Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ναι, αλλά τι να ντυθώ??

• Please log in to reply
301 replies to this topic

#241 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 28 January 2011 - 21:14

Luna Tick....

:thatsit: Οριστε, μερικές συμβουλές τόσο για σένα, όσο και για όλους όσους επιλέξουν να κάνουνε natural-look cosplay characters.

Οσον αφορά την Orihime, μην προσπαθήσεις να "προσθέσεις" κάτι περισσοτερο απ όσα χρειαζονται. Δηλαδή, δε χρειάζεται να βάλεις μωβ ή γαλάζιο μολύβι ματιών για να "ξεγελάσεις" τη διαφορά της φυσικής απόχρωσης των δικών σου ματιών και των ματιών του χαρακτήρα.
Εσύ πρεπει απλώς να φροντισεις το μακιγιάζ σου να ειναι απλό, φρεσκο, νεανικό και κοριτσίστικα-φυσικό. Οπως ακριβώς ειναι και η Orihime. Η διαφορά στο χρώμα των ματιών σας δεν εχει καμια απολύτως σημασία. Να μη σε απασχολει καθόλου αυτό.

Η Orihime εχει απολύτως natural look και τα ρούχα ειναι καθημερινά, καθόλου εξεζητημένα. Στους natural-look, λοιπόν, χαρακτήρες, μιας και δεν εχουμε εξεζητημένο κοστούμι και μακιγιάζ, πρεπει να δωσουμε ακομα περισσότερη εμφαση στην πόζα και την έκφρασή μας, μιας και τα ρούχα ειναι απλά.

Αν ειχαμε, για παραδειγμα, να κανουμε εναν χαρακτήρα απο το Castelvannia όπου όλη η προσοχή πέφτει στο κοστούμι που ειναι απο μόνο του πολύ εντυπωσιακό (και στο μακιγιάζ), εκει θα αρκούσε να στεκόμαστε απλά, δε χρειαζόταν ιδιεταιρη πόζα γιατι όλη η προσοχή ειναι στραμμένη στο κοστούμι.

Για την Orihime λοιπόν, θα δουλεψεις την εκφραση σου και την πόζα σου. Για να μοιάζει όσο το δυνατόν στο χαρακτήρα. Φυσικά, δεν γινεται να ειμαστε σωσίες των anime χαρακτήρων και δεν εχει και κανένα νοημα να προσπαθούμε. Δεν εχει καμιά σημασία! Αν όμως κάνουμε τη μικρή μας έρευνα σε εικόνες και βίντεο για το πως στεκεται, κινείται και φέρεται ο χαρακτήρας, θα καταφέρουμε να βγάλουμε καταπληκτικές φωτογραφίες, θα μας θυμούνται καλύτερα στο πάρτυ και θα θαυμάζουν και-κύριως, θα εχουμε καταφέρει να "κλεψουμε" λίγο την εικόνα μας, ωστε να κρυφτούν οι φυσικές εμφανισιακές διαφορές που εχουμε από το χαρακτήρα.

#242 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 31 January 2011 - 21:01

Σκεφτόμουν να ντυθώ (fat)Roronoa zoro φετος αλλά θέλω λίγη βοήθεια....
Pwease nothing too expensive :/
(Για σπαθιά είμαι οκ εχω ήση ένα και κοιτάω τώρα το λινκ που είχες δώσει)
Posted Image

v4kFmx.png

#243 Gomu Gomu No Mi

Gomu Gomu No Mi

Anime Amateur

• Members
  • 120 posts
  • LocationPatra

Posted 31 January 2011 - 22:30

Έχει κάνει κι ένα παιδί στο φόρουμ zoro.Δες εδώ:http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=5491
Oi,Oi,Oi baka.

#244 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 05 February 2011 - 18:35

Amy Sorel (Soul Calibur)

Posted Image

Μη σας φαίνεται "κάπως-δύσκολο", γιατί δεν είναι από τα δύσκολα.

Για όσες θέλουν να το φτάξουν, το μυστικό ειναι ένα: Χρησιμοποιήστε ρούχα που μπορειτε να βρειτε σε καταστήματα με gothic-style ρούχα ή απλούστερα ρούχα που θα χρειαστούν, μόνο, μερικές μεταποιήσεις και προσθήκες για να οριστούν οι λεπτομεριες που ταυτοποιούν το χαρακτήρα με το κοστούμι.

Μερικά μεμονομένα κομμάτια, αν μεταποιηθούν ελαφρά (εαν αυτο χρειαστει) και συνδιαστούν σωστά, θα μας δωσουν το style που επιθυμούμε για να πετύχουμε σε αυτο το cosplay.

Οπως ακριβως εκανε αυτή εδώ η cosplayer, που συνδιασε σωστά μερικά μεμονομένα, επι το πλέιστον goth-style ρούχα.

Posted Image

ή αυτή εδώ, που βλέπουμε ενα παράδειγμα του πώς μπορει να γίνει μια χειροποίητη βερσιόν με μερικές πολύ απλές μεταποιήσεις.

Posted Image

Οι παρακάτω εικόνες μας δινουν μια γενική ιδέα περί του πώς πρεπει να ειναι το τόπ και η φούστα

Posted Image

Αν υποθέσουμε ότι εχετε βρει το τοπ και τη φούστα στο σωστό στυλ, αλλα το χρωμα δεν ειναι αυτό που πρεπει, η λύση ειναι η εξής.
Μπορείτε να ράψετε ύφασμα (ή κορδέλα αν χρειαζεται αυτό) στο σωστό χρωμα επάνω από το τόπ ή τη φούστα. Το χω δοκιμάσει, πιάνει! Ειναι καλυτερα το πρόσθετο υφασμα-κάλυψη να ραφτεί στο χέρι, γιατι μετά θα ειναι ευκολότερο να αφαιρεθει χωρις να καταστραφεί το αρχικό ρούχο.

Πάμε στο σακκάκι...

Posted Image

Το αρχικό και το βασικοτερο σακκάκι που εχουμε να βρούμε, πρεπει να ειναι οπωσδήποτε "μεσάτο" και τα μανίκια του να φαρδαίνουν από τον αγκώνα και κάτω. Αυτα τα 2 μόνο! Δε μας ενδιαφέρει αν δεν ειναι εξ αρχής ανοιχτό στους ώμους ή μακρύτερο απ οσο το θέλουμε.
Αυτά θα διορθωθούν με την απαραιτητη μεταποιηση που θα υποστει.

Εδώ, καποιος που εχει και ξέρει να χρησιμοποιεί ραπτομηχανή, μας ειναι πολύ χρησιμος. Μια μοδίστρα για παράδειγμα, που θα ξέρει πώς να κόψει το σακκάκι σωστά, ωστε να μενουν οι ωμοι ακάλυπτοι, πώς θα το κοντύνει αν ειναι πιο μακρύ ή πώς θα στενέψει τα μανίκια από τον αγκώνα και πάνω ως τον ωμο ωστε να δειχνουν ακόμα φαρδύτερα απ τον αγκώνα και κάτω.

Αφού φερουμε το σακκάκι στα μέτρα που θέλουμε (ώμοι, μήκος, διορθωμα μανικιών), σειρά εχουν οι τελευταίες λεπτομεριες. Η προσθήκη συνθετικής γούνας γυρω από τους ώμους (τετοιο θα βρειτε στα περισσοτερα υφασματάδικα), οι λεπτομεριες με το κόκκινο υφασμα στο μπροστά μερος του σακκακιού, στην ακρη των μανικιών, καθως και οι κορδελες στην εξω πλευρά τους.

Δαντελες και κορδέλες θα βρειτε αυθονες σε ολα τα μαγαζιά με ηδη ραπτικής ή στα χαντράδικα.

Μια πολυτιμη συμβουλή: Το πρώτο πραγμα που πρεπει να κάνετε, αμέσως αφού αποφασισετε το χαρακτήρα, ειναι ν' αναζητήσετε φωτογραφιες από cosplayers που εχουν ήδη κάνει αυτό που θέλετε να κάνετε εσεις. Θα βοηθηθείτε αφάνταστα.
Για παραδειγμα, αν κάνετε search να βρειτε φωτο από Amy Sorel cosplay, θα παρατηρήσετε ότι μάλλον οι περισσοτερες cosplayers που το εχουν ήδη κάνει, το κατάφεραν handmade όχι αγοραστό-έτοιμο. Διάλεξαν και συνδιασαν τα σωστά κομμάτια κι εκαναν όσες μεταποιησεις χρειαζόταν.

#245 RoseMarie

RoseMarie

blooming rose

• Members
  • 6 posts

Posted 09 February 2011 - 14:14

Λίγο περίεργη ερώτηση, αλλά αν δεν ρωτήσω εσάς ποιον θα ρωτήσω :)!
Μήπως ξέρετε κάποιον ήρωα ξανθούλη με μουσάκι και με κουστούμι?
Περιμένω προτάσεις!
Ευχαριστώωωω!

#246 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 posts

Posted 09 February 2011 - 14:41

@RoseMarie: ετσι οπως τον περιεγραψες μου ηρθε ο Sanji απο το onepiece

manga spoiler
Spoiler:

Imagination is the only limit!

#247 MisaYoshiko

MisaYoshiko

Anime Professional

• Members
  • 792 posts

Posted 09 February 2011 - 17:16

Περιμένω προτάσεις!
Ευχαριστώωωω!

Posted Image

Iemitsu Sawada απο Reborn

ή

Posted Image

Jin Kaiduka απο ενα game...

Edited by MisaYoshiko, 09 February 2011 - 17:31.

#248 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 09 February 2011 - 19:27

Επισης Shizuo Heiwajima απο Durarara αν και δεν εχει μουσακι.
Posted Image

2bbd14fc.jpg

#249 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 posts

Posted 09 February 2011 - 19:36

Περιμένω προτάσεις!
Ευχαριστώωωω!

Loke Fairy Tail

Spoiler:

Άλλα κ αυτός χωρίς μουσάκι

I would likePosted Image for a pet...

#250 minasuki

minasuki

xxxHolic

• Members
  • 105 posts

Posted 10 February 2011 - 16:39

I need help! Πρεπει να βρω να κανω ενα cosplay! Θελω κατι γλυκο και κοριτσιστικο :wooi2: ισως και κατι που να θυμιζει magical-shoujo..Αλλα δεν θελω πολυ πολιπλοκη στολη...εχετε τιποτα να μου προτεινετε??:awww:

#251 MisaYoshiko

MisaYoshiko

Anime Professional

• Members
  • 792 posts

Posted 10 February 2011 - 18:02

I need help! Πρεπει να βρω να κανω ενα cosplay! Θελω κατι γλυκο και κοριτσιστικο :wooi2: ισως και κατι που να θυμιζει magical-shoujo..Αλλα δεν θελω πολυ πολιπλοκη στολη...εχετε τιποτα να μου προτεινετε??:awww:

πες μας μερικες πληροφοριες για εσενα για να σου προτεινουμε η ανεβασε μια φωτογραφια σου

#252 minasuki

minasuki

xxxHolic

• Members
  • 105 posts

Posted 10 February 2011 - 18:47

That's me! Η φωτο ειναι λιγο παλια..τωρα τα μαλλια μου ειναι πιο μακρια!

#253 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 11 February 2011 - 00:17

minasuki...

Όλα τα cute/chibi ειναι μια κατηγορία χαρακτήρων-cosplay που εσενα (απ οσο βλεπω στη φωτό) σου ταιριάζει, μιας και εισαι χαριτομένη και μικρούλα. Οπότε, εχουμε το ατού του φυζίκ.

Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, εγω εχω να σου προτεινω κάτι (τρομαχτικό!):

"Sugar fairy" απο το "Tiny snow Sugar Fairy"

Posted Image

δεν εχει παρουσιαστεί ξανά στην Ελλάδα αυτό το cosplay και δεν εχει μεγαλο βαθμό δυσκολίας στην κατασκευή του. Ακριβώς όσο χρειαζεται κάθε cosplay για να λέμε ότι καταφχαριστηθήκαμε με την προετοιμασία και την παρουσίασή του.
(Ασε δηλαδή, που εδώ ειμαστε μεις)!

Αλλά έχω κι ενα ακομα να σου προτείνω. Για να μιλησω ξεκάθαρα, δεν σου το προτεινω απλώς. ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΩ! :orly:

"Himawari-chan" απο xXx HoliC

Posted Image

Εμένα που (δεν) με βλέπεις, ειμαι φανατική λάτρης του manga xXxHoliC.
Αυτός ο χαρακτήρας πιστευω ότι σου ταιριάζει πολύ στο φυζίκ και μπορεις να τον αποδώσεις πάρα πολύ καλά.

Δες όλες τις προτάσεις που θα σου γίνουν, δες όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει σε αυτό το θρεντ από την 1η του σελίδα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και σκεψου το.

Οταν αποφασίσεις για το χαρακτήρα και χρειαστεις βοήθεια για το πως να φτιαξεις το κοστούμι και γενικότερα ό,τι συμβουλή υπάρχει, ξανα-έλα απο εδώ να μας πεις :thatsit:

#254 minasuki

minasuki

xxxHolic

• Members
  • 105 posts

Posted 11 February 2011 - 14:57

Μμμμ... και εγω τη σκεφτηκα την himawari αλλα αυτη τη φορα ηθελα να κανω κατι πιο εντυπωσιακο... κατι με φρου-φρου...γιατι ηθελα να βαλω τη στολη και τις αποκριες οποτε θελω να εχει και το παραξενο στοιχειο μεσα...Ναι το ξερω,ειμαι στριμμενη :hot:

#255 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 14 February 2011 - 20:38

Μμμμ... και εγω τη σκεφτηκα την himawari αλλα αυτη τη φορα ηθελα να κανω κατι πιο εντυπωσιακο... κατι με φρου-φρου...γιατι ηθελα να βαλω τη στολη και τις αποκριες οποτε θελω να εχει και το παραξενο στοιχειο μεσα...Ναι το ξερω,ειμαι στριμμενη :hot:

Well, εάν θες να εκμεταλλευτείς τα φυσικά σου μαλλιά υπάρχει πάντα η Yuuki από το Vampire Knight
Spoiler:

καθώς και οι

Sailor Jupiter (πιο magical shoujo απο αυτό δεν γίνεται :hahaha:)
Spoiler:

Asakura Otome (Da Capo II)

Spoiler:

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809