Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

TO BE OR NOT TO BE ONGOING?
Posted 11 February 2009 - 23:08
οχι οτι δεν βλεπω οngoing σειρες, αλλα προτιμω να τις αποφευγω
Posted 16 February 2009 - 20:46

Posted 19 February 2009 - 08:12

Άσε μας ρε άνθρωπε να σφαχτούμε με την ησυχία μας!Ξεκολλάτε λοιπόν με τα debates του κώλου, και βουρ για νέες ήττες, για νέες συντριβές...ταύτα και μένω, χικ.

Προς τους εχθρούς των ongoing: Τα επιχειρήματά σας είναι moot, και ξεκινώ ευθύς αμέσως:
Είσαι σίγουρη γι' αυτό; Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ατμοσφαιρικών σειρών που απόλαυσα ongoing (Mononoke, Ghost Hound), αμέσως μετά την θέαση του εκάστοτε επεισοδίου ακολουθούσαν αναζητήσεις σε Internet/βιβλία για διάφορα θέματα που θίγονταν μέσα στις σειρές. Κατόπιν επισκεπτόμουν διάφορα anime sites (από σοβαρά όπως το animesuki μέχρι και κάφρικα όπως το /a/), για να διαβάσω γνώμες και εντυπώσεις άλλων γι' αυτό που μόλις είδα, και, αρκετά συχνά, τύχαινε εκεί να προσέξω κάτι που μου είχε διαφύγει με την πρώτη θέαση. Μ' αυτά και μ' αυτά, η ατμόσφαιρα και το συναισθημα διαρκούσαν για πολύ περισσότερο απ' ότι διαρκούσε το επεισόδιο το ίδιο. Ζούσα το επεισόδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω πολύ καλύτερη επίγνωση του τι έχω δει απ' ότι θα είχα αν έβλεπα τη σειρά ξεροσφύρι όπως εσείς.Σε αυτό το οποίο λες για το πόσο σκέφτεται ο καθένας μια Ongoing και μια completed σειρά έχω να σου αντιπαραβάλλω το ότι μερικές σειρές είναι τόσο ατμοσφαιρικές που αν διακόψεις τον ρυθμό και την συγκεντρωσή σου χάνεις πολλά απο το συναίσθημα που θέλει να σου περάσει η σειρά. Επιπλέον οταν έχεις την αγωνία μετά απο το στερητικό συνδρομο μιας τουλάχιστον εβδομάδας να δεις το επεισόδιο πιο πιθανό είναι να παραλείψεις κομμάτια και να απορροφηθείς τελείως από την δράση. Ενώ όταν ξέρεις ότι έχεις και την υπόλοιπη σειρά στο pc σου έτοιμη να την δεις όποτε εσύ θέλεις ηρεμείς και απολαμβάνεις πιο προσεκτικά το σύνολο αυτών που έχει να προσφέρει το anime.
Συμπέρασμα: Η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα δεν χάνονται αν δεν τα αφήσεις εσύ να χαθούν. Το να κρατάς επαφή με την πλοκή κτλ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το παρουσιάζεις.
Man, υπερβάλλεις φριχτά. Στην αρχή της κάθε season κατεβάζω 1-2 επεισόδια από όποιο anime δείχνει ενδιαφέρον. Ακολουθεί ξεσκαρτάρισμα, και μετά από 2-3 βδομάδες το πολύ έχω ήδη καταλήξει στα 5-6 που θα βλέπω ongoing. Στα αλήθεια πιστεύεις ότι εμείς που βλέπουμε ongoing υφιστάμεθα την μετριότητα της πλειοψηφίας των νέων σειρών σε όλη τους την έκταση; Εννοείται ότι τα droppάρουμε από νωρίς. Άλλο "μαζόχες" και άλλο "ηλίθιοι".1. Κάνω value τον ελεύθερο χρόνο μου, κι επειδή αν αρχίσω μια ongoing σειρά υπάρχει το μεγάλο ρίσκο να βγει αποτυχία στην πορεία (ή και πλήρης αποτυχία - πράγμα που γίνεται πανεύκολα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το 80% του κάθε ongoing season ειναι για τα μπάζα, και γενικα έχει πέσει το επίπεδο των anime κατακόρυφα).
2. Σε τελική αν τελειώσει μια σειρά, θα έχω πολύ περισσότερες πληροφορίες για το πόσο αξίζει να την δω ή όχι. Και ναι αν το ψάχνεις αρκετά όπως εγώ, τότε ναι αξίζει τον κόπο.

Τώρα σε βλέπω που ετοιμάζεσαι να πας να γράψεις "Μα I value my time, κι έτσι δεν έχω χρόνο για ξεσκαρτάρισμα". Κοίταξε να δεις. Όσο χρόνο θα σου πάρει να εντοπίσεις και να διαβάσεις 5-6 reviews από δω κι από κει για να αποφασίσεις αν η τάδε σειρά αξίζει τον oh so precious ελεύθερο χρόνο σου, τόσο και λιγότερο χρόνο θα σου πάρει να κατεβάσεις ΚΑΙ να δεις το ρημάδι το πρώτο επεισόδιο με τα ίδια σου τα μάτια και να κρίνεις αν είναι του στυλ σου ή οχι. Αν τώρα εσύ εμπιστεύεσαι περισσότερο 5-6 αμφίβολης προέλευσης και αξίας reviews από τα ίδια σου τα μάτια, you are truly hopeless.

Ακόμα και από τη μέση και πέρα να χαλάει μια σειρά, δεν είναι λόγος για να μην βλέπεις ongoing. Shit happens. Τί κι αν η ποιότητα δεν είναι δεδομένη; Jesus, anime βλέπουμε, δεν παίρνουμε επιχειρηματικές αποφάσεις! Το πολύ-πολύ να το droppάρεις στη μέση, και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Υπερβολή no. 2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για άγχος. Τίποτα πιο ξεγνοιαστο από το να κοιτάς το Tokyo Toshokan μία φορά τη μέρα. Αν δεν θες ούτε αυτό, βάλε RSS feeds, να ενημερώνεσαι αυτόματα για τα νέα releases. Τώρα αν σε τυραννά η λαιμαργία... και πάλι hopeless.3. Eπίσης δε μου αρέσει να μένω με το άγχος να περιμένω την συνέχεια, μια ολόκληρη βδομάδα ή και περισσότερο. Αν τα έχω στο σκληρό δε παίζει γενικώς άγχος γιατί τα βλέπω όποτε θέλω είτε με το πάσο μου είτε γρήγορα ανάλογα την διάθεση.

Υπερβολή no 3. Να τα 'λεγες αυτά πριν 2-3 χρόνια, να πω πάει στο διάολο, αλλά τώρα; Τώρα έχουμε TV raws κρύσταλλο... και τα περισσότερα από αυτά είναι και σε HD. Ε τί άλλο θες; Δηλαδή γιατί να περιμένω να δω (τυχαίο επίκαιρο παράδειγμα) το Michiko To Hatchin σε bluray όταν τα HDTV rips είναι τόσο μα τόσο πεντακάθαρα; (Μόνο μία εξαίρεση μπορώ να σκεφτώ από πρόσφατα anime, το Tale Of Melodies, και ΝΑΙ, δεν έκατσα να το δω από τα άθλια TV rips. Το βλέπω τώρα που βγαίνει σε bluray rips... Αυτό είναι όλο.)4. Πολύ απλά καθυστερώντας, θα δω τελικά τη σειρά σε top quality από κάποιο καλύτερο group απ'τα σάπια που έκαναν το speededit, που έχουν πόσα λάθη ή και ελλείψεις σε μετάφραση/notes. (Τελικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι ανυπόμονοι, αυτοί που βλέπουν κάτι στο πρώτο quality που θα βγει, ή αυτοί που με το πάσο τους περιμένουν να δουν κάτι σε top quality)
Όσο για μετάφραση/notes, το ποιο fansub group αξίζει να ακολουθήσει κανείς είναι κάτι που έχει ήδη ξεκαθαρίσει από το 1ο, άντε 2ο επεισόδιο. Δεν είναι τα πράγματα τόσο χαοτικά όσο τα παρουσιάζεις.
Αυτό μπορώ να πω ότι με προσβάλλει κάπως, γιατί έτσι απλά, με μία πρόταση, έβγαλες άχρηστο ό,τι κάνουμε στο "Σειρές anime" subforum, του οποίου τυχαίνει να είμαι και moderator. Ώστε χαμένος ο χρόνος στον οποίον συζητάμε το πιο πρόσφατο επεισόδιο... Ε τότε να το κλείσουμε το ρημάδι το "Σειρές anime" subforum και να αφήσουμε μόνο το Reviews section, όπου θα μπαίνει κάποιος αυστηρά και μόνο για να γράψει τη συνολική του αποτίμηση από μία ολοκληρωμένη σειρά... σωστά;5. Οι ongoing σειρές θα με έβαζαν σε διαδικασία να συζητώ συνέχεια για κάποια σειρά αλλά και να περιμένω σαν τρελός να βγει το επόμενο release/episode, με αποτέλεσμα να έχανα άπειρο χρόνο στο downloading. (πολλά clicks, μιας και θα κατέβαζα τα επεισόδια ένα προς ένα, κι επίσης πολύ χρόνος χαμένος στο να συζητώ το κάθε επεισόδιο μέχρι να βγει το επόμενο, και φυσικά χρόνος χαμένος στα refresh για να περιμένω τα next episodes.) Και μιας και κάνω value τον χρόνο αυτό no thanx.
Ή αυτό, ή κάπου υπερβάλλεις στο τι αποτελεί χαμένο χρόνο (υπερβολή no 4).

Όσο για τον άπειρο χρόνο στο searching/downloading... εκτός από αυτά που σου είπα στο 3., πες μου, αλήθεια, ποια ήταν η τελευταία φορά που κατέβασες latest episode torrent από ongoing σειρά; Πιο "σφαίρα" δεν γίνεται, ρε man. Σαφώς πιο γρήγορα από τα batch torrents που βγαίνουν στο τέλος της σειράς.

Σε παραπέμπω σ' αυτά που είπα στην iristella. ΜΑΚΑΡΙ να είχα δει ongoing τα anime που ανέφερες.6. Αν έβλεπα 1 episode per week από κάποιο anime, σε πολύπλοκα σκηνοθετικά και σεναριακά anime όπως ergo proxy/gits sac/texhnolyze αλλά και πάρα πολλά άλλα, θα είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς θα έχανα τη μπάλα εντελώς με την πλοκή, θα ξέχναγα χαρακτήρες/λεπτομέρειες.
7. Σε τελική θα έχανα και το "feeling" της σειράς, μιας και βλέποντας πολλά anime ταυτόχρονα, δεν υιοθετείς τελικά καμιά ατμόσφαιρα στον εγκέφαλο αλλά ένα συνοθήλευμα ατμοσφαιρών από όλα τα anime που βλέπεις εκείνον τον καιρό. Οπότε δε σου εντυπώνεται καμιά ατμόσφαιρα τελικά στην μνήμη, τουλάχιστον όχι τόσο έντονα όσο θα γίνει σε κάποιον που απορροφιέται πλήρως βλέποντας κάτι. Προτιμώ όταν δω κάτι να απορροφηθώ σε αυτό ώστε να έχω και το ανάλογο feeling μέσω της ατμόσφαιρας που προωθεί η κάθε σειρά.
Εγώ πάλι θα έλεγα ότι ήμουν λιγότερο συνεπής στις υποχρεώσεις μου την περίοδο που έβλεπα αβέρτα complete, γιατί, προφανώς, είχα όλα τα επεισόδια, και, εξίσου προφανώς, άλλη δουλειά δεν έκανα από το να λιώνω σε μαραθωνίους, τη μία σειρά πίσω από την άλλη. Τώρα με τα ongoing, παίζει να ανοίξω και κανά βιβλίο στο ενδιάμεσο.8. Τέλος γιατί να μου επιβάλλουν να δω κάτι με συγκεκριμένο πρόγραμμα;; Θα δω τη σειρά με όση ταχύτητα θέλω και με όση χρειάζεται ανάλογα το περιεχόμενό της. Το να δεχτω με το ζόρι το πρόγραμμα των ongoing, πιθανώς να με έκανε να "εξαρτιέμαι" απ'το άθλημα και να μη μπορούσα π.χ. να παρατήσω τα anime για 1-2 weeks, θα γινόταν κάτι σαν ναρκωτικό, ή σαν online games για να το πάω παραπέρα, που έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο τέλος επηρρεάζει το life σου. Τώρα όποτε τελειώσω μια σειρά που βλέπω, είναι εύκολο και στο χέρι μου, να κάνω π.χ. 2-3 weeks διάλειμμα απ'τα anime για rl λόγους, μιας και δεν θα έχω τπτ ongoing σε stall και άρα έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Κοινώς "ελέγχεται πιο εύκολα".

Είπα ή δεν είπα ότι βλέπω ΚΑΙ παλιές σειρές; Το είπα. Δεν με προσέχετε. >__<Και για να απαντησω αστεϊζομενος στο σχολιο του Kenny, spoiled δεν ειναι αυτος που διαβαζει/ακουει για ενα καρο καινουριες σειρες που (λογικα) εχουν καλυτερα γραφικα απο τις παλιοτερες που δεν πολυακουγονται πλεον και ομως αντιστεκεται και προτιμαει να δει τις παλιοτερες, αλλα αυτος που πεφτει με τα μουτρα στον πειρασμο
:whistling:
Από κει και πέρα... Άσε να μιλάει για υπομονή αυτός που ΑΝΤΕΧΕΙ να διακόπτεται η αφήγηση και 10, και 20, και 50 φορές... και όχι αυτός που καθαρά από άμυνα περιμένει πρώτα να τελειώσει η σειρά, διότι αν την ξεκινήσει ενδιάμεσα μπορεί να πορωθεί, και μετά θα ωρύεται με λυγμούς και αναφιλητά "ωιμέ ωιμέ, πώς θα πορευτώ στη ζωή με αυτό το δυσβάσταχτο βάρος, να θέλω να δω το τέλος της σειράς και να μην μπορώ...” Ne?

Σε παραπέμπω κι εσένα σ' αυτά που είπα στην iristella.Does Not Compute:oo: Στοιχεια απο ενα ανιμε ξεχνας οταν εχεις να δεις ενα επεισοδιο βδομαδες ή/και μηνες, οχι οταν το εχεις δει πριν μερικες μερες. Για την ακριβεια αυτος ειναι ενας κυριος λογος για να μην βλεπει κανεις ongoing.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 19 February 2009 - 08:28
Posted 20 February 2009 - 05:03
Θελεις να πεις δηλαδη οτι περνας τη βδομαδα μεταξυ δυο επεισοδιων μιας ongoing σειρας κανοντας συζητησεις και αναζητησεις για αυτην; Κατι τετοιο δε μου φαινεται καθολου ρεαλιστικο, το Ghost Hound πχ βλεπω οτι προβληθηκε μεταξυ Οκτωβριου 2007 και Απριλιου 2008, δυσκολα καποιος να εμπαινε καθε μερα (εστω και μερα παρα μερα) επι 6 μηνες και να εψαχνε/συζητουσε για το εκαστοτε επεισοδιο, και ακομα δυσκολοτερο να βρισκει καποιος χρονο να το κανει αυτο οταν βλεπει πολλες ongoing σειρες. Επισης καλο αυτο περι αναζητησης και αναλυσης, αλλα πιο πολυ ακουγεται σαν αναγκαστικη λυση προφθασης για να αποφυγει καποιος να χασει επαφη με τη σειρα (οπως αναφερει το quote στο οποιο απαντας) την οποια δε θα ειχε να "υπομεινει" καποιος αν απλα την εβλεπε completed και ηταν naturally εντος ατμοσφαιρας. Τωρα ενταξει, θα μου πεις οτι για σενα ειναι ευχαριστηση αυτη η συζητηση και εφοσον ετσι νιωθεις δεν μπορω να σου πω το αντιθετο, αλλα δε νομιζω να ισχυει για ολους κατι τετοιο. Προσωπικα θα το'κανα ισως για μια-δυο σειρες αλλα οχι για παραπανω γιατι μετα θα χανομουν.Είσαι σίγουρη γι' αυτό; Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ατμοσφαιρικών σειρών που απόλαυσα ongoing (Mononoke, Ghost Hound), αμέσως μετά την θέαση του εκάστοτε επεισοδίου ακολουθούσαν αναζητήσεις σε Internet/βιβλία για διάφορα θέματα που θίγονταν μέσα στις σειρές. Κατόπιν επισκεπτόμουν διάφορα anime sites (από σοβαρά όπως το animesuki μέχρι και κάφρικα όπως το /a/), για να διαβάσω γνώμες και εντυπώσεις άλλων γι' αυτό που μόλις είδα, και, αρκετά συχνά, τύχαινε εκεί να προσέξω κάτι που μου είχε διαφύγει με την πρώτη θέαση. Μ' αυτά και μ' αυτά, η ατμόσφαιρα και το συναισθημα διαρκούσαν για πολύ περισσότερο απ' ότι διαρκούσε το επεισόδιο το ίδιο. Ζούσα το επεισόδιο.
Συμπερασμα για να σε παραφρασω : Το να κρατάς επαφή με την πλοκή κτλ ongoing σειρών δεν είναι τόσο εύκολη διαδικασία όσο την παρουσιάζεις.
Αυτο προφανως ειναι λαθος, αν σου αρεσει μια σειρα θα την ερευνησεις/συζητησεις διεξοδικα ειτε μολις ειδες ενα επεισοδιο ειτε πολλα, δεν εχει σημασια αν ειναι ongoing ή completed. Η διαφορα ειναι οτι αν εχεις δει ολη τη σειρα τοτε μπορεις να βγαλεις μια πιο σφαιρικη και ολοκληρωμενη αποψη, αφου δε χρειαζεται να καταναλωνεις φαια ουσια για να σκεφτεις τι μπορει να γινει στη συνεχεια ή τι σημαινει το ταδε ή αν μπορει ο ταδε να αντιμετωπισει την ταδε κατασταση, αλλα συγκεντρωνεσαι αποκλειστικα και μονο στα γεγονοτα που εχεις δει και τη σημασια τους.Το αποτέλεσμα ήταν να έχω πολύ καλύτερη επίγνωση του τι έχω δει απ' ότι θα είχα αν έβλεπα τη σειρά ξεροσφύρι όπως εσείς.
Ξεχνας οτι μια σειρα δε φαινεται απο την αρχη αν ειναι καλη ή οχι. Παρα πολλες σειρες ξεκινανε χαλια και μετα γινονται πολυ καλες, με το "ξεσκαρταρισμα" σου αυτες θα χαθουν ενω με το να διαβαζεις εγκυρα reviews αφου εχει ολοκληρωθει δε διατρεχεις τετοιον κινδυνο. Οσο για το τελευταιο, ουτε εχουν ολοι διαθεση να βλεπουν σειρες και να τις droppαρουν στη μεση, ουτε υπαρχει λογος να διακινδυνευσεις να χασεις τοσο χρονο αφου μπορεις απλα να τη δεις completed.Στην αρχή της κάθε season κατεβάζω 1-2 επεισόδια από όποιο anime δείχνει ενδιαφέρον. Ακολουθεί ξεσκαρτάρισμα, και μετά από 2-3 βδομάδες το πολύ έχω ήδη καταλήξει στα 5-6 που θα βλέπω ongoing.
Ακόμα και από τη μέση και πέρα να χαλάει μια σειρά, δεν είναι λόγος για να μην βλέπεις ongoing. Shit happens. Τί κι αν η ποιότητα δεν είναι δεδομένη; Jesus, anime βλέπουμε, δεν παίρνουμε επιχειρηματικές αποφάσεις! Το πολύ-πολύ να το droppάρεις στη μέση, και κάτι τρέχει στα γύφτικα.
Τωρα ποιος υπερβαλλει; Το να βλεπεις ενα επεισοδιο που σου αρεσει και να θες να δεις το επομενο εκεινη την ωρα, ή και 10 επεισοδια μαζι αν ετσι γουσταρεις, θεωρειται λαιμαργια; Χ_ΧΥπερβολή no. 2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για άγχος. Τίποτα πιο ξεγνοιαστο από το να κοιτάς το Tokyo Toshokan μία φορά τη μέρα. Αν δεν θες ούτε αυτό, βάλε RSS feeds, να ενημερώνεσαι αυτόματα για τα νέα releases. Τώρα αν σε τυραννά η λαιμαργία... και πάλι hopeless.
Το γεγονος παραμενει οτι πολυ συχνα (να μην πω παντα και βρεις δυο-τρια αντιπαραδειγματα) τα groups που κανουν την καλυτερη δουλεια καθυστερουν πολυ περισσοτερο να βγαλουν επεισοδια απ'οτι τα speedsubs (και αυτο ειναι και το λογικο αλλωστε αφου κανουν περισσοτερη και πιο προσεγμενη δουλεια). Οποτε βλεποντας τα ongoing με το που βγαινουν (εκτος αν ανηκεις στους λιγους που ξερουν πολυ καλα Ιαπωνικα) διακινδυνευεις να χασεις σημαντικα κομματια απο την πλοκη και το σεναριο. Τρανο παραδειγμα : Heroic Age και Your-Mom fansubs, μπορω να βρω δεκαδες ακομα.Όσο για μετάφραση/notes, το ποιο fansub group αξίζει να ακολουθήσει κανείς είναι κάτι που έχει ήδη ξεκαθαρίσει από το 1ο, άντε 2ο επεισόδιο. Δεν είναι τα πράγματα τόσο χαοτικά όσο τα παρουσιάζεις.
Τον παρεξηγησες τον Radagast, μιλαει μονο για τα ongoing οχι για ολα τα ανιμε. Για περισσοτερα βλεπε την πρωτη παραγραφο αυτου του ποστ μου.Αυτό μπορώ να πω ότι με προσβάλλει κάπως, γιατί έτσι απλά, με μία πρόταση, έβγαλες άχρηστο ό,τι κάνουμε στο "Σειρές anime" subforum, του οποίου τυχαίνει να είμαι και moderator. Ώστε χαμένος ο χρόνος στον οποίον συζητάμε το πιο πρόσφατο επεισόδιο... Ε τότε να το κλείσουμε το ρημάδι το "Σειρές anime" subforum και να αφήσουμε μόνο το Reviews section, όπου θα μπαίνει κάποιος αυστηρά και μόνο για να γράψει τη συνολική του αποτίμηση από μία ολοκληρωμένη σειρά... σωστά;
Ενω ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ του πρωτου και του τελευταιου επεισοδιου του Ghost Hound δεν ανοιξεις βιβλιοΕγώ πάλι θα έλεγα ότι ήμουν λιγότερο συνεπής στις υποχρεώσεις μου την περίοδο που έβλεπα αβέρτα complete, γιατί, προφανώς, είχα όλα τα επεισόδια, και, εξίσου προφανώς, άλλη δουλειά δεν έκανα από το να λιώνω σε μαραθωνίους, τη μία σειρά πίσω από την άλλη. Τώρα με τα ongoing, παίζει να ανοίξω και κανά βιβλίο στο ενδιάμεσο.

Δεν ξερω αν δεν το διατυπωσα καλα, παντως ουδεποτε ηθελα να εννοηθει οτι δε βλεπεις και παλιες σειρες.Είπα ή δεν είπα ότι βλέπω ΚΑΙ παλιές σειρές; Το είπα. Δεν με προσέχετε. >__<
Ου ναι, γιατι υπομονη δειχνει αυτος που εχει μαρκαρισμενες στο ημερολογιο του ολες τις ημερομηνιες που βγαινουν τα καινουρια επεισοδια και στηνεται στο PC του την ιδια ωρα καθε βδομαδα περιμενοντας τη speedsub μεταφραση του και βαραει το πληκτρολογιο στον τοιχο αν αργησουν εστω και ενα λεπτο φωναζοντας ΘΕΛΩ ΤΟ NARUTO/BLEACH/GINTAMA/ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΑπό κει και πέρα... Άσε να μιλάει για υπομονή αυτός που ΑΝΤΕΧΕΙ να διακόπτεται η αφήγηση και 10, και 20, και 50 φορές... και όχι αυτός που καθαρά από άμυνα περιμένει πρώτα να τελειώσει η σειρά, διότι αν την ξεκινήσει ενδιάμεσα μπορεί να πορωθεί, και μετά θα ωρύεται με λυγμούς και αναφιλητά "ωιμέ ωιμέ, πώς θα πορευτώ στη ζωή με αυτό το δυσβάσταχτο βάρος, να θέλω να δω το τέλος της σειράς και να μην μπορώ...” Ne?

Posted 20 February 2009 - 12:57

Προσωπικά με κάλυψε ο Radagast όπως και Adventurer. Από εκεί και πέρα το να προσπαθεί κάποιος να δείξει πως η πλευρά του έχει δίκιο σε ένα θέμα καθαρά γούστου, είναι απλά ανούσιο

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και από τις δυο μεριές. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, απλά συμβιβάσου με την διαφορετικότητα του καθενός

Posted 20 February 2009 - 19:49
ΙΣΩΣ θα ήταν καλύτερα να μην προσπαθείτε τόσο σκληρά.
Γίνεται δυσάρεστο από ένα σημείο και μετά.
ΠΟΙΟΣ μίλησε για κάθε μέρα ή ακόμα και για μέρα παρά μέρα; ΕΛΕΟΣ; Είπαμε, βλέπω ongoing αλλά όχι και ζω για αυτά...Θελεις να πεις δηλαδη οτι περνας τη βδομαδα μεταξυ δυο επεισοδιων μιας ongoing σειρας κανοντας συζητησεις και αναζητησεις για αυτην; Κατι τετοιο δε μου φαινεται καθολου ρεαλιστικο, το Ghost Hound πχ βλεπω οτι προβληθηκε μεταξυ Οκτωβριου 2007 και Απριλιου 2008, δυσκολα καποιος να εμπαινε καθε μερα (εστω και μερα παρα μερα) επι 6 μηνες και να εψαχνε/συζητουσε για το εκαστοτε επεισοδιο, και ακομα δυσκολοτερο να βρισκει καποιος χρονο να το κανει αυτο οταν βλεπει πολλες ongoing σειρες. Επισης καλο αυτο περι αναζητησης και αναλυσης, αλλα πιο πολυ ακουγεται σαν αναγκαστικη λυση προφθασης για να αποφυγει καποιος να χασει επαφη με τη σειρα (οπως αναφερει το quote στο οποιο απαντας) την οποια δε θα ειχε να "υπομεινει" καποιος αν απλα την εβλεπε completed και ηταν naturally εντος ατμοσφαιρας. Τωρα ενταξει, θα μου πεις οτι για σενα ειναι ευχαριστηση αυτη η συζητηση και εφοσον ετσι νιωθεις δεν μπορω να σου πω το αντιθετο, αλλα δε νομιζω να ισχυει για ολους κατι τετοιο. Προσωπικα θα το'κανα ισως για μια-δυο σειρες αλλα οχι για παραπανω γιατι μετα θα χανομουν.

ΟΜΩΣ...

Εσείς που βλέπετε complete νομίζετε ότι επειδή βλέπετε τη σειρά μονορούφι, τα καταλαβαίνετε όλα με την πρώτη και δεν σας μένουν κενά. Και καλά, να βλέπετε καμιά κωμωδία, κανένα ecchi, να πω OK... αλλά αν βλέπετε κάτι με πυκνό / πολύπλοκο / αλληγορικό σενάριο, και δεν ανταλλαξετε απόψεις, και δεν διασταυρώσετε εντυπώσεις με άλλους που επίσης βλέπουν αυτήν τη σειρά, είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι κάπου, κάτι θα σας ξεφύγει, ή κάτι θα καταλάβετε λανθασμένα. Αλλά όπως είπα, τέτοια ενδεχόμενα δεν σας απασχολούν. Βλέπετε τη σειρά και ούτε καν τη συζητάτε, πηγαίνετε στην επόμενη.
Έχεις αντιρρήσεις σ' αυτό το τελευταίο; Απ' ό,τι βλέπω, έχεις:
Αυτο προφανως ειναι λαθος, αν σου αρεσει μια σειρα θα την ερευνησεις/συζητησεις διεξοδικα ειτε μολις ειδες ενα επεισοδιο ειτε πολλα, δεν εχει σημασια αν ειναι ongoing ή completed. Η διαφορα ειναι οτι αν εχεις δει ολη τη σειρα τοτε μπορεις να βγαλεις μια πιο σφαιρικη και ολοκληρωμενη αποψη, αφου δε χρειαζεται να καταναλωνεις φαια ουσια για να σκεφτεις τι μπορει να γινει στη συνεχεια ή τι σημαινει το ταδε ή αν μπορει ο ταδε να αντιμετωπισει την ταδε κατασταση, αλλα συγκεντρωνεσαι αποκλειστικα και μονο στα γεγονοτα που εχεις δει και τη σημασια τους.

Εν τέλει, αργά ή γρήγορα, θα μάθεις ΚΑΙ για αυτές τις σειρές, και το πολύ πολύ να τις δεις complete, κατόπιν εορτής. (Έχω ήδη πει ότι βλέπω και complete σειρές, να δω πόσες φορές ακόμα θα χρειαστεί να το τονίσω.)Ξεχνας οτι μια σειρα δε φαινεται απο την αρχη αν ειναι καλη ή οχι. Παρα πολλες σειρες ξεκινανε χαλια και μετα γινονται πολυ καλες, με το "ξεσκαρταρισμα" σου αυτες θα χαθουν ενω με το να διαβαζεις εγκυρα reviews αφου εχει ολοκληρωθει δε διατρεχεις τετοιον κινδυνο. Οσο για το τελευταιο, ουτε εχουν ολοι διαθεση να βλεπουν σειρες και να τις droppαρουν στη μεση, ουτε υπαρχει λογος να διακινδυνευσεις να χασεις τοσο χρονο αφου μπορεις απλα να τη δεις completed.
Αλλά για να 'χουμε και καλό ρώτημα... ποιους ρωτάτε κι από ποιους μαθαίνετε αν μια σειρά αξίζει; Μα από αυτούς που τις βλέπουν ongoing, φυσικά! Στα μέσα κάθε season γίνεται η ίδια ιστορία... έρχεται ο ένας και ο άλλος και με ρωτάνε τι βλέπω αυτήν την περίοδο, και ποια από αυτά αξίζουν για να τα δουν κι αυτοί όταν τελειώσουν. Δηλαδή εμ βλέπουμε τις σειρές πριν από σας για εσάς, και σας βοηθάμε να επιλέξετε κι εσείς, εμ μας λέτε κι από πάνω ότι είμαστε τα κορόιδα της υπόθεσης;

Αν βλέπεις τη σειρά με το πάσο σου, πάω κι εγώ πάσο, αλλά ο κύριος λόγος που προτιμάτε να βλέπετε complete είναι ακριβώς για να μπορείτε να λιώνετε, ήτοι να βλέπετε 5, 10, 20 επεισόδια μαζί. Και αυτό, ναι, είναι λαίμαργος τρόπος να δεις τη σειρά.Τωρα ποιος υπερβαλλει; Το να βλεπεις ενα επεισοδιο που σου αρεσει και να θες να δεις το επομενο εκεινη την ωρα, ή και 10 επεισοδια μαζι αν ετσι γουσταρεις, θεωρειται λαιμαργια; Χ_Χ
Οι περισσότεροι από εσάς έχετε σχηματίσει την εντύπωση ότι οι τηλεοπτικές σειρές είναι σειρές (δηλαδή, ιστορίες σπασμένες σε επεισόδια) αποκλειστικά για τηλεοπτικούς / οικονομικούς λόγους. Αυτό είναι μια φριχτή υπεραπλούστευση, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το διαπιστώσετε αυτό από το να δείτε μία σειρα, και αμέσως μετά να δείτε την compilation movie που βγήκε γι' αυτήν τη σειρά (Death Note Rewrite, Evangelion Death And Rebirth, διάφορα Gundam compilation movies...). Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλα τα compilation movies είναι κατώτερα των αντίστοιχων σειρών; Όχι, δεν είναι επειδή κόβουν σκηνές, κάτι τέτοιο δεν είναι de facto κακό, κάποιες σκηνές που κόβει μπορεί να είναι τελείως άχρηστες... ο λόγος που είναι κατώτερα είναι επειδή δεν αφήνουν χρόνο στον θεατή για να ανασάνει... τον βομβαρδίζουν με διαλόγους και γεγονότα, και δεν του αφήνουν χρόνο να αναλογιστεί αυτά που βλέπει. Το να βλέπετε complete σειρές είναι μονάχα ΕΛΑΦΡΑ καλύτερο από αυτό που περιέγραψα. Να γιατί σας λέω λαίμαργους.
Αυτά υποθέτεις εσύ που είσαι έξω απ' το χωρό. Εγώ που είμαι μέσα στο χωρό σε διαβεβαιώνω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα speedsubs απορρίπτονται από όλους τους χρήστες, κι ακόμα κι αν κάποιος τα βλέπει, ξέρει ότι τα spoilers του είναι ανεπιθύμητα, και περιμένει να βγει το καλό fansub για να γράψει εντυπώσεις. Παρεπιπτόντως, και το ποιο fansub να προτιμήσεις, από άτομα που έβλεπαν τη σειρά ongoing το μαθαίνεις.Το γεγονος παραμενει οτι πολυ συχνα (να μην πω παντα και βρεις δυο-τρια αντιπαραδειγματα) τα groups που κανουν την καλυτερη δουλεια καθυστερουν πολυ περισσοτερο να βγαλουν επεισοδια απ'οτι τα speedsubs (και αυτο ειναι και το λογικο αλλωστε αφου κανουν περισσοτερη και πιο προσεγμενη δουλεια). Οποτε βλεποντας τα ongoing με το που βγαινουν (εκτος αν ανηκεις στους λιγους που ξερουν πολυ καλα Ιαπωνικα) διακινδυνευεις να χασεις σημαντικα κομματια απο την πλοκη και το σεναριο. Τρανο παραδειγμα : Heroic Age και Your-Mom fansubs, μπορω να βρω δεκαδες ακομα.

(Το Heroic Age δεν υπήρχε περίπτωση να το δω από [your-mom], αλλά έτσι κι αλλιώς το είχα droppάρει πολύ πιο πριν.

Πολύ καλά κατάλαβα τι εννοούσε ο Radagast, εσύ δεν κατάλαβες που το πήγαινα... και το πήγαινα σ' αυτά που έγραψα μερικες παραγράφους πιο πάνω (σ' αυτήν που ξεκινάει μεΤον παρεξηγησες τον Radagast, μιλαει μονο για τα ongoing οχι για ολα τα ανιμε. Για περισσοτερα βλεπε την πρωτη παραγραφο αυτου του ποστ μου.

You wish ότι αποδεικνύει αυτά που λέτε. Ίσα ίσα, τώρα με τα ongoing μένει και χρόνος για λίγο διάβασμα ενδιάμεσα. Την εποχή που έβλεπα την μία complete σειρά πίσω από την άλλη, τα επεσόδια δεν είχαν τελειωμό, η διασκέδαση δεν είχε τελειωμό, και τα βιβλία... μάζευαν σκόνη.Ενω ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ του πρωτου και του τελευταιου επεισοδιου του Ghost Hound δεν ανοιξεις βιβλιο
Κοινως εχασες το νοημα dude, με τα complete καθοριζεις εσυ το προγραμμα σου (αυτο που λες περι ανοιγμα βιβλιου απλα αποδεικνυει αυτο που λεμε) ενω τα ongoing εχουν τους περιορισμους τους
Ουσιαστικά είπα με άλλα λόγια αυτό που είπα και στο προηγούμενο post. Αν και πάλι δεν με πιάνετε, well, at least I tried.

Σοβαρά τώρα, σου έχω δώσει αυτήν την εικόνα; Να ξέρω αν είναι, δηλαδή, να πάω να αυτοκτονήσω τώρα αμέσως.Ου ναι, γιατι υπομονη δειχνει αυτος που εχει μαρκαρισμενες στο ημερολογιο του ολες τις ημερομηνιες που βγαινουν τα καινουρια επεισοδια και στηνεται στο PC του την ιδια ωρα καθε βδομαδα περιμενοντας τη speedsub μεταφραση του και βαραει το πληκτρολογιο στον τοιχο αν αργησουν εστω και ενα λεπτο φωναζοντας ΘΕΛΩ ΤΟ NARUTO/BLEACH/GINTAMA/ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ

Αλλά τώρα μου δίνεις φοβερό πάτημα για να πω κάτι που θα έπρεπε να είχα πει από πριν...
Ναι ρε, βλέπω ongoing Gintama, δεν βλέπω τα speedsubs του, και είμαι καλά. Επιπρόσθετα, το Gintama είναι γύρω στα 50 επεισόδια πίσω στη μετάφραση, και πάλι αντέχουμε... Βάλε με το μυαλό σου πόσοι narutards / bleachtards / onepiecetards θα είχαν στ' αλήθεια ψυχολογικά προβλήματα αν έμενε και σ' αυτά η μετάφραση 50 επεισόδια πίσω. Εδώ τους βλέπεις και γκρινιάζουν, αγανακτούν και δυσανασχετούν επειδή τα anime αυτά είναι πολύ πίσω από τα αντίστοιχο manga... που να είχαν και καθυστερήσεις στις μεταφράσεις!
Αλλά αλλού θέλω να καταλήξω, στο εξής. Βλέπουμε στην ψηφοφορία ότι η πλειοψηφία προτιμά complete. Αναπόφευκτα μέσα στην πλειοψηφία θα είναι και πολλοί fans αυτών των σειρών, που βλέπουν τα επεισόδιά τους μόλις βγουν. Έχω λοιπόν μία ερώτηση γι' αυτούς (όχι για σένα, εσύ ξέρω ότι δεν βλέπεις το Naruto ongoing):
Βλέπετε ongoing το anime (Naruto / Bleach / One Piece) που σας πορώνει περισσότερο από κάθε άλλο, και σας κάνει να καρτερείτε το επόμενο επεισόδιο περισσότερο από κάθε άλλο, και μετά μου λέτε ότι προτιμάτε complete σειρές γιατί δεν μπορείτε να αντέξετε την αγωνία για το επόμενο επεισόδιο; Δηλαδή είστε τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι; ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

Μέχρι την επόμενή σας απόπειρα να με ταπώσετε,
ειλικρινά δικός σας, Kenny.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 20 February 2009 - 20:25
Αναφορικά με όσα είπες περί συζητήσεων σε sites σχετικά με on going σειρές. Ναι διαβάζεις συζητήσεις και τις περισσότερες φορές αντί να καταλάβεις την πλοκή μπερδεύεσαι και χάνεις την μπάλα ακόμη περισσότερο. Ακριβώς επειδή μια σειρά είναι On going ο κάθε ένας κάνει τις δικές του προβλέψεις, παρατηρήσεις ερμηνείες οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λανθασμένες με αποτέλεσμα να φεύγει κανείς εντελώς από το κλίμα της σειράς. Μιλώντας προσωπικά προτιμω χίλιες φορές να μιλάω και να σχολιάζω επί του συνόλου και να ακούω γνώμες επί του συνόλου παρά μεμονωμένα επεισόδια. Οι συζητήσεις είναι πολύ ανώτερες και ουσιαστικότερες σε εκείνη την φάση.
Αρχικά οι συνομιλητές έχουν ξεφύγει από το τριπάκι του τι θα γίνει μετά, και όλες τις λοιπές προβλέψεις, μπουρδολογίες. Μιλάνε καθαρά για την δομή του σεναρίου και για πράγματα απολύτως απτά και επιχειρηματολογήσιμα.Πέρα από αυτό δεν θεωρώ και τόσο τραγικό να διαμορφώσει κανείς πρώτα δική του ολοκληρωμένη άποψη και μετά να δει τι "ψαρια" έπιασε μόνος του από την σειρά από το να δημιουργήσει μια άποψη μεσα από συζήτηση με άλλους. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει συζήτηση και ανταλλαγή παρατηρήσεων απλά στην πρώτη τις περισσότερες φορές καταλαβαίνεις πιο πολλά για σένα και το τι επέλεξες εσύ να σε επηρεάσει από μια σειρά.
Προσωπικό μου βίτσιο επίσης ειναι ότι μου αρέσει να σποιλεριάζομαι. Όχι σε απελπιστικό βαθμό αλλά θέλω να ξέρω σε τι γραμμές κυμαίνεται η σειρά πάνω κάτω. Όταν βλέπω on going με τρώει η αγωνία και πολλές φορές πάνω στην φούρια μου για το τι θα γίνει μετά παραλείπω λεπτομέρειες και να θέλω rewatch. Το ξέρω ότι αυτό πιθανότατα δεν θα σε πείσει γιατί βγάζει νόημα μόνο για μένα που το ζω και ξέρω τον χαρακτήρα μου και το πως βλέπω μια υποθεση αλλά προσωπικά για μένα ισχύει.
Επίσης ως φανατική Narutard έχω να σου πω ότι το όλο ατελείωτο ongoing της σειράς μου σπάει τα νεύρα σε υπερβολικό βαθμό. Το ίδιο και με τις άλλες on going σειρές που βλέπω. Και ακριβώς επειδή ξέρω ότι το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Προτιμώ να μην επεκτείνω όσο γίνεται το μαρτύριο μου. Όπως εσύ είπες ότι δεν βλέπεις μόνο On going, έτσι και εγώ δεν βλέπω μόνο completed. Απλά κάνοντας την σύγκριση κατέληξα στον παραπάνω συλλογισμό.
Ιn any case. Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Phantom είναι θέμα γούστου. Δεν μπορώ να βρώ κάτι κακό η λάθος λογικά στον συλλογισμό σου γιατί πολύ απλά εσένα σε βολεύει έτσι. Κάποιος άλλος μπορεί να μην λειτουργεί με το ίδιο σκεπτικό.
Εdit 1... Έχε υπόψιν σου ότι το να βλέπει κανείς completed δεν σημαίνει ότι τις βλέπει με την μία. Σημαίνει ότι τις βλέπει με τον δικό του ρυθμο. Πχ εγω το Wolfs Rain το είδα completed αλλά έκανα 1 μήνα σχεδόν να το τελειώσω. ¨Ετυχαν φορές που είδα 7 επεισόδια μαζί και άλλες που έβλεπα 2 επεισόδια ανά 4 μέρες που λέει ο λόγος.
Edit 2... To post μου είναι από τα μικρότερα σε αυτήν την σελίδα... I feel devastated.... >.<
Edited by iristella, 20 February 2009 - 20:40.
Posted 20 February 2009 - 20:58
Kenny, και το δικό σου post δεν μπορείς να πεις πως δεν είναι υπερβολικό
. Το ξέρουμε πως σου αρέσουν τα ongoings, αλλά Ο,ΤΙ επιχειρήματα και να αναφέρεις, δεν πρόκειται να αλλάξεις τη γνώμη των άλλων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι προτιμήσεις του καθενός βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα γούστα και στο πως ευχαριστιέται ο καθένας καλύτερα. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος θέασης, ούτε αποδοτικότερος και λιγότερο αποδοτικός.
Από εκεί και πέρα το να προσπαθεί κάποιος να δείξει πως η πλευρά του έχει δίκιο σε ένα θέμα καθαρά γούστου, είναι απλά ανούσιο. Εσύ μπορεί να ζεις το επεισόδιο όταν το βλέπεις μια φορά την εβδομάδα, όμως εγώ δεν το ζω αν το βλέπω μία φορά την εβδομάδα. Για αυτό και περιμένω να μαζευτούν πολλά επεισόδια από μια σειρά, ώστε να τα ζήσω με τον δικό μου τρόπο.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και από τις δυο μεριές. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, απλά συμβιβάσου με την διαφορετικότητα του καθενός
So true.
Και in any case, κάτι που ισχύει για μένα και το λέω κυρίως για Kenny για να δεις πως κάποια πράγματα μπορεί άλλοι να τα βλέπουν αλλιώς όχι τπτ άλλο :
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 20 February 2009 - 21:27
Εσείς που βλέπετε complete νομίζετε ότι επειδή βλέπετε τη σειρά μονορούφι, τα καταλαβαίνετε όλα με την πρώτη και δεν σας μένουν κενά. Και καλά, να βλέπετε καμιά κωμωδία, κανένα ecchi, να πω OK... αλλά αν βλέπετε κάτι με πυκνό / πολύπλοκο / αλληγορικό σενάριο, και δεν ανταλλαξετε απόψεις, και δεν διασταυρώσετε εντυπώσεις με άλλους που επίσης βλέπουν αυτήν τη σειρά, είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι κάπου, κάτι θα σας ξεφύγει, ή κάτι θα καταλάβετε λανθασμένα. Αλλά όπως είπα, τέτοια ενδεχόμενα δεν σας απασχολούν. Βλέπετε τη σειρά και ούτε καν τη συζητάτε, πηγαίνετε στην επόμενη.
Λογικο ειναι να μας ξεφυγει κατι, για αυτο παντα υπαρχει το rewatch στο σημειο που δεν καταλαβαμαι καλα, η οπου αλλου εχουμε αμφιβολιες.Επισης με ολοκληρωμενη σειρα μπορεις να εχει πιο σωστη εικονα για τους χαρακτηρες, τις πραξεις τους και το σεναριο.Σε πολλες συζητησεις για Ongoing σειρες επισης κυριαρχουνε ανοητες προβλεψεις για το επομενο επισοδιο, που δεν στηριζονται ουτε σε επιχειρηματα πανω στα γεγονοτα τις σειρας, ουτε πουθενα, απλα μονο σε αυτα που θελει να δει ο θεατης.Αν μας αρεσει η σειρα, βεβαιως και κανουμε συζητησεις πανω σε αυτην, δεν παμε κατευθειαν στην επομενη

Αν βλέπεις τη σειρά με το πάσο σου, πάω κι εγώ πάσο, αλλά ο κύριος λόγος που προτιμάτε να βλέπετε complete είναι ακριβώς για να μπορείτε να λιώνετε, ήτοι να βλέπετε 5, 10, 20 επεισόδια μαζί. Και αυτό, ναι, είναι λαίμαργος τρόπος να δεις τη σειρά.
Ναι και εγω που προτιμω τα completed τον θεωρω λαιμαργο τροπο, αλλα βλεπουμε anime για διασκεδαση, και ετσι θεωρουμε τον καταλληλο τροπο να απολαυσουμε τη σειρα στο μεγιστο.
Αλλά αλλού θέλω να καταλήξω, στο εξής. Βλέπουμε στην ψηφοφορία ότι η πλειοψηφία προτιμά complete. Αναπόφευκτα μέσα στην πλειοψηφία θα είναι και πολλοί fans αυτών των σειρών, που βλέπουν τα επεισόδιά τους μόλις βγουν. Έχω λοιπόν μία ερώτηση γι' αυτούς (όχι για σένα, εσύ ξέρω ότι δεν βλέπεις το Naruto ongoing):
Βλέπετε ongoing το anime (Naruto / Bleach / One Piece) που σας πορώνει περισσότερο από κάθε άλλο, και σας κάνει να καρτερείτε το επόμενο επεισόδιο περισσότερο από κάθε άλλο, και μετά μου λέτε ότι προτιμάτε complete σειρές γιατί δεν μπορείτε να αντέξετε την αγωνία για το επόμενο επεισόδιο; Δηλαδή είστε τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι; ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;
Ενας απο τους μεγαλυτερους λογους για τους οποιους προτιμαμε τα completed (για μενα τουλαχιστον) ειναι το γεγονος οτι δεν αντεχουμε την αγωνια.Τα naruto/bleach/one piece δεν εχουν καθολου αγωνια.Ξερεις οτι ο πρωταγωνιστης θα τα παρει στο τελος και κατα 90% ολλοι θα ζησουν κλπ κλπ.Μας πωρονουν επειδη βλεπου τον cool κακο να σηκωνει το χερι, να πεταει το cero και να τα μαμα ολλα.Με λιγα λογια, αυτα τα 3 anime μπορει να ειναι μεν ωραια και ευχαριστα, αλλα δεν ειναι και σοβαρα.
Θα συμφωνισω με πολλους που πριν ανεφεραν οτι με τα Ongoing υπαρχει ο κινδυνος να βαρεθεις τη σειρα.Μου συνεβει με το vampire knight guilty, το οποιο ξερω οτι αν το ειχα completed θα το ειχα τελιωσει.
Και θα πω και εγω οτι συμφωνω με τον Phantom duck, οτι ειναι ολλα θεμα γουστου.Οι fans των ongoings μπορειτε να ζειτε τη σειρα με το 1 επισοδιο την εβδομαδα, αλλα εμεις δεν την απολαμβανουμε ετσι

Posted 20 February 2009 - 21:31
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Posted 20 February 2009 - 21:43
Kenny, και το δικό σου post δεν μπορείς να πεις πως δεν είναι υπερβολικό
. Το ξέρουμε πως σου αρέσουν τα ongoings, αλλά Ο,ΤΙ επιχειρήματα και να αναφέρεις, δεν πρόκειται να αλλάξεις τη γνώμη των άλλων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι προτιμήσεις του καθενός βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα γούστα και στο πως ευχαριστιέται ο καθένας καλύτερα. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος θέασης, ούτε αποδοτικότερος και λιγότερο αποδοτικός.
Προσωπικά με κάλυψε ο Radagast όπως και Adventurer. Από εκεί και πέρα το να προσπαθεί κάποιος να δείξει πως η πλευρά του έχει δίκιο σε ένα θέμα καθαρά γούστου, είναι απλά ανούσιο. Εσύ μπορεί να ζεις το επεισόδιο όταν το βλέπεις μια φορά την εβδομάδα, όμως εγώ δεν το ζω αν το βλέπω μία φορά την εβδομάδα. Για την ακρίβεια πιο πολύ το ξεχνάω όπως έκανα με το Detroit Metal City το οποίο το είδα ongoing και πρέπει να το ξαναδώ όλο μαζεμένο για να συμμαζέψω στο μυαλό μου τα γεγονότα. Για αυτό και περιμένω να μαζευτούν πολλά επεισόδια από μια σειρά, ώστε να τα ζήσω με τον δικό μου τρόπο.
Και εδω δυστυχως διαφωνουμε καθετα

Θα το καταλαβαινα αυτο που λες μονο στην περιπτωση που καποιος ελεγε " Προτιμω on going/finished γιατι ειναι το γουστο μου βρε αδερφε, γιατι αυτο μου ταιριαζει ως ιδιοσυγκρασια...στην τελικη γιατι ετσι ! Ομως απο την στιγμη που καποιος εθελουσια και αυτοβουλως αποφασιζει να εκθεσει δημοσιως συγκεκριμενη επιχειρηματολογια πανω στο θεμα (οπου επιχειρημα μια σειρα συλλογισμων βασισμενη στη λογικη και οχι στο συναισθημα και τα προσωπικα γουστα) ειναι δικαιωμα του καθενος με δικα του επιχειρηματα να ανατρεψει τα προηγουμενα...Αν τωρα ηταν αδυναμα αυτα και δεν εστεκαν σε μια σοβαρη συζητηση το να τα γυρναμε ολα στο "ελα μωρε,γουστα" αυτο ειναι το ανουσιο και κατα τη γνωμη μου και η ευκολη λυση...Δηλαδη σε μια ανταλλαγη επιχειρηματων μονο ο αδυναμος η αυτος που βαρεθηκε να επιχειρηματολογει καταφευγει εκει

Αυτο προφανως ειναι λαθος, αν σου αρεσει μια σειρα θα την ερευνησεις/συζητησεις διεξοδικα ειτε μολις ειδες ενα επεισοδιο ειτε πολλα, δεν εχει σημασια αν ειναι ongoing ή completed. Η διαφορα ειναι οτι αν εχεις δει ολη τη σειρα τοτε μπορεις να βγαλεις μια πιο σφαιρικη και ολοκληρωμενη αποψη, αφου δε χρειαζεται να καταναλωνεις φαια ουσια για να σκεφτεις τι μπορει να γινει στη συνεχεια ή τι σημαινει το ταδε ή αν μπορει ο ταδε να αντιμετωπισει την ταδε κατασταση, αλλα συγκεντρωνεσαι αποκλειστικα και μονο στα γεγονοτα που εχεις δει και τη σημασια τους.
Σε ολα οσα ειπες με καλυψε ο Kenny ομως πανω σαυτο θελω να προσθεσω κατι...Αυτη ειναι και η μαγεια μιας σειρας...Το νοημα που η σειρα βγαινει επισοδειο το επισοδειο in the first place...Ειναι το ταξιδι...με οσα φυσικα αυτο συνεπαγεται...Οταν ξεκινας ενα ταξιδι δεν ξερεις πως θα τελειωσει...κανεις σχεδια,ονειρα,προβλεψεις...Καποια ανατρεπονται στην πορεια και καποια οχι...Σαν τη ζωη ενα πραγμα...Το να πηγαινεις μονορουφι στον προορισμο ειναι σαν να χανεις τουλαχιστον το μισο της απολαυσης...Ειναι σαν να μου λες οτι καταναλωνεις φαια ουσια οταν κανεις ονειρα που στο κατω κατω της γραφης δεν ξερεις και αν θα πραγματοποιησεις ποτε...αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι καμια φορα δεν ειναι μονο τα γεγονοτα και η ουσια τους που αξιζουν αλλα και τα συμπαρομαρτουντα...
Λοιπόν αφού διάβασα καλά και προσεκτικά όλα τα post έχω να σου απαντήσω Kenny το εξής...
Αναφορικά με όσα είπες περί συζητήσεων σε sites σχετικά με on going σειρές. Ναι διαβάζεις συζητήσεις και τις περισσότερες φορές αντί να καταλάβεις την πλοκή μπερδεύεσαι και χάνεις την μπάλα ακόμη περισσότερο. Ακριβώς επειδή μια σειρά είναι On going ο κάθε ένας κάνει τις δικές του προβλέψεις, παρατηρήσεις ερμηνείες οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λανθασμένες με αποτέλεσμα να φεύγει κανείς εντελώς από το κλίμα της σειράς. Μιλώντας προσωπικά προτιμω χίλιες φορές να μιλάω και να σχολιάζω επί του συνόλου και να ακούω γνώμες επί του συνόλου παρά μεμονωμένα επεισόδια. Οι συζητήσεις είναι πολύ ανώτερες και ουσιαστικότερες σε εκείνη την φάση.
Αρχικά οι συνομιλητές έχουν ξεφύγει από το τριπάκι του τι θα γίνει μετά, και όλες τις λοιπές προβλέψεις, μπουρδολογίες. Μιλάνε καθαρά για την δομή του σεναρίου και για πράγματα απολύτως απτά και επιχειρηματολογήσιμα.Πέρα από αυτό δεν θεωρώ και τόσο τραγικό να διαμορφώσει κανείς πρώτα δική του ολοκληρωμένη άποψη και μετά να δει τι "ψαρια" έπιασε μόνος του από την σειρά από το να δημιουργήσει μια άποψη μεσα από συζήτηση με άλλους. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει συζήτηση και ανταλλαγή παρατηρήσεων απλά στην πρώτη τις περισσότερες φορές καταλαβαίνεις πιο πολλά για σένα και το τι επέλεξες εσύ να σε επηρεάσει από μια σειρά.
Προσωπικό μου βίτσιο επίσης ειναι ότι μου αρέσει να σποιλεριάζομαι. Όχι σε απελπιστικό βαθμό αλλά θέλω να ξέρω σε τι γραμμές κυμαίνεται η σειρά πάνω κάτω. Όταν βλέπω on going με τρώει η αγωνία και πολλές φορές πάνω στην φούρια μου για το τι θα γίνει μετά παραλείπω λεπτομέρειες και να θέλω rewatch. Το ξέρω ότι αυτό πιθανότατα δεν θα σε πείσει γιατί βγάζει νόημα μόνο για μένα που το ζω και ξέρω τον χαρακτήρα μου και το πως βλέπω μια υποθεση αλλά προσωπικά για μένα ισχύει.
Επίσης ως φανατική Narutard έχω να σου πω ότι το όλο ατελείωτο ongoing της σειράς μου σπάει τα νεύρα σε υπερβολικό βαθμό. Το ίδιο και με τις άλλες on going σειρές που βλέπω. Και ακριβώς επειδή ξέρω ότι το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Προτιμώ να μην επεκτείνω όσο γίνεται το μαρτύριο μου. Όπως εσύ είπες ότι δεν βλέπεις μόνο On going, έτσι και εγώ δεν βλέπω μόνο completed. Απλά κάνοντας την σύγκριση κατέληξα στον παραπάνω συλλογισμό.
Ιn any case. Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Phantom είναι θέμα γούστου. Δεν μπορώ να βρώ κάτι κακό η λάθος λογικά στον συλλογισμό σου γιατί πολύ απλά εσένα σε βολεύει έτσι. Κάποιος άλλος μπορεί να μην λειτουργεί με το ίδιο σκεπτικό.
Εdit 1... Έχε υπόψιν σου ότι το να βλέπει κανείς completed δεν σημαίνει ότι τις βλέπει με την μία. Σημαίνει ότι τις βλέπει με τον δικό του ρυθμο. Πχ εγω το Wolfs Rain το είδα completed αλλά έκανα 1 μήνα σχεδόν να το τελειώσω. ¨Ετυχαν φορές που είδα 7 επεισόδια μαζί και άλλες που έβλεπα 2 επεισόδια ανά 4 μέρες που λέει ο λόγος.
Edit 2... To post μου είναι από τα μικρότερα σε αυτήν την σελίδα... >.<
Αγαπητη Iristella οσον αφορα το πρωτο κομματι του post σου κοιταξε παραπανω αυτα που λεω στον adventurer...Ισχυουν και εδω...
Οσον αφορα την ταση σου να προτρεχεις με αποτελεσμα να παραλειπεις λεπτομερειες αυτο νομιζω οτι εννοουσε ο Kenny οταν μιλουσε για λαιμαργια

Τελος, ναι σιγουρα τις completed σειρες καμια φορα δεν τις βλεπεις μονοκοπανια...Αλλα εκει ερχεται και το βασικο μου επιχειρημα για την μαγεια του να βλεπεις μια σειρα on going...Η συγχρονισμενη παρακολουθηση του επισοδειου απο πολλα διαφορετικα ατομα...Το γεγονος οτι παραλληλα με σενα ζουν και καποιοι αλλοι την ιδια εμπειρια και το συζητουν εχοντας αυτην την εμπειρια φρεσκια στο μυαλο τους...Οπως και να το κανουμε αλλο να εκθεσεις μια συνολικη αποψη για μια σειρα και να κανεις μια υποτυπωδη συζητηση με ατομα που εχουν αρχισει ηδη να ξεχνουν κομματια της πλοκης και αλλο να αναλυεις καθε επισοδειο ξεχωριστα με καποιους που μολις το "εζησαν"
So true.
Όταν τελειώνω κάποια σειρά με πολύπλοκο σενάριο, πολλές πτυχές, η οποία χαρακτηριστικά αφήνει διαφορετικά συμπεράσματα στον κάθε θεατή (όπως π.χ. το Kaiba/S.E.L και πολλές άλλες), τότε τις περισσότερες φορές που μπήκα στο τρυπάκι να συζητήσω εκτενώς με άλλα άτομα για το τι είδα, ναι μεν όπως είπες και συ μπορεί να διαπιστώσεις πως κάποιες λεπτομέρειες σου ξέφυγαν, αλλά απ'την άλλην πιθανώς να ξενερώσεις γιατί οι διαφορετικές γνώμες μπορεί να σου χαλάσουν την ωραία και "unique" γνώμη που απέκτησες για αυτό που είδες.
Κάποια πράγματα δεν είναι καν απαραίτητο να συζητιούνται (τουλάχιστον όχι σε κουραστικό βαθμό) εκεί θέλω να καταλήξω, γιατί πολύ απλά το ωραίο αίσθημα που παίρνεις στο τέλος από μια τέτοια σειρά, δεν είναι κάτι που τα λόγια μπορούν απαραίτητα να περιγράψουν. Γιατί δηλαδή πρέπει τα πάντα να τα μετατρέπεις σε "material/απτά" συμπεράσματα;; Αν κάτσεις και το σκαλίσεις λεπτομέρεια προς λεπτομέρεια, είναι πιθανό να χάσεις αυτό το unique feeling που σου έδωσε η σειρά(σαν να προσπαθεί ο άλλος να σου μεταφέρει τα feelings που ένιωσε και να στα επιβάλλει είναι, έστω κι αν έχεις απορίες και αυτό έχει την δικιά του χάρη, ή το πως μετέφρασες κάποια πράγματα στο μυαλό σου). Τουλάχιστον εγώ το έχω πάθει αυτό μερικές φορές, οπότε προτιμώ να μένω σε ότι κατάλαβα. Άλλωστε προτιμώ να κάνω rewatch για να βρω τις λεπτομέρειες anyway, αν με ενδιαφέρει τόσο το βάθος από κάτι που είδα. Συζητώντας το με άτομα που έχουν παντελώς διαφορετικά συμπεράσματα δεν έχει τόσο νόημα, γιατί δεν θέλω να χαλάσω την προσωπικά ωραία εικόνα που μου σχημάτισε το σύνολο αυτού που είδα.
This is just me, αλλά είναι απλά ένα παράδειγμα για να δεις πόσο διαφορετικά τα βλέπει τα πράγματα ο καθένας Kenny.
Δεν μπαίνω στον κόπο να κάνω quotes σε αυτά που είπες, με καλύπτουν άλλοι ήδη.
Με αυτα που λες παραπανω το μονο συμπερασμα που μπορω να βγαλω ειναι οτι δεν αναιρεις μονο τις συζητησεις που γινονται οταν η σειρα ειναι on going αλλα εν γενει τις συζητησεις γυρω απο ενα anime...

Κλεινοντας...Ηρθε η ωρα να παω να δω τα δυο μου επισοδειακια Μichiko to Hatchin που καρτερικα περιμενα μιαμιση βδομαδα να βγουν

Posted 20 February 2009 - 22:11
και μαμω τις μαγειες.
και κατι ακομα.
μονο ενα πραγμα ξερω οτι ειναι καλυτερο να το κανουν 2 ατομα μαζι, και οχι ενα μονο του, και οχι δεν ειναι το να βλεπει κανεις ανιμου. ( για οσους, λιγους, δεν το καταλαβαν, εννοω το σεκς )
θα μου πειτε, δεν ειναι απαραιτητο να βλεπουν 2 ατομα ανιμου ταυτοχρονα και να βρισκονται στο ιδιο μερος. σωστα, αλλα εχετε δοκιμασει Cyberseks?
btw, δεν λεω οτι το να βλεπεις ολοκληρωμενες σειρες ειναι κατ'αναγκη καλυτερο, ο καθενας με τα βιτσια του ( εγω προσωπικα τα κανω και τα 2 ), αλλα ας μην υπερβαλουμε κιολας
Posted 21 February 2009 - 03:00
Και εδω δυστυχως διαφωνουμε καθετα
Θα το καταλαβαινα αυτο που λες μονο στην περιπτωση που καποιος ελεγε " Προτιμω on going/finished γιατι ειναι το γουστο μου βρε αδερφε, γιατι αυτο μου ταιριαζει ως ιδιοσυγκρασια...στην τελικη γιατι ετσι ! Ομως απο την στιγμη που καποιος εθελουσια και αυτοβουλως αποφασιζει να εκθεσει δημοσιως συγκεκριμενη επιχειρηματολογια πανω στο θεμα ειναι δικαιωμα του καθενος με δικα του επιχειρηματα να ανατρεψει τα προηγουμενα
Το παίρνεις πολύ ψυχρά το θέμα, δεν πάει έτσι. Υπάρχει και το γατί έτσι μου αρέσει, όμως κάποιος μπορεί να θέλει να αιτιολογήσει το έτσι του. Εμένα κατά κύριο λόγο ο εγκέφαλός μου αφομοιώνει κάτι καλύτερα όταν ασχολούμαι κάμποση ώρα μαζί του, και όχι αποσπασματικά, και δεν αναφέρομαι μόνο σε anime. Αυτός είναι ο κύριος λόγος και τον αναφέρω. Μπορεί κάποιος (πχ εγώ) να αφομοιώνει καλύτερα τα επεισόδια αν τα βλέπει μαζεμένα, μπορεί κάποιος άλλος να τα αφομοιώνει καλύτερα αν βλέπει ένα την εβδομάδα (πχ εσύ). Ισχύει το ένα, ισχύει και το άλλο. Επειδή κάποιος επέλεξε να αναφέρει τις προτιμήσεις του, δεν σημαίνει πως υπάρχει κάτι σωστό ή λάθος σε αυτές. Ούτε πως εξ' αιτίας αυτής της αναφοράς πρέπει να ανατραπεί ο ένας εκ των δυο μας.
Ό,τι επιχειρήματα επί επιχειρημάτων και αν πέσουν, το θέμα είναι πως όσοι προτιμάνε ongoings θα βλέπουν τα ongoings και όσοι προτιμάνε ολοκληρωμένες σειρές θα συνεχίσουν να βλέπουν ολοκληρωμένες σειρές. Υπάρχουν άτομα που τους άρεσαν τα ongoings και το ρίξαν στις ολοκληρωμένες σειρές, και από την άλλη υπάρχουν άτομα που τους άρεσαν οι τελειωμένες σειρές και αρχίσαν να βλέπουν ongoings. Και αυτό επειδή όντως μιλάμε για γούστα.
Το forum όπως είπαν και κάποιοι παραπάνω υπάρχει για να λέμε τις απόψεις μας, έτσι και σε αυτό το thread ο καθένας λέει τις προτιμήσεις του και για ποιον λόγο έχει αυτές τις προτιμήσεις. Από τη στιγμή όμως που κάποιος ξεφεύγει από αυτό, και προσπαθεί να πείσει τους "άλλους" πως η "πλευρά του" έχει δίκιο σε ένα τέτοιο υποκειμενικό θέμα, τότε καλή τύχη, θα την χρειαστεί

Υ.Γ.
Που αλλού διαφωνούμε κάθετα ?

Edited by Phantom Duck, 21 February 2009 - 03:07.