Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#76 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 19 June 2008 - 17:03

Λαβετε υποψην οτι ειναι γραμμενο απο αμερικανο εθνικιστη

Αντε,αληθεια?
Δεν φαινεται καθολου:hahaha:

Με το συμπαθειο αλλα ο τυπος ειναι απλα για γελεια.
Φορτωνει ολα τα καλα της Ιαπωνικης κοινωνιας σε οτι ακριβως τον συμφερει να αναδειξει και το κανει επιτηδες οδηγουμενος απο τα πιστευω του.Μετα κυκλοφορει το αρθρο σε μια εφημεριδα που λεγεται ''American renaissance(!)'' και προσπαθει να πεισει μερικους βλαχοαμερικανους οτι αν διωξουν τους μεταναστες θα γινουν και αυτοι σαν τους Ιαπωνες.Hillarious,to say the least.Για να μην κατσω να αναλυσω ολον αυτον τον οχετο που διαβασα,θα σταθω μονο σε μερικα σημεια:

• Αρχικα εκθειαζει το γεγονος οτι οι τριτης γενιας μεταναστες δεν εχουν ουτε καν πολιτικα δικαιωματα και το αναφερει ως ενα απο τα θετικα της κοινωνιας τους.Δεν κανει φυσικα τον κοπο να μας αναφερει πως το να ειχαν πολιτικα δικαιωματα ατομα που γεννηθηκαν και εζησαν ολη τους την ζωη στην Ιαπωνια και ελαβαν Ιαπωνικη παιδια απο ατομα που γεννηθηκαν και εζησαν ολη τους την ζωη στην Ιαπωνια και ελαβαν Ιαπωνικη παιδια (!!!) θα επηρεαζε την κοινωνια.Απλα το θαμυαζει.Μαλιστα....
  • Στην συνεχεια οπως καθε καλος εθνικιστης αναφερεται στην ελλειψη μεταναστων και την συνδεει με την ελλειψη εγκληματικοτητας. Typical,εχουμε δει αυτη τη συνδεση να γινεται και στο forum μας απειρες φορες.Απο την wikipedia εχω μια ελαφρως διαφορετικη εκδοχη της πραγματικοτητας:

Foreign Crime
    Many Japanese people are under the impression that foreigners are responsible for much of the crime although statistics show the crime rate among foreigners (minus visa violations) is 0.08%, one third that of the Japanese themselves. The reason Japanese people have this false belief is largely because of the media. The reason Japan's foreign community commits few crimes is because they are largely highly educated and employed

Οπως εχουμε πει και εδω,η οικονομια ευθυνεται,οχι οι μεταναστες αυτοι καθεαυτοι.Αναρωτιεμαι αν οι μεταναστες στην χωρα του γραφοντα απολαμβανουν τα ιδια προνομια με αυτους στην Ιαπωνια.Γιατι αν οχι,η συγκριση ειανι τουλαχιστον αδοκιμη,για να μην πω εκ του πονηρου...
    Και για να προλαβω αντιδρασεις του τυπου: ''ναι μωρε,ποιος εμπιστευεται την wikipedia'' θα απαντησω οτι την εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο τα λογια ενος random αμερικανου εθνικιστη που γραφει οτι γραφει με συγκεκριμενη υστεροβουλια.
  • Και φυσικα εκθειαζει το οτι οι γυναικες καθονται σπιτι και φροντιζουν τα παιδια.Το πως αυτο συνδεεται με μια επιτυχημενη κοινωνια δεν το μαθαινουμε ποτε,απλα αυτο συμφερει τον συγγραφεα και αυτο εκθειαζει.Tο μονο που μαθαινουμε ειανι οτι αυτο εχει ως αποτελεσμα μειωμενη παιδικη εγκληματικοτητα.I've got news for him:

Juvenile delinquency
    Juvenile delinquency is of great concern to the authorities. In 1990 over 52 percent of persons arrested for criminal offenses (other than negligent homicide or injuries) were juveniles. Over 70 percent of the juveniles arrested were charged with larceny, mainly shoplifting and theft of motorcycles and bicycles. The failure of the Japanese education system to address the concerns of nonuniversity-bound students is cited as an important factor in the rise of juvenile crime.

Αυτο προφανως δεν το αναφερει,γιατι α χαλαγε την εικονα των ''educational moms''.
Φυσικα στο τελος για να μην φανει υπερβολικος αναφερει και τα στραβα της Ιαπωνικης κοινωνιας.Ειστε ετοιμοι:wooi2:?
  • Οταν μεθανε συμπεριφερονται σαν βλακες (!!)
  • Εχουν χαλια τηλεοραση(!!!!)
  • Εχουν υπογεννητικοτητα
  • Εχουν την ταση να μιμουνται τους Καυκασιους
Χαθηκε να πει για το υψηλο ποσοστο αυτοκτονιων και για το οτι ειναι μια απο τις μεγαλυτερες χωρες-παραγωγους παιδικης πορνογραφιας?
Φυσικα τα αιτια των θετικων της Ιαπωνιας ειναι οσα χωρανε στην ατζεντα του εθνικιστη/συντηρητικου.Για τα αιτια των αρνητικων δεν ακουσαμε τιποτα...
Εστω για τον λογο που εχουν τοσο χαλια τηλεοραση βρε αδερφε........

Για να τελειωνω,γιατι μακρυγορησα,αν θελει αν ψαξει τα αιτια των θετικων της Ιαπωνικης κοινωνιας θα μπορουσε να κοιταξει καταρχην τους οικονομικους δεικτες (ανεργια,πληθωρισμος ειναι στο ναδιρ και η Ιαπωνια εχει μια απο τις μεγαλυτερες βιομηχανιες του κοσμου) ή να εξετασει το εκπαιδευτικο τους συστημα.Αλλα μαλλον κατι τετοιο δεν θα απευθυνοταν στο κοινο της ''American renaissance''...

Edited by odin, 19 June 2008 - 17:17.

#77 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 19 June 2008 - 21:11

Πιστευω αξιζει να παραδειγματιζεσε απο ενα εθνος ανεκαθεν εθνικιστικο, ιμπεριαλιστικο, μιλιταριστικο, πατριαρχικο, συντηριτικο κλεισμενο για αιωνες στα συνορα του... ειναι οτι καλυτερο θες για την χωρα σου...
Το οτι μια χωρα σαν την Ιαπωνια αλλαξε "μασκα" τα τελευταια 50 χρονια δεν την κανει παραδειγμα προς μιμιση...
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#78 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 19 June 2008 - 23:12

Ayu πραγματικά το post αυτό να το έκανες για πλάκα .... μας φέρνεςι τα λόγια ενός εθνικιστή αμερικάνου ο οποίος το έγραψε από τη χαρά του όταν ξέρω εγώ άκουσε φήμες ότι στo USA άρχισαν να καίνε ξανά μαύρους

¨Ελεως ρε μαν μας φέρνεις τα λόγια ένός ανθρώπου που μισεί τους μετανάστες χωρίς καν να έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει ότι η Αμερική είναι μετανάστες:redcard2: τι ακριβώς προσπαθείς να στιρίξεις με αυτό το Post? όταν διαβάζουμε ή λέμε κάτι καλο θα ήταν αν μας δίνεται η δυνατότητα να ελένχουμε τις πηγές και να εξετάζουμε κατά πόσο μπορεί να να είναι αντικειμενικές σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ????

Edited by pershs, 20 June 2008 - 06:18.

"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#79 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 19 June 2008 - 23:25

Btw πως λεγετε ο κυριος? Ηταν ποτε κυβερνητης πολιτειας η κατι τετοιο?
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#80 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 20 June 2008 - 05:46

Προς τον καραγκιοζη που μου εδωσε αρνητικο reputation με βαση το παραπανω post:Αν δεν εχεις αρκετη φαια ουσια μεσα στο κεφαλι σου ωστε να αρθρωσεις λογο και να μου απαντησεις με επιχειρηματα σε αυτα που εγραψα τοτε καλυτερα να μην συμμετεχεις σε κανενα forum,που να μη τι αλλο ειναι χωρος δημοσιου διαλογου,οχι χωρος ξεκατινιασματος ατομων με διανοητικες δυσκολιες.

#81 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,607 posts

Posted 20 June 2008 - 11:24

Ενδιαφέρον θέμα και έχω να πω αρκετά πάνω σε αυτό (no emoticons this time/time to get serious).

για μενα "εθνος" και "πατριδα" ειναι συνωνυμα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφορα.

Με αυτό διαφωνώ πέρα για πέρα.Πατρίδα είναι ο τόπος που κατοικείς και νιώθεις δικό σου.Έθνος είναι ο λαός που σε περιβάλλει και στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκεις και εσύ.

Βασικά αυτό που κάποιοι ονομάζουνε πατρίδα - έθνος τα μισώ θανάσημα είναι ένα μαύρο χάλι (στο οποίο σίγουρα κάπου έχω βάλει και εγώ το λυθαράκι μου για να γίνει έτσι) και βελτίωση δεν βλέπω ο σταρχιδισμός του ¨Ελληνα είναι ότι χειρότερο έχει να δείξει η ανθρωπώτητα μετά τους αμερικάνους , ψυχωμαμά που σκωτώνει τα παιδιά της.

Η γενέτηρα της δημοκρατίας που στο ονομά της έχουμε κάνει τα χειρότερα
υποστοδρομικοί καραγκιόζηδες που επειδή η Ελλάδα και οι ¨Ελληνες ήαν κάποτε κα΄τι νομίζουν ότι έχουν και το δικαίωμα να καυχιώντε γι αυτό ενώ ουσιαστικά αυτή την στιγμή περνάμε έναν ακόμα σκοτεινό αιώνα. Με τον τοπικησμό(σε εθνικό επίπεδο) να μας κάνει 3 φορές χειρότερους από τους βαρβαρους 100000 χρόνια πριν ... πες μου τι ακριβώς να μου αρέσει ?

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.

Είμαι κατά της έννοιας του έθνους-κράτος. Δε μου αρέσει να περιορίζω τον εαυτό μου και τη σκέψη μου στα όρια μιας χώρας. Λυπάμαι για τα κακά της Ελλάδας, όσο για τα κακά κάθε άλλης χώρας και εύχομαι το καλό όλων των ανθρώπων.

Αποδέχομαι την Ελληνική πολιτιστική μου ταυτότητα, αλλά δεν περιορίζομαι στα γεωγραφικά σύνορα του ελληνικού κράτους. Αισθάνομαι χαρά για τον ελληνικό πολιτισμό και αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό. Σέβομαι όμως και εκτιμώ τα καλά των άλλων πολιτισμών και προσπαθώ να βρω τα θετικά τους στοιχεία.

Οραματίζομαι ένα κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς εχθρούς και χωρίς πολέμους. Είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, αλλά κατά της παναμερικανοποίησης. Πολεμάω ότι παράγει πόλεμο, μίση και έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους. Δε διακρίνω ανάμεσα σε "εμείς" και "οι άλλοι".

Συμμερίζομαι την ίδια άποψη με σένα,αλλά όλοι ξέρουμε ότι έναν σωστός κόσμος είναι ένα ουτοπικό όνειρο δυστυχώς.

Συνεχίζω για τον διαχωρισμό πατρίδας-έθνους.

Ένας Έλληνας του εξωτερικού, πχ γεννημένος στην Αργεντινή ανήκει στο ελληνικό έθνος.

Ο ίδιος αυτός Έλληνας στην καταγωγή όμως θεωρεί πατρίδα του την Αργεντινή και όχι την Ελλάδα, γιατί γεννήθηκε εκεί, μεγάλωσε εκεί και έχει αναμνήσεις από εκεί.

Πολλές φορές, άνθρωποι που αποκτούν κάποιο δέσιμο(αναμνήσεις, βιώματα) με κάποιο τόπο, συχνά αναφέρουν πως νιώθουν αυτό τον τόπο σαν πατρίδα τους. Δηλαδή η πατρίδα καθορίζεται αρκετά από τι θεωρούμε εμείς ως πατρίδα μας.

Για αυτό και ο στρατός όταν σου στέλνει το χαρτί να υπηρετήσεις δεν λέει να υπηρετήσεις την χώρα σου, αλλά την πατρίδα σου, γιατί ο όρος πατρίδα για πολλούς ανθρώπους είναι πιο συναισθηματικός. Μπορεί να αδιαφορείς για το τί γίνεται στην άκρη της χώρας, οπότε και ο όρος χώρα να μην σου προξενεί κάποιο ερέθισμα, αλλά όταν γίνεται αναφορά στον όρο πατρίδα, γίνεται επίκληση (έμμεση) στις αναμνήσεις σου και σε αυτά που θεωρείς αγαπημένα.(καλώς ή κακώς εγώ πχ θα ενδιαφερθώ περισσότερο για την θεσσαλονίκη που είμαι φοιτητής και έχω αναμνήσεις παρά για την Σπάρτη που δεν έχω καμία επαφή παρά μόνο μέσα από τα βιβλία)

Να δεις εδώ πόσο δίκαιο έχεις.Και μην λες τίποτα άλλο για τον στρατό.Ποιο σκάρτος κοινωνικός θεσμός δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ.

Για παράδειγμα, στο χωριό που ζω, μια τρύπα στη μέση του πουθενά, έχω πολύ άσχημη γνώμη για τους περισσότερους συγχωριανούς μου. Όχι μόνο είναι αμόρφωτοι, όχι μόνο αναλώνονται σε χαζομάρες αντί σε ουσιαστικές ασχολίες, όχι μόνο είναι παρτάκηδες, όχι μόνο είναι κλεφτοκοτάδες… αλλά με κοροϊδεύουνε κι όλας που δεν είμαι σαν αυτούς. Που δηλαδή δεν είμαι φανατικός με το ποδόσφαιρο ή τα πολιτικά ρουσφέτια και που ασχολούμαι με «Μίκυ Μάους» και με κόμιξ κοτζάμ μαντράχαλος. Και φυσικά, όταν τους εξηγώ ότι δεν είναι για παιδιά όλα αυτά, μπαινάκης, βγαινάκης είναι όλοι τους. Πώς να δείχνεις σεβασμό προς κάτι τέτοια άτομα;

Σεβασμό μπορείς να δείχνεις.Γιατί εσύ προφανώς τους βλέπεις τι είναι και τι κάνουν και δεν θα ήθελες να είσαι σαν και αυτούς "βοηθώντας" την ενίσχυση της κατάστασης που επιβάλλουν στην κοινωνία (δηλαδή τον κλειστό τρόπο σκέψης,την ασέβεια προς τον συνάνθρωπο και τις απόψεις του και γενικά την ανωριμότητα τους).

Πάμε λοιπόν στις δικές μου απόψεις.Έχοντας γεννηθεί και ζήσει στην Γερμανία για 9 χρόνια συνολικά (και κάνοντας το λάθος να επιστρέψουμε στα 12 μου στην Ελλάδα) οι απόψεις μου διαφέρουν ραγδαία από τον μέσο Έλληνα.Αυτό δεν με βοήθησε προφανώς ποτέ στην κοινωνική μου ζωή σε αυτό τον τόπο.Οι απόψεις μου λοιπόν είναι οι ακόλουθες.Ως πατρίδα νιώθω και τις δύο χώρες,με μια κλίση προς την Γερμανία.Εδώ μιλάω καθαρά και μόνο για την γεωγραφική περιοχή και την ανάπτυξη και ομορφιά της κάθε μίας.Σαν έθνος/λαός...θα το πω βατά...ο -σύγχρονος- ελληνικός λαός με αηδιάζει .Και θα εξηγήσω γιατί σε λίγο.Όλα αυτά τα χρόνια ζω με την απορία.Πως μπορεί ο μέσος άνθρωπος να είναι τόσο μεγάλο σκουπίδι;Τι εννοώ.

Έχοντας ζήσει στην Γερμανία και δει την λογική και το ενδιαφέρον του κόσμου για τον συνάνθρωπο του και το περιβάλλον,καθώς και την "δίψα" τους για ανάπτυξη,βελτίωση αλλά και προστασία του περιβάλλοντος,όταν ήρθα εδώ έπεσα από τα σύννεφα.Με χτύπησε άσχημα όλη η κατάσταση.Ασχημιά χώρου,ελάχιστο πράσινο,ρατσισμός,αναίσθητοι άνθρωποι (για να το πω πολιτισμένα) και ότι άλλο δεν είχα δει ποτέ μου στην Γερμανία.Το κακό ήταν ότι όλα αυτά,όσο και να προσπάθησα να τα αντικρούσω,με επηρέασαν αρνητικά στον χαρακτήρα μου,με αποτέλεσμα (αν και δεν φαίνετε με τίποτα στον χαρακτήρα μου),εσωτερικά να αναβράζω με αηδία και μίσος για όλα αυτά.Ακόμα και να προσπαθείς να τα αποφύγεις αυτά έρχονται σε σένα θέλεις δεν θέλεις και δεν ξεκολλάνε από πάνω σου.

Πάμε από την αρχή.Ο χαρακτήρας μου είναι ο εξής.Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και κανείς δεν θα πει ότι του φέρθηκα άσχημα ή τον αδίκησα με πρόθεση,γιατί δεν κάνω τέτοια.ΠΟΤΕ.Σέβομαι αυτόν τον τόπο,την ομορφιά του και την πολιτιστική κληρονομιά του που σε κάνει περίφανο.Σέβομαι κυρίως εκείνους τους ανθρώπους που προσφέρουν σε αυτή την χώρα με το έργο τους,όπως οι διάφοροι αθλητές,φιλανθρωπικοί οργανισμοί κ.τ.λ..Αυτό όμως που δεν ανέχομαι,απεχθάνομαι και μισώ (και λυπάμαι πραγματικά που αναγκάστηκα να νιώθω έτσι καθώς δεν μου αρέσει καθόλου) είναι η ανωριμότητα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.Και δεν μιλάω για την ανωριμότητα όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία.Για τον μέσο άνθρωπο επικρατεί η άποψη ότι η ωριμότητα έρχεται με την ηλικία.Είμαι τελείως ασύμφωνος με αυτό.Αντιθέτως,η πλειοψηφία των ανθρώπων όσο μεγαλώνει γίνετε όλο και πιο ανώριμη.Από μικρό αθώο παιδί ο άνθρωπος μεγαλώνοντας αφωμειώνει όλο και πιο πολλά σκάρτα στοιχεία και χαίρετε κιόλας,γιατί "είναι μαγκιά".Μεγαλώνοντας απορρίπτει όλο και πιο πολλά στοιχεία που δεν τον ενδιαφέρουν γίνοντας όλο και πιο κλειστό/στενόμυαλος και λαμβάνοντας στάση ασέβειας απέναντι σε τομείς που έχει απορρίψει και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτούς.Μεγαλώνοντας βρίσκει όλο και περισσότερους τρόπους και τομείς για να εκμεταλλευτεί τον συνάνθρωπο του και να ευημερήσει αυτός.Και το χειρότερο,όσο περισσότερο κάνει κάτι τέτοιο,τόσο λιγότερο ένοχος νιώθει (αν ένιωσε ποτέ εξαρχής βέβαια) και στο τέλος το χέρετε κιόλας.Μεγαλώνοντας γίνετε πιο ειδικός στο ψέμα και στην υποκρισία απ'όσο ήταν σαν παιδί.Εντάσετε στην μαζικοποίηση και πάει με την κοινή γνώμη για να είναι "in" και "σωστός" στα μάτια τον άλλων που εν τέλη είναι και οι ίδιοι το ίδιο ανάποδοι με αυτόν.Νοιάζετε για το τι λένε οι άλλοι γι'αυτόν και όχι για το τι είναι σωστό.Έχει την εντύπωση ότι ωρίμασε λίγο περισσότερο απο την μια στιγμή στην άλλη όταν καπνίσει το πρώτο του τσιγάρο,όταν πιει το πρώτο του ποτό ή όταν *cencored* για πρώτη φορά.Ένα έχω να πω σε όλα αυτά.Πάτε καλά βρε!?!?Γιατί αγκαλιάζετε στην σαπίλα και το κακό;Γιατί δεν νοιάζεστε για τον συνάνθρωπο σας και τον κόσμο γενικότερα;Τι είναι πιο εύκολο;Να νοιάζεται ο καθένας για πάρτι του και να είναι μόνο αυτός για τον αυτό του ή (αν ο κόσμος ήταν όντως όριμος) να νοιάζεται πάνω απ'όλα για τον συνάνθρωπο του με αποτέλεσμα να έχει 6 δις άτομα να νιάζονται γι'αυτόν;1 ή 6 δις.Θέλει πολύ σκέψη;Αλλά μια στιγμή.Όλα αυτά που θεωρώ αυτονόητα ότι θα έπρεπε να ισχύουν έχουν κατηγοριοποιηθεί ήδη.Αποκαλούνται "φλώρικα".Γιατί βλέπετε κάτι τέτοια δεν σε κάνουν "μάγκα",που προφανώς είναι αυτό που πρέπει να είναι ο "σωστός" άνθρωπος.Όπως και να έχει, τέτοιες ουτοπίες δεν γίνονται και δεν θα γίνουν σε αυτό τον κόσμο.Γιατί ο κόσμος είναι ανώριμος και δεν το βλέπει.Τι πιο ανώριμο και παιδικό υπάρχει από το να "μαλώνουν" μεταξύ τους κράτοι και να πολεμάνε λες και είναι μικρά παιδιά;Στα δικά μου μάτια αυτό είναι η απόλυτη ανωριμότητα.Ο μέσος άνθρωπος, και κυρίως ο Έλληνας ακόμα περισσότερο, είναι αυτό το είδος ατόμου που αναφέρω πάνω.Μεσα στην σαπίλα,την αδιαφορία,τις διαμάχες και όλα μα όλα τα υπόλοιπα.Μόνο το καλό δεν βλέπω.Υπερβάλλω;Δεν νομίζω καθόλου.Υπάρχουν -ΕΥΤΥΧΩΣ- και ελάχιστες εξαιρέσεις,αλλά πάνω κάτω ο μέσος άνθρωπος δυστυχώς είναι αυτός.Δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ένας λαός,ένα έθνος,ένας πλανήτης,και αυτό λόγο αυτής της κατάστασης.Ο καθένας θέλει να είναι "πάνω απ'ολα",να το παίζει φίρμα,να εκμεταλλεύεται καταστάσεις και άτομα και γενικά να επιδείδετε σε καταστάσεις για το ποιος θα προκαλέσει πιο πολύ κακό από τον άλλο.Αντιθέτως δεν νομίζω να κρατήσουμε και πολύ ακόμα.Ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν οι σοβαρές κλιματικές αλλαγές, ελλείψεις καυσίμων και σύντομα επαρκής ποσότητας πόσιμου νερού και τροφής.Θα εμφανιστεί το άσχημο πρόσωπο της ανθρωπότητας για άλλη μια φορά,αλλά αυτή θα είναι και η τελευταία.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται σκληρά και επικριτικά,αλλά πέστε μου,έχω άδικο;Ποιος μπορεί να πει πραγματικά ότι νοιάζεται για όλους και για όλα (και όταν λέω όλους και όλα εννοώ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ και όχι μόνο γνωστούς και φίλους);Ποιος μπορεί να πει πραγματικά ότι δεν λέει ψέματα και δεν υποκρίνετε;Ποιος μπορεί να πει πραγματικά ότι δεν πιστεύει πως είναι ώριμος επειδή το παίζει μάγκας και κάνει όλα τα συναφή που εμπεριέχει αυτός ο τυποτένιος χαρακτηρισμός;Ποιος μπορεί να πει πραγματικά ότι δεν χλευάζει απόψεις,ιδέες και άτομα για πράγματα που απορρίπτει ο ίδιος και οπότε δεν είναι στενόμυαλος και επιδειξίας;Well,μπορεί κανείς;

Σαν χαρακτήρας πάντα είχα μια ξεκάθαρη άποψη για το τι είναι σωστό και λάθος,ότι -προφανώς- πρέπει να κάνεις πάντα το σωστό και γενικά με καταβάλει ένα τεράστιο αίσθημα δικαίου.Ποτέ δεν είμουν υποστηρικτής του "γκρι" και δεν πιστεύω ότι είναι ανάγκη να υπάρχει εφόσον μπορεί να αποφευχθεί.Όταν ακούω ανοησίες του τύπου (όχι προς εμένα,γενικά) ότι δεν είσαι όριμος,αν δεν αποδχτείς το γκρι -επειδή ο κόσμος δεν δουλεύει έτσι-,δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με την αθλιότητα της κατάστασης.Γιατί δεν δουλεύει ο κόσμος έτσι;Γιατί αποδέχεσε το γκρι!Και οπότε η έλλειψη ωριμότητας είναι αυτό ακριβώς το γεγονός,γιατί ο άνθρωπος δεν κατανοεί ότι ευθύνεται για την αθλιότητα του.

Η ωριμότητα είναι κάτι που αποκτά κανείς με τον τρόπο σκέψης και τον χαρακτήρα του και όχι με τα λόγια και την εξωτερική συμπεριφορά και προβολή του.Για μένα ένας 14χρονος μπορεί να είναι πιο ώριμος και από έναν 80άρη ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του.Δεν έχει σημασία το πάθος που τον διακρίνει για τα ενδιαφέροντα του και αν έχει γελοία/αστεία συμπεριφορά στα μάτια των άλλων.Αν το μυαλό και η ψυχή του είναι στην σωστή θέση είναι πιο ώριμος από όσο θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος "σοβαρός/ώριμος".

Όπως είπα θεωρώ τον στρατό την απολυτότητα της ανωριμότητας.Εκεί μέσα υπάρχουν όλα όσα ανέφερα πιο πάνω και με αηδιάζουν.Όλα μα όλα.Και από την στιγμή που μια χώρα και η πλειοψηφία των πολιτών της το αποδέχεται και το θεωρεί κάτι καλό κιόλας,αυτό δείχνει τον χαρακτήρα του λαού και το πόσο "ώριμος" είναι ψυχολογικά.Μετά τι αλλαγές να περιμένει κανείς;Όταν πάψουν να υπάρχουν οι στρατοί τότε μόνο θα μπορεί να πει κανείς ότι η ανθρωπότητα ωρίμασε λίγο και να έχει ελπίδες για ένα καλύτερο κόσμο.Αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ.Το ίδιο και με την πολιτική.Τι νόημα έχει κάθε 4 χρόνια ψηφίζει ο λαός ποιος θα τρώει πιο πολλά χρήματα για τα επόμενα 4 χρόνια και τίποτα άλλο;Άλλαξε κάτι όλο αυτόν τον καιρό;Όχι φυσικά.Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.Σταματήστε να ασχολείστε με "αριστερά & δεξιά" και δώστε αυτό που τους αξίζει.Λευκό.

Βοηθείστε τον συνάνθρωπο σας και αφήστε τους άλλους να παίζουν το θέατρο τους και να ζούνε μια ζωή με μάσκες.Νοιαστείτε για τον κόσμο.Και όχι μόνο "για την χώρα μου" ή πιο απλά την πάρτι μου για να το πούμε όπως έχει.

Για να μην ειδωθούν όλα αυτά ως μια επίθεση προς διάφορα άτομα που θα αναγνωρίσουν διάφορα από στοιχεία που αναγράφω πιο πάνω, στο άτομο τους,τον χαρακτήρα τους και την ζωή τους,θέλω να τονίσω ότι επίτηδες τα έγραψα έτσι βατά και χύμα για να το συνειδητοποιήσουν και ίσως να βελτιωθούν στην ζωή τους.Αν νιώθουν προσβλημένα τα εν λόγο άτομα αυτό είναι καλό,γιατί αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουν ότι αυτά τα στοιχεία πάνω τους είναι λάθος από μόνοι τους και υπάρχει η πρόθεση να τα αλλάξουν.Για όποιον θέλει να με βρίσει επειδή θέλει να ξεφύγει από την πραγματικότητα και δεν έχει μάθει να εκφράζετε ώριμα και πολιτισμένα,ας το κάνει ελεύθερα.Δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα και σίγουρα δεν θα με ενοχλήσει καθόλου,καθώς δεν αχολούμε με τέτοιες ανωριμότητες.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#82 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 June 2008 - 11:57

Persh νομιζω οτι ειμουν σαφεστατος οτι και εγω θεωρω το αρθρο ακραιο σε καποια σημεια και οτι το αμερικανακι που το εγραψε το εκανε χωρις να λαβει υποψην πολλα πραγματα. Το εβαλα ομως για να δειξω οτι οι ακραιοι εθνικιστες με τους "εθνικιστες" που ανακαλυπτετε στο φορουμ εχουν μεγαλη διαφορα. Το αρθρο ομως εχει και πολλες αληθειες. Το ζουμι ειναι ενα. Το συλλογικο πνευμα, και η αγαπη των Ιαπωνων για τη χωρα τους, επαιξαν καθοριστικοτατο ρολο για να γινει η Ιαπωνια το προηγμενο εθνος που ειναι σημερα.

Κασιελ, ενδιαφερον το ποστ σου. Αν διαβασες ολο το thread θα ειδες οτι οι συμφωνω οτι οι Ελληνες ειναι γεματοι κουσουρια τα οποια πρεπει να αποβληθουν. Αυτο ομως δεν πρεπει να σημαινει οτι μισουμε την Ελλαδα ως εννοια και πατριδα και οτι πρεπει να γκρεμισουμε τα παντα η να πυροβολησουμε τον εαυτο μας στο ποδι.. Για μενα το οτι εχουμε ξεφυγει απο τις αξιες μας ειναι ενας λογος για την καταντια μας. Πρεπει να παρουμε παραδειγμα απο εθνη σαν την Ιαπωνια και με συλλογικοτητα, ευθυνη, φιλοτιμο, και τιμιοτητα να βαλουμε ταξη. Δεν καταλογιζω τα προβληματα μας στην μεταναστευση, αλλα δεν θα ανεχτω εξαιτιας των προβληματων της κοινωνιας μας να τα βαζουν καποιοι με την "Ελλαδα" και να θελουν να παιρνουμε επιζημιες αποφασεις σε τετοια θεματα η γενικα εξωτερικης πολιτικης.

Odin, δεν σου εδωσα εγω κοκκινη καρτα αν αυτο υποπτευεσαι, αλλα να πω οτι αμα μου εδιναν μια δεκαρα για καθε κοκκινη καρτα που μου εχουν ριξει, τωρα θα ημουν πλουσιος.. Παλι καλα που πολλοι καταλαβαινουν οτι γραφω αληθειες και απο πρασινες καρτες δεν εχω ελλειψη... Δεν εχει νοημα ομως να παραπονιομαστε στο φορουμ για αυτα, εκτος αμα γινεται abuse το συστημα. (Ισως να βοηθουσε η καταργηση της ανωνυμιας στις καρτες).
Posted Image

#83 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 20 June 2008 - 12:33

Το που θα γεννηθούμε ,που θα μείνουμε ,πως θα γαλουχηθούμε είναι θέμα συμπτώσεων . Από κει και πέρα κάθε ένας οφείλει να νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του ,να προσπαθεί το καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και για τους μετανάστες και για τους ντόπιους) και να μην συντηρεί φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως ο ρατσισμός ,ο εθνικισμός κλπ.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#84 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 posts

Posted 20 June 2008 - 13:00

Persh νομιζω οτι ειμουν σαφεστατος οτι και εγω θεωρω το αρθρο ακραιο σε καποια σημεια και οτι το αμερικανακι που το εγραψε το εκανε χωρις να λαβει υποψην πολλα πραγματα. Το εβαλα ομως για να δειξω οτι οι ακραιοι εθνικιστες με τους "εθνικιστες" που ανακαλυπτετε στο φορουμ εχουν μεγαλη διαφορα. Το αρθρο ομως εχει και πολλες αληθειες. Το ζουμι ειναι ενα. Το συλλογικο πνευμα, και η αγαπη των Ιαπωνων για τη χωρα τους, επαιξαν καθοριστικοτατο ρολο για να γινει η Ιαπωνια το προηγμενο εθνος που ειναι σημερα.

Κασιελ, ενδιαφερον το ποστ σου. Αν διαβασες ολο το thread θα ειδες οτι οι συμφωνω οτι οι Ελληνες ειναι γεματοι κουσουρια τα οποια πρεπει να αποβληθουν. Αυτο ομως δεν πρεπει να σημαινει οτι μισουμε την Ελλαδα ως εννοια και πατριδα και οτι πρεπει να γκρεμισουμε τα παντα η να πυροβολησουμε τον εαυτο μας στο ποδι.. Για μενα το οτι εχουμε ξεφυγει απο τις αξιες μας ειναι ενας λογος για την καταντια μας. Πρεπει να παρουμε παραδειγμα απο εθνη σαν την Ιαπωνια και με συλλογικοτητα, ευθυνη, φιλοτιμο, και τιμιοτητα να βαλουμε ταξη. Δεν καταλογιζω τα προβληματα μας στην μεταναστευση, αλλα δεν θα ανεχτω εξαιτιας των προβληματων της κοινωνιας μας να τα βαζουν καποιοι με την "Ελλαδα" και να θελουν να παιρνουμε επιζημιες αποφασεις σε τετοια θεματα η γενικα εξωτερικης πολιτικης.

Odin, δεν σου εδωσα εγω κοκκινη καρτα αν αυτο υποπτευεσαι, αλλα να πω οτι αμα μου εδιναν μια δεκαρα για καθε κοκκινη καρτα που μου εχουν ριξει, τωρα θα ημουν πλουσιος.. Παλι καλα που πολλοι καταλαβαινουν οτι γραφω αληθειες και απο πρασινες καρτες δεν εχω ελλειψη... Δεν εχει νοημα ομως να παραπονιομαστε στο φορουμ για αυτα, εκτος αμα γινεται abuse το συστημα. (Ισως να βοηθουσε η καταργηση της ανωνυμιας στις καρτες).

¨Αμα είναι για να γίνουμε σωστό κ΄ρατος έθνος η what ever να έχουμε το ποσοστο αυτοκτονιών που έχουν την ιαπωνία ευχαριστω δεν θα πάρω
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#85 Cassiel

Cassiel

Hardcore 天使

• Members
  • 1,607 posts

Posted 20 June 2008 - 13:13

Έκανα σαφή διαχωρισμό της Ελλάδας σαν χώρα και του Έλληνα-λαού-ανθρώπου.Δεν μισώ την χώρα όπως είπα σε καμία περίπτωση.Μισώ την μαυρίλα στην ψυχή του ανθρώπου γενικά,πόσο μάλλον του μέσου Έλληνα που το δείχνει έμπρακτα και το πενεύεται κιόλας.

sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail

#86 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 20 June 2008 - 13:14

Odin
Οταν μεθανε συμπεριφερονται σαν βλακες (!!)
Εχουν χαλια τηλεοραση(!!!!)
Εχουν υπογεννητικοτητα
Εχουν την ταση να μιμουνται τους Καυκασιους

L.O.L. Μου θυμιζουν λιγο Ελλαδα αυτα τα ελλατωματα...

Μόνο τις αμερικάνικες λέξεις που έχουν ενσωματώσει στη γλώσσα τους να μετρήσει κανείς, θα καταλάβει το μέγεθος της κατάστασης.

Ολες οι γλωσσες αποτελουν ζωντανους οργανισμους και εξελισσονται...
Σε αντιθεση βεβαια με μας που εχουμε μεινει με τα αρχαια Ελληνικα και δε ακους ουτε βλεπεις τιποτα γραμμενο σε αλλη γλωσσα οταν κυκλοφορεις μεσα στην Αθηνα...:despair:

Παντως σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον Ayu.

Δηλαδη περα απο τα ελατωματα τους οι Ιαπωνες εχουν καταφερει να γινουν πολυ καλυτεροι σαν χωρα μετα τον 2 παγκοσμιο πολεμο που ζουσαν σαν κλειστη κοινωνια με εναν σκοτεινο αυτοκρατορα πανω απο το κεφαλι τους.

Καλος ή κακος ,παιρνοντας στοιχεια απο τους Αμερικανους εχουν φτασει πλεον σε ενα επιπεδο εδω και χρονια που τους ανταγωνιζονται στα ισα στο εμποριο ενω παραλληλα προωθουν (οχι μονο εμπορικα) τον πολιτισμο τους με τα anime χωρις ομως να τον προσβαλουν.

Για μενα ειναι μια χωρα αξιοθαυμαστη ,η οποια σαν φοινηκας αναγεννηθηκε μεσα απο τις σταχτες δυο πυρηνικων βομβων...
και ολα αυτα επειδη ξερουν να συνεργαζονται και διατηρουν τα ιδανικα τους...οσοι βλεπουν anime μπορουν να καταλαβουν τι εννοω.

Edited by sgouver, 20 June 2008 - 14:57.

#87 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 20 June 2008 - 13:42

Αλλά όμως για να φύγει η μαυρίλα και να γίνει καλύτερος ο τόπος από εμάς εξαρτάται. Ας αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάζουμε, να μην κρυβόμαστε πίσω από μάσκες... Να μην παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια, να μην πετάμε σκουπίδια μέσα στον δρόμο... Ας αρχίσουμε εμείς να αλλάζουμε πρώτα, από τα μικρά πράγματα και να τα περνάμε στα δικά μας παιδιά...

Τουλάχιστον, εγώ προσπαθώ. Έχω πεί σε κόσμο να μην παρκάρει στο πεζοδρόμιο, έκανα παρατήρηση σε εργάτες που δεν είχαν βάλει προστατευτικά γύρω από σκάψιμο. Δεν πετάω σκουπίδια στο δρόμο, έχω κουβαλήσει σχαρτάκια και πραγματάκια στις τσέπες μου μέχρι το σπίτι με το τραίνο επειδή κάποια εποχή δεν έβρισκα πουθενά καλάθι για να τα πετάξω...

Πρώτα εμείς οι ίδιοι, όταν βλέπουμε τα στραβά να τα λέμε. Και συμφωνώ με τον cassiel για την λευκή ψήφο και το είχα πεί κι εγώ παλιότερα. Εγώ στις επόμενες εκλογές λευκή θα ψηφίσω. Οταν όλοι ψηφίσουν λευκό, να δείς τι θα γίνει... Αλλά είπαμε ο καθένας την βολή του...

#88 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 20 June 2008 - 13:44

Το συλλογικο πνευμα, και η αγαπη των Ιαπωνων για τη χωρα τους, επαιξαν καθοριστικοτατο ρολο για να γινει η Ιαπωνια το προηγμενο εθνος που ειναι σημερα.

Συγνωμη αλλα εγω δεν βλεπω πως το ενα συνδεεται με το αλλο μεσα απο αυτο το αρθρο.Απλα βλεπω μια διαπιστωση για την ποιοτητα της Ιαπωνικης κοινωνιιας ακολουθουμενη απο περιγραφη των σημειων που αρεσουν σε αυτον που γραφει.Μαλιστα θεωρω τις παραληψεις του συγγραφεα πολυ σημαντικοτερες απο τα οσα εγραψε.

Οχι,δεν σε υποπτευθηκα,καλως ή κακως ειναι αρκετα ευκολο να καταλαβω ποιος το εκανε και για ποιον λογο.Βλεπεις,η βλακεια ξεσκεπασε την ανωνυμια:canthelp:
Τεσπα,υπερβολικα ασχοληθηκα με το εν λογω ατομο.

#89 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 20 June 2008 - 14:12

Αλλά όμως για να φύγει η μαυρίλα και να γίνει καλύτερος ο τόπος από εμάς εξαρτάται. Ας αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάζουμε, να μην κρυβόμαστε πίσω από μάσκες... Να μην παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια, να μην πετάμε σκουπίδια μέσα στον δρόμο... Ας αρχίσουμε εμείς να αλλάζουμε πρώτα, από τα μικρά πράγματα και να τα περνάμε στα δικά μας παιδιά...

Τουλάχιστον, εγώ προσπαθώ. Έχω πεί σε κόσμο να μην παρκάρει στο πεζοδρόμιο, έκανα παρατήρηση σε εργάτες που δεν είχαν βάλει προστατευτικά γύρω από σκάψιμο. Δεν πετάω σκουπίδια στο δρόμο, έχω κουβαλήσει σχαρτάκια και πραγματάκια στις τσέπες μου μέχρι το σπίτι με το τραίνο επειδή κάποια εποχή δεν έβρισκα πουθενά καλάθι για να τα πετάξω...

Πρώτα εμείς οι ίδιοι, όταν βλέπουμε τα στραβά να τα λέμε. Και συμφωνώ με τον cassiel για την λευκή ψήφο και το είχα πεί κι εγώ παλιότερα. Εγώ στις επόμενες εκλογές λευκή θα ψηφίσω. Οταν όλοι ψηφίσουν λευκό, να δείς τι θα γίνει... Αλλά είπαμε ο καθένας την βολή του...

Συνάδελφοι ! Επιτέλους και άλλοι που πιστεύουν στη λευκή ψήφο ! Επιτέλους . Μια φορά έχω ψηφίσει ,λευκό έριξα . Δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς για να αλλάξει αυτή η χώρα . Χρειαζόμαστε μόνο τους εαυτούς μας ! Χρειάζεται να προσπαθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συνάμα για να πάει μπροστά η χώρα (ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ) και να βελτιωθεί η κατάσταση .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#90 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 20 June 2008 - 14:36

Μα πρέπει εμείς να αλλάξουμε τους πολιτικούς, και να μας αντιπροσωπεύουν, όχι το αντίθετο. Όσο για την λευκή ψήφο, προσωπικά επειδή δεν με αντιπροσωπεύει κανένα κόμμα. Κανέανς πολιτικός. Όλοι μιλάνε για αλλαγή και μόνο αλλαγές στις τσέπες τους κάνουν...
Χρειαζόμαστε αντιπροσώπους, αλλά αληθινούς ανθρώπους που δεν θα κοιτάξουν το συμφέρον τους και την τσέπη τους, αλλά θα κοιτάξουν όλους. Χρειαζόμαστε αντιπροσώπους γιατί δεν μπορεί ο καθένας μας να κάνει τα πάντα, γιατί χρειάζεται να υπάρχουν μερικοί που θα πάρουν κάποιες αποφάσεις σε έκτακτες περιπτώσεις, κλπ. Αλλά χρειαζόμαστε ανθρώπους και όχι πεινασμένες τσέπες!