Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#1906 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Απρίλιος 2011 - 02:01

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ακομη λογομαχητε....αφου το βλεπετε οτι δεν προκειται να βγαλει πουθενα. Αλλα λεει ο ενας, αλλα λεει ο αλλος. Κια οι 2 σταθεροι στις αποψεις τους. Ας σεβαστει λοιπον ο ενας την γνωμη του αλλου, ακομα κ αν δν συμφωνει, για να τελειωνει το ολο θεμα...Γιατι προβλεπω να κραταει για πολυ αυτο... Δεν γινεται να επιβαλλεις την γνωμη σου στον αλλον. Το βλεπεις...δεν γινεται...So make peace.

Πρέπει να διαφοροποιήσουμε την άποψη απο το γεγονός.

#1907 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Απρίλιος 2011 - 03:32

Εγώ πάνω κάτω συμφωνώ με τον Gbak.

Νομίζω ότι λειτουργούμε επιλεκτικά στο τι θεωρούμε ιστορία και πολιτισμό μας.
Ιστορία όμως είναι ό,τι συνέβει. Όχι ό,τι θα θέλαμε να συνέβαινε, όχι ό,τι εναρμονίζεται με την ιδέα μας για το έθνος, αλλά ό,τι συνέβει και έχει επιδράσει στην διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού και κοινωνίας μας.

Κι αυτό σαφώς σχετίζεται και με την αρχαία Ελλάδα, αλλά, σαφέστερα ακόμη, όχι μόνο.

Δεν βλέπω περιθώρια παρεξήγησης, συνδέεται με την αρχαία Ελλάδα, συνδέεται με το Βυζάντιο, συνδέεται ακόμη με την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας την οποία βλέπω παραλείψατε και άπειρα άλλα γεγονότα και επιρροές μέσα σε αυτές τις περιόδους και επαφές και αναμείξεις με άλλους πολιτισμούς.

Γιατί από όλα αυτά επιλέγουμε την αρχαία Ελλάδα και βλέπουμε τις υπόλοιπες περιόδους σαν κάτι που προήλθε αποκλειστικά από αυτήν? Γιατί πετάμε όλες τις άλλες πολιτισμικές επιρροές που έχουν συμβάλει στην δημιουργία ενός μεγάλου μέρους αυτού που είμαστε στο κάλαθι των αχρήστων?

Η αρχαία ελλάδα είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας του πολιτισμού μας. Σημαντικό μέρος μεν, αλλά για να τον γνωρίσουμε καλύτερα πρέπει να αποδεχτούμε και να ερευνήσουμε όλα τα στοιχεία που τον αποτελούν και έχουν συμβάλει στην δημιουργία του.

Πάνω στο θέμα των αρχαίων τώρα, εγώ είμαι λιγάκι σκεπτικός σχετικά με τον αν θα έπρεπε να διδάσκονται.
Αλλά αναξάρτητα από αυτό, θεωρώ ότι θα έπρεπε να διδάσκονται με τελείως διαφορετικό τρόπο. Και τείνω υπέρ της άποψης να διδάσκονται ως ξένη γλώσσα, τουλάχιστον σε σχέση με την τωρινή μέθοδο. Και όλη η σύνδεση με την νέα ελληνική θα γινόταν ούτως ή άλλως στην πορεία, και θα χρειαζόταν λιγότερος κόπος και χρόνος και θα υπήρχαν και καλύτερα αποτελέσματα.

#1908 mirana_neko

mirana_neko

Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

• Members
  • 508 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2011 - 11:42

Πω πω..Εχω μόλις χρόνο που τέλειωσα το σχολείο και μου φαινονται τόσο μακρινά όλα αυτά..:himitsu:

#1909 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2011 - 13:59

Πω πω..Εχω μόλις χρόνο που τέλειωσα το σχολείο και μου φαινονται τόσο μακρινά όλα αυτά..:himitsu:

Το να μας το λες αυτο λεγεται σαδισμος:erk:

sc5bab.jpg

#1910 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2011 - 14:14

Τοση ωρα που διαβαζω κανεις δεν εχει απαντησει σε αρχαια ελληνικα :hihi2:

Ouk an laveis para tou mi exontos!!!
Μόνο αυτό ξέρω :hihi2:

Κάτσε να περάσουν 2 μήνες θα δεις πόσο σαδιστής θα γίνει και εγώ :hehehe::hehehe:
Σοβαρά τώρα guys έχτε βγει off topic. Δεν έχει νόημα να συζητάτε άλλο σε αυτό το thread αν χρειάζετε ο νέος να μάθει αρχαία ή όχι καθώς δεν θα τελειώσετε ποτέ. Το thread αυτό υπάρχει για να βρίζουμε το σύστημα και τους καθηγητές και να λέμε τα σχολικά μας βάσανα:hero:

#1911 redgar

redgar

Anime Newbie

• Members
  • 63 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2011 - 18:11

Καλα λεει ο απο πανω. Βασανο ειναι ας πουμε που θα γραψουμε πανελληνιες 12 Μαιου..

#1912 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1.280 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2011 - 18:13

Βασικά το thread είναι γενικώς για οτιδήποτε έχει σχέση με το σχολείο. Απλά ο τίτλος είναι παραπλανητικός. :hahaha:

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#1913 DiEZ

DiEZ

Anime Fan

• Members
  • 172 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 13:08

πφφ πρπ να ειμαι ο μονος μαθητης σε ολο το γυμνασιο(απο αυτους που εχουν ετσω ενα μικρο ενδιαφερον τουλαχιστον)που πηρα 10 οικιακη οικονομια ...ισως φταιει το οτι "την εμπαινα"συνεχεια στην καθηγητρια λογ του οτι μασ μιλουσε μονο για υπερθερμανσεις του πλανητη που οφειλονται στον ανθρωπο κτλ...yes i am a global warming HOAX supporter...

αν δεν κανω λαθος,ειχα διαβασει στην αποφαση του να διδασκονται καισ το γυμνασιο τα αρχαια,οτι γινεται κυριως λογω του οτι οι πιο πολλοι νεοι εχουν προβληματα εκφρασης σχετικα με την γλωσσα και πιστευαν πως αυτο θα βοηθουσε...ναι μεν θα μπορουσε,οχι δε με τον τροπο που διδασκονται...με τον τωρινο τροπο,αντιθετως καποιες φορες μπερδευουν τους μαθητες.επισης θα επρεπε να επικεντρονται πιο πολυ στο λεξιλογιο και στην ετυμολογια λεξεων παρα στην γραμματικη

δυστηχως δεν ειναι το μονο μαθημα που υπαρχουν αμφιβολειες για το πως διδασκεται/αν θα επρεπε να διδασκεται...για μενα το αλλο μαθημα που μαθενεται ριζικα λαθος ειναι τα θρησκευτικα...γιατι δεν προσπαθει να βοηθησει τους μαθητες να διαμορφωσουν αποψεις περι θρησκειας,αλλα να τους κανει χριστιανους.το βλεπουμε αυτο και με τις υποχρεωτικες "επισκεψεις" σε καποιες γιορτες στην εκκλησια...ναι γιατι δυσκολα καποιος αλλαζει θρησκεια αν τον διδασκουν αν δεν κανω λαθος απτην τριτη δημοτικου μεχρι την 2α λυκειου,που οταν διδασκουν για τις αλλες θρησκειες το πολυ ενα καιφαλαιο για την καθε μια

#1914 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 14:07

πφφ πρπ να ειμαι ο μονος μαθητης σε ολο το γυμνασιο(απο αυτους που εχουν ετσω ενα μικρο ενδιαφερον τουλαχιστον)που πηρα 10 οικιακη οικονομια ...ισως φταιει το οτι "την εμπαινα"συνεχεια στην καθηγητρια λογ του οτι μασ μιλουσε μονο για υπερθερμανσεις του πλανητη που οφειλονται στον ανθρωπο κτλ...yes i am a global warming HOAX supporter...

αν δεν κανω λαθος,ειχα διαβασει στην αποφαση του να διδασκονται καισ το γυμνασιο τα αρχαια,οτι γινεται κυριως λογω του οτι οι πιο πολλοι νεοι εχουν προβληματα εκφρασης σχετικα με την γλωσσα και πιστευαν πως αυτο θα βοηθουσε...ναι μεν θα μπορουσε,οχι δε με τον τροπο που διδασκονται...με τον τωρινο τροπο,αντιθετως καποιες φορες μπερδευουν τους μαθητες.επισης θα επρεπε να επικεντρονται πιο πολυ στο λεξιλογιο και στην ετυμολογια λεξεων παρα στην γραμματικη

δυστηχως δεν ειναι το μονο μαθημα που υπαρχουν αμφιβολειες για το πως διδασκεται/αν θα επρεπε να διδασκεται...για μενα το αλλο μαθημα που μαθενεται ριζικα λαθος ειναι τα θρησκευτικα...γιατι δεν προσπαθει να βοηθησει τους μαθητες να διαμορφωσουν αποψεις περι θρησκειας,αλλα να τους κανει χριστιανους.το βλεπουμε αυτο και με τις υποχρεωτικες "επισκεψεις" σε καποιες γιορτες στην εκκλησια...ναι γιατι δυσκολα καποιος αλλαζει θρησκεια αν τον διδασκουν αν δεν κανω λαθος απτην τριτη δημοτικου μεχρι την 2α λυκειου,που οταν διδασκουν για τις αλλες θρησκειες το πολυ ενα καιφαλαιο για την καθε μια

Βιβλιο θρησκευτικων τριτης γυμνασιου,ντε και καλα να μας πεισει οτι και ο προτεσταντισμος και οι αποψεις των καθολικων ειναι τελειως λαθος ενω οι δικες μας ειναι σωστες...Σε ενα σημειο προσπαθει να δικαιολογησει με την λογικη γιατι ειναι σωστοι μονο οι ορθοδοξοι στο θεμα με το filioque και σε αλλο μαθημα κατηγορει τους καθολικους οτι προσπαθουν να εκλογικευσουν τη θρησκεια...δεν πανε καλα...

Οσο για τα αρχαια,προσωπικα θεωρω οτι ειναι το πιο ηλιθιο μαθημα που υπαρχει...Καταρχας εχει το πολυτονικο συστημα ενω οι αρχαιοι Ελληνες δεν ειχαν ουτε καν τονους...με το να μαθαινουμε παραπανω τονους πιστευουν οτι θα μας βοηθησουν να καταλαβουμε τη φιλοσοφια τους???Πανε καλα???

Οσο για τα αλλα μαθηματα,ενταξει στην ιστορια εχουμε αριστερη καθηγητρια και στην κοινωνικοπολιτικη αγωγη εναν απλα πολυ γαματο καθηγητη ο οποιος δεν μας ρωταει αυτα που λεει το βιβλιο αλλα μας λεει τις δικες του αποψεις(ειναι δικηγορος που το να διδασκει ειναι δευτερη δουλεια του)και μας ρωταει και τις δικες μας...

Αυτες ηταν λιγες αποψεις για τα θεωρητικα μαθηματα της τριτης γυμνασιου απο εναν μαθητη της τριτης γυμνασιου.Kthxbye.

#1915 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 14:18

εγω παντως εχω μαθει πολυ περισσοτερα πραγματα απο τα θρησκευτικα απ'οτι στα αρχαια.(αν και δεν πιστευω)

#1916 mirana_neko

mirana_neko

• Members
  • 508 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 14:52

Μην βαράτ επαιδιά απλα πλεόν για μένα το σχολείο φαίνετε σαν επιστημονική φαντασία:himitsu:

#1917 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 14:54

Μην βαράτ επαιδιά απλα πλεόν για μένα το σχολείο φαίνετε σαν επιστημονική φαντασία:himitsu:

:madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath::madtodeath:
Κατσε να τελειώσω....:unlucky::unlucky::nanana::nanana:

#1918 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 15:18

εγω παντως εχω μαθει πολυ περισσοτερα πραγματα απο τα θρησκευτικα απ'οτι στα αρχαια.(αν και δεν πιστευω)

Λογικο αφου απο τα αρχαια δεν μαθαινεις απολυτως τιποτα...

#1919 DiEZ

DiEZ

Anime Fan

• Members
  • 172 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 15:28

Βιβλιο θρησκευτικων τριτης γυμνασιου,ντε και καλα να μας πεισει οτι και ο προτεσταντισμος και οι αποψεις των καθολικων ειναι τελειως λαθος ενω οι δικες μας ειναι σωστες...Σε ενα σημειο προσπαθει να δικαιολογησει με την λογικη γιατι ειναι σωστοι μονο οι ορθοδοξοι στο θεμα με το filioque και σε αλλο μαθημα κατηγορει τους καθολικους οτι προσπαθουν να εκλογικευσουν τη θρησκεια...δεν πανε καλα...

Οσο για τα αλλα μαθηματα,ενταξει στην ιστορια εχουμε αριστερη καθηγητρια και στην κοινωνικοπολιτικη αγωγη εναν απλα πολυ γαματο καθηγητη ο οποιος δεν μας ρωταει αυτα που λεει το βιβλιο αλλα μας λεει τις δικες του αποψεις(ειναι δικηγορος που το να διδασκει ειναι δευτερη δουλεια του)και μας ρωταει και τις δικες μας...

αν πεις ομως αυτα στον καθηγητη θρησκευτικων και παλι θα προσπαθησει να σε πεισει με τα ηλιθια επειχηρηματα που εχει το βιβλιο και μετα θα σου πει οτι μπορεις και να μην συμμετεχεις στο μαθημα(αυτο που δηλωνεις οτι δεν εισαι χριστιανος και δεν θες να παρακολουθεις στα μαθηματα)που κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε να υπηρχε αυτο γιατι ακομη και αν δεν εισαι χριστιανος δεν θα παθεις κατι να μαθεις 5 πραγματα παραπανω/ακουσεις 2 αποψεις ακομα...

και η ιστορια ειναι απτα μαθηματα που απο την υλη που πρεπει να διδαχθει δεν ειναι σωστη,και πρεπει να εχεις καλο καθηγητη για να μαθεις σωστα ιστορια...ναι γιατι παντα δειχνουν πολυ πιο μικρες τις εμφυλιες διαμαχες των ελληνων,παρουσιαζουν το βυζαντιο ως καθαρα ελληνικο,αναφερουν ελαχιστα περι της ιστοριας υπολειπων κρατων...δεν ζηταω να κανουμε για την ιστορια της κινας και της ιαπωνιας(που ενα-δυο μαθηματα ετσι να εχουμε μια ιδεα τι γινοταν δεν θα με χαλαγε),αλλα δεν μπορει για την μεσαιωνικη ευρωπη να σου εχει 1-2 μαθηματα και τις σταυροφοριες που δεν επηρεαζαν αμμεσα το βυζαντιο με 1-2 προτασεις....η ολοκληρη αναγεννηση και διαφωτισμο να τον αναφερουν σε ελαχιστα μαθηματα,να skipαρουν αυτην την εποχη και να πηγενουν κατευθειαν για ελληνικη επανασταση.

#1920 mirana_neko

mirana_neko

• Members
  • 508 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2011 - 16:08

Kάτι άσχετο..Διαβασα στην εφημερίδα κάτι για το νέο λυκειο...Θα τα κάνουν όλα όπα ή μου φαίνετε?