Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 1 votes

Βιβλία εκμάθησης ιαπωνικών

• Please log in to reply
145 replies to this topic

#31 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 22 March 2010 - 23:53

Έχει κανείς να δώσει κάποιο λίνκ για κανα βιβλιαράκι με βασική γραμματική; Και αν είναι και καλό αυτό που λέτε. Με τα κάντζι τα πάω πολύ καλά... αλλά θέλουμε και λίγη γραμματική.

Έχω μαζέψει του κόσμου τα αρχεία για επίπεδο που είναι πολύ πιο μετά από το αρχάριο δικό μου και δεν έχω και ΠΑΡΑ πολύ υλικό για τα πρώτα μου βήματα;

Any help?

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#32 minuu

minuu

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 23 March 2010 - 14:17

Έχει κανείς να δώσει κάποιο λίνκ για κανα βιβλιαράκι με βασική γραμματική; Και αν είναι και καλό αυτό που λέτε. Με τα κάντζι τα πάω πολύ καλά... αλλά θέλουμε και λίγη γραμματική.

Έχω μαζέψει του κόσμου τα αρχεία για επίπεδο που είναι πολύ πιο μετά από το αρχάριο δικό μου και δεν έχω και ΠΑΡΑ πολύ υλικό για τα πρώτα μου βήματα;

Any help?

μου ειπαν προσφατα [αν εχεις διαθεση ν αγορασεις κατι] ενα βιβλιο π λεγεται genki π εχει τα παντα γ ν σ προετοιμασει απ αρχαριο στ να πας ν δωσεις μεσα σ εναν χρονο.εχει γραμματικη οση kanji χριαζετε κ τα εχει ολα κ σ kana κ σ romaji!εγω 8α παω στ κεντρο τς αθηνας ν τ παραγγειλω asap.προς τ παρων κανω μ μια φιλη μ!αλλα αφτο τ βιβλιο τ ζητανε ακομα κ στν ιδια τν ιαπωνια .κ ειναι κ γ επειπεδο αρχαριου!:thatsit:

#33 Tetsuo

Tetsuo

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 29 March 2010 - 01:01

Μοιάζουν οι διάλογοι λίγο έχεις δίκιο. Τώρα που το καλοκοίταξα η γραμματική δεν είναι η ίδια, είναι πολύ καλύτερη στο ελληνικό βιβλίο.

Το Γκένκι δεν τα εξηγεί καλά, μου φαίνεται λίγο τσαπατσούλικο. Το κάναμε στο φροντιστήριο στο Διδασκαλείο, αλλά τα μισά που μας έλεγε η δασκάλα τα ξέχναγα μέχρι να πάω στο σπίτι και το Γκένκι δεν με βοήθησε. Απορώ γιατί το κάνουνε ακόμα εκεί.

Τες πα! Έσκασα και άλλα πέντε ευρώ και πήρα και τους πλαστικοποιημένους οδηγούς γραμματικής στα ελληνικά, καλούτσικοι μου φάνηκαν.

Το λεξικό ΕΛΛΗΝΟΙΑΠΩΝΙΚΟ το ξέρει κανείς ? Ειναι καλό?

それじゃ

#34 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 29 March 2010 - 01:55

Τα έντυπα λεξικά δεν... Και ειδικά άμα υπάρχουν και κάντζι στην εξίσωση. wwwjdic και dic.yahoo.co.jp προς το παρόν.
Εγώ λέω όταν βελτιωθώ στα πιο βασικά θέματα να επενδύσω σε ηλεκτρονικό λεξικό για το DS.

Τώρα που έφτιαξαν webshop θα πάρω κι εγώ το βιβλίο.

では.

#35 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 29 March 2010 - 15:48

μπες και στο http://wakan.manga.cz/ και κατέβασε το πρόγραμμα wakan
βοηθάει αρκετά.

#36 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 29 March 2010 - 18:01

Tetsuo-san στ'αλήθεια πιστεύεις ότι είναι τσαπατσούλικο το genki?! Μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί είναι από τα πιο καλά δομημένα βιβλία(κατα tη γνώμη μου πάντα), με πολύ ξεκάθαρο υλικό (λεξιλόγιο, γραμματική, ασκήσεις) και είσαι από τα ελάχιστα άτομα που ακούώ να λένε πως δεν τους βοήθησε! Υπάρχει λοιπόν και αυτή η άποψη. Naruhodo...Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και η σειρά kanzen master που είναι όμως για ανώτερα επίπεδα! Πολύ καλή και αυτή! Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο για τις εξετάσεις!!! Χεχε!

#37 Tetsuo

Tetsuo

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 03 April 2010 - 09:59

shihou chan gomen ne. Συγνώμη γιά την κατάκριση του βιβλίου, αλλά η γραμματικές του εξηγήσεις ήταν ελλιπείς και με μπέρδευε το βιβλίο. Π.χ. όταν μου εξήγησε η δασκάλα μου ότι δεν υπάρχει αόριστος χρόνος στην κλίση των ρημάτων όπως λέει το Γκένκι, αλλά μόνο συντελεσμένη μορφή που μπορεί η ίδια να λειτουργεί και σαν "μέλλοντας" με σόκαρε λίγο... Όταν διάβασα την εξήγηση στο βιβλίο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ, ανακουφίστηκα... Βέβαια μου ήπανε ότι οι μαθητές των Κινεζικών (όπου επικρατεί η ίδια ρηματική κλίση) δεν διαβάζουν βιβλία με στραβές γραμματικές εξηγήσεις...τους τα λένε από την αρχή ότι η γραμματική τους δεν μοιάζει με εκείνη των ευρωπαικών γλωσσων όσον αφορά τα ρήματα.

Έχεις δίκιο το Γκένκι είναι λιτό και οργανωμένο, αλλά επειδή είναι γραμμένο γιά αγγλόφωνους είναι παραπλανητικό. Δεν παύει βέβαια να είναι φιλικό προς τους φοιτητές, ενώ τα άλλα βιβλία είναι γιά μπίζνες και δίνουν βάρος στα προσχήματα και στους τεμενάδες.

Οσο γιά το ΚΑΝΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ μου αρέσει και μένα αυτή η σειρά, με βοηθά πολύ....

Πότε θα ανοίξει ο δρόμος γιά ελληνοιαπωνικές σπουδές δεν ξέρω....

ja tanoshii fukkatsusai wo

#38 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 03 April 2010 - 14:09

Έχεις δίκιο το Γκένκι είναι λιτό και οργανωμένο, αλλά επειδή είναι γραμμένο γιά αγγλόφωνους είναι παραπλανητικό. Δεν παύει βέβαια να είναι φιλικό προς τους φοιτητές, ενώ τα άλλα βιβλία είναι γιά μπίζνες και δίνουν βάρος στα προσχήματα και στους τεμενάδες.

うん、うん、そうだ、そうだ。

#39 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 April 2010 - 14:51

Παιδιά δεν ξέρω για τα βιβλία, πάντως το listening του Genki είναι άθλιο. Από άποψη προφοράς δηλαδή γιατί παραπέρα δεν το κοίταξα. Εκτός του ότι μιλούσαν αργά, κάτι που δεν συμβαίνει στον πραγματικό λόγο, φαινόταν έντονα και ότι δεν ήταν Ιάπωνες αυτοί που μιλούσαν ή κι αν ήταν, έβλεπαν την Ιαπωνία με το κυάλι...

Posted Image

Posted Image

#40 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 03 April 2010 - 17:36

Παιδιά δεν ξέρω για τα βιβλία, πάντως το listening του Genki είναι άθλιο. Από άποψη προφοράς δηλαδή γιατί παραπέρα δεν το κοίταξα. Εκτός του ότι μιλούσαν αργά, κάτι που δεν συμβαίνει στον πραγματικό λόγο, φαινόταν έντονα και ότι δεν ήταν Ιάπωνες αυτοί που μιλούσαν ή κι αν ήταν, έβλεπαν την Ιαπωνία με το κυάλι...

Έχει listening το Genki? :hmmm:

serpe7.jpg

#41 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 April 2010 - 18:35

Διάλεξε και πάρε. http://nihongo-dekimasu.blogspot.com/search?q=genki

Το καλύτερο listening απ' όσα έχω ακούσει, είναι του minna no nihongo.

Posted Image

Posted Image

#42 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 03 April 2010 - 18:40

2 χρόνια τώρα τα genki κάνουμε, αλλά δε μας έχουν δώσει ποτέ βιβλίο listening, μόνο γραμματικής και ασκήσεων. Για το listening μας εκτυπώνει η δασκάλα ξεχωριστές φωτοτυπίες, αλλά από τα λόγια που έχω ακούσει δε παρατήρησα τπτ παράξενο στην προφορά (ότι τα έλεγαν αρκετά αργά, ναι, αλλά ίσως το κάνουν επίτηδες έτσι στα επίπεδα αρχαρίων.) Λογικά θα είναι από άλλο βιβλίο.

thnx for the info btw!

serpe7.jpg

#43 shihou-chan

shihou-chan

Anime Fan

• Members
  • 142 posts

Posted 04 April 2010 - 12:39

:smokingg:Το listening ακόμα και στις εξετάσεις πτυχίων στα πρώτα επίπεδα είναι σε πιο αργούς ρυθμούς από ότι στην πραγματικότητα για λόγους καθαρά level.

Του Genki το listening πάντως σε προετοιμάζει σιγά σιγά, ισχύει ότι τουλάχιστον του 1 είναι αργά, αλλά όχι ότι δεν είναι Ιαπωνες.
Τί εννοείς ότι στα ιαπωνικά δεν υπάρχει αόριστος?!:hmmm: Και πώς ακριβώς στο εξήγησαν αυτό?!
Δηλαδή το -mashita τί ακριβώς σου είπαν ότι είναι?! Πρώτη φορά το ακούω αυτό!... Έτσι και το πω στην sensei μου θα τραβάει τις κοτσίδες της....(που δεν έχει):kakaka:
Το Minna no nihongo, νομίζω ότι είναι ok βιβλίο, αλλά όχι στη μορφή ρόματζι. Δηλαδή ήμαρτον... (καλά βέβαια εγώ τα μισώ ούτως ή άλλως τα ρόματζι):canthelp:
Και παρεπιπτόντως...Χρόνια πολλά σε όλους για σήμερα! (άσχετο αλλά να μην ευχhθώ!?Nya!)

#44 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 04 April 2010 - 14:54

Στα Ιαπωνικά υπάρχουν 2 χρόνοι. Παρελθόντας χρόνος (past) και Μη Παρελθόντας χρόνος (non-past). Όπως και στα Νέα Ελληνικά.
Η διαφορά έγκειται στο ότι στα Νέα Ελληνικά έχουμε περιφραστικούς χρόνους για τον μέλλοντα.

#45 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 04 April 2010 - 18:13

:smokingg:Το listening ακόμα και στις εξετάσεις πτυχίων στα πρώτα επίπεδα είναι σε πιο αργούς ρυθμούς από ότι στην πραγματικότητα για λόγους καθαρά level.

Του Genki το listening πάντως σε προετοιμάζει σιγά σιγά, ισχύει ότι τουλάχιστον του 1 είναι αργά, αλλά όχι ότι δεν είναι Ιαπωνες.

Το Minna no nihongo, νομίζω ότι είναι ok βιβλίο, αλλά όχι στη μορφή ρόματζι. Δηλαδή ήμαρτον... (καλά βέβαια εγώ τα μισώ ούτως ή άλλως τα ρόματζι)

Κοίτα εγώ εκτός από ένα βιβλίο αγνώστης ταυτότητος :P που δεν υπάρχει στο εμπόριο και απ' ότι υποψιαζόμαστε το διδάσκουν στην Ιαπωνία (Είναι όλο γραμματικά φαινόμενα μέσα σε κείμενο/ερωταπαντήσεις, είναι γραμμένο απο την αρχή μέχρι το τέλος στα Ιαπωνικά και περιλαμβάνει διπλάσιο αριθμό kanji απο αυτά που αντιστοιχούν στο 3ο πτυχίο αν και το κάνουμε για να δώσω το 3ο) κάνουμε απο το minna no nihongo μόνο ασκήσεις και listening. Δεν είναι βέβαια σε romaji. Υπάρχει το ίδιο βιβλίο και σε romaji;:hmmm:

Προσωπικά δεν μ' αρεσει ούτε εμένα να διαβάζω κείμενο σε romaji αν και για κάποιο περίεργο λόγο προτιμώ τις άγνωστες λέξεις να τις γράφω με romaji.:hihi2:Το βρίσκω ευκολότερο να θυμάμαι τι θα πουν έτσι. Άσε που με βολεύει να τις ψάχνω στο λεξικό στο net έτσι.

Για το listening είχα ρωτήσει την κυρία μου αν μιλάνε τόσο γρήγορα (όσο στο listening του minna no nihongo) στις εξετάσεις και μου είπε πως ναι. Τι να σου πω...
Απλά επειδή ήθελα να κάνω μεγαλύτερη εξάσκηση στο listening κατεβασα και από άλλα βιβλία, και του Genki μου φάνηκε όπως περιέγραψα πιο πάνω. Ασε που με εκνευρίζει εκτός του αργού ρυθμού και τα αγγλικά που ανακατεύει μέσα. Σε ότι κάνω δεν υπάρχει η παραμικρή εξήγηση μέσα στα βιβλία, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Edited by Nighteyes, 08 April 2010 - 14:39.

Posted Image

Posted Image