+1...Και βασικά ρε παιδιά είτε δόθηκε σ'αυτό το thread το reputation είτε όχι αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνει εξ ολοκλήρου μέσω pm!Τεσπά,κι εγώ θα λεγα να σβηστούν όλα τα ποστ περί αυτού του θέματος(συμπεριλαμβανομένου και αυτού του post που έκανα τώρα που στην ουσία δείτε το σαν request...).Όταν και αν το φροντίσετε σβήστε και αυτά και το δικό μου τώρα δεν έχει νόημα η παρουσία τέτοιων post σ'αυτό το thread...Ελπιζω αυτο το ποστ οπως και ΟΛΟ το παραπανο flame να σβηστει το συντομοτερο απο καποιον moderator !!
Η αληθεια ειναι οτι περιμενα να γινουν flames σε αυτο το thread αλλα για ποιο σοβαρους λογους...
Παντως βλεπετε ολοι οτι δεν υπαρχουν δικλειδες επικοινωνιας σημερα, γι'αυτο εχουμε γινει ετσι σαν χωρα !
Ειναι δυνατον να μην μπορουμε να ανταλλαξουμε ηρεμα δυο-τρεις αποψεις ?
Αμα τσακωνομαστε για ψιλου πηδιμα στο forum του anime//gr ειναι πολυ ευκολο καποιος να συλλαβει την μεγαλη εικονα της σημερινης μας κοινωνιας.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αγαπώ την Χώρα μου (?)
Posted 20 June 2008 - 21:32
Posted 21 June 2008 - 01:19
Να μάθουμε να σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι τους θεσμούς.Να προσπαθήσουμε με την αρνητική μας ψήφο να δώσουμε στους πολιτικούς να καταλάβουν ότι δεν τους ανεχόμαστε πλέον.Να απαιτήσουμε με διαδηλώσεις,πορείες,απεργείες κτλ (όχι για την προαγωγή των συμφερόντων των διάφορων επαγγελμάτων μόνο) αλλαγές στο εκλογικό σύστημα (απλή αναλογική) και την διενέργεια δημοψηφισμάτων για σημαντικά κοινωνικά και εξωτερικής πολιτικής ζητήματα.
Μα δεν αντιτίθεται κανείς στο θέμα του σεβασμού προς τους θεσμούς. Αυτό είναι προαπαιτούμενο. Όσο γι' αυτά που προτείνεις, είναι ουτοπικές λύσεις. Πρώτον η αρνητική ψήφος δεν δίνει λύσεις ποτέ. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε νομίζω. Πολλοί επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές την αρνητική ψήφο και τίποτα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα παρέμεινε καμένη και καημένη. Δεύτερον ο θεσμός των διαδηλώσεων έτσι όπως έχει καταντήσει είναι σχεδόν ανούσιος. Αναλογίσου μόνο την ξεπουλημένη γραφειοκρατία των συνδικαλιστών που υποτίθεται πως ξαγρυπνά για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αναλογίσου δηλαδή υπό ποιές συνθήκες κατεβαίνουν τα συνδικάτα σε απεργεία και πορείες και τι διαδικασία χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν αυτές οι ελεγχόμενες "αντιδράσεις". Επίσης οι πορείες που έχουν καταντήσει απλές παρελάσεις δεν ωφελούν σε τίποτα (βλέπε αντιπολεμικές πορείες για τον πόλεμο του Ιράκ ανά τον κόσμο). Η δε απλή αναλογική που εφαρμόζεται σε μερικές χώρες δεν έχει επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή. Όσο για τα δημοψηφίσματα, είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσει η κουβέντα για το αν μπορεί να λειτουργήσει τελικώς η αμεσοδημοκρατία. Προσπάθησα να απαντήσω όσο πιο καλά μπορούσα σε όσα θέματα θίγεις. Αν ξέχασα κάτι να μου το πεις.
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted 21 June 2008 - 10:55
Λύση: Να καταργηθεί η αρνητική ψύφος.Αν έχει κάποιος να πει κάτι ας το πει σε post του όμορφα και ωραία να το δούνε όλοι,να ξέρουν την άποψη του και να μπορεί να του απαντήσει και ο άλλος στον οποίο αναφέρετε.Το ίδιο ισχύει και για το ανώριμο που μου έριξε αρνητική πριν μήνες από καθαρό ψώνισμα με τις "απόψεις" του και το μόνο που κατάφερε είναι να δείξει για άλλη μια φορά πόσο γελοίος είναι στα μάτια μου, κάτι που τώρα πρόσεξα,καθώς αγνοούσα πλήρως την ύπαρξη του "reputation" μέχρι πρόσφατα.
Όσο για το θέμα των αντιπροσώπων δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αντιπροσώπους.Μόνο αν ήταν σωστά,τίμια άτομα με αυταπάρνηση που να νοιάζονταν για το καλό του λαού.Αλλά αυτά τα λίγα άτομα που υπάρχουν και κατέχουν αυτά τα χαρακτηρηστικά δεν καταλήγουν σε τέτοιες θέσεις, όπου εξουσιάζει η βαθιά τσέπη και η δυναστεία 2 οικογενειών.

Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude
Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας
Posted 21 June 2008 - 11:40
Όσο για το θέμα των αντιπροσώπων δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους αντιπροσώπους.Μόνο αν ήταν σωστά,τίμια άτομα με αυταπάρνηση που να νοιάζονταν για το καλό του λαού.
Τα άτομα που θέλουν να έχουν μια θέση η οποία τους δίνει την δυνατότητα να λύνουν και να δένουν όπως νομίζουν, συνήθως δεν είναι σωστά,τίμια άτομα με αυταπάρνηση άτομα που να νοιάζονται για το καλό του λαού. Και τούτο διότι θεωρητικά είναι πολύ δύσκολη αυτή η θέση, έχει πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες και με λίγα λόγια η θέση αυτή είναι ένας μεγάλος μπελάς (θεωρητικά μιλώντας πάντα). Ο λόγος που πάνε ΟΛΟΙ και ψοφάνε για μια θεσούλα στη βουλή είναι προφανώς διότι έχουν πολλά προσωπικά οφέλη. Σιγά που το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένας που να κατέχει μια υψηλόβαθμη θέση και να μην την έχει εκμεταλλευτεί προς όφελος του έστω και μία φορά. Είναι λογικό και ανθρώπινο, από την στιγμή που η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν μας εξασφαλίζει και παράλληλα καλλιεργεί τον ατομισμό και την ανασφάλεια.
If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted 21 June 2008 - 12:21
Για παράδειγμα, ξέρετε κανέναν παλιό αξιόλογο Τούρκο ποιητή; Γιατί δε μπορεί, θα υπάρχει έστω και ένας. Γιατί αν δεν ξέρουμε αν υπάρχει, πως έχουμε την απαίτηση να γνωρίζουνε και οι Τούρκοι ή οποιοιδήποτε άλλοι τους δικούς μας ποιητές;
To Ναζιμ Χικμετ. Ειχα διαβασει μερικα ποιηματα του.
Το παρακατω αρθρο ειναι σχετικο για το πως αγαπανε οι Ιαπωνες την χωρα τους, και μια που ειμαστε φορουμ Ιαπωνικων συμφεροντων,
αξιζει να μπει.
Λαβετε υποψην οτι ειναι γραμμενο απο αμερικανο εθνικιστη και περιεχει κομματια που και εγω θεωρω οτι ειναι ακραια και δεν με βρισκουν συμφωνο. Ειναι ομως μια λεπτομερειακη αναλυση της Ιαπωνικης κοινωνιας (αν και εξωραισμενη) που εχει πολλες αληθειες για το τι εχει κανει το ιαπωνικο εθνος τοσο προηγμενο. Συμμεριζομαι παντως το θαυμασμο και τη ζηλεια που νιωθει ο τυπος για την ιαπωνικο συλλογικο πνευμα και solidarity.
κατι ειχα διαβασει οτι οι Ιαπωνες εχουν τρομερη φοβια και ρατσισμο με τους Ρωσους που ειναι εγκατεστημενοι σε κατι παραλιακα χωρια της Ιαπωνιας. Οι Ρωσοι αυτοι εργαζονται στις ιχθυοκαλλιεργειες, λογω των νησιων Κουρίλες που οι Ιαπωνες δικαιως θεωρουν οτι τους ανηκουν. Ελπιζω να περιοριζονται μονο στον εθνικισμο του 19ου αιωνα και οχι και στην εξωτερικη πολιτικη του 19ου αιωνα.
Πάμε λοιπόν στις δικές μου απόψεις.Έχοντας γεννηθεί και ζήσει στην Γερμανία για 9 χρόνια συνολικά (και κάνοντας το λάθος να επιστρέψουμε στα 12 μου στην Ελλάδα) οι απόψεις μου διαφέρουν ραγδαία από τον μέσο Έλληνα.Αυτό δεν με βοήθησε προφανώς ποτέ στην κοινωνική μου ζωή σε αυτό τον τόπο.Οι απόψεις μου λοιπόν είναι οι ακόλουθες.Ως πατρίδα νιώθω και τις δύο χώρες,με μια κλίση προς την Γερμανία.Εδώ μιλάω καθαρά και μόνο για την γεωγραφική περιοχή και την ανάπτυξη και ομορφιά της κάθε μίας.Σαν έθνος/λαός...θα το πω βατά...ο -σύγχρονος- ελληνικός λαός με αηδιάζει .Και θα εξηγήσω γιατί σε λίγο.Όλα αυτά τα χρόνια ζω με την απορία.Πως μπορεί ο μέσος άνθρωπος να είναι τόσο μεγάλο σκουπίδι;Τι εννοώ.
Έχοντας ζήσει στην Γερμανία και δει την λογική και το ενδιαφέρον του κόσμου για τον συνάνθρωπο του και το περιβάλλον,καθώς και την "δίψα" τους για ανάπτυξη,βελτίωση αλλά και προστασία του περιβάλλοντος,όταν ήρθα εδώ έπεσα από τα σύννεφα.Με χτύπησε άσχημα όλη η κατάσταση.Ασχημιά χώρου,ελάχιστο πράσινο,ρατσισμός,αναίσθητοι άνθρωποι (για να το πω πολιτισμένα) και ότι άλλο δεν είχα δει ποτέ μου στην Γερμανία.Το κακό ήταν ότι όλα αυτά,όσο και να προσπάθησα να τα αντικρούσω,με επηρέασαν αρνητικά στον χαρακτήρα μου,με αποτέλεσμα (αν και δεν φαίνετε με τίποτα στον χαρακτήρα μου),εσωτερικά να αναβράζω με αηδία και μίσος για όλα αυτά.Ακόμα και να προσπαθείς να τα αποφύγεις αυτά έρχονται σε σένα θέλεις δεν θέλεις και δεν ξεκολλάνε από πάνω σου.
και εγω εζησα εκει για 5 χρονια. Πηγα οταν ημουν 8 και γυρισα οταν ημουν 13. Λογω της ανεμελιας της παιδικης μου ηλικιας και το οτι ερχομασταν εδω μονο για διακοπες, νομιζα οτι η Ελλαδα ηταν ο ιδανικος τοπος και ηθελα να φυγω απο τη Γερμανια οσο το δυνατον πιο συντομα. Που να ηξερα......
Παραβατικοτητα και παρανομια υπαρχει σε καθε χωρα. Το θεμα ειναι πως οι επισημοι φορεις αλλα και ο κοσμος τις αντιμετωπιζει. Αν οπως εδω κανουν τα στραβα ματια οι ιδιοι οι επισημοι φορεις και ειναι επιλεκτικοι ή δρουν μονο οταν εχει φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο, τοτε τι να περιμενεις. Για αυτο και οι Ελληνες της Γερμανιας προτιμουν να δουλευουν εκει.
Αντι να φτιαχνουμε εδω εργοστασια, καλυτερα να επενδυουμε στα καραβια και στις οικοδομες, που παραγωγικες δουλειες δεν ειναι και ευνοουν τον παρασιτισμο.
Εκει το να πεταξεις μια γοπα κατω ή να σταματησεις το αμαξι στο φαναρι εστω και λιγο πανω στη διαβαση πεζων, ισουται με δημοσια κατακραυγη. Εδω κανεις δε σου λεει τιποτα. Για αυτο πολλοι τουριστες μενουν αναυδοι.
Η πλακα ειναι πως πολλοι ξενοι, συνεπαρμενοι απο τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο, νομιζουν πως οι συγχρονοι Ελληνες εχουν και τα αναλογα ιδανικα και παθαινουν πολιτισμικο σοκ μολις παταν το ποδι τους εδω με την αμορφωσια και την ελλειψη παιδειας.
Απο τοτε που ηρθα στην Ελλαδα, εδω και 16 χρονια, το επιπεδο σημερα δεν εχει φτασει καν το επιπεδο που υπηρχε στη Γερμανια οταν πρωτοπηγα το 1987 (και ουτε προκειται)
Ωστοσο στην πλυση εγκεφαλου που γινεται και στο εθνικιστικο παραλληρημα, ειμαστε πιο ανεπτυγμενοι.
Μου φαινεται κατι ηξεραν οι στρατιωτικοι. Σου λενε γιατι να εχουμε χουντα και να δειχνουμε πως ειμαστε οι κακοι; Ας βαλουμε ψευτο-δημοκρατια και ας παιρνουμε εμεις ολο τον προυπολογισμο για τα οπλα και ασε τους αλλους να φωναζουν για την ελλειψη επενδυσεων (οσοι δεν εγιναν μιζαδοροι τελος παντων). Δωστου και την Εκκλησια απο πισω που θα επρεπε να κανει το αντιθετο αλλα πανε χερι χερι στα συμφεροντα.
Posted 21 June 2008 - 13:05
Και εγω εζησα εκει για 5 χρονια. Πηγα οταν ημουν 8 και γυρισα οταν ημουν 13. Λογω της ανεμελιας της παιδικης μου ηλικιας και το οτι ερχομασταν εδω μονο για διακοπες, νομιζα οτι η Ελλαδα ηταν ο ιδανικος τοπος και ηθελα να φυγω απο τη Γερμανια οσο το δυνατον πιο συντομα. Που να ηξερα......
Παραβατικοτητα και παρανομια υπαρχει σε καθε χωρα. Το θεμα ειναι πως οι επισημοι φορεις αλλα και ο κοσμος τις αντιμετωπιζει. Αν οπως εδω κανουν τα στραβα ματια οι ιδιοι οι επισημοι φορεις και ειναι επιλεκτικοι ή δρουν μονο οταν εχει φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο, τοτε τι να περιμενεις. Για αυτο και οι Ελληνες της Γερμανιας προτιμουν να δουλευουν εκει.
Αντι να φτιαχνουμε εδω εργοστασια, καλυτερα να επενδυουμε στα καραβια και στις οικοδομες, που παραγωγικες δουλειες δεν ειναι και ευνοουν τον παρασιτισμο.
Εκει το να πεταξεις μια γοπα κατω ή να σταματησεις το αμαξι στο φαναρι εστω και λιγο πανω στη διαβαση πεζων, ισουται με δημοσια κατακραυγη. Εδω κανεις δε σου λεει τιποτα. Για αυτο πολλοι τουριστες μενουν αναυδοι.
Η πλακα ειναι πως πολλοι ξενοι, συνεπαρμενοι απο τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο, νομιζουν πως οι συγχρονοι Ελληνες εχουν και τα αναλογα ιδανικα και παθαινουν πολιτισμικο σοκ μολις παταν το ποδι τους εδω με την αμορφωσια και την ελλειψη παιδειας.
Απο τοτε που ηρθα στην Ελλαδα, εδω και 16 χρονια, το επιπεδο σημερα δεν εχει φτασει καν το επιπεδο που υπηρχε στη Γερμανια οταν πρωτοπηγα το 1987 (και ουτε προκειται)
Ωστοσο στην πλυση εγκεφαλου που γινεται και στο εθνικιστικο παραλληρημα, ειμαστε πιο ανεπτυγμενοι.
Μου φαινεται κατι ηξεραν οι στρατιωτικοι. Σου λενε γιατι να εχουμε χουντα και να δειχνουμε πως ειμαστε οι κακοι; Ας βαλουμε ψευτο-δημοκρατια και ας παιρνουμε εμεις ολο τον προυπολογισμο για τα οπλα και ασε τους αλλους να φωναζουν για την ελλειψη επενδυσεων (οσοι δεν εγιναν μιζαδοροι τελος παντων). Δωστου και την Εκκλησια απο πισω που θα επρεπε να κανει το αντιθετο αλλα πανε χερι χερι στα συμφεροντα.
Και εγώ είχα την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα είναι ανώτερη χώρα από την Γερμανία,αλλά αυτό ήταν η αμάθεια του παιδικού μυαλού για τον κόσμο που δεν γνώριζε τότε.Και εμείς μόνο για διακοπές ερχόμασταν στην Ελλάσα και φυσικά από αυτές δεν μπορούσες να καταλάβεις το χάλι της χώρας,ιδιαίτερα όταν τον πιο πολύ χρόνο τον περνούσαμε σε χωριό μου και με αγαπημένα πρόσωπα.
Αυτό με τα σκουπίδια το είδα έμπρακτα στην Γερμανία.Πέτα κάτι κάτω και κάηκες.Και όλοι συμμετείχαν στην ανακύκλωση.Ως και στις μπαταρίες, πως να το πω.
Και εγώ τα ίδια λέω.Η Ελλάδα του 2008 δεν έχει φτάσει ούτε κατά διάνοια το επίπεδο περιβάλλοντος και χαρακτήρα της Γερμανίας της δεκαετίας του '80,μην πω πιο πριν.
Ξέχασα να αναφέρω το ακόλουθο.Το γεγονός ότι εδώ έχουν συνδέσει εκκλησία και στρατό χέρι χέρι...και το αποδέχονται κιόλας!!!Αυτό είναι το αποκορύφωμα της εξαθλίωσης.Είναι δυνατόν να πάνε παρέα το άσπρο με το μαύρο,το καλό με το κακό,το ειδανικό με το σκάρτο;Φυσικά αναφέρομαι στην εκκλησία με την μορφή την οποία θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει και όχι που έχει, και φυσικά δεν αναφέρομαι στον άνθρωπο και το τι κάνει στο όνομα της δικής του εκδοχής της θρησκείας, αλλά στα ίδια τα διδάγματα της χριστιανικής θρησκείας όπως είναι.Πως έχουν το -ΘΡΑΣΟΣ- να απαιτούν να -ορκίζεσαι- στον Θεό ότι θα κάνεις κάτι που προφανώς μπορεί να μην θέλεις να κάνεις.Πέρα από το ότι δεν επιτρέπετε να ορκίζεσαι στον Θεό,πρόκειται και για εξ'αναγκασμού όρκο που δεν πιστεύεις (εγώ τουλάχιστον όχι).Πρόταση μου είναι απλά να παραλείψουν οι "ενδιαφερόμενοι" την λέξη "ορκίζομαι" όταν έρθει η ώρα του καθενός.Και αν δεν πιστεύει,πολύ απλά να αρνηθεί να ορκιστεί και απλά να "υποσχεθεί" χωριστά από την ορκομοσία.Το έκαναν σε μας άτομα που θεωρούσα τον εαυτό τους άθεο και ας έλεγε η ταυτότητα τους Χ.Ο..Απλά επιμείνεται και ας λένε ότι θέλουν οι "ανώτεροι".Από την άλλη ποτέ δεν θεώρησα κανέναν στρατιωτικό ανώτερο,οπότε στην περίπτωση του όρκου για μένα δεν ισχύει η "εξυπηρέτηση" τους όπως απαιτούν.Μόνο ο Θεός είναι ανώτερος στα μάτια μου.Όλοι οι άλλοι είναι ίσοι.

Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude
Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας
Posted 21 June 2008 - 13:53
Δηλαδη οι διαφορες "επαναστατικες" ομαδες που δρουν στη χωρα μας και ρυπαινουν τους τοιχους των πολεων με συνθηματα, φυλλαδια και αφισες υποστηριξης για ληστες τραπεζων, η που καινε και σπανε τα αυτοκινητα και τα μαγαζια των πολιτων, η που καινε και σπανε τα μνημεια μας, ειναι σημαδι ωριμωτητας? Ειναι διαφορετικοι απο αυτους που πετανε σκουπιδια και οδηγανε οπως θελουν? Ειναι αυτοι που αμα επικρατησουν θα γινουμε "Ευρωπη"? Ας γελασω...
Ολοι οι θεσμοι που εχουμε στη χωρα αυτη επιδεχονται βελτιωσης.. Ολοι αυτοι οι θεσμοι για να λειτουργησουν σωστα χρειαζοντα ατομα εξυπνα, τιμια και φιλοτιμα.. Το να θεωρουν καποιοι οτι οι λυση για την προοδο του εθνους προυποθετει το γκρεμισμα αυτων των θεσμων, μου φαινεται γελειο.. Ειδικα οταν αυτοι που "αγωνιζονται" προς αυτην την κατευθυνση σκεφτονται και φερονται το ιδιο καφρικα με το "συστημα" το οποιο πολεμανε. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ενα απο τα προβληματα αυτης της χωρας και οχι η λυση. Η λυση θα ερθει μεσω σωστης δημοκρατειας, μορφωσης, και σωστης παιδειας γενικοτερα. Η λυση δεν θα ερθει απο αμπελοφιλοσοφιες και ροκ μουσικη αλλα απο ανθρωπους που εχουν στο μυαλο τους το κοινο καλο αυτης της χωρας, και μεσω σκληρης δουλειας, σεβασμου στα ηθη, και συλλογικοτητας θα αγωνιστουν για την ωριμανση αυτου του εθνους.
Δεν εχουμε και κανα τρομερο προβλημα ως χωρα που να παρει ο διαολος.. Λιγο ωριμη σκεψη και σκληρη δουλεια χρειαζεται.. Σκληρη δουλεια στην εργασια μας, σκληρη δουλεια στην ανατροφη των παιδιων μας, σκληρη δουλεια στο να ζουμε την καθημερινοτητα μας ηθικα, σκληρη δουλεια στο να μαθουμε να μην ****** τον πλησιον μας, ολα αυτα ειναι βασικα. Ελα ομως που πολλοι αντι της σκληρης δουλειας προτιμανε να κατηγορανε ολους τους αλλους για τα προβληματα τους.. Ειναι πιο ευκολο βλεπεις..
Edited by Mr Ayu-Mania, 21 June 2008 - 14:01.
Posted 21 June 2008 - 14:12
2)Οι επανστατηκές ομάδες τουλάχιστον δεν σφάζουν Αλβανούς και ¨ΕΛληνες με διαφορετική από αυτούς ιδεολογία στα στενάκια
3)Αν σκευτεί κανείς ότι το δημοψήφησμα είναι ένας θεσμός όποίος υπάρχει ίδι στην Ελλάδα και το μόνο που έχουμε νακανουμε έιναι απλά να οτν εφαρμόσουμε σημαίνει ότι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο σωστής δημοκρατίας είναι έτοιμο αρκεί να γίνει . Τότεείχαν δούλους τώρ έχουμε την τεχνολογία και αν μαζί με την αποκέντρωση αξουσίας γίνει και αποκέντρωση πληθυσμού κοινώς να δωθούν λόγοι για να φύγουν τα όσα εκατομύρια ζούνε Αθήνα Θεσσαλονική και να αποκτήσει πληθυσμό και εργατικό δυναμικό οι υπόλυπες περιοχές τις Ελλάδος τότε θα δούμε ότι η πρόταση που έκανε ο kazmir όχι μόνο ουτοπική δεν είναι αλλά και πολύ εύκολα εφραμόσημη
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted 21 June 2008 - 14:30
δεν μιλαω απαραιτητα για το τι ειπαν οι συγκεκριμενοι, αλλα για αυτα που διαβαζω στους τοιχους και τις αφισες οταν κυκλοφορω στο δρομο..1)¨Οπως ανέφεραν και οι παραπάνω κανείς δεν είπε τίποτα για κατάργηση στρατού ή εκκλησίας είπαν για βελτίωση και κάποιες αλλαγές σε αυτούς τους 2 θεσμούς
Δεκα μαχαιροβγαλτες ολοι και ολοι στην Αθηνα εκφραζουν ολη την πατριωτικη πλευρα? Δεν νομιζω... Και μια που αναφερθηκε η Γερμανια, εχουν πολυ περισσοτερα φαινομενα τετοιων επιθεσεων απο οτι εμεις. Και μην ξεχναμε οτι η συντριπτικη πλειοψηφεια θανατων μεταναστων προερχεται απο διαφορες με αλλους μεταναστες..2)Οι επανστατηκές ομάδες τουλάχιστον δεν σφάζουν Αλβανούς και ¨ΕΛληνες με διαφορετική από αυτούς ιδεολογία στα στενάκια
Καλο το δημοψηφισμα, αλλα σε αυτη τη χωρα μεγαλη ευθυνη φερουμε ως πολιτες.. Καταρχην δεν χρησιμοποιουμε τα "οπλα" που το ιδιο το συστημα μας δινει... Δεν χρησιμοποιουμε τις δημοκρατικες μεθοδους αντιδρασης. Ακομα και το δικαιωμα της απεργειας το εχουμε υποβαθμισει σε ενα παιχνιδι συνδικαλιστικων και κομματικων συμφεροντων.. Μονο οι απλοι πολιτες, η κοινωνια και η οικονομια πληρωνουν την ζημια.. Προσφατα εγινε μια προσπαθεια για μπουκοταζ στο γαλα των μεγαλοβιομηχανιων. Αυτο στο εξωτερικο γινεται εδω και χρονια.. Τωρα το ανακαλυψαμε? Και δεν ξερω καν αν πετυχε σε μας, γιατι προυποθετει την συμμετοχη των πολιτων.. Μπηκε κανεις στο κοπο να το κανει? Εγω τουλαχιστον εχω κοψει το γαλα απο σουπερμαρκετ και ψωνιζω εδω και καιρο απο μπακαλικα, γαλατα συγκεκριμενων συναιτερισμων του Εβρου η της Ηπειρου.. Και πιο φτηνα ειναι, και πιο υγειηνα ειναι..3)Αν σκευτεί κανείς ότι το δημοψήφησμα είναι ένας θεσμός όποίος υπάρχει ίδι στην Ελλάδα και το μόνο που έχουμε νακανουμε έιναι απλά να οτν εφαρμόσουμε σημαίνει ότι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο σωστής δημοκρατίας είναι έτοιμο αρκεί να γίνει .
Posted 21 June 2008 - 14:41
Ναι ο στρατος και η εκκλησια σας πειραξε...
O στρατος καταννοω οτι πρεπει να ειναι υποχρεωτικος...αυτο που δεν καταλαβενω ειναι γιατι να καθομαστε μεσα 1 χρονο αφου η βασικη εκπαιδευση διαρκει καπου 2-3 μηνες αν δεν κανω λαθος !
Μην μου πεις ποιος θα κανει τις σκοπιες...αφου με τις καμερες παρακολουθησης θα γινοταν μια χαρα η δουλεια ,εχει βεβαια αποδειχθει οτι της χρησιμοποιουν μονο για να πιανουν ατομα που απεργουν...
Απλα ο στρατος ειναι δημοσιο και αμα δεν εχει πολλους ''πελατες'' ποιους θα εχουν να πριζουν οι μονιμοι εκει ;;
Η εκκλησια στην Ελλαδα οχι απλα με πειραζει αλλα με αιδιαζει...κατεχει μια απιστευτα μεγαλη ακινητη περιουσια την οποια και δινει (νοικιαζει)σε επιχειρηματιες βγαζοντας τρελα κερδοι, δεν κανει ουτε κατα διανοια το κοινωνικο εργο για τους απορους που θα επρεπε, παρα μονο χτιζει καινουργιες εκκλησιες παντου ή εχει το θρασσος να βγαζει παγκαρι και να μας ζητα λεφτα !!!!
και εννοειτε οτι τα κανει ολα αυτα ενω παραλληλα οι παπαδες περνουν μισθους απο το Ελληνικο δημοσιο !!
(παπαδες με τζιπ και βιλες,
παπαδες παιδεραστες,
παπαδες λαοπλανοι-πολιτικοι(Ανθιμος),
παπαδες απαταιωνες-->προσφατο http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_3391.html)
Ο διαχωρισμος εκκλησιας κρατους ειναι κυριο συστατικο αν θελουμε να ξεκολλησουμε σαν χωρα και δεν με ενδιαφερει αμα εχει βοηθησει στο παρελθον την Ελληνικοτητα ,το σημαντικο ειναι οτι τωρα ειναι μια διεφθαρμενη δυναμη.
Η εκκλησια στην Ελλαδα δεν ειναι καν επιχειρηση γιατι δεν περνει ουτε ενα ρισκο ...ειναι μια ΜΑΦΙΑ χωρις αντιπαλο.
Edited by sgouver, 21 June 2008 - 14:47.
Posted 21 June 2008 - 14:56
Μια τεραστια προκαταληψη απο την αρχη μεχρι το τελος... Εχεις ασχοληθει καθολου σοβαρα με τα της εκκλησιας? Η οσα πιστευεις προερχονται απο οτι σε εχουν ταισει τα media η αυτα που διαδιδουν οι εχθροι της? Η εκκλησια σαν θεσμος χρειαζεται βελτιωση, και επειδη την αποτελουν ανθρωποι, υπαρχουν και λαμογια στους κυκλους της. Οχι ομως και να λες οτι δεν κανει κοινωνικο εργο... Ειναι η ελληνικη ταση για υπερβολη που λεγαμε.. Τεσπα ας το σταματησουμε γιατι συζητουσαμε περι της εκκλησιας τοσες μερες σε αλλο thread, ας μην το κανουμε και εδω.. Αλλωστε ειναι και off topic.Η εκκλησια στην Ελλαδα οχι απλα με πειραζει αλλα με αιδιαζει...κατεχει μια απιστευτα μεγαλη ακινητη περιουσια την οποια και δινει (νοικιαζει)σε επιχειρηματιες βγαζοντας τρελα κερδοι, δεν κανει ουτε κατα διανοια το κοινωνικο εργο για τους απορους που θα επρεπε, παρα μονο χτιζει καινουργιες εκκλησιες παντου ή εχει το θρασσος να βγαζει παγκαρι και να μας ζητα λεφτα !!!!
και εννοειτε οτι τα κανει ολα αυτα ενω παραλληλα οι παπαδες περνουν μισθους απο το Ελληνικο δημοσιο !!
(παπαδες με τζιπ και βιλες,
παπαδες παιδεραστες,
παπαδες λαοπλανοι-πολιτικοι(Ανθιμος),
παπαδες απαταιωνες-->προσφατο http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_3391.html)
Posted 21 June 2008 - 15:02
Όσο ήταν Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κατάφερε με το κοινωνικό του έργο να στηρίξει οικονομικά τις οικογένειες για να αυξηθεί ο αριθμός γεννήσεων. Έτσι ο πληθυσμός των χριστιανών στην περιοχή της Θράκης είναι μεγαλύτερος από τον μουσουλμανικό.
Επίσης βοήθησε πολλές φορές και την μουσουλμανική μειονότητα και ενώ είναι ένας παπάς με έντονο το πατριωτικό στοιχείο, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στους μουσουλμάνους.
Απλά οι θέσεις του ενοχλούν κάποιους "κουλτουριάρηδες". Δεν πειράζει.... δημοκρατία έχουμε.
Posted 21 June 2008 - 15:22
Η εκκλησια αν δεν κανω λαθος δεν σου βαζει φορους ή πληρωνεις εισοδο , αν θες δινεις πχ 5-10- 20 λεπτα για ενα κερι . Φανταζομαι αυτος ειναι λογος της οικονομικης εξαθλιωσης της χωρας .
Το τι κανουν μερικα ατομα δεν γενικευεται σαν κατηγορω προς ολη την εκκλησια .
Αν θες , να πας να δεις τι εργα εχει κανει , και τι προσφερει στους απορους , δεν ειναι ''ξεκαρφωτη'' , αλλωστε αυτη φωναζει να συνετιστουν οι πολιτες πρωτα απο'ολα , και οχι το κρατος .
Αν λεει ομως κατι για τα ηθη το θεωρουμε '' χουντα '' και αναχρονισμο το οτι μιλαει και υστερα για ολα φταιει η εκκλησια .
Δηλαδη η προσωπικη σου αποψη εχει δαμορφωθει μονο απο λεγομενα αλλων .
Συμφωνω απολυτα στο θεμα της εκκλσιαστικης περιουσιας , αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα .
Ο στρατος δεν θα επεπε να υπαρχει ( κατ'εμε ) ομως τετοιο ειναι το κλιμα στα Βαλκανια ωστε υπαρχει .
Δεν μπορεις εσυ να μιλας για ειρηνη και απο την αλλη να εχουν κανονια ...
Απο την αλλη ομως ο στρατος δεν εχει και τοσο μεγαλη επιρροη στην Ελλαδα .
Φταιει προτιστως ο πολιτης που δεν εχει κριτικη σκεψη και δημαγωγειται και υστερα αυτοι που περνουν την εξουσια απο την ψηφο του .
Ολα τα κινηματα στην Ελλαδα , με ρατσιστες , αναρχικους κτλ ειναι αντιδρασεις και οχι λυσεις για τα προβληματα .
Υπαρχει και το αλλο που λεει οτι η Ελλαδα ειναι ενα χωριο εναντι των ευρωπαικων χωρων που ειναι πολεις και λανθασμενα αυτη νομιζε πως με λιγο σουλουπωμα θα ανηκε στην ταξη τους . Αυτο το νομιζει ακομα και εχει αφεθει να ζει σε μια ψευαισθηση .
Αν υπαρχει , παντως, κατι που ανταποκρινεται στις κατηγοριες σου ειναι το κρατος και οχι η εκκλησια . Γιατι μην μου πεις πως για την οικονομια , την παιδεια ( σκοταδισμος γαρ) ευθυνεται η εκκλησια !
Ειδικα τωρα που ο λογος της δεν ακουγεται πια στον ανθρωπο .
Edited by laraska1, 21 June 2008 - 15:41.
Posted 21 June 2008 - 15:27
Μια τεραστια προκαταληψη απο την αρχη μεχρι το τελος... Εχεις ασχοληθει καθολου σοβαρα με τα της εκκλησιας? Αλλωστε ειναι και off topic.
Δεν ειναι Off topic απο την αποψη του οτι εσυ και ο gpanos πιστευεται οτι ενας ανθρωπος σαν τον Ανθιμο παιζει ευεργετικο ρολο για την χωρα μας...
Με τις διαρκεις πατριωτικες προκλησεις του που δεν εχουν στοιχειωδη ουσια παρα μονο ενα μεσαιωνικο λαικιστικο καλεσμα που προαγει μονο τον ρατσισμο και τις προκαταληψεις.
Αμα περιμενεται με στενομυαλους και παρωχημενους ανθρωπους σε στυλ ανθιμου να εχουμε μια κοινη συνενοηση σαν εθνος το θεωρω απιθανο.
Μονο ατομα με λογικη τα οποια θα ειναι ανοιχτα στο να ακουνε ειναι ικανα να ηγουνται τετειων προσπαθειων !
Οσο αναφορα την ασχολια μου με την εκκλησια ειναι η ασχολια που εχει ο καθε Ελληνας και επιμενω οτι το κοινωνικο της εργο ειναι εκ διαμετρου αντιθετο με τον πλουτο που κατεχει.
Η εκκλησια ετσι οπως εγινε δεν ειναι λυση για να ξαναγαπησουμε αυτη την χωρα ,ο χριστιανισμος παλι ισως ειναι λυση γι'αυτο και για πολλα αλλα.
Γεμισαμε με παπαδες και ξεμειναμε απο χριστιανους αυτο παρατηρω παντου.
Posted 21 June 2008 - 17:38
Θα έχω να λέω,να ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι ένα από τα μεγαλύτερ κακά της κοινωνίας στην οποία ζούμε είναι οι γόπες στο δρόμο και τα αυτοκίνητα που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια...Κι εσύ με μπόλικους λοχίες και πολλά ευαγγέλια θα τους πείσεις να μην το κάνουν σαν τον πελεκάνο "όχι σκουπίδια,όχι πλαστικά".Μη γελιέσαι...Το πρόβλημα το περιβαλλοντικό της ελλάδος δεν το υποτιμώ...Αλλά αν αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπεις,τα υπόλοιπα γιατί δεν τα βλέπεις?Ναι ο στρατος και η εκκλησια σας πειραξε... Αυτοι οι θεσμοι φταινε για το οτι ο Ελληνας πεταει γοπες στο δρομο και παρκαρει πανω στα πεζοδρομια... Ας τους καταργησουμε και αυτους μαζι με τα συνορα λοιπον, how typical...
Δηλαδη οι διαφορες "επαναστατικες" ομαδες που δρουν στη χωρα μας και ρυπαινουν τους τοιχους των πολεων με συνθηματα, φυλλαδια και αφισες υποστηριξης για ληστες τραπεζων, η που καινε και σπανε τα αυτοκινητα και τα μαγαζια των πολιτων, η που καινε και σπανε τα μνημεια μας, ειναι σημαδι ωριμωτητας? Ειναι διαφορετικοι απο αυτους που πετανε σκουπιδια και οδηγανε οπως θελουν? Ειναι αυτοι που αμα επικρατησουν θα γινουμε "Ευρωπη"? Ας γελασω...
Ολοι οι θεσμοι που εχουμε στη χωρα αυτη επιδεχονται βελτιωσης.. Ολοι αυτοι οι θεσμοι για να λειτουργησουν σωστα χρειαζοντα ατομα εξυπνα, τιμια και φιλοτιμα.. Το να θεωρουν καποιοι οτι οι λυση για την προοδο του εθνους προυποθετει το γκρεμισμα αυτων των θεσμων, μου φαινεται γελειο.. Ειδικα οταν αυτοι που "αγωνιζονται" προς αυτην την κατευθυνση σκεφτονται και φερονται το ιδιο καφρικα με το "συστημα" το οποιο πολεμανε. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ενα απο τα προβληματα αυτης της χωρας και οχι η λυση. Η λυση θα ερθει μεσω σωστης δημοκρατειας, μορφωσης, και σωστης παιδειας γενικοτερα. Η λυση δεν θα ερθει απο αμπελοφιλοσοφιες και ροκ μουσικη αλλα απο ανθρωπους που εχουν στο μυαλο τους το κοινο καλο αυτης της χωρας, και μεσω σκληρης δουλειας, σεβασμου στα ηθη, και συλλογικοτητας θα αγωνιστουν για την ωριμανση αυτου του εθνους.
Δεν εχουμε και κανα τρομερο προβλημα ως χωρα που να παρει ο διαολος.. Λιγο ωριμη σκεψη και σκληρη δουλεια χρειαζεται.. Σκληρη δουλεια στην εργασια μας, σκληρη δουλεια στην ανατροφη των παιδιων μας, σκληρη δουλεια στο να ζουμε την καθημερινοτητα μας ηθικα, σκληρη δουλεια στο να μαθουμε να μην ****** τον πλησιον μας, ολα αυτα ειναι βασικα. Ελα ομως που πολλοι αντι της σκληρης δουλειας προτιμανε να κατηγορανε ολους τους αλλους για τα προβληματα τους.. Ειναι πιο ευκολο βλεπεις..
Και οι "επαναστατικές ομάδες" και ένας γραμμένος τοίχος σε πείραξε?Και για τα καμμένα αμαξια και μαγαζιά φίλε,υπάρχουν και οι βαλτοί.Θα μου πεις τι βαλτοί και μ*****ες μου λες ρε Neliel και εγώ θα σου πω πως όπως εσύ πιστεύεις ότι η αστυνομία είναι εξυπηρετικότατοι άνθρωποι που μόνο τυχαία έχουν κάνει εγκλήματα κατά τυχαίων ανθρώπων θα σου πω:ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ.Και αν αυτό απαγορεύεται,να είσαι μακρυμάλλης,να βγάλουν επίσημο νόμο να το ξέρω δλδ...
Λες:"όλοι οι θεσμοί μπορούν να βελτιωθούν" αλλά να σου πω...Στρατό πήγες?Ε,εγώ δεν πήγα,αλλά τον πατέρα μου μια φορά τον βάλανε να ξυρίσει έναν καθρέφτη...ΝΑΙ ΝΑ ΞΥΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!Κι αν νομίζεις ότι κάνανε και πιο ουσιώδη πράματα από αυτό εκεί πέρα μέσα ρώτα όποιον έχει πάει στρατό...
Σκληρή δουλειά,σκληρή δουλειά,σκληρή δουλειά...Δεν ακούω και τπτ άλλο...Και λέω λοιπόν...Δε σου κάνει για σκληρή δουλειά το ότι τόσος κόσμος βγαίνει από το πανεπιστήμιο,δουλεύει 10ωρα στο χαλαρό και πληρώνεται 700 ευρω?Συμβαίνει αυτό αλλού στην ευρώπη??Και μην ακούσω για σκηνικά "δεν υπάρχουν πολλά χρήματα στην ελλάδα γι αυτό και οι μισθοί είναι μικρότεροι" γιατί σόρρυ κιόλας,την πλουτόκρατία των ελλήνων επιχειρηματιών δεν την βρίσκω δαφορετική από του εξωτερικού...
Σκηλρή δουλειά λοιπόν...Γιατί στην επόμενη ζωή ο Θεός θα σε δικαιώσει...Σκληρή δουλειά.Για να υπηρετήσεις τον τόπο.Σκληρή δουλειά.Για να κάνεις τα παιδιά σου ίδια με σένα,όπως εσύ είσαι ίδιος με τους γονείς σου και τους προγόνους σου...Σκληρή δουλειά και μεγάλα λόγια για μη χειροπιαστές έννοιες που εμπνέουν τους αφελείς και ρίχνουν στάχτη στα μάτια ακόμα και των πονηρεμένων.Σκληρή δουλειά για να μη βλέπεις ότι πίσω της υπάρχει ζωή.Να βλέπεις μόνο ότι υπάρχει πατρίδα,έθνος,οικογένεια,θρησκεία,παράδοση.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.
Για να υπηρετείς καλά και να ζουν οι λίγοι καλύτερα.Για να μεθάς με φτηνά ναρκωτικά που δεν είναι ούτε για τις φλέβες ούτε για τα πνευμόνια σου.Αλλά για τα αυτιά σου.Και το μυαλό σου.Και μια άμοιρη καρδιά που αναζητά κάτι να πιστέψει,από κάτι να πιαστεί.
Edited by Me loves Neliel, 21 June 2008 - 18:39.