Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ναι, αλλά τι να ντυθώ??

• Please log in to reply
301 replies to this topic

#226 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 14 August 2010 - 19:02

η περούκα δεν με πειράζει αλλά οι φακοί επαφής είναι λίγο δύσκολοι γιατί 1 δεν μπορώ να τους βάλω 2 έχω πολύ ευαίσθητα μάτια:Crying2: :unlucky:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αλλά ακόμα και γι αυτό, υπαρχει καποια λύση...

Το τελευταίο αποκούμπι όποιου δεν μπορει βα βάλει φακούς επαφής, από απλη ευαισθησία στα μάτια/μη ανοχή, κόστος κλπ. ειναι η φωτογραφια! Να τι εννοώ....

Για ενα απο τα δικά μου cosplay επρεπε να βάλω και φακούς επαφής για να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του. Επρεπε όμως να παραγγειλω φακούς σε εξτρήμ-κόκκινο που να εχουν απαραιτήτως επάνω τους 5.50 βαθμούς μυωπία. Αρα χρειαζόταν να γινει ειδική παραγγελία και το κοστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σ εμενα λοιπόν δεν ήταν θέμα ανοχής (φοράω φακούς από τα 14), ηταν μόνο θεμα κοστους.

Στο Enma Ai (Jigoku Shoujo) cosplay μου λοιπόν χρησιμοποιησα photoshop μετά, στις φωτογραφίες. Δεν εμφανίστηκα στο πάρτυ με κοκκινα μάτια ως Enma Ai. Τα κοκκινα ματια εγιναν μετά, επανω στις φωτογραφίες.
Με τη βοήθεια λοιπόν του photoshop μπορουμε να εχουμε να θυμόμαστε μια καλή φωτό από καποιο cosplay μας, οσον αφορά ακομα και τα ματια, όταν δεν μπορουμε να βαλουμε φακούς. Αυτό μπορει να γινει ανετα σε περιπτωσεις όπου απαιτείται ομοιόμορφο χρωμα ή "γατίσια μάτια" πχ.
Σε περιπτωσεις φακών με πιο πολυπλοκα σχεδια, ε, απαιτούνται ακόμα μεγαλύτερα skills στο photoshop.....

#227 thelittlevampirebat

thelittlevampirebat

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 15 August 2010 - 08:46

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αλλά ακόμα και γι αυτό, υπαρχει καποια λύση...

Το τελευταίο αποκούμπι όποιου δεν μπορει βα βάλει φακούς επαφής, από απλη ευαισθησία στα μάτια/μη ανοχή, κόστος κλπ. ειναι η φωτογραφια! Να τι εννοώ....

Για ενα απο τα δικά μου cosplay επρεπε να βάλω και φακούς επαφής για να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του. Επρεπε όμως να παραγγειλω φακούς σε εξτρήμ-κόκκινο που να εχουν απαραιτήτως επάνω τους 5.50 βαθμούς μυωπία. Αρα χρειαζόταν να γινει ειδική παραγγελία και το κοστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σ εμενα λοιπόν δεν ήταν θέμα ανοχής (φοράω φακούς από τα 14), ηταν μόνο θεμα κοστους.

Στο Enma Ai (Jigoku Shoujo) cosplay μου λοιπόν χρησιμοποιησα photoshop μετά, στις φωτογραφίες. Δεν εμφανίστηκα στο πάρτυ με κοκκινα μάτια ως Enma Ai. Τα κοκκινα ματια εγιναν μετά, επανω στις φωτογραφίες.
Με τη βοήθεια λοιπόν του photoshop μπορουμε να εχουμε να θυμόμαστε μια καλή φωτό από καποιο cosplay μας, οσον αφορά ακομα και τα ματια, όταν δεν μπορουμε να βαλουμε φακούς. Αυτό μπορει να γινει ανετα σε περιπτωσεις όπου απαιτείται ομοιόμορφο χρωμα ή "γατίσια μάτια" πχ.
Σε περιπτωσεις φακών με πιο πολυπλοκα σχεδια, ε, απαιτούνται ακόμα μεγαλύτερα skills στο photoshop.....

είμαι τυχερή γιατί έχω κάποιες γνώσεις από photoshop οπότε κάτι μπορώ να κάνω :wooi2:
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!:joyful:

#228 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 02 November 2010 - 22:10

Λοιπόν...
Μπορεί να ακουστεί ηλίθιο, αλλά εγώ και μια φίλη μου, σκεφτόμαστε να κάνουμε το πρώτο μας βήμα στον κόσμο του cosplay. Το πρόβλημα είναι όμως με εμένα. Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να ντυθώ. Μετράνε οι αναλογίες κλπ. όταν προσπαθείς να προσποιηθείς ένα χαρακτήρα, γιατί, για παράδειγμα, επειδή είμαι ψηλή (1,74μ.), δεν θα μπορούσα να ντυθώ κάτι σε μικρό, kawaii girl. D: Με πιάνετε; χ3 Γι' αυτό, αν μπορείτε να με βοηθήσετε να διαλέξω, θα σας ευχαριστώ πολύ. :D

#229 Baka~No~Jutsu

Baka~No~Jutsu

Must Be User Error!

• Members
  • 106 posts

Posted 04 November 2010 - 00:08

Δεν χρειάζεται να είσαι loli για να κάνεις cosplay και να δείχνει ωραίο. Κατ'εμέ είναι περισσότερο το πόσο θα είσαι in-character (εκφράσεις/πόζες κτλ) παρά το ύψος σου.
Αν τώρα ας πούμε έλεγες ότι έχεις παραπανίσια κιλά (όπως πχ έχω εγώ και άρα έχω σχετικά περιορισμένες επιλογές) εκεί θα μπορουσαμε εύκολα να πούμε τι να μην κάνεις για να μη δείχνει άσχημο.
Πάντως το πρώτο σου cosplay, κατά την άποψη μου, θα έπρεπε να είναι ένας χαρακτήρας που σου αρέσει πολύ. Είτε είσαι πολύ ψηλή είτε κοντή είτε οτιδήποτε, θα ασχοληθείς αρκετά με κάτι που σου αρέσει και αυτό απο μόνο του το κάνει να δείχνει πιο ωραίο.
Καλό θα ήταν να δώσεις πάντως περισσότερες πληροφορίες ως προς τι σου αρέσει αλλά να περιγράψεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. Σίγουρα έτσι θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις :)

#230 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 04 November 2010 - 10:26

Λοιπόν...
Μπορεί να ακουστεί ηλίθιο, αλλά εγώ και μια φίλη μου, σκεφτόμαστε να κάνουμε το πρώτο μας βήμα στον κόσμο του cosplay. Το πρόβλημα είναι όμως με εμένα. Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να ντυθώ. Μετράνε οι αναλογίες κλπ. όταν προσπαθείς να προσποιηθείς ένα χαρακτήρα, γιατί, για παράδειγμα, επειδή είμαι ψηλή (1,74μ.), δεν θα μπορούσα να ντυθώ κάτι σε μικρό, kawaii girl. D: Με πιάνετε; χ3 Γι' αυτό, αν μπορείτε να με βοηθήσετε να διαλέξω, θα σας ευχαριστώ πολύ. :D

Υπάρχουν ένα σωρό χαρακτήρες στα άνιμε που μπορούν να υλοποιηθούν από ψηλότερες γυναίκες, Υπάρχουν φυσικά χαρακτήρες που φαίνεται ότι έχουν μπόι όπως για παράδειγμα η Boa Hancock αλλά και πολλοί άλλοι με σχετικά απροσδιόριστο ύψος που λόγω του σοβαρότερου τύπο τους μπορούν να υλοποιηθούν από πολλούς, όπως οι C.C. και Kallen από Code Geass (Correct me if I am wrong, αλλά αυτή την εντύπωση έχω).
Το θέμα πάνω από όλα όμως είναι να κάνεις ότι σου αρέσει γιατί το cosplay είναι όπως λέει και το όνομά του, to play και όχι seriouz buzinez.

Πάντως καλό θα ήταν να έδινες κάποια περισσότερα χαρακτηριστικά, ή κάποια φωτογραφία αν θες προτάσεις.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#231 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 04 November 2010 - 10:45

YuulineAMV...

Συμφωνώ κι εγώ με όσα είπε ο/η Baka~No~Jutsu.
Στο cosplay θα "προσποιηθείς" (εντός εισαγωγικών, γιατί δεν θα το κάνεις όπως ακριβώς ένας ηθοποιός) την εικόνα ενός χαρακτήρα, δεν εχει σημασία να γίνεις σωσίας του. Άλλωστε δεν μπορούμε να γίνουμε σωσίες ενός κινούμενου σκίτσου και δεν είναι καν αυτό το ζητούμενο.

Ως προς την επιλογή του κάτάλληλου (για σένα) χαρακτήρα.
Τονίζω πολύ το "για σένα", γιατί θα διαλέξεις κάτι που εσένα σου αρέσει, σου κάνει κλικ και έχει να σου πει κάτι. Θα διαλέξεις, πάνω απ όλα, χαρακτήρα που σου αρέσει. Θα διασκεδάσεις περισσότερο αν ο χαρακτήρας που θα κάνεις ειναι αυτός που σε σενα αρέσει, παρά ενας άγνωστός σου χαρακτήρας.

Θα ξεκινήσεις να τον αναζητάς μέσα από τα άνιμε ή games που έχεις δει και σου αρέσουν.
Οταν τον εντοπίσεις, θα ψάξεις να δεις όσο περισσότερες εικόνες του γίνεται. Ενας χαρακτήρας μας αρέσει, κυρίως για την "αυρα" που μας βγάζει, την παρουσία και τη συμπεριφορά του μεσα στο ανιμε που υπάρχει, όχι μόνο από την εμφάνιση.

Σε αυτό το thread, αν το διαβάσεις από την πρώτη σελίδα, γίνονται προτάσεις και δίνονται και συμβουλές. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά.
Αλλά αυτό που πρώτα απ όλα σου τονίζω εγώ, στην πρώτη φάση που βρίσκεσαι τώρα, δηλαδή του να μην εχεις ακόμα επιλέξει το χαρακτήρα, είναι να τον ψάξεις σε μανγκα/anime/games που εχεις ήδη δει και σου αρέσουν.
Διάλεξε εναν χαρακτήρα που σου αρέσει πολύ.
Μην σε κομπλάρει το θέμα του φυζίκ, όπως ειπώθηκε ήδη από Baka~No~Jutsu, δεν υπάρχει ο κανόνας "πρεπει να εισαι κάτω από 22 ή να μοιάζεις με loli ή να εισαι πανέμορφη ή πολύ αδυνατη κλπ." για να προσποιηθείς μέσω cosplay εναν χαρακτήρα που σου αρέσει.
Υπάρχουν τρυκ. Αλλά αυτά βρίσκονται στο παρακάτω στάδιο.
Ολα ξεκινούν με την επιλογή του χαρακτήρα. Χαρακτήρα που εμάς μας αρέσει.

#232 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 04 November 2010 - 20:25

Λοιπόόόν... Σας λατρεύω για τις συμβουλές σας. χ3 ΟΚ, για να δούμε. Είμαι 15 χρονών, 1.74μ, περίπου 65 κιλά, και μοιάζω κάπως όπως στη φωτογραφία που θα βάλω τώρα. xD Τα αγαπημένα μου άνιμε είναι το Elfen Lied & Kannagi. Οπότε κάτι εκεί μέσα παίζει. Ίσως και καμιά Miku από Vocaloid. Έχω ακούσει ότι το Elfen Lied cosplay είναι "διαδεδομένο" και σχετικά εύκολο. Οπότε, πείτε πάλι καμιά συμβουλή. :Ρ Ευχαριστώώ! :D

#233 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 04 November 2010 - 21:30

Λοιπόόόν... Σας λατρεύω για τις συμβουλές σας. χ3 ΟΚ, για να δούμε. Είμαι 15 χρονών, 1.74μ, περίπου 65 κιλά, και μοιάζω κάπως όπως στη φωτογραφία που θα βάλω τώρα. xD Τα αγαπημένα μου άνιμε είναι το Elfen Lied & Kannagi. Οπότε κάτι εκεί μέσα παίζει. Ίσως και καμιά Miku από Vocaloid. Έχω ακούσει ότι το Elfen Lied cosplay είναι "διαδεδομένο" και σχετικά εύκολο. Οπότε, πείτε πάλι καμιά συμβουλή. :Ρ Ευχαριστώώ! :D

Νομίζω πως μάλλον θα κάνω αυτό:
Spoiler:

την Miku, ίσως;; :Ρ

Edited by Tomodachi2, 05 November 2010 - 10:09.
διόρθωση IMG-URL

#234 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 05 November 2010 - 10:22

YuulineAMV...

Αν είναι να κάνεις τελικά κάτι από Elfen Lied, σου εχω παρακάτω συμβουλές για το πώς να φτιάξεις "τα κερατάκια".
Η παρα πολύ απλή λύση ειναι ενα απλό κομμάτι χαρτόνι, στο σωστο χρώμα, στερεωμένο επάνω σε στεκα μαλλιών. Ειναι η βαση της κατασκευής οποιουδήποτε nekomimi.

Στην παρακατω προτεινόμενη κατασκευή, όμως, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι καλυτερο και κοντινότερο στο πρωτοτυπο, μιας και όπως είπαμε, πρόκειται για "κέρατα" οχι για nekomimi. Και φυσικά η οψη θα είναι τρισδιάστατη.

Όσον αφορά την τακτική που προτείνα εγώ, η βάση με το χαρτόνι θα εχει αυτή τη μορφή

Posted Image

Μονο που εσυ θα χρησιμοποιήσεις πιο λεπτό και μαλακό χαρτόνι, για να τυλίγεται πιο ευκολα (οχι χαρτόνι από πακέτο cornflakes που χρησιμοποιησα εγώ ως παράδειγμα).
Στερεωνεις με συρραπτικό και κόβεις ο,τι χαρτόνι περισσεύει. Γεμίζεις το εσωτερικό με βαμβάκι ή μαλακό χαρτί.

Επειτα τυλίγεις πολλές φορές το χαρτόνι με γάζα. Για να παρει όγκο και να μοιάζει πιο στρογγυλεμένο ειδικά στην κορυφή. (Ειναι που δεν ειχα γάζα πρόχειρη εδώ, αλλιώς θα στο εδειχνα κι αυτό με εικόνα)...
Τη γάζα τη στερεωνεις με κόλα στο τελος.

Τελος ψεκάζεις με διαφανο βερνίκι-σπρέυ ή βερνίκι με πινέλο (για να σκληρύνει και να χει πιο καλή όψη).

#235 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 05 November 2010 - 15:16

Ευχαριστώ! Είναι δύσκολη επιλογή. D:
Και στη Miku ξέρω πως θα φτίαξω τις πεταλούδες στα ακουστικά, αλλά και στη Lucy τα κερατάκια. χ33
Τι προτείνετε;; :D What's better?

[Πήγα και αγόρασα ακουστικά και μικρόφωνο, οπότε πιθανότερα αρχίζω την Miku] :P

Edited by YuulineAMV, 05 November 2010 - 23:40.

#236 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 06 November 2010 - 01:33

Ευχαριστώ! Είναι δύσκολη επιλογή. D:
Και στη Miku ξέρω πως θα φτίαξω τις πεταλούδες στα ακουστικά, αλλά και στη Lucy τα κερατάκια. χ33
Τι προτείνετε;; :D What's better?

[Πήγα και αγόρασα ακουστικά και μικρόφωνο, οπότε πιθανότερα αρχίζω την Miku] :P

Well εγώ προσωπικά θα κοίταγα ποια μου ταιριάζει περισσότερο στο φυζίκ καθώς και πιο χρώμα περούκα κολακεύει παραπάνω το δέρμα μου. (Ι know I am a freak, αλλά έχω παρατήσει κόσπλει όταν ανακάλυψα ότι οι ροζ περούκες με κιτρινίζουν, ήταν κρίμα XD)

Ίσως η Miku να είναι καλύτερη επιλογή και πιό φρέσκια μιάς και δεν έχει πολυφορεθεί και τόσο όσο η Lucy-Nyuu που μάλλον είναι η δεύτερη σε πιό συχνές εμφανίσεις μετά την Amane Misa στα πάρτι (στην Αθήνα τουλάχιστον), εάν φυσικά σε ενδιαφέρει ο παράγοντας αυτός :wis:

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#237 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 06 November 2010 - 02:03

Well εγώ προσωπικά θα κοίταγα ποια μου ταιριάζει περισσότερο στο φυζίκ καθώς και πιο χρώμα περούκα κολακεύει παραπάνω το δέρμα μου. (Ι know I am a freak, αλλά έχω παρατήσει κόσπλει όταν ανακάλυψα ότι οι ροζ περούκες με κιτρινίζουν, ήταν κρίμα XD)

Ίσως η Miku να είναι καλύτερη επιλογή και πιό φρέσκια μιάς και δεν έχει πολυφορεθεί και τόσο όσο η Lucy-Nyuu που μάλλον είναι η δεύτερη σε πιό συχνές εμφανίσεις μετά την Amane Misa στα πάρτι (στην Αθήνα τουλάχιστον), εάν φυσικά σε ενδιαφέρει ο παράγοντας αυτός :wis:

Νομίζω πως όλα παίζουν ρόλο. Εάν τώρα ισχύει, δεν ξέρω. :Ρ Ευχαριστώ πολύ πάντως. Ό,τι ερώτηση έχω, θα 'ρθω να ρωτήσω. χ3

#238 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 06 November 2010 - 03:41

Κατι ακυρο, πιστεύω οτι ένα εύκολο και ωραίο κοσπλαι θα ηταν ο Hei (BK-201) (απο το Darker Than Black):riiight:
Posted Image

Attached Files

Edited by FrenzyApe, 06 November 2010 - 03:58.

#239 YuulineAMV

YuulineAMV

AMV Editor

• Members
  • 8 posts

Posted 06 November 2010 - 11:17

Κατι ακυρο, πιστεύω οτι ένα εύκολο και ωραίο κοσπλαι θα ηταν ο Hei (BK-201) (απο το Darker Than Black):riiight:
Posted Image

Όντως! Θα λάτρευα να έβλεπα κάποιον ντυμένο έτσι. 8D:wooi2:

#240 Luna Tick

Luna Tick

Tic Tik

• Members
  • 39 posts

Posted 19 January 2011 - 22:35

Λοιπόν...εγώ σκεφτόμουν να κάνω cosplay Inoue Orihime,schoolgirl.

Το "μελέτησα" λίγο το θέμα και ομολογώ να πω πως δεν είναι δύσκολο.Θα μου πάρει χρόνο μιας και αυτές τισ μέρες είμαι busy,αλλά σχετικα είναι εύκολο,κι ετσι όπως το είδα έχει μόνο 7 κομμάτια(περούκα,παπούτσια,κάλτες κ.τ.λ)
Βέβαια έχω προσέξει φυσικά ότι η Orihime έχει γαλάζια/γρτι μάτια,η' κάτι τέτοιο,και σκεφτόμουν αφού δεν μου δίνεται η δυνατότητα για φακούς επαφής να έκανα κατι με το μακιγιαζ και τα μάτια,πχ.μπλε μολύβι ματιών,απλώς για να ταιριάζει κάπως με το θέμα.

Θα ήθελα να ακούσω βέβαια και τις δικές σου προτάσεις μιας και έχεις πολύ περισσότερη πείρα από μενα.Ορίστε και η εικόνα(χρησιμοποιήσα από φαν αρτ επειδή φαινόταν καλύτερα η στολή)

Posted Image