα – Έβαψα καφέ με χρήση βαφής Acrylic Van Gogh Burnt Umber 409 μια σφεντόνα, την οποία είχα αγοράσει το καλοκαίρι από κατάστημα με σουβενίρ, από τον πάτο ως και λίγο πιο πάνω από το σημείο που γίνετε ο διαχωρισμός. Έπειτα τύλιξα το κάτω μέρος με ελαφρά λαμπερό άσπρο νήμα και προσάρμοσα τα άκρα toy πάνω της με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Ρ) Τόξο – Το τόξο το προμηθεύτηκαέτοιμο το καλοκαίρι από κατάστημα με σουβενίρ

Σ) Βόμβα – Για την δημιουργία της αγόρασα μία μικρή παιδικά μπάλα από κατάστημα παιχνιδιών την οποία έβαψα μαύρη με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 και βαφής Acrylic Van Gogh Oxide Black 735. Έπειτα την τύλιξα με ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο και έδωσα στις άκρες του σχήμα σαν αυτό που φαίνετε στην εικόνα. Στη συνέχεια έπλασα το πάνω μέρος του με χρήση κίτρινου Fimo από κατάστημα καλλιτεχνικών, αφήνοντας μια μικρή τρυπούλα στην μέση, το οποίο έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρήνει, έβαψα χρυσό με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190, βερνίκωσα με χρήση Motip Color Spray Peinture Varnish Anti Rust 01603 και τέλος κόλλησα πάνω στην βόμβα με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Για την χρήση της προμηθεύτηκα από σουπερ μάρκετ σπινθήρες για τούρτες, που τοποθετούσα στην μικρή τρυπούλα στην κορυφή, και έπειτα άναβα με χρήση αναπτήρα.

Τ) Πουγκί – Χρησιμοποίησα κιτρινωπό ύφασμα το οποίο έκοψα σε δύο κομμάτια διαστάσεων 0.20m x 0.14m τα οποία έραψα εσωτερικά μεταξύ τους με χρήση ραπτομηχανής, έπειτα γύρισα εσωτερικά την κορυφή την οποία επίσης έραψα, έκανα περιμετρικά στο κατάλληλο ύψος τρυπούλες και διαμέσου αυτών πέρασα ελαφρά λαμπερό άσπρο νήμα. Έπειτα πήγα σε κατάστημα με στάμπες όπου και φτιάξαμε το σύμβολο του rupee στον Η/Υ και το οποίο μπήκε σαν στάμπα στο ανάλογο σημείο πάνω στο πουγκί. Το γέμισμα του αποτελούσαν φιστίκια με κέλυφος, τα οποία αποτελούσαν και τα 'πυρομαχικά' της σφεντόνας.

Υ) Μπουκαλάκια – Τα προμηθεύτηκα από κατάστημα με ήδη νοικοκυριού μαζί με τους φελλούς. Το ένα από αυτά αποτελούσε το μπουκάλι με τα γιατρικά που το γέμιζα με κόκκινο, πράσινο ή μπλε Powerade αναλόγως με το είδος του γιατρικού, ενώ το άλλο το μπουκάλι με την νεράιδα. Αυτή αποτελούνταν από μια ημιδιαφανές χάντρα με δύο μεγάλα και δυο μικρά φτερά κομμένα από φύλλο διαφάνειας κολλημένα στο πίσω μέρος με στιγμιαία κόλλα και με λεπτό νήμα πετονιάς κολλημένο με στιγμιαία κόλλα στο εσωτερικό της να καταλήγει στον φελλό, όπου πέρα από στιγμιαία κόλλα στερεωνόταν και με μια πινέζα. Τα υλικά για την νεράιδα μου τα προμήθευσε η Laiste.

Posted Image

Φ) Οκαρίνα – Χρησιμοποίησα την ίδια οκαρίνα με το προηγούμενο ετήσιο μου ως Captain Harlock. Αυτή την προμηθεύτηκα από Ebay.Θα μου έβγαινε πολύ ακριβότερο να την έπλαθα από πυλό, και από την στιγμή που δεν γνώριζα πως γίνετε αυτό, δεν είχε νόημα από άποψη κόστους και χρόνου. Με χρήση αυτής μάθαμε να παίζουμε μαζί το Zelda's Lullaby. Στο κάτω μέρος της σχεδίασα με χρήση αυτοκόλλητου χαρτιού για όρια το triforceme βαφή Cern Coleurs Vitrail Or Gold 700 και το γκρι περιμετρικά με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray.

Χ) Κάλεσμα αλόγου – Όλα τα κομμάτια που το αποτελούνε και φαίνονται στην ακόλουθη εικόνα τα προμηθεύτηκα από μαγαζί με χάντρες και τα προσάρμοσα σε καφέ δερμάτινο νήμα.

Posted Image

Σύνολο: 400 ευρώ


>------------------ZELDA------------------<

Α) Φόρεμα – Με γνώμονα το ακόλουθο σχεδιάγραμμα κόψαμε άσπρο ύφασμα σε ανάλογη μορφή με βάση τα μέτρα της Laiste.

Posted Image

To αποτέλεσμα φαίνετε στην ακόλουθη εικόνα. Η συρραφή έγινε εσωτερικά πριν αναποδογυριστεί το ύφασμα με χρήση ραπτομηχανής. Στη συνέχεια έραψα στο κάτω μέρος του περιμετρικά χρυσό ύφασμα ύψους 2.5 εκατοστών με χρήση ραπτομηχανής. Ακριβώς από πάνω σχεδίασε η Laiste τα χρυσά κύματα περιμετρικά ύψους 2,5 εκατοστών καθώς και τις 8 χρυσές άρπες. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Τα σχέδια μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με τα ονόματα “Dress Wave” και “Dress Harp” αντίστοιχα. Στη συνέχεια με χρήση σιδήρου σιδερώματος έκανα περιμετρικά τις 8 κάθετες τσακίσεις με την κορυφή τους να ακολουθεί εσωτερική ραφή με χρήση ραπτομηχανής, ώστε να σχηματιστεί ανηφορική γράμμωση, η οποία είναι κυρίως εμφανές στο μπροστινό μέρος πάνω από την κεντρική τσάκιση. Τις εσωτερικές ραφές τις οριοθέτησε η Laiste εξαρχής με χρήση βελόνων.

Posted Image

Β) Πάνω μέρος – Για το πάνω μοβ μέρος του φορέματος έγινε χρήση γυαλιστερού μοβ υφάσματος το οποίο κόπηκε σε παρόμοια μορφή με το εκατέρωθεν φόρεμα ως ένα σημείο καθέτως, αλλά παράλληλα έτσι ώστε το πάνω μέρος να επικαλύπτει το πάνω μέρος του άσπρου φορέματος. Στη συνέχεια πάνω στο σώμα της Laiste κόπηκε περιμετρικά το κάτω μέρος του ώστε να σχηματιστεί το κατάλληλο σχήμα των διαγωνίων που πάνε προς το πίσω μέρος του. Όλα τα ανοιχτά άκρα του ράφτηκαν διπλωμένα εσωτερικά με χρήση ραπτομηχανής. Το κεντρικό σημείο του πίσω μέρους ράφτηκε εσωτερικά καθέτως ώστε να σχηματιστεί κάθετη γράμμωση από την κορυφή ως τον πάτο. Το ίδιο έγινε και στο κεντρικό σημείο του μπροστινού μέρους, αλλά και στα δύο σημεία του στήθους καθέτως προς τα κάτω. Στη συνέχεια έγινε ο σχεδιασμός των hylian πάνω σε αυτό. Η γραφή που χρησιμοποιήθηκε για την πίσω πλευρά καθέτως στο κέντρο ήταν η ίδια με αυτή στο σπαθί μου, δηλαδή το αλφάβητο Hylian που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι και μπορείτε να δείτε εδώ. Η πρόταση που γράφτηκε είναι η ακόλουθη "PANOS AND STAVIE ONE YEAR COSPLAYS AND IN LOVE". Αυτή επίσης αποτελεί το αντίστοιχο μέρος του συμβολισμού των παρόντων cosplays μας αναφερόμενη στο γεγονός ότι κλείναμε έναν χρόνο σχέσης αλλά και έναν χρόνο cosplaying μαζί από τότε που γνωριστήκαμε (αν και στην περίπτωση μου ξεκίνησα πριν δύο χρόνια μόνος). Τα υπόλοιπα hylian περιμετρικά είναι γραμμένα στα αρχαία hylian του παιχνιδιού. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Τα σχέδια μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με τα ονόματα “ Bodice Hylian (2)” και “ Bodice Hylian (1)” αντίστοιχα, αν και το δεύτερο δεν έχει κάποια χρησιμότητα για άλλο πέρα από το παρόν cosplay. Έπειτα προσάρμοσα καφέ δερμάτινο νήμα σε σχήμα τραβηγμένου 'X' πάνω σε δύο σημεία της πίσω κεντρικής γράμμωσης, κάνοντας 8 τρύπες σε απόσταση τεσσάρων εκατοστών αριστερά και δεξιά από αυτήν και περνώντας το νήμα χιαστά διαμέσου αυτών. Για την απόλυτη διατήρηση του σχήματος των 'Χ' κόλλησα μεταξύ τους το κέντρο των νημάτων με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Με χρήση κίτρινου Fimo δημιούργησα ένα μικρό ημικύκλιο που μπορείτε να δείτε στην εικόνα του τμήματος της περούκας που ακολουθεί, το οποίο έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρήνει, έβαψα γκρι με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray, κόλλησα στα δεξιά του μακρόστενο κομματάκι φύλλου χαλκού επικαλυμμένο με καφέ δερματίνη με χρήση στιγμιαίας κόλλας και έπειτα κόλλησα το έτοιμο κομμάτι με τον ίδιο τρόπο στο κάτω μέρος του κέντρου του μπροστινού μέρους του ενδύματος.

Γ) Μπότες – Πρόκειται για ζευγάρι μπότες που είχε ήδη στην κατοχή της.

Δ) Γάντια – Αρχικά προμηθευτήκαμε από το Ebay μακριά γάντια με σκοπό να τα κοντύνουμε με στόχο να δημιουργηθούν τα βασικά γάντια. Επειδή όμως το είδος του υφάσματος έμοιαζε φτηνιάρικο σε σύγκριση με το κομμάτι του χεριού του γαντιού αποφάσισα να δημιουργήσω τα γάντια εξ' ολοκλήρου από την αρχή με βάση τα αγορασμένα γάντια ακλουθώντας παρόμοιο τρόπο με αυτόν των δικών μου. Το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε είναι ελαστικό άσπρο γυαλιστερό ύφασμα. Για το πάνω μέρος των γαντιών αρχικά εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε κατάστημα με φωτοτυπίες το σχέδιο που βρίσκετε πάνω σε αυτά. Το σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Gloves”.Εφόσον η Laiste σχεδίασε το σχέδιο με βάση αυτό πάνω σε δύο κομμάτια του προαναφερθέν υφάσματος με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 και βαφής Decorfin Textile Transparent Colour Gold 801, το έραψα στο σχήμα που φαίνεται στην εικόνα εσωτερικά με χρήση ραπτομηχανής αναποδογυρίζοντας το στην συνέχεια. Τέλος έραψα με χρήση βελόνας και άσπρης κλωστής ένα μικρό κομμάτι λεπτής άσπρης γυαλιστερής κορδέλας στην μύτη κάθε γαντιού ώστε αυτό να προσαρμόζετε στο μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού αντίστοιχα.

Posted Image

Ε) Μεταλλικά μέρη – Για την δημιουργία τους εντόπισα στο διαδίκτυο, αλλά και σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν για κάθε μέρος ξεχωριστά τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Τα σχέδια μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με τα ονόματα “ Armor (1)”,“Armor (2)”, “Belt”, “Bracelets”, “Crown”, “Necklace” και “Tapestry”. Με βάση αυτά κόψαμε τα αντίστοιχα τμήματα κάθε μέρους όπως φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί από αντίστοιχου χρώματος φύλλα Α3 Foam Rubber / Craft Foam. Η ιδιότητα του εν λόγο υλικού είναι ότι θερμαινόμενο για ορισμένα δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να του προσδώσει διαφορετικό σχήμα, στο οποίο και θα παραμείνει, εφόσον κρυώσει ορισμένα δευτερόλεπτα αργότερα. Ένας εύκολος τρόπος θέρμανσης του είναι κοντά στην κάτω επιφάνεια ενός σιδήρου σιδερώματος. Με αυτό τον τρόπο θέρμανα τα κομμάτια των ώμων, τα κομμάτια τις μπροστινής πλευράς της κορώνας, και όλα τα κομμάτια του τμήματος της μέσης, ακουμπώντας τα σε κυρτή επιφάνεια για να τα προσδώσω καμπυλωτό σχήμα προς τα έξω όπου απαιτούνταν ή παραμορφώνοντας τα με την χρήση των χεριών μου. Στη συνέχεια τα ένωσε η Laiste με χρήση αραιωμένης σχολικής άσπρης κόλλας Supervinil Vinyl Glue με ισάξια ποσότητα νερού, την οποία άπλωσε με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12, ανάμεσα στα πολλαπλά στρώματα κάθε κομματιού. Για την συνένωση των κομματιών του ώμου έγινε χρήση λεπτής χρυσής αλυσίδας στο πίσω μέρος και δύο χρυσών κρίκων στην μπροστινή μεριά, τα οποία προσαρμόστηκαν στα άκρα των ανάλογων κομματιών με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Για την συνένωση των κομματιών της μέσης έγινε χρήση δύο χρυσών κρίκων και κομματιών σύρματος μέτριου πάχους τα οποία επίσης προσαρμόστηκαν στα άκρα των ανάλογων κομματιών με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Στο συγκεκριμένο κομμάτι με τον ίδιο τρόπο προσαρμόστηκε λεπτή χρυσή αλυσίδα καταλλήλου μεγέθους στα δύο πάνω άκρα της. Στα κάτω άκρα του προσαρμόστηκε το κάλυμμα που σχεδιάστηκε εξ' ολοκλήρου από την Laiste με βάση το σχέδιο του προαναφερθέν αρχείου Tapestry” πάνω σε άσπρο ύφασμα ανάλογου σχήματος με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 και βαφές Decorfin Textile Transparent Colour Provence Yellow 206 σκέτο και αναμιγμένο με Decorfin Textile Transparent Colour White 100, Decorfin Textile Transparent Colour BottleGreen 684, Decorfin Textile Transparent Colour CobaltBlue 511 και Amsterdam Acrylic PermanentBlueViolet 568. Με χρήση βαφής Cern Coleurs Vitrail Or Gold 700 η οποία εξέρχεται από το σωληνάριο σε μορφή λεπτής λωρίδας, σχεδίασα της χρυσές γραμμώσεις των ινών πάνω στα φύλλα της κορώνας. Στη συνέχεια η Laiste άπλωσε στο πίσω μέρος κάθε κομματιού την ίδια σχολική κόλλα με τον ίδιο τρόπο όπου και κόλλησε άσπρο ύφασμα που είχα στην κατοχή μου από παλιότερα. Αυτό το κάλυψε επίσης με άλλο ένα στρώμα της ίδιας κόλλας και στη συνέχεια έβαψε το πίσω μέρος όλων των κομματιών με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12,όπου εφάρμοσε ακριλικό μεταλλικό χρυσό ή γκρι χρώμα αναλόγως με το κομμάτι. Έπειτα στην μπροστινή μεριά κάθε κομματιού άπλωσα 4 στρώματα της ίδιας κόλλας το ένα μετά το άλλο, εφόσον το προηγούμενο στέγνωνε σε διάστημα περίπου 8 ωρών ( έναντι των 2 ωρών που θα έπρεπε να πάρει κανονικά, εξαιτίας του ότι είχα κάνει ανάμιξη λάθος συστατικών ), με το τελευταίο στρώμα να το αφήσω για περίπου 12 ώρες να σφίξει καλά. Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας ήταν να δημιουργηθεί στην επιφάνεια των κομματιών ένα αόρατο σφιχτό στρώμα κόλλας που δεν θα επέτρεπε την απορρόφηση βαφής από το υλικό. Έπειτα βάψαμε και το μπροστινό μέρος όλων των κομματιών με χρήση πινέλου πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12,όπου εφαρμόσαμε ακριλικό μεταλλικό χρυσό ή γκρι χρώμα αναλόγως με το κομμάτι. Με χρήση κίτρινου Fimo και δύο μικρών βιδωτών κρίκων δημιούργησα τα δύο τμήματα που κρατάνε τους κρυστάλλους στο κομμάτι του ώμου, που μπορείτε να δείτε στην εικόνα του τμήματος της περούκας που ακολουθεί, τα οποία έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρύνουν και επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 και στα οποία εκατέρωθεν τοποθέτησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας από τρεις γαλάζιους κρυστάλλους εκάστοτε. Τους κρίκους αυτούς έπειτα τους άνοιξα και τους έκλεισα με χρήση δύο πενσών για να τοποθετήσω τα κομμάτια στους χρυσούς κρίκους του τμήματος του ώμου. Στη συνέχεια κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας τρία μεγάλα μπλε σμαράγδια μπρος και πίσω στην κορώνα και στο κέντρο του κομματιού της μέσης, δύο μέτρια στρόγγυλα σμαράγδια στις πλευρές των κομματιών του ώμου, τρία μικρά κόκκινα πετράδια αριστερά και δεξιά του κομματιού της μέσης και στο κέντρο του κομματιού του ώμου και τέλος ένα μικρό ψεύτικο αυτοκόλλητο πετραδάκι στο πάνω μέρος του κέντρου του κομματιού του ώμου. Αυτά τα εντοπίσαμε μετά πολύ ψάξιμο σε καταστήματα με χάντρες, αξεσουάρ αλλά και στο Jumbo. Τέλος προσάρμοσα στο κάτω μέρος του κέντρου του κομματιού της μέσης με χρήση μικρού κρίκου έναν μακρόστενο γαλάζιο κρύσταλλο. Το τελευταίο πράγμα που έμελε να γίνει ήταν να προσαρμοστεί το κομμάτι της μέσης στο πάνω μέρος του ενδύματος. Γι' αυτό τον σκοπό δημιούργησα με χρήση κίτρινου Fimo και μικρών βιδωτών κρίκων τα κομμάτια για τα δύο άκρα της αλυσίδας του κομματιού της μέσης που θα το κρατούσαν πάνω στο ένδυμα, καθώς και δύο κομμάτια σε σχήμα ρόμβου που θα κρέμονταν σε κάθε αλυσίδα αντίστοιχα, που μπορείτε να δείτε στην εικόνα του τμήματος της περούκας που ακολουθεί, τα οποία έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρύνουν και επιχρύσωσα με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190. Έπειτα άνοιξα δύο τρύπες κοντά μεταξύ τους σε κάθε πλευρά του πάνω ενδύματος με χρήση ψαλιδιού, όπου στην πίσω τρύπα έμπαινε ο κρίκος του άκρου κάθε αλυσίδας , στην μπροστά τρύπα το εκάστοτε τέλος της αλυσίδας, εφόσον πρώτα είχε περαστεί πάνω σε αυτή ο επιχρυσωμένος ρόμβος, και εσωτερικά του ενδύματος ενώνονταν ο κρίκος του άκρου με έναν μικρό κρίκο που προσαρμόστηκε μετέπειτα στο τέλος της εκάστοτε αλυσίδας. Η μέτρηση του σωστού μήκους της αλυσίδας έγινε πάνω στο σώμα της Laiste με πλήρης ένδυση για αποφυγή λάθους.
Posted Image

Ζ) Περούκα – Η αρχική ιδέα ήταν να αφήσει η Laiste το μαλλί της να μεγαλώσει και στην πορεία να το ανοίξει προς το ξανθό. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ήταν τελικά εφικτό από άποψη χρόνου, και αν αναλογιστεί κανείς την ταλαιπωρία που θα χρειαζόταν πέρα από την ήδη υπάρχουσα όλων των υπολοίπων κομματιών, ώστε να προσαρμοστούν αυτά της περούκας πάνω σε φυσικό μαλλί, τότε θεωρητικά ήταν και απαγορευτικό. Με αυτό το σκεπτικό έψαξα για της κατάλληλη περούκα της παρούσας εκδοχής του χαρακτήρα. Μετά από αναζήτηση βρήκα την κατάλληλη στο Ebay. Αυτή την ανέλαβε εξ' ολοκλήρου η Laiste που της έδωσε το κατάλληλο styling κάνοντας χρήση παράλληλα βελόνας και χρυσής κλωστής. Εγώ αντιθέτως τύλιξα με λεπτή γυαλιστερή άσπρη κορδέλα τα τσουλούφια της προσαρμόζοντας τα άκρα της πάνω τους με χρήση στιγμιαίας κόλλας, και δημιούργησα όλα τα κομμάτια που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της με χρήση κίτρινου Fimo όπως φαίνονται στην ακόλουθη εικόνα ανάμεσα σε κομμάτια άλλων τμημάτων. Αυτά τα έψησα στον φούρνο στους 110 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα για να σκληρήνουν, τα επικάλυψα με γκρι και χρυσό με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray καιDupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 αντίστοιχα και τα κόλλησα στις αντίστοιχες θέσεις πάνω στην περούκα με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Δηλαδή στα άκρα των δύο τσουλουφιών, στο άκρο της κοτσίδας και στο σημείο πάνω από την κοτσίδα περιμετρικά αυτής.

Posted Image

Η) Αυτιά – Για την παρούσα περίπτωση έψαξα για αυτιά στο κατάλληλο μέγεθος της παρούσας εκδοχής του χαρακτήρα. Μετά από αναζήτηση βρήκα τα κατάλληλα στο Ebay. Ταίριαζαν άριστα στο μέγεθος του αυτιού της οπότε και δεν έγινε χρήση make up.

Θ) Σκουλαρίκια – Με χρήση κίτρινουFimo δημιούργησα τα δύο σκουλαρίκια στην μορφή που φαίνετε στην προηγούμενη εικόνα, χαράζοντας με οδοντογλυφίδα γράμμωση περιμετρικά αυτών στην εξωτερική πλευρά, εκτός από το σημείο όπου θα προσαρμόζονταν αργότερα η μικρή πυραμίδα που επίσης δημιούργησα με το ίδιο υλικό. Στη συνέχεια έβαψα γκρι και τα δύο με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic Gray και επιχρύσωσα τις μικρές πυραμίδες με χρήση Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 40-0190 πριν τις κολλήσω πάνω στο βασικό μέρος με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Έπειτα έκοψα δύο κομματάκια διαστάσεων 0.025m x 0.003m από κόκκινο Foam Rubber / Craft Foam των οποίων τις κορυφές κόλλησα μεταξύ τους και έπειτα στην κάτω μεριά του πίσω μέρους κάθε σκουλαρικιού με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Ι) Μάτια – Προμηθεύτηκε γαλάζιους φακούς επαφής από κατάστημα με οπτικά στην γειτονιά της. Δεν ήταν το ίδιο έντονοι σε χρώμα με τους δικούς μου, αλλά αντιθέτως πιο φυσικοί.

Κ) Σπαθί – Για δημιουργία της πλήρης μορφής του σπαθιού όπως τα βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί, ευθύνεται και πάλι ο πατέρας του FunkyFish, ο οποίος είναι άριστος μαραγκός και μπορεί να κάνει ουσιαστικά τα πάντα στην εντέλεια από ξύλο διαφόρων ειδών και σε ασυναγώνιστες τιμές και με απίστευτη ταχύτητα. Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ίδιο τον FunkyFish. Για την δημιουργία αυτού, του παρείχα το ακόλουθο σχεδιάγραμμα με τα μέτρα του σπαθιού που δημιούργησα κατ' εκτίμηση με το μάτι, αν και δεν νομίζω ότι το χρειάστηκε και ιδιαίτερα τόσο καλός που είναι.

Posted Image

Η τελική μορφή του σπαθιού είναι η ακόλουθη. Το μόνο πράγμα που εφάρμοσα σε αυτό ήταν μία μοβ γυαλιστερή κορδέλα περιμετρικά της λαβής, της οποίας τα άκρα προσάρμοσα πάνω σε αυτή με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image


Λ) Οκαρίνα – Και για την παρούσα οκαρίνα ακολούθησα την ίδια διαδικασία με την δική μου.


Σύνολο: 400 ευρώ


Όλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στα ακόλουθα πακέτα τα οποία μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικά παρόμοια cosplay:

Link: www.mediafire.com/?v8tbm1kwgf277j0
Zelda: www.mediafire.com/?kmxfku1hu3kn0d0

Συνολικό σύνολο: 800 ευρώ

Η δουλειά και το κόστος που απαιτήθηκε ήταν άνευ προηγούμενου στην περίπτωση μας και ούτε περιμέναμε ότι οποιοδήποτε από τα δύο θα ανερχόταν σε τέτοιο σημείο. Αλλά το αποτέλεσμα το άξιζε με το παραπάνω. Ιδιαίτερα εφόσον αξιοποιήθηκαν πλήρως σε προσωπική φωτογράφιση με κατάλληλο σκηνικό και πόζες χάρη στον FunkyFish. Η κατανομή της δουλειάς χωρίστηκε με τα 2/3 του χρόνου να έχουν αφιερωθεί στο cosplay της Zelda που παρόλο που έχει μικρότερη περιγραφη χρειάστηκε διπλάσιο χρόνο δημιουργείας και το οποίο μέχρι την στιγμή της παρουσίασης του αποτελούσε το πιο δύσκολο αλλά και καλύτερο της χώρας. Το επόμενο cosplay μας παρουσιάζετε στην συνέχεια και είναι το τελευταίο μας προσωρινά για μεγάλο διάστημα.


>---------------------------------------2η Παρουσίαση-----------------------------------------<

Τα cosplay μας ως Link και Zelda από The Legend of Zelda: Twilight Princess, τα αξιοποιήσαμε για 2η φορά στις 20.11.2010 σε προσωπική φωτογράφιση εκ μέρους του FunkyFish σε ένα σημείο στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου.

Αποτέλεσε την πρώτη προσωπική φωτογράφιση ανεξάρτητη από event που έγινε μέχρι σήμερα γενικά στην Βόρεια Ελλάδα, σε εξωτερικό χώρο με κατάλληλο σκηνικό και πόζες. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

* Images courtesy of Adventurer, FunkyFish & Hearts

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 18:01.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#102 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 26 December 2010 - 01:22

Σειρά έχει η παρουσίαση του 19ου μου και 10ου της Laiste κατά σειρά cosplay που κάναμε στο τελευταίο Cosplay Party της Αθήνας. Σας παρουσιάζω τον Ark και την Elle από Terranigma, που κάναμε στις 18.11.2010 στο Akai Panda Videogame X Christmas Cosplay Party στο Dasein Αθήνας.

Posted Image Posted Image

To παρόν cosplay αποτέλεσε το τελευταίο της συνεχόμενης πορείας μας ως cosplayers κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο και ενός ετών αντίστοιχα. Θέλησα να το πραγματοποιήσουμε, καθώς το παιχνίδι στο οποίο βασίζετε αποτελεί για μένα το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών και επειδή επιπλέον χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τον εν λόγο χαρακτήρα σαν avatar στο παρόν forum και σε αρκετές άλλες σελίδες του διαδικτύου.

Ξεκινάμε με φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Πάμε λοιπόν στην σύσταση τους.

>-------------------ARK-------------------<

Α) Μπλούζα – Από κατάστημα με υφάσματα αγόρασα καφέ δερματίνη την οποία έκοψα σε δύο κομμάτια 0.60μ x 0.64m και στη συνέχεια στο σχήμα που φαίνετε στην φωτογραφία που ακολουθεί, και έπειτα τα έραψα μεταξύ τους με χρήση ραπτομηχανής από την ανάποδη πλευρά πριν αναποδογυρίσω το ύφασμα για να μην φαίνονται οι ραφές.

Posted Image

Οι εσοχές για τα μανίκια βρίσκονται εσωτερικά 12 εκατοστά οριζοντίως και 22 εκατοστά καθέτως. Σε αυτές τις εσοχές, καθώς και στον γιακά έραψα λαμπερό κίτρινο ρέλι. Το κάθε μανίκι έχει πλάτος 32 εκατοστά. Το ανοιχτό πράσινο ύφασμα που τα αποτελεί το έκοψα στο σχήμα που φαίνετε στην ακόλουθη εικόνα, πριν το διπλώσω στην μέση και ράψω τις μεγάλες πλευρές μεταξύ τους και το ράψω στη συνέχεια στα άκρα της μπλούζας με χρήση ραπτομηχανής. Έπειτα δίπλωσα 4 εκατοστά του κάθε άκρου αυτών στην εσωτερική τους πλευρά εφόσον πρώτα πέρασα ενδιάμεσα τους λάστιχο 2.5 εκατοστών για να δημιουργηθεί η ελαστικότητα στα άκρα. Για να μην φαίνετε αυτό όμως σε αυτά έκοψα δύο κομμάτια σκούρου πράσινου υφάσματος διαστάσεων 0.10m x 0.34m, τα οποία δίπλωσα στην μέση και τις μεγάλες πλευρές των οποίων έραψα πάνω στα άκρα του κάθε μανικιού ανάποδα και προς τα πάνω και τις μικρές πλευρές τους μεταξύ τους, πριν τα διπλώσω προς τα κάτω ώστε να καλύψουν το μάζεμα του υφάσματος.

Posted Image

Έπειτα από το ίδιο ύφασμα έκοψα ανάλογου σχήματος κομμάτια για τον γιακά μήκους 0.3m, τα οποία έραψα στον γιακά της μπλούζας και στο κέντρο των οποίων έραψα διπλωμένο στην μέση κομμάτι του ίδιου υφάσματος διαστάσεων 0.48m x 0.05m. Για την ολοκλήρωση της μπλούζας απαιτούνταν ο σχεδιασμός του σχεδίου πάνω της. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου το σχέδιο που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Emblem”. Με χρήση αυτού του σχεδίου και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Acrylic Van Gogh Azo Yellow Medium 269, Acryl Mat Darwi Green 626 και Acryl Mat Darwi Foam 239 στα κατάλληλα σημεία. - 20 ευρώ

Β) Παντελόνι – Έκοψα δύο κομμάτια κόκκινου υφάσματος που προμηθεύτηκα από κατάστημα με υφάσματα διαστάσεων 0.88m x 1.10m, τα άκρα των οποίων έραψα μεταξύ τους με χρήση ραπτομηχανής στο σχήμα που φαίνετε στην ακόλουθη εικόνα, αλλά με πιο ανοιχτά πάνω και κάτω άκρα. Έπειτα δίπλωσα 4 εκατοστά του πάνω άκρου στην εσωτερική του πλευρά εφόσον πρώτα πέρασα ενδιάμεσα του λάστιχο 2.5 εκατοστών για να δημιουργηθεί η ελαστικότητα στο πάνω μέρος. Το ίδιο έκανα και στα κάτω άκρα των ποδιών. Για να μην φαίνετε αυτό όμως σε αυτά έκοψα δύο κομμάτια του ίδιου υφάσματος διαστάσεων 0.12m x 0.37m, τα οποία δίπλωσα στην μέση και τις μεγάλες πλευρές των οποίων έραψα πάνω στα άκρα του παντελονιού ανάποδα και προς τα πάνω και τις μικρές πλευρές τους μεταξύ τους, πριν τα διπλώσω προς τα κάτω ώστε να καλύψουν το μάζεμα του υφάσματος. Για την ολοκλήρωση του παντελονιού απαιτούνταν ο σχεδιασμός σχεδίων πάνω του. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου το σχέδιο που απαιτούνταν το οποίο εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Pants Ornament”. Με χρήση αυτού του σχεδίου και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Decorfin Textile Transparent Colour Black 700 και Amsterdam Acrylic Pyrrole Red στα κατάλληλα σημεία μπρος και πίσω. Τα σχέδια στα πλευρά του παντελονιού έγιναν με χρήση απλών λωρίδων αυτοκόλλητου χαρτιού. - 10 ευρώ

Posted Image

Γ) Ζώνη – Κάνοντας χρήση μπλε λινό υφάσματος 0.2m x 1.5m έραψα με χρήση ραπτομηχανής την ζώνη πλάτους 2m και ύψους 0.08m. Στα δύο άκρα εφάρμοσα αντιπαράλληλα δυο κομμάτια από τα αντίστοιχα άκρα του λεγόμενου 'χριτς χρατς' ( ή όπως το λένε τέλος πάντων ), καθώς και στην μέση της επίσης αντιπαράλληλα, όπου και θα έκλεινε το κάθε άκρο. Η εν λόγο ζώνη εφαρμόζεται οπότε πάνω μου 2 φορές περιμετρικά πριν κλείσει. - 3.20 ευρώ

Posted Image

Δ) Πανοπλία – Εφάρμοσα την ίδια τεχνική που είχαμε εφαρμόσει στο προηγούμενο cosplay της Zelda. Έγινε χρήση 6 φύλλων Α3 του υλικού Foam Rubber / Craft Foam από κατάστημα καλλιτεχνικών. Αυτό το έκοψα στα σχήματα που φαίνονται στην ακόλουθη εικόνα τα οποία τα ένωσα μεταξύ του με χρήση αραιωμένης σχολικής άσπρης κόλλας Supervinil Vinyl Glue με ισάξια ποσότητα νερού, την οποία άπλωσα με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12. Η ιδιότητα του εν λόγο υλικού είναι ότι θερμαινόμενο για ορισμένα δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να του προσδώσει διαφορετικό σχήμα, στο οποίο και θα παραμείνει, εφόσον κρυώσει σε ορισμένα δευτερόλεπτα αργότερα. Ένας εύκολος τρόπος θέρμανσης του είναι κοντά στην κάτω επιφάνεια ενός σιδήρου σιδερώματος. Με αυτό τον τρόπο θέρμανα το στρόγγυλο κομμάτι του κομματιού του κεφαλιού και ακουμπώντας στο σε κυρτή επιφάνεια του πρόσδωσα ένα καμπυλωτό σχήμα προς τα έξω. Για το κλείσιμο των άκρων του κομματιού του κεφαλιού χρησιμοποίησα ένα κομμάτι του ίδιου υλικού το οποίο κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας στο πίσω μέρος των ανοιχτών άκρων του. Το ίδιο έκανα και στο ένα άκρο του κομματιού της μέσης, όπου στο κομμάτι που εξείχε από το άκρο κόλλησα αυτοκόλλητο 'χριτς χρατς' και στο αντίθετο άκρο το αντίθετο κομμάτι 'χριτς χρατς'.

Posted Image
Posted Image

Άπλωσα την ίδια κόλλα στο πίσω μέρος κάθε κομματιού όπου κόλλησα άσπρο ύφασμα που είχα από παλιότερα. Αυτό το κάλυψα επίσης με άλλο ένα στρώμα της ίδιας κόλλας. Στην μπροστινή μεριά κάθε κομματιού άπλωσα 4 στρώματα της ίδιας κόλλας το ένα μετά το άλλο, εφόσον το προηγούμενο στέγνωνε σε διάστημα περίπου 2 ωρών, με το τελευταίο στρώμα να το αφήσω για περίπου 12 ώρες να σφίξει καλά. Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας ήταν να δημιουργηθεί στην επιφάνεια των κομματιών ένα αόρατο σφιχτό στρώμα κόλλας που δεν θα επέτρεπε την απορρόφηση βαφής από το υλικό. Στη συνέχεια έβαψα το πίσω μέρος όλων των κομματιών με χρήση πινέλου πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 όπου εφάρμοσα το χρώμα Acrylic Van Gogh Azo Yellow Medium 269. Το ίδιο έκανα και στο κομμάτι της μέσης. Στο κομμάτι του κεφαλιού χρησιμοποίησα επιπρόσθετα τα χρώματα Amsterdam Acrylic Pyrrole Red και Acryl Mat Darwi Primary Blue 261. Για το κομμάτι των ώμων απαιτούνταν αρχικά ο σχεδιασμός σχεδίων πάνω τους. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου το σχέδιο που απαιτούνταν το οποίο εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Pads”. Με χρήση αυτού του σχεδίου και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Acrylic Van Gogh Titanium White 105, Acrylic Van Gogh Oxide Black 735, Acrylic Van Gogh Azo Yellow Medium 269, Acrylic Van Gogh Azo Orange 276, Acrylic Van Gogh Burnt Umber 409, Acryl Mat Darwi Sorbet 483, Acryl Mat Darwi Primary Blue 261 και Amsterdam Acrylic Pyrrole Red στα κατάλληλα σημεία. Τέλος τοποθέτησα στα άκρα και στο κέντρο του κάτω μέρους τους κομμάτια αυτοκόλλητου 'χριτς χρατς' τα οποία κολλούσα διαμέσου του άλλου άκρου τους πάνω στην μπλούζα μου στην κατάλληλη θέση. Για την ολοκλήρωση του κομματιού της μέσης απαιτούνταν ένα άσπρο τσαντάκι και οι ζώνες. Έκοψα άσπρη δερματίνη από κατάστημα με υφάσματα στο σχήμα που φαίνετε στην ακόλουθη εικόνα διαστάσεων 0.10m x 0.20m και 0.14m x 0.10m αντίστοιχα τα οποία έραψα μεταξύ τους από την αντίθετη πλευρά πριν αναποδογυρίσω για να μην φαίνονται η ραφές, και του οποίου τα ελεύθερα άκρα δίπλωσα προς τα μέσα και κόλλησα με χρήση στιγμιαίας κόλλας.

Posted Image

Τέλος ζήτησα από τσαγκάρη να μου προσαρμόσει κούμπωμα στο σημείο που θα έκλεινε το τσαντάκι. Το γέμισμα του μπορεί να είναι οτιδήποτε θελήσετε με ιδανικότερο γέμισμα για κουκλάκι. Το τσαντάκι το προσάρμοσα στην δεξιά πλευρά του κομματιού της μέσης με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Για τις ζώνες έκοψα δύο κομμάτια κίτρινου υφάσματος που μου έδωσε η Laiste με διαστάσεις 0.035m x 0.96m πάνω στα οποία με χρήση πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Acrylic Van Gogh Burnt Umber 409, Decorfin Textile Transparent Colour Provence Orange 235 και Amsterdam Acrylic Pyrrole Red 315 μπρος και πίσω στα κατάλληλα σημεία. Σχέδιο μέρους της ζώνης μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Dress & Belts”.Αυτά τα προσάρμοσα στο κομμάτι της μέσης στην πίσω μεριά της μπροστινής πλευράς με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Τέλος έκοψα στα άκρα εσοχές για να σχηματιστούν δεκαέξι ολόιδιες μικρές λωρίδες. - 13 ευρώ

Ε) Κορδέλες – Έκοψα δύο λωρίδες διαστάσεων 0.015m x 0.5m από απλό άσπρο ύφασμα που είχα από παλιότερο cosplay με χρήση ψαλιδιού πάνω στις οποίες εφάρμοσα με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 που είχα στην κατοχή μου από παλιότερα, εναλλάξ βαφή Decorfin Textile Transparent Colour Provence Orange 235 / Blue Violet Opague 549 / Bright Red 387 /Bottle Green 684 από κατάστημα με καλλιτεχνικά είδη. Έπειτα αφαίρεσα από τις άκρες ορισμένα νήματα υφάσματος ώστε να αιωρούνται αυτά της αντίθετης διάστασης στα άκρα. - 4.80 ευρώ

Ζ) Παπούτσια – Και στο συγκεκριμένο cosplay εφάρμοσα την ίδια τεχνοτροπία με αυτή του προηγούμενου cosplay ως Link. Αγόρασα ένα ζευγάρι από τα κλασσικά πλέον μαύρα μποτάκια μεσαίου μεγέθους που έχω χρησιμοποιήσει σε όλα τα προηγούμενα μου πειρατικά cosplays από One Piece και Galaxy Express 999 από την λαϊκή αγορά, και έκοψα στα κατάληλλα σχήματα άσπρο, κίτρινο και πράσινο ύφασμα.

Posted Image

Έπειτα με χρήση στιγμιαίας κόλλας τα κόλλησα πάνω στα μποτάκια, διπλώνοντας τα καταλλήλως για να τα προσδώσω το σωστό σχήμα. - 13 ευρώ

Η) Περούκα – Για την παρούσα περίπτωση έψαξα για καφέ περούκα με αρκετό σχετικά όγκο μαλλιών και κατάλληλου μήκους, έτσι ώστε στην συνέχεια να μπορέσω να εφαρμόσω το κατάλληλο styling. Μετά από αναζήτηση βρήκα την κατάλληλη στο Ebay. Για το styling χρησιμοποίησα το Rilken Styling Maxx Spray Hold 7 που έκανε θαύματα στο κράτημα με απλό ψέκασμα. Με χρήση αυτού σχημάτισα έξι μυτερές τούφες μαλλιών περιμετρικά της περούκας. - 23 ευρώ

Θ) Ραβδί – Στην προκειμένη περίπτωση αγόρασα ένα κοντάρι ελαφρά παχύτερο από το πάχος ενός σκουπόξυλου από κατάστημα με γεωργικά είδη και το έκοψα σε ύψος 1.75m με πριονάκι. Έπειτα το ψέκασα με Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0790 από το Praktiker για να του προσδώσω την μπλε μεταλλική όψη. Στην συνέχεια χρησιμοποίησα περίπου 7 πλακέτες Fimo που μου είχαν περισσέψει από παλιότερα, για να πλάσω τα άκρα του ραβδιού τα οποία στην συνέχεια έψησα στον φούρνο για μισή ώρα στους 110 βαθμούς κελσίου για να σκληρύνουν.

Posted Image

Με χρήση βαφής Acrylic Van Gogh Burnt Umber409 έβαψα τα άκρα στο καφέ χρώμα και με χρήση βαφής Decorfin Glass Transparent Colour Light Blue 501 έβαψα τέσσερα διαφανές στρόγγυλα πετράδια που είχαν περισσέψει από το προηγούμενο cosplay της Zelda σε γαλάζια απόχρωση. Στη συνέχεια με χρήση στιγμιαίας κόλλας τοποθέτησα τα τέσσερα πετράδια στο ένα άκρο περιμετρικά και τέλος και τα δύο στα άκρα του ραβδιού. - 13 ευρώ


Σύνολο: 100 ευρώ


>-------------------ELLE-------------------<

Α) Φόρεμα – Αρχικά έκοψα δύο κομμάτια πράσινου υφάσματος από κατάστημα με υφάσματα διαστάσεων 1m x 1.26m και το προσάρμοσα στο σχήμα που φαίνετε στην εικόνα που ακολουθεί με βάση 1m και μέση 0.5m σε ύψος 0.76m. Ως πατρόν χρησιμοποίησα το φόρεμα της Zelda από το προηγούμενο μας cosplay, ενώ για το άνοιγμα στην κορυφή και τα μανίκια ένα παρόμοιο φουστάνι της μητέρας μου. Έπειτα έκοψα δύο κομμάτια του ίδιου μπλε λινό υφάσματος με αυτό της ζώνης μου σε σχήμα πεντάπλευρου με βάση 0.36m, πλευρικές πλευρές 3,5 εκατοστά και ύψος κέντρου 7 εκατοστά. Έπειτα το έραψα περιμετρικά προς τα μέσα εκτός από την βάση, την οποία έραψα εσωτερικά από κάθε μανίκι ράβοντας και τις πλευρικές πλευρές του με χρήση ραπτομηχανής, πάνω στο οποίο δίπλωσα εξωτερικά προς τα πάνω το κομμάτι ύφασμα. Στη συνέχεια έκοψα από το ίδιο ύφασμα για το πάνω μέρος του φουστανιού στο κατάλληλο σχήμα δυο κομμάτια ύψους 10 εκατοστών των οποίων τις πάνω και κάτω πλευρές δίπλωσα προς τα μέσα για ένα εκατοστό πριν τις ράψω πάνω στο φουστάνι και ράψω μεταξύ τους τις μικρότερες πλευρές. Για την ολοκλήρωση του φορέματος απαιτούνταν ο σχεδιασμός σχεδίων πάνω του. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο της κορυφής μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Dress & Belts”, του θώρακα στο αρχείο με το όνομα “Emblem” ενώ του κάτου μέρους του φουστανιού στο αρχείο με το όνομα “Dress Ornament” . Με χρήση αυτών των σχεδίου και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Acrylic Van Gogh Azo Yellow Light 268, Acrylic Van Gogh Azo Orange 276 και Acryl Mat Darwi Green 626 στα κατάλληλα σημεία. Τα σχέδια στον κάτω μέρος του φουστανιού έγιναν με χρήση απλών λωρίδων αυτοκόλλητου χαρτιού. - 11 ευρώ

Posted Image

Β) Πανωφόρι – Για την δημιουργία του χρησιμοποίησα σκούρο μοβ βαμβακερό ύφασμα διαστάσεων 0.60m x 0.60m το οποίο έκοψα στο σχήμα που φαίνετε στην ακόλουθη εικόνα. Περιμετρικά του έραψα με χρήση ραπτομηχανής γυαλιστερή ροζ κορδέλα 2,5 εκατοστών και έραψα από κάτω περιμετρικά του ημικύκλιου ροζ κρόσσια συνολικού μήκους 1,90m. Στην αριστερή πάνω γωνία του έραψα άσπρο κυκλικό υψωμένο κουμπί διαμέτρου 1.7 εκατοστών, ενώ στην δεξιά πάνω γωνία έκοψα με χρήση ψαλιδιού την σχισμή όπου θα έμπαινε αυτό. Τέλος από το ίδιο ύφασμα έκοψα δύο τρίγωνα με κεντρικό ύψος 10 εκατοστά και βάση 0.8m τα οποία δίπλωσα στην μέση και έκανα κόμπο στο ίδιο σημείο ώστε να δημιουργηθούν τα δύο ζευγάρια κορδελών τα οποία έραψα με χρήση ραπτομηχανής στις δύο πλευρές του πανωφοριού. - 22 ευρώ

Posted Image

Γ) Φιόγκος – Την μεγάλη κορδέλα την ανέλαβε η Laiste. Αρχικά έκοψε δύο κομμάτια κόκκινου υφάσματος ίδιο με αυτό του παντελονιού μου με διαστάσεις 0.16m x 0.56m και στη συνέχεια τα έραψε μεταξύ τους με βελόνα και κόκκινη κλωστή, αφήνοντας ένα άνοιγμα στην μέση της μιας από τις μεγάλες πλευρές από όπου και γύρισε το ύφασμα ανάποδα. Διαμέσου αυτού γέμισε το εσωτερικό του με γέμισμα για κουκλάκι που είχε από παλιότερα και το έραψε για να κλείσει. Έπειτα έκοψε ένα κομμάτι 0.08m x 0.08m του ίδιου κόκκινου υφάσματος του οποίου τις δύο άκρες έραψε εσωτερικά για ένα εκατοστό και έπειτα τύλιξε το κομμάτι περιμετρικά του μεγάλου κομματιού στην μέση ράβοντας το στη συνέχεια στην πίσω πλευρά του. Τέλος έραψε τις δύο μικρότερες πλευρές του στο κέντρο προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί τελικά ο φιόγκος. Από το ίδιο ύφασμα έκοψα ένα κομμάτι διαστάσεων 0.18m x 1.10m το οποίο δίπλωσα στην μέση και έραψα στις πλευρές με χρήση ραπτομηχανής αφήνοντας την μια μικρή πλευρά ανοιχτή, από όπου και γύρισα το ύφασμα ανάποδα και έπειtα έφερα την ραφή στην μέση της μιας πλευράς οριζοντίως πριν ράψω εξωτερικά και την ανοιχτή πλευρά, δημιουργώντας έτσι τελικά την ζώνη. Από το ίδιο ύφασμα έκοψα δύο κορδέλες 0.035m x 0.80m τις οποίες έραψα στο ένα άκρο της ζώνης, στην αντίθετη πλευρά του οποίου έραψα ένα 'χριτς χρατς'. Στο αντίθετο άκρο από την αντίστροφη πλευρά έραψα το αντίθετο κομμάτι του 'χριτς χρατς'. Η Laiste στην συνέχεια έραψε πάνω στον μεγάλο φιόγκο την πλευρά με τις δύο κορδέλες με χρήση βελόνας και κόκκινης κλωστής, καθώς και το μετέπειτα σημείο τη ζώνης σε σημείο με εσοχή δώδεκα εκατοστών από το τέλςο του άκρου του φιόγκου, έτσι ώστε όταν φοριέται να 'πετάει' η μια άκρη από μόνη της από το κράτημα, ενώ η άλλη να ράβετε μετά το κλείσιμο της ζώνης πάνω στο σώμα, πάνω στην ζώνη. Για την ολοκλήρωση του φιόγκου απαιτούνταν ο σχεδιασμός των σχεδίων πάνω στην ζώνη. Γι' αυτό τον σκοπό σχεδίασα στην Ζωγραφική του Η/Υ μου τα σχέδια που απαιτούνταν τα οποία εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί σε μαγαζί για εκτυπώσεις. Το σχέδιο της ζώνης μπορείτε να το βρείτε στο πακέτο που ακολουθεί στο αρχείο με το όνομα “Dress & Belts”. Με χρήση αυτού του σχεδίου και πινέλου Springer Pinsel Synthetik No 12 εφάρμοσα τα χρώματα Acrylic Van Gogh Azo Yellow Light 268 και Acryl Mat Darwi Sorbet 483 στα κατάλληλα σημεία. - 6.20 ευρώ

Posted Image

Δ) Κορδέλες – Έκοψα δύο λωρίδες διαστάσεων 0.015m x 0.5m από απλό άσπρο ύφασμα που είχα από παλιότερο cosplay με χρήση ψαλιδιού πάνω στις οποίες εφάρμοσα με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 που είχα στην κατοχή μου από παλιότερα, εναλλάξ βαφή Decorfin Textile Transparent Colour Provence Yellow 206 / Bright Red 387 / Blue Violet Opague 549. Έπειτα αφαίρεσα από τις άκρες ορισμένα νήματα υφάσματος ώστε να αιωρούνται αυτά της αντίθετης διάστασης στα άκρα. Μπορείτε να τις δείτε στην προηγούμενη εικόνα. - 4.80 ευρώ

Ε) Κοσμήματα – Χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια μπλε Fimo έπλασα τις ράβδους των κοσμημάτων αφήνοντας σε κάθε μία μία τρύπα για να περάσει αργότερα το νήμα, και τις έψησα στον φούρνο για μισή ώρα στους 110 βαθμούς κελσίου για να σκληρύνουν. Έπειτα τις ψέκασα με Dupli-Color Auto Color Acryl Spray Metallic 20-0790 από το Praktiker για να τις προσδώσω την μπλε μεταλλική όψη. Στη συνέχεια τις τοποθέτησα σε κίτρινο λεπτό νήμα με κίτρινες χάντρες ενδιάμεσα όπου απαιτούνταν. Αυτά προσαρμόστηκαν μόνιμα σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο νήμα με χρήση στιγμιαίας κόλλας. Στις άκρες κάθε νήματος προσάρμοσα κούμπωμα που αγόρασα από κατάστημα με είδη ραπτικής. - 4.40 ευρώ

Posted Image

Ζ) Παπούτσια – Και στην περίπτωση αυτή εφάρμοσα την ίδια τεχνοτροπία με του δικού μου cosplay. Επικάλυψα με πορτοκαλί ύφασμα με χρήση στιγμιαίας κόλλας τα υπάρχοντα παπούτσια της Laiste και με καφέ δερματίνη που μου είχε απομείνει από το δικό μου cosplay τις άκρες αυτών με τον ίδιο τρόπο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόλαβα να τα ολοκληρώσω με κίτρινο ύφασμα να ακολουθεί από πάνω. - 3 ευρώ

Η) Περούκα – Για την παρούσα περίπτωση ψάξαμε για φουξ περούκα κατάλληλου μήκους. Μετά από αναζήτηση βρήκαμε την κατάλληλη στο Ebay. - 23 ευρώ

Θ) Κουκλάκι – Ο στόχος αρχικά ήταν η δημιουργία δύο εκδοχών του χαρακτήρα Yomi, του καλού και του κακού του παιχνιδιού. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός με αποτέλεσμα να περιοριστώ στην μία εκδοχή και μάλιστα χωρίς τα μικροσκοπικά φτερά και ουρά του. Για την δημιουργία του χρειάστηκε ροζ ελαστικό ύφασμα 0.2m x 0.6m. Εφόσον το χώρισα στην μέση σχεδίασα με στυλό (αν και θα συνιστούσα κιμωλία ή σαπούνι για να μην φαίνονται μετά οι γραμμές από την ανάποδη μεριά) το σχέδιο του χαρακτήρα δύο φορές. Με χρήση ραπτομηχανής έραψα τα δύο κομμάτια μεταξύ τους περιμετρικά αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στο κάτω μέρος. Διαμέσου αυτού γύρισα το ύφασμα από την αντίθετη πλευρά και γέμισα με γέμισμα για κουκλάκι, προσαρμόζοντας το με τα δάχτυλα κατάλληλα στα στις διάφορες περιοχές ώστε να αποκτήσει το σωστό σχήμα. Τέλος έραψα εξωτερικά το άνοιγμα από κάτω. Στη συνέχεια τοποθέτησα δύο μεγάλα άσπρα κυκλικά κουμπιά από κατάστημα με είδη ραπτικής, με χρήση στιγμιαίας κόλλας πάνω του και με χρήση λεπτού πινέλου daVinci No2 / 374 έκανα πάνω τους τι κόρες των ματιών χρησιμοποιώντας βαφή Acrylic Van Gogh Oxide Black 735. Τέλος με χρήση του ίδιου πινέλου έβαψα γαλάζια τα αυτιά με βαφή Decorfin Textile Transparent Colour SkyBlue 527 που είχα στην κατοχή μου απο παλιότερα. Για να δημιουργήσω τα πτερύγια του σχεδίασα πάνω σε μπλε Foam Rubber / Craft Foam τα σχέδια των 8 πτερύγιων του τα οποία έκοψα και στη συνέχεια επικάλυψα με το ίδιο ροζ ελλαστικό ύφασμα κάνοντας χρήση στιγμιαίας κόλλας. Έπειτα τα έβαψα επίσης με βαφή Decorfin Textile Transparent Colour SkyBlue 527 κάνοντας χρήση του ίδιου πινέλου.Αυτά τέλος τα έραψα με βελόνα και μπλε κλωστή στις δύο πλευρές του στα κατάλληλα σημεία και πρόσθεσα στιγμιαία κόλλα για στα σημεία επαφής για καλύτερο κράτημα και σταθερότητα.- 5.60 ευρώ

Posted Image

Σύνολο: 80 ευρώ

Όλα τα προαναφερθέντα αρχεία βρίσκονται στο ακόλουθο πακέτο το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα για μελλοντικό παρόμοιο cosplay:

www.mediafire.com/?zy3v1fgs09jah4b

Συνολικό σύνολο: 180 ευρώ

Έχοντας φτάσει σε ένα σημείο που έχω πραγματοποιήσει ουσιαστικά όλα τα cosplays που είχα σκοπό να πραγματοποιήσω συν πολλά επιπλέον, ήρθε η ώρα να αφοσιωθώ και σε άλλους τομείς τις ζωής μου που έχω παραμελήσει, είτε αυτοί αφορούν το μέλλον μου, είτε την διασκέδαση. Από εδώ και στο εξής αν συνεχίσω με το παρόν θέμα, τότε μόνο μία φορά τον χρόνο σαν επετειακό cosplay γύρω στον Οκτώβριο κάθε έτους για τις οποίες περιπτώσεις ήδη έχω καταλήξει τι θα πραγματοποιήσω για τα επόμενα χρόνια.


>---------------------------------------2η Παρουσίαση-----------------------------------------<

Τα cosplay μας ως Ark και Elle από Terranigma, τα αξιοποιήσαμε για 2η φορά στις 01.04.2011 στο Sakura Syndrome Japan & Anime Party στο 8ball Θεσσαλονίκης.

Αυτή την φορά ανέλαβε την ενσάρκωση της Elle η αγαπητή Animefrick την οποία ευχαριστώ θερμά.Το βασικότερο στοιχείο αυτή την φορά ήταν ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως και κατάλληλα και τα δύο cosplays, καθώς πέρα από την πλοιάδα φωτογραφιών, το σημαντικό ήταν η λήψη φωτογραφιών σε εξωτερικό χώρο στο ανάλογο εξωτερικό cosplay photoshooting πριν το πάρτι. Επιπλέον αυτή την φορά είχα ολοκληρώσει πλήρως τα παπούτσια του cosplay μου, καθώς και είχα προσθέση πτερύγια στο κουκλάκι, κάτι που δεν είχα προλάβει να κάνω εγκαίρως κατά την πρώτη παρουσίαση των παρόντων cosplays.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

* Images courtesy of Adventurer, Aoshi, Hotaru no Hikatte, Mandy-san, Neuro & SpirosK

Edited by Cassiel, 12 July 2012 - 18:21.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#103 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 31 December 2010 - 15:48

Ανέβασα και το τεράστιο tutorial δύο post πιο πάνω για τα cosplays μας από The Legend of Zelda: Twilight Princess, επιτελώντας παράλληλα και το τελευταίο μου tutorial post στο παρόν θέμα:deadga6:.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#104 ZaknafeinDoUrden

ZaknafeinDoUrden

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 05 March 2011 - 20:05

Αυτο ειναι το πρώτο μου cosplay. Ξεκινησα να βλέπω one piece και μου άρεσε πάρα πολυ ο mihawk σαν anime χαρακτήρας ... Ετσι βρήκα το cosplay που έκανε ο cassiel και αποφάσισα να το ακολουθήσω. σε ευχαριστώ πολυ cas για την βοήθειά σου και ενα τεράστιο μπράβο για ολα σου τα cosplay! =) δυστυχώς λόγω τεχνικων προβληματων δεν μπόρεσα να τραβήξω πολλες φωτογραφίες:cry5: αλλα δεν πειράζει ηταν γαμάτα! Οσοι απο εσάσ δεν εχετε κάνει cosplay απλά δοκιμάστε το!! Αξίζει! :8):
Attached File  DSCN0618.jpg   76.07KB   46 downloads

Attached File  DSCN0620.jpg   73.07KB   26 downloads

Attached File  DSCN3962.jpg   64.37KB   18 downloads

#105 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 05 March 2011 - 22:35

Nice:thumbup:!!!Τα σπάς:lovulovu:.Μπορείς να μου πεις που το έκανες επίσης;Σε κάποιο πάρτι δεν το έχω δει,λ οπότε να υποθέσω ότι το έκανες για την περίοδο των καρναβαλιών;Αν ναι σε πια πόλη:);Για να ξέρω σε πια κατηγορία να σε βάλω και εσένα τώρα που ξεκίνησα το συμμάζεμα για την επερχόμενη αναβάθμιση του Hall of Fame Ελλήνων Cosplayers :)


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail