Διαβάζοντας τους προβληματισμούς προηγούμενων poster ήθελα να πω κάποια πράγματα που αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψιν.
Το αρχικό άνιμε, αρκετά καλό, μου άρεσε επίσης αρκετά αλλά κάτι μου έλειπε. Για κάποιο λόγο, το όλο αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Μετά το τέλος της σειράς και της ταινίας ξεκίνησα να διαβάζω το μάνγκα. Τότε ανακάλυψα τι μου έφταιγε. Ως γνωστό, το άνιμε ακολουθεί το μάνγκα μόνο στην αρχή, αλλά ακόμα και κει υπάρχουν filler στοιχεία. Στη πορεία η σειρά προσπαθεί να απαντήσει κάποια από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί στα πρώτα επεισόδια, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, αφού οι απαντήσεις βρίσκονταν μέσα στο κεφάλι της μανγκάκα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν και τα γεγονότα που συνέβησαν στο άνιμε, πιστέψτε με, δεν πιάνουν μία μπροστά στα αντίστοιχα του μάνγκα. Θα δώσω ένα ελαφρύ παράδειγμα. Γιατί δεν ψηλώνει ο Ed;

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν απαντήθηκε μέσα στο άνιμε γιατί ήταν εντελώς άσχετο με την πορεία που ακολούθησε η σειρά. Επίσης κάποιοι χαρακτήρες που παρουσιάζονται ως κακοί, στο μάνγκα παρουσιάζονται ως καλοί και πάει λέγοντας.
Συμπέρασμα. Ποιος ο λόγος να δημιουργηθεί νέα σειρά FMA αν είχαν σκοπό να ακολουθήσουν την παλιά. Κανένας. Για ποιο λόγο να κάτσουν και να ασχοληθούν με ένα τύπου filler σενάριο, όταν πλέον έχουν στα χέρια τους μια ιστορία 5(Για μένα 10, αλλά είπα να μην υπερβάλλω.) φορές καλύτερη;
Τώρα, όσον αφορά το σχέδιο, μια χαρά μου είχε καθίσει το παλιό. Τουλάχιστον δεν θα ήθελα καμιά δραματική αλλαγή. Σκεφτείτε επίσης ότι τόσο merchantise έχουν να πουλήσουν οι εταιρείες. Φανταστείτε να πρέπει να βγάλουν τις πατέντες απ' την αρχή.
Τέλος, αν σας άρεσε η 1η σειρά, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ περισσότερο η 2η, αν βέβαια ακολουθήσει πιστά το μάνγκα. Φτάνει όταν τη δείτε να ξεχάσετε ότι ξέρατε και να την αντιμετωπίσετε ως ένα τελείως διαφορετικό άνιμε.