Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

FullMetal Alchemist Brotherhood (2009-10)

• Please log in to reply
1539 replies to this topic

#46 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2009 - 18:28

Εφόσον όμως και μέσω ταινίας είχαμε κάποιο τέλος, θα έπρεπε να βρούν τρόπο η δεύτερη σεζόν να ξαναπάει πίσω στο manga. Να βρούν τρόπο να τους φέρουν πίσω δηλαδή κτλ ώστε να βρεθούμε πάλι on track.

Έτσι και γίνει κάτι τέτοιο θα είναι απο τα πιο lame πράγματα που έχω δει

Το θέμα είναι, απο αυτούς που πέθαναν, ζεί κανένας ακόμα στο manga; Αυτό θα είναι πρόβλημα δηλαδή. Αν στο άνιμε ξεπαστρέψανε κάποιον που στο manga τελικά έζησε

Το θέμα είναι ότι έχει τελείως μα τελείως διαφορετική υπόθεση μετά, ποσο μάλλον το οτι υπάρχουν αρκετοί main characters που δεν εμφανίζονται στο anime και με μια πρόχειρη σκέψη μ έρχονται στο μυαλο 2 main και 2 secondary characters που στο anime ξεπαστρεύονται πριν την ωρα τους

#47 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2009 - 19:47

ωχ προβλεπω προχειρη 2η σεζον

#48 Lelouch

Lelouch

Zarakis Vice Captain

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2009 - 19:53

Απτα αγαπημενα μου anime...Ανυπομωνω...

#49 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2009 - 20:52

Διαβάζοντας τους προβληματισμούς προηγούμενων poster ήθελα να πω κάποια πράγματα που αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψιν.

Το αρχικό άνιμε, αρκετά καλό, μου άρεσε επίσης αρκετά αλλά κάτι μου έλειπε. Για κάποιο λόγο, το όλο αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Μετά το τέλος της σειράς και της ταινίας ξεκίνησα να διαβάζω το μάνγκα. Τότε ανακάλυψα τι μου έφταιγε. Ως γνωστό, το άνιμε ακολουθεί το μάνγκα μόνο στην αρχή, αλλά ακόμα και κει υπάρχουν filler στοιχεία. Στη πορεία η σειρά προσπαθεί να απαντήσει κάποια από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί στα πρώτα επεισόδια, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, αφού οι απαντήσεις βρίσκονταν μέσα στο κεφάλι της μανγκάκα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν και τα γεγονότα που συνέβησαν στο άνιμε, πιστέψτε με, δεν πιάνουν μία μπροστά στα αντίστοιχα του μάνγκα. Θα δώσω ένα ελαφρύ παράδειγμα. Γιατί δεν ψηλώνει ο Ed; :hahaha:Φυσικά κάτι τέτοιο δεν απαντήθηκε μέσα στο άνιμε γιατί ήταν εντελώς άσχετο με την πορεία που ακολούθησε η σειρά. Επίσης κάποιοι χαρακτήρες που παρουσιάζονται ως κακοί, στο μάνγκα παρουσιάζονται ως καλοί και πάει λέγοντας.

Συμπέρασμα. Ποιος ο λόγος να δημιουργηθεί νέα σειρά FMA αν είχαν σκοπό να ακολουθήσουν την παλιά. Κανένας. Για ποιο λόγο να κάτσουν και να ασχοληθούν με ένα τύπου filler σενάριο, όταν πλέον έχουν στα χέρια τους μια ιστορία 5(Για μένα 10, αλλά είπα να μην υπερβάλλω.) φορές καλύτερη;

Τώρα, όσον αφορά το σχέδιο, μια χαρά μου είχε καθίσει το παλιό. Τουλάχιστον δεν θα ήθελα καμιά δραματική αλλαγή. Σκεφτείτε επίσης ότι τόσο merchantise έχουν να πουλήσουν οι εταιρείες. Φανταστείτε να πρέπει να βγάλουν τις πατέντες απ' την αρχή.

Τέλος, αν σας άρεσε η 1η σειρά, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ περισσότερο η 2η, αν βέβαια ακολουθήσει πιστά το μάνγκα. Φτάνει όταν τη δείτε να ξεχάσετε ότι ξέρατε και να την αντιμετωπίσετε ως ένα τελείως διαφορετικό άνιμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#50 Chaos-Silver

Chaos-Silver

On the Last Train

• Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2009 - 21:42

Συμφωνώ κι επαυξάνω, το Full Metal Alchemist 1 ήταν αρκετά καλό για μένα, αλλά μόλις το τελείωσα γύρω στις αρχές του 2008 κοίταξα το manga και τι είδα; Ήταν ακόμα ongoing, και εκτός αυτού ακολούθαγε άλλο σενάριο. Εκνευρίστηκα αρκετά όταν
Spoiler:
Πιστεύω η 2η σεζον, θα ξεπεράσει μακράν την πρώτη, σε ουσία, και περιεχόμενο.
:erk:: Watashi wa shinnen!SHINENZUUUUU!
:bike:: FALCON PUUUUUUNCH! :fromabove:

#51 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2009 - 10:59

Βασικα το ζητημα ειναι αν η οχι η σειρα 8 ακολου8ησει τα βηματα της 1 storyline η αν και καλα 8α συνεχισει αυτα που γινονται στο μανγκα δινοντας μια καινουργια εκδοχη απο αυτη που ειδαμε στην 1 σειρα.Εγω προσωπικα δνε εχω διαβασει το μανγα για να μπορω να ξερω ποσο διαφοροποιειται αν και η ταινια που ειχε βγει με ξελασπωσε για το lame τελος που ειχα δει.Ελπιζω και η σειρα που 8α βγει τουλαχιστον να ειναι τοσο καλη οσο και η πρωτη

Δημοσιευμένη  εικόνα

#52 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2009 - 21:30

Εγώ πάλι γιατί μυρίζομαι πως η σειρά θα είναι καθαρά για λόγους merchantising?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#53 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2009 - 21:39

Γιατί, υπάρχει άλλος λόγος για να βγει οποιοδήποτε άνιμε;

Υποθέτω πως παρόμοιες συζητήσεις γίνονταν πριν να βγουν τα ovas του Hellsing. Ήταν όμως πολύ καλύτερα απ' τη σειρά. Σ' αυτό ελπίζω κι εδώ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#54 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 04:20

Κατα τη γνωμη μου το anime με το manga διαφοροποιηθηκαν σε μεγαλο βαθμο οσον αφορα το σεναριο. Δε νομιζω να γινεται η νεα σειρα να αποτελεσει συνεχεια της προηγουμενης ΚΑΙ να ακολουθει την ιστορια του manga διχως να δουμε κατι εξωφρενικο. Εγω προσωπικα ελπιζω να ξεκινα και παλι απο το μηδεν και να ακολουθει το manga, γιατι το σεναριο του ειναι παρα πολυ καλυτερο απο αυτο που ειδαμε στο πρωτο anime.:wooi2:

#55 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 08:32

Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν δεύτερη season και να αρχίσουμε να το βλέπουμε σαν remake.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#56 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 09:14

Dld 8α ξαναπιασει απο την αρχη την ιστορια.Αν ειναι ετσι νομιζω πολλοι φαν 8α βαρε8ουν να ξαναδουν τα ιδια...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#57 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 10:36

Dld 8α ξαναπιασει απο την αρχη την ιστορια.Αν ειναι ετσι νομιζω πολλοι φαν 8α βαρε8ουν να ξαναδουν τα ιδια...

Εμ αυτό σου λέμε. Δεν είναι ίδια. Ακόμα και στην αρχή είχε filler. Αν τα αφαιρέσεις βγαίνουν κάπου 10 επεισόδια. Και πάλι κάποιες λεπτομέρειες του ποιος κάνει τι, αλλάζουν.

Fan μιας σειράς, ταινίας, βιβλίου κτλ., με τη φράση "βαριέμαι να το ξαναδώ", δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στην ίδια πρόταση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#58 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 10:49

Εμ αυτό σου λέμε. Δεν είναι ίδια. Ακόμα και στην αρχή είχε filler. Αν τα αφαιρέσεις βγαίνουν κάπου 10 επεισόδια. Και πάλι κάποιες λεπτομέρειες του ποιος κάνει τι, αλλάζουν.

Fan μιας σειράς, ταινίας, βιβλίου κτλ., με τη φράση "βαριέμαι να το ξαναδώ", δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στην ίδια πρόταση.

Αλλο να βλεπεις κατι καινουγιο πανω σε μια σειρα και αλλο να την ξαναπιανεις απο την αρχη.Και τα remake στα 99% tων περιπτωσεων ειναι μουφα-εξαιρεση μονο το hellsing ultimate για μενα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#59 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 11:01

Ναι. Συνήθως όμως remake γίνονται μετά την πάροδο πολλών ετών (Για να ξαναπιάσουν την καλή όπως υπονόησε ο Matu-san) και συνήθως αλλάζει και το σχέδιο. Σ' αυτή τη περίπτωση δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Περισσότερο λοιπόν μοιάζει με περίπτωση Hellsing. Έτσι θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον.

Edit
Sorry Matu-san, πως την πάτησα έτσι. Και να σκεφτείς ότι και μένα όλο με μπερδεύουν και γι' αυτό προσπαθώ να μην κάνω το ίδιο λάθος. Αλλά αυτή τη φορά...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 17 Ιανουάριος 2009 - 21:25
Διόρθωση

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#60 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2009 - 12:11

Ρε, είμαστε σοβαροί τώρα η λέμε ότι να ναι? Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης αν η σειρά πρέπει να το πιάσει απ την αρχή η να είναι συνέχεια της προηγούμενης. Όπως και να το κάνουμε η σειρά, σε σχέση με το manga, σεναριακά ήταν κάπως lame.
Προσωπικά απο τοτε π είχα δει το anime παρακαλούσα να το ξανακάνουν με το σενάριο του manga και μάλιστα τοτε δεν είχε προχωρησει και αρκετα η ιστορια
Και το ξαναλέω, ΔΕΝ γίνεται η νέα σειρα να συνεχιστει απο εκει π τελειωσε η αλλη και να έχει το σεναριο του manga. Αν γίνει κάτι τέτοιο τοτε μπορούμε να μιλαμε για την μεγαλύτερη μουφα ever με περισσοτερα plot holes απο οποιαδήποτε αλλη σειρα
Όσο για το αν τίθεται θέμα επανάληψης στην αρχη πιστεύω οτι δεν είναι πρόβλημα αυτο. Και στο Hellsing το 1ο επ ήταν στην ουσία remake των πρώτων της σειράς αλλα αυτο δεν εμποδισε κανέναν να μην εθουσιαστει με το αποτέλεσμα