Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;

• Please log in to reply
134 replies to this topic

#46 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2008 - 00:36

Για την πρώτη παράγραφο απλά έχω να πω ότι κορεσμός υπάρχει παντού και κανένας τομέας δεν μένει ανέπαφος από αυτόν.Οπότε λογικό είναι να λες ότι υπάρχει μαζική παραγωγή κλισαρισμένης τέχνης.Αυτά που βλέπει κάποιος όμως -λογικά- δεν είναι τα κλισέ αλλά αυτά που ξεχωρίζουν γιατί απλά δεν είναι:drink:.

Για την δεύτερη παράγραφο ήθελα να πω ότι εξιτάρουν την σκέψη μας όσον αφορά -άλλους- τομείς, όπως φαντασία, αντιλήψεις, θέματα χαρακτήρα/προσωπικότητας κ.τ.λ:tensai:.

Δεν μιλούσα για κορεσμό αλλά για νοοτροπία. Αυτά που βλέπει ο μέσος θεατής είναι τα κλισέ, διότι συμπίπτουν με τα άνιμε που δημιουργήθηκαν για τη μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Από κει και πέρα εξακολουθώ να διαφωνώ ότι τα άνιμε εξιτάρουν τη σκέψη μας, ακόμα και στους τομείς που αναφέρεσαι. (αναφέρομαι στην πλειοψηφία των άνιμε και όχι στα μικρά διάσπαρτα διαμαντάκια)

Η φαντασία γενικά με τα οπτικοακουστικά μέσα περιορίζεται αντί να αναπτύσσεται. Τα έχεις όλα έτοιμα μπροστά σου και δεν μένει περιθώριο αμφιβολίας ή έρευνας για τη μορφή των πραγμάτων.

Οι αντιλήψεις που πρεσβεύουν τα άνιμε τις περισσότερες φορές εφαρμόζονται ή υφίστανται μόνο σε ουτοπικές κοινωνίες.

Οι χαρακτήρες όπως ήδη ανέφερε ο adventurer είναι κυρίως ψεύτικοι.(δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο χρήζει ανάλυσης)

Τα άνιμε ίσα-ίσα μας παραμυθιάζουν. Ο άνθρωπος αρχίζει να έχει μεγαλύτερες προσδοκίες από τη ζωή του, την οπόια θεωρεί βαρετή. Και όσο πιο βαρετή τη θεωρεί, τόσο περισσότερο βλέπει άνιμε για να δραπετεύει απ' τη βαρεμάρα. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται επ άπειρον.

@somnium

Βασικα δε νομζω οτι το οποιοδηποτε hobby ειναι εξ ορισμου ενεργητικο η παθητικο.... Αυτο ειναι κατι που εξαρταται απ' τον τροπο με τον οποιο κανει και αντιλαμανεται κανεις το hobby αυτο. Δηλαδη, κατα ποσο μπορει να βαλει κανεις κριτικο πνευμα και διαθεση να επηρεαστει απο αυτο που βλεπει/ κανει. Δηλαδη, αν οταν βλεπει εναν πινακα, η ενα anime, η παιζει basket, η ζωγραφιζει, εχει το μυαλο του ανοιχτο ωστε να απορροφησει τα γεγονοτα, τις εντυπωσεις, την ατμοσφαιρα...

Αυτό που λές ισχύει για όλες της ανθρώπινες δραστηριότητες. Απ' το τί και πώς θα φάω μέχρι πώς θα περάσω την ώρα μου στην ουρά για να καταθέσω φορολογική δήλωση. Με λίγα λόγια ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει, βιώνει τις καταστάσεις της ζωής του. Είναι αυτό που λέμε υποκειμενισμός.
Όμως εγώ αναφερόμουν στο κατά πόσο μια κατάσταση αντικειμενικά προκαλεί τον μέσο άνθρωπο να αλληλεπιδράσει μαζί της. Τα άνιμε ως φαίνεται δεν το κάνουν.

#47 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2008 - 04:57

Παιδιά πάνω στο θέμα αυτό νομίζω ότι η Himawarinosekai με έχει καλύψει εμένα. Όμως εγώ θα ήθελα να αναφέρω και κάτι το οποίο έχετε παραλείψει. Μπορεί τα anime να μην εξιτάρουν τη σκέψη,φαντασία κλπ(με εξαιρέσεις βέβαια) αλλά.....
Για μένα έχουν αποτελέσει το "trigger" να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα όπως το σχέδιο, τα ιαπωνικά, την δημιουργία κάποιων fanfic κλπ. Δηλαδή μπορούν να αποτελέσουν το ερέθισμα για να ξυπνήσουν ενδιαφέροντα απο δω κι από κει. Αυτά φυσικά προυπήρχαν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά χάρις στη συγκεκριμένη ασχολία μας βγήκαν στην επιφάνεια...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#48 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2008 - 20:01

Και πατώ το Submit Reply χωρίς να πάρω χαμπάρι ότι ο Η/Υ είχε ήδη ημι-κρασάρει και πάει χαμένο όλο το post… Άντε άλλη μια φορά γράψιμο πολύ περιληπτικά και λιτά αυτή την φορά. Και καθόλου smilies γιατί δεν με παίρνει ο χρόνος. Οπότε μπορεί να φανεί λίγο “ξινό” χωρίς να σκοπεύω κάτι τέτοιο.

Απ'την αλλη ομως, οταν βλεπω ενα ανιμε μου αρεσει να το υπεραναλυω και να το συζηταω μεχρι τελευταιας ρανιδας - πως βλεπετε τωρα τους Zoro/Iristella καπως ετσι ημουν καποτε. Απο ενα σημειο και επειτα ομως αρχισε να επηρεαζεται η μνημη μου απο τις πολλες καταστασεις και χαρακτηρες που επρεπε να θυμαμαι, τωρα πια βλεπω ενα ανιμε και ξεχναω σε λιγη ωρα το τι εχω δει. Και εχω την εντυπωση οτι αυτο μου εχει χαλασει τη μνημη στην πραγματικη ζωη αφου κανα χρονο αφου ξεκινησα να βλεπω αρχισα να ξεχναω υπερβολικα.

Εγώ δεν καιγόμουν ποτέ να αναλύσω εκτενέστατα ένα anime και όπως ξέρεις ούτε καν έχω χρόνο καλά καλά να δω άλλες σειρές πέρα από 3 βασικές. Ο λόγος που δεν αναλύω; Γιατί πολύ απλά δεν βρίσκω λόγο να το κάνω. Προτιμώ να αποκομίζω ότι αποκομίζω για τον εαυτό μου και όχι κάτι παραπάνω. Άλλωστε δεν θα ήθελα να αρχίσω να μιλάω φιλοσοφικά για ένα anime σε ένα forum.Και πέρα από αυτό τον μόνο που μένει είναι να πεις αν σου άρεσε ή όχι και αυτό δεν είναι δα και ουσιώδεις συζήτηση πάνω του ενός post. Όσο αφορά την μνήμη σου δεν ξέρω για τι τομείς ακριβώς μιλάς, αλλά εγώ έχω παρατηρήσει ότι μάλλον όσα ξεχνάμε ανήκουν σε κατηγορίες που «εξαντλούμε». Δηλαδή ρώτα εμένα π.χ. κάτι για ένα από τα δεκάδες RPGs που έβγαλα και το πιθανότερο να μην θυμάμαι να σου πω λεπτομέριες. Αν με ρωτούσες για ένα μάθημα ακριβώς μόλις έβγαινα από την αίθουσα εξετάσεων θα σου έλεγα συνήθως ότι το ξέχασα ήδη και ας έγραφα 10/10. Δηλαδή με άλλα λόγια πιστεύω ότι και εσύ πρέπει να ξεχνάς σε τομέα όπου «δεσπόζεις».

Ενα αλλο λαθος που εκανα ηταν που νομιζα οτι θα μαθαινα διαφορετικους χαρακτηρες/προσωπικοτητες και αντιληψεις μεσω των ανιμε. Τελικα ομως ειναι τοσο ανυπαρκτες στην πραγματικη ζωη οι περισσοτερες που μαλλον χειροτερεψαν την αντιληψη μου περι του πως σκεφτονται οι αλλοι ανθρωποι παρα τη βελτιωσαν

Πάλι δεν με καταλάβατε. Δεν λέω ότι θα μάθει κανείς τον κόσμο ή τους χαρακτήρες που υπάρχουν, γιατί πολύ απλά σε σχεδόν κανένα anime o κόσμος και οι χαρακτήρες δεν είναι το ίδιο με τα δικά μας, άρα φαντασία. Αυτό που εννοώ είναι ο -δικός σου- χαρακτήρας, προσωπικότητα και αντιλήψεις. Γιατί όσο φανταστικοί και να είναι δεν παύουν να αντιπροσωπεύουν πολλοί ιδανικά που θα –έπρεπε- να ακολουθούμε. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να σκεφτείς τι κάνεις εσύ και να αναρωτηθείς αν ίσως κάνεις κάτι λάθος. Αυτό εννοώ.

Και δυστυχως εχω γνωρισει ατομα που εχουν επηρεαστει τοσο απο τα πολλα ανιμε που εχουν καταντησει σε μεγαλο βαθμο αντικοινωνικοι.

Άλλο ασχολείσαι εκτενές και άλλο επηρεάζεσαι.

Γενικα τα ανιμε ειναι καλο να τα αρχισει κανεις, αρκει να μην επηρεαστει απο αυτα και να μην τα βαζει πανω απο εξοδους/χομπι κτλ.

Διαφωνώ απόλυτα. Θα έπρεπε να επηρεάζεται –θετικά- στα σημεία που ανέφερα και έκανες μερικός quote. Και ευτυχώς δηλαδή που έτσι γίνεται. Όσο για το άλλο μπορώ και εγώ κάλλιστα να πω “ αρκει να μην επηρεαστει απο τις εξόδους/χόμπι και να μην τα βαζει πανω απο τα μαθήματα/σχολή κτλ.”. Αντιλήψεις. Η αντίληψη του ενός δεν είναι απαραίτητα η σωστή αντίληψη και για τον άλλο. Ο καθένας επιλέγει και κάνει ότι θέλει.

Δεν μιλούσα για κορεσμό αλλά για νοοτροπία. Αυτά που βλέπει ο μέσος θεατής είναι τα κλισέ, διότι συμπίπτουν με τα άνιμε που δημιουργήθηκαν για τη μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Και γι’αυτό ο κόσμος έχει αγαπημένα και μη. Και τα αγαπημένα τα προτιμά γιατί πολύ απλά δεν είναι κλισέ όπως τα υπόλοιπα που πάνε μετά να τα αντιγράψουν και τα οποία είναι μετά όντως αυτά που έγιναν για την μεγάλη μερίδα του κόσμου επειδή απλά πέτυχαν τα πρώτα που έδειξαν τον δρόμο.

Από κει και πέρα εξακολουθώ να διαφωνώ ότι τα άνιμε εξιτάρουν τη σκέψη μας, ακόμα και στους τομείς που αναφέρεσαι. (αναφέρομαι στην πλειοψηφία των άνιμε και όχι στα μικρά διάσπαρτα διαμαντάκια)

Η φαντασία γενικά με τα οπτικοακουστικά μέσα περιορίζεται αντί να αναπτύσσεται. Τα έχεις όλα έτοιμα μπροστά σου και δεν μένει περιθώριο αμφιβολίας ή έρευνας για τη μορφή των πραγμάτων.

Αν ήταν έτσι τότε δεν θα έμενες με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που έβλεπες κάτι που δεν περίμενες ούτε στην τρελή σου φαντασία να δεις. Και δεν περίμενες κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά με την στενομυαλιά που ανατρεφόμαστε και την σαβούρα που προβάλουν στην τηλεόραση πως στο καλό να αποκτήσεις μεγαλύτερη φαντασία και ενδιαφέροντα αν δεν ξεκολλήσεις από το καθιερωμένο. Και τα anime & manga είναι ακριβώς ένας από αυτούς τους τρόπους. Φυσικά το αν θα σκεφτείς τι βλέπεις εν ώρα προβολής ενός anime ή αν θα μείνεις παθητικός δέκτης, εξαρτάται από τον καθένα. Εγώ πάντως ξέρω ότι ούτε την τωρινή μου φαντασία δεν θα είχα, ούτε θα ασχολούμουν και με άλλους τομείς που εκρέουν από αυτά αν δεν είχα ασχοληθεί με anime/manga & videogames. Και δεν είναι επίσης μόνο να βλέπεις,είναι και να ασχοληθείς και με την ίδια την αγορά και ότι περιέχει. Σε αυτό το θέμα με κάλυψαν όσα είπαν οι somnium, 1oneiromono & Kon_Okami.

Οι αντιλήψεις που πρεσβεύουν τα άνιμε τις περισσότερες φορές εφαρμόζονται ή υφίστανται μόνο σε ουτοπικές κοινωνίες.

Οι χαρακτήρες όπως ήδη ανέφερε ο adventurer είναι κυρίως ψεύτικοι.(δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο χρήζει ανάλυσης)

Τα άνιμε ίσα-ίσα μας παραμυθιάζουν. Ο άνθρωπος αρχίζει να έχει μεγαλύτερες προσδοκίες από τη ζωή του, την οπόια θεωρεί βαρετή. Και όσο πιο βαρετή τη θεωρεί, τόσο περισσότερο βλέπει άνιμε για να δραπετεύει απ' τη βαρεμάρα. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται επ άπειρον.

Είπαμε είναι ψεύτικοι και οι αντιλήψεις όπως λες “ουτοπικές”. Σημασία όμως δεν έχουν οι χαρακτήρες και ο κόσμος τους αλλά τι πρεσβεύουν και τι μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό. Οτιδήποτε ουτοπικό είναι ουτοπικό επειδή απλά είναι και σωστό και ο λόγος που γίνετε ουτοπικό είναι επειδή η σαπίλα του μέσου ανθρώπου δεν τον επιτρέπει να το αφομοιώσει και να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό ζούμε στον κόσμο που ζούμε. Ευτυχώς που υπάρχουν και λίγα άτομα που αφομοιώνουν αυτά τα “ουτοπικά” χαρακτηριστικά και ακόμα δεν έχουμε πιάσει πλήρη πάτο δηλαδή. Ποτέ η πλειοψηφία δεν είχε δίκαιο όπως και να το κάνουμε και σίγουρα δεν γεμίσαμε αγίους! Τι προσδοκίες να σου δημιουργήσει ένα anime δηλαδή εφόσον δεν έχει καμιά σχέση με τον κόσμο σου εκεί που διαδραματίζεται; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε κάνει πιο σωστό άνθρωπο, πιο δημιουργικό και πιο ανοιχτόμυαλο.

Από εδώ και πέρα ότι και να λένε δεν θα αλλάξει κανείς γνώμη. Ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του πάνω στο θέμα και δεν θα αλλάξει, επειδή πολύ απλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες και τρόπο ζωής και σίγουρα όχι τον ίδιο χαρακτήρα. Νομίζω είναι περιττό να το σχολιάζουμε περεταίρω και να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα που νομίζω ότι κάπου χάθηκε εδώ και πολλά post.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#49 Hiko

Hiko

Anime Newbie

• Members
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2008 - 20:44

Γιατί μονίμως τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις τις βλέπω καθυστερημένα;;;:hahaha:

Ναι, μας παραμυθιάζουν μπορώ να πω. Δεν υπάρχουν τέτοιες ουτοπικές καταστάσεις ούτε και τέτοιοι χαρακτήρες στη καθημερινή ζωή. Αλλά γιατί πρέπει να δω κάτι τέτοιο και στην οθόνη μου ρε παιδιά; Βλέπουμε καθημερινά τις "πραγματικές" καταστάσεις, τους "πραγματικούς" ανθρώπους και τη "πραγματική" ζωή. Ότι δραπετεύω κοιτώντας τα ναι είναι αλήθεια. Νομίζω έτσι είναι. Δε νομίζω ότι απέκτησα ουτοπικές προσδοκίες κοιτώντας τα, αν και ποιος ξέρει, ίσως έτσι όντως να συμβαίνει με το μέσο όρο(και εμένα που διαμορφώνω το μέσο όρο άλλωστε). Και εγώ himawarinosekai, όταν άρχισα να παρακολουθώ πιο εντατικά άνιμε και να ασχολούμαι γενικότερα, άφησα κατα μέρος το κινηματογράφο. Ήμουν αρκετά φανατικός σινεφιλ. Και όντως τους τελευταίους μήνες θέλω κι εγώ να ξαπλώσω στο κρεββάτι μου και να παρακολουθήσω κάτι, χωρίς πολύ εγκεφαλική δραστηριότητα. Πάντως όλα αυτά τα παραμύθια που βλέπουμε γοητεύουν, συγκινούν, ψυχαγωγούν τέλος πάντων. Όπως είπε και η cheery girl πιο πάνω τα άνιμε ταξιδεύουν. Η επιστροφή είναι κάπως απότομη βέβαια αλλά δε βαριέσαι, όλο "εδώ" θα καθόμαστε;

Αυτό που λές ισχύει για όλες της ανθρώπινες δραστηριότητες. Απ' το τί και πώς θα φάω μέχρι πώς θα περάσω την ώρα μου στην ουρά για να καταθέσω φορολογική δήλωση. Με λίγα λόγια ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει, βιώνει τις καταστάσεις της ζωής του. Είναι αυτό που λέμε υποκειμενισμός.
Όμως εγώ αναφερόμουν στο κατά πόσο μια κατάσταση αντικειμενικά προκαλεί τον μέσο άνθρωπο να αλληλεπιδράσει μαζί της. Τα άνιμε ως φαίνεται δεν το κάνουν.

Αυτές τις δυο τελευταίες προτάσεις τις διάβασα, τις ξαναδιάβασα... Έχεις σκεφτεί/γνωρίζεις με ποιο τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αλληλεπίδραση με τα άνιμε; Ανέφερε και κάποιο άλλο τομέα. Όσο αντικειμενικά μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Κάπου έχασα τη μπάλα...:emptyonexg1:

Για μένα έχουν αποτελέσει το "trigger" να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα όπως το σχέδιο, τα ιαπωνικά, την δημιουργία κάποιων fanfic κλπ. Δηλαδή μπορούν να αποτελέσουν το ερέθισμα για να ξυπνήσουν ενδιαφέροντα απο δω κι από κει. Αυτά φυσικά προυπήρχαν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά χάρις στη συγκεκριμένη ασχολία μας βγήκαν στην επιφάνεια...

Αυτό συνέβη και με εμένα. Αρκετά έμμεσα βέβαια αλλά ανανέωσα κάποια ενδιαφέροντά μου. Αυτό όμως είναι κάτι σαν side effect. Θετικό side effect. Αν σκεφτεί κανείς δηλαδή ότι από μια κατ'εξοχήν παθητική δραστηριότητα σου ξύπνησε η επιθυμία να κάνεις κάτι παραγωγικό έστω... Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ελπίζω να μην αποθαρρύνθηκε κανένας με οποιονδήποτε τρόπο και να υπήρξαν και αρνητικές επιδράσεις ε; Αν και εδώ στο φόρουμ δύσκολα θα βλέπαμε μια τέτοια μαρτυρία. :

Και γι’αυτό ο κόσμος έχει αγαπημένα και μη. Και τα αγαπημένα τα προτιμά γιατί πολύ απλά δεν είναι κλισέ όπως τα υπόλοιπα που πάνε μετά να τα αντιγράψουν και τα οποία είναι μετά όντως αυτά που έγιναν για την μεγάλη μερίδα του κόσμου επειδή απλά πέτυχαν τα πρώτα που έδειξαν τον δρόμο.

Δηλαδή ο κόσμος δεν έχει αγαπημένα που τυγχάνουν να έναι κλισέ και εμπορικά; Όχι απαραίτητα κακό. Αλλά μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια βιομηχανία πάντα και οι προτιμήσεις του κοινού δείχνουν το "δρόμο"(το κακό) σε πολλούς σκηνοθέτες/παραγωγούς άνιμε. Εκεί είναι ο φαύλος κύκλος.

Τι προσδοκίες να σου δημιουργήσει ένα anime δηλαδή εφόσον δεν έχει καμιά σχέση με τον κόσμο σου εκεί που διαδραματίζεται; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε κάνει πιο σωστό άνθρωπο, πιο δημιουργικό και πιο ανοιχτόμυαλο.

Μετά υπερβολική έκθεση σε άνιμε νοίζω εύκολα συγχέεις τους κόσμους αυτούς. Έστω σε κάποιο όχι και τόσο συνειδητό επίπεδο, συναισθηματικά ίσως και στο τρόπο που αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα. Η επιρροή μπορεί να έναι κάτι παραπάνω από ασήμαντη:uhh:
Όχι ότι μπορεί να είναι αυτό απαραίτητα κακό. Οι επιρροές μπορούν να είναι καi καλές.

Από εδώ και πέρα ότι και να λένε δεν θα αλλάξει κανείς γνώμη. Ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του πάνω στο θέμα και δεν θα αλλάξει, επειδή πολύ απλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες και τρόπο ζωής και σίγουρα όχι τον ίδιο χαρακτήρα. Νομίζω είναι περιττό να το σχολιάζουμε περεταίρω και να επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα που νομίζω ότι κάπου χάθηκε εδώ και πολλά post.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσε επέκταση του αρχικού θέματος(αν και απομακρυνόμαστε κάπως). Ας περιμένει λίγο το αρχικό θέμα...:congrats:
Μπορεί να αλλάξουμε/διευρρύνουμε και τις αντιλήψεις μας. Μη το αποκλείεις.:canthelp:

#50 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Ιούλιος 2008 - 23:31

Πω πω πολυ φιλοσοφια πεφτει τελευταια... για να δουμε λοιπον, ας δοκιμασω λιγο. Μονο μην περιμενετε και πολλα γιατι ειμαι ατομο που προτιμα την απλοτητα γενικα.

Εχω σταματησει να βλεπω τηλεοραση. Καλα, οχι εντελως, π.χ. βλεπω καμια ξενη σειρα που και που (οι ελληνικες δεν με τραβανε πια) καμια καλη ταινια ΑΝ παιχτει, και φυσικα κινουμενα σχεδια (ΑΝ ξυπνησω τις ωρες που τα βαζουν). Δελτια ειδησεων δεν παρακολουθω συχνα, γιατι τα περισσοτερα εχουν καταντησει εκπομπες κουτσομπολιου και αν υπαρχει καμια σοβαρη ειδηση ξερω οτι ολο και καπου αλλου θα την ακουσω. Ενας αλλος λογος ειναι οτι καθε φορα που βλεπω ειδησεις μαυριζει η ψυχη μου απο ολα τα δυσαρεστα που ακουω και βλεπω, και οχι, το οτι η ταδε παντρευεται και ο ταδε παει διακοπες εκει δεν ειναι του γουστου μου για να μου φερουν την χαρα μεσα μου. Γενικα βρισκω οτι η τηλεοραση εχει μια φιλοσοφια του "αυτο εχω, φατο κι αμα σ' αρεσει". Ετσι λοιπον προτιμω να δω καποια ταινια η anime που μου αρεσει, ειτε στον υπολογιστη ειτε στο σινεμα η σε DVD (τα οποια θα καψω κι ας μου λενε ολοι "αφου το ειδες τι θες και το κρατας") να διαβασω καποιο manga η βιβλιο και να δω καινουριους κοσμους. Κοσμους οπου το καλο παντα νικα και οτι καταφερνεις το κανεις με την αξια σου και οχι με λαδωματα. Αρκετη μαυριλα υπαρχει στον κοσμο σημερα, την ζω καθε μερα. Λογικο ειναι κατα τη γνωμη μου οποτε εχω την ευκαιρια να ψαχνω ενα ειδος "σωσιβιου" για να βγω λιγο στην επιφανεια και να παρω αερα πριν σκασω. Πολλοι μου λενε οτι "κανω σαν παιδι" η οτι "δεν ειμαι σοβαρη" η οτι "τα αλλα παιδια της ηλικιας μου μπλα μπλα μπλα..." Να την βρασω την σοβαροτητα και το τι κανουν οι αλλοι. Δε θελω να ειμαι ενα με το πληθος, να κανω οτι και οι αλλοι επειδη "ετσι πρεπει". Οταν αρμοζει, ναι, θα ειμαι σοβαρη και ολα τα αλλα προσχηματα, οταν μπορω ομως θα κανω οτι θελω και θα ασχολουμαι με οτι θελω. Και τα anime/manga ειναι πλεον μερος αυτου που θελω. Μεγαλο μερος. Και χαρη σε αυτα βρισκω και εμπνευση να ζωγραφιζω, και να ονειρευομαι και να καθαριζω την ψυχη μου απο την μαυριλα της κοινωνιας. Και προπαντως να παραμενω χαρουμενη, αθωα, και αισιοδοξη.

#51 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 00:31

@Cassiel

Απαντώ διότι θεωρώ τη συζήτηση σχετική με το θέμα.

Βρε Cassiel, τα πιο δημοφιλή άνιμε αυτή τη στιγμή είναι το Naruto, το Bleach και το One Piece. Το μεγαλύτερο ποσοστό των φανς θα σου πουν ότι κάποιο απ' αυτά είναι τα αγαπημένα τους. Θεωρείς ακόμα ότι τα κλισέ άνιμε δεν ειναι και τα αγαπημένα;:canthelp:

Αν ήταν έτσι τότε δεν θα έμενες με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που έβλεπες κάτι που δεν περίμενες ούτε στην τρελή σου φαντασία να δεις. Και δεν περίμενες κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά με την στενομυαλιά που ανατρεφόμαστε και την σαβούρα που προβάλουν στην τηλεόραση πως στο καλό να αποκτήσεις μεγαλύτερη φαντασία και ενδιαφέροντα αν δεν ξεκολλήσεις από το καθιερωμένο. Και τα anime & manga είναι ακριβώς ένας από αυτούς τους τρόπους. Φυσικά το αν θα σκεφτείς τι βλέπεις εν ώρα προβολής ενός anime ή αν θα μείνεις παθητικός δέκτης, εξαρτάται από τον καθένα. Εγώ πάντως ξέρω ότι ούτε την τωρινή μου φαντασία δεν θα είχα, ούτε θα ασχολούμουν και με άλλους τομείς που εκρέουν από αυτά αν δεν είχα ασχοληθεί με anime/manga & videogames. Και δεν είναι επίσης μόνο να βλέπεις,είναι και να ασχοληθείς και με την ίδια την αγορά και ότι περιέχει.

Το ότι τα άνιμε σε ξεκολλούν απ' τον Α τρόπο σκέψης και σε προσανατολίζουν στον Β, είναι αλήθεια. Από κει και πέρα επαναλαμβάνω ότι στην πλειοψηφία τους και αυτά επαναλαμβάνονται. Π.χ. όταν ξεκίνησα να βλέπω άνιμε δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να πεθάνει ήρωας σε κινούμενο σχέδιο. Τώρα το περιμένω και αυτό. Επομένως, ναι η φαντασία μου αναπτύχθηκε, αλλά ως εκεί. Δεν είναι αρκετό. Αυτό λέω. Η φαντασία δεν έχει όρια και τα άνιμε και οι ταινίες την περιορίζουν, διότι συνήθως έχουν όρια.

Οτιδήποτε ουτοπικό είναι ουτοπικό επειδή απλά είναι και σωστό και ο λόγος που γίνετε ουτοπικό είναι επειδή η σαπίλα του μέσου ανθρώπου δεν τον επιτρέπει να το αφομοιώσει και να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό ζούμε στον κόσμο που ζούμε. Ευτυχώς που υπάρχουν και λίγα άτομα που αφομοιώνουν αυτά τα “ουτοπικά” χαρακτηριστικά και ακόμα δεν έχουμε πιάσει πλήρη πάτο δηλαδή. Ποτέ η πλειοψηφία δεν είχε δίκαιο όπως και να το κάνουμε και σίγουρα δεν γεμίσαμε αγίους! Τι προσδοκίες να σου δημιουργήσει ένα anime δηλαδή εφόσον δεν έχει καμιά σχέση με τον κόσμο σου εκεί που διαδραματίζεται; Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σε κάνει πιο σωστό άνθρωπο, πιο δημιουργικό και πιο ανοιχτόμυαλο.

Κι εγώ κάποτε έλεγα ότι ο μέσος άνθρωπος είναι σάπιος. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι αυτή η "σαπίλα" είναι στη φύση μας. Έχουμε τάση προς το εύκολο, και το κακό είναι συνήθως πιο εύκολο απ' το καλό. Το να πιστεύει κανείς σε ουτοπίες είναι μάταιο, και το να τις επιδιώκει, δικτατορικό. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας, να αποδεχτούμε τον κόσμο όπως είναι και να τοποθετήσουμε σ' αυτόν το λιθαράκι ή την κλανίτσα που θέλουμε. Μυρμηγκάκια είμαστε, όχι θεοί. Τα άνιμε δείχνουν όχι μόνο υπερβολικές καταστάσεις αλλά και υπερβολικές αντιδράσεις, υπερβολικούς χαρακτήρες κλπ κλπ. Και αναπόφευκτα δημιουργούν αντίστοιχες προσδοκίες. Για να μην σου δημιουργούν τέτοιες προσδοκίες, πρέπει να είσαι πλήρως προσγειωμένος και ο μέσος άνθρωπος της κοινωνίας μας (γιατί γι' αυτόν τον φουκαρά μιλάμε) δεν είναι προσγειωμένος. Άπόδειξη: Οι γυναίκες περιμένουν τον Mr Darcy να τις ερωτευτεί και οι άντρες την Lara Croft. Κανένας απ' τους δύο δεν υπάρχει (τουλάχιστον σε ποσοστό που να φτάνει για όλους λολ)!:terror2:

@Hiko

Ναι, μας παραμυθιάζουν μπορώ να πω. Δεν υπάρχουν τέτοιες ουτοπικές καταστάσεις ούτε και τέτοιοι χαρακτήρες στη καθημερινή ζωή. Αλλά γιατί πρέπει να δω κάτι τέτοιο και στην οθόνη μου ρε παιδιά; Βλέπουμε καθημερινά τις "πραγματικές" καταστάσεις, τους "πραγματικούς" ανθρώπους και τη "πραγματική" ζωή. Ότι δραπετεύω κοιτώντας τα ναι είναι αλήθεια. Νομίζω έτσι είναι. Δε νομίζω ότι απέκτησα ουτοπικές προσδοκίες κοιτώντας τα, αν και ποιος ξέρει, ίσως έτσι όντως να συμβαίνει με το μέσο όρο(και εμένα που διαμορφώνω το μέσο όρο άλλωστε).

Να βλέπεις και να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί. Εγώ μιλάω για την υπερβολική έκθεση στα άνιμε. Μην ξεχνάς ότι αν δε μου άρεσαν τα άνιμε δε θα ήμουν μέλος του forum:Blissfull:

Αυτές τις δυο τελευταίες προτάσεις τις διάβασα, τις ξαναδιάβασα... Έχεις σκεφτεί/γνωρίζεις με ποιο τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αλληλεπίδραση με τα άνιμε; Ανέφερε και κάποιο άλλο τομέα. Όσο αντικειμενικά μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Κάπου έχασα τη μπάλα...

Έχασες τη μπάλα αλλά δε σκέφτηκες ότι για μπαλα μιλούσα:ballumad:. Το ποδόσφαιρο απαιτεί αλληλεπίδραση. Αν δεν κουνήσει ο παίκτης τα πόδια του, δεν γίνεται παιχνίδι. Και λέω ότι σε αντίθεση με τα χόμπι που έχω παραθέσει στο 2ο ποστ μου, τα άνιμε δεν προκαλούν αλληλεπίδραση.:nosey:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από himawarinosekai: 06 Ιούλιος 2008 - 00:57

#52 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 10:47

Με κουράζετε βρε παιδιά:hihi2:!!!Τέλος πάντως επειδή δεν μου αρέσουν οι μακροσκελές συζητήσεις χωρίς κατάληξη όπου λέμε τα ίδια συνέχεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε και εφόσον επιμένετε να με κάνετε quote,άντε πάμε για άλλη μια φορά πολύ σύντομα:Blissfull:.

@ Hiko & himawarinosekai

Ναι υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κόσμος έχει αγαπημένα κάποια κλισέ anime αλλά δεν νομίζω ότι αυτά αποτελούν την πλειοψηφία των προτιμήσεων του καθενός.One Piece,Naruto,Bleach...το μόνο κλισέ που έχουν κατά την άποψη μου είναι ότι είναι όλα shonen και οι ήρωες μέσα από μεγάλες προσπάθειες αντιστρέφουν το κατεστημένο και κερδίζουν στο τέλος:hero:.Από εκεί και πέρα δεν βλέπω τίποτα άλλο κλισέ σε αυτά τα 3.Ιδιαίτερα στο One Piece και στο Naruto (χωρίς να βάζω filler του 2ου μέσα που απλά εκεί να δεις ανάλωση "ιδεών").Συνέχεια καταφέρνουν να με εκπλήξουν και γι'αυτό είναι από τα αγαπημένα μου γιατί πολύ απλά γίνονται πράγματα που απλά δεν περιμένεις και δεν έγιναν προηγουμένως σε άλλο anime:blingeye2:.Δεν εννοώ π.χ. "α ο τάδε νίκησε τον τάδε" αλλά -πως- με ποιο τρόπο το έκανε.Μην αναφέρω για τον κόσμο και την πλοκή.Που έχουμε δει παρόμοια στο παρελθόν σε άλλο anime.Όχι αλήθεια τώρα (πειρατές ή νίντσα σε τέλοιο κόσμο).Πουθενά.Η -γενικές- ιδέες μπορεί να είναι κλισέ αλλά όχι το περιεχόμενο.Χεχ,εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλες οι οπτικοακουστικές ιστορίες έχουν κατά 90% την κλισέ υπόθεση " το καλό νικάει το κακό με είτε χωρίς απώλειες στην πορεία":thatsit:.Αυτό τα κάνει ίδια;Όχι.Να αναφέρω επίσης ότι έχω δει συνολικά ως τώρα επίσης πιο πολύ αμερικάνικο κινηματογράφο σε όλη μου την ζωή παρά anime, τα οποία στην πλειοψηφία μου είδα στην τηλεόραση,οπότε για μένα είναι εμφανές που υπάρχει πολύ κλισέ και που όχι. Και για άλλη μια φορά όπως είπα η όχι και τόσο δημοφιλής σειρές είναι αυτές που έχουν τα κλισέ και βγαίνουν για το mass market και γι'αυτό συνήθως εξαφανίζονται από το προσκήνιο λίγο μετά εφόσον βγουν, γιατί δεν είχαν να προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Όσο για την φαντασία εγώ επιμένω ότι την αναπτύσσουν επειδή με κάθε τι επιπλέον βλέπεις και ακούς που δεν έχεις δει προηγουμένως όλο και κάτι θα αποκομίσεις σε τελική ανάλυση.Αν βλέπεις τις κλισέ απομιμήσεις των καλύτερων φυσικά και δεν θα αποκομήσεις τίποτα:yellowcard:. Γι'αυτό και πλέον δεν υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις (έστω και αν βλέπω λίγα) που να πω "ναι αυτό το anime μπήκε στα καλύτερα μου". Γιατί με την μαζικοποίηση τους και τον κορεσμό τα καλά είναι λίγα και μετρημένα από ένα σημείο και μετά:sigh2:. Όπως καταλαβαίνεις μόνο σε αυτό το σημείο συμφωνώ με τον όρο κλισέ όσο αφορά τα anime. Στις ατελείωτες κατώτερης ποιότητας απομιμήσεις των καλύτερων δηλαδή.

himawarinosekai,επιπλέον μιλάς για τον μέσο άνθρωπο και το τι κάνει. Αυτός όμως που δεν είναι σαν τον μέσο για μένα είναι και ο σωστός:smokingg:. Και δεν εννοώ τον φονιά και τον εγκληματία:redcard2:. Αυτός που επιλέγει ειδανικά,ηθική και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο πάνω από την απληστία,το μίσος,την εκμετάλλευση και την διπλοπροσωπία είναι αυτός που είναι ο σωστός:hero:. Ευτυχώς υπάρχουν και μερικά τέτοια άτομα αν και δεν είναι πολλά. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι πρέπει να αποδεχτούμε όλοι την σκοτεινή πλευρά μας και να την εφαρμόσουμε ελεύθερα επειδή απλά το κάνουν και οι άλλοι. Το τι κάνει ο μέσος άνθρωπος και τι επιλέγει ας το κάνει και να το χαρεί.Μόνο που ότι κάνει έχει επιπτώσεις και στους άλλους που δεν το κάνουν.Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουν σαν τον μέσο άνθρωπο;Φυσικά και όχι:redcard2:.Σαν να λες βγήκες άνθρωπος ανάμεσα σε ζώα και γίνε ζώο για να μην ξεχωρίζεις και να περνάς καλά. Προφανώς όπως κατάλαβες είμαι κατά την μαζικοποίησης και υπέρ οτιδήποτε σωστού,καλού και δίκαιου, όσο μη αρμόζων να ακούγετε στην άπληστη κοινωνία όπου ζούμε:borednn9:.

@ Korkofilaki

Απλά:riiight:!

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#53 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 12:14

απλά σε ότι αφορά τα ανιμε αλλά και γενικοτερα, καλο ειναι να μην πεφτεις με τα μουτρα.
πχ βιβλια. Καλα ειναι αλλα αν διαβαζεις συνεχεια θα πλανταξεις και θα τα παρατησεις.
Ταινιες το ιδιο.
Κοινωνικη ζωή; τώρα τελευταία και αυτή έχει γίνει μια ακριβή διαδικασία και αμα πεφτεις και εκει με τα μουτρα θελει λιγο υποκρισια και τακτ και πανω απο ολα χρηματα. Θες την ηρεμια σου, πως να το κανουμε.
Επιστροφη στη φυση και να ξεφυγεις απο την πολη; καλο ειναι μονο για διακοπες μιας και μετα η ζωη και εκει καταντα αφορητη. Θες την φασαρια σου, πως να το κανουμε.
Να αφιερωνεσαι μονο στη δουλειά σου; και εκει το ιδιο, ασε που βλαπτει και την υγεια σου.
Αθλητισμος; και αυτο το βαριεσαι μετα απο λιγο.

σε ολα να υπαρχει καποια ισορροπία. Κολλημα τρως με οτιδηποτε.

Απλα τα ανιμε εχουν περασει απο το σταδιο της τηλεορασης και του βιντεο που ηταν γνωστα σε ολους, στην εξατομικευση των DVD και του Ιντερνετ. Αλλαξε ετσι η φιλοσοφια τους και απομακρυνονται ολο και περισσοτερο απο την πραγματικοτητα. Οι παλιες σειρες ανιμε και καρτουν που γιναν ευρεως γνωστες μεσω της τηλεορασης, απλα προσφεραν την κλασσικη ψυχαγωγια που θα περιμενες και απο σειρες και ταινιες με πραγματικους ηθοποιους. Η φυγη απο την πραγματικοτητα υπηρχε αλλα καμια σχεση με τη σημερινη κατασταση

#54 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 12:24

Απλα τα ανιμε εχουν περασει απο το σταδιο της τηλεορασης και του βιντεο που ηταν γνωστα σε ολους, στην εξατομικευση των DVD και του Ιντερνετ. Αλλαξε ετσι η φιλοσοφια τους και απομακρυνονται ολο και περισσοτερο απο την πραγματικοτητα. Οι παλιες σειρες ανιμε και καρτουν που γιναν ευρεως γνωστες μεσω της τηλεορασης, απλα προσφεραν την κλασσικη ψυχαγωγια που θα περιμενες και απο σειρες και ταινιες με πραγματικους ηθοποιους. Η φυγη απο την πραγματικοτητα υπηρχε αλλα καμια σχεση με τη σημερινη κατασταση

QFT.

Όσον αφορά το thread topic, τa πάντα στην ζωή θέλουν το μέτρο τους. Επιπρόσθετα, μπορώ να σκεφτώ αρκετά έως πολλά hοbby και ασχολίες που είναι δυνητικά ή επι της αρχής πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο από τα anime και manga. Μερικά από αυτά, τα έχω εξασκήσει για χρόνια ο κόπανος. Μάλλον τα anime και manga είναι το πιο "light" hobby μου...:canthelp:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#55 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 13:34

Με κουράζετε βρε παιδιά:hihi2:!!!Τέλος πάντως επειδή δεν μου αρέσουν οι μακροσκελές συζητήσεις χωρίς κατάληξη όπου λέμε τα ίδια συνέχεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε και εφόσον επιμένετε να με κάνετε quote,άντε πάμε για άλλη μια φορά πολύ σύντομα:Blissfull:.

Εγώ θα σε κουράσω κι άλλο :kakaka: αλλά όποτε θες μπορείς να αποχωρήσεις απ' τη συζήτηση:hiding_something: Δεν επαναλαμβανόμαστε ακόμα όμως:erk: και δεν ξέρεις αν θα έχει κατάληξη η συζητηση ή όχι:frozen:

One Piece,Naruto,Bleach...το μόνο κλισέ που έχουν κατά την άποψη μου είναι ότι είναι όλα shonen και οι ήρωες μέσα από μεγάλες προσπάθειες αντιστρέφουν το κατεστημένο και κερδίζουν στο τέλος:hero:.Από εκεί και πέρα δεν βλέπω τίποτα άλλο κλισέ σε αυτά τα 3.Ιδιαίτερα στο One Piece και στο Naruto (χωρίς να βάζω filler του 2ου μέσα που απλά εκεί να δεις ανάλωση "ιδεών").Συνέχεια καταφέρνουν να με εκπλήξουν και γι'αυτό είναι από τα αγαπημένα μου γιατί πολύ απλά γίνονται πράγματα που απλά δεν περιμένεις και δεν έγιναν προηγουμένως σε άλλο anime:blingeye2:.Δεν εννοώ π.χ. "α ο τάδε νίκησε τον τάδε" αλλά -πως- με ποιο τρόπο το έκανε.Μην αναφέρω για τον κόσμο και την πλοκή.Που έχουμε δει παρόμοια στο παρελθόν σε άλλο anime.Όχι αλήθεια τώρα (πειρατές ή νίντσα σε τέλοιο κόσμο).Πουθενά.Η -γενικές- ιδέες μπορεί να είναι κλισέ αλλά όχι το περιεχόμενο.Χεχ,εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλες οι οπτικοακουστικές ιστορίες έχουν κατά 90% την κλισέ υπόθεση " το καλό νικάει το κακό με είτε χωρίς απώλειες στην πορεία":thatsit:.Αυτό τα κάνει ίδια;Όχι.

Χωρίς να υποτιμώ στο ελάχιστο κάποια απ' τις σειρές αυτές, πρέπει να σου πώ ότι οι συγκεκριμένες είναι καθαρές, κλισαρισμένες σαπουνόπερες με διαφορετικό περιτύλιγμα και περισσότερη ουσία απ΄τη μέση αμερικάνικη σαπουνόπερα. Χοντρά-χοντρά κάθε φορά ο ήρωας έχει να αντιμετωπίσει έναν όλο και πιο δυνατο κακό και γι' αυτό πρέπει να γίνει ο ίδιος πιο δυνατός. Έχουν μέσα όλα τα κλισέ των άνιμε (σε παραπέμπω στο thread του Κέννυ για τα κλισέ στα άνιμε). Ο τρόπος που γίνεται κάτι μπορεί να αλλάζει και αυτό είναι ένα θετικό, αλλά η ουσία παραμένει σταθερή. Λες ότι συνέχεια καταφέρνουν να σε εκπλήξουν. Και εγώ αν κρυφτώ πίσω από ένα θάμνο και πεταχτώ μπροστά σου θα σε εκπλήξω (και θα σε τρομάξω κιόλας:terror2:) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σου αναπτύσσω τη φαντασία. Με λίγα λόγια, το στοιχείο της έκπληξης είναι ευχάριστο, αλλά μόνο αυτό. Να διευκρινίσω ότι όπως είπα πριν, και τα άνιμε μπορουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της φαντασίας, αλλά από ένα σημείο και μετά, την περιορίζουν γιατί και αυτά (τα άνιμε) έχουν όρια.

Να αναφέρω επίσης ότι έχω δει συνολικά ως τώρα επίσης πιο πολύ αμερικάνικο κινηματογράφο σε όλη μου την ζωή παρά anime, τα οποία στην πλειοψηφία μου είδα στην τηλεόραση,οπότε για μένα είναι εμφανές που υπάρχει πολύ κλισέ και που όχι. Και για άλλη μια φορά όπως είπα η όχι και τόσο δημοφιλής σειρές είναι αυτές που έχουν τα κλισέ και βγαίνουν για το mass market και γι'αυτό συνήθως εξαφανίζονται από το προσκήνιο λίγο μετά εφόσον βγουν, γιατί δεν είχαν να προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Ναι το καλό των άνιμε είναι ότι δεν επαναλαμβάνουν τα κλισέ του χόλιγουντ. Έχουν όμως τα δικά τους κλισέ. Ανήκουν σε άλλο χώρο και κάθε χώρος έχει τα δικά του κλισέ.Π.χ. ένα κλισέ αυτού του φόρουμ είναι η υπερβολική χρήση αυτόυ του κρεμμυδιού:emptyonexg1: (λολ)

off topic
Spoiler:

@Dante80

Επιπρόσθετα, μπορώ να σκεφτώ αρκετά έως πολλά hοbby και ασχολίες που είναι δυνητικά ή επι της αρχής πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο από τα anime και manga. Μερικά από αυτά, τα έχω εξασκήσει για χρόνια ο κόπανος.

heeeee? αν μιλάς για το τσιγάρο, δεν είναι χόμπι, αν μιλάς για extreme sports έχεις δίκιο μάλλον :hot:

#56 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 13:59

Άσε, ξέρω εγώ τι λέω...:if:

Για το θέμα της φαντασίας, ειδικά τα anime (όπως και το περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό) χειρίζονται το μήνυμα και την πληροφορία περισσότερο ως ολοκληρωμένο πακέτο. Η φαντασία προϋποθέτει συνήθως την απουσία μιας συνισταμένης για να δοθεί το έναυσμα στο υποκείμενο να προχωρήσει περισσότερο.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#57 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Ιούλιος 2008 - 14:25

εγώ μια φορά δεν τον μετανιώνω! μου αρέσουν πολυ τα manga αλλά και τα anime!!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
Click the hatchlings and save them!!!

#58 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1.607 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 08:47

Εγώ θα σε κουράσω κι άλλο :kakaka: αλλά όποτε θες μπορείς να αποχωρήσεις απ' τη συζήτηση:hiding_something: Δεν επαναλαμβανόμαστε ακόμα όμως:erk: και δεν ξέρεις αν θα έχει κατάληξη η συζητηση ή όχι:frozen:

Bah himawarinosekai πάτα κανένα φρένο βρε:hot:.Άσε με να κοιμηθώ επιτέλους:gn2:.Ωωω πίστεψε με θα έχει κατάληξη η συζήτηση:orly:.Και αυτό επειδή θα αποχωρήσω από αυτή μετά από αυτό το post:hahaha:.Σκόπευα να το κάνω από το προηγούμενο αλλά σκέφτηκα "τα ίδια και τα ίδια λέμε δεν θα βαρεθεί -και- αυτή":deadga6:.Αλλά μπα που τέτοια τύχη:sigh2:.Αν δεν το κάνει κάποιος (εγώ δηλαδή:bath:) δεν θα σταματήσουμε ποτέ, γιατί καλό είναι να ξέρουμε πότε να σταματάμε όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι:joyful:.

Χωρίς να υποτιμώ στο ελάχιστο κάποια απ' τις σειρές αυτές, πρέπει να σου πώ ότι οι συγκεκριμένες είναι καθαρές, κλισαρισμένες σαπουνόπερες με διαφορετικό περιτύλιγμα και περισσότερη ουσία απ΄τη μέση αμερικάνικη σαπουνόπερα. Χοντρά-χοντρά κάθε φορά ο ήρωας έχει να αντιμετωπίσει έναν όλο και πιο δυνατο κακό και γι' αυτό πρέπει να γίνει ο ίδιος πιο δυνατός. Έχουν μέσα όλα τα κλισέ των άνιμε (σε παραπέμπω στο thread του Κέννυ για τα κλισέ στα άνιμε). Ο τρόπος που γίνεται κάτι μπορεί να αλλάζει και αυτό είναι ένα θετικό, αλλά η ουσία παραμένει σταθερή. Λες ότι συνέχεια καταφέρνουν να σε εκπλήξουν. Και εγώ αν κρυφτώ πίσω από ένα θάμνο και πεταχτώ μπροστά σου θα σε εκπλήξω (και θα σε τρομάξω κιόλας:terror2:) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σου αναπτύσσω τη φαντασία. Με λίγα λόγια, το στοιχείο της έκπληξης είναι ευχάριστο, αλλά μόνο αυτό. Να διευκρινίσω ότι όπως είπα πριν, και τα άνιμε μπορουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της φαντασίας, αλλά από ένα σημείο και μετά, την περιορίζουν γιατί και αυτά (τα άνιμε) έχουν όρια.

Το λες και εσύ."Χοντρά-χοντρά":Blissfull:.Αλλά η ουσία είναι στις λεπτομέρειες και όχι στην γενική ιδέα η οποία είναι όντως αυτό που είναι κλισέ όπως είπα και στο προηγούμενο.Οι συγκεκριμένες σειρές που αναφέρουμε δεν ρίχνουν τόσο βάση στο "να γίνουν δυνατότεροι και να νικήσουν" αλλά στον τρόπο που θα νικήσουν,γιατί δεν είναι αναγκαστικά πάντα δυνατότεροι έτσι και αλλιώς:canthelp:.Αυτός ο τρόπος,η λεπτομέρεια δηλαδή, σε συνδυασμό με τον κόσμο,την πλοκή και τους χαρακτήρες που απλά και μόνο είναι πρωτότυποι με αυτά που κάνουν είναι η όλη ουσία που κάνουν ένα anime να ξεχωρίζει:thatsit:.Και όλα αυτά τα στοιχεία είναι που εκπλήζουν.Αλλιώς θα το ρίχναμε όλοι στην Λάμψη και την Καλημέρα Ζωή όσο υπήρχαν ακόμα:hahaha:.Και που θα βρεις βρε συ θάμνο μέσα στην πόλη να κρυφτείς:hihi2:.Πάμε για κατασκήνωση στο βουνό:joyful:;Και από το "και θα σε τρομάξω κιόλας" τι να υποθέσω...ότι είσαι τρομακτική:hmmm:;*:beaten::deadga6::deadga6::deadga6::beaten:*.Αστιεύομαι γιατί έχω κέφια σήμερα,οπότε μην τα πάρεις στραβά plz:Crying2:.Πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι τα anime έχουν όριο στην φαντασία όπως και κανένα άλλο οπτικοακουστικό μέσο.Οσο υπάρχουν διαφορετική άνθρωποι με διαφορετικές φαντασίες όλο και περισσότερα θα βλέπουμε που θα μας εκπλήζουν, γιατί πολύ απλά δεν τα έχουμε ξαναδεί ή σκεφτεί.Να ναι καλά αυτοί οι άνθρωποι:nod:.

Ναι το καλό των άνιμε είναι ότι δεν επαναλαμβάνουν τα κλισέ του χόλιγουντ. Έχουν όμως τα δικά τους κλισέ. Ανήκουν σε άλλο χώρο και κάθε χώρος έχει τα δικά του κλισέ.Π.χ. ένα κλισέ αυτού του φόρουμ είναι η υπερβολική χρήση αυτόυ του κρεμμυδιού:emptyonexg1: (λολ)

Φυσικό είναι:ureshii:.

off topic
Spoiler:

Άντε τώρα καλή συνέχεια σε όποιον επιλέξει να συνεχίσει:riiight:.

sigpic1127_9.gif

My Contacts

#59 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 12:28

Kάτι που έχω ξεχάσει να προσθέσω είναι ότι τα άνιμε με έκαναν να καταλάβω πόσο "αμερικανοποιημένος" είμαι . Με έκαν να καταλάβω ότι αυτό που εγώ θεωρούσα δεδομένο ότι θα συμβεί ,ανατρέπειται . Μου έδωσαν να καταλάβω ότι ο πρίγκηπας δεν σώζει πάντα την ωραία κοιμωμένη και μετά ζουν ευτυχισμένοι .
Μου έδειξαν επίσης άλλη μια κουλτούρα και νοοτροπία σκέψης ,την οποία μερικές φορές δεν συμμερίζομαι (πχ lolicon) .

Καλά είναι τα anime (όπως τα περισσότερα hobbies) αλλά ως εκεί. Πρέπει απλά να αποτελούν μικρό κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου. Οπως είπε και η himawarinosekai η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω . Κυνηγήστε την .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#60 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2008 - 12:45

Bah himawarinosekai πάτα κανένα φρένο βρε:hot:.Άσε με να κοιμηθώ επιτέλους:gn2:.Ωωω πίστεψε με θα έχει κατάληξη η συζήτηση:orly:.Και αυτό επειδή θα αποχωρήσω από αυτή μετά από αυτό το post:hahaha:.Σκόπευα να το κάνω από το προηγούμενο αλλά σκέφτηκα "τα ίδια και τα ίδια λέμε δεν θα βαρεθεί -και- αυτή":deadga6:.Αλλά μπα που τέτοια τύχη:sigh2:.Αν δεν το κάνει κάποιος (εγώ δηλαδή:bath:) δεν θα σταματήσουμε ποτέ, γιατί καλό είναι να ξέρουμε πότε να σταματάμε όταν δεν συμφωνούμε σε κάτι:joyful:.

Μην ποντάρεις στο ότι θα βαρεθώ εγώ πρώτη τέτοιου είδους συζητησεις! Είναι χόμπι μου να ταλαιπωρώ κόσμο με το μπλα μπλα μου:hahaha::hahaha::hahaha: Αλλά αφου κουράστηκες, καλά κάνεις και φεύγεις. :tensai: Η αλήθεια είναι ότι απο κοντά θα σε έπειθα εύκολα :beaten:

Πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι τα anime έχουν όριο στην φαντασία όπως και κανένα άλλο οπτικοακουστικό μέσο.Οσο υπάρχουν διαφορετική άνθρωποι με διαφορετικές φαντασίες όλο και περισσότερα θα βλέπουμε που θα μας εκπλήζουν, γιατί πολύ απλά δεν τα έχουμε ξαναδεί ή σκεφτεί. Να ναι καλά αυτοί οι άνθρωποι:nod:.

Εδώ θα παραθέσω την ωραία διατύπωση του Dante

Για το θέμα της φαντασίας, ειδικά τα anime (όπως και το περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό) χειρίζονται το μήνυμα και την πληροφορία περισσότερο ως ολοκληρωμένο πακέτο. Η φαντασία προϋποθέτει συνήθως την απουσία μιας συνισταμένης για να δοθεί το έναυσμα στο υποκείμενο να προχωρήσει περισσότερο.

Spoiler:

.Πάνω στο θέμα αυτό άλλωστε συμφωνούμε. Ότι δεν είναι δηλαδή καλό να βλέπει κάποιος πολλά anime όπως και γενικά να κάνει οτιδήποτε άλλο σε μεγάλο βαθμό. Μόνο που από μένα είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αν το επιλέξει, και σίγουρα δεν θα τον κρίνω γιατί δεν έχει σχέση και αντίκτυπο σε μένα το τι θα κάνει προσωπικά ο καθένας:thatsit:

Είδες; Μόλις επέλεξες τη συμπεριφορά που προανέφερα και που για πολλούς είναι συνειδητή κακία. Θα σου πουν αυτοί οι άνθρωποι: "Δεν έχει αντίκτυπο σε εσένα το τί θα κάνει ο καθένας; Έχει και πολύ μεγάλο γιατι είσαι μέλος της κοινωνίας και επηρεάζεσαι απ τις πράξεις όλων. Αλλά άν θες να θεωρείσαι καλός άνθρωπος, θα πρέπει πάντα να ασχολείσαι με τα στραβοπατήματα των άλλων και να προσπαθείς να τους βοηθήσεις να διορθωθούν, είτε έχουν αντικτυπο σ' εσένα είτε όχι. Για τον Χριστό που ανέφερες, καλοσύνη ήταν η πραξη και όχι το κάθομαι στο σπιτάκι μου και δεν πειράζω κανέναν". (μην το πάρεις στραβά το παραπάνω δεν αποτελεί επιθεση, λογική συζήτηση κάνουμε ή μάλλον κάναμε γιατί αποχώρησες, ή μήπως να πώ κάνω:emptyonexg1:)