Επίσης αυτοί που πρωτοσχεδίασαν τον θρυλικό βασιλιά τον λιονταριών, ας το έκαναν καλύτερο από της Disney, για να έβγαζαν εκείνοι δισεκατομμύρια. Δε τους εμπόδισε κανείς. HAKUNA MATATA
Edited by scrooge1991, 13 August 2008 - 15:29.
Posted 13 July 2008 - 17:48
Edited by scrooge1991, 13 August 2008 - 15:29.
Posted 13 July 2008 - 17:52
αν δεν υπήρχε ντίσνευ ούτε άνιμε θα υπήρχεΌταν είχα δει το lion king στον κινηματογράφο πριν από πολλά χρόνια, το θεώρησα και γω αριστούργημα. Ώσπου μια μέρα είναι το Κimba του Τεζούκα στην τηλεόραση. Έχουν αντιγράψει όλο το καστ. Από το Σίμπα και τον Μουφάσα, μέχρι το Ζαζού και το Ραφίκι. Και ο Σκαρ εμφανίζεται στο έργο του Τεζούκα, και έχει μαζί του τις υαίενες. Το μόνο που άφησε έξω η ντίσνεϋ ήταν οι άνθρωποι. Στον Κίμπα τα υπάρχουν και άνθρωποι που μιλάνε με τα ζώα (δεν θυμάμαι γιατί), κατί που φυσικά δεν θα ταίριαζε σε αμερικάνικη ταινία. Αν αυτού έβαλαν το κωμικό δίδυμο τιμόν-πούμπα για να δώσουν μια πιο ανάλαφρη νότα. Στην αρχή σκέφτικα μήπως και τα δύο βασίζονται σε κάποιο τοπικό μύθο ή κάτι τέτοιο και για αυτό έχουν τόσες ομοιότητες. Έτσι έκατσα και είδα και τις συνεντεύξεις των δημιουργών που υπάρχουν στο DVD. Ξέρετε που λένε ότι βασίστηκε το σενάριο; Στη Βίβλο!!!! Έλεος!
Όσο αφορά τη ντίσνεϋ γενικότερα. Έβλεπα μικρός και ακόμα βλέπω ταινίες της. Όλα τα "2" και "3" δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι συνήθως μια προχειροδουλεία, που σκοπό έχει να εκμεταλλευτεί έναν επιτυχιμένο εμπορικό τίτλο. Και φυσικά μετά το 2 και 3 υπάρχει και η ανάλογη σειρά στην τηλεόραση. Μόνο το brother bear το 2 ήταν αρκετά καλό όπως το πρώτο.
Επίσης μου αρέσουν πολύ τα animatio με γραφικά. Κορυφαίο θεωρώ το monsters inc, τόσο από σενάριο, όσο και οπτικά. Ειδικά κάποιες σκηνές που το τρίχωμα του Σάλυ κουνιέται σαν αληθινό είναι απίστευτες. Όλες οι ταινίες τις pixar βλέπονται ευχάριστα, έχουν προτότυπα σχετικά σενάρια, αλλά υπάρχει και εκεί μια πτώση.
Τέλος θέλω να πω τι δεν μου αρέσει στην Ντίσνεϋ
1. Δεν υπάρχουν αυθεντικά σενάρια.
Οι περισσότερες ταινίες είναι η παραμύθια (Χιονάτη, Κοιμωμένη, Πεντάμορφη, Πινόκιο, Αλλαντίν, Μικρή γοργόνα, σταχτομπούτα) ή βιβλία (παναγία των παρισίων, Ταρζάν) ή βασίζονται σε τοπικούς μύθους ή παραδώσεις (Ποκαχόντας, Ηρακλής, Μουλάν)
2. Αλλάζουν το τέλος του έργου, με αποτέλεσμα όλα να έχουν χάπυ έντ, κάτι που δεν συμβαίνει στα αυθεντικά έργα στα οποία βασίζονται.
(Στην Παναγία των ΠαρισίωνSpoiler:, στην μικρή γοργόναSpoiler:, οι Χίλιες και μια νύχτες είναι μέσα στο αίμα και τους αποκεφαλισμούς (Αλλαντίν)
3. Κόβουν χαρακτήρες για να φέρουν την ιστορία στα μέτρα τους.
(Τρεις μόνο μάγγισες στην κοιμωμένη, και η τέταρτη που έδωσε την κατάρα, ενώ στο κανονίκό είναι 12 και η 13η δίνει την κατάρα, λιγότερες μούσες στον Ηρακλή)
4. Προσθέτουν χαρακτήρες για να γίνει η ταινία περισσότερο παιδική.
(Τιμών και πούμπα στο Lion King, φλυτζανάκια κλπ στην πεντάμορφη, τυρκ και τάντορ στον ταρζάν, ποντικάκια στη σταχτομπούτα)
Τελικά αυτό που κάνει με επιτυχία η ντίσνεϋ είναι να παίρνει κάτι έτοιμο, γνωστό στο κοινό, να το ντύνει με ωραία χρώματα και μουσική, και να το πουλάει σαν κάτι καινούριο. Μάλλον το μάθαμε το κόλπο, και δεν θα πάρουμε
ΕΔΙΤ Μέχρι να γράψω αυτό το ποστ, έκανε καινούριο ο Σκρούτζ, και αναφέρει κάποια από αυτά που λέω και εγώ
Posted 13 July 2008 - 17:54
δηλαδή για εσένα το toy story 2 δεν αξίζει;;από τα καλύτερα seguels στην ιστορία του κινημαστογράφου.και επιτέλουν μην δίνεται τόσο credit στην disney για έργα της pixar.
Posted 13 July 2008 - 18:01
Posted 13 July 2008 - 18:08
είπα toy story γιατί αυτός προφανώς αναφέρονταν για την ντίσνευ και με pixar λόγω του ότι είπε για το monsters incΜόλις το κανες
Namida υπάρχει και χειρότερο χάπι έντ για την Παναγία των Παρισίων όπου ο κουασιμόδος γίνεται όμορφος(τί κάνατε στο emoticon που ξερνάκαι παίρνει την Εσμεράλδα αλλά δε θυμάμαι ποια έκδοση είναι αυτή πάντως όχι της Disney που απλά δεν τον σκότωσε
Posted 13 July 2008 - 18:51
Όταν είχα δει το lion king στον κινηματογράφο πριν από πολλά χρόνια, το θεώρησα και γω αριστούργημα. Ώσπου μια μέρα είναι το Κimba του Τεζούκα στην τηλεόραση. Έχουν αντιγράψει όλο το καστ. Από το Σίμπα και τον Μουφάσα, μέχρι το Ζαζού και το Ραφίκι. Και ο Σκαρ εμφανίζεται στο έργο του Τεζούκα, και έχει μαζί του τις υαίενες. Το μόνο που άφησε έξω η ντίσνεϋ ήταν οι άνθρωποι. Στον Κίμπα τα υπάρχουν και άνθρωποι που μιλάνε με τα ζώα (δεν θυμάμαι γιατί), κατί που φυσικά δεν θα ταίριαζε σε αμερικάνικη ταινία. Αν αυτού έβαλαν το κωμικό δίδυμο τιμόν-πούμπα για να δώσουν μια πιο ανάλαφρη νότα. Στην αρχή σκέφτικα μήπως και τα δύο βασίζονται σε κάποιο τοπικό μύθο ή κάτι τέτοιο και για αυτό έχουν τόσες ομοιότητες. Έτσι έκατσα και είδα και τις συνεντεύξεις των δημιουργών που υπάρχουν στο DVD. Ξέρετε που λένε ότι βασίστηκε το σενάριο; Στη Βίβλο!!!! Έλεος!
Posted 13 July 2008 - 20:15
Posted 13 July 2008 - 20:54
Posted 13 July 2008 - 21:04
Edited by scrooge1991, 13 July 2008 - 21:17.
Posted 13 July 2008 - 22:21
Posted 13 July 2008 - 22:24
είναι το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε η multiplane camera.βασικά τα silly symphonies είναι πειραματικά,για να έχουμε στο τέλος το εξαίσιο,πανέμορφο,υπέροχο έργο τέχνης snow whit and the seven dwarfs.εμένα είναι το αγαπημένο μου.Ok, ευχαριστώ fingolfin. Όσον αφορά τον παλιό μύλο, ένα μόνο έχω να πω: ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! Λογικό να πάρει και βραβείο γιατί είναι ένα υπέροχο silly symphony. Μπορώ μάλιστα να πω πως είναι το τρίτο αγαπημένο μου, μετά από αυτά τα δύο που σου είπα (the skeleton dance, flowers and trees). Τέταρτο ακολουθεί το "The China Shop".
Posted 13 July 2008 - 22:41
Posted 13 July 2008 - 22:47
Posted 13 July 2008 - 22:59
δεν πήραν άσχημες κριτικές απλώς δεν είχαν εμπορική επιτυχία.μην ξεχνάμε όμως και γουόρνερ μπρος και φλέισερ για συνεισφορ.φλέισερ σου αρέσει;;;πχ σούπερμαν και πόπαι(τα κλασσικά);;;να παραδείγματαΔεν υπάρχει καλύτερος Πινόκιο από αυτόν του Disney. Έγινε εξαιρετική δουλειά. Αν και όταν βγήκε δεν έκανε επιτυχία λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε η Φαντασία είχε κάνει επιτυχία. Αντίθετα είχε δεχτεί και άσχημες κριτικές. Τώρα όμως αναγνωρίζονται τα έργα και η συνεισφορά του Disney στον τομέα animation. (Όχι απλώς συνεισφορά, αυτός τα δημιούργησε ουσιαστικά)
Posted 13 July 2008 - 23:11
Edited by scrooge1991, 13 August 2008 - 15:31.