Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2911 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 February 2012 - 14:04

Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

:)

#2912 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 19 February 2012 - 14:26

Ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων του. Αν δεν ένιωθα την κοινωνική αδικία που υπάρχει,
αν ήμουν παιδί εφοπλιστή ή βιομηχάνου or whatever, φυσικά και θα ανατρεφόμουν έτσι, ώστε να
μην αντιλαμβανόμουν σαν ηθικό κάτι το οποίο αντιλαμβάνομαι τώρα. Βρισκόμαστε στο τώρα,
σε ένα παράλληλο σύμπαν ασφαλώς και μπορεί να ήμουν πλούσιος, αλλά το γεγονός ότι βασίζεις
το επιχείρημα σου στην ίδια την υπόθεση το ακυρώνει.

Και αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις, είναι ο ίδιος που βάζει παιδιά να δουλεύουν στα sweat shop στη Κίνα.

#2913 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 February 2012 - 14:33

Δεν ακυρώθηκε τίποτα. Στην αρχή είπες ότι έχεις πρόβλημα με τους εφοπλιστές, ενώ τώρα ότι θα έκανες το ίδιο αν ήσουν στη θέση τους, αφού θα αντιλαμβανόσουν διαφορετικά την έννοια της ηθικής. Άρα δεν ευθύνονται σε κάτι αυτοί. Άρα δεν έχεις πρόβλημα με τους εφοπλιστές συγκεκριμένα. Άρα έχεις με όλους τους ανθρώπους.
Λογική καμία.
Τώρα θα πεις ότι φταίει το σύστημα και ότι δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη;

Το Playstation 3 στο οποίο έπαιζες BlazBlue έμαθες πού κατασκευάστηκε και ποιες ήταν οι συνθήκες των εργαζομένων πριν το αγοράσεις;

#2914 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 19 February 2012 - 14:36

forum ιαπωνέζικων καρτούν

I couldnt resist. Forgive me Warchief.

#2915 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 19 February 2012 - 14:38

Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

:)

Ε ναι, απλά είπα για την ενισχυτική στην οποία αναφέρθηκες. ^^
Και εμείς έχουμε ένα παιδί που δεν κάνει φροντηστήρια και είναι απουσιολόγος.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#2916 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 19 February 2012 - 14:49

Ναι αλλά η κοινωνική μου θέση μου δίνει την ελευθερία, αν θες, να παραπονιέμαι για την αδικία που
υπάρχει. Ευθύνεται όμως το σύστημα που δίνει ως αυτοσκοπό της ύπαρξης μας την απόκτηση
χρηματικής περιουσίας. Στη τελική, πάντα στο επίπεδο των πιθανοτήτων, μπορεί και αν ήμουν
ένας εκ των πλουσίων να μην έκανα το ίδιο, αλλά από τη στιγμή που αυτή η υπόθεση δεν υφίσταται,
είναι η δική μου αντίληψη της ηθικής αυτή που με κάνει να διαμαρτύρομαι. Για πες μου εσύ όμως,
τι πιστεύεις ότι φταίει, αν όχι αυτή η ανθρώπινη δημιουργία, άρα και προσωπική ευθύνη του ανθρώπου;

Ναι, λέει made in Taiwan. Αλλά εσύ ρώτησες ποιος είναι κατά των ίσων ευκαιριών και εγώ σου έδωσα
ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου που στοχεύει στον σκοπό που δίνει ως αυτοσκοπό αυτό το
πολιτικοοικονομικό σύστημα

Edited by demonicMC, 19 February 2012 - 15:01.

#2917 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 February 2012 - 14:56

Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι δεν μου απάντησες, αλλά ξαναέγραψες το προηγούμενο ποστ σου με διαφορετικά λόγια. Δε θα κάνω κι εγώ το ίδιο, ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα αν θες.

Δεν έχω γνώσεις ή άποψη επί του θέματος. Προτιμώ να παρατηρώ αντιφάσεις.

Κατάλαβα τι έκανες και δε στάθηκα σε αυτό. Ρώτησα τι κάνεις εσύ για αυτήν την εκμετάλλευση, εκτός από το να αντιφάσκεις στο anime.gr. Πιστεύεις ότι αγοράζοντας ένα Playstation 3 βοήθησες τον κόσμο να γίνει καλύτερος; Αν όχι, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς να το έχεις αγοράσει;

#2918 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 19 February 2012 - 15:09

Τώρα θα πεις ότι φταίει το σύστημα και ότι δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη;

Σου απάντησα στην ερώτηση σου, αν αυτή είναι η απάντηση η οποία έψαχνες, το σύστημα δηλαδή
αλλά και ο άνθρωπος που το δημιούργησε.

Όχι, αγοράζοντας ένα playstation 3 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον κόσμο,
και ναι, θα μπορούσα να επιζήσω και χωρίς αυτό,
αλλά το γεγονός ότι εγώ δούλεψα για να το αγοράσω, ενώ οι πλούσιοι
δεν δουλεύουν καθόλου, αλλά έχουν την εξουσία καταπιέζοντας το λαό και έχουν
ότι θέλουν χωρίς να το αξίζουν αποδεικνύει την έλλειψη αξιοκρατίας.

Όσο για το τι κάνω, όλο και σε κάποιο φυλλάδιο θα με δεις εν ώρα πορείας.

#2919 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 February 2012 - 15:23

Δηλαδή φταίει το σύστημα. Άρα με αυτό έχεις πρόβλημα και όχι με τους ανθρώπους. Που αναιρεί όσα έγραψες στην αρχή.
Εκτός αν έχεις πρόβλημα όσους συντηρούν. Οπότε και με τον εαυτό σου.

Έχει διαφορά το ποιος αγοράζει τα Playstation στην εκμετάλλευση που γίνεται στα εργοστάσια, κατά την άποψη σου; Πιστεύεις ότι εσύ, επειδή δούλεψες (όπως λες), φέρεις λιγότερη ευθύνη; Δηλαδή οι συνθήκες είναι πιο σημαντικές από την ίδια την πράξη;
Και ποιος σου είπε ότι οι πλούσιοι δε δουλεύουν; Αποκλείεις το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς να έχει δουλέψει σκληρά για να αποκτήσει ένα... Playstation 3; Βρίσκεις κάτι ηθικά κατακριτέο σε αυτό; Ή μιλάς γενικά και αόριστα;

Όταν πηγαίνεις στις πορείες ελπίζω να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου που αγοράζει Playstation 3 παρά τις απαράδεκτες συνθήκες στα εργοστάσια της Ασίας.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πρόβλημα με καμία ιδεολογία. Το πρόβλημα μου αρχίζει στην υποκρισία και στην τζάμπα μαγκιά.

Edited by Warchief, 19 February 2012 - 15:38.

#2920 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 19 February 2012 - 15:34

Παιδιά σας παρακαλώ ας μην ξεφύγουμε αρκετά από το θέμα συζήτησης.

Demonic o Warchief σου έδωσε επιχειρήματα σε αυτό που είχε να σου πει. Δε σου λέει κάτι λάθος.
Εσύ από την άλλη πας να γυρίσεις τη συζήτηση στρεφόμενος στο θέμα της πολιτικής.

Όχι, αγοράζοντας ένα playstation 3 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον κόσμο,
και ναι, θα μπορούσα να επιζήσω και χωρίς αυτό,
αλλά το γεγονός ότι εγώ δούλεψα για να το αγοράσω, ενώ οι πλούσιοι
δεν δουλεύουν καθόλου, αλλά έχουν την εξουσία καταπιέζοντας το λαό και έχουν
ότι θέλουν χωρίς να το αξίζουν αποδεικνύει την έλλειψη αξιοκρατίας.

Αν διαφωνείς μαζί του μπορείτε να το συζητήσετε και να το λύσετε μέσω PM ή VM.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#2921 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 19 February 2012 - 15:45

οκ...

#2922 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 19 February 2012 - 15:57

Ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων του. Αν δεν ένιωθα την κοινωνική αδικία που υπάρχει,
αν ήμουν παιδί εφοπλιστή ή βιομηχάνου or whatever, φυσικά και θα ανατρεφόμουν έτσι, ώστε να
μην αντιλαμβανόμουν σαν ηθικό κάτι το οποίο αντιλαμβάνομαι τώρα. Βρισκόμαστε στο τώρα,
σε ένα παράλληλο σύμπαν ασφαλώς και μπορεί να ήμουν πλούσιος, αλλά το γεγονός ότι βασίζεις
το επιχείρημα σου στην ίδια την υπόθεση το ακυρώνει.

Και αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις, είναι ο ίδιος που βάζει παιδιά να δουλεύουν στα sweat shop στη Κίνα.

Mην ξεχνάς πως δεν είναι πάντα θεμα ανατροφής και βιωμάτων, αλλά πολλές φορές τα ίδια αυτά τα βιώματα μπορούν να σε οδηγήσουν στο να πιστεψεις το ακριβώς αντίθετο.
Δεν είναι τυχαίο το οτι οι περισσότεροι μεγάλοι φιλόσοφοι που μίλησαν για τα δικαιώματα των ανθρωπων, την κοινωνική αδικία κλπ ήταν πλούσιοι, κυρίως για την παιδεία που έλαβαν αλλά και για την ευκαιρία που τους δώθηκε.
Πιστεύω πως αυτοί που βασίζουν τις πεποιθήσεις τους στα βιώματα και στην κατάσταση της ζωής τους απλώς κοιτάνε τη ζωή τους και χρησιμοποιούν τη φιλοσοφία ως ένα πρόσχημα για να καλύψουν την τεράστια ιδιοτέλειά τους.
Δε σε κατηγορώ για κάτι τέτοιο, εξάλλου αναιρείς κάποια απο τα λεγόμενα μου στο επόμενο ποστ σου, αλλά αυτό είναι καλό να το θυμάσαι.

Ναι αλλά η κοινωνική μου θέση μου δίνει την ελευθερία, αν θες, να παραπονιέμαι για την αδικία που
υπάρχει. Ευθύνεται όμως το σύστημα που δίνει ως αυτοσκοπό της ύπαρξης μας την απόκτηση
χρηματικής περιουσίας. Στη τελική, πάντα στο επίπεδο των πιθανοτήτων, μπορεί και αν ήμουν
ένας εκ των πλουσίων να μην έκανα το ίδιο, αλλά από τη στιγμή που αυτή η υπόθεση δεν υφίσταται,
είναι η δική μου αντίληψη της ηθικής αυτή που με κάνει να διαμαρτύρομαι. Για πες μου εσύ όμως,
τι πιστεύεις ότι φταίει, αν όχι αυτή η ανθρώπινη δημιουργία, άρα και προσωπική ευθύνη του ανθρώπου;

Σκέψου ξανά την κοινωνική σου θέση και σε τι συνθήκες θα μπορούσες να είχες μεγαλώσει.
Εγώ πχ είμαι απο αυτούς που ναι μεν σκέφτονται περι της κατάστασης και δεν είναι παντελώς αδιάφοροι, και ανοίκουν σε μια ιδιαίτερα πλούσια για τα δικά μου κρητίρια οικογένεια και σχετικα φυσιολογική για τα κριτήρια της ελλαδας του 21ου αιώνα, αλλά ποτέ δε συμμετέχω σε πορείες, γιατί πρώτον θεωρω πως τα αιτήματα δεν με εκφράζουν πλήρως και οι συνθήκες της δικής μου ζωής δε μου δίνουν το εναυσμα να διαδηλώσω (εδώ αυτό που λεει φαινομενικά αντιφασκει με προηγούμενα λεγόμενα μου αλλά ισχύει) και κυρίως γιατί θεωρώ πως τα συνθήματα που φωνάζουν και ο χαρακτήρας που βγάζει προς τα έξω ο κόσμος δεν έχει καμία σχέση-ταύτιση με μένα.
Αυτό τι με κάνει?

Και μιας και ο tragic prince χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνίας έδειξε το ενδιαφέρον του περι των πεποιθήσεών μου, θα σας πω και τη δική μου θέση περι της αξιοκρατίας.
Έχομεν και λέγομεν:Για μένα ο άνθρωπος που είναι υπερύφανος για κάποιο κατόρθωμά του και θεωρεί τον εαυτό του άξιο πλάναται άσχημα, όπως πλανόμουν κι εγώ για χρόνια μέχρι που το έβαλα καλά στο μυαλό μου πρόσφατα.
Ο άνθρωπος, όποιος και αν είναι, είναι μια ελεϊνή ζωόδης ύπαρξη που αποτελεί τεράστιο waste of physical materials μονο με τη διαδικασία της ζωής.
Δεν διακρίνεται απο καμία φυσική ομορφιά γιατί αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται μόνο οι άνθρωποι μεταξύ τους, ούτε απο απόλυτα καλό χαρακτήρα γιατί σχεδόν κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του πολλά ψυχικά πάθη και κόμπλεξ.
Επομένως, κανένας δεν αξίζει να ζει, εκτός και αν πραγματικά το αποδείξει με τις πράξεις του.

Έτσι, θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτούμε μια αξιοκρατική κοινωνία που δε θα βασίζεται στο "είμαι γαμάτος", αλλά στο "γεννήθηκα σα σκουπίδι, είμαι ζώο, αλλά κατάφερα να κάνω το εξής για να υπερνικήσω τη ζωόδη φύση μου και να γίνω ανθρωπος."
Με ένα σύστημα παιδείας εκ των κοινωνικών φορέων οπου το παιδί δε θα καλοπιάνεται για τις δήθεν αρετές με τις οποίες το στολίζουν απο την αρχή της ζωής του μέχρι που εξελίζεται σε ένα αναίσθητο ζώο, αλλά θα του διδάσκουν κάθε μαύρο σημείο της ανθρώπινης φύσης, έτσι ώστε να το κατανοήσει και να βρίσκεται στην υποχρέωση να το ξεπεράσει, η υπερυφάνεια των ανθρώπων με βάση το status quo θα καταρεύσει, άσχετα με το αν θα εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορες ως προς τις επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ενοείται πως αυτό το σύστημα δεν είναι καθόλου ασφαλές για τον άνθρωπο, ούτε προϋποθέτει την επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων τα οποία δεν περιλαμβάνει, και μάλιστα θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην τρέλα και την αυτοκτονία, αλλά νομίζει πως μπορεί να δίξει το πραγματικό πρόσωπο της αξιοκρατείας και να σκοτώσει τον ανθρώπινο εγωϊσμό, ο οποίος ευθύνεται σχεδόν για όλα τα ανθρωπινα αμαρτήματα.

Βρείτε καμιά εκατοσταριά αντιφάσεις και θα τα εξηγήσω περισσότερο.

Μιας και η παρέμβαση του Tenshi ήταν βάσιμη, προτείνω αν συνεχιστεί η συζήτηση σε αυτά τα πλαίσια τα τελευταία posts να μεταφερθούν στο θρεντ της φιλοσοφίας, μιας και η συζήτηση κυμαίνεται σε τέτοια πλαίσια, ή να δημιουργηθεί νέο νήμα με θέμα την αξιοκρατία και τις κοινωνικές ανισότητες.

Edit:
Σε περίπτωση που ξαναπεράσει κανείς απο δω ας ξαναδιαβάσει το ποστ μιας και τα είχα διατυπώσει λάθος λόγω βαρεμάρας και λόγω περισσότερης βαρεμάρας βαριόμουν να τα ελέγξω.

Edited by Kamui, 19 February 2012 - 21:06.

O6rrvsU.jpg

#2923 ala1n

ala1n

Anime Freak

• Members
  • 330 posts

Posted 20 February 2012 - 03:55

Sry ρε demonic , αλλά οι πλούσιοι φταίνει που είναι πλούσιοι και μπορούν να κάνουν κάτι που εσύ δεν μπορείς , ή απλά πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να το καταφέρεις;
Το ότι είναι πλούσιοι απλά σημαίνει ότι είτε αυτοί ή κάποιος πριν από αυτούς έκανε κάτι καλύτερα από εσένα ή από κάποιον πριν από 'σένα (μπαμπάς , παππούς κτλ.)
Άμα είναι πλούσιοι λόγω παρανομιών , το θέμα πάει αλλού , δεν αφορά αυτή τη συζήτηση....
Το να λέει κάποιος "πλουσιόπαιδο με τα λεφτά του μπαμπά , εγώ δουλεύω κτλ." είναι ό,τι πιο εύκολο....ωστόσο στη θέση του ,ας μην γελιόμαστε , θα έκανες το ίδιο (όπως κι ο καθένας).....
Ο καθένας απλά προσπαθεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του με ό,τι μέσα διαθέτει...όσο λιγότερα τα μέσα , τόσο πιο δύσκολο , αλλά όχι ακατόρθωτο....
Κανείς δεν είναι κατά των ίσων ευκαιριών , αλλά αυτό είναι ανέφικτο...τίποτα δεν είναι δίκαιο σε αυτό τον κόσμο....
Π.χ. εσύ πού έχεις "παλέψει" για τα ίσα δικαιώματα;(Δεν στο λέω για να σε κατακρίνω , στο λέω γιατί ακόμα είσαι 17 , κι όπως κι εγώ που είμαι 18 , δεν είχες ακόμα την ευκαιρία , τουλάχιστον υπό νορμάλ συνθήκες , να το κάνεις....)

PS: Μιλώ για πραγματικό αγώνα...
PS2:Σαφώς και το σχολείο και τα μαθήματα του δεν καθορίζουν τον μαθητή ... Ο ξύπνιος άνθρωπος ( και δεν εννοώ τη μόρφωση του μόνο ) θα ξεχωρίσει αν πραγματικά το θέλει....εκτός κι αν επαναπαυτεί στο γεγονός ότι "Δεν είχε τις ίδιες ευκαιρίες με άλλους".
Posted Image

#2924 ZeD

ZeD

完ぺき.にほかなら

• Members
  • 257 posts

Posted 20 February 2012 - 10:22

τι σχολή είσαι ? αν επιτρέπεται ?

Sorry, ξεχαστηκα... Με το έκβαση κ όλα αυτα :hot: είμαι Βιομηχανικής Διοίκησης κ Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ρε tenshi θα σε reportαρω γιατι τους εξοχές στο καλύτερο....:P epic conent is epic
Bruutaro Faitto! // MyAnimeList // tweet!

Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku

Spoiler:

#2925 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 21 February 2012 - 13:37

Ξέρει κανείς κανένα παράδειγμα πίστης στις θετικές επιστήμες;