Εδώ το μπέρδεψες τελείως.Δεν μου πέφτει καν λόγος ούτε εμένα ούτε εσένα να πω στον άλλο τι να κάνει, ιδιαίτερα όταν αυτό το κάτι είναι κάτι που α) τον ευχαριστεί και το θεωρεί καλό και β) δεν έχει αρνητική επίδραση στην κοινωνία. Αυτό είναι ασέβεια προς την προσωπικότητα του άλλου ατόμου και όχι βοήθεια
Μάλιστα...Οποτε αν δεις κάποιον να θέλει να αυτοκτονήσει δε θα τον αποτρέψεις...Γιατί αυτο θα θεωρεί εκείνος καλύτερο και δε θα χει και αρνητική επίδραση στην κοινωνία. Αν δεις κάποιον αλκοολικό δε θα τον τσακίσεις στην κουβέντα μέχρι να τον πείσεις ότι τον συμφέρει να το κόψει..Γιατί πάλι αυτό τον ευχαριστεί και δεν κάνει και κακό στην κοινωνία...Αν δεις κάποιον xxxHolic δεν θα του επισημάνεις την κατάσταση, γιατί πάλι δε σου πέφτει λόγος. Ναι δεν έχεις δικαίωμα να καταπιέσεις κάποιον, έχεις δικαίωμα να του μιλήσεις όμως, όσο αυτός σου επιτρέπει...
Τώρα πως μπορεί να έχει αντίκτυπο σε σένα και στους υπόλοιπους το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει να περάσει ευχάριστα τις ώρες του βλέποντας anime είναι κάτι που δεν μπορώ να δω.
Όπως είπα και πριν, δε χρειάζεται να έχει αντικτυπο σ εσένα μια λάθος συμπεριφορά για να την επισημάνεις στον πάσχοντα...Αλλά ναι έχει αντίκτυπο σ' εμένα το ότι θα γίνει ένας Α άνθρωπος που θα κάνει τα Β πράγματα στην Γ κοινωνία που ζώ κι εγώ και υποτίθεται ότι έχω την υποχρέωση ως άνθρωπος να στηρίζω.
Από εκεί και πέρα το να ασχολείσαι με τα "στραβοπατήματα" των άλλων δεν είναι πάντα κάτι με καθαρή έννοια,γιατί τα "στραβοπατήματα" του ενός δεν είναι πάντα ο ίδιο και για τον άλλο, όπως είπες και εσύ σε προηγούμενο post για την έννοια του σωστού του καθενός.
Ακριβώς. Επομένως, απ' τη δική μου υποκειμενική σκοπιά είναι σωστό να ασχοληθώ με αυτά που θεωρώ στραβοπάτημα του άλλου

, γιατί η δική μου υποκειμενική σκοπιά αυτό θεωρεί σωστό (το πρώτο πρόσωπο είναι τυχαίο και δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην πραγματικότητά μου)
Και δεν μιλάω για λεκτική βοήθεια για αυτά που θεωρείς εσύ λάθος αλλά για πρακτική σε οτιδήποτε προκύψει και μπορείς να βοηθήσεις (τώρα δεν πιστεύω να θέλει παράδειγμα εδώ).
και η λεκτική πρακτική είναι πολλές φορές
Τέλος πάντων,νομίζω αν δεν βάζαμε και spoiler θα είχε φάει κλείδωμα το θέμα προ πολλού με τα άσχετα που λέμε
.
Δεν είναι άσχετα. Ακόμα μιλάμε για το αν είναι σωστή απόφαση να βλέπεις
συνέχεια άνιμε και αν είναι σωστό να το επισημαίνεις σε κάποιον που το κάνει....
Σε κάθε περίπτωση
τώρα επαναλαμβανόμαστε, οπότε αποσύρομαι
Και για να μιλήσω προσωπικά, σκοπός μου δεν είναι να πω τη βλακεία μου και να φύγω, ούτε να νικήσω σε μια συζήτηση. Σκοπός μου είναι να αφήσω πέντε λογικές κουβέντες που μπορεί να προβληματίσουν κάποιον καμμένο που θα αποφασίσει να διαβάσει το τόπικ κάποτε, είτε είναι σωστές και καλά διατυπωμένες, είτε όχι. Από κει και πέρα το αν έχω δίκιο ή άδικο θα το κρίνει ο καθένας ανάλογα με το μυαλό και την όρεξη που κουβαλάει.

Σ΄ευχαριστώ που ασχολήθηκες με αυτά που γράφω κι ας διαφέρουν οι απόψεις μας.