Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)


  • Please log in to reply
164 replies to this topic

#136 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 15:02

Νταρκχιλδη , για τους ομοφυλοφιλους δεν δεχεται πως αυτο που κανουν ειναι σωστο , τοσο απλα . Απο κει και περα το δεχεται σαν προσωπικη επιλογη .
Στον Ανθιμο γενικευεις .
Απο την ιστορια ,αν θυμηθεις , ειχε πει ενας ευγενης : '' Καλυτερα να δω το ουρκικο τουρμπανι , παρα την περικεφαλαια των δυτικων (τελως παντων ) ''
Δηλαδη διαφορετικη αντιληψη για τα πραγματα ,ολα παιξανε σχετικο ρολο .
Για τον Ανθιμο , ας μην τον γενικευουμε , και αν καταφερεται κατα των τουρκων πχ ειναι τα βιωματα του που παιζουν ρολο κιολας , πλην των εκαστοτε προκλησεων , αλλα αυτες οι θεσεις δεν ειναι και επισημα αποδεκτες κιολας .
Πχ , ενα κομμα δεν χαρακτηριζεται για τις αποψεις ενος βουλευτη της ( δεν συγχαιω εκκλησια πολιτικη , σκοπιμα για το παραδειγμα το κανω ) .

Edited by laraska1, 22 June 2008 - 15:26.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#137 sefiroth

sefiroth

    Anime Professional

  • Members
  • 537 posts

Posted 22 June 2008 - 15:08

Βασικα διαβασα τις τελευταιες 2-3 σελιδες και βλεπω οτι εχετε ολοι σε κακο αχτι την θρησκεια.Εγω θα ηθελα να κανω μια διαφοροποιηση.Αλλο θρησκεια και αλλο ο ΦΟΡΕΑΣ αυτης,το οργανο της η εκκλησια.Οταν διαβασα λιγο πιο πανω οτι σου αφαιερειται η κριτικη σκεψη και οτι για αυτο εγινε η θρησκεια,εγω διαφωνω καθετως.θελετε να πειτε δλδ οτι τα διδαγματα του Χριστου ή οι φιλοσοφικες του αναζητησεις, διοτι στην πραγματικοτητα αυτο ειναι, καταστελλουν την κριτικη σκεψη.Μου φαινεται πως εχετε μπερδεψει λιγο τα πραγματα. Φυσικα και κατακρινω την εκκλησια για πολλες αποψεις της, για τους δογματικους παπαδες της (υπαρχουν και καλοι οι οποιοι πραγματικα θελουν να συζητησουν ανοιχτα για διαφορα χριστιανικα θεματα), για την διαφθορα της ( ανθρωποι την διοικουν,ειναι δυνατον να μην υπαρχει διαφθορα;) κλπ,κλπ.Βεβαια εδω αμα θελετε βαζουμε και αλλο παραγοντα,αυτον του οτι οι πιο πολλοι γινονται παπαδες για το χρημα (δημοσιοι υπαλληλοι),αλλοι εγιναν παπαδες επειδη ετειναν προς την ομοφυλοφιλια και τους ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να πανε οι οικογενειες τους για να ΄΄φτιαξει'' και καλα το παιδι.Δλδ δεν ειναι μονο η εκκλησια που φταει, ειναι ενα συνολο παραγοντων.Και ειναι πραγματικα κριμα νεοι ανθρωποι να μην διαβαζουν τα φιλοσοφικα κειμενα του Χριστου (οπως πχ του Πλατωνα,Αριστοτελη) τα οποια ειναι ανοιχτα προς συζητηση και κριτικη σκεψη να παραμελουνται και να τα παιρνει η μπαλα ως '' η θρησκεια ειναι το οπιο των λαων'' και αλλες κατηγοριες.Ο ανθρωπος μιλησε για την Αγπη,την αδελφοσυνη.τον αλληλοσεβασμο εννοιες πραγματικα πολυ ωραιες και βαθυστοχαστες.Ελπιζω να καταλαβαινετε την διαφορα μεταξυ εκκλησιας-θρησκειας.Προφανως και δεν εγκρινω και την αλλη μερια που ειναι τυφλοι-πιστοι και ακουνε ο,τι τους λεει ο πιστος ή ''αυτο ειναι κακο δεν το ειπε ο Χριστος''. Εγω θα ελεγα ακομα και σε αυτους που ακουνε Χριστιανισμος και ξινιζει η μουρη τους,να διαβασουν την Βιβλο ή την Καινη Διαθηκη (ιστορικα συγγραματα) και αφου την διαβασουν μετα να την αμφισβητησουν ή να διαφωνησουν εν μερει ή ολικως με αυτες.Οπως θα εκαναν με καθε φιλοσοφικο κειμενο! Οπως θα τους παροτρυνα να διαβασουν και για Βουδισμο, Ινδουισμό και Μουσουλμανισμο.ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ και μετα μπορουμε να προχωρησουμε και αε αναδιαρθρωση εκ βαθεως στην κοινωνια του ΣΚυλαδικου.

Η εκκλησια πως δεν εχει κανει πολεμους: Οι Σταυροφοριες τι ηταν; Μπανιο στην παραλια Της Ιερουσαλημ;
Posted Image

#138 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 15:16

@laraska1: O Άνθιμος είναι μόνο ένα παράδειγμα... Πολλοί στην εκκλησία επηρρεάζουν ακόμα και ψήφους. Εαν κάποιος έκανε πραγματικότητα τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους ξέρεις τι θα γινότανε; Θα ξεσηκωνόντουσαν οι παπαδες που θα χάνανε τα πρωτεία και την μάσα και θα επηρρεάζανε τον λαό να μην ψηφίσει αυτούς που το προτείνουν.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Για τον αφορισμό του Καζαντζάκη τι έχεις να πείς; Το έφερα και αυτό ως παράδειγμα το πως την εποχή εκείνη προσπάθησε να σιωπήσει έναν άνθρωπο των τεχνών, που τόσα έδωσε στην Ελληνική Λογοτεχνία απλά επειδή έγραψε για κάποιες καταστάσεις και δεν συμφωνούσαν μαζί του. Δεν ανακατεύτηκε η εκκλησία τότε στα κοινά;

Εμ ναι, γιατί φοβόντουσαν ότι θα αναγκαστούνε να δώσουν ένα μέρος της δύναμης που απέκτησαν εαν μπαίνανε οι "δυτικοί" όπως τους αποκαλείς... Και γι'αυτό τον λόγο καλλιεργήσανε μίσος για τους "δυτικούς".

@sefiroth: ο Χριστός δεν άφησε τίπτοα πίσω του στην πραγματικότητα. Ακόμα και τα Ευαγγέλια είναι γραμμένα 35-65 χρόνια μετά το θάνατο του Χριστού και από ανθρώπους που δεν τον γνώρισαν καν. Ναι, υπάρχουν κάποια σωστά πράγματα που λένε τα Ευαγγέλια, αλλά όχι όλα. Ακόμα και σύμφωνα με τα Ευαγγέλια υπάρχουν λόγια του Χριστού με τα οποία παραδέχεται την σκλαβιά, και άλλα παρόμοια. Απλά επειδή έτσι ήταν τα πράγματα εκείνη την εποχή. Και στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία του Χριστού, εαν έχουν μπερδευτεί και οι ζωές άλλων που λέγανε ότι είναι Μεσσίες της εποχής εκείνης. Σϊγουρα πάντως δεν ήταν ούτε γιός του θεού ούτε έκανε θαύματα. Αυτα γραφτήκανε για να συμβαδίζει η ιστορία του Χριστού με την προφητεία του Μεσσία που κυκλοφορούσε τότε.

Edited by Darkchilde, 22 June 2008 - 15:23.


#139 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 June 2008 - 15:24

Όσοι ισχυρίζονται οτι η θρησκεία δεν επηρεάζει την πολιτική στο Ελλάντα, μάλλον κατοικούν σε διαφοετική χώρα. Λίγο ρεαλισμός και λίγη ειλικρίνεια δεν έβλαψαν ποτε κανέναν, παίδες...

#140 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 22 June 2008 - 15:27

sefiroth
Δλδ δεν ειναι μονο η εκκλησια που φταει, ειναι ενα συνολο παραγοντων.

Εφοσον η εκκλησια εμπεριεχει τους παραγωντες που προανεφερες ειναι λογικο αυτη να εχει το κυριο φταιξιμο...αμα εξαρχης (οπως ειπες) εχει χασει την ικανοτητα της να ξεχωριζει τους εναρετους που θα την αντιπρωσοπευσουν.

laraska
Πχ , ενα κομμα δεν χαρακτηριζεται για τους λογους ενος βουλευτη της

Σωστα...
Αλλα αμα το κομμα δεν συμφωνει πρεπει να πει και την δικια του αποψη !
Αμα απλα σιωπα σημαινει οτι το επικρωτει...

Bασικα κανοντας μια κουβεντα μεσω p.m. με τον laraska εχω καταλαβει το εξης...
Οταν ο laraska λεει εκκλησια εννοει και τους πιστους της (δηλαδη την βλεπει σε ποιο ευρεια μορφη) ή την θρησκεια σαν φιλοσοφικη εννοια καλυτερευσης των ανθρωπων .
Εμεις οταν λεμε εκκλησια εννουμε το κεντρο εξουσιας (διοικησης) με ολες τις βαθμιδες του και λεμε πως αυτο αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα κατι που δεν μας βοηθα στο να γινουμε καλυτεροι ως χριστιανοι αρα
και πολιτες αυτης της χωρας.

EDIT:

Nikos
Όσοι ισχυρίζονται οτι η θρησκεία δεν επηρεάζει την πολιτική στο Ελλάντα, μάλλον κατοικούν σε διαφοετική χώρα. Λίγο ρεαλισμός και λίγη ειλικρίνεια δεν έβλαψαν ποτε κανέναν, παίδες...

και εμενα να σου πω την αληθεια με εχει τρελανει αυτο το ζητημα...δεν εχω ξανακουσει το οτι η θρησκεια δεν επηρεάζει την πολιτική στο Ελλάδα!!
Ολες οι συζητησεις που εχω κανει με ατομα που υποστηριζουν την εκκλησια γινονται με βαση το ποσο και αν ειναι σωστη αυτη η παρεμβαση.
Κανεις ομως δεν εχω ξανακουσει να λεει πως δεν υπαρχει παρεμβαση!

Edited by sgouver, 22 June 2008 - 17:27.


#141 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 15:30

Συγνωμη , αλλα αν θεωρειται πολιτικη κινηση πχ το οτι αντιταχθηκε στον νομο που επιτρεπει τις αμβλωσεις κτλ , ή το οτι εκφραζει τη γνωμη της , ενταξει εχετε δικιο.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#142 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 June 2008 - 15:38

ειπα οτι δεν θα ξαναγραψω στο θεμα αφου για μενα εχει καλυφθει απο ολες τις πλευρες. Πρεπει ομως να κανω μια παρατηρηση.

Υπαρχουν 3 threads στο off topic που ασχολουνται καθαρα με την θρησκεια και τα επιχειρηματα των δυο πλευρων ανακυκλωνονται συνεχεια... Ας το σταματησουμε ρε παιδια γιατι κατανταει κουραστικο. Καποιοι πιστευουν, καποιοι οχι. Καποιοι αγαπανε την εκκλησια, καποιοι οχι. Οποια συμπερασματα ηταν να βγουν, εχουν βγει προ πολλου. Αυτο το thread δεν σηκωνει και αλλη κουβεντα εις βαθος για την θρησκεια, και δηλωσεις του τυπου..

Σϊγουρα πάντως δεν ήταν ούτε γιός του θεού ούτε έκανε θαύματα

δεν προσφερουν σε τιποτα παρα στο να γινει το thread *****.
Posted Image

#143 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2008 - 15:49

H άμβλωση είναι επιλογή της γυναίκας και όχι της εκκλησίας.
1. Αποφεύγονται οι θάνατοι γυναικών επειδή πήγαν σε κομπογιαννίτες, σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα. Ξέρεις πόσες γυναίκες έχουν πεθάνει από αιμορραγίες και άλλα, επειδή πήγανε για άμβλωση σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα;
2. Καλύτερα η άμβλωση παρά ένα παιδί με σύνδρομο Down, ή αλλο παρόμοιο πρόβλημα νοητικής καθυστέρησης.
3. Εαν μία κοπέλα 15 χρονών βιαστεί και μείνει έγκυος, δηλαδή πρέπει να κρατήσει το παιδί και να καταστρέψει την ζωή της;

Και υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για να μην κρατήσεις ένα παιδί. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις laraska1.

Επίσης η εκκλησία δεν δέχεται καν την αντισύλληψη... Καλύτερα λέει να πάθει κάποιος AIDS παρα να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό...

Με τέτοιες παλαιολιθικές ιδέες είναι φυσικό να μην θέλω καν να ακούσω για θρησκείες. Ασε που δεν υπάρχει θεός (δεν έχει καμμία απόδειξη και ας μην το ξανα-αναλύσουμε το θέμα) και η εκκλησία κοροϊδεύει τον κοσμάκη με την ψεύτικη υπόσχεση παράδεισου, και τρομοκρατεί με την κόλαση!

Και γι'αυτό την θεωρώ επικίνδυνη. Επικίνδυνη για κάθε κοινωνία, και την ελληνική ιδιαίτερα όπου το κράτος δεν έχει κάνει διαχωρισμό με την θρησκεία.

Και σου συνιστώ να κάτσεις πάλι να σκεφτείς ΕΚΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Και δεν είναι μόνο οι αμβλώσεις (με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα), είναι όλες οι φασαρίες που κάνει όποτε κάτι δεν την συμφέρει. Χωρίς να βλέπει ότι αυτό μπορεί να είναι καλό για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Και σου έφερα αρκετά παραδείγματα προηγουμένως και κόλλησες στον Άνθιμο, και μετά έφερες ένα άκυρο παράδειγμα, τις αμβλώσεις. Η εκκλησία έχει κάψει βιβλία απλά επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους, έχει κάνει διαδηλώσεις για ταινίες ή κάτι παρόμοιο επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους, και πολλά παρόμοια. Λοιπόν, εγώ κρίνω από μονη μου και προσπαθώ να κρίνω αντικειμενικά και όχι δογματικά. Δεν μου απάντησες ποτέ για τον Καζαντζάκη... Αλλά όταν κάνει λάθος δεν μιλάμε το βουλώνουμε, επειδή θα θιχτούν οι δήθεν πατέρες της εκκλησίας.

Και Laraska1 εδώ μιλάμε περισσότερο για την Ελλάδα και το τι μπορούμε να κάνουμε για να την βελτιώσουμε. Όταν όμως υπάρχει δογματισμός, δεν μπορεί να επέλθει βελτίωση, μόνο πισωγύρισμα. Δεν έχω δεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Ακόμα και όταν προσφέρει η εκκλησία, το προσφέρει προσπαθώντας να προσηλυτίσει, κάνοντας κήρυγμα. Αυτό δεν είναι προσφορά χωρίς αντάλλαγμα.

Edited by Darkchilde, 22 June 2008 - 15:54.


#144 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 22 June 2008 - 15:56

Συγνωμη , αλλα αν θεωρειται πολιτικη κινηση πχ το οτι αντιταχθηκε στον νομο που επιτρεπει τις αμβλωσεις κτλ , ή το οτι εκφραζει τη γνωμη της , ενταξει εχετε δικιο.


Οταν λεμε για πολιτικες παρεμβασεις εννοω το οτι στιριζει πολιτικα συγκεκριμενα κομματα (ολοι ξερουμε ποια).
Το να φερνει αντιρριση για τις αμβλωσεις και για τους gay γαμους ειναι δικαιωμα της (οπως δικαιωμα μας ειναι αν θα την ακουσουμε), αλλα δεν ειναι σωστο να κριτικαρει αρνητικα τους πολιτικους γαμους ολων των ειδων αφου δεν εχουν καμια σχεση μετα του οικου της.

Mr Ayu-Mania

Υπαρχουν 3 threads στο off topic που ασχολουνται καθαρα με την θρησκεια και τα επιχειρηματα των δυο πλευρων ανακυκλωνονται συνεχεια... Ας το σταματησουμε ρε παιδια γιατι κατανταει κουραστικο.

Κοιτα ενδεχωμενως στα αλλα τρια threads να εχεις συμμετασχει ενεργα και λογικο ειναι να βαριεσαι να τα ξαναβλεπεις...ομως εφοσον υπαρχη κινητικοτητα απο καποια ατομα σημαινει πως υπαρχη ακομα ενδιαφερον και αποριες.

Επισης στο Αγαπώ την Χώρα μου (?) εφοσον εχει να κανει με την Ελλαδα ειναι λογικο να καταληγουμε σε ερωτηματα οπως η αξιοπιστια της πολιτικης,της εκκλησιας ,του στρατου, του ιδιωτικου τομεα και αλλων φορεων που διαμορφωνουν το γενικοτερο κοινωνικο κλιμα στη χωρα μας.

Edited by sgouver, 22 June 2008 - 17:29.


#145 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 June 2008 - 16:21

Η κατασταση εχει ξεφυγει οταν για τρεις σελιδες μιλαμε παλι μονο για θρησκεια. Και δεν συζητιεται μονο η θεση της εκκλησιας στη χωρα αφου η Darkchilde της επιτιθεται σε ολα τα επιπεδα, ειτε προκειται για την θεικοτητα του Ιησου, ειτε προκειται για τις χριστιανικες διδασκαλιες περι σεξ, ειτε προκειται για πραξεις που εκαναν καποια δογματα πριν εκατονταδες χρονια.

Αυτα ειναι και off topic και δεν προσφερουν στο παρων thread. Αγγιζουν το οριο των κανονων του φορουμ.
Posted Image

#146 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 22 June 2008 - 16:47

Η κατασταση εχει ξεφυγει οταν για τρεις σελιδες μιλαμε παλι μονο για θρησκεια. Και δεν συζητιεται μονο η θεση της εκκλησιας στη χωρα αφου η Darkchilde της επιτιθεται σε ολα τα επιπεδα, ειτε προκειται για την θεικοτητα του Ιησου, ειτε προκειται για τις χριστιανικες διδασκαλιες περι σεξ, ειτε προκειται για πραξεις που εκαναν καποια δογματα πριν εκατονταδες χρονια.



Η Darkchilde επιτiθεται στην εκκλησια αλλα μην ξεχνας τον laraska και την του υποστηριξη σ'αυτην...
Και οι δυο του θελοντας να υπερασπιστουν την θεση τους για τον ρολο της εκκλησιας μεσα στην Ελλαδα χρησιμοποιουν ολα τα παραπανω επιχειρηματα...

Αυτα ειναι και off topic και δεν προσφερουν στο παρων thread.

Για μενα ειναι αποψεις που καλο ειναι να διατυπωνονται.
Προσεφεραν στο thread διοτι και οι δυο πλευρες εχουν συμφωνησει στο γεγονος οτι ο πυρηνας της εκκλησιας εχει σοβαρα προβληματα ,τα οποια πρεπει να διορθοθουν αμεσα διοτι θα μας δεσουν και θα μας κανουν καλυτερους ανθρωπους και χωρα.

Βεβαια μετα τα χαλαμε παλι στο πως θα τα διορθοσουμε...αλλα το πρωτο βημα οπως λεμε και στην ψυχαναλυση ειναι να εντοπιζουμε και να παραδεχομαστε ολοι το προβλημα.

Αγγιζουν το οριο των κανονων του φορουμ.

Αφου δεν το ξεπερναν τοτε συμφωνησες και εσυ οτι δεν ειναι offtopic...

Edited by sgouver, 22 June 2008 - 17:03.


#147 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 22 June 2008 - 16:51

Όπου συμφέρει θυμόμαστε τους κανόνες...

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image


#148 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 22 June 2008 - 17:21

Όπου συμφέρει θυμόμαστε τους κανόνες...

Εξυπναδες... Οταν σπαμε τους κανονες του φορουμ υπαρχουν οι αναλογες συνεπειες. Αυτο ισχυει για ολους μας... Το βασικο ειναι να μαθαινουμε απο αυτα και να μην επαναλαμβανονται δυσαρεστες καταστασεις. Η ειρωνια οδηγει σε δυσαρεστες καταστασεις.

Ας αποφασισουν οι mods αν το thread εχει οντως παρεκτραπει απο την πορεια του.

Εν το μεταξυ αν και εχω βαρεθει ολη την ωρα να μιλαμε για αυτα, ας απαντησω σε καποια σημεια της Darkchilde:

Για τον αφορισμό του Καζαντζάκη τι έχεις να πείς; Το έφερα και αυτό ως παράδειγμα το πως την εποχή εκείνη προσπάθησε να σιωπήσει έναν άνθρωπο των τεχνών, που τόσα έδωσε στην Ελληνική Λογοτεχνία απλά επειδή έγραψε για κάποιες καταστάσεις και δεν συμφωνούσαν μαζί του. Δεν ανακατεύτηκε η εκκλησία τότε στα κοινά;

Ο Καζαντζακης απειληθηκε με αφορισμο λογω καποιων βιβλιων που εριχναν λασπη σε αυτη ο οποιος ομως ποτε δεν πραγματοποιηθηκε. Επισης αφορισμος ειναι μια τελειως θεωρητικη εννοια. Για εναν χριστιανο ειναι σημαντικη εννοια, αλλα για εναν που δεν πιστευει στην εκκλησια ο αφορισμος δεν σημαινει τιποτα.

Σϊγουρα πάντως δεν ήταν ούτε γιός του θεού ούτε έκανε θαύματα.

Αυτο ειναι καθαρη επιθεση στα πιστευω καποιων. Τι νοημα εχει, ειδικα σε ασχετο thread?

Πολλοί στην εκκλησία επηρρεάζουν ακόμα και ψήφους. Εαν κάποιος έκανε πραγματικότητα τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους ξέρεις τι θα γινότανε; Θα ξεσηκωνόντουσαν οι παπαδες που θα χάνανε τα πρωτεία και την μάσα και θα επηρρεάζανε τον λαό να μην ψηφίσει αυτούς που το προτείνουν.

Δεν θυμαμαι τα τελευταια χρονια να εχει βγει καποιος ιεραρχης και να πει ψηφιστε τον ταδε. Υπαρχουν καποια κομματα που εχουν συμπαθειες προς την εκκλησια. Αυτο δεν σημαινει κατι. Η εκκλησια εχει το δικαιωμα της αυτοσυντηρησης και οταν καποια κομματα ειναι ιδεολογικα εναντιον της, λογικο ειναι και αυτη να ειναι εχθρικη απεναντι σε αυτα. Αυτο ομως ισχυε περισσοτερο αρκετες δεκαετιες νωριτερα οταν οι σχεσεις ΚΚΕ - εκκλησιας ηταν εχθρικες εκατερωθεν.

1. Αποφεύγονται οι θάνατοι γυναικών επειδή πήγαν σε κομπογιαννίτες, σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα. Ξέρεις πόσες γυναίκες έχουν πεθάνει από αιμορραγίες και άλλα, επειδή πήγανε για άμβλωση σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα;
2. Καλύτερα η άμβλωση παρά ένα παιδί με σύνδρομο Down, ή αλλο παρόμοιο πρόβλημα νοητικής καθυστέρησης.
3. Εαν μία κοπέλα 15 χρονών βιαστεί και μείνει έγκυος, δηλαδή πρέπει να κρατήσει το παιδί και να καταστρέψει την ζωή της;

Το 1 δεν το σχολιαζω καν. Δεν ειμαστε στη δεκαετια του 50 οταν η αμβλωση ηταν κατι το πρωτογνωρο. Τα 2 και τα 3 ειναι σχετικα και οι αποψεις διαφερουν απο ιεραρχη σε ιεραρχη. Η γενικη γραμμη της εκκλησιας ειναι ομως οτι η ζωη ειναι ιερη. Για την περιπτωση του βιασμου θα μπορουσε να πει κανεις οτι υπαρχει και η λυση της υιοθεσιας εφοσον η ζωη ειναι ιερη ασχετα με το πως προηλθε. Ολα αυτα ομως ειναι φιλοσοφικα και ακυρα για το θεμα αφου η εκκλησια αλλωστε μονο την γνωμη της λεει και δεν εμποδιζει κανεις σε καποιον να κανει αμβλωση.

Edited by Mr Ayu-Mania, 22 June 2008 - 17:26.

Posted Image

#149 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 22 June 2008 - 17:22

WARNING!ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ!ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ. …Σταματήστε να γράφετε μια στιγμή παιδιά να απαντήσω επιτέλους πλήρως XD …

Mr Ayu-Mania...sgouver…ώρα τότε να ξεκινήσω με την θρησκεία και να (από-) τελειώσω με τον στρατό έτσι για να αυξηθούνε λίγο οι τομείς που συζητάμε :P.

Ναι ο στρατος και η εκκλησια σας πειραξε... Αυτοι οι θεσμοι φταινε για το οτι ο Ελληνας πεταει γοπες στο δρομο και παρκαρει πανω στα πεζοδρομια... Ας τους καταργησουμε και αυτους μαζι με τα συνορα λοιπον, how typical...


Η εκκλησία καθόλου. Ο στρατός να δεις πόσο, και θα τα πω παρακάτω. Και όχι δεν φταίνε για τις ηλιθιότητες του Έλληνα. Απλά η πρώτη προσπαθεί (μάταια) να τον κάνει να τις περιορίσει, ενώ ο δεύτερος τον ωθεί και τον ανταμείβει να συνεχίσει να τις κάνει. Και φυσικά το καλύτερο θα ήταν να καταργούνταν όντως ο στρατός και να ησύχαζε όλη η ανθρωπότητα από κάτι τόσο σκάρτο.

Δηλαδη οι διαφορες "επαναστατικες" ομαδες που δρουν στη χωρα μας και ρυπαινουν τους τοιχους των πολεων με συνθηματα, φυλλαδια και αφισες υποστηριξης για ληστες τραπεζων, η που καινε και σπανε τα αυτοκινητα και τα μαγαζια των πολιτων, η που καινε και σπανε τα μνημεια μας, ειναι σημαδι ωριμωτητας? Ειναι διαφορετικοι απο αυτους που πετανε σκουπιδια και οδηγανε οπως θελουν? Ειναι αυτοι που αμα επικρατησουν θα γινουμε "Ευρωπη"? Ας γελασω...


Όχι. Όλοι ανήκουν στο ίδιο σύνολο του μέσου ανώριμου ανθρώπου. Η βία δεν δίνει λύσεις. Οδηγεί μόνο σε περισσότερη βία και διαμάχες.

Ολοι οι θεσμοι που εχουμε στη χωρα αυτη επιδεχονται βελτιωσης.. Ολοι αυτοι οι θεσμοι για να λειτουργησουν σωστα χρειαζοντα ατομα εξυπνα, τιμια και φιλοτιμα.. Το να θεωρουν καποιοι οτι οι λυση για την προοδο του εθνους προυποθετει το γκρεμισμα αυτων των θεσμων, μου φαινεται γελειο.. Ειδικα οταν αυτοι που "αγωνιζονται" προς αυτην την κατευθυνση σκεφτονται και φερονται το ιδιο καφρικα με το "συστημα" το οποιο πολεμανε. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι ενα απο τα προβληματα αυτης της χωρας και οχι η λυση. Η λυση θα ερθει μεσω σωστης δημοκρατειας, μορφωσης, και σωστης παιδειας γενικοτερα. Η λυση δεν θα ερθει απο αμπελοφιλοσοφιες και ροκ μουσικη αλλα απο ανθρωπους που εχουν στο μυαλο τους το κοινο καλο αυτης της χωρας, και μεσω σκληρης δουλειας, σεβασμου στα ηθη, και συλλογικοτητας θα αγωνιστουν για την ωριμανση αυτου του εθνους.


Κανένας θεσμός που είναι εξαρχής λανθασμένος δεν επιδέχεται βελτίωση. Η μόνη λύση είναι η αλλαγή αυτών με άλλους που δουλεύουν αποδεδειγμένα καλύτερα, και φυσικά μιλάω για τους θεσμούς των πιο αναπτυγμένων χωρών. Όταν λόγο αυτών των λανθασμένων θεσμών δεν υπάρχει σωστή μόρφωση, παιδεία, σεβασμός και τάση για σκληρή δουλειά που παράλληλα –να αμείβεται και ανάλογα-,ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει κανένας θεσμός και θα έχουμε τα ίδια χάλια. Όταν επικρατεί η κακία σε όλους τους τομείς της ζωής μας δεν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Δεν εχουμε και κανα τρομερο προβλημα ως χωρα που να παρει ο διαολος.. Λιγο ωριμη σκεψη και σκληρη δουλεια χρειαζεται.. Σκληρη δουλεια στην εργασια μας, σκληρη δουλεια στην ανατροφη των παιδιων μας, σκληρη δουλεια στο να ζουμε την καθημερινοτητα μας ηθικα, σκληρη δουλεια στο να μαθουμε να μην ****** τον πλησιον μας, ολα αυτα ειναι βασικα. Ελα ομως που πολλοι αντι της σκληρης δουλειας προτιμανε να κατηγορανε ολους τους αλλους για τα προβληματα τους.. Ειναι πιο ευκολο βλεπεις..


Σκληρή δουλειά,σκληρή δουλειά,σκληρή δουλειά...Δεν ακούω και τπτ άλλο...Και λέω λοιπόν...Δε σου κάνει για σκληρή δουλειά το ότι τόσος κόσμος βγαίνει από το πανεπιστήμιο,δουλεύει 10ωρα στο χαλαρό και πληρώνεται 700 ευρω?Συμβαίνει αυτό αλλού στην ευρώπη??Και μην ακούσω για σκηνικά "δεν υπάρχουν πολλά χρήματα στην ελλάδα γι αυτό και οι μισθοί είναι μικρότεροι" γιατί σόρρυ κιόλας,την πλουτόκρατία των ελλήνων επιχειρηματιών δεν την βρίσκω δαφορετική από του εξωτερικού...


Μιλάς για σκληρή δουλειά σε όλα. Μα καλά ζούμε στην ίδια χώρα; Εδώ ξεσκίζεσαι να μάθεις 2-3 γλώσσες, να πάρεις το πτυχίο σου με υψηλό βαθμό και να αποκτήσεις διάφορα άλλα προσόντα, ελπίζοντας να σου εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπές θέση εργασίας που κόπιασες να αποκτήσεις και η οποία θα ανταμείβει τους κόπους σου. Μετά όπου και να πας δεν καίγετε καρφί σε κανέναν φιλάργυρο «εργοδότη» τι γνώσεις έχεις, πόσο καλός είσαι και προπαντός –πόσο εργατικός είσαι- και το μόνο που ρωτάνε είναι «έχεις δουλέψει;» το οποίο είναι το –μόνο- κριτήριο που τους νοιάζει. Πες ότι πιάνεις δουλειά. Ο κάθε ιδιώτης θα κοιτάξει να σε πάρει με όσο λιγότερα γίνετε, κατώτερα του βασικού μισθού (που είναι φτώχειας καθώς είμαστε η ακριβότερη χώρα της Ε.Ε.) συνήθως, με όσο περισσότερες τσάμπα υπερωρίες γίνετε και αν δεν σου αρέσει σήκω φύγε σου λέει. Για ασφάλεια που τέτοια τύχη. Αν του κάτσει μόνο μετά από κάνα χρόνο. Μιλάνε για την γενιά των 700 ευρώ. Που την είδατε βρε; Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όπου τύχει πάλι; Ρωτήσατε να δείτε στην επαρχία πως είναι τα πράγματα που κάποιοι πάνε να σε δουλέψουν και με 200 κιόλας ευρώ τον μήνα; Και τι κάνουν οι νόμοι για όλα αυτά και οι «άξιοι θεσμοί» που έχουμε; Τίποτα απολύτως γιατί όπως όλα είναι και αυτοί μια πλάνη. Στις οικοδομές να πας να δουλέψεις πιο πολλά θα βγάλεις. Σε αυτή την χώρα ο μόνος τρόπος να δεις άσπρη μέρα είναι είτε να ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση, είτε να μπεις στο δημόσιο όπου θα αμείβεσαι σε λογικά πλαίσια. Αλλά και στο δημόσιο πόσο μπορείς να ελπίζεις όταν οι μισές και βάλε θέσεις πάνε σε τρίτεκνους και πολύτεκνους οι οποίοι έχουν –εκατοντάδες- μόρια λιγότερα από σένα, όταν οι υπόλοιπες πάνε πάλι σε όσους έχουν «εργασιακή εμπειρία» και όταν κάποιες άλλες από αυτές εξαφανίζονται με τα μέσα και τους γνωστούς (έχετε ακούσει ποτέ απόφοιτος Λυκείου να παίρνει θέση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης; Εγώ ναι!). Σε μια τέτοια χώρα που επικρατεί το σκάρτο, το θέατρο και η κοροϊδία η σκληρή δουλειά όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά στο τέλος βγαίνει και εις βάρος σου για όσα θα έχεις χάσει στην ζωή σου και για το ότι μπορεί να αποδειχθεί και επιζήμια για την υγεία σου. Τι και αν εγώ εσύ και οι άλλοι 8…ναι όλοι μας οι 8, έλεος… κάνουμε το σωστό, ζούμε ηθικά, δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε ρε συ να είμαστε άνθρωποι –όπως θα έπρεπε- να είναι ο καθένας; Όταν οι υπόλοιποι χιλιάδες δεν το κάνουν, τα έχουν όλα αυτά γραμμένα και επιπλέον σου κάνουν και την δική σου ζωή χάλια με τις πράξεις τους τι περιμένεις να αλλάξει; Ακόμα και να προσπαθήσεις να τους αποφύγεις δεν μπορείς, γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία όπου αυτοί θα έρθουν σε σένα, έτσι για το βίτσιο τους και γιατί είναι γεμάτο μαυρίλα. Με απλά λόγια, στην κοινωνία που ζούμε η σκληρή δουλειά δεν θα αλλάξει τίποτα όσο προέρχεται από τους λίγους και από την στιγμή που δεν θα προέλθει ποτέ από τους πολλούς δεν θα αλλάξει γενικά τίποτα.

Καλο το δημοψηφισμα, αλλα σε αυτη τη χωρα μεγαλη ευθυνη φερουμε ως πολιτες.. Καταρχην δεν χρησιμοποιουμε τα "οπλα" που το ιδιο το συστημα μας δινει... Δεν χρησιμοποιουμε τις δημοκρατικες μεθοδους αντιδρασης. Ακομα και το δικαιωμα της απεργειας το εχουμε υποβαθμισει σε ενα παιχνιδι συνδικαλιστικων και κομματικων συμφεροντων.


Απεργίες, καταλήψεις, κινητοποιήσεις, κλείσιμο δρόμων … πες μου πότε πέτυχε κάποιο απ’όλα αυτά σε αυτή την χώρα; Των ένοιαξε ποτέ τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τα τσιράκια του τι κάνει ο απλός λαός; Όταν αποφάσιζε κάτι το έφερνε εις πέρας και ας διαφωνούσε όλη η χώρα μαζί του. Άλλωστε λέει, «τι να καθίσω να ασχοληθώ με αυτά, εφόσον δεν θα μου κάνουν την τσέπη λιγότερο βαθιά και τα μόνα προβλήματα που προκαλούν είναι μεταξύ τους;». Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας με θεατρισμούς. Ξεπετάξτε τα κομματικά και απέχετε από αυτή την κοροϊδία. Μόνο λευκή αξίζει να ρίχνεις. Δεν νοιάζεται κανείς από αυτούς για εσάς και εσείς τους υποστηρίζετε φανατικά κιόλας; Αυτό είναι κάτι τελείως ανώριμο.

O στρατος καταννοω οτι πρεπει να ειναι υποχρεωτικος...αυτο που δεν καταλαβενω ειναι γιατι να καθομαστε μεσα 1 χρονο αφου η βασικη εκπαιδευση διαρκει καπου 2-3 μηνες αν δεν κανω λαθος !
Μην μου πεις ποιος θα κανει τις σκοπιες...αφου με τις καμερες παρακολουθησης θα γινοταν μια χαρα η δουλεια ,εχει βεβαια αποδειχθει οτι της χρησιμοποιουν μονο για να πιανουν ατομα που απεργουν...
Απλα ο στρατος ειναι δημοσιο και αμα δεν εχει πολλους ''πελατες'' ποιους θα εχουν να πριζουν οι μονιμοι εκει ;;


Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Δεν –χρειάζεται- να είναι. Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει θητεία. Θα τα αναλύσω παρακάτω. Για ποια εκπαίδευση μιλάς; Μήπως για το πώς να βαράς το πόδι σου δυνατά στο έδαφος; Μήπως για το πώς να «χαιρετάς» σαν να σε πανιάζει ο ήλιος; Μήπως για το πώς να κάνεις φιγούρες με το όπλο λες και είσαι μαζορέτα; Μήπως για το πώς να πλένεις πιάτα, να κόβεις πατάτες, να μαζεύεις σκουπίδια λες και είσαι σπιτονοικοκυρά; Ή μήπως για το πώς να χαζεύεις χωρίς νόημα και ουσία για ώρες τον ορίζοντα στέκοντας όρθιος σαν να σε έχουν βάλει τιμωρία στην γωνία; Ναι πραγματικά σκληρή και ανδρίκια «εκπαίδευση». Και αύριο μεθαύριο στον επόμενο πόλεμο που σίγουρα θα γίνει (μια μέρα πριν παγώσει η κόλαση περίπου) θα στέκεσαι εκεί στο πεδίο τις μάχης ανάμεσα στα πτώματα και θα κοιτιέσαι μάτι με μάτι με τον τελευταίο «εχθρό» ενώ τριγύρω σου πετάει καπνός και ομίχλη και όλα καίγονται και την τελευταία στιγμή … ΜΠΑΜ … του κάνεις ένα λυγερό και γεμάτο τέχνη χαιρετισμό στο μέτωπο και τον καθάρισες! Έλεος δηλαδή, εκπαίδευση και πράσινα άλογα. Τι να πει και ο Ράμπο… Εκεί δεν μαθαίνεις τίποτα απολύτως και ότι δήθεν «θεωρίες ειδικότητας» πάνε να σου μάθουν είναι πράγματα που αν ήθελες μάθαινες σε μισή ώρα, αλλά σαν «έξυπνοι» που είναι δεν σου δίνουν τίποτα σημειώσεις με αποτέλεσμα να σου λένε τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα για ένα μήνα. Έτσι για να μην σε έχουν να κάθεσαι (μας το είπαν ευθέως και αυτό). Ποιες σκοπιές; Σε άλλες χώρες προφανώς είναι και πιο έξυπνοι που έχουν κάμερες. Και προφανώς είναι και πιο έξυπνοι που δεν έχουν όπως εμείς εδώ τους έξυπνους ΕΠΟΠ να κάθονται αραχτοί και να το παίζουν εξουσία ενώ δεν είναι τίποτα, και να πληρώνονται και από πάνω. Επαγγελματίες Οπλίτες σου λέει μετά. Τους έχουν και κάθονται και κάνει ο φαντάρος την δουλειά τους. –Πληρώνονται- για να είναι οπλίτες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. Σε πόσες μονάδες τους έχετε δει να κάνουν σκοπιά; Σχεδόν πουθενά. Θα αναφέρω σε λίγο ακόμα χειρότερα και τι ρόλο βαράει ο φαντάρος εκεί μέσα.

Όσο για όσα αναφέρεις για την εκκλησία θα διαφωνήσω καθώς αν και έχει κρούσματα διαφθοράς δεν είναι στο μεγαλύτερο της μέρος διεφθαρμένη. Εγώ όπως ανέφερα ποτέ δεν έδωσα σημασία στους ανθρώπους που αποτελούν την σύγχρονη εκκλησία αλλά μόνο στην ίδια την θρησκεία και τα διδάγματα της. Οπότε δεν με νοιάζει τι κάνει ο κάθε διεφθαρμένος κληρικός, καθώς αυτό δεν θα μειώσει την θρησκεία στα δικά μου μάτια. Όσο αφορά τους ίδιους τους κληρικούς να είσαι σίγουρος ότι όσοι διεφθαρμένοι υπάρχουν άλλοι τόσοι πολλοί περισσότεροι σωστοί υπάρχουν που προσφέρουν έργο και νοιάζονται. Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις όλη την εκκλησία και αυτούς για τις πράξεις των λίγων. Δεν είναι σε αντίθεση σαν τον στρατό όπου δεν μπορείς να πεις ότι επειδή έχει δύο λογικά άτομα στα 100 στελέχη είναι ορθός θεσμός.

Λες:"όλοι οι θεσμοί μπορούν να βελτιωθούν" αλλά να σου πω...Στρατό πήγες?Ε,εγώ δεν πήγα,αλλά τον πατέρα μου μια φορά τον βάλανε να ξυρίσει έναν καθρέφτη...ΝΑΙ ΝΑ ΞΥΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!Κι αν νομίζεις ότι κάνανε και πιο ουσιώδη πράματα από αυτό εκεί πέρα μέσα ρώτα όποιον έχει πάει στρατό...


Και δεν λες τίποτα. Θα αναφέρω αρκετά τέτοια κουφά σε λίγο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ !!!
και φωναχτα μαλιστα...καλα βρε laraska εσυ που πρεπει να πηγαινεις και εκκλησια δεν εχεις ακουσει ποτε πολιτικο κυρηγμα ;;
Εμενα μου εχει τυχει να το ακουσω και ζωντανα στο παρελθον...


Και εγώ πηγαίνω συνέχεια αλλά πολιτικό κήρυγμα δεν άκουσα ποτέ.Μήπως πας σε λάθος εκκλησία ή το άκουσες μια φορά.

Το επαναλαμβάνω. Η θρησκεία είναι ένα δηλητήριο στο μυαλό των ανθρώπων επειδή υπαγορεύει το πως πρέπει να ζεί κανείς, ποιον να μισεί (είναι όλοι τους ομοφοβικοί), και δεν βαζίζεται στην ανθρωπιά αλλά σε κάποια κείμενα που γραφτήκανε αιώνες πριν, σε διαφορετικές εποχές. Η ίδια η πίστη σε έναν θεό είναι επικίνδυνη, επειδή έτσι στην ουσία δεν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου αλλά κάποιος φανταστικός ανύπαρκτος θεός που σου λέει τι να κάνεις.

Όταν γλιτώσουμε από τις θρησκείες θα γλιτώσουμε από πολλές υποκρισίες. Παράδειγμα, στους πολέμους πως έχουν πείσει τους φουκαράδες να πάνε να σκοτωθούν. Επειδή οι άλλοι είναι άπιστοι, από εδώ είναι χριστιανοί, από εκεί εβραίοι, από εκεί μουσουλμάνοι...

Όταν γλιτώσουμε από τις θρησκείες θα γλιτώσουμε από τον δογματισμό. Όπως έχω ξαναπεί δεν χρειαζόμαστε καμμία θρησκεία και κανέναν θεό. (Σε άλλο thread, και δεν θα τα επαναλάβω εδώ).


Το ίδιο θα συνέβαινε αν όλη η ανθρωπότητα πίστευε στον Χριστιανισμό και ακολουθούσε τα αληθινά διδάγματα της. Όλα είναι σχετικά όπως βλέπεις. Καμιά θρησκεία δεν σου λέει ποιον να μισήσεις. Εσύ επιλέγεις αν θα το κάνεις και ποιον. Επιπλέον δεν σου λέει ο Χριστιανισμός τι να κάνεις. Σου λέει τι είναι καλό να κάνεις. Από εκεί και πέρα εσύ είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και κάνεις ότι θέλεις. Λες δεν χρειάζεσαι Θεό και θρησκεία στην ζωή σου. Σκέψου όμως ότι όταν έρθει το τέλος το ίδιο θα νιώθει και αυτός για σένα. Επιλογές επιλογές…

Οπότε δεν δέχεται η εκκλησία όταν κάποιος είναι διαφορετικός ή/και δεν συμφωνεί μαζί της... (Ομοφυλόφιλους, Καζαντζάκης...)
Ποιά η διαφορά των δυτικών; Όλοι χριστιανοί δεν υποτίθεται ότι είστε; Αλλά όταν έγινε το σχίσμα έγινε για το ποιός θα έχει μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο και για κανέναν αλλο λόγο...
Ουπς, στο τελευταίο, μάλλον κάνεις λάθος όταν κάποιοι όπως ο Άνθιμος μιλάνε εθνικιστικά...

Δεν μίλησα για κοινωνικά προβλήματα σε σχέση με τον θεό, μίλησα γενικά. Και εδώ μιλάμε για την Ελλάδα, και απλά εξήγησα για ποιό λόγο προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι επικίνδυνες και πνίγουν έναν λαό. Και αυτό έχει σχέση και με την Ελλάδα.

Δες τα πράγματα εκτός δόγματος και θρησκείας με λογική, και όχι μέσα από τις απαρχαιωμένες θέσεις της εκάστοτε θρησκείας. Σκέψου από μόνος σου laraska1, χωρίς να σκέφτεσαι τι λέει η θρησκεία... Όταν όμως σκέφτεσαι με βάση μία θρησκεία δεν έχεις αντικειμενικότητα.


Όπως είπα εκτεταμένα σε άλλο θέμα στο animeplanet δεν πρέπει να συγχέει κανείς τις πράξεις του ανθρώπου στο όνομα μιας θρησκείας όπως την ερμηνεύει αυτός με τα αληθινά διδάγματα μια θρησκείας. Πόλεμοι, εκμεταλλεύσεις και σκάνδαλα έγιναν πολλά από «θρησκευόμενους» αλλά το μόνο που ήταν, είναι και θα είναι απλά σκάρτοι άνθρωποι σε θέσεις που δεν τους άξιζαν ποτέ. Η θρησκεία σε όσα λέει και διδάσκει δεν αλλάζει από τις πράξεις αυτών των ατόμων. Μόνο η ουσία της βεβηλώνετε και διαστρεβλώνεται στα μάτια όσων κοιτάνε τι κάνουν –αυτοί οι άνθρωποι- και όχι τι λέει η θρησκεία η ίδια. Γι’αυτό αναφέρω πολλαπλές φορές ότι δεν κοιτάζω τους ανθρώπους της εκκλησίας και τι κάνουν αυτοί, αλλά την ίδια την θρησκεία και τι διδάσκει. Επικίνδυνη γίνετε μια θρησκεία όταν την εκμεταλλεύονται επικίνδυνοι άνθρωποι. Και να είσαι σίγουρη (κορίτσι είσαι αν δεν κάνω λάθος έτσι; ) ότι τότε αυτά που κάνουν δεν έχουν καμία σχέση με τα διδάγματα της θρησκείας που δήθεν αντιπροσωπεύουν. Αυτό είναι κάτι βασικότατο που πρέπει να μάθουν να διαχωρίζουν όλοι είτε πιστεύουν κάπου είτε όχι. Βλέπω ότι τα ίδια με μένα αναφέρει και ο sefiroth. Και κάτι άλλο. Όταν κάτι είναι αληθινό δεν έχει σημασία πόσο απαρχαιωμένο είναι. Προφανώς εδώ εσύ δεν συμφωνείς μαζί μου εφόσον (δεν ξέρω γιατί) πιστεύεις ότι ο Χριστιανισμός είναι μια πλάνη. Δεν θα το αναλύσουμε γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στο να πιστεύει ελεύθερα σε ότι θέλει. Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ θρησκείας και κράτους, όπως άλλωστε και δεν υπάρχει. Υπάρχει εκκλησίας (ανώτεροι κληρικοί και όχι και ο λαός για να εξηγούμαστε) και κράτους, μόνο που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει μάθει να κάνει τον διαχωρισμό που ανέφερα προηγουμένως και δεν το έχει καταλάβει.

H άμβλωση είναι επιλογή της γυναίκας και όχι της εκκλησίας.
1. Αποφεύγονται οι θάνατοι γυναικών επειδή πήγαν σε κομπογιαννίτες, σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα. Ξέρεις πόσες γυναίκες έχουν πεθάνει από αιμορραγίες και άλλα, επειδή πήγανε για άμβλωση σε μέρη χωρίς σωστή ιατρική φροντίδα;
2. Καλύτερα η άμβλωση παρά ένα παιδί με σύνδρομο Down, ή αλλο παρόμοιο πρόβλημα νοητικής καθυστέρησης.
3. Εαν μία κοπέλα 15 χρονών βιαστεί και μείνει έγκυος, δηλαδή πρέπει να κρατήσει το παιδί και να καταστρέψει την ζωή της;

Και υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για να μην κρατήσεις ένα παιδί. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις laraska1.

Επίσης η εκκλησία δεν δέχεται καν την αντισύλληψη... Καλύτερα λέει να πάθει κάποιος AIDS παρα να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό...


Το αγέννητο παιδί το ρώτησε κανείς; Υπάρχει και η υιοθεσία. Φυσικά καμία από τις δύο λύσεις δεν θεωρώ σωστή. Οπότε μην ρωτάς αν υπάρχει η «απόλυτη λύση». Αυτό για το AIDS πότε το είπε πάλι η εκκλησία. Αλλά και πάλι αν το είπε, το είπε η σύγχρονη, καθώς τον καιρό του Χριστού δεν υπήρχε AIDS και σίγουρα όχι προφυλακτικό. Οπότε εμένα ούτε που με νοιάζει τι το θεωρεί εφόσον πρόκειται για «σύγχρονη άποψη» της εκκλησίας. Είμαι υπέρ οτιδήποτε –σώζει- ζωές όπως και τα διδάγματα του Χριστιανισμού ως θρησκεία.

Στρατο και πηγα και ημουν και σε πολυ υπευθυνη θεση. Γνωριζω πολυ καλα την γραφειοκρατεια και την δημοσιοπαλληληκοτητα που τον διακατεχει, και επισης ξερω οτι πολλα στελεχη ειναι καφροι που ζουνε σε αλλη εποχη. Ξερω ομως και πολλα στελεχη που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους και ειναι πολυ δημοκρατικοι και τα δινουν ολα για το καλο του στρατευματος. Σαν θεσμος ειναι απαραιτητος για την χωρα μας, και εχουμε την ευθυνη να τον βελτιωσουμε και αυτον οπως και τους υπολοιπους θεσμους.


Να υποθέσω ότι ήσουν είτε γραφιάς είτε δόκιμος; Τα μόνα υπεύθυνα άτομα στον στρατό που γνώρισα, και αυτά 2-3 μόνο, ήταν όσοι ασχολούνταν με τις γραφειοκρατικές υποθέσεις και δεν είχαν άμεση επαφή με τον φαντάρο. Οι υπόλοιποι μόνο κάφροι δεν ήταν. Απλά και μόνο ζώα. Σαν θεσμός είναι τελείως άχρηστος και ένας από τις μεγάλες ντροπές της χώρας μας όσο παραμένει σε αυτή την μορφή. Αν δεν τους κάθετε να τον καταργήσουν, αν έχουν το μυαλό, ας τον κάνουν όπως και στις εξελιγμένες χώρες όπου ο φαντάρος παίζει ελάχιστο ρόλο. Αλλά ποιοι να έχουν μυαλό τώρα. Ουτοπικά πράγματα λέμε.

Πάμε λοιπόν σε όσα θέλω να αναφέρω για τον στρατό για να δούνε και όσοι δεν έχουν πάει και όσοι δεν θα πάνε (επειδή είναι κορίτσια προφανώς) για τι βρώμα και παράνοια μιλάμε. Έχω την εντύπωση ότι κάπου διάβασα πως δεν έχουμε το δικαίωμα να κατακρίνουμε δημοσίως τον στρατό, αλλά όσο με ένοιαζε αυτό όταν τον έβριζα στα ίδια τα «ανώτερα» στελέχη, άλλο τόσο με νοιάζει και τώρα. Ελεύθερος γεννήθηκα και κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να πω τα πράγματα όπως έχουν.

Ξεκινάω πρώτα αναφέροντας αρκετές από τις παράνοιες του στρατού. Η πλειοψηφία των στελεχών απλά είναι ***. Συνήθως πρόκειται για άτομα που μπήκαν στον στρατό για το «χιλιάρικο», που είναι παντελώς αμόρφωτοι, και που δεν τους επέτρεψε το «επίπεδο» ή η περιοχή όπου ζούσαν να βρουν άλλη δουλειά. Δεν έχουν πρόβλημα να είναι τα πρόβατα τον ανωτέρων τους και έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει πρόβλημα και ο φαντάρος να είναι το πρόβατο του και να τον θεωρεί δήθεν ανώτερο. Αν πάρεις τον μέσο φαντάρο και το μέσο στέλεχος είναι σαν να συγκρίνεις χαρακτήρα, ήθος και μόρφωση ενός ανθρώπου με μια αγελάδα. Στους 100 να υπάρχουν και 2-3 σωστοί άνθρωποι οι οποίοι απορεί κανείς πως κατέληξαν εκεί μέσα (μάλλον λόγο οικονομικής ανάγκης) και τους λυπάσαι πραγματικά. Τουλάχιστον έχεις κάποιον λογικό στον οποίο μπορείς να απευθυνθείς αν χρειαστεί εκεί μέσα. Υπάρχουν βέβαια και μορφωμένα στελέχη, αλλά αυτά περιορίζονται σε γραφειοκρατικές θέσεις συνήθως και δεν έχουν και πολύ επαφή με τον φαντάρο, κάτι που είναι κρίμα γιατί αυτοί είναι συνήθως και οι μόνοι λογικοί. Με απλά λόγια το μέσο στέλεχος είναι είτε απομεινάρη μιας απαρχαιωμένης ξεχασμένης εποχής, είτε ο νεαρός ψευτομάγκας ΕΠΟΠ που την είδε εξουσία επειδή έχει ένα τίτλο και πληρώνετε, και ουσιαστικά επιζητά να του την πεις.

Πάμε λοιπόν σε ορισμένες από τις παράνοιες που άκουσα και είδα εκεί μέσα. Μια μέρα μας έκανα «επιθεώρηση» να δουν πόσο καλά στρώναμε τα κρεβάτια μας (ναι ξέρω, ισχυρό όπλο για να νικήσεις σε έναν πόλεμο). Όλο και κάτι έλεγε σε όλους όπως «αυτό εδώ είναι μια ίντσα πιο έξω, αυτό εκεί λίγο στραβό» και μπαμ τα ξέστρωνε!!! Φτάνει στο τέλος σε μένα, το βλέπει και κάθετε και σκέφτεται. Βλέπετε δεν είχε να πει τίποτα. Και τι λέει; « Είναι αρκετά καλό, αλλά αν δεν το ξεστρώσω δεν θα μάθεις!» και το ξεστρώνει! Ναι ρε μπάρμπα θα μάθω να είμαι πιο τέλειος και από το τέλειος, έξυπνος είσαι! Την άλλη μου λέει ένας από αυτούς «Από την Κατερίνη είσαι; Για μάντεψε από πού είμαι;». Λέω και εγώ «Από Κατερίνη;» και μου λέει «Πάνε να δεις την πινακίδα στο αμάξι μου». Πάω και εγώ χαλαρά και καθυστερώ να περάσει η ώρα, χωρίς να ξέρω καν ποιο είναι το αμάξι του, εφόσον δεν μου είχε πει εμφανώς έτσι για καψώνι και γυρνάω και του λέω μετά «Από Κατερίνη» έτσι στο φλου. Σε μια άλλη φάση μας λέει ο διοικητής ότι για μπάνιο θα πηγαίνουμε ντυμένοι φουλ με παραλλαγή και όχι με το σορτσάκι και έτσι θα βγαίνουμε από τα μπάνια και όταν τελειώνουμε. Και όλα αυτά μέσα στην μέση του καλοκαιριού με 40 βαθμούς. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι μπάνιο να κάνεις τότε εφόσον θα είσαι σε δευτερόλεπτα πάλι μούσκεμα στον ιδρώτα. Από θέματα υγείας μην αναφέρω. Έχεις το πόδι φουσκωμένο και δεν περπατάς; Έχεις τσακίσει την πλάτη σου στο τσιμέντο από πέσιμο σε γωνία μια μέρα πριν την ορκωμοσία; Είσαι έτοιμος να πέσεις κάτω από τρομερό πονοκέφαλο εν ώρα σκοπιάς; Καρφί δεν τους καίγετε. Σε μια άλλη φάση έβρισε ένας ψωρο-ΕΠΟΠ έναν φαντάρο και του απαντά εκείνος το ίδιο πράγμα, και μετά εκείνος, μη έχοντας καμία εξουσία, πάει σαν κοτούλα στον υποδιοικητή επί τόπου να τον καρφώσει και γίνετε ο χαμός. Κατά τα άλλα αυτός ήταν «άγιος» που το ξεκίνησε. Ο ίδιος τύπος απειλούσε να με καρφώσει στον τμηματάρχη μου γιατί είχε πέσει από την αλληλογραφία 3 μέτρα πιο πέρα το χαρτί με τα στοιχεία ενώ ήταν διπλοσυρραμένο κιόλας και έλεγε ότι εγώ έφταιγα γι’αυτό (ναι η πανίσχυρη μου αύρα έκπεμπε τέτοιους παλμούς που έκανε το χαρτί να ξεκολλήσει από τον σάκο). Το λέει το ξαναλέει τα παίρνω στο κρανίο και του λέω «Και γω θα πω η βαρύτητα έφταιγε». Στο τέλος το είπε αλλά ο άλλος δεν ήταν το ίδιο γελοίος με αυτόν. Την άλλη το καρφί απειλούσε να «μαρτυρήσει» το γεγονός ότι δεν έκλεισα την αλληλογραφία το απόγευμα την ίδια μέρα αλλά την επόμενη τα χαράματα επειδή τότε ήταν να έρθει το άτομο με το κλειδί για την αποθήκη όπου είχε σάκους και το ήξερα και δεν ήθελα να ενοχλήσω κανέναν. Η δουλειά προφανώς έγινε όπως σχεδίασα αλλά έκανε την βλακεία ένας και το είπε στο καρφί και αυτός αμέσως να το εκμεταλλευτεί. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν ενοχλείς κανέναν και κάνεις την δουλειά, ζητάει και ο άσχετος ρέστα από πάνω. Το είπε φυσικά αλλά ο άλλος πάλι δεν έκανε τίποτα επειδή δεν ήταν γελοίος όπως αυτός πάλι. Πάμε για σκινάκια (η κατασκήνωση του στρατού για όσους δεν ξέρουν) και σε μια φάση μου λέει ένα παιδί να πάω να τον βοηθήσω γιατί θα του έπεφτε κάτι που κουβαλούσε και μου φωνάζει ο άλλος λοχίας την ίδια στιγμή να πάω εκεί να μου πει κάτι. Προφανώς γράφω τον λοχία κανονικά και πάω και βοηθώ το παιδί. Πάει να μου την πει αλλά ούτε που μου καίγετε καρφί. Σιγά μην δώσω σημασία σε ανάποδους. Το σωστό έκανα και το ξέρω. Την άλλη σταματάμε στην διαδρομή και μοιράζουν κρουασάν. Μόνο που είναι στην αρχή των οχημάτων ενώ οι μισοί φαντάροι είναι πίσω στο τέλος. Όταν οπότε φτάνει η είδηση και πίσω ότι δίνουν μπροστά κρουασάν και πηγαίνω και εγώ μου λέει «θα πάρεις τα @@ μου, τώρα τα κλείδωσα». Ε και τον αρχίζω εγώ και μπαίνουν μέσα και άλλοι «ανώτεροι» και γίνετε χαμός. Αποτέλεσμα. Το πήρα στο τέλος γιατί είχα απλά δίκαιο και ξέρω να το δείχνω. Άλλη φάση ήταν τα χωσίματα όσων δεν είχαν υπηρεσία μια στις 60 μέρες και δεν είχαν χρήματα για να βγουν έξω, οπότε οι ανάποδοι ήθελαν να το εκμεταλλευτούνε, λες και εσύ δεν θέλεις μια μέρα να ξαπλώσεις να ηρεμήσει η πλάτη σου (γιατί από ύπνο το βράδυ, καλά τραγούδα), με το να σου κόβουν τις μέρες χωρίς υπηρεσία. Σε μια τέτοια φάση από τις πολλές έγινε φασαρία και στο κέντρο αλλά και στις άλλες δύο μονάδες που πήγα. Στο κέντρο ο διοικητής έκανε το σωστό και τον συμμόρφωσε αυτόν τον λοχία που έβγαζε υπηρεσίες και ακόμα και να έμενες μέσα, αν δεν είχες υπηρεσία, απλά δεν υπήρχες. Στην άλλη μονάδα τα κανόνισα εγώ μόνος με το άτομο για να δει πόσο λάθος κάνει, ενώ στην χειρότερη μονάδα έγινε μεγάλη φασαρία. Σε μια φάση μου λέει ο λοχίας « εγώ έκανα 12ωρα συνεχόμενα σκοπιά». Τότε δεν μου ήρθε να του πω «Σου άρεσε; Γιατί έχεις την απαίτηση να δεχτώ οπότε χωσίματα;». Το θέμα είναι ότι και έτσι πάλι αυτό που είπε δεν πιάνει μία, γιατί εγώ αργότερα έκανα 20 ώρες σε ένα 24ωρω, γιατί δεν είχα πάει για βολή εκείνη την μέρα (ιατρικό θέμα).Και τα ζώα ούτε καν σκέφτηκαν να φέρουν φαγητό. Οπότε τι κάνω. Παρατάω την σκοπιά, ανεβαίνω τον λόφο, πάω παίρνω φαγητό από τα μαγειρία, γυρνάω πίσω, αράζω και τρώω. Όχι θα καθόμουν νηστικός επειδή είναι ζώα. Έχεις 20 υπηρεσίες στον στρατό και 19 άτομα για να τις καλύψεις. Τι κάνει ο διοικητής; Αφήνει τους 20 ΕΠΟΠ να τα ξύνουν αντί να τους βάλει και αυτούς σκοπιά, τον φαντάρο να βγαίνει μια φορά τον μήνα και αυξάνει τις σκοπιές από ένα άτομο σε δύο άτομα για να τον τινάξει ακόμα περισσότερο!!!Φυσικά όταν πέρασε για επιθεώρηση από τα κεντρικά μια ομάδα τους τα αναφέραμε καταλλήλως. Αλλά τότε ήταν ήδη στο τέλος της θητείας εκεί πέρα οπότε δεν είχε σημασία. Δεν φτάνει που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα έχουν και την «υποχρεωτική διασκέδαση». Όσοι δεν έχουν υπηρεσία μια φορά ανά δύο μήνες περίπου αναγκάζονται να πάνε να «διασκεδάσουν» σε καμιά βλακεία συναυλία ή «συμπόσιο» και γίνονται ακόμα περισσότερο πτώματα. Έτσι για να λένε ότι νοιάζονται για τον φαντάρο. Στα σκινάκια δεν γούσταρε ένας ΕΠΟΠ να κάνει σκοπιά (που έκανε επειδή η φαντάροι ήταν λίγοι σε μας και πηγαίναμε ανά 6 άτομα).Άντε χώσιμο ο κάθε φαντάρος για να τον «ξεκουράσει»; Από την άλλη τι να πω. Ούτε πλυντήρια ρούχων, συχνά κόψιμο νερού και ρεύματος, λίγο φαγητό και ούτε καν γάλα βρε παιδί μου το πρωί. Μόνο μαρμελάδες, μαρμελάδες, μαρμελάδες. Αηδιάζεις. Τα χειρότερα είναι στον Έβρο απ’όλα αυτά. Τι άλλο. 17 αναφορές την ημέρα στο κέντρο, με κάθε φορά να περιμένεις μισή ώρα και βάλε πότε θα του κατέβει του διοικητή να εμφανιστεί και να πει «Εντάξει πάτε μέσα». Την άλλη φορά είχα άδεια και μου λένε εμένα και άλλα 3 παιδιά ότι μας την κόβουν την τελευταία μέρα επειδή είχαν 20 χιλιόμετρα πορία.6η μέρα του χρόνου κιόλας! Και πάμε πορεία 20 χιλιόμετρα περπάτημα από της 7 το πρωί. Πτώματα όλοι. Γυρνάμε, οι άλλοι πάνε για μπάνιο και 2 ώρες ύπνο, αλλά εγώ όχι γιατί του παπάρα που έβγαζε υπηρεσίες του κάθισε να με βάλει εμένα τότε θαλαμοφύλακα. Και μόλις τελειώνω, surprise, νυχτερινή εκπαίδευση. Άντε πάλι 4 ώρες με κράνος, όπλο και εξάρτηση στο πόδι πτώμα του θανατά όπως ήμουν. Τέλος; Όχι. Μετά ήταν πάλι η σειρά μου για θαλαμοφύλακας μόλις γυρίσαμε! Άντε πήγε 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και πάω να ξυπνήσω τον επόμενο και μετά από 3 ανελέητες προσπάθειες και ενώ το βόδι έλεγε θα σηκωθεί στον ύπνο του αλλά δεν ξυπνούσε, τα παρατάω όλα και πάω και την πέφτω γιατί το ποτήρι είχε ξεχειλίσει πλέον. Δεν ήταν ο γελοίος ο διανυκτερεύον να του πω τίποτα γιατί εκείνη την στιγμή είχε βγει έξω για εφόδους και δεν θα τον περίμενα 1 ώρα και να μην κοιμόμουν μετά απ’ όλα αυτά ούτε 3 ώρες. Την επόμενη μέρα κλασσικά φασαρία, απειλές για στρατοδικείο και φυλακές (γιατί ο παράγοντας άνθρωπος φυσικά στα @@ τους μετά απ’ όλα αυτά που τράβηξα εκείνη την μέρα, μέρα που έπρεπε να είμαι σε άδεια κιόλας) και και και ,αλλά με τον τρόπο μου το έκανα απλά μόνο 3 μέρες κράτηση και τίποτα άλλο. Η μόνες μέρες που έφαγα σε όλη την θητεία μου, πέρα από άλλες δύο για … άκουσον, επειδή άργησα να φτάσω 5 λεπτά ένα πρωί που δεν είχα αυτοκίνητο και πήρα λεωφορείο και επειδή δεν πήρα τηλέφωνο να τους το πω, ενώ ήταν αρχή σε εκείνη την μονάδα και δεν είχα καν ακόμα τηλέφωνο τους. Ανοησία και γελοιότητα στο έπακρο. Το άλλο γελοίο του στρατού είναι ότι την χαζομάρα του ενός την πληρώνουν όλοι. Σε σχέση με αυτό είναι και το γεγονός ότι πρέπει όλοι να μαζέψουν σκουπίδια και γόπες που κάποιοι ανώριμοι φαντάροι πετάνε κάτω λες και τα έκανες εσύ. Με πια υποχρέωση δηλαδή; Επίσης δεν πιστεύω να έχει κανείς παράπονα από τα 6,20 ολόκληρα ευρώ που παίρνει ο φαντάρος «μισθό» ανά μήνα. Μιλάμε μπορείς να πας στις Μπαχάμες μετά την θητεία σου αν τα αποταμιεύσεις. Γενικά πάνω κάτω οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι ότι πιο σκάρτο έχει δει ο άνθρωπος στην ζωή του. Και μας το έχουν πει στα ίσια. Λέει ο λοχίας: «Στην εκπαίδευση μας μαθαίνουν να γ****** τον φαντάρο!» Τι άλλη απόδειξη θέλει κανείς από όλα αυτά για την σαβούρα που είναι ο στρατός.

Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που ήταν αντιδραστικός σε όλες αυτές τις αδικίες αν και σίγουρα ήμουν ο πιο αντιδραστικός. Οι περισσότεροι προτιμούσαν την τακτική του προβάτου. Ντροπή τους και μια ζωή αυτό θα παραμείνουν. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός παραμένει πρόβατο των πολιτικών και των ξένων εξουσιών και το παίζει μάγκας μόνο στον κύκλο του. Είχε πάντως φάση να βλέπω και άλλους –λογικούς- σε αναφορές μπροστά σε όλο τον λόχο να την λένε κανονικά στα ίσια σε «ανώτερους». Η μόνη απάντηση που είχαν να πουν αυτοί ήταν «Ξέρεις σε ποιον μιλάς; Θα πας φυλακή;” γιατί δεν μπορούσαν να αντικρούσουν την αλήθεια όταν τους έλεγες τι άθλιοι είναι αυτοί και ο στρατός. Στην δική μου περίπτωση το έκανα αυτό ήδη την 4η μέρα στην πρώτη μου μετάθεση μπροστά στον λόχο στον υποδιοικητή που εκτελούσε χρέη διοικητή εκείνη την μέρα γιατί ένα στέλεχος με κατηγόρησε ψευδώς για κάτι άλλο επειδή δεν γούσταρε που του είπα πιο πριν ότι μας «μαθαίνουν» άχρηστα πράγματα και ο στρατός είναι άχρηστος και χάσιμο χρόνου. Άσχετα με την «σοβαρότητα» της πράξης μου δεν έφαγα τίποτα και δικαιώθηκα επειδή έλεγα την αλήθεια και ξέρω να το δείχνω. Με τους ΕΠΟΠ τι να πω. Σου έρχεται το κάθε ανώριμο αμόρφωτο και νομίζει έχει κάποια εξουσία. Ο σαματάς! Κάθε μέρα ίδια ιστορία. Αλλά το ίδιο μπορείς να πεις και για ορισμένους ανώριμους φαντάρους που το έπαιζαν «παλιοί» και ήταν τελείως ζουρλαμένοι. Φανταστείτε τώρα «άτομα» να κυκλοφορούν στον διάδρομο μέρα μεσημέρι με το όργανο τους (!!!) έξω για επίδειξη (εν απουσία στελεχών προφανώς) και το μόνο που να συζητάνε 21 ώρες το 24ωρο (κάποτε κοιμούνται κιόλας τα ζώα) είναι σεξ σεξ και πάλι σεξ. Να μουγκρίζουν και να γκαρίζουν σαν γαϊδούρια (αλήθεια και χωρίς καμία χωρίς υπερβολή) και όταν τους λες πόσο μωρά και ανώριμοι είναι όταν σε ενοχλούν ενώ τους αποφεύγεις γιατί δεν είσαι σαν αυτούς, να πιάνεσαι στα χέρια μαζί τους (και δυστυχώς να σε σταματάνε οι άλλοι και να μην προλαβαίνεις να τους «λογικέψεις» λίγο να μην τα βάζουν με άλλα επίπεδα). Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα πραγματικά να ήμουν έξω χωρίς τον στρατό από πάνω μου και να τους πω «δυο λογάκια». Γιατί έξω στην κοινωνία τέτοια όντα ούτε που τα μιλάς είτε τα γυρνάς από εκεί που ήρθαν αν σου το παίξουν φίρμα. Ειλικρινά το έχω ξαναπεί αν είχα το Death Note μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έμπαινα στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσω.

Ποτέ δεν χαιρέτησα κανέναν «ανώτερο», ούτε καν διοικητές πέρα από μια φορά όταν ζήτησα άδεια. Μόνο «καλημέρα» έλεγα και ας μην ήταν καμιά μέρα καλή εκεί μέσα. Δεν είναι ανώτεροι. Άλλο θέμα. Στην ζωή μου πάντα ήμουν είμαι και θα είμαι χαμογελαστός τύπος. Οι κακόβουλοι όμως «ανώτεροι» νομίζουν ότι όταν τους μιλάς χαμογελαστά τους κοροϊδεύεις και τους δουλεύεις. Με ρώτησαν πολλές φορές «γιατί γελάς;» και η απάντηση μου είναι «γιατί έτσι είμαι». Δεν φτάνει που μας χάνουν τον χρόνο από την ζωή μας εκεί μέσα, μας έχουν σαν πρόβατα χωρίς πληρωμή, μας σκατόνουν την ψυχή με τα έκτροπα τους, θα μας κόψουν και το χαμόγελο; Τους λες καμιά φορά κανένα «ευχαριστώ» γιατί κάνουν μια φορά και κάτι σωστό και μόνο που δεν σε βρίζουν και σου λένε «ευχαριστώ και συγνώμη δεν υπάρχουν στον στρατό!».Τουλάχιστον δεν έχασα παντελώς τον χρόνο μου εκεί μέσα. Είχα και το DS να περνά η ώρα και να βρίσκω λίγη λογική μέσα στην παράνοια. Εκεί μέσα πρέπει να τερμάτισα περίπου 120 παιχνίδια. Που; Στην σκοπιά φυσικά. Σιγά μην καθόμουν να κοιτάζω τον ορίζοντα σαν αποβλακωμένος και να περνάνε οι ώρες. Διακριτικά φυσικά και με ετοιμότητα με μια κίνηση να το βάλω σε sleep mode και να το κρύψω στην τσέπη. Την μια φορά ανέβηκα πάνω στο παρατηρητήριο και τερμάτιζα το Trauma Center ενώ περνούσε έφοδος από κάτω. Προφανώς δεν γνώριζε ότι έπρεπε να είμαι εκεί. Την άλλη πήρα μια καρέκλα και κρύφτηκα πίσω από ένα πέτρινο ύψωμα και άραξα. Με έπιασε έφοδος αλλά δεν έγινε και τίποτα καθώς το DS το εξαφάνισα. Την άλλη μέρα μεσημέρι καλοκαίρι με αφόρητη ζέστη που έλιωνες κυριολεκτικά, και ενώ είχα κάνει μπάνιο λίγο πιο πριν τα βγάζω όλα μένω με το φανελάκι, αράζω πίσω από την σκοπιά και διαβάζω manga.Πάλι με έπιασε η έφοδος αλλά το μόνο που μου είπε είναι να ετοιμαστώ για την επόμενη. Ενώ στο φυλάκιο, κλασσικά κάτω από το δέντρο όλα πεταμένα μακριά από την σκοπιά να λιώνω το DS και με τον σκύλο δίπλα να γαβγίζει όποτε μια στις 100 ερχόταν έφοδο στα 50 μέτρα ώστε να προλάβω να σουλουπωθώ και να βρεθώ στην σκοπιά. Όχι θα καθόμουν να τρελαινόμουν και να παίζω τα παιχνίδια τους όλους τους μήνες. Όχι ευχαριστώ, έφερα τα δικά μου!!!

Που είναι η εναλλακτική θητεία που εφαρμόζετε στις εξελιγμένες χώρες; Μόνο άτομα με καταγωγή από άλλη χώρα πέτυχαν ως σήμερα να πάρουν σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή σε όλες τις άλλες η «επιτροπή»-κοροϊδία δεν σε κρίνει κατάλληλο για εναλλακτική θητεία με το «στιβαρό μάτι» της. Μόνο που ξεχνάνε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει επιτροπή αλλά να την κάνεις μόνο και που την επιλέγεις όπως και στις άλλες χώρες! Θέατρο και αυτό δηλαδή. Που είναι οι διευκολύνσεις για όσους έχουν προβλήματα υγείας οι γονείς τους; Σου λέει πάς στον τόπο σου αν έχει ο ένας γονέας 67% και πάνω αναπηρία και μετά σου λένε ισχύει μόνο όταν έχει ακρωτηριασμένα πόδια!

Έκανε και η χούντα άσφαλτο. Ποια ήταν η βασική σύσταση της χούντας; Ο φαντάρος! Μπράβο ελληνικέ λαέ που για άλλη μια φορά σε δούλεψε κανονικά ο στρατός και του είπες ευχαριστώ! Έκανες τους δρόμους σαν πρόβατο χωρίς αμοιβή και είπες και ευχαριστώ. Το ίδιο κάνουν και τώρα στον Έβρο μέσα στα στρατόπεδα. Φαντάρους βάζουν και κάνουν τους δρόμους εκεί μέσα λες και δεν τρώνε αρκετά χρήματα από τον ελληνικό λαό για να προσλάβουν εταιρία. Αλλά όπου υπάρχουν πρόβατα… Μετά από την χούντα φαίνετε η νοημοσύνη του μέσου Έλληνα που υποστηρίζει ακόμα τον στρατό. Αλλά ναι, τον γλύκανε η άσφαλτος, η κατάργηση των αγροτικών χρεών και η αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Μόνο που ο Παπαδόπουλος σε όλα αυτά δεν έβαλε τίποτα από την τσέπη του. Τι να πεις.

Επιπλέον παιδιά προσοχή. Έρχεται ο αόρατος εχθρός. The Phantom Menace πως το λέμε. Θα επιτεθούν στην Ελλάδα οι εξωγήινοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Γι’ αυτό και απαιτείτε η ύπαρξη του στρατού. Μα καλά ποιον δουλεύουν; Ποιος θα επιτεθεί στην Ελλάδα όταν:
Α)ανήκει στην Ε.Ε.
Β)η Τουρκία θέλει να μπει στην Ε.Ε.
Γ) τα κράτη του βορρά ούτε έχουν καμιά όρεξη και λόγο αλλά ούτε τα μέσα για έναν τέτοιο πόλεμο
Τα στελέχη του στρατού διακατέχονται από μια συνεχή κατάσταση παράνοιας και αυτή είναι που είναι επικίνδυνη και οδηγεί σε πολέμους. Που να τους δίνανε και την εξουσία πάνω στην χώρα. Θα ήμασταν σε συνεχές πολέμους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει στρατός σε καμία χώρα. Τσάμπα χρόνος, χρήμα και καταστροφή. Τόσα χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε στην βελτίωση του τόπου πάνε χαμένα και τρώνε και τον χρόνο του κάθε νέου. Αν θέλουν άτομο να τους καθαρίζουν το στρατόπεδο, να τους κάνουν δρόμους και να γυαλίζουν τα οχήματα ας βάλουν τους ΕΠΟΠ που έχουν και κάθονται να τα κάνουν και να αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία. Δεν έχει καμία όρεξη το κάθε λογικό άτομο να ασχοληθεί με τους θεατρινισμούς , την υποκρισία και την παράνοια που τους διακατέχει και να χαλάσει την ψυχή του. Ούτε έχει καμιά μάνα όρεξη να χάσει το παιδί της εν καιρώ ειρήνης από τα διεφθαρμένα παιχνίδια που παίζουν σε κάποια στρατόπεδα ή από το κάθε τυχαίο ατύχημα που θα έχει εκεί που θα πάει.

Οι μόνοι που υποστηρίζουν τον στρατό είναι οι εξής:
A)Όσοι δουλεύουν για τον στρατό
Β)Όσοι είχαν βυσματική θέση στην θητεία τους
Γ)Όσοι έχουν συγγενείς που δουλεύουν στον στρατό
Δ)Όσοι είναι απομυνάρια ξεπερασμένων εποχών που δεν έμαθαν καλύτερα
Ε)Όσοι είναι μαζοχιστές, τρελοί ή «εθνικιστές» (με την λάθος έννοια)
Κανένας λογικός άνθρωπος που δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες δεν είναι υπέρ του στρατού.

Να η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Μεγαλώνει ο μικρός Γιωργάκης (τυχαίο όνομα), οι γονείς του είτε του δίνουν πλήρη ελευθερία είτε προσπαθούν να τον περιορίσουν. Ο μικρός Γιωργάκης όπως και να έχει νιώθει ότι θέλει να «ωριμάσει» και έτσι αρχίζει το κάπνισμα και το ποτό από τα 12 του αλλά δεν του αρκεί και μπορεί να φτάσει και στο πρώτο του cencored λίγο αργότερα. Έχοντας πλέον γίνει «ώριμος» και «μάγκας» περνάει ίσα ίσα το Λύκειο, αν έχει τύχη και δεν τα παρατήσει στο Γυμνάσιο, και έρχεται η ώρα να πάει στον στρατό. Εκεί μέσα ο «μεγάλος» Γιωργάκης βλέπει ότι «ώριμοι» σαν αυτόν διατάζουν και έχουν το πάνω χέρι και βλέπει ότι η εκμετάλλευση και η εξουσία αποδίδει. Οπότε λέει γιατί να αλλάξω. Έτσι ο ο «μεγάλος» Γιωργάκης συνεχίζει την ζωώδη συμπεριφορά του σε όλη την υπόλοιπη ζωή του και γίνετε ένας από τους πολλούς ψεύτες υποκριτές εκμεταλλευτές αχρείους που μας περιβάλλουν και καταστρέφουν τις ζωές όλων των σωστών εργατικών ανθρώπων που υποστηρίζουν το σωστό, το δίκαιο, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε στρατέ, μας κάνεις περήφανους! Μετά μαθαίνεις στο δημοτικό για δημοκρατία και στα θρησκευτικά για ισότητα και αγάπη και πας μετά στρατό που σου λένε «Αυτά να τα ξεχάσεις» και ότι «ο στρατός είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας». Εμ, δεν είναι; Της ελληνικής φυσικά. Όσο ζώο είσαι εκεί μέσα τόσο είσαι και όταν βγεις έξω. Γιατί εκεί μέσα όλοι δείχνουν τι πραγματικά είναι. Προφανώς δεν αντέχουν την πίεση ενώ προσπαθούν να μην αντιδρούν και βγαίνει η βρομιά της ψυχής τους στην φόρα.

Ουφ αυτά τα λίγα. Ούτε βιβλίο να έγραφα. Αν κάποιος που διάβασε όλα τα παραπάνω ακόμα υποστηρίζει το στρατό πραγματικά λυπάμαι. Από αυτούς τους «υπέρμαχους του στρατού» περιμένω αρνητικές γι’ αυτό το ποστ. Δεν θα περίμενα και κάτι καλύτερο άλλωστε.

#150 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 22 June 2008 - 17:50

WoW ( οχι το γνωστο παιχνιδι )
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]