Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Ήταν σωστή απόφαση η ενασχόληση σας με Anime & Manga;

• Please log in to reply
134 replies to this topic

#121 Geutella

Geutella

Anime-Greek

• Members
  • 337 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Νοέμβριος 2008 - 12:43

Εμένα τα anime μου άλλαξαν την ζωή στην κυριολεξία... τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα... ούτε 6 μήνες δεν έχω που ασχολούμαι, δεν είναι μόνο ότι περνάω ευχάριστα την ώρα μου... για μένα είναι σαν να ανοίχτηκε μπροστά μου ένας ολοκαίνουριος μαγευτικός κόσμος, τόσα anime που έχουν την ιδιότητα να σε εθίζουν επικίνδυνα, να σε προβληματίζουν να σε διαπαιδαγωγούν, να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο... αλλά εκτός από αυτό, χρωστάω πολλά παραπάνω πράγματα στα anime... Πριν τα ανακαλύψω δεν ασχολούμουν ούτε καν με το internet δεν είχα γραφτεί ποτέ σε φόρουμ... το πρώτο μου φόρουμ ήταν anime forum οπότε μπορώ να πω πως τώρα πια είμαι επίσημα καμένη, όλη μέρα στο pc :blingeye2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#122 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Νοέμβριος 2008 - 19:30

Δε μ' αρέσει ο τρόπος που γίνεται η ερώτηση. Καταρχάς, αρκετοί από εμάς αρχίσαμε να βλέπουμε anime σε ηλικία που δεν ξέραμε καν τι σημαίνει anime και που πέφτει η Ιαπωνία στον χάρτη. Συνήθως, είχαμε ξεχωρίσει τα anime από τα υπόλοιπα "παιδικά", σε κάποια μικρή ηλικία, διότι είχαν κάτι το λιγότερο παιδικό. Επομένως η ενασχόληση μαζί τους, είναι κάτι που πηγάζει από τους μηχανισμούς του κριτικού πνεύματός μας σε κάποια μικρότερη ηλικία και αποτελεί πολύ λιγότερο συνειδητοποιημένη απόφαση.
Συνειδητή απόφαση είναι να έχεις ξεπεράσει την πρωτοεφηβική ηλικία και να συνεχίζεις να ψάχνεσαι στο αντικείμενο και πολύ περισσότερο να έχεις ξεπεράσει ακόμα και την φοιτητική ηλικία και να εξακολουθείς να ασχολείσαι μαζί τους! Εκεί είναι που το επιλέγεις συνειδητά!

Από εκεί και πέρα, μπορώ να πω 2 σίγουρα πράγματα για τα anime. Κάποιες πτυχές του χαρακτήρα μου πιθανά να εμπλουτίστηκαν από τα anime που βλέπω τόσα χρόνια. Αν δεν υπήρχαν αυτά, ίσως να μην ήταν τόσο εξελιγμένες όσο είναι σήμερα.
Το δεύτερο είναι ότι με έχουν επηρεάσει στην αισθητική μου: Εξαιτίας του Matsumoto, έχω αναπτύξει ένα φετίχ στο μακκρρρυυυυυυ μαλλί, σε ξανθούς τόνους, κυρίως στις γυναίκες. Αν δεν είναι η άλλη Yuki Kei, τι να λέμε...

Έτσι, μπορώ να πω ότι η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα anime ΔΕΝ ήταν σωστή. Που να βρεις τώρα Ελληνίδα Starsha, Yuki Kei, κλπ... Χαμένος από χέρι, άστα...

#123 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Νοέμβριος 2008 - 05:38

η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή!
ΝΑΙ΄ήταν σωστή...τα άνιμε μου έχουν προσφέρει πολλά,ξεκινόντας από την ψυχαγωγία και καταλίγωντας στον τρόπο σκέψης...με έχουν επηρεάσει στην ζωή μου αρκετά όπως όλους μας..αναφέρομαι κυρίως πνευματικά και όχι στην καθημερινότητα..

στο κάτω κάτω μεγάλο παιδί είμαι..αν έβλεπα ότι με είχαν επηρεάσει αρνιτικά θα τα έκοβα:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#124 Yunancy

Yunancy

Anime Fan

• Members
  • 134 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Νοέμβριος 2008 - 17:26

αν δεν εβλεπα ανιμε ισωσ να μην ασχολιομουν τοσο με την κουλτουρα αλλων χωρων,ισωσ να μην ζωγραφιζα τοσο πολλυ ωσο τωρα και ισωσ να μην ειχα γνωρισει κατι φοβερα ατομα...^^
Δημοσιευμένη  εικόνα

#125 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Νοέμβριος 2008 - 17:57

απο τη μια...*μετραει τα εγκεφαλικα της κυτταρα και καπου τα βρισκει λιγοτερα*
απο την αλλη στα anime επεσα οχι στα ναρκωτικα (although hard to tell the difference sometimes :P)

νομιζω οτι οπιαδηποτε αποφαση παιρνει κανεις για το τι θα κανει στην ζωη του που τον ικανοποιει, τον ευχαριστει και τον κανει καλυτερο σωστη ειναι...:Blissfull:

extra bonus
Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg

#126 darkssj

darkssj

the pacesetter

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Νοέμβριος 2008 - 21:00

Να και μια ενδιαφέρουσα ερώτηση κρίσεως...
Όπως όλοι μας λίγο-πολύ έτσι και εγώ ξεκίνησα απο μικρή ηλικία να βλέπω
cartoons αλλα και anime παρόλο που δεν ήξερα ακριβώς την μεταξύ τους
διαφορά. Κατά μια έννοια πιστεύω οτι μέσω των anime εμπλουτίστηκαν οι
τρόποι διασκέδάσής μου αλλα και ο τρόπος σκέψης μου.

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#127 Scargonar

Scargonar

Dark Lord

• Members
  • 110 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2009 - 19:05

ΝΑΙ!!! Απλα ναι...
Χαρης τα ανιμε σταματησα το wow (3 χρονια gamer) και εχω απειρο ελευθερο χρονο. Ουτε εχω το αγχος να ειμαι συνεχεια online για raids... κερδισα και λεφτακια πουλωντας το account μου... απλα τελεια!!
There's only one certainty in life. A strong man stands above and conquers all...

#128 Sora

Sora

Gintama Hype

• Members
  • 682 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2009 - 19:50

Δν ξερω αν ειναι σωστη, παντως ειναι πιο καλη επιλογη απο το να βλεπεις ελληνικη τηλεοραση με ολες τις σειρες/εκπομπες που κυκλοφορουνε, δν θα μιλησω συγκεκρειμενα αλλαπραγματικα η ελληνικη τηλεοραση ,με εξαιρεση μερικων προγραμματων και των αθλητικων εκπομπων, ειναι αθλια.

Παντως σιγουρα τα anime ειναι μακραν καλυτερα, περισσοτερα πραγματα να ασχοληθεις, μακρια απο το αγχος της καθημερινοτητας. Υπαρχει ποικιλια και ανεση να το δεις καθως βγαινουν με υποτιτλους χαρης τα fansub groups και μπορει ο οποισδηποτε να τα δει απο τον υπολογιστη του.

#129 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2009 - 18:43

Συμφωνω με τον Sora! Για την ακριβεια την εχω κοψει την τηλεοραση και βλεπω μονο ανιμε και καμια ταινια.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#130 giota83

giota83

AnimeMangaOtaku

• Members
  • 405 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKomotini

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2014 - 14:25

Να και ένα άλλο ερώτημα.Πιστεύετε ότι καθώς "μεγαλώνετε" θα κόψετε τα anime & manga επειδή "ωριμάσατε" ή για κάποιο άλλο λόγο, ή μόνο και μόνο μια τέτοια σκέψη είναι γελοία.Εγώ σίγουρα δεν θα τα κόψω ποτέ γιατί δεν βλέπω κανέναν λόγο να το κάνω και δεν έχω τον ίδιο ψεύτικο ορισμό της λέξης "ωριμότητα" με την πλειοψηφία του πλανήτη.

Αν εννοεις αποκτηση οικογενειας , ευθυνων και τα λοιπα δεν νομιζω να ειναι αφορμη για μενα να κοψω τα anime! Iσως να τα ελλατωσω λογω χρονου αλλα να τα κοψω ποτε.  Με φανταζομαι να καθομαι με τα παιδια μου και να βλεπουμε οτι άνιμε υπαρχει μαζι  :riiight:.

Εξαλλου η τηλεοραση εχει γινει ενα αθλιο χαζοκουτι που δεν εχει τιποτα ενδιαφερον. Μονο χαζες σειρες και οτι πιο παλια ταινια υπαρχει. Πλεον την τηλεοραση την χρησημοποιω μονο για την συνδεση HDMI του υπολογιστη. Εκει βλεπω συνεχεια anime και μερικες φορες ξενες σειρες ή ταινιες που κατεβαζω.

Τα καρτουν , κινουμενα σχεδια μου αρεσαν παντα , ακομα και οταν ημουν μεγαλη. μετα απο καποια ηλικια ανακαλυψα τα anime και ξετρελαθηκα μαζι τους. Ειμαι 30 και δεν τα εχω  κοψει θα τα κοψω αν κανω παιδια ή οικογενεια . Ποτε ! :thatsit:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από giota83: 04 Απρίλιος 2014 - 14:35

#131 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2014 - 15:08

Lulz, υπήρχε τέτοιο θέμα; Well, ας απαντήσω κι εγώ αν και λίγο αργά.

Ε ναι λοιπόν, το ότι ασχολήθηκα με τα anime ήταν μια πρώτης τάξεως ασχολία όπου μου κάλυψε τις ανάγκες αποχαύνωσης για πολλά χρόνια! Τώρα βέβαια, έχω πάθει λίγο ανοσία και δεν με πιάνουν τα anime τόσο, οπότε έχω βρει κάτι άλλα πράγματα για να αποχαυνώνομαι αποτελεσματικά και μάλλον θα κρατήσουν για λίγο ακόμα τουλάχιστον.

Παρόλα αυτά συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν να κάνουν μια σίγουρη επένδυση στο κεφάλαιο διαφυγή, να ασχοληθούν συστηματικά με τα anime. Εγγυημένα αποτελέσματα για τουλάχιστον μερικά χρόνια!
phmava.php

#132 Aldark

Aldark

Αιώνιος Ρομαντικός

• Members
  • 317 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2014 - 15:15

Λοιπόν , ξεκίνησα να βλέπω το πρώτο μου άνιμε όταν ήμουν 12 χρονών , και αρχικά ήταν απλά υποκατάστατο των παιδικών(καρτούν κτλπ) στην τηλεόραση για να είμαι ειλικρινής. Η όλη έννοια των Άνιμε πάντα με γοήτευε μάλλον , από μικρός αναρωτιόμουν γιατί κάποια από τα παιδικά είχαν διαφορετικό στυλ (Πόκεμον , Dragonball , Sailor Moon , Digimon , Beyblade). Δεν νομίζω ότι άλλαξαν δραματικά τη ζωή μου , εκτός βέβαια από τα πρώτα 2-3 χρόνια όπου είχα πραγματικά πορωθεί με κάποια συγκεκριμένα άνιμε και έπριζα πολλούς γύρω μου να ασχοληθούν/αν ασχολούνται κτλπ. Δε θεωρώ ότι θα ήμουν κάπως αλλιώς , θα ασχολιόμουν λογικά με ξένες σειρές (ήδη ψιλο-ασχολούμαι) περισσότερο και θα καιγόμουν στο πισί με γκέημς ή άλλα πράγματα. Οπότε πιστεύω ήταν σωστή η ενασχόληση με τα άνιμε , έμαθα μια νέα κουλτούρα και μου ανοίχτηκε ένας ολόκληρος νέος κόσμος , η φαντασία μου...εμπλουτίστηκε... :8):  Japan forever :canthelp:

Hunter_x_Hunter_image_hunter_x_hunter_36

#133 0neZ

0neZ

Commander

• Members
  • 236 Δημοσιεύσεις:
  • Locationearth

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2014 - 18:05

Ναι

Spoiler:

latest?cb=20130808020445

Spoiler:

#134 GokussjGod

GokussjGod

Anime Fan

• Members
  • 220 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2014 - 20:07

Προσωπικα εγω δεν θα μπορουσα να φανταστω την ζωη μου χωρις ανιμε , ειμαι εκατο τοις εκατο σιγουρος οτι η ζωη μου θα ηταν διαφορετικη ( λιγο , πολη :huh: ;)

αν δεν ασχολιομουνα μαζι τους . Γενικα με αυτα ταξιδευω με την φαντασια των δημιουργων τους και περνανε και καποιο μηνυμα αντιθετα με τα περισσοτερα καρτουν η ταινιες .

#135 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούλιος 2014 - 14:48

Να σχολιάσω από εδώ ότι μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα ποστ της himawarinosekai. Σε αρκετά πράγματα συμφωνώ μαζί της, σε άλλα πάλι διαφωνώ, καθώς μου φαίνεται ότι τα ανιμέ και μάνγκα ξυπνούν τη φαντασία και σε βοηθούν να σκεφτείς πάνω σε ορισμένα θέματα, όπως κάθε καλλιτεχνικό μέσο(αν και ξέρω βέβαια ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι βιομηχανία). Επισης, σου γνωρίζουν έναν ολόκληρο λαό, με διαφορετική κουλτούρα και απόψεις, πράγμα που σημαίνει ότι σου ανοίγουν το μυαλό να αποδέχεσαι το διαφορετικό. Είμαι σίγουρη ακόμη ότι μπορούν να γίνουν το έναυσμα για ενασχόληση με πιο "ενεργητικά" χόμπι και ασχολίες, όπως ζωγραφική, εκμάθηση ιαπωνικών, συγγραφή ιστοριών(το τελευταίο το κάνω κατα κόρον, γράφοντας τις εντυπώσεις μου για ανιμέ-μάνγκα που έχω δει κι έχω διαβάσει, ακόμη κι αν δεν τα ποστάρω στο φόρουμ. είμαι λίγο ντροπαλή, βλέπετε!).
Πάντως, σίγουρα είναι καλό, όπως και με τα πιο πολλά πράγματα στη ζωή, να τηρήται το ρητό "παν μέτρον άριστον", δηλαδή να ασχολείται κανείς με αυτά άλλα όχι τόσο ώστε να παρατά τις δουλειές του ή/και τα άλλα του χόμπι.