Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Walt Disney


  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#61 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 July 2008 - 20:59


DISNEY ΚΑΙ ΠΑΛΙ DISNEY. ΟΜΟΡΦΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΜΑΓΕΙΑ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ... ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ANIME ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ANIME. OI KINEZOI ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΧΑΛΙΑ. ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΑΤΙ (ΜΙΚΡΟ, ΟΧΙ ΘΡΟΥΜΠΑ) ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΑΛΛΙ, ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΦΟΡΑΜΑΤΑΚΙ... ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΛ ΕΜΟ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ DISNEY.
ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΣΣΑ. ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΜΠΛΕ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. ΑΝΤΕ, ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ "ΣΟΒΑΡΑ" ΘΕΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΚΑΝΕ. ΑΛΛΑ, ΚΑΝΤΕ ΡΕ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΗΡΩΑ, ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
"ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΗΡΩΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ?"



Τι american animation και Ντισνευ.... ακομα και το Ducktales το στελναν στην Ιαπωνια στο Studio TMS και σε αλλα στουντιο της Ασιας για animation. Αν δεν ηταν σημερα οι "σχιστοματιδες"' θα σου ελεγα εγω τη θα εκανε η Ντισνευ. Ποσο outsourcing γινετε σε Hong Kong, Φιλιππινες, Γαλλια, Βιετναμ, Κορεα για τις τρισδιαστατες ταινιες δεν εχεις ιδεα. Συν το οτι εκανε συμφωνια και με το Ghibili για να προωθει τις ταινιες στην Αμερική.



τωρα η Ασια πηρε τα ηνια. Πρεπει να το καταλαβουμε.

παντως ρε παιδια, εκτος απο την Ντισνευ και τα ανιμε, υπαρχει και το Annecy.

Και η ASIFA.

Animation για μεγαλους ήδη απο τη δεκαετια του 50 με ανιματερ απο ολον τον κοσμο, με Ιαπωνες και Αμερικανoυς επισης να συμμετεχουν.

απο τοτε ηδη εγινε προσπαθεια να απεγκλωβιστουν απο την Ντισνευ τεχνοτροπια.

Παρτε το χαμπαρι, δεν βρισκομαστε πλεον στη δεκαετια του 60 με τις ταινιες της Ντισνευ και τις σειρες της Hanna Barbera. Δυστηχως πολλοι Αμερικανοι ανιματερ δεν το εχουν καταλαβει, λογω του απομονωτισμού τους.

#62 scrooge1991

scrooge1991

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 12 July 2008 - 22:26

Καλά, κι εσύ γίνεσαι υπερβολικός. Δε νομίζω να έμενε η Disney χωρίς Ducktales (Ιστορίες για πάπιες) αν δεν ήταν το ιαπωνικό στούντιο. Επίσης αποκλείεται η Disney να βασίζεται αποκλειστικά στους ιάπωνες, που λες ότι <<Αν δεν ηταν σημερα οι "σχιστοματιδες"' θα σου ελεγα εγω τη θα εκανε η Ντισνευ.>>

#63 tsintori

tsintori

    Dmc rocks

  • Members
  • 514 posts

Posted 12 July 2008 - 22:32

Τι σημαίνει ότι δεν μπορούν να φτιάξουν έναν όμορφο ήρωα. Έχεις δει κανέναν οι κρίνεις από αυτά που έδειχναν το star και το alter. Και δεν είναι όλα όμορφα της Disney ούτε φυσικά και όλα τα anime. Απλώς συγκρίνεις τα κλασσικά έργα της Disney με τα χειρότερα anime που κυκλοφορούν.
Posted Image

#64 scrooge1991

scrooge1991

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 12 July 2008 - 22:35

Επίσης να ξέρεις ότι η Disney βρίσκεται μέσα στην δεκάδα των πιο ισχυρών και πλούσιων εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τώρα που πήρε και την Pixar, αυτή έχει τα ηνία του animation. Φυσικά και το anime είναι αυτοδύναμο και έχει εκπληκτική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μη μου λες χαζά ότι η Disney έχει την ανάγκη της Ιαπωνίας και χωρίς αυτήν....τίποτα. Άλλο Disney, άλλο anime. Η σύγκριση βέβαια είναι αναπόφευκτη, αλλά δίνει αλατοπίπερο. Και πείτε μου, μετά από μια έντονη συζήτηση που κάνουμε σχετικά με disney vs anime, δεν παθιάζεστε περισσότερο με αυτό που βλέπετε;

#65 moutzah3d1n

moutzah3d1n

    call me the GODFATHER

  • Members
  • 131 posts

Posted 12 July 2008 - 23:28

εχω διαβασει στην κατα καποιο τροπο αυτοβιογραφια του πως ο ανθρωπος εφαγε πολλα χαστουκια για να φτασει στην κορυφη!!!! ηταν πραγματικα ενας απο τουσ πιο ιδιοφυεις ανθρωπους που εχει γνωρισει αυτος ο κοσμος!!!


best regards moutzah3d1n


#66 SirJim

SirJim

    lurking

  • Members
  • 587 posts

Posted 13 July 2008 - 00:24

Λοιπόν επειδή το thread πραγματικά με συγκινεί, δεν θέλω να το βλεπω να flamάρετε και πραγματικά αξίζει, θα παρακαλέσω αν γίνεται να τελειώσουν τα flame wars, και μείνουμε λίγο on topic.
Και γιατί με έπιασε το τρελό μου ορίστε some of my favs:



@scrooge:Επίσης μου αρέσει που σε κάθε reply σου βάζεις και μια εικόνα... :D

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.


#67 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 13 July 2008 - 01:22

Κ ειμαι της αποψης καποιος mod να κλεισει το θεμα αν συνεχιστει αυτο.....


Όχι. Δεν είναι λογικό να κλειδώνεται ένα thread επειδή 1 άτομο μπήκε και τα έκανε μαντάρα. Το λογικό είναι απλά να σβηστούν τα spam posts. Κάποια μέρα θα έρθει κάποιος να διαβάσει για τον Walt Disney και θα βλέπει αυτές τις καφρίλες.

Και scrooge1991 είπαμε καλή η πλάκα αλλά φτάνει πια. Τουλάχιστον αν θες να παραμείνεις στο forum μην προσβάλλεις τον κόσμο. Έχε χάρη που οι mods σε αυτό το forum είναι πολύ ελαστικοί...

Και για να μην είμαι τελείως οfftopic. Δεν μπορώ να πω πως σήμερα θα έβλεπα ένα καινούριο έργο της disney, δεδομένου μάλιστα πως σήμερα έχει πουλήσει τον παλιό της εαυτό για να προβάλει 3D καφρίλες χαμηλού επιπέδου.
Παρόλα αυτά κάποια παλιά έργα που έβλεπα παλιότερα έχουν μείνει ως ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια οπότε κατά κάποιον τρόπο με συγκινούν με τον δικό τους τρόπο. Τις προάλλες είχα κατεβάσει κάτι κινούμενα της disney από δεκαετία 40 νομίζω. Πάρτε και ένα σχετικό βίντεο:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=vZwZZ8ii6Gc[/media]

Πάντως ένα πράγμα που με κάνει εντύπωση είναι πως ακόμα και οι ταινίες των δεκαετιών 40-50 είχαν πολύ καλό animation τουλάχιστον για την εποχή.
phmava.php

#68 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 July 2008 - 01:51

PHM τελειο το βιντεακι...... Οντως εκεινες οι δουλειες βλεπονται ανετα και ευχαριστα ακομη και σημερα. Ηταν πολυ προσεγμενες σε επιπεδο animation αλλα και μουσικης και υποθεσης. Δεν ξερω κατα ποσο ηταν καλο για την disney το οτι ασχοληθηκε με τα τρισδιαστατα. Νομιζω τον τελευταιο καιρο εδωσε βαρος στο τεχνικο αντι στο μυθοπλαστικο στοιχειο.....

Οντως το thread αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον και πολυ καλο. Μαθαινει κανεις πολλα για την Ζωη του disney αλλα και για τις ταινιες οι οποιες επηρεασαν την παιδικη και οχι μονο ηλικια μας.

Edited by iristella, 13 July 2008 - 03:24.


#69 moutzah3d1n

moutzah3d1n

    call me the GODFATHER

  • Members
  • 131 posts

Posted 13 July 2008 - 04:05

PHM πραγματικα πολυ καλο βιντεο!!! ρε φιλε thanx με εκανες να ξεθαψω απο την συλλογη μου το κομιξ με τους 3 καμπαλερος!!!! μην το κλεισετε πραγματικα ειναι απο τα καλα thread


#70 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 13 July 2008 - 04:34

Η καινουρια ταινια της Disney παντως{και pixar αν θυμαμαι καλα},το WALL-E,πηρε πολυ καλες κριτικες και εχω περιεργεια να δω αν οντως ειναι τοσο καλη οσο λενε!

Στο imdb αμεσως την "θεοποιησαν" και συνηθως αυτες οι ταινιες{αν και με υπερβολικα μεγαλο βαθμο πολλες φορες}τεινουν να ναι πολυ καλες εως αριστες!

WALL·E (2008 )

Αντε να βγει σε DVD να την δω γιατι cinema θελω πιο πολυ να δω το Dark Knight φετος,την περιμενω εδω και πολυ καιρο τωρα και ευχομαι να μην την χασω!

{με τον ολο θανατο του heath ledger και τον christopher nolan να σκηνοθετει προβλεπεται instant win!ηδη λατρεψα το πρωτο....sry,μικρη παρενθεση!:P}

#71 GkLoc

GkLoc

    .: BlackStar :.

  • Members
  • 1,233 posts

Posted 13 July 2008 - 04:35

Eιναι Πολυ Κριμα να κλεισουμε ενα Τοσο αγαπητο Thread(για μενα)!!!

Με Disney Μεγαλωσα,με Disney Ειμαι Ακομα,Και με Disney θα ειμαι και για παντα,Αυτο το thread ειναι για να δειξουμε Το Απειρο Respect Στα Εργα Ενος Μεγαλου Ανθρωπου,Ο Οποιος μπορεσε να κανει ενα Ποντικακι Τοσο Πολυ Αγαπητο!!!!

Walt Disney FTW!!!!

Donald Duck FTW!!!!!!

Edit:Το Εχω Κατεβασει Το Wall-E,ομως δεν ηξερα οτι ηταν τοσο καλο,Παω να το δω Τωρα Αμεσως!!!(χωρις πλακα)

Εντυπωσεις Αυριο////..........

Berserk___Gatsu.jpg


#72 scrooge1991

scrooge1991

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 13 July 2008 - 08:43

Για όσους δε ξέρουν τον WALL-E, μια μικρή βοήθεια και πλγροφορίες για την ταίνία.
Posted Image
Οι κάτοικοι της Γης έχουν μετοικήσει σε κάποιον άλλον πλανήτη. Φεύγοντας ξεχνάνε να κλείσουν ένα μικρό robot ανακύκλωσης το οποίο για εκατοντάδες χρόνια συνεχίζει την δουλειά του.
Όταν το κομψό ρομπότ με το όνομα EVE θα επιστρέψει στην Γη, ο Wall-e θα την ερωτευτεί. Η EVE ανακαλύπτει πως ο Wall-e έχει βρεί άθελα του τον τρόπο να σωθεί ο πλανήτης και επιστρέφει στο διάστημα για να ειδοποιήσει την ανθρωπότητα. Ο wall-e θα την ακολουθήσει.

Τώρα όσον αφορά την αγαπημένη μου ταινία, είναι η ωραία κοιμωμένη, λόγω της τεχνοτροπίας που χρησιμοποιείται, που περιλαμβάνει τετράγωνα δέντρα, τις γωνίες στο πρόσωπο . Επίσης επειδή απεικονίζει με εξαιρετική ακρίβεια και ομορφιά τον Μεσσαίωνα, επειδή έχω τρελή συμπάθεια στη Μαγκούφισσα και τέλος επειδή υπάρχουν εξαιρετικές μουσικές εμπνευσμένες από τον Τσαϊκόφσκυ. Μου αρέσει ιδιαίτερα η μουσική που ακούγετε, όταν πάει να τσιμπήσει το δάχτυλο της στο αδράχτι της ανέμης. Η ωραία κοιμωμένη χαρακτηρίστηκε ως η πιο στυλιζαρισμένη ταινία του Disney, καθώς έγινε και υπό την προσωπική του επιμέλεια. Παρ' όλα αυτά στην αρχά δεν είχε την επιτυχία που περίμεναν
(μετά έγινε ο χαμός με τις κασέτες και τα dvd που έκαναν τρελές πωλήσεις, ώστε να βγει και πλατινένια έκδοση) και έτσι η ακριβώς επόμενη ταινία, τα 101 σκυλιά της δαλματίας δεν ακολουθούν το ρομαντικό στυλ της Disney. Το φόντο τους είναι εντελώς φωτοτυπημένο και ατιμέλητο. Παρ' όλα αυτά χαρακτηρίστηκε και αυτό ως τεχνοτροπία και η εν λόγω ταινία εφερε απίστευτα κέρδη στο στούντιο Disney. Είναι και τα 101 σκυλιά της Δαλμπατίας μία από τις πολυαγαπημένες μου.
Posted Image

Επίσης αγαπημένες μου είναι και ο Αλαντίν με το Βασιλιά των Λιονταριών, που είχαν από μία ωραία τριλογία ο καθένας (η τριλογία του Αλαντίν είναι πιο ωραία, του βασιλιά των λιονταριών είναι υπερβολική). Βασικά να πω ότι όλες οι ταινίες μ' αρέσουν (για να μη κάθομαι και μιλάω με τις ώρες γιατί αν τις γράψω όλες, τι σόι αγαπημένες θα έχω), αλλά δε μου αρέσουν τα "Cars", παρ' ότι έγινε μεγάλος ντόρος, το Λίλο & Στιτς είναι χαζομάρα, αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία το WALL-E, το Toy Story 3 και την Ραπουνζέλ.

Edited by Fingolfin, 13 July 2008 - 20:50.
double posts merged


#73 tsintori

tsintori

    Dmc rocks

  • Members
  • 514 posts

Posted 13 July 2008 - 13:34

Διάβασα το βίο και πολιτεία του Σκρουτζ μακ Ντακ. Φοβερό πρέπει να το διαβάσετε όλοι.
Posted Image
Posted Image

#74 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 July 2008 - 13:43

Καλά, κι εσύ γίνεσαι υπερβολικός. Δε νομίζω να έμενε η Disney χωρίς Ducktales (Ιστορίες για πάπιες) αν δεν ήταν το ιαπωνικό στούντιο. Επίσης αποκλείεται η Disney να βασίζεται αποκλειστικά στους ιάπωνες, που λες ότι <<Αν δεν ηταν σημερα οι "σχιστοματιδες"' θα σου ελεγα εγω τη θα εκανε η Ντισνευ.>>




και ομως οι σκηνες του TMS ηταν οι καλυτερα σχεδιασμενες.

Και εταιριες οπως η WB εστειλαν επισης τις σειρες τους εκει. Αλλα ποιοι τα ξερουν αυτα; Ακομα και αυτα που κανουν οι Ασιατες νομιζουν οτι τα κανουν Αμερικανοι.

Εσυ ομως συγκρινεις σειρες ανιμε με ταινιες Ντισνευ. Καλυτερα να συγκρινεις σειρες με σειρες ή ταινιες με ταινιες και αν γινεται της ιδιας χρονολογιας. Πλεον οι ιαπωνικες ταινιες πετυχαινουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα με χαμηλοτερο budget.

Αλλα δε μου αρεσει να βλεπω μια ταινια είτε εξ ΗΠΑ είτε εξ Ιαπωνιας για λογους εμπορικους. Υπαρχουν και αλλα αγνωστα διαμαντακια.

πλεον το inbetweening γινεται εκτος Αμερικής. Στην Αμερικη δεν εχουν αρκετες θεσεις ανιματερ για αυτο. ασε που ειναι και φθηνοτερα. Βλεπεις και υψηλα ισταμενους ανιματερ να παιρνουν παχυλους μισθους 130000 $ χωρις να κανουν και πολλά. στην Ιαπωνια και σε αλλες ασιατικες χωρες πλήρωνονται ψιχουλα και αποδιδουν 150 %.

και η Ντισνευ σημερα αλλα και οι Ιαπωνες βασιζονται στα φθηνα στουντιο της Ασιας. Πολλα ιαπωνικα στουντιο στελνουν τα project τους σε χωρες με φθηνο εργατικο δυναμικο. Αλλα ποσοι που τους αρεσουν τα ανιμε και τα καρτουν το ξερουν; Καλο ειναι να αναγνωριζουμε τον κοπο των ανιματερ.


το βασικο σου εγχειρημα ομως ηταν πως ηταν η Ντισνευ. Συμφωνω στο παρελθον ηταν καλη.

Το θεμα ειναι τωρα ομως τι γινεται. Θα βλεπουμε κατι μονο λογω νοσταλγιας;

οπως βλεπεις το να βλεπεις κατι μονο απο ενα στουντιο, Ντισνευ, Pixar ή ανιμε στην πλειοψηφια τους δυστηχως, φερνει αποβλακωση και περιοριζει τις αντιληψεις. Ξεχνας ακομα και τα ονοματα των παραγωγων και σε ενδιαφερει μονο το τελικο αποτελεσμα.

οπως πολυ σωστα το εθεσε ενας γνωστος ανιματερ:

I know its not exactly what's happening here, but whenever this sort of animation comes up (traditional American, or comedy entertainment) it does always turn into a conversation about songs.

If I try to explain to a casual animation fan or 'normal person' that I don't like Animaniacs or some Disney film, the response is always "How can you not like Yacko's countries of the world song?' or "You can't tell me A Whole New World isn't a great tune" etc etc.

"Yeah but, a song isn't some animation. Or even a story. Its a song that is in a film. It's not really my argument...

"But the SONG Tony! The SONG!"

At which point everyone goes into a medley of Disney hits while I bury my head, and try to explain to the palms of my hands my ideas about stock animation poses. I sometimes wonder if the whole 'universal love of Disney' thing isnt entirely driven by a nostalgia and enthusiasm for the music therein, and has nothing to do with the quality of the visuals - and the animation community hasn't actually followed suit for decades, under the sorry misconception that everyone actualy appreciated what they were doing - and that therefore they should keep doing it. I mean, are Disney releasing a hundred films next year because the children and parents of the world love Ollie Johnson, or because Akuma Matata is really catchy?

AniPages Discussion Forum :: View topic - Retro-Cartoon Political Correction


δηλαδη βλεπουμε πλεον καρτουν για τους ηθοποιους πισω απο τους χαρακτηρες, τα ηχηρα ονοματα , τη μουσική κλπ οπου εκει ξοδευεται ολο το budget και αγνοουμε το βασικοτερο, δηλ. τους ανιματερ.

Το προβλημα δεν ειναι η Ντισνευ αλλα πως προωθούνται οι ταινιες της και οι αλλαγες που γινονται στο σεναριο λογω αυτου. Τουλαχιστον παλια είχε και λίγη ουσία. Και εμενα οι αγαπημενες μου ταινιες στο σινεμα ήταν ο Lion King και o Oliver & Co. αλλα αν δεν ηταν η μουσικη μαλλον δε θα μου αρεσαν και τοσο. Για πιο φιλοσοφημενες ταινιες στρεφομαι προς Ιαπωνια αλλα και προς τα αδιαφημιστα δημιουργηματα ακομα και εντος Αμερικης.

Μπορει σε πολλους να αρεσει μονο ενα ειδος, πχ το μουζικαλ και να ξενερωνουν με αλλα ειδη. Και εγω στην αρχη στα μουζικαλ συνηθιζα και απερριπτα οτιδηποτε αλλο. Μετα σιγα σιγα ειδα πως υπαρχουν και αλλα μονοπατια.

Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι τα ιαπωνικα δημιουργηματα ειναι ανωτερα. Απλα στην Αμερικη παραγουν λιγα αλλα καλα (στην πλειοψηφια τους) ενω στην Ιαπωνια πολλα και καλά (στη μειοψηφία τους).

#75 scrooge1991

scrooge1991

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 13 July 2008 - 13:56

Έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκαιο. Η Disney έχει κάνει κι αυτή πολλά (άσχετα που εγώ ως fan δε τα λέω). Τώρα που τα κάνει όλα σε υπολογιστή, έχει απολύσει του κόσμου τους animators. Τώρα όσον αφορά τον βίο και την πολιτεία του Scrooge McDuck του Ντον Ρόσα, είναι μια πολυβραβευμένη δημιουργία και το έχω διαβάσει χιλιάδες φορές. Με συναρπάζει με τους διαλόγους, το πάθος (Γκόλντυ), την περιπέτεια, την φιλία, την έχθρα (Χρυσοκούκης) και ειδικά με τις εικόνες, αφού ο Ντον Ρόσα δίνει έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Επίσης tsintori θα σου πρότεινα να διαβάσεις και τα χαμένα επεισόδια του Βίου και της πολιτείας του Scrooge McDuck, γιατί είναι εξίσου καταπληκτικά και μπορείς να δεις τι έγινε όσο καιρό ο Σκρουτζ είχε αιχμάλωτη τη Γκόλντυ στον Χείμαρο της αγωνίας (δάρθηκαν, αλλά φιλήθηκαν κιόλας).
Posted Image

Edited by scrooge1991, 13 July 2008 - 14:05.