Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)


  • Please log in to reply
164 replies to this topic

#121 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 21 June 2008 - 18:01

Me loves Neliel, πρωτα απο ολα, θα σε συμβουλευα να μην το γυρνας σε προσωπικο επιπεδο.. Οποτε μην λες για το τι πιστευεις οτι θα κανω στους δρομους και τις γειτονιες που κυκλοφορω και μη πας να μου φορεσεις ταμπελες γιατι θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα... Ασχοληθηκα εγω με σενα προσωπικα σε αυτο η σε αλλο thread???

Και αμα σε πειραξε που κριτικαρα τις επαναστατικες ομαδες, εγω την γνωμη μου λεω με βαση αυτα που βλεπω και ζω σε καθημερινη βαση.

Στρατο και πηγα και ημουν και σε πολυ υπευθυνη θεση. Γνωριζω πολυ καλα την γραφειοκρατεια και την δημοσιοπαλληληκοτητα που τον διακατεχει, και επισης ξερω οτι πολλα στελεχη ειναι καφροι που ζουνε σε αλλη εποχη. Ξερω ομως και πολλα στελεχη που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους και ειναι πολυ δημοκρατικοι και τα δινουν ολα για το καλο του στρατευματος. Σαν θεσμος ειναι απαραιτητος για την χωρα μας, και εχουμε την ευθυνη να τον βελτιωσουμε και αυτον οπως και τους υπολοιπους θεσμους.

Σκληρή δουλειά και μεγάλα λόγια για μη χειροπιαστές έννοιες που εμπνέουν τους αφελείς και ρίχνουν στάχτη στα μάτια ακόμα και των πονηρεμένων.Σκληρή δουλειά για να μη βλέπεις ότι πίσω της υπάρχει ζωή.Να βλέπεις μόνο ότι υπάρχει πατρίδα,έθνος,οικογένεια,θρησκεία,παράδοση.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.
Για να υπηρετείς καλά και να ζουν οι λίγοι καλύτερα.Για να μεθάς με φτηνά ναρκωτικά που δεν είναι ούτε για τις φλέβες ούτε για τα πνευμόνια σου.Αλλά για τα αυτιά σου.Και το μυαλό σου.Και μια άμοιρη καρδιά που αναζητά κάτι να πιστέψει,από κάτι να πιαστεί.

Αν δεν ειναι αυτο φιλοσοφικο παραληρημα, τοτε τι ειναι? Με σκληρη δουλεια φιλε μου γινεσαι μερος του συστηματος και το επιδιωρθωνεις εκ των εσω. Με το να απεχεις απο την κοινωνια, με το να θελεις να γκρεμισεις ολους τους θεσμους, καταληγεις να γκρεμισεις την κοινωνια την ιδια. There won't be anything left to improve and protect.

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ


Αν οντως σου συνεβει αυτο ειναι καταδικαστεο. Ποια ειναι ομως η λυση για αυτο? Να καταργηθει η αστυνομια? Εσυ πες μου.
Posted Image

#122 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 21 June 2008 - 18:37

α)δεν μίλησα για φιλοσοφικά παραληρήματα απ όσο θυμάμαι
β)δεύτερον έχεις πει πάμπολλες φορές ότι ανησυχείς ιδιαίτερα που αυξάνονται οι μετανάστες και πρέπει να τους περιορίσουμε(με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό έχεις πει δεν ξέρω αν το αρνείσαι πάντως αυτό φαίνεται στον κόσμο) επομένως δεν πιστεύω να ήταν προσωπική επίθεση αλλά μάλλον διαπίστωση της πραγματικότητας
γ)δεν με πείραξε το ότι κατέκρινες τέτοιες ομάδες αλλά με πείραξε το υπέροχο άλμα λογικής που έγινε από το στρατό και την εκκλησία σ'αυτές τις ομάδες...Το βρίσκω ίσης ισχύος συλλογισμό με το :"Εγώ είμαι ρατσιστής ή αυτοί αλβανοί,gay,καθυστερημένοι" κτλ.Με πείραξε επίσηςς το ότι τα "λίγα" προβλήματα της ελλάδας είναι τα διπλοπαρκαρίσματα και οι γόπες στο πεζοδρόμιο.
δ)στο context που το τοποθέτησες η λέξη δουλειά μπορούσε άνετα να παρατονιστεί και να γίνει δουλεία.Και πάλι σου λέω μη γελιέσαι γιατί δεν θεωρώ ότι το να απέχεις από αυτή την κοινωνία είναι ο τρόπος να την βελτιώσεις όπως δεν θεωρώ ότι το να κοιτάς τη δουλειά σου είναι τρόπος να το βελτιώσεις.Γιατί το να κοιτάς τη δουλειά σου,την οικογένεια σου,το σπίτι σου δεν μου ακούγεται και πολύ συλλογικό.Εξ ου και το γεγονός ότι παρασύρθηκα στο να γράψω πράματα που νιώθω αλλά καμία όρεξη δεν είχα να πω.

Επίσης δεν έχω κάποια περίεργη όρεξη ούτε για διαδυκτιακές μάχες απλά ό,τι βλέπω να προσβάλλει τη νοημοσύνη μου,απαντώ ανάλογα.Και επειδή όρεξη δεν έχω όπως είπα,αλλά edit button έχω,πιστεύω ότι πρέπει να το λήξουμε εδώ και να κάνουμε ένα ωραίο self-moderating.Τι λες εσυ?Εγώ αυτό θα κάνω πάντως.

After the edits:There!Better now?Γιατί γενικώς τα υπόλοιπα με κανένα τρόπο δεν είναι προσβλητικά=>δεν τα σβήνω.Και τα παραληρήματα χρειάζονται μερικές φορές.Αρκεί να είναι πολύφωνα.
Posted Image

#123 vasilisk

vasilisk

    Anime Professional

  • Members
  • 668 posts

Posted 21 June 2008 - 18:48

sgouver

Η εκκλησια αν δεν κανω λαθος δεν σου βαζει φορους ή πληρωνεις εισοδο , αν θες δινεις πχ 5-10- 20 λεπτα για ενα κερι .


ναι... αλλα ρεφαρει οταν ειναι για βαφτισεις-γαμους-κηδειες-μνημοσυνα
Posted Image

#124 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 21 June 2008 - 18:55

δεύτερον έχεις πει πάμπολλες φορές ότι ανησυχείς ιδιαίτερα που αυξάνονται οι μετανάστες και πρέπει να τους περιορίσουμε(με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό έχεις πει δεν ξέρω αν το αρνείσαι πάντως αυτό φαίνεται στον κόσμο) επομένως δεν πιστεύω να ήταν προσωπική επίθεση αλλά μάλλον διαπίστωση της πραγματικότητας

Δεν γενικολογησα για τους μεταναστες. Σε προηγουμενο ποστ μου ξεκαθαρισα ποιες πλευρες της μεταναστευσης πρεπει να ελεγχθουν και για ποιους λογους. Εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις με τις θεσεις μου αλλα οχι για αυτο το λογο να με βγαλεις χουντα και απο πανω.. Επισης εχεις καθε δικαιωμα να εχεις μια Α γνωμη για μενα, αλλα θα σε παρακαλουσα να την κρατησεις για τον εαυτο σου γιατι με το να την παραθετεις στο thread, και ανουσιο ειναι, και σε flame θα καταληξουμε.

Οι γοπες και τα παρακαρισματα αναφερθηκαν γιατι αυτα ακριβως τα παραδειγματα ειχαν αναφερει τα παιδια στα αμεσως προηγουμενα ποστ. Και να ολοκληρωσω αυτο που ελεγα για την σκληρη δουλεια. Οσο πιο πολλοι απο εμας δουλευουν σκληρα για να κανουν καλυτερο το συστημα, τοσο πιο μεγαλες ειναι οι πιθανοτητες καποιοι απο μας να βρεθουν σε θεση να το πετυχουν. Με το να νευριαζουμε και να αντιδρουμε στις αδικιες με καταστροφικο τροπο, και το συστημα δεν νικαμε, και την ιδια την κοινωνια (και κατ επεκταση τους εαυτους μας) βλαπτουμε.

Αυτα. Ουτε εγω εχω αλλη ορεξη για κοντρες, αλλα και για σοβαρες συζητησεις αφου το παρακαναμε αυτην την εβδομαδα με τα σοβαρα threads... Αλλωστε, ειμαστε φορουμ για ανιμε...
Posted Image

#125 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 21 June 2008 - 20:07

Σίγουρα υπάρχουν σεβαστοί άνθρωποι μέσα στην εκκλησία και σίγουρα και μέσα στην αστυνομία .Δεν μπορούμε να κάνουμε γενικεύσεις του στυλ ,όλοι είναι κακοί ή όλοι έιναι καλοί. Υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά προσπαθούν.
ΑΛΛα δυστυχώς δεν αποτελούν την πλειοψηφία . Τι μπορεί να κάνει ένας παπάς που προσπαθεί να βελτιώσει την εκκλησία εκ των έσω όταν όλοι οι άλλοι πέφτουν να τον "φάνε" ;Τι μπορεί να κάνει ο ίδιος παπάς όταν βλέπει όλους τους άλλους να "τρώνε" και ο ίδιος δεν συμμετέχει; Τίποτα . Αν τολμήσει να κάνει κάτι είτε θα καθαιρεθεί ,είτε τελικά θα παρατήσει τα πιστεύω του και θα γίνει κομμάτι της μάζας .
Τι μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός όταν βλέπει τους συναδέλφους του να δέρνουν έναν φοιτητή για κάποιον αστείο λόγο (όπως συμβαίνει συνήθως ) ; Μπορεί να μη συμμετάσχει .Επιτεύξιμο εν μέρει. Μπορεί να προσπαθήσει να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό . Δύσκολο. Μπορεί να καρφώσει τους συναδέλφους του ; Ακατόρθωτο . Μετά θα χάσει την θέση του όπως ο παπάς του παραπάνω παραδείγματος .

Αρα ,τι καταλαβαίνουμε ; το σύστημα δεν βελτιώνεται εκ των έσω . θέλει εξωτερική παρέμβαση. Θέλει την παρέμβαση του πολίτη. Θέλει ο καθένας μας να είναι ενεργός . Θέλει ο καθένας από μας να μην ανέχεται τέτοια φαινόμενα. Θέλει εγώ ,εσύ ,ΕΜΕΙΣ μόλις βλέπουμε τέτοια ακραία φαινόμενα να διεκδικούμε . Οχι με τη βια ,ειρηνικά , ποτέ η βία δεν έδωσε αποτέλεσμα και ποτέ δεν πρόκειται να δώσει . Στο κάτω κάτω εάν συμπεριφέρεσαι όπως ο δυνάστης, σου τι σε καθιστά διαφορετικό από εκείνον ; Θέλει να διεκδικούμε με τις π΄ραξεις μας . Πχ :
Η τιμή του γάλακτος σου φαίνεται εξωφρενική ; Κάνε μποϊκοτάζ !
Το σύστημα αυτό ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργεί . Στις μεγάλες ευρωπαικές χώρες (κυρίως Γαλλία και Γερμανία) εφαρμόζεται από τις ομάδες πίεσης πολιτών και φέρνει αποτελέσματα.
Γιατί δεν γίνεται το παρπάνω στην Ελλάδα ; γιατί οι άνθρωποι είναι ποδηγετούμενοι και εξανδραποδισμένοι από πολιτικές ιδεολογίες ! Γιατί οι άνθρωποι περιμένουν κάποιον άλλο ,να δράσει γι αυτούς . Δεν κατανοούν (η μήπως δεν τους αφήνουν να κατανοήσουν; )την δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Οταν λοιπόν ο απλός καθημερινός πολίτης αυτής της χώρας, και συνάμα αυτού του πλανήτη, κατανοήσει ότι η ανθρωπότητα δοκίμασε ΟΛΑ τα συστήματα διακυβέρνησης (και απέτυχαν όλα ανεξαιρέτως) και πάλι δεν έλυσε βασικά προβλήματα, τότε μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση .

Τέλος ,θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που αναφέρθηκε για τον Ανθιμο.
Ναι όντως προσέφερε κοινωνικό έργο . Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι απόψεις του είναι ακραίες και μερικές φορές εθνικιστικές .
Ας μου επιτραπεί σε αυτό το σημείο , ο παρακάτω παραλληλισμός .

Η χούντα που κυβερνούσε την Ελλάδα το διάστημα 1967-1974 είναι υπέυθυνη για το οδικό δίκτυο της Ελλάδος . Πριν την χούντα το οδικό δίκτυο ήταν αδιάβατο (όχι ότι σήμερα έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα ) . Μετά την χούντα όμως κάθε χωριό απέκτησε τον δικό του ασφαλτοστρωμένο δρόμο . Ποιό ερώτημα γεννάται τώρα;
Το ερώτημα: αξίζει τον κόπο ; Αξίζει να παραβιάζονται για 7 ολόκληρα χρόνια τα δικαιώματά σου αγαπητέ πολίτη για να αποκτήσεις καλύτερο οδικό δίκτυο. Αξίζει το τίμημα ; Αξίζει να υπομένεις φυλακίσεις, εξορίες ,απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και άλλα τόσα δεινά ώστε να μπορείς να πηγαίνεις στο χωριό σου χρησιμοποιώντας ασφάλτινο δρόμο ; Προσωπικά ,δεν νομίζω ότι αξίζει το παραμικρό .
Τώρα λοιπόν ,και επανέρχομαι στο θέμα μας ,ρωτώ εσένα αγαπητέ εκκλησιαζόμενε, αξίζει τον κόπο να ανέχεσαι έναν εθνικιστή για θρησκευτικό ηγέτη; Αξίζει τον κόπο να έχεις ως πνευματικό ταγό σου (και άρα και άνθρωπο του θεού => άνθρωπο που ακολουθεί τις διαδαχές του Χριστού=> άνθρωπο που υποστηρίζει έμπρακτα τη ρήση "αγαπάτε αλλήλους") κάποιον που παραβιάζει κατάφωρα τις γραφικές αρχές ; Αποφάσισε μόνος σου αγαπητέ πολίτη .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#126 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,266 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 June 2008 - 10:15

Η χούντα που κυβερνούσε την Ελλάδα το διάστημα 1967-1974 είναι υπέυθυνη για το οδικό δίκτυο της Ελλάδος . Πριν την χούντα το οδικό δίκτυο ήταν αδιάβατο (όχι ότι σήμερα έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα ) . Μετά την χούντα όμως κάθε χωριό απέκτησε τον δικό του ασφαλτοστρωμένο δρόμο . Ποιό ερώτημα γεννάται τώρα;
Το ερώτημα: αξίζει τον κόπο ; Αξίζει να παραβιάζονται για 7 ολόκληρα χρόνια τα δικαιώματά σου αγαπητέ πολίτη για να αποκτήσεις καλύτερο οδικό δίκτυο. Αξίζει το τίμημα ; Αξίζει να υπομένεις φυλακίσεις, εξορίες ,απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και άλλα τόσα δεινά ώστε να μπορείς να πηγαίνεις στο χωριό σου χρησιμοποιώντας ασφάλτινο δρόμο ; Προσωπικά ,δεν νομίζω ότι αξίζει το παραμικρό .
Τώρα λοιπόν ,και επανέρχομαι στο θέμα μας ,ρωτώ εσένα αγαπητέ εκκλησιαζόμενε, αξίζει τον κόπο να ανέχεσαι έναν εθνικιστή για θρησκευτικό ηγέτη; Αξίζει τον κόπο να έχεις ως πνευματικό ταγό σου (και άρα και άνθρωπο του θεού => άνθρωπο που ακολουθεί τις διαδαχές του Χριστού=> άνθρωπο που υποστηρίζει έμπρακτα τη ρήση "αγαπάτε αλλήλους") κάποιον που παραβιάζει κατάφωρα τις γραφικές αρχές ; Αποφάσισε μόνος σου αγαπητέ πολίτη .


η πλακα ειναι οτι πολλοι που υμνουν τη χουντα για τα εκσυγχρονιστικα της εργα (και τον Χιτλερ και το Μουσολινι επισης), αποδοκιμαζουν προσωπα οπως ο Κεμαλ Ατατουρκ, ο Σανταμ Χουσειν και ο Σταλιν ως σφαγεις. Ισως αν ηταν πιο φιλοθρησκοι οπως οι Λατινοαμερικανοι δικτατορες και οι δικοι μας, να τους αγγιζαν περισσοτερο.

Και αυτοι εκσυγχρονισαν την πατριδα τους σε πολλους τομεις

Η σηψη υπαρχει γενικοτερα. Απο το στρατο και την εκκλησια μεχρι τα υποτιθεται επαναστατικα αριστερα κομματα (εντος και εκτος βουλης). Καλα εκει να δεις.....Μου φαινεται τελικα αυτο ειναι που μας ενωνει ολους και οχι η αγαπη για την πατριδα.

#127 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 10:30

Το οτι καποιος εχει κανει εγκληματα δεν δικαιολογιται λογω θεσης που κατεχει , εναντι του κοσμου .
αλλο ομως η εκκλησια (πο ειναι ο λαος ) και αλλο οι προσωπικες επιλογες .

Γενικα αυτη η δραση ειναι που λειπει στην Ελλαδα που ολοι εχουν θεωρησει τον εαυτο τους ως προστατες της δημοκρατιας ( εστω επειδη εκφραστηκε το αναλογο ιδεωδες απο τους προγονους τους ) .
Ομως η δημοκρατια προυποθετει την αποψη του πολιτη , αλλα γιοκ ( ! ) , ολοι ειναι κοιμησμενοι ...
Αυτο με τις πολιτικες ιδεες και ιδεολογιες εχει κανει πολυ κακο σε αυτον τον τοπο .
Ας αφησουμε την σημερινη κοινωνια , παλια κατεδειδε ο αλλος τον αδελφο του επειδη πχ ηταν αριστερος και τουμπαλιν , δηλαδη ελεος !
Σαν απλα πιονια ορισμενων αυθεντιων .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#128 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 12:45

H εκκλησία δεν είναι ο λαός. Σε αυτό διαφωνώ. Οι περισσότεροι ούτε καν πατάνε εκτός από κάτι γάμους, βαφτίσια, κλπ. Και εδώ μέσα οι περισσότεροι αντιτίθενται στην εκκλησία και στον δογματισμό της.

Ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται είναι και ο δογματισμός των θρησκειών. Οι παρωπίδες που μπαίνουν από την εκκλησία. Εαν θες πραγματικά να σκέφτεσαι και να είσαι σωστός πολίτης πρέπει να αφήσεις τα θρησκευτικά δόγματα απ'έξω. Να μάθεις να σκέφτεσαι, και να εφαρμόζεις την κριτική σκέψη σε όλα, και όχι μόνο εκεί που συμφέρει κάποιους είτε πολιτικοί λέγονται αυτοί είτε θρησκευτικοί ηγέτες.

Προσωπικά πιστεύω ότι η θρησκεία είναι ένα από τα χειρότερα δημιουργήματα της ανθρωπότητας, και ότι δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων. Δεν τους αφήνει να σκεφτούν λογικά, και τους κάνει υποκριτές. Υποκριτές επειδή δεν πρεπει ούτε να φοβάσαι ούτε να πιστεύεις σε κανέναν θεό, αν θες να κάνεις κάτι. Να το σκεφτείς πρέπει. Ποιός είναι καλύτερος; Ένας άθεος που βοηθάει τον κόσμο επειδή πιστεύει σε αυτό που κάνει ή ένας υποτιθέμενος χριστιανός που το κάνει επειδή κάποιος ανύπαρκτος θεός το λέει;

Η κάθε θρησκεία ποτέ δεν ήθελε ούτε δημοκρατία ούτε κριτική σκέψη. Ρομποτάκια θέλει που να υπακούνε σε κάθε εντολή που δίνει.

Και όσο για την Ελλάδα, το ξαναείπα. Εμείς πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε, να σκεφτόμαστε, να προσέχουμε το περιβάλλον, και τους ανθρώπους γύρω μας. Να μην ακολουθούμε σαν ρομπότ τον καθένα που υπόσχεται 10 ευρώ παραπάνω σύνταξη! Να κάνουμε κριτική πρώτα στον εαυτό μας, τι πρέπει να αλλάξουμε εμείς στην συμπεριφορά μας και μετά να αρχίσουμε να κάνουμε κριτική και στους άλλους.

#129 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 22 June 2008 - 13:00

Η σηψη υπαρχει γενικοτερα. Απο το στρατο και την εκκλησια μεχρι τα υποτιθεται επαναστατικα αριστερα κομματα (εντος και εκτος βουλης). Καλα εκει να δεις.....Μου φαινεται τελικα αυτο ειναι που μας ενωνει ολους και οχι η αγαπη για την πατριδα.


Γι'αυτο εκανα και αυτο το thread...
Δηλαδη σκεφτομουν οτι στο κοντινο μελλον ερχονται πολυ σοβαρα προβληματα και ειμαστε τοσο μπαχαλο θεσμικα που το μονο λογικο συμπερασμα πλεον ειναι ο καθενας να κινειται για την παρτη του προκειμενου να μην καταληξει ο ηλιθιος της υποθεσης...

Γιατι τι νοημα εχει να πολεμας και να δουλευεις για ενα συστημα το οποιο δεν σε πληρωνει καλα ενω δινει την υπεραξια σου στους λιγους ,οι οποιοι λιγοι πλεον ειναι και μη Ελληνες...αρα ολοι οι κοποι μου πηγαινουν στην Γερμανια ,στην Γαλλια και ξερω και γω που αλλου...

Αμα δεν ειχα μια οικογενια εδω και γινοταν πολεμος γιατι να πολεμουσα;;
Για τον Βαρδινογιαννη; Για την mediamarkt ; ή Για την εκκλησια ;


Οχι ευχαριστω...

Edited by sgouver, 22 June 2008 - 13:05.


#130 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 13:33

Κανένας δεν θα έπρεπε να πολεμάει και για κανέναν λόγο. Αλλά, τι πραγματικά χωρίζει το Α κράτος από το Β; Ποιά είναι η πιο συνήθης δικαιολογία που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες για να πάς να πολεμήσεις;

Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος, για να σκοτώσεις κάποιον. Εαν κάποιος έκανε ένα έγκλημα θα πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη, αμερόληπτα όμως (το οποίο πολλές φορές δεν το κάνει...). Τι σημασία έχει αν κάποιος έχει μακριά μαλλιά, ή είναι μαύρος, κίτρινος, μπλέ, κόκκινος ή ότι άλλο χρώμα θέλει; Είναι άνθρωπος με τα ίδια δικαιώματα και αυτό θα έπρεπε να μετράει. Αλλά κάποιοι βλέπουνε διαχωρισμούς. Ο Α έχει μακριά μαλλιά, η Β είναι λεσβία, και ούτω καθεξής...

Κι εγώ έβλεπα κάποιους διαχωρισμούς. Και όλοι μας το έχουμε κάνει. Γιατί δυστυχώς έτσι θέλουν κάποιοι να σκεφτόμαστε. Προσωπικά, όμως το ξανασκέφτηκα. Και είπα στον εαυτό μου: Βρε σύ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Και από εκεί και πέρα, επικράτησε η λογική και ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου, όποιοσδήποτε και να είναι.

Όσο για την δουλειά, πάλι φταίμε κι εμείς. Που βγάζουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους σαν κυβερνώντες και δεν τους δίνουμε το λευκό μπας και καταλάβουν κάτι. Μπας και καταλάβουν ότι δεν μπορούν οι μικρομεσαίοι να πληρώνουν συνέχεια τα σπασμένα, και κάποιοι που έχουν "κουμπαριές" να μην πληρώνουν δεκάρα. Ο άλλος έχει ένα μαγαζάκι να ζήσει την οικογένειά του, μία μικρή εταιρεία, και το κράτος δεν τον αφήνει σχεδόν να αναπνεύσει με τους φόρους και όλα τα σχετικά. Πληρώνουμε, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και δεν συμμαζεύεται και μόνο ιατρική φροντίδα δεν έχουμε. Το να κλείνει κάποιος ραντεβού μέσω ΙΚΑ για γιατρό μετά από 2-3 μήνες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Το να πρέπει να κλείσεις ραντεβού μετά από μήνες για μία εξέταση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ. Η περίθαλψη στα νοσοκομεία είναι άθλια και το μόνο που νοιάζονται οι γιατροί είναι για το φακελάκι... Πράδειγμα η κακομοίρα η Αμαλία, που λόγω λάθος διάγνωσης όταν ήταν μικρή και αφού είχε γυρίσει πόσους γιατρούς πέθανε στα 30της χρόνια από καρκίνο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εαν στην εφηβεία της της είχαν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και βγάζανε τον τότε καλοήθη όγκο από το γονατό της... Και πολλοί της ζητούσαν φακελάκι... Υπήρξαν και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις βέβαια!

Αλλά τι να πεί κανείς, όταν η μαμά και ο μπαμπάς θέλουν το παιδάκι τους να γίνει γιατρός; Τι να πεί κανείς όταν μπαίνουν στην ιατρική ή σε οποιαδήποτε σχολή με την σκέψη όχι "μου αρέσει αυτό και αυτό θα κάνω" αλλά με την σκέψη είτε "σε αυτό θα έχει πολυ χρήμα" είτε "εδώ πέρασα" και καταντάνε είτε να είναι 10 χρόνια φοιτητές (ναι είμαστε η μόνη χώρα στην οποία επιτρέπεται αυτό το αίσχος), είτε να γίνονται κάτι που στην ουσία δεν θέλουν ούτε τους αρέσει, και στο τέλος δεν είναι καλοί σε αυτό...

Σε όσους δίνουν εξετάσεις κάθε χρόνο, λέω πάντα να δηλώνουν ΜΟΝΟ τις σχολές για τις οποίες ενδιαφέρονται, κι ας μην είναι κερδοφόρες (σε χρήμα εννοώ). Να δηλώνουν αυτό που τους αρέσει να κάνουν, γιατί μετά θα το μετανιώσουν πικρά όταν χαθεί η ευκαιρία και βρεθούν σε μια δουλειά για την οποία δεν ενδιαφέρονται! Μήπως φταίει και αυτό για την κατάντια της Ελλάδος;

Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις, Μπες σε όποιο Πανεπιστήμιο θες, αλλά με την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα περνάς τουλάχιστον έναν συγκερκιμένο αριθμό μαθημάτων. Μπορείς να χάσεις 1-2 χρονιές αλλά μετά σε κόβουν. Έφυγες. Έτσι θα γλιτώσουμε και από αιώνιους φοιτητές, αλλά και από άτομα που πάνε σε μία σχολή επειδή απλά περάσανε εκεί...

Θα πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά να ρωτάνε το γιατί και το πως και να σκέφτονται. Η παπαγαλία στα σχολεία είναι απαράδεκτη. Θα έπρεπε να μαθαίνουνε τι λέει ένα κείμενο, όχι απαραίτητα ανάλυση, αλλά να καταλαβαίνει το παιδί τι λέει το κείμενο και να μπορεί να το επαναλάβει με δικά του λόγια και όχι με τα λόγια του βιβλίου.

Μήπως αυτή η παπαγαλία δεν έχει κάνει την Ελλάδα μία τεράστια χώρα παπαγάλων στο τέλος;

#131 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 13:44

Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει ... η εκκλησια λεει ποιον να ψηφιζεις ;
να μην υπακους τους νομους ;
ισα-ισα που αυτοι που δημιουργουν προβληματα δεν ειναι οι χριστιανοι .
Νταρκχιλδη επειδη δεν ασπαζεσαι κατι δεν σημαινει πως ειναι κακο .
Απλα τωρα εισαι πολυ αστοχη , θελοντας να κατηγορησεις την εκκλησια-να εκθεσεις την αντιδραση σου , με προφαση πολιτικα θεματα .
Εχεις αποδειξεις κιολας για αυτα που λες ( τι υπαρχει / τι δεν υπαρχει ) .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#132 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 22 June 2008 - 14:01

Κανένας δεν θα έπρεπε να πολεμάει και για κανέναν λόγο. Αλλά, τι πραγματικά χωρίζει το Α κράτος από το Β; Ποιά είναι η πιο συνήθης δικαιολογία που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες για να πάς να πολεμήσεις;

Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος, για να σκοτώσεις κάποιον. Εαν κάποιος έκανε ένα έγκλημα θα πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη, αμερόληπτα όμως (το οποίο πολλές φορές δεν το κάνει...).


Αμα ειχα μια χωρα που αγαπουσε τον πολιτισμο της και τους πολιτες της, ασφαλως και θα εδεινα οτι ειχα και δεν ειχα για να την προστατεψω απο μια δυναμη που θελει να την κατακτησει...
Απλα εμεις εδω το μονο που κανουμε ειναι να εμπορευομαστε εναν αρχαιο ενδοξο πολιτισμο με τον οποιο το μονο κοινο γνωριμα που εχουμε ειναι η γλωσσα και αυτη αρκετα αλλιωμενη...κειμενα αρχαιων Ελληνων που διδασκονται στα σοβαρα σχολια και πανεπιστημια ολου του κοσμου εδω δεν διδασκονται...οποτε τι να το κανω εγω το πρωτοτυπο ;
Για την κοινωνικη μεριμνα οπως ολοι παραδεκτηκαν και πριν...ειναι απλα ανυπαρκτη.

Τι σημασία έχει αν κάποιος έχει μακριά μαλλιά, ή είναι μαύρος, κίτρινος, μπλέ, κόκκινος ή ότι άλλο χρώμα θέλει; Είναι άνθρωπος με τα ίδια δικαιώματα και αυτό θα έπρεπε να μετράει. Αλλά κάποιοι βλέπουνε διαχωρισμούς.

Διαχωρισμοι υπαρχουν οσο και αν δεν το θελουμε και αν δεν ισχυουν τοσο για μας, ισχυουν σιγουρα για τις αντιπαλες πλευρες.
Εσυ μπορεις να ενταχθεις ευκολα π.χ. σε μια κοινωνια σαν το πακισταν;
θα μπορουσες ευκολα να ζησεις στην Αλβανια ως απλος Ελληνας μεταναστης ;
Οπως ειχε πει και πριν ο ayu ειναι στην φυση του ανθρωπου να δενεται με ατομα της δικιας του γλωσσα και κουλτουρας...ειναι για λογους επικοινωνιας ,ειναι για λογους επιβιωσης...

EDIT :

Ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει ... η εκκλησια λεει ποιον να ψηφιζεις ;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ !!!
και φωναχτα μαλιστα...καλα βρε laraska εσυ που πρεπει να πηγαινεις και εκκλησια δεν εχεις ακουσει ποτε πολιτικο κυρηγμα ;;
Εμενα μου εχει τυχει να το ακουσω και ζωντανα στο παρελθον...

να μην υπακους τους νομους ;

Εννοειτε πως η εκκλησια υπηρετει τους νομους του κρατους αφου οι νομοι προσκυνται στα συμφεροντα της...
Δεν θυμασαι τι ειχε γινει με τις ταυτοτητες !!!;;; Που τοτε ΤΟΛΜΗΣΑΝ να πειραξουν ενα λιθαρακι της ;;

Edited by sgouver, 22 June 2008 - 15:03.


#133 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 14:07

@laraska1: ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας είναι μεγάλο πρόβλημα. Ότι υπάρχει Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει Υπουργείο Παιδείας. Ότι διδάσκονται θρησκευτικά στο σχολείο, κάνουν προσευχές και όλα τα σχετικά. Η γελοιότητα με τις ταυτότητες και το υποτιθέμενο 666. Το ότι πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες ανακατεύονται και μιλάνε για πολιτικά ζητήματα. Ο αφορισμός του Καζαντζάκη... Θες κι'άλλα;

Το επαναλαμβάνω. Η θρησκεία είναι ένα δηλητήριο στο μυαλό των ανθρώπων επειδή υπαγορεύει το πως πρέπει να ζεί κανείς, ποιον να μισεί (είναι όλοι τους ομοφοβικοί), και δεν βαζίζεται στην ανθρωπιά αλλά σε κάποια κείμενα που γραφτήκανε αιώνες πριν, σε διαφορετικές εποχές. Η ίδια η πίστη σε έναν θεό είναι επικίνδυνη, επειδή έτσι στην ουσία δεν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου αλλά κάποιος φανταστικός ανύπαρκτος θεός που σου λέει τι να κάνεις.

Όταν γλιτώσουμε από τις θρησκείες θα γλιτώσουμε από πολλές υποκρισίες. Παράδειγμα, στους πολέμους πως έχουν πείσει τους φουκαράδες να πάνε να σκοτωθούν. Επειδή οι άλλοι είναι άπιστοι, από εδώ είναι χριστιανοί, από εκεί εβραίοι, από εκεί μουσουλμάνοι...

Όταν γλιτώσουμε από τις θρησκείες θα γλιτώσουμε από τον δογματισμό. Όπως έχω ξαναπεί δεν χρειαζόμαστε καμμία θρησκεία και κανέναν θεό. (Σε άλλο thread, και δεν θα τα επαναλάβω εδώ).

@sgouver: αλλο όμως να δένεσαι με έναν πολιτισμό στον οποίο μεγάλωσες και αγάπησες, και άλλο να εχθρεύεσαι κάποιους ανθρώπους επειδή απλά είναι διαφορετικοί.

#134 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 14:19

κοιταξε , η γραμμη μου ειναι πως οτι πασαρεται δεν ειναι απαραιτητα σωστο .Κριτικα επιλεγει καποιος .
Αυτος που εναι σωστος δεν μισει κανεναν .
Κανεις δεν ειναι ομοφοβικος , απλα δεν υπαρχει δεκτικοτητα .
Ο τροπος ζωης του Χριστιανου ειναι ανωτερος πνευματικα απ'οτι οριζουν οι νομοι .
Η εκκλησια δεν εχει κανει πολεμους ( αν και συμμετειχε το 21 , το αλλο με τον Ηρακλειτο κτλ , αλλα δικαιολογειται ομως ) , εκτος και αν μιλας για τους δυτικους .
Τον θεο δεν το χρειαζεσαι για να λυσεις ενα κοινωνικο προβλημα ... αν το εχεις εκλαβει ετσι σου λεω δεν εχει καμμια σχεση . '' Τα του Κααισαρος τω Καισαρι .''
Η εκκλησια δεν υπαρχει για να υποδεικνυει πολιτικες θεσεις .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#135 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 14:37

κοιταξε , η γραμμη μου ειναι πως οτι πασαρεται δεν ειναι απαραιτητα σωστο .Κριτικα επιλεγει καποιος .
Αυτος που εναι σωστος δεν μισει κανεναν .
Κανεις δεν ειναι ομοφοβικος , απλα δεν υπαρχει δεκτικοτητα .
Ο τροπος ζωης του Χριστιανου ειναι ανωτερος πνευματικα απ'οτι οριζουν οι νομοι .
Η εκκλησια δεν εχει κανει πολεμους ( αν και συμμετειχε το 21 , το αλλο με τον Ηρακλειτο κτλ , αλλα δικαιολογειται ομως ) , εκτος και αν μιλας για τους δυτικους .
Τον θεο δεν το χρειαζεσαι για να λυσεις ενα κοινωνικο προβλημα ... αν το εχεις εκλαβει ετσι σου λεω δεν εχει καμμια σχεση . '' Τα του Κααισαρος τω Καισαρι .''
Η εκκλησια δεν υπαρχει για να υποδεικνυει πολιτικες θεσεις .


Οπότε δεν δέχεται η εκκλησία όταν κάποιος είναι διαφορετικός ή/και δεν συμφωνεί μαζί της... (Ομοφυλόφιλους, Καζαντζάκης...)
Ποιά η διαφορά των δυτικών; Όλοι χριστιανοί δεν υποτίθεται ότι είστε; Αλλά όταν έγινε το σχίσμα έγινε για το ποιός θα έχει μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο και για κανέναν αλλο λόγο...
Ουπς, στο τελευταίο, μάλλον κάνεις λάθος όταν κάποιοι όπως ο Άνθιμος μιλάνε εθνικιστικά...

Δεν μίλησα για κοινωνικά προβλήματα σε σχέση με τον θεό, μίλησα γενικά. Και εδώ μιλάμε για την Ελλάδα, και απλά εξήγησα για ποιό λόγο προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι επικίνδυνες και πνίγουν έναν λαό. Και αυτό έχει σχέση και με την Ελλάδα.

Δες τα πράγματα εκτός δόγματος και θρησκείας με λογική, και όχι μέσα από τις απαρχαιωμένες θέσεις της εκάστοτε θρησκείας. Σκέψου από μόνος σου laraska1, χωρίς να σκέφτεσαι τι λέει η θρησκεία... Όταν όμως σκέφτεσαι με βάση μία θρησκεία δεν έχεις αντικειμενικότητα.