Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#1891 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 April 2011 - 20:08

Εγώ συμφωνώ με την weak hypothesis του gbak πάντως. Το ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι... ελληνικός, δεν σημαίνει ότι υπάρχει τόσο άμεση σύνδεση με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό που είναι κυρίως επηρεασμένος από τον βυζαντινό (κάποιοι θα πουν ότι είναι οξύμωρο να μιλούμε για βυζαντινό πολιτισμό, αλλά δεν ήταν πάντα παρακμή το Βυζάντιο) και φυσικά τον Δυτικό.

#1892 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 07 April 2011 - 20:29

Αυτό που λέτε παίδες δεν οδηγεί κάπου. Ποιός αρχαίος πολιτισμός έχει άμεση σχέση με τον νεότερό του κατα κόρων; Έχει έμεση σχέση μέσω των γραμμάτων, μέσω της λογοτεχνίας κ.λπ.
Πάλι είναι πολιτισμός.
O οποίος Βυζαντινός και στην τέχνη και στα γράμματα(και στη θρησκεία) επηρεάστηκε από τον αρχαίο.
Παραδείγματα. Κινέζικος πολιτισμός, Ιαπωνικός κ.ο.κ Ολυμπιακοί αγώνες, Τραγωδίες.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1893 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2011 - 21:29

Είναι πραγματικά λυπηρό το να βλέπεις κόσμο να πετάει την γλώσσα του και τον πολιτισμό του στον κάλαθο των αχρήστων. Λες και επειδή ο νεοέλληνας δεν επηρεάστηκε μόνο από την Αρχαία Ελλάδα είναι αμελητέα η προσφορά της στην διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας και συλλογικής συνείδησης.

Και δεν καταλαβαίνω και την διαμάχη θετικά μαθήματα vs θεωρητικά. Υπάρχει άτομο που να πιστεύει ότι αν δεν υπάρχει σωστή απόδοση των εννοιών - εργαλείο για την οποία είναι η γλώσσα και η νέα και η αρχαία - θα μπορεί κανείς να βγάλει άκρη με τα χι ψι και δεν συμμαζεύεται? Ή ότι δεν υπάρχουν τόσα και τόσα έργα τέχνης τα οποία προάγουν την κριτική τέχνη και αντίληψη?

Ακόμη και το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει την σημασία της γλώσσας και του πολιτισμού σε χίλια και δύο ζητήματα...

#1894 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 April 2011 - 21:33

Ποιος πέταξε οτιδήποτε στον κάλαθο των αχρήστων;
Εγώ κάτι γενικεύσεις είδα να κριτικάρονται μόνο.

#1895 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 07 April 2011 - 21:37

Μα δεν πετάω ούτε την γλώσσα μου, ούτε τον πολιτισμό μου ίσα ίσα που υποστηρίζω ότι μέσω των Αρχαίων ξαναδημιουργήται ο χαμένος κρίκος με την αρχαία Ελλάδα. Δεν είναι προς συζήτηση αλλα γεγονός ότι η ρίζες μας έρχονται απο την Βυζαντινή και την ανατολική κουλτούρα. Το ότι υπάρχει ένας πολιτισμός και ότι βρίσκεται χωροταξικά στο ίδιο μέρος που ζούμε εμείς σήμερα δεν λέει και πολλά αν δεν υπάρχει εμπρακτα (στη λογική και την πράξη) στη νοοτροπία του λαού. Εμείς δεν λειτουργούμαι με αρχές αρχαιοελληνικές αλλα ανατολίτικες και Βυζαντινές ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε.

#1896 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 April 2011 - 21:40

Και εγώ είδα post που να λένε "ε και τι αν δεν μιλάω σωστά ελληνικά αρκεί να περνάω αυτό που θέλω" "αρχαία = νεκρή άχρηστη γλώσσα που δεν χρειάζονται πουθενά" και συζήτηση για το ότι δεν έχει σημασία αυτό το οποίο μας δίνει συλλογική συνείδηση.

Αν δεν είναι αυτό "πετάω στον κάλαθο των αχρήστων" τότε τι είναι? Δεν θέλω να ακούγομαι σαν να βγήκα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ αλλά διαβάζω όλο και συχνότερα εκφράσεις τύπου "για σου φηλοσ...τι κανισ?"(κανίς και ντόπερμαν μαζί σαφρακιασμένο >.>) και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Gbak τι να πω παιδί μου. Έτσι είναι αν έτσι πιστεύεις. Έχε υπόψιν σου μόνο ότι και μετά το Βυζάντιο (που πραγματικά αναρωτιέμαι αν φύτρωσε μόνο του ξαφνικά μια μέρα με όλα αυτά που ακούω) είχαμε ευκαιρίες να ξαναγνωριστούμε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

#1897 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 07 April 2011 - 21:42

Youtube Video

#1898 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 07 April 2011 - 22:03

Και εγώ είδα post που να λένε "ε και τι αν δεν μιλάω σωστά ελληνικά αρκεί να περνάω αυτό που θέλω" "αρχαία = νεκρή άχρηστη γλώσσα που δεν χρειάζονται πουθενά" και συζήτηση για το ότι δεν έχει σημασία αυτό το οποίο μας δίνει συλλογική συνείδηση.

Αν δεν είναι αυτό "πετάω στον κάλαθο των αχρήστων" τότε τι είναι? Δεν θέλω να ακούγομαι σαν να βγήκα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ αλλά διαβάζω όλο και συχνότερα εκφράσεις τύπου "για σου φηλοσ...τι κανισ?"(κανίς και ντόπερμαν μαζί σαφρακιασμένο >.>) και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Καλά, αυτή την πρώτη που είναι αντίληψη γυμνασίου πέραν του ότι δεν μπορείς να την πάρεις σοβαρά είναι και αυτό που καλλιεργείται/ήθηκε από το εκπαιδευτικό σύστημα. Μιλώ μια μια νεαρή φιλόλογο που μου λέει συχνά ότι το σχολείο είναι αυτό που κάνει τους μαθητές να μην αντιμετωπίζουν το μάθημα της Γλώσσας και το μάθημα της Λογοτεχνίας σαν αγγαρεία που δεν προσφέρει τίποτα ενώ δεν διαφέρει από τα άλλα. Έχει τις θεωρίες του, τις μεθόδους του, δεν είναι απλά διαβάζω-γράφω.
Όσο για τα αρχαία, δυστυχώς η γλωσσολογική αρχή για την "ζωντάνια" μιας γλώσσας είναι το να έχει φυσικούς ομιλητές. Και δεν έχει. Όσο για την χρησιμότητα, είναι το ίδιο χρήσιμη με τις άλλες κλασσικές γλώσσες (και τα λατινικά, και τα μέσα κινέζικα). Το αρχαίο πνεύμα είναι προσβάσιμο και μέσω των νέων ελληνικών, αλλά η μελέτη παλαιότερων φάσεων μιας γλώσσας θα μπορούσε να ήταν και ενδιαφέρουσα, και εποικοδομητική.
Ας μην το γυρίσουμε σε θέματα ορθογραφίας, γιατί θα χάσουμε την ουσία. Πάντως η πιο αποτελεσματική λύση για αυτό το φαινόμενο, θα ήταν να αλλάζαμε την ορθογραφία.

#1899 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 07 April 2011 - 22:27

Μπορω να μαθω για ενα ακομα μηχανημα και που ξερεις, ισως μια μερα σωσω τη ζωη καποιου.

Όταν θα με πάνε στο νοσοκομείο με το σάλιο να τρέχει από το πολύ κοκό, θα σηκώσω το κεφάλι μου και θα φωνάξω: δεν θέλω μηχάνημα για οξυγόνο, θέλω τον Χαρούλη να μου κάνει τεχνητή αναπνοή.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#1900 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 07 April 2011 - 22:29

η γλωσσα και η γραφη επινοηθηκαν για να μπορουμε να επικοινωνουμε. Εφοσον επιτελουν το σκοπο τους δεν νομιζω οτι εχει διαφορα ποια γλωσσα μιλας. Με τα αρχαια δεν μπορεις να επικοινωνησεις στη σημερινη εποχη αρα ειναι αχρηστη γλωσσα. Επισης απο τα αρχαια σαν γλωσσα δεν μαθαινεις τιποτα, αλλο αν κανεις κειμενα φιλοσοφων που ειναι γραμμενα στα αρχαια

#1901 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 07 April 2011 - 22:29

Όταν θα με πάνε στο νοσοκομείο με το σάλιο να τρέχει από το πολύ κοκό, θα σηκώσω το κεφάλι μου και θα φωνάξω: δεν θέλω μηχάνημα για οξυγόνο, θέλω τον Χαρούλη να μου κάνει τεχνητή αναπνοή.

Θα σου βαλω τον σωληνα απο το συγκεντρωτη οξυγονου μεχρι τα πνευμονια... πιο τεχνητη δεν γινεται!! :hahaha:

Ψεματα, κατευθειαν την παροχη οξυγονου του νοσοκομειου θα σου καρφωσω (στο λαιμο)!! Ουτε απο το αναπνευστικο μηχανημα δεν θα περασει για φιλτραρισμα!!!

Edited by Serestrum, 07 April 2011 - 22:36.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#1902 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 07 April 2011 - 22:46

η γλωσσα και η γραφη επινοηθηκαν για να μπορουμε να επικοινωνουμε. Εφοσον επιτελουν το σκοπο τους δεν νομιζω οτι εχει διαφορα ποια γλωσσα μιλας. Με τα αρχαια δεν μπορεις να επικοινωνησεις στη σημερινη εποχη αρα ειναι αχρηστη γλωσσα. Επισης απο τα αρχαια σαν γλωσσα δεν μαθαινεις τιποτα, αλλο αν κανεις κειμενα φιλοσοφων που ειναι γραμμενα στα αρχαια

Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική σου. Κάθε γλώσσα περιέχει και τις ιδιοσυγκρασίες του κάθε λαού. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται διαφορετικά/ έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Με αυτή την έννοια και την ίδια γλώσσα να υιοθετούσαμε όλοι θα άλλαζε με τον καιρό σε κάτι άλλο το οποιο να περιλαμβάνει τις καταστάσεις που ζει ο κάθε λαός χωροταξικά.

Τα αρχαία δεν είναι νεκρή γλώσσα αφου scripta manent. (αν δεν το έχω γράψει σωστά να συγχωράτε.) Επίσης η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο είναι ολόκληρο το σύμπλεγμα παρουσίασης των σκέψεων σου, τόσο γραπτά όσο προφορικά. Η επικοινωνία που επικαλείσαι αντικειμενικά επιτυγχάνεται καλύτερα όσο αυξάνεται και η δυνατότητα επεξεργασίας και αναπαραγωγής της γλώσσας. Η γλώσσα είναι αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε, δημιουργεί το λόγο (που εν συνεχεία είναι 'δημιουργημα' κατα κόρον της αρχαίας ελλάδας) και άρα τη λογική.

#1903 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 07 April 2011 - 23:16

Λιγότερα η μάλλον ευκολότερα αρχαία, περισσότερη ιστορία.

qzMHWHd.png

#1904 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 08 April 2011 - 00:57

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ακομη λογομαχητε....αφου το βλεπετε οτι δεν προκειται να βγαλει πουθενα. Αλλα λεει ο ενας, αλλα λεει ο αλλος. Κια οι 2 σταθεροι στις αποψεις τους. Ας σεβαστει λοιπον ο ενας την γνωμη του αλλου, ακομα κ αν δν συμφωνει, για να τελειωνει το ολο θεμα...Γιατι προβλεπω να κραταει για πολυ αυτο... Δεν γινεται να επιβαλλεις την γνωμη σου στον αλλον. Το βλεπεις...δεν γινεται...So make peace.
We play hide and seek......Hinamizawa style of course!!!!

Posted Image

#1905 Xeiji

Xeiji

ohayoooo

• Members
  • 60 posts

Posted 08 April 2011 - 01:00

Τοση ωρα που διαβαζω κανεις δεν εχει απαντησει σε αρχαια ελληνικα :hihi2:
otan oi aetoi petoun psila, i koutsoulia ponaei.