Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * - - 1 Ψήφοι

TO BE OR NOT TO BE ONGOING?

• Please log in to reply
154 replies to this topic

Δημοσκόπηση: DO YOU PREFER ONGOING OR NOT? (177 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

DO YOU PREFER ONGOING OR NOT?

1. ongoing (57 ψήφοι [32.20%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 32.20%

2. finished (120 ψήφοι [67.80%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 67.80%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#46 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:04

finished για μενα.Προτιμαω το finished, γιατι πολυ απλα δεν αντεχω την αγωνια.Αν ηταν ενα επισοδιο την ημερα, ισως ηταν καλυτερο, αλλα για ενα επισοδιο την εβδομαδα,οχι μου παει παρα πολυ.Οταν εβλεπα το code geass ειδα σε ongoin μονο τα τελευταια 3 επισοδια της σειρας και η αγωνια με ειχε διαλυσει στην εβδομαδα που μεσολαβουσε.

Yes i admit it, i am a weak man :P

qzMHWHd.png

#47 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:13

Κenny ο κάθε άνθρωπος δεν λειτουργεί το ίδιο οπότε αυτό το οποιο για σένα μπορεί να μην λειτούργησε για κάποιον άνθρωπο να είναι ο ιδανικός ρυθμός.
Σε αυτό το οποίο λες για το πόσο σκέφτεται ο καθένας μια Ongoing και μια completed σειρά έχω να σου αντιπαραβάλλω το ότι μερικές σειρές είναι τόσο ατμοσφαιρικές που αν διακόψεις τον ρυθμό και την συγκεντρωσή σου χάνεις πολλά απο το συναίσθημα που θέλει να σου περάσει η σειρά. Επιπλέον οταν έχεις την αγωνία μετά απο το στερητικό συνδρομο μιας τουλάχιστον εβδομάδας να δεις το επεισόδιο πιο πιθανό είναι να παραλείψεις κομμάτια και να απορροφηθείς τελείως από την δράση. Ενώ όταν ξέρεις ότι έχεις και την υπόλοιπη σειρά στο pc σου έτοιμη να την δεις όποτε εσύ θέλεις ηρεμείς και απολαμβάνεις πιο προσεκτικά το σύνολο αυτών που έχει να προσφέρει το anime.
Μιλάς για κακομαθημένα παιδιά... Δεν θα αντικρούσω τόσο σε αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ναι ίσως προσωπικά και να είμαι λίγο κακομαθημένη. Εν ολίγοις κάθε μέρα πρέπει να κάνω υπομονή για ένα εκατομμύριο πράγματα. Στα λίγα πράγματα τα οποία μου προσφέρουν ευχαρίστηση (ένα απο αυτά ειναι και τα anime) όντως είμαι πολύ απαιτητική. Θέλω να βλέπω την σειρά που μου αρέσει με τον ρυθμό που εγώ θελω και απο την καλύτερη ποιότητα την οποία συνιστούν οι παλαιότεροι στον χώρο από εμένα. Είναι κάτι το τόσο τραγικό όμως αυτό?
Εννοείται φυσικά ότι και εγώ βλέπω ongoings. Αλλά αυτες θα είναι και οι σειρές που προσωπικά θα κάνω rewatch με το που ολοκληρωθουν. Όπως είπα λοιπόν και στην αρχή τα πάντα είναι θέμα γούστου...

#48 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:27

spoil me ( Chizuru-san ), I don't careeeeeeeeeeeeee.
I am a pathetic weakling.

ειδικα οταν προκειται για διαμαντι ειναι που δεν αντεχω το ongoing.
αμα ειναι σαχλαμαριτσα να περναει η ωρα ευχαριστα ας ειναι και ενα επ την εβδομαδα, που ακομα και αν ξεχασω την πλοκη , δεν θα με ενδιαφερει και ιδιαιτερα.

το βιωνω τωρα με το gundam 00. εχω μπερδευτει τοσο πολυ, εχω ξεχασει τους παντες και τα παντα, που ενω εχω δει τον πρωτο κυκλο, ειδα και τον μισο δευτερο ( οκ 1/3 ) μολις τελειωσει, θα κατσω να το ξαναδω ολοκληρο μπας και καταλαβω τι γινεται. και μπορει να ακουστει βλακωδες, αλα αυτες τις ωρες θα μπορουσα να δω καποιο αλλο ανιμε αντι να ξαναβλεπω κατι που ηδη εχω δει σε κομματια

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#49 The Pirate King

The Pirate King

Decisions - Consequences

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:35

Μπορει να εχω παρανοησει το τι θεωρειται ongoing και τι finished (το finished καποτε ηταν ongoing? ή ειναι κατι σαν ταινια π.χ. σαν το Spirited Away?).

Αν παντως ειναι αυτο που νομιζω τοτε η επιλογη δεν ειναι ευκολη. Ενα ongoing μπορει σεναριακα να κορεστει μετα απο καποιο σημειο και να μην εχει ενδιαφερον, και να συνεχιζει απλα και μονο επειδη μπορει ηδη να εχει αποκτησει ενα φανατικο κοινο. Σε αντιθεση το finished δεν μπορει να σε κρατησει σε αγωνια... εγω προσωπικα ισως και να εριχνα καμια ματια σε προχωρημενα κεφαλαια (η περιεργεια σκοτωσε την γατα - στην συγκεκριμενη περιπτωση την αγωνια). Οποτε δεν μπορω να επιλεξω ευκολα! Αλλα ενα ειναι σιγουρο, αν εχει ενδιαφερον δεν με νοιαζει αν ειναι ongoing ή finished!

#50 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:35

Πάντως ένα ισχυρό επιχείρημα που έχουν οι υποστηρικτές των complete είναι ότι τα περισσότερα καλά anime είναι πίσω μας και όχι μπροστά μας. Αυτό όντως ισχύει. Ανά πάσα χρονική στιγμή υπάρχουν... 40; 50 anime εν εξελίξει; Εκ των οποίων αξίζει να δεις... 8; 10; Την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετά έως πάρα πολλά καλά complete anime για να δει κανείς, ακόμα κι αν είναι βετεράνος στο άθλημα. Αν προσθέσεις στο παραπάνω κι αυτό που λένε αρκετοί, ότι ο μέσος όρος ποιότητας των νέων σειρών πέφτει διαρκώς... καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα.

Όπως είπα, είναι ένα ισχυρό επιχείρημα, παρ' όλα αυτά δεν πιάνει σ' εμένα, και ο λόγος είναι ο εξής. Λατρεύω τόσο πολύ την... "ιεροτελεστία" του ongoing, που έυχομαι να μπορούσα, όλα τα αριστουργηματικά anime του παρελθόντος που έχω δει, να τα είχα δει όταν προβάλλονταν, για να τα "ζήσω" καλύτερα.

Θα δώσω ένα παράδειγμα: το Monster. Anime του 2004-5. Δυστυχώς το είδα complete, και το "δυστυχώς" έγκειται στο ότι το είδα λαίμαργα και βιαστικά, σε 3 sessions των 25 επεισοδίων ανά ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι να μην κατάλαβα κάποια πράγματα, να έχω ξεχάσει κάποια στοιχεία από την πλοκή, και εν τέλει να πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναδώ 74 επεισόδια (που θα το κάνω κάποια στιγμή, αλλά συνέχεια το αναβάλλω).

Ειλικρινά θα προτιμούσα να ήμουν στο χώρο από το 2004, και να έβλεπα αυτό το διαμάντι ongoing, κι ας με τυραννούσε επί ενάμιση χρόνο. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα ήταν εκεί: προσήλωση στο τρέχον επεισόδιο, αγωνία για το επόμενο, συζήτηση με άλλους fans.

Κάποιοι μπορεί να αντιπροτείνουν "περιόρισε τον εαυτό σου σε 1 επεισόδιο ανά εβδομάδα από την εκάστοτε σειρά". Απλά δεν δουλεύει. Όταν έχεις αγωνία για το επόμενο επεισόδιο, κι αυτό το επόμενο επεισόδιο είναι στον σκληρό δίσκο σου, (και δεν νυστάζεις/έχεις μάθημα/έχεις να πας κάπου,) θα το δεις αμέσως μετά.

Γι' αυτό και τολμώ να χαρακτηρίσω όλους αυτούς που αποφεύγουν τις ongoing σειρές ως spoiled kids. Έχουν καλομάθει στο να ξεκοκαλίζουν σειρές με τη μία, και δεν τολμάνε να γευτουν τη γλυκόπικρη περιπέτεια του να βλέπουν ongoing. Είναι αδύναμοι άνθρωποι. :stubborn:

Φιλικά, από ένα άτομο που φυσικά και βλέπει και παλιές σειρές (don't get me wrong :P).

Έχοντας περάσει και από τις 2 φάσεις, μπορώ με ευκολία να αναφέρω πως το παρόν δεν αποτελεί θέμα debate αλλά στιγμιαίας προτίμησης. Αυτοί που προτιμούν ongoing δεν είναι θύματα της μόδας ούτε έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας. Αυτοί που προτιμούν finished δεν είναι άτολμοι, ούτε spoiled kids...

Όπως και σε ένα σωρό άλλα πράματα σε αυτή την μοβόρα ζωή, truth is always in the eye of the beholder. Αυτό που "φτιάχνει" κάποιον μπορεί εύκολα "να χαλάσει" τον επόμενο. Δεν υπάρχουν ελιξήρια, κανόνες, βίτσια και προαπαιτούμενα στην τρέλα, το hobby, την χαρά.

Αυτό που θέλει να πει ο ποιητής είναι πως για διαμετρικώς αντίθετους λόγους το κάθε στυλ θέασης έχει τα καλά και τα κακά του. Σωστό είναι ο κάθε θεατής να πειραματιστεί, και να βρει το δικό του προσωπικό στυλ θέασης. Γιαυτό εξάλλου καθόμαστε και χαλάμε ανθρωποώρες με το σπορ. Για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας τέρψη και ωφέλεια.

Υπό αυτό το πρίσμα, ποιός πραγματικά μπορεί να ζυγίσει τον μαζοχισμό της αναμονής έναντι του σαδισμού της ολοκληρωμένης ικανοποίησης? Ποιός μπορεί να παραδώσει την προσωπική του τέρψη στον κομφορμισμό της υποταγής στα ειωθότα?

Αυτό που προσπαθώ να πω με λίγα λόγια είναι πως αντικειμενικά επιχειρήματα, κριτήρια και κανόνες σε αυτό το θέμα είναι σημεία άκαιρα και άκυρα. Αν σήμερα θέλω να βαράω μαραθώνιους, αύριο να σκίζω σε ανάλυση ένα ongoing έπος και μεθαύριο ξανά από την αρχή , δεν είμαι λάθος. Ούτε σήμερα ούτε αύριο, σαφώς ούτε μεθαύριο. Είμαι σωστός , αληθινός και ντόμπρος. Είμαι ο Γιώργος και είμαι καλά.

Ξεκολλάτε λοιπόν με τα debates του κώλου, και βουρ για νέες ήττες, για νέες συντριβές...ταύτα και μένω, χικ. :drink:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#51 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:41

Με κάλυψε ο αποπάνος.

Αν και συνήθως είναι ψυχολογικότο θέμα, ξενερώνω άγρια να θέλω να δω παρακάτω, να έχω χρόνο να δω παρακάτω, κ να μη μπορώ.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#52 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 01:50

Ωραια μας τα ειπες Dante αλλα υπαρχουν καταστασεις (οπως το Code Geass και το Gundam 00) που κανουν το ongoing οχι "μαζοχισμό της αναμονής" αλλα εισητηριο για εκεινο το καλα επενδυμενο δωματιο που το φυλανε κυριοι με ασπρες μπλουζες! Σιγα μην περιμενω 6 μηνες να δω παρακατω! Ενα ανιμε πακετο στο τραπεζι Νο 17 παρακαλω!!!

:roar: :zetsubou: :madtodeath:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Courtesy of Kenny!

#53 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 02:33

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα both,αλλά φυσικά εξαρτάται και από την διάθεση που έχει κανείς,όπως και την σειρά(και πόσο suspense δημιουργεί).

Σπάνια με απασχολούν τέτοια θέματα βέβαια,συνήθως ορμάω σε όποια σειρά με ενδιαφέρει να δω χωρίς να κοιτάξω αν έχει τελειώσει ή όχι.

Απολαμβάνω και την αναμονή που σου δίνουν μερικές σειρές(one piece,berserk) χάρη στην οποία γίνονται πολύ καλες συζήτησεις και δημιουργούνται ωραίες υποθέσεις,που στο τέλος σε αφήνουν κατάπληκτο αν πέσεις μέσα ή πολύ έξω,όπως και απολαμβάνω finished σειρές(monster,death note) οι οποίες,πέραν του ότι σου δίνουν το προνόμιο και την ελευθερία να τις δεις ολόκληρες όποτε θελήσεις εσύ χωρίς αναμονή,δημιουργούν επίσης καλές συζητήσεις σχετικά με τις συνολικές εντυπώσεις και απορίες στην σειρά.

Αν πρέπει να παραδεχτώ κάτι είναι ότι,παρ ότι από καιρό ήθελα να ξεκινήσω το Code Geass,το άφησα στην άκρη σκόπιμα,μιας και άκουσα ότι δημιουργούσε πολύ αγωνία και suspense στο τέλος του κάθε επεισοδίου,ώστε να τελειώσει όσπου να το δω(καιρός να το πιάσω και αυτό κάποια στιγμή λοιπόν:hot:).

Σαν σύνολο για μενα δεν υπερτερεί κανένα από τα 2 λοιπόν,μιας και προσφέρουν ισάξια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 05 Δεκέμβριος 2008 - 02:40

#54 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 14 Δεκέμβριος 2008 - 01:48

Aς πω και γω την γνώμη μου.

Προτιμώ complete γιατί : (άπειροι λόγοι)

1. Κάνω value τον ελεύθερο χρόνο μου, κι επειδή αν αρχίσω μια ongoing σειρά υπάρχει το μεγάλο ρίσκο να βγει αποτυχία στην πορεία (ή και πλήρης αποτυχία - πράγμα που γίνεται πανεύκολα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το 80% του κάθε ongoing season ειναι για τα μπάζα, και γενικα έχει πέσει το επίπεδο των anime κατακόρυφα).

2. Σε τελική αν τελειώσει μια σειρά, θα έχω πολύ περισσότερες πληροφορίες για το πόσο αξίζει να την δω ή όχι. Και ναι αν το ψάχνεις αρκετά όπως εγώ, τότε ναι αξίζει τον κόπο.

3. Eπίσης δε μου αρέσει να μένω με το άγχος να περιμένω την συνέχεια, μια ολόκληρη βδομάδα ή και περισσότερο. Αν τα έχω στο σκληρό δε παίζει γενικώς άγχος γιατί τα βλέπω όποτε θέλω είτε με το πάσο μου είτε γρήγορα ανάλογα την διάθεση.

4. Πολύ απλά καθυστερώντας, θα δω τελικά τη σειρά σε top quality από κάποιο καλύτερο group απ'τα σάπια που έκαναν το speededit, που έχουν πόσα λάθη ή και ελλείψεις σε μετάφραση/notes. (Τελικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι ανυπόμονοι, αυτοί που βλέπουν κάτι στο πρώτο quality που θα βγει, ή αυτοί που με το πάσο τους περιμένουν να δουν κάτι σε top quality)

5. Οι ongoing σειρές θα με έβαζαν σε διαδικασία να συζητώ συνέχεια για κάποια σειρά αλλά και να περιμένω σαν τρελός να βγει το επόμενο release/episode, με αποτέλεσμα να έχανα άπειρο χρόνο στο downloading. (πολλά clicks, μιας και θα κατέβαζα τα επεισόδια ένα προς ένα, κι επίσης πολύ χρόνος χαμένος στο να συζητώ το κάθε επεισόδιο μέχρι να βγει το επόμενο, και φυσικά χρόνος χαμένος στα refresh για να περιμένω τα next episodes.) Και μιας και κάνω value τον χρόνο αυτό no thanx.

6. Αν έβλεπα 1 episode per week από κάποιο anime, σε πολύπλοκα σκηνοθετικά και σεναριακά anime όπως ergo proxy/gits sac/texhnolyze αλλά και πάρα πολλά άλλα, θα είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς θα έχανα τη μπάλα εντελώς με την πλοκή, θα ξέχναγα χαρακτήρες/λεπτομέρειες.

7. Σε τελική θα έχανα και το "feeling" της σειράς, μιας και βλέποντας πολλά anime ταυτόχρονα, δεν υιοθετείς τελικά καμιά ατμόσφαιρα στον εγκέφαλο αλλά ένα συνοθήλευμα ατμοσφαιρών από όλα τα anime που βλέπεις εκείνον τον καιρό. Οπότε δε σου εντυπώνεται καμιά ατμόσφαιρα τελικά στην μνήμη, τουλάχιστον όχι τόσο έντονα όσο θα γίνει σε κάποιον που απορροφιέται πλήρως βλέποντας κάτι. Προτιμώ όταν δω κάτι να απορροφηθώ σε αυτό ώστε να έχω και το ανάλογο feeling μέσω της ατμόσφαιρας που προωθεί η κάθε σειρά.

8. Τέλος γιατί να μου επιβάλλουν να δω κάτι με συγκεκριμένο πρόγραμμα;; Θα δω τη σειρά με όση ταχύτητα θέλω και με όση χρειάζεται ανάλογα το περιεχόμενό της. Το να δεχτω με το ζόρι το πρόγραμμα των ongoing, πιθανώς να με έκανε να "εξαρτιέμαι" απ'το άθλημα και να μη μπορούσα π.χ. να παρατήσω τα anime για 1-2 weeks, θα γινόταν κάτι σαν ναρκωτικό, ή σαν online games για να το πάω παραπέρα, που έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο τέλος επηρρεάζει το life σου. Τώρα όποτε τελειώσω μια σειρά που βλέπω, είναι εύκολο και στο χέρι μου, να κάνω π.χ. 2-3 weeks διάλειμμα απ'τα anime για rl λόγους, μιας και δεν θα έχω τπτ ongoing σε stall και άρα έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Κοινώς "ελέγχεται πιο εύκολα".

Γι'αυτό και δε βλέπω ποτέ πάνω από 2-3 max σειρές ταυτόχρονα. Συνήθως προτιμώ 1 at a time.

PS : Όπως βλέπεις Kenny έχω εντελώς αντίθετη άποψη και αρκετά επιχειρήματα, οπότε βερεσέ μου φαίνονται οι λόγοι σας για τα ongoing, βέβαια it's just me.
Ο καθένας με τα γούστα του. :)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 14 Δεκέμβριος 2008 - 05:38

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#55 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Δεκέμβριος 2008 - 05:24

Βασικα κρινοντας απο οτι εχω διαβασει στο thread το να προτιμαει κανεις να βλεπει ongoing ανιμε ειναι καθαρα θεμα συνηθειας και μονο, αφου ολα τα αντικειμενικα επιχειρηματα συγκλινουν στην καλυτερη αφομοιωση μιας σειρας οταν τη βλεπεις με το δικο σου χρονοδιαγραμμα και οχι με αυτο που σου επιβαλλουν αλλοι. O Radagast απο πανω καλυψε πληρως ο,τι επιχειρημα ειχα σκεφτει στο θεμα και ακομα παραπανω. Και για να απαντησω αστεϊζομενος στο σχολιο του Kenny, spoiled δεν ειναι αυτος που διαβαζει/ακουει για ενα καρο καινουριες σειρες που (λογικα) εχουν καλυτερα γραφικα απο τις παλιοτερες που δεν πολυακουγονται πλεον και ομως αντιστεκεται και προτιμαει να δει τις παλιοτερες, αλλα αυτος που πεφτει με τα μουτρα στον πειρασμο:whistling::whistling:

ΥΓ: Προφανως δε διαφωνω οτι καθενας οπως προτιμαει ετσι πρεπει να τα βλεπει, Γουστα ειναι αυτα και θα τα βγαλουμε οπως μας αρεσει ο καθενας.

Το αποτέλεσμα είναι να μην κατάλαβα κάποια πράγματα, να έχω ξεχάσει κάποια στοιχεία από την πλοκή, και εν τέλει να πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναδώ 74 επεισόδια (που θα το κάνω κάποια στιγμή, αλλά συνέχεια το αναβάλλω).

Does Not Compute:oo: Στοιχεια απο ενα ανιμε ξεχνας οταν εχεις να δεις ενα επεισοδιο βδομαδες ή/και μηνες, οχι οταν το εχεις δει πριν μερικες μερες. Για την ακριβεια αυτος ειναι ενας κυριος λογος για να μην βλεπει κανεις ongoing.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#56 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Δεκέμβριος 2008 - 17:43

Ψήφισα completed.
Αν και με τις ongoing σειρές έχεις κάτι να περιμένεις κάθε βδομάδα, μ' αρέσει να βλέπω πολλά επεισόδια μαζί και να μην φοβάμαι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάτι να πάει στραβά και να βρίσκομαι σε αναμονή για μήνες. Όχι ότι τους τελείωσε το υλικό του μάνγκα και θα συνεχίσουν (αν συνεχίσουν) τη σειρά στο μέλλον ή που θα βάλουνε filler που συνήθως ρίχνουν την σειρά. Άσε που μπορεί να συμβεί τίποτα με το fansubbing και να πρέπει να περιμένω πότε και αν θα συνεχιστεί.

(Ο καλύτερος συνδιασμός βέβαια για μένα είναι και τα δύο, αλλά δεν υπάρχει στις επιλογές. :hahaha:
Βλέπεις κανα δυο ongoing που δεν καίγεσαι και πολύ για το επόμενο επεισόδιο, έχεις ήδη διαβάσει το manga ή είναι αυτοτελή τα επεισόδια και παράλληλα βλέπεις και completed.:wis:)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 14 Δεκέμβριος 2008 - 19:21

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#57 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2009 - 19:58

Ειμαι σχετικα καινουρια στο χωρο οποτε για αρκετο καιρο απεφευγα τα on going αφου η λιστα με τις ηδη υπαρχουσες κορυφαιες σειρες που δεν εχω δει ειναι τεραστια:terror2: Επομενως σιγουρα δεν αποκλειω τις finished σειρες γιατι θα εχανα μερικα καταπληκτικα anime...

Ομως τον τελευταιο καιρο ανακαλυψα την μαγεια του να βλεπεις μια on going σειρα:Blissfull:

Καταρχας αυτο που οι αλλοι λενε εξαντλητικη αγωνια και μαζοχισμο εγω το λεω χαρα του να ζεις το ταξιδι και να απολαμβανεις καθε σταση χωρις να μπαινεις στο τριπακι να αναλωνεσαι στο ποιος θα ειναι ο τελικος προορισμος... Να παρατεινεις την απολαυση και να αφομοιωνεις καθε επισοδειο αφου επικεντρωνεσαι μονο σε αυτο και οχι στο τι θα γινει στη συνεχεια...Ισα ισα το γεγονος οτι βλεπεις μονο ενα επισοδειο σε κανει να παρατηρεις τις λεπτομερειες και να το ξεχνας πιο δυσκολα... Η συζητηση δε μετα απο καθε επισοδειο ειναι μια απολαυση που δεν θα την αλλαζα με τιποτα...Το να χεις ζησει μια υπεροχη εμπειρια παραλληλα με καποιον αλλον και να βιωνετε τα ιδια συναισθηματα την ιδια στιγμη...:if:

Το ξερω πως στην τελικη ειναι θεμα γουστων και ιδιοσυγκρασιας αλλα προσωπικα δεν θα αλλαζα την ευχαριστηση που μου προσφερει μια on going σειρα με το να τη δω οταν θα χει τελειωσει μεσα σε λιγες μερες με τιποτα:drink:

xbJ3b2w.jpeg

#58 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2009 - 20:40

ωραία όλα αυτά που λες...αλλά
εμένα μου την σπάει που όλοι βλέπουν το επεισόδιο πριν απο μένα
αφού όπως πάντα δεν προσέχω ποτέ πότε προβάλετε ένα επεισοδιο για να περιμένω την μετάφραση και ύστερα που μένω πιο πίσω απο τους άλλους δεν μπορώ να συμμετάσχω στη
συζήτηση γι αυτό προτιμώ να βλέπω ολοκληρομένες τις σειρές χωρίς να ανχώνομαι.

#59 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2009 - 21:07

(Ο καλύτερος συνδιασμός βέβαια για μένα είναι και τα δύο, αλλά δεν υπάρχει στις επιλογές. :hahaha:
Βλέπεις κανα δυο ongoing που δεν καίγεσαι και πολύ για το επόμενο επεισόδιο, έχεις ήδη διαβάσει το manga ή είναι αυτοτελή τα επεισόδια και παράλληλα βλέπεις και completed.:wis:)

Συμφωνώ απόλυτα.Άλλωστε πιος μπορεί χωρίς τη δόση του από GN-particles κάθε Δευτέρα ?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από aboumonkey: 11 Φεβρουάριος 2009 - 22:05

#60 Franklin

Franklin

save pelekoudi

• Members
  • 291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2009 - 21:40

Εξαρταται πολυ κι απο το timing το τι θα επιλεξω. Αν για παραδειγμα ''προλαβω'' μια οngoing σειρα στα πρωτα επισοδεια θα μπω στη διαδικασια του να την παρακολουθησω ετσι. Οι λογοι εχουν αναφερθει και πιο πανω (βλ Mono, Kenny). Αν την παρω χαμπαρι στα τελειωματα τις περισσοτερες φορες απλως θα την αφησω να ολοκληρωθει. Κι εννοειται οτι περα απ ολα αυτα υπαρχουν τελειωμενες σειρες που ειμαι must ουτως η αλλως.
Το μονο κακο με τα ongoings για μενα ειναι οτι με αφηνουν με την αγωνια πραγμα που μπορει να γινει παραγωγικο αλλα ταυτοχρονα πολλες φορες δεν παλευεται . Τελος ενα ακομα καλο των ongoings ειναι πως αναγκαστικα θα αφιερωσεις σ αυτα πολυ συγκεκριμενο χρονο ενω με τα τελειωμενα μπορει να λες ''οκ ενα ακομα και το κλεινω'' κι αυτο να μη συμβαινει παρα μονο αφοτου δεις και το τελευταιο επισοδειο.
Δημοσιευμένη  εικόνα